Ingredienten:
1 kleine ui 1 takje selder 5 cl. witte wijn 20 mosselen 4 grote langoustines 1/2 teentje look 1 eetl. olijfolie 12 gekonfijte tomaten 100 gr. zwarte ontpitte olijven 10 cl. olijfolie 1/4 bosje basilicum 2 teentjes look 10 cl olijfolie 1 blok parmesaanse kaas 4 selderblaadjes
Bereiding
- reinig de ui en de selder en snij in kleine stukjes. - doe de groenten , de witte wijn en de mosselen in een pa en gaar onder deksel. - laat ze afkoelen en haal ui de schelpen. - pel de langoestines en verwijder het darmkanaal uit de staart. - hak een beetje look fijn. - bak de langoustines zeer kort in olijfolie met look en laat afkoelen. - neem een ring met een diameter van 6 cm. en maak een bodem met de tomaten. - vul de ring verder op met mosselen en langoustines en druk zeer goed aan. - maak een saus door de olijven zeer fijn te mixen met de olijfolie. -maak een tweede saus door het basilicum te mixen metde look en de olijfolie.
presentatie:
Draai de ring om op een bord en neem hem weg. Werk af met een mooie krul parmezaanse kaas en het selderblaadje Lepel de twee sausen decoratief rond het taartje
|