Ingredienten:
4 s.t tongfilets (noordzee, honds,atlantische) 8 st jacobsmossel +/- 8 eetl. fijne groentenmengeling (sjalot, wortel,courgette,prei en champignon ) 4 inox ringen doorsnee 8 cm peper en zout
saus:
25 cl visfond 25 cl witte wijn 25 cl room 1/3 capsulle safraan zeer koude hoeve boter 1 sjalot
versiering:
8 sprieten gefrituurde spagetti
Bereiding
Stoom de groentjes krokant en laatkoelen Bak 4 st-jacobsvruchten in een zeer hete pan met boter (heel kort mag nog rauw zijn binnen) Olie de inoxringen aan de binnenkant in. Zet de ringen op een bakplaat. Plaats de tongfilets tegen de binnenkant van de ringen nadat ze gekruid zijn met peper en zout Leg een kleine soeplepel groenten in iedere ring Daarop een voorgebakken St-jacobsschelp Opnieuw groenten tot bovenkant ring Goed aandrukken Als de saus gereed is, de ringen in de oven zetten (180° +/- 8 min) 4 overige St- Jacobsvruchten bakken in boter.
Saus:
Alles behalve de boter samen inkoken tot sausdikte Zeven en opwerken met klontjes koude boter.
Presentatie:
Ringen in een diep bord plaatsen Saus er omheen naperen Ringen verwijderen en gebakken Jacobsvruchten op het torentje plaatsen Versieren met de spagettiestaafjes
Tip van de chef:
Dit gerecht is een goedkopere versie van het vorige maar eigenlijk net zo lekker.
|