Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    26-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij ook die wondere gave?
    Even iets anders, over het bovennatuurlijke.
    Of ik in het bovennatuurlijke geloof??
    Vaneigens dadde!! Maar iedereen beleeft het bovennatuurlijke natuurlijk op zijn manier hé ! smile

    De kleinkinderen krijgen volgende week weeral hun paasrapport en mama of papa of samen mogen weer eens naar een bespreking hiervan. In onze tijd was dat allemaal simpel.. je kreeg je rapport gewoon mee naar huis! En zo geschiedde....

    Op een dag -heel lang geleden- kwam ik eens thuis met een minder goed rapport. Zoals naar gewoonte kregen we op zaterdag in onze agenda zo'n weekrapportje mee. De punten waren goed maar bij de aantekeningen: stiptheid/ orde/ wellevendheid en gedrag had ik een paar "uitschuivertjes" gemaakt  en ik wist dat het thuis niet op gejuich zou onthaald worden!  Daarom had ik mijn agenda goed weggestopt in mijn boekentas opdat ze het thuis niet zouden zien.

    's Avonds kwam mijn pa dan met zijn bovennatuurlijke gave boven!
    -Natoken, waar is jouw rapport??
    -Euh.....ik ben da toch wel vergeten zeker op school!!
    Awel ik was nog niet goed uitgesproken of ik voelde zijn hand al tegen mijn g.t. Dat moet je kunnen hé!! Weten dat mijn rapport slecht was zonder het gezien te hebben.
     
    We zijn in de familie altijd gezegend geweest met bovennatuurlijke gaven.

    Zonder met mijn ma gesproken te hebben, of zonder in de keuken geweest te zijn, kon ik zeggen als ze frieten klaarmaakte of pannenkoeken. Ja, ik weet wel dat de geur er veel aan deed, maar ik had het toch niet gezien hé!!

    Mijn pa dat was echter een echte waarzegger!! Hij kon mij 's morgens zeggen dat ik 's avonds wat ging meemaken als ik het nog eens zo bont zou maken! Ja en bij hem moest je niks betalen hé!!
    Want ooit kwam ik op een kermis terecht waar er ook waarzegsters zaten. Wreed curieus wou ik ook eens mijn toekomst weten! De dame wist me te zeggen dat op een korte periode veel zou gebeuren maar dan stel ik me de vraag hoelang die korte periode juist is want anders vergeet een mens wat ze je zolang geleden voorspeld hebben. Maar eerlijk... ik heb van al wat ze voorspelde niet veel gemerkt!
    Ach, maar het bovennatuurlijk zal voor mij niet weggelegd zijn, vrees ik. Natuurlijk moet je er ook in geloven hé. En vermits ik maar juist geloof in wat ik zie, zal er hier in mijn bovenkamer nog heel wat moeten gebeuren om in het bovennatuurlijke te geloven.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    27-03-2012
    Goedenamiddag Natoken.Oef ben door de autokeuring zonder gaten.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 27 maart.Het wordt terug een héle mooie lentedag.Vogeltjes fluiten er gezellig op los en nu en dan vliegt er een duif voorbij met een tak in de bek.Ook zij hebben kriebels in de buik.Ik wens Jullie ALLEN een heerlijke en zonnige dinsdagnamiddag toe met vele lieve en warme lentegroetjes vanwege Jos.

    27-03-2012 om 14:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    *

    geloven in waarzeggers doe ik niet. Charlatans met heel veel mensenkennis.  Het menselijk brein zorgt zelf voor een heleboel "toestanden"

    Fijne zonnige dag
    lieve groetjes
    ikke

    27-03-2012 om 10:58 geschreven door Loewiesa


    ben effe terug
    En met een een extra sjatteke zwart ...dan heb je minder last van dat houten kopje...
    de remork was niet nodig gisteren ..geen buis ..
    het was achteraf super goed ...dan leer je de klasgenootjes pas kennen ..
    doen ik thuis was men heb ik men tuinbroekske aan gedaan en acher de grasmaaier gelopen om de calorien er terug af te krijgen ...

    27-03-2012 om 07:04 geschreven door Jeske


    Goedemorgen

                    Image and video hosting by TinyPic

     En dat het goed weer is!
    Geen vuiltje aan die blauwe lucht
    Kil nog in de morgen ...
    maar met een truitje meer is het heerlijk
    Misschien is het deze namiddag zelfs warm genoeg
    zodat je van een terrasje kan genieten.
    Een hele fijn dagje lieve groetjes en knuf van ikke voor jou

    27-03-2012 om 06:58 geschreven door Jeske


    26-03-2012
    Ja zelfs als de
    waarzegsters echt de toekomst konden voorspellen, zou ik het niet willen weten. Mijn nu zou verpest worden door iets wat binnen jaren fout zou gaan en hetgeen plezant en fijn was, zou geen verrassing meer zijn, dus minder fijn. Maar toch zijn er dingen , die absoluut niet door de rede te verklaren zijn, zoals dromen dat een vriend verongelukt en hij zelfs niet meer gezien mag worden en dan bij de ouders komen, er horen dat dat die nacht echt gebeurd is . Daar moet je dan echt wel even bij gaan zitten hoor. En verklaring? Heb er wel een gehoord en die was misschien juist of ook niet. En zo kan ik nog een paar dingen opnoemen, dus niet alles is zo "redelijk" als men soms wil laten geloven.
    Of moet ik als heks verbrand worden!;-)))Warme groet
    Michelly

    26-03-2012 om 23:59 geschreven door Michelly


    natuurlijk : bovennatuurlijk
    Nou Natoken, nu het licht buiten uitgaat en hier binnen dan weer aangaat; nu de gewone dagdagelijkse activiteiten (zoals opstaan, wassen, scheren, ontbijten, schilderen...) worden opgevolgd door andere dagdagelijkse dingen (zoals tv kijken en blogbezoeken); nu lees ik als eerste jouw logje van vandaag... En 't is meteen raak : mijn hersenen die nog nauwelijks gewerkt hadden vandaag worden meteen uitgedaagd om vooralsnog in actie te schieten...
    Aristoteles wist reeds dat er naast het waarneembare (de fysica) ook een niet-waarneembare (metafysica) realiteit bestaat...
    Het domein van de metafysica wordt door de ontwikkeling van de wetenschap alsmaar kleiner en kleiner...
    Ooit droomde (waarneembaar ?) ik  van mirakelen. Ik dacht (bij mij zelden waarneembaar) op zeker moment dat het wonder zich voltrok...
    Je kan het misschien een mirakel noemen dat dat wonder na bijna een halve eeuw nog steeds tot de fysica (waarneembaar dus) als tot de metafysica (niet waarneembaar dus als ze weeral niet thuis is) behoort...
    Soms geeft ze me ook een zoen en alhoewel dat eigenlijk natuurlijk is, voelt het soms bovennatuurlijk aan...
    Gosh, 'k zou beter stoppen : 'k begin (?) onzin uit te kramen...
    Groetjes !
    Doeiiiiiiiiiiiiiiiii!
    Folion

    http://blog.seniorennet.be/folion/



    26-03-2012 om 21:34 geschreven door folion


    Groeten van Fjak@
    Neen ik sta met beide voeten op de grond en stevig hoor. Maar ik kan me wel kwaad maken op mensen die zo goed gelovig zijn in die waarzegsters en alles komt uit.
    Kennissen  rijden met regelmaat  met hun drien naar Madame Flora te Gent . Ze gaan één voor één binnen en geven elk telkens (iedere maand) 27 p.p. en opgelucht dat ze zijn want deze dame weet alles en het komt nog uit ook.
    Om zeker te zijn dat zo'n waarzegsters wel korrect zijn gaan ze met hun driën ook nog naar Nederland ook 27 per persoon en zo opgelucht dat ze zijn dat ze telkens bij mij raad komen vragen. Ik ben er echt kwaad voor en telkens zeg ik het hun verloren geld,maar ja het is toch zo'n opluchting.Dus dat is dan 54 dat deze dames uitgeven voor een waarzegster + de rit met de auto heen en terug en ze gaan dan toch ook een lekker kopje koffie drinken. Verder zijn deze dames ver van welgesteld alle drie op pensioen maar daarvoor gaan ze poetsen voor Mme Flora en de andere naam schiet me niet te binnen.
    Maar volgens die dames hebben ze bovennatuurlijke krachten , ze zijn alle drie alleenstaande en ze gaan de man van hun leven ontmoeten enz.

    Nu van bovennatuurlijke krachten in mijn jeugd, ons ma zag alles verdorie die was super begaafd, en ik kon weer straf schrijven, en ik heb er veel moeten schrijven hoor ik heb er nu eigenlijk nog deugd van want dat was opvoeding he Natoken.

    26-03-2012 om 19:37 geschreven door Fjak@


    ..
    Mijn vader had de gave om altijd met leugens aan de waarheid te komen.
    Zo kwam je van school thuis en zei hij met priemende ogen : "biecht maar op ... ik weet wat je gedaan hebt" en natuurlijk heeft ieder kind elke dag wel iets uitgestoken hé?   Op mijn vraag hoe hij dat wist antwoordde hij steevast : " een vogeltje heeft dat in mijn oor gefluisterd" en omdat ik zo eerlijk ben is er op die manier veel prijsgegeven dat normaal gezien het licht niet had mogen zien
    Indien je wilt breng ik volgende keer mijn waarzeggers kaarten mee en voorspel ik nog eens je toekomst - vraag maar aan Paz, ik heb dat nog al gedaan en veel is uitgekomen hoor
    Dikke kus,

    26-03-2012 om 13:10 geschreven door bojako


    na de mist van gisteren ...
    die in Middelkerke BLEEF hangen , nu eerst wat in de zon opgewarmd. over bijgeloof of waarzegsters en voorspellingen .... meestal zijn het " gelovige "mensen , die daar aan geloven , ikke dus niet , zoals jij , ik moet het zien , dan geloven !
    ik wacht op een zelfstandige die sedert november heeft beloofd om een karwei te doen hier , ....'k ga eens naar een waarzegger moeten gaan , geloof ik ( smile )

    26-03-2012 om 12:49 geschreven door ani


    Het is weeral maandagmiddag Natoken.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 26 maart.Het wordt terug een héél zonnige lentedag een boost om de kersverse nieuwe week goed in te zetten.Ik wens Jullie ALLEN een met zon overgoten maandag en een goede start van deze nieuwe week toe met vele lieve en warme lentegroetjes vanwege Jos.

    26-03-2012 om 12:44 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ik had het op voorhand gezegd dat de terrasjes gisteren afgeladen vol zouden zitten Natoken.....is dat ook bovennatuurlijk..? nee zeker
     

    Een aangename Week toegewenst vanwege Amor Fati !


     Als je je vooroordelen wil verliezen, moet je reizen !


     
    prahas.jpg
     

    26-03-2012 om 11:51 geschreven door Amor Fati


    ...
    Ja, waarzeggers of waarzegsters zeggen alles heel wat minder waar dan de werkelijke waarheid.
    Je snapt soms niet waar ze al die waarheden vandaan halen.
    Ik geloof dan ook geen woord van wat ze zeggen, maar grappig is het wel.

    26-03-2012 om 09:17 geschreven door thea


    Hihi
    Goe zenne Natoken... ik wilde eerst even langs de blogs voor ik aan die vermaledijde strijk ga beginnen en je hebt warempel m'n humeur een duwtje naar boven gegeven... bedankt!

    26-03-2012 om 09:09 geschreven door Myette


    Die vaders hebben overal de zelfde gavens zeker ...

    Awel ze mijn weekske is goed gestart ...met hier dit verhaaltje te lezen ...Ik krijg deze voormiddag mijn raportje ...we hebben tot half elf les ...dan ga ik met men beste klasgenootje de paasvakantie al inzetten met een lekker etentje op de middag ...slecht of goei rapportje maak me niet uit ...maar ik weet nu al dat de punten beter waren als die mijn vadertje onder zijn ogen kreeg ..Daar heb je hem weer die maandag
     weer vroeg opstaan
    het leven begint weer
    iedereen weer de toer op
    de ene naar hier
    den andere naar daar
     we gaan ons niet laten doen
    we nemen de maandag zoals het moet
    Gewoon bij de blogmatekes effe binnen lopen
    om de groetjes te brengen
    en goede start van het weekje te wensen...
    en het weertje is er eentje om u tegen te zeggen


     

    Image and video hosting by TinyPic

    Ik wens jouw van harte een fijne maandag
     geniet ervan
    Veel liefs & knuffie Jeske

    26-03-2012 om 06:04 geschreven door Jeske


    *
    Bij mij  zit het niet alleen in mijn bovenkamer maar ook in mijn voeten. die staan namelijk allebei te stevig op de grond om te kunnen gaan zweven.
    En toch heb ik ook iets bovennatuurlijks want ik voorspel je zowaar dat jij op korte termijn in je tuin zult wandelen en de dingen zult groeten. Hahaha....
    Dikke kus x2

    26-03-2012 om 00:52 geschreven door Huismusje/Petra


    Hier valt echt wel wat te lezen je kan mooi en boeiend schrijven.
    Een nachtgroet uit Hasselt en een fijne nieuwe week gewenst met veel zon.
     
    Image Hosted by ImageShack.us

    De bomen staan weer volop in bloei,
    de mensen hebben weer het gevoel
    dat ze weer leven en geven weer een groet.
    De lente geur ruik je bij het opstaan
    en je de luiken open doet..

    26-03-2012 om 00:31 geschreven door Jasmijn2









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • . . . (Chris)
        op Bluven goan
  • Fijn nieuwe week Natoken ,, nieuwe kansen met het weer ,, (Ingrid.)
        op Bluven goan
  • weer heb ik wat moois gezien (François)
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op Bluven goan
  • ja nancy , het weer zit lelijk tegen , gisteren even kunnen wandelen --- nu weer niet meer --- je tuin nat ? moest je het hier zien ---- (ani)
        op Bluven goan
  • Dag Nancy als het geen regen is dan is de wind daar maar weinig zon (Roosje)
        op Bluven goan
  • Ja het weertje valt tegen om in de tuin te werken;hopelijk volgende week beter weer Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • fijne zondag , maak het gezellig ! (meeuw)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!