Ingrediënten:
400 gram verse tonijn, schoongemaakt 8 tomaten, bij voorkeur Pomodori artisjok, gekookt 1/2 dl Aceto Balsamico 1/2 dl knoflookolie 1/2 dl olijfolie cayennepeper zout peper 1 eetlepel bieslook, klein gesneden diverse soorten sla (veldsla, eikenbladsla, krulandijvie) 2 eetlepels mosterdvinaigrette
Bereidingswijze: 1. Snijd de tonijn in zeer dunne plakken en leg ze op plastic folie. Dek de plakken tonijn af met plastic folie en sla de tonijn plat met behulp van een zwaar mes. De plakken moeten zo dun mogelijk zijn. 2. Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het afval van de tomaten, inclusief de vellen in een blender en maak hier een puree van. Zeef de puree door een puntzeef en vang het vocht op in een sauspan. Laat het vocht inkoken tot er een halve deciliter over is. 3. Snijd de gekookte artisjokbodems en blokjes van 2 millimeter. 4.
Maak de vinaigrette: verwarm de halve deciliter vocht van de tomatenpuree en voeg de Aceto Balsamico, de knoflookolie en de olijfolie toe. Maak de saus glad met behulp van een staafmixer. Breng de saus op smaak met een mespuntje zout en cayennepeper. Voeg de blokjes tomaat en artsjok aan de saus toe en laat ze even mee verwarmen. Roer er op het laatste moment de bieslook door.
PRESENTATIE: Haal de diverse soorten sla door de mosterdvinaigrette en schik ze op een bord. Leg hierop de dunne plakjes tonijn en bestrooi ze met peper en zout. Schenk de lauwwarme vinaigrette met de blokjes tomaat en artisjok over de tonijn.
|