Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de hak op de tak.
    Hoe kunnen twee mensen zo verschillen en toch zo goed samenleven?
    Toen wij ( mijn bedgenoot en ik)  gisterenmorgen aan tafel zaten ieder met zijn stukje krant bij zich opperde ik heel even:" Eigenlijk zouden we nu moeten converseren met mekaar.." Waarop mijn altijd nuchtere en realistisch  slaapgenoot lakoniek reageerde:" Ik  converseer, jij converseert , hij converseert...."
    Ik wist meteen dat ik bij de juiste persoon zat..... mijn vechtgenoot die altijd met de twee voeten op de grond staat en probeert te relativeren om mij tegen mezelf te beschermen.!!Maar.... ons leesmomentje was toch eventjes verbroken en wellicht was het dit wat ik onbewust wilde?.....
    Heb later tijd genoeg gehad om in de auto op weg naar ma de krant verder te lezen, de kruiswoordraadsels op te lossen en de suduko's te ontcijferen!!!!
    Een rubriek trok daar  mijn aandacht: Stad geeft inwijkelingen cursus " plat Brugs".!!!!
    Als rasechte West Vlaming was mijn aandacht geprikkeld!! Wat is het probleem?
    Anderstaligen doen de moeite om Nederlands te leren, maar als ze een babbeltje willen slaan, moeten ze vaststellen dat ze er niets van begrijpen. Daarom start Brugge nu met een cursus " Regionaal taalgebruik" een stoomcursus om het dialect te leren begrijpen. 
    Ik denk dat ,als we het zo bekijken ,wel meerdere cursussen mogen opstarten. Las op de blog van Bojako hoe moeilijk het is om haar geboortetaal te verstaan. Dacht dat ik er veel van begrepen had maar toen ik de vertaling las dan was het toch niet 100% overgekomen!!!! Hier hebben we feitelijk hetzelfde probleem. Hebben jullie ooit al eens een Limburger, West Vlaming en Antwerpenaar samen bezig gehoord??? Ik wel ... in het Engels om mekaar te verstaan!!!!!!!
    Dus om je minder als een "aangespoelde vis" te voelen als jullie ooit naar het WW gaan, hier een paar goeie tips. Hopelijk kan ik het juist neerschrijven!!!
    Wij gebruiken zelden een persoonlijk voornaamwoord , je weet aan de buiging over wie het gaat. vb; Spreekje gie Frans?
    Jaok (ja ik), jaos (ja zij), jaoj (ja hij), jaow ( ja wij) enz dus de eindletter zegt welke persoon het betreft.
    Volgen jullie? .Nièuw= neen wij niet!!)
    "Da me sant nie" = dat is niet erg!!
    "ksienhier om het ut te leggen" ik ben hier om het uit te leggen.
    " khên vil tiet"= ik heb veel tijd
    Ist biekans gedaan?; jaot thê gedaon." enz enz.. 
    Ik zal maar ophouden zeker of de blogvrienden zien het al niet meer zitten om met mij " te converseren" op de volgende bijeenkomst!!!!

    In het sportgedeelte van de krant viel de titel " Naar Zuid-Afrikaanse hemel via Turkse hel in het oog. Voor de leken, België speelde gisteren tegen Turkije voor de plaatsing van het WK in Z Afrika. ( 1-1 was de eindstand). Als jullie nu denken dat een sportjournalist enkel sportverslagen kan neerpennen dan zitten jullie ernaast. Ludo Vandewalle gaf in Het Nieuwsblad een mooie korte intro op de omgeving, kan zo in elke advertentie van een reisbureau geplaats worden. Hij beschreef Istanbul als volgt:
    Istanbul blijft beklijven. Het is niet zomaar een grensplaatsje waar het ene land in het andere overgaat. In het voormalige Constantinopel eindigt Europa en begint Azië. Gescheiden door de Bosporus gaan culturen met een schok in elkaar over. Links, ten W van de druk bevaren rivier, is er het prachtige Europa met lichtreclames en hoge flatgebouwen. Rechts is er de mystiek van het Oosten met de gesluierde vrouwen en overvolle straten. Dat is Istanbul, schrizofrene stad met 15 miljoen inwoners waar Allah( islam) en God ( christendom) zich gezamenlijk ophouden. Hoe uitnodigender kan een krantenknipsel zijn?
     
    And last but not least mijn PC.
     Ik kan met mijn laptop niet meer werken. werk nu via pc van T. Ik geraak noch via IE noch via Mozilla op sennet. Ik kan wel mijn blog lezen maar de reacties niet en ook geen rubrieken toevoegen want geraak niet op sennet. Als ik via mijn blog naar andere blogs ( heb  favorieten staan) ga dan geraak ik op sommige wel op andere niet en reacties nalaten gaat wel of helemaal niet. T is hier al 2 dagen met allerhande virusscanners mijn PC aan het scannen. Wat daar allemaal tevoorschijn komt!! Spyware, pop ups, cookies , registry keys enz enz  sites die ik nooit bezocht of aangeklikt heb. Ik zit dus blijkbaar met een serieus probleem. Nochtans staat  er een anti virus programma op mijn pc. Wie of wat heeft mij dat " gelapt"!! Kan natuurlijk ook via mails of ppssen binnenkomen, ik weet het niet. Als we het er niet af krijgen zal er niets anders opzitten dan vanaf 0 alles opnieuw te insstalleren!!!!!!!!
    Van zodra ik dus sennet open , openen zich ook  andere schermen en geraak ik niet op de blog. Op andere sites van Google geraken we zonder problemen tot nu toe!!! Om er " horensdol" van te worden.
    Gisteren was ma weer relatief "helder" en hebben we wat gepraat, maar eten lukt niet meer. Vanmorgen was ze weer meer in de war. Dus ...wachten

    Vandaag herdenken we 9/11... blijven beklijvende beelden!
    Zo lieve bezoekers dat is mijn boterham voor vandaag.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    11-09-2008
    ....communiceren in het Engels in eigen land hé....
    ...... nu niet meteen echt overdrijven hé Natoken.... alhoewel, kan me indenken dat wanneer de drie genoemden echt plat dialect spreken ( en dan nog te zien van waar ze komen; Brugs dialect valt nogal mee) dat het dan lastig kan zijn , vooral met sommige woorden..... het eerste Westvlaams die voor mij onbegrijpelijk leek was toen ik 12 was en op internaat een jongen uit Gistel over een "seule" sprak.... pak da vast zeg..... later kwam ik terecht in het leger, en ra ra ra...op de kamer waren 90% West-Vlamingen..... en spreek dan maar eens tegen iemand uit Ruiselede die heel plat spreekt en nog binnensmonds praat; tijdens mijn carrière heb ik ook een 9-tal jaren in Oostende gewerkt...ja,, wat dacht je, ik alleen als Oost-Vlaming tussen al dezelfden hé, behalve één...??? een Antwerpenaar.... en wie sprak er AN....just....twee hé, want Westvlamingen vertikken het .....behalve wanneer ze met iemand uit Brussel aan de telefoon zijn... en dan nog....
    maar goed, tot dusver om te zeggen dat ik er niet zoveel last mee heb en niet noodzakelijk in het Engels moet converseren....ook niet met Limburgers....
    maar ik pas me nogal makkelijk aan , "integreren" noemt men dat ...smile..
    ja,, ik zag het gisterenavond ook op TV... het was in de "Laatste Show" bij Frieda...
    het was een man uit Panama die cursus Brugs volgde...
    enerzijds vind ik het niet zo slecht dit initiatief, maar toch, veel van de echte dialecten verwateren toch is mijn ervaring.
    als afsluiter voor vanavond wens ik je een rustige nacht en nog veel sterkte met de huidige situatie met je mams... het moet wel eens even deugd gedaan hebben neem ik aan dat ze toch nog eens een helder moment had en wellicht enige woorden kon wisselen... So long....en slaapwel !

    11-09-2008 om 23:39 geschreven door Amor Fati


    ..
    Ik heb ooit op aanraden van - euh... was het nu Blogtips of AVDL - het programma http://www.ccleaner.com/
    gedownload.
    Ik laat die regelmatig al de rommel van mijn PC verwijderen.
    Verbazend wat er allemaal af gaat.
    Ik kon vorig jaar ook niet meer inloggen en toen had men mij ook langs het Forum laten weten dat het kon te wijten zijn aan Cookies (wat dat ook mag zijn).
    Na het opschonen met CCleaner kon ik weer netjes inloggen.
    Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd bij het openen van het blogje van Lips er ook altijd een Neckerman site openging.
    Bij Bomma was het ook zo - die heeft dan iets verwijderd van haar blog en het was gedaan.
    Ik ben wel geen echte surfer hoor Natoken - de meeste tijd spendeer ik gewoon aan het lezen en schrijven van de blogs.
    Ik surf enkel wanneer ik echt iets wil weten en dan let ik ook goed op.
    Van zodra er iets raar op mijn scherm komt, of indien het wat te lang duurt naar mijn zin sluit ik onmiddelijk de link.
    Maar men heeft me gezegd dat rommel vooral binnenkomt via PPS bestanden.
    Ik open die dan ook heel zelden.   Ook mails van onbekenden kieper ik ongeopend de prullemand in.

    Ik was gisteren ook heel erg onder de indruk van de documentaire over 9/11.
    Ik meen dat er morgen een film op TV is over het vliegtuig dat neergestort is voor het zijn doel bereikte.

    Wat het westvlaams betreft - je weet waarschijnlijk dat mijn eerste vlaams Westvlaams was!
    Ik denk wel dat er ook een verschil zal zijn tussen het westvlaams in Blankenberge en andere delen van Westvlaanderen.
    We hebben er maar zes maanden gewoond maar ik herinner me nog heel goed mijn eerste zinnetjes.
    Het feit dat moeder en haar familie Mechels spraken onderling maakte het er niet gemakkelijker op.
    Toen ik daarna in Antwerpen uitgelachen werd om mijn Westvlaams was het hek helemaal van de dam.
    Zes maanden later sprak ik even plat Antwerps als de andere meisjes, maar ik kreeg dan wel naar mijn voeten van de nonnen want die waren me toen ABN aan't leren.
    'k heb grote chance dat ons vader nadien geen werk vond in de Limburg

    Ik ben heel blij dat uw uitslag bij de dokter positief was, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat de strijd van uw mama niet te lang zal duren.
    Zelf zal ze het waarschijnlijk niet meer voelen of beseffen, want ik ga er van uit dat men ze morfine geeft en dat is - zo heeft men mij toen gezegd - een zachte vorm van euthanasie.
    Voor u en uw familie is het natuurlijk afzien, zeker omdat jij zo ver weg woont.

    Heel dikke knuffel Natoken!


    11-09-2008 om 22:48 geschreven door bojako


    ..
    Het arme mensje kan het ook niet helpen. Het duurt onmenselijk lang. Waarom kunnen we niet gewoon in rook opgaan. Het laat je niet los, je gaat er mee slapen en staat er mee op en toch vrees je het moment dat de telefoon gaat en je het tragische nieuws gaat ontvangen. Van onze kant is nu al twee weken geleden dat Lea's broer is overleden en alle dagen is wat te regelen in verband met. De crematie is reeds een week voorbij en zaterdag volgt eerst de dienst en as verspreiding, dan nog in afwachting het overlijden van broer 2, de dood waart rond in ons huis en je begint je zelf al vragen te stellen over je eigen dood gaan.  Hou je sterk meid.

    11-09-2008 om 13:37 geschreven door Ludovikus









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy wat een weer regen en veel wind hier (Roosje)
        op Historisch!
  • CLUB (Martin)
        op Historisch!
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Historisch!
  • Het was gezellig op je blogje Natoken (sylvain)
        op Historisch!
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!