Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Uruguayaan Rodrigo Bentancur (Tottenham) drie maanden later aangeklaagd voor beledigen teamgenoot Son
  • Man betaalt 360.000 euro voor huis dat in oceaan dreigt te vallen: “Het leven is te kort om aan de verleiding te weerstaan”
  • Na pandoering in voorbereiding aast Patro-nieuwkomer op revanche in Lokeren: “Ik durf fel in duel gaan”
  • Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 werknemers verliezen job op hoofdzetel
  • Mondo Duplantis is klaar voor een feestje met Belgische pinten, maar wil eerst uitpakken op de Memorial: “Ik wil het beste seizoen van mijn carrière afsluiten met een knaller”
  • België pakt brons in mixed relay elite op EK wielrennen, Italianen andermaal met gouden medaille aan de haal
  • Fabio Ferraro wil leidersplaats met FCV Dender koste wat kost verdedigen, maar is op zijn hoede voor Standard: “Niemand zal ons nog onderschatten”
  • Boete van 600 euro: voormalig Celta-aanvoerder Hugo Mallo veroordeeld voor aanranding mascotte
  • Doe mee aan de Fantasy Pro League Nieuwsblad-minicompetitie en klop onze Sjotcast-hosts Yanko en Koen
  • Exponent van de beste jeugdacademie van ons land: Club NXT is gedroomde springplank voor spelers én trainers
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mary
    blog.seniorennet.be/mary
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chesuusa
    blog.seniorennet.be/chesuus
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    13-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met framboos in een meloensausje (hapje)
    Ingredienten: 30 personen

     
    - 30 scampi
    - 1 Cavaillon
    - 1 Galia meloen
    - 8 sjalotten / munt / bieslook
    - 8 dl room
    - 8 koffielepels Cointreau
    - 8 eetlepels vers sinaasappelsap

    Bereiding

    De muntblaadjes en de bieslook fijn snipperen en apart houden.
    De scampi pellen en ontdoen van darmkanaal. Haal uit beide meloenen balletjes. Snipper de sjalotten en fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg de scampipellen erbij en bak kort aan, flambeer met de Cointreau en blus met het verse sinaasappelsap en de room. Verwerk de rest van de meloenen onder het sjalottenmengsel. Laat een tijdje inkoken.
    Zeef deze saus en voeg de meloenballetjes en de gesnipperde kruiden toe. Bak de scampi aan. Serveer in een lepeltje, onderaan wat meloensap daarop en scampi en werk af met een halve framboos.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!