Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Indiase vrouw klaagt echtgenoot aan voor “onnatuurlijke seks”, maar rechter oordeelt dat verkrachting binnen het huwelijk niet bestaat
  • VIDEO. In de volgwagen van Soudal Quick-Step hielden ze hun adem nog even in voor ritzege Tim Merlier: “Klopt het?”
  • Fruitgaarden kreunen onder de ziektedruk: “Niet sproeien is geen optie”
  • VIDEO. Daar is Malick Fofana weer: Belgisch talent scoort in ‘remontada’ van Lyon
  • Haris Bratanovic wordt dit seizoen niet meer helemaal de oude bij Filou Oostende: “Toch wil ik bijdragen tot nieuwe landstitel”
  • Dartende Belgen raken op Players Championship 9 niet ver, Michael Smith wint eerste toernooi in bijna elf maanden
  • Brits ministerie van Defensie slachtoffer van Chinese cyberaanval
  • “Loonkosten stegen vorig jaar met 9,1 procent”
  • Pensioenkas kost Nationale Bank 109 miljoen euro extra door inflatie
  • Twee doden en 50-tal arbeiders onder het puin na instorting gebouw in Zuid-Afrika
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stabos
    blog.seniorennet.be/stabos
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mary
    blog.seniorennet.be/mary
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    30-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met perentaartje (hoofdgerecht)

    Ingrediënten:

    4 eendeborstfilet
    2 eetlepels frambozenazijn
    0.5 dl bruine fond
    3 peren
    60 gr frambozen
    60 gr amandelschilfers
    20 gr kristalsuiker
    peper
    zout
    bakboter
    verse kervel

    Bereiding:

    Schil de peren en snijd in blokjes, stoof ze ongeveer 3 min in wat boter en voeg op het laatste de frambozen en de suiker toe. Gril de amandelschilfers bruin . kruid de eendeborstfilet en bak ze eerst 9 min op hun velkant en daarna 4 min. op de andere kant,ontvet de pan en blus met de frambozenazijn en fond.Schik het fruitmengsel in een openvormpje (metalen ring van +/- 7 cm ) en beleg met de amandelschilfers.Snijd de velkant van filet en verdeel de eendeborstfilet in plakjes van 1 cm ,leg de plakjes eend en het perentaartje op een warm bord en besprenkel het vlees met de saus.Leg een takje kervel op het perentaartje en dien op met aardappelnootjes of kroketjes

    Opmerking:

    Het bakken van de eendeborstfilet varieerd van de dikte van filet.De baktijd die ik opgeef is een indicatie maar zeker geen regel.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!