Ingredienten :
250 gram bleekselderij 250 gram pompoen een ui twee tenen knoflook 0,8 l kippen- of kalfsbouillon een flesje Karmeliet tripel van 33 cl twee theelepels (milde) kerriepoeder vier eetlepels zonnebloemolie vier eetlepels crème fraîche 150 gram magere gerookte ham . twee eetlepels fijngehakte bladselderij peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding :
Pompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Bleekselderij, ui en knoflook fijn hakken. Zonnebloemolie in een soeppan verhitten en alle groenten zo kort mogelijk om en om roerbakken. Hittebron verlagen, bouillon erbij doen en vijftien minuten verwarmen. Kerriepoeder, peper uit de molen en zout naar smaak toevoegen. Groenten pureren en terugdoen in de soeppan. De helft tot driekwart van het bier door de soep roeren en nog 5 minuten goed verwarmen.Tenslotte crème fraîche en de fijngesneden magere gerookte ham door de soep roeren. De soep serveren in voorverwarmde soepborden en garneren met fijngehakte bladselderij. Geef hierbij stokbrood of warme toast en drink een gekoelde Karmeliet tripel van brouwerij Bosteels.
Tip van de chef:
Dit biertje is ook zeer lekker zonder soep
|