Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • 48 jaar geen Belgische finalist op 5.000 meter, nu in één klap twee met Heymans en Kimeli: “Kom, we gaan de Belgen eens op de kaart zetten”
  • Drama op de Spelen: Indiase worstelaarster weegt 100 gram te veel, mag geen finale kampen én belandt uitgedroogd in ziekenafdeling
  • Deelnemer ‘Klopjacht’ blijft in de cel voor schietpartij in Boom waarbij drugscrimineel gewond raakte
  • Congolese president Tshisekedi beschuldigt Kabila van voorbereiden van opstand
  • Drama voor Belgische hoogspringer: Thomas Carmoy blesseert zich tijdens olympische wedstrijd en moet “op krukken de piste verlaten”
  • CAFÉ OLYMPIQUE. Het waanzinnige dieet van gewichthefster Nina Sterckx: “Toen we een foto wilden nemen, barstte ze in tranen uit”
  • LIVE FC LIMBURG. Verdediger van Sporting Hasselt verlengt contract, dames van ’s Herenelderen krijgen versterking
  • Slecht geïsoleerde huizen verliezen in sneltempo hun waarde: “Het is menens, beseffen verkopers nu”
  • Zo veel winkelkarretjes mysterieus verdwenen bij deze Colruyt dat ze bijna op zijn: “We nemen maatregelen”
  • Helikopter met vijf inzittenden stort neer in Nepal
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frankshotchpotch
    blog.seniorennet.be/franksh
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frummel
    blog.seniorennet.be/frummel
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    15-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Jacobsmosselen met doperwtencrème en leffe blond 5voorgerecht)
    Ingredienten:

      -12 Sint Jakobsmosselen (schoon gemaakt)
      • 400 gram doperwten (blik of pot)
      • 0,5 l kippen- of groentenbouillon 
      -een ui
      • drie eetlepels roomboter
      • twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie
      • vier eetlepels crème fraîche
      • 1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
      • mespunt rode paprikapoeder
      • peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereiding:

     Ui schillen en in stukjes snijden. De olie verwarmen in een braadpan en de stukjes ui roerbakken. Hittebron verlagen en de uitgelekte doperwten en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen en vervolgens met een staafmixer pureren. Zeven, goed aandrukken tegen de zeefwand en opvangen in de braadpan. Bier eraan toevoegen, drie minuten verwarmen en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Roomboter verwarmen in een koekenpan met anti aanbaklaag en de Sint Jakobsmosselen zo kort mogelijk om en om bakken, tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn. Sint Jakobsmosselen op voorverwarmde borden plaatsen, bestrooien met wat rode paprikapoeder en doperwtencrème rondom de Sint Jakobsmosselen verdelen. Serveren met warme toast en een goed gekoeld glas Leffe Blond.

    Tip van de chef:

    Diepvries Sint-Jacobs vruchten eerst helemaal ontdooien en daarna zeer goed droogdeppen..


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!