Benodigdheden: (1 persoon)
- 3 kleine tongfilets - 1 sn leerdammer (dun) - 1 1/2 sn gerookt spek - 1/4 dl witte wijn - 1/2 sjalot(ten) - 50 gr zure room - pezo - 1/4 el gehakte dragon
Bereiding
Beleg elk tongfiletrolletje met een dun sneetje Leerdammer en een sneetje gerookt spek. Rol de filets op van de kop naar de staart met de buitenzijde naar binnen. Leg ze naast mekaar in een ovenschotel en overgiet ze met visfumet. Laten garen gedurende +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven van +/- 150 ° C. Ondertussen de witte wijn laten inkoken met de fijngesnipperde sjalotten. De zure room toevoegen en alles laten inkoken tot een glad sausje. Kruiden met pezo. Even voor het opdienen de gehakte dragon toevoegen.
Bordschikking:
De gekuiste en fijn gesnipperde rode friseesla in het midden van het bord leggen. De saus op 3 plaatsen gieten en de tongrolletjes in de sausspiegel schikken. Het bord verder afwerken met de rode en zwarte lompviseieren. De tongrolletjes afwerken met een takje dragon.
|