Ingrediënten:
4 eendeborstfilet 2 eetlepels frambozenazijn 0.5 dl bruine fond 3 peren 60 gr frambozen 60 gr amandelschilfers 20 gr kristalsuiker peper zout bakboter verse kervel
Bereiding:
Schil de peren en snijd in blokjes, stoof ze ongeveer 3 min in wat boter en voeg op het laatste de frambozen en de suiker toe. Gril de amandelschilfers bruin . kruid de eendeborstfilet en bak ze eerst 9 min op hun velkant en daarna 4 min. op de andere kant,ontvet de pan en blus met de frambozenazijn en fond.Schik het fruitmengsel in een openvormpje (metalen ring van +/- 7 cm ) en beleg met de amandelschilfers.Snijd de velkant van filet en verdeel de eendeborstfilet in plakjes van 1 cm ,leg de plakjes eend en het perentaartje op een warm bord en besprenkel het vlees met de saus.Leg een takje kervel op het perentaartje en dien op met aardappelnootjes of kroketjes
Opmerking:
Het bakken van de eendeborstfilet varieerd van de dikte van filet.De baktijd die ik opgeef is een indicatie maar zeker geen regel.
|