Ingrediënten :
4 potjes yoghourt - 20 gr gelatine in blaadjes - 500 ml verse room - 150 gr griessuiker - melk
Voor de aardbeiensaus :
300 gr aardbeien - 6 lepels suiker - het sap van een halve citroen
Bereiding : Week de gelatine in koud water. Meng de yoghourt met de suiker. Knijp de gelatine uit en los ze op het vuur op in wat melk. Roer goed tot de gelatine volledig opgelost is. Voeg de nog warme gelatine bij de yoghourt. Giet de gelatine er langzaam bij en blijf roeren met een klopper. Klop de room op en meng dit bij de yoghourt. Meng van beneden naar boven toe. Vul een vorm van 750 ml met dit mengsel. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
Voor de aardbeiensaus kook je de gewassen aardbeien met de suiker en het citroensap gedurende 10 minuten. Pureer de vruchten en dien op in een sauskom. Haal de bavarois uit de vorm en dien op met de saus.
Buon appetito!
|