Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Eerste kiekjes vanop gloednieuwe fietsbrug door Lanklaarse bossen: “Een zalig panorama”
  • LIVE. Wie zet GP van Emilia-Romagna naar zijn hand?
  • Zo overleef je een zeiknat Extrema Outdoor: “Droge sokken helpen”
  • Limburg boven op futsalawards: drie gouden medailes en bronzen schoen
  • IN BEELD. Sebastian Vettel brengt in Imola ode aan Ayrton Senna en rijdt rondjes in legendarische McLaren MP4/8
  • Dries Vanthoor wint en neemt leiding in Misano, Valentino Rossi triomfeert voor eigen volk
  • Zeker 66 doden bij nieuwe overstromingen in Afghanistan
  • “We vierden het behoud alsof we kampioen waren geworden”, faillissement van KV Oostende gaat door merg en been bij Kurt Bataille
  • “De weg naar Parijs ziet er heel goed uit”: Bashir Abdi maakt volgende week in Manchester comeback na stressfractuur
  • Wie wordt wanneer landskampioen? Alle mogelijke scenario’s op een rijtje
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sloefke
    blog.seniorennet.be/sloefke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christina_riskja
    blog.seniorennet.be/christi
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    23-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongrolletje met leerdammer en gerookt spek (Voorgerecht)

    Benodigdheden:  (1 persoon)

    - 3 kleine tongfilets
    - 1 sn leerdammer (dun)
    - 1 1/2 sn gerookt spek
    - 1/4 dl witte wijn
    - 1/2 sjalot(ten)
    - 50 gr zure room
    - pezo
    - 1/4 el gehakte dragon

    Bereiding

    Beleg elk tongfiletrolletje met een dun sneetje Leerdammer en een sneetje gerookt spek.
    Rol de filets op van de kop naar de staart met de buitenzijde naar binnen.
    Leg ze naast mekaar in een ovenschotel en overgiet ze met visfumet.
    Laten garen gedurende +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven van +/- 150 ° C.
    Ondertussen de witte wijn laten inkoken met de fijngesnipperde sjalotten.
    De zure room toevoegen en alles laten inkoken tot een glad sausje. Kruiden met pezo.
    Even voor het opdienen de gehakte dragon toevoegen.

     
    Bordschikking:

    De gekuiste en fijn gesnipperde rode friseesla in het midden van het bord leggen.
    De saus op 3 plaatsen gieten en de tongrolletjes in de sausspiegel schikken.
    Het bord verder afwerken met de rode en zwarte lompviseieren.
    De tongrolletjes afwerken met een takje dragon.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!