Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokusvakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is al een weekendje krokusvakantie om.. zo rap gaat dat !
    Eén logementsgebouw is bezet door families met hun kinderen, en de andere gebouwen door Kazou, de jeugddienst van CM. Die organiseren in Massembre hun monitorenvorming. Momenteel logeert hier verbond Limburg (113 pers.), Kazou nationaal (71 pers.), Boomerang (17 pers.), verbond Leuven (88 pers.): dat zijn opleidingen tot monitor. De meesten van die monitoren begeleiden in de grote vakantie de kampen van Kazou; een goede opleiding is dus zeker meegenomen. Leuven organiseert hier een kindervakantie (105 pers.); de monitoren in opleiding kunnen al eens uittesten om een groep kinderen te begeleiden... mooi voorproefje voor juli- augustus !
    Om maar te zeggen dat Massembre weer op volle toeren draait. Alle hens (personeel) aan dek. Na een wat rustiger periode is het weer één en al inzet. De meeste personeelsleden zijn er daarenboven echt niet rouwig om dat ze terug mogen beginnen werken !
     

    23-02-2009 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAO en Beheerscomité
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag ondertekenden de vier huizen van CM (waaronder Massembre) en de vakbonden in Nieuwpoort officieel de nieuwe CAO die geldt voor de volgende vier jaar. Die CAO liet al een tijdje op zich wachten, maar onze nieuwe afgevaardigde beheerder heeft er in drie maanden een mooi werkstukje van gemaakt. Zowel werknemers als werkgevers tevreden !
    Woensdag was het dan Beheerscomité Massembre. Dat is altijd een boeiende vergadering want daar wordt het dagelijks beleid van ons 'bedrijfje' uitgestippeld.
    Tot juni 2010 zullen we in onze marketing vooral bezig zijn met het aantrekken van groepen: families en iedereen die zich in groep beweegt (een koor, een sportclub, ....). Het budget daarvoor werd besproken en we werken weer opnieuw samen met Ideeweb bvba, die ons daarin al jaren coachen. Uiteraard blijven onze inspanningen om individuele families en jongeren aan te trekken, bestaan !
    Er werd ook beslist om de website te restylen. Die is vijf jaar oud; we hebben in de sector zeker de beste website (al zeggen we het zelf), maar het is tijd om die eens te restylen. Dat zou moetne rond zijn tegen juni !
    Uiteraard gaat het elke vergadering ook uitgebreid over ons masterplan en concreet over de huidge bouwwerken. Ons nieuwe restaurant, keuken en bar zal op 26 juni en een weekend in september officieel ingehuldigd worden. Er is nog héél veel werk te doen, maar volgens de aannemer moet dat toch lukken; duimen maar !
    In januari halen we de gebudgetteerde overnachtingen en de corresponderende coëfficent in de werkuren; dat is dus ook goed.
    En dan is er zo'n hele reeks variapuntjes, die één voor één moeten besproken en goedgekeurd worden. Hoe verloopt de aanwerving van onze nieuwe kok en een nieuwe onderhoudsman; we maken kajuitbedden ('uittrekbedden') voor verschillende gebouwen in eigen beheer; het budget voor de nieuwe tafels en stoelen voor ons toekomstig restaurant en bar werd goedgekeurd. Maar er werden ook een aantal budgetten geannuleerd en verschoven naar volgend jaar, gezien de financieel te zware konsekwenies dit jaar. Er vallen immers dit jaar enkele zaken duurder uit dan gedacht; en vermits we echt de vinger op d eknip willen houden, moeten een aantal initiatieven een jaartje vooruit geschoven worden. Goede vergadering !

    19-02-2009 om 12:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een mooi valentijnweekendje in Massembre; alleen maar tevreden klanten. Dat vinden we uiteraard fijn ! Onze vrijwilligers zorgen er daarenboven voor dat iedereen zich aangesproken weet, zich snel thuis voelt en eventueel mee gaat wandelen. Als je dan nog eens warm onthaald wordt aan de receptie, als de kamers er netjes bijliggen met alle comfort en de maaltijden zijn àf, ja, dan ben je in de hemel zeker ????
    Vrijdag hielden we nog een extra lange werfvergadering. Nogmaals werd geconstateerd dat het dak van ons nieuwe gebouw -door overmacht- nog steeds niet helemaal dicht ligt. Raar maar waar, maar sinds het bouwverlof begin januari was het alleen in de weekends soms droog ! Of het regende, of het sneeuwde, of de sneeuw bleef liggen, of het vroor stenendik...
    Gelukkig kan er binnen verder gewerkt worden; er wordt gechapt, leidingen gelegd, .... activiteit genoeg.

    16-02-2009 om 16:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen maar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De week is begonnen met vergaderen... we zijn woensdag en de verschillende vergaderingen zijn achter de rug. Zoals steeds reed ik weer heel wat kilometers met de auto rond. Dat betekent ook ettelijke uren in de auto. Je wordt dat uiteraard gewoon. Maar ik ben toch altijd weer blij in het rustige Massembre aan te komen. Weg van de files, van de drukte !
    We vergaderden met de directeurs van de vier CM huizen, met het Dagelijks Bestuur, met Idee bvba over marketing, met de architecten over stoelen... en dan nog even een staal terugbrengen naar een onderaannemer...
    Morgen wordt het even opruimen en plannen wat er allemaal afgesproken werd, langs de administratie voor toerisme passeren voor een onderhoud met de verantwoordelijke gesubsidieerde projecten en vrijdag alweer werfvergadering...
    Zo vliegen de weken uiteraard voorbij.

    11-02-2009 om 16:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dak !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het dak van ons nieuwe gebouw is nu wel (eindelijk) dicht, maar geraakt niet afgewerkt. Oorzaak zijn de weersomstandigheden ! Door de sneeuw of de regen worden de werken aan het dak keer op keer stilgelegd... Gelukkig kan er binnen wel gewerkt worden, ook al is het daar erg frisjes. Surf even naar onze website en je zal merken dat je het elke dag ziet veranderen. Volgens de laatste planning wordt er opgeleverd einde mei. Hopelijk hebben we niet meer te veel verletdagen.
    Ons laagseizoen loopt stilletjesaan ten einde. En zoals elk jaar zijn we blij dat het even rustiger is (vanaf nieuwjaar), maar we zijn ook altijd tevreden als het seizoen terug in gang schiet.
    Ook Valentijn komt eraan; traditioneel zowat de aftrap voor méér klanten. Kom genieten van een overheerlijk valentijnsmenu; maar uiteraard ook van mekaar, van de natuur, de stilte, de begeleide wandelingen als je dat wil, ....Er even tussen uit kan wonderen doen !

    05-02-2009 om 10:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verantwoordelijke keuken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre is op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke voor de keuken; de samenwerking met onze voegere kok werd immers stopgezet. Een nieuwe kok moet voor Massembre een opportuniteit zijn om een stevige stap vooruit te zetten. Zeker nu onze nieuwe keuken, restaurant en bar eraan komt, moet Massembre er meer dan ooit staan. Met de bestaande equipe en een goede verantwoordelijke moet dat zeker lukken.
    Wie geïnteresseerd is of iemand kent, surft naar onze website waar de hele vacature is uitgeschreven. Solliciteren voor einde februari !

    03-02-2009 om 10:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Short ski...

    Ik ben er weer terug... na een weekje short ski met de vrijgestelden van Kazou, onze grootste klant. Een goede manier om aan team building te werken en je tegelijkertijd fantastisch te amuseren ! We zaten in Tirol in Oostenrijk; Kals om correct te zijn. Veel sneeuw, mooi weer, toffe ploeg, en een heerlijke rust. We logeerden immers op het einde van een dal waar de weg doodloopt. Tof hoor !
    Vanmorgen was het even wennen om er weer gewoon in te vliegen. Zien of alles loopt, of de klanten tevreden waren, waar we mee bezig zijn, ...
    Op de werf is het weer vooruit gegaan; er gebeurt toch heel wat in een week.
    Net voor de grote kraan werd afgebroken, stapten enkele personeelsleden in de bak onder de kraan en schoten bijgaande kiekjes...





    02-02-2009 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé foto !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze vrijwilligers op de foto: zondagnamiddag 13.30 uur !

    Ik trek er vanaf morgen even tussen uit. Tot volgende week !

    26-01-2009 om 11:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tof weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tof weekendje achter de rug. Naast nog een aantal andere klanten, beleefden we een fijn weekend met onze weekend vrijwilligers. De sfeer zat vanaf de eerste minuut goed. Ik licht gewoonlijk op vrijdagavond de situatie van Massembre toe: overnachtingscijfers, voorlopige jaarrekening, evaluaties klanten, toekomstplannen, realisaties, ...
    In een voortdurend evoluerend en expansief centrum is dat natuurlijk interessant. Zeker als je als vrijwilliger mee je steentje kan bijdragen aan de toekomst van Massembre. Waarvoor dank.
    Zaterdagmorgen nog een vergadering over themaweekends en verzekeringen; daarna hét werfbezoek (zie foto) met de hele bende. Waar staan we met d ebouw van het nieuwe restaurant, keuken en bar ! 
    Uiteraard werd er verder veel bijgepraat; we zien mekaar immers samen maar één keer per jaar...
    Een natje en een droogje, twee vergaderingen, twee wandelingen, een brouwerijbezoek met degustatie, ... Heerlijk. Overigens zijn er twee nieuwe wandelgidsen bijgekomen ! Fijn zo ! 

    25-01-2009 om 12:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend met onze vrijwilligers !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het volgende weekend is het weer zover. Naar jaarljkse gewoonte komen we met alle vrijwillige wandelgidsen samen om vooral mekaar eens terug te zien, om bij te praten, ... Tijdens zo'n weekend worden onze vrijwilligers ook geïnformeerd over Massembre: de jaarrekeningen, de werken in uitvoering, de toekomstige plannen. Er wordt ook aandacht besteed aan nieuwe initiatieven, nieuwe evoluties in het toerisme, ... en er worden enkele nieuwigheden bezocht én er wordt gewandeld. Uiteraard hoort er ook een gastronomisch menuutje bij.
    Wat wil je ? Zo'n enthousiaste ploeg willen we uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet !

    21-01-2009 om 12:11 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent pijpenstelen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geef mij toch maar wat kou, droog en zonnig weer... Maar goed, dit is België en kiezen kan je toch niet.
    Zoals elke vrijdag was er werfvergadering vorige week (het was al onze 40ste vergadering...). Eén voor één passeerden de onderaannemers voor de binnenafwerking: HVAC, dak, diepvriezers, keuken, elektriciteit, luchtkoeling, meubelmaker, ramen, deuren, .... Op basis van deze informatie én op basis van de verletdagen gaat de aannemer tegen vrijdag een nieuwe planning opmaken.
    Morgen heb ik een afspraak op het Secretariaat Generaal voor Toerisme om het eerste deel van het lopende dossier in te dienen. Dan krijgen we normaliter de subsidies voor dat project uitbetaald. Maar tegelijkertijd dienen we ook een nieuw dossier in: de receptie komt in de ex-keuken, het centraal gebouw wordt afgebroken, de parking wordt verplaatst en de omgeving wordt heraangelegd.
    Plannen genoeg dus !

    19-01-2009 om 13:04 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We weten meer !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De dooi is ingetreden... en ik moet toegeven, we zitten volop in een lekkenplaag. We proberen eerst het Centraal Gebouw te 'normaliseren'; verwarming stukje voor stukje aan de praat krijgen en de waterleidingen meter voor meter controleren. Veertien dagen zonder verwarming en tot -18 ° vraagt zijn tol. Vanmorgen repareerden we al een twintigtal lekken ... en we zijn nog niet in de helft. Dus dat beloofd.
    Gelukkig hebben we een goede onderhoudsploeg die dit allemaal -ze proberen te blijven glimlachen- oplost. Doelstelling: eerst de receptie en de burelen, dan de keuken, daarna het restaurant en de bar. Tegen volgende week moeten we ook in de andere gebouwen rond zijn, want dan verwachten we de eerste klanten.
    Zo zie je maar: je denkt 'het vriest niet in januari', je neemt de beslissing om dan de hoogspanningscabine te vervangen, en pats... juist in die week vriest het stenen dik...
    Beter nieuws is dat de werf van ons nieuwe gebouw terug opgestart is. De ruwbouw is achter de rug, de afwerking is gestart.
      

    14-01-2009 om 13:26 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hopelijk is het vandaag maandag de laatste dag vriezen. Aan de receptie en in de burelen begint het stilletjesaan terug op te warmen, na de frisse momenten van vorige week.
    Alleszins is het een beetje ongerust afwachten of we lekken gaan hebben. Geen elektriciteit omdat we de hoogspanningscabine vervingen.... leidt tot problemen. Dan kan je nog zo goed isoleren -als je geen verwarming hebt met tot -18 ° 's nachts- je isolatie is nooit stevig genoeg. Dus morgen en overmorgen zullen we meer weten.


    12-01-2009 om 13:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud is koud !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht tot -19°. Ongelooflijk. We houden ons hart vast tegen dat het dooit, want enkele frisse lekken zullen we wel hebben.
    Juist deze week wordt onze hoog- en laagspanningscabine vervangen en is er dus geen elektriciteit. Met enkele noodgroepen proberen we het hoogstnoodzakelijke te verwarmen. De mazout in de noodgroep is al eens bevroren (dus helemaal geen elektriciteit meer) en vanmorgen vielen we zonder water. We pompen ons water zelf op, dus ook dat vraagt elektricteit. Normaliter moesten we een week toekomen met het volume in de watertoren; vermoedelijk is er ergens een lek. Uiteraard zullen we dat maar alleen weten als het begint te dooien.
    Aan de receptie werken we met jassen aan, elk naast een elektrisch blazertje, handenwrijvend, koffie drinkend, ...; we doen het hoogstnoodzaklijke en tegen de middag gaan we dan bibberend naar huis. De mannen van het onderhoud lopen zich af en toe warm en proberen hier en daar toch wat te herstellen, te voorzien.... Het leven verandert gewoon bij zo'n koude.
    Ook het bedrijf dat de nieuwe cabine inricht houdt het al heel de week vol: je moet het maar doen ! Deze namiddag wordt alles terug op het net aangesloten en hopen we terug water en elektriciteit te hebben. En dan is het bang wachten op de dooi.
         

    09-01-2009 om 10:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hadden het te mooi gepland... in januari zouden we de hoogspanningscabine vervangen! Er zijn dan weinig klanten én het is niet echt koud... liever januari dan februari !
    Een serieuze misrekening weten we nu... het vriest stenen dik, nog nooit zo lang zo koud geweest de laatste tien jaar.
    Toch moet nu alles doorgaan: de werf keuken, restaurant, bar ligt stil. Er is geen elektriciteit meer in Massembre. Alleen de directie en de boer krijgen via een elektrische groep stroom; maar de mazout bevroor vannacht (-16 °), waardoor beiden zonder elektriciteit en zonder verwarming vielen vanaf gisteravond ! Bibberen dus.
    Er is in geen enkel gebouw van Massembre verwarming, het water is afgelaten in de meeste gebouwen. In de vernieuwde gebouwen draait dezelfde groep om niets te laten bevriezen... maar ja, als de mazout bevriest !
    We hopen dat we de schade kunnen beperken; dat is bang afwachten tot het begint te dooien.
    Ondertussen wordt de hoogspanningscabine vervangen door een onwaarschijnlijk moedig bedrijf dat met deze teperaturen toch aan de slag ging; waarvoor dank !

    07-01-2009 om 12:12 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Oudjaar uitglijden!
    Vanaf half zeven deze morgen de ene telefoon na de andere van het personeel: 'het is spiegelglad', 'ze proberen mij te brengen', 'ik kom te voet', ... Prachtig personeel: iedereen die hier moest zijn was maximum een half uur te laat !
    Het ontbijt was dus enkele minuutjes later... maar uiteraard schoven ook onze klanten voetje voor voetje naar het restaurant. En ze bleven uiteraard wat langer zitten bij een lekkere kop koffie. 
    Vandaag vertrekt de cursus van Kazou. Die kamers worden nog allemaal gepoetst, want straks komen er nog een aantal klanten toe.
    Goed voor een feestje met 300 personen.
    Het wordt aperitieven, een exclusief warm en koud buffet, fruit, kaasbuffet en dessertenbuffet. Een DJ tot vier uur morgenvroeg, een kinderfuif en uiteraard aftellen tot middernacht.
    Gezondheid aan allen en een fijn 2009 !










    31-12-2008 om 10:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Oudjaar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag en het vriest stenen dik ! Geen vlokje sneeuw, maar overal waar water is, ligt ijs. Zo beginnen de sluizen op de Maas al dicht te vriezen. Op de speelvijver in Massembre kan je lopen ! Dat gebeurt echt niet zo dikwijls... Voor de aanwezige kinderen (en ouders !) toch wel heel leuk. En uiteraard ook voor de instructeurs- en hoofdmonitorencursus van Kazou !
    Vandaag groeien we naar 160 klanten; met Oudjaar zullen dat er 300 zijn. Serieus feestje dus gegarandeerd !
    Uiteraard zijn de voorbereidingen daarvan al enkele tijd aan de gang: wat doen we, welke versiering, wat eten we... We zitten dan ook in de eindfase van de voorbereiding. Alles is netjes, de klanten stromen binnen, onze vrijwilligers organiseren wandelingen en animatie activiteiten met de liefhebbers, ...
    Dit wordt weer een hoogdag voor Massembre en het personeel wil -zoals steeds- zijn beste beentje voorzetten.
    Aan allen een gezond en fijn 2009; we hopen jullie volgend jaar in Massembre te mogen vewelkomen !

    29-12-2008 om 14:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstweek...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige vrijdag nog de laatste werfvergadering gehad voor het bouwverlof. Nogmaals afspreken met alle onderaannemers: de plannen elektriciteit, water, CV, luchtcirculatie, afvoeren, freonleidingen, .... werden op mekaar gelegd, zodat we vanaf 5 januari opnieuw met een frisse lei kunnen starten...
    In Massembre loopt het stilletjesaan naar Kerstmis. Vorige week brachten we nog de lichtjes, de kerstbomen, ... aan, zodat onze klanten in een gezellige sfeer kunnen aankomen.
    De receptie en de keuken zijn natuurlijk in volle voorbereiding. Onze vrijwilligers (wandelgidsen maar ook animatie voor wie wil deelnemen) zijn hier ook al aangekomen. Massembre met zijn onberispelijke natuur, zijn stilte, zijn fijn logement en lekkere maaltijden zorgt voor een onvergetelijk weekend.

    23-12-2008 om 13:23 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap personeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag vertrokken we met de hele personeelsploeg op uitstap. Dat is ons jaarlijks weerkerend uitje; een 'voyage mystère' ! Niemand weet waar we naartoe gaan en wat we die dag gaan doen. Op de uitnodiging worden een aantal hints gegeven... Vooraf, bij vertrek en in de bus wordt er dus steeds druk overlegd 'waar gaan we naartoe en wat gaan we doen' !
    Eerste halte was Monschau, héél mooi autovrij stadje in Duitsland; je waant je er -gezien de architectuur- ergens in de Elzas... We bezochten er een glasblazerij. Een leuke ervaring, want niemand had zoiets al eens in het echt gezien. In de plaatselijke handwerkmarkt werden er al aardig wat kadootjes gekocht. Daarna zakten we wandelend af naar het stadje zelf om er een mooie wandeling te doen.
    Rond één uur vertrokken we naar Montenau in Amel (of Amblève); dat is in het duitstalig gedeelte van België. We middagmaalden er in 'Zum Goldhahn', een sympathieke chambre d'hôte. Daarna wandelden we in een 'zomers' weertje (blauwe lucht, zon, windstil) door de besneeuwde vallei van de Amblève naar het bedrijf 'Montenauer Schinken'.
    Een korte uitleg en rondleiding waren blijkbaar genoeg om de meesten een lekker stukje vlees te doen kopen...
    En dan terug de bus op, richting Sankt Vith. De helft van de groep nog even shoppen, de andere helft trok al naar het Fun Action Centre, waar we samen zijn gaan karten en bowlen. Héél leuk. En als klapper reden we rodeo op een mechanische stier: hilariteit alom !
    Afsluitend genoten we van een heerlijke 'biefsteak friet'.
    De 27 aanwezigen vonden het weerom een geslaagde uitstap.
    Volgend jaar bestaat Massembre 60 jaar. Doen we zeker iets speciaals !
    Dit verslag mét foto's vind je op onze website.

    18-12-2008 om 13:48 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon voortdoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na het Beheerscomité van woensdag ll. vergaderden we nog met Kazou ter evaluatie van 2008 en voorbereiding 2009. Boeiend, want er staan weer nieuwe initiatieven in de steigers. Dat belooft voor de grote vakantie.
    Donderdag een aannemer op bezoek die prijs zal geven voor de vervanging van de toiletten in de feestzaal. Daarnaast is hem ook gevraagd om prijs op te maken voor de vervanging van de douches in het logement 'budget'. We vergelijken dan de prijzen, en ... als het te duur wordt, vernieuwen we misschien in eigen beheer.
    Vrijdag wekelijkse werfvergadering; je voelt de kerstvakantie in 'de bouw' aankomen en de coördinatie van alle technieken slepen we mee als niet eenvoudig op te lossen 'probleem'. Een goede werfleiding en druk van de bouwheer en architecten doen geen wonderen, maar het helpt.
    Laat ons hopen dat we de einddatum kunnen blijven aanhouden ! 

    15-12-2008 om 11:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!