Ingredienten: 6 personen
2 kg aardappelen 750 gr zoete stoofperen 750 gr zure appels 6 plakken ontzwoerd gerookt spek (1 cm dik)) 4 dikke uien 4 bloedworsten peper en zout kervel
Bereiding: - Laat het spek in de ketel met weinig boter aanbakken.Voeg de gesneden uien toe en laat eventjes stoven. - Giet er 2 dl water bij, voeg de bin partjes gesneden geschilde aardappelen toe en laat dit alles sudderen gedurende 40 minuten. - Schil de appels en peren en snijd ze in grote dobbelstenen. Voeg die bij de hutsepot en laat nog even stoven. - Kruiden met peper en zout. - Kijk regelmatig of er voldoende vocht aanwezig is. - Neem het spek uit de pan en stomp al het overige goed door elkaar.Roer er een klontje boter door en voeg er het in blokjes gesneden spek aan toe. - Serveer goed warm met knapperig gebakken bloedworst en eventueel partjes gekarmeliseerde appelschijfjes.
Tip van de chef:
Zeker genoeg peper toevoegen (men zou een beetje moeten zweten als dit gegeten word). Dit gerecht is een persoonlijke versie ven "hete bliksem"
|