Ingredienten:
28 scampi een fijngesnipperd uitje boter 40 cl slagroom een scheutje cognac 1 doosje tomatenpuree peper, zout, paprikapoeder, 11/2 koffielepeltje lookpoeder
Bereiding
:Stoof de uisnippers glazig en bruin in de gesmolten boter. Giet er de room bij, breng aan de kook en zet dan het vuur ietsje lager. Voeg er de tomatenpuree aan toe (goed roeren met de klopper!), samen met wat cognac en de kruiden. Laat vervolgens de scampi garen in de warme saus (10 à 15 minuten op een zacht vuurtje). Dien op met stokbrood en witte wijn.
Opmerking:
Stokbrood met lookboter smaakt hier héél lekker bij! Je maakt de lookboter door in een kom boter zacht te roeren en op smaak te brengen met peper, zout, lookpoeder naar smaak en fijngehakte tuinkruiden (peterselie en/of bieslook).
P.S. Zeker niet te lang opwarmen (fietsband effect)
|