Benodigdheden (1 persoon) 3 à 4 lamskoteletjes per persoon; 70g tagliatelle; 30g dikke wortels; 30g aubergine; 30g wit van prei; een weinig fijn gehakte sjalot en look; een half flesje dobbelpalm; wat lamsfond; een beetje verse dragon; een weinig boter; 1/3 rode paprika; kruiden; peper en zout en wat verse tijm.
Bereiding:
Men kookt de deegwaren in kokend gezouten water beetgaar en daarna worden die direct in ijs water gekoeld. De wortel, courgette en preiwit worden gereinigd en gewassen en dan in een lange julienne gesneden, waarna men ze eveneens in kokend gezouten water beetgaar kookt en ook direct in ijswater gekoeld, de groenten worden wel apart gekookt!!!!!!! Daarna snijdt men de paprika in kleine dobbelsteentjes. De fijn gesneden sjalot en look stooft men in wat boter, men blust met de dobbelpalm laat wat sudderen en voegt er dan de lamsfond aandoe en de dragon. Dit alles laat men zachtjes stoven waarna men de saus afsmaakt en door een zeef steekt. De lamskoteletjes bakt men in wat boter rosé gaar in een pan, indien men een grote hoeveelheid moet klaar maken is het beter dat men de lamscarré op zijn gans afbakt in de oven. Ondertussen heeft men de pastas en de groentjes gemengd en die worden dan afgekruid met gesmolten boter en peper en zout. Dit alles warmt men dan in een pan of in de oven. Op het laatste moment voegt men de fijne dobbelsteentjespaprika en de fijn gehakte dragon aan de saus toe. Bediening Op een warm bord komen de mengeling van de pasta en groentjes in het midden, er rond schikt men de lamskoteletjes en die worden dan genapeerd met de saus. Men werkt af met een takje thym.
Tips van de chef: Wanneer men groentjes wil mengen moet men heel voorzichtig te werk gaan daar men vlug alles kan breken. Indien men een stuk vlees in de oven wil garen is het altijd beter dat men dit eerst aankleurd.
|