Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween




    Morgen is de nacht van heksen en demonen van gure tronies en ratelende skeletten van ketens die over de ruwe stenen schuren van gekreun en gekerm dat je ingewanden doet stilvallen .. de nacht van gruwel en angst….

    Eigenlijk zou ik nu een griezelig verhaaltje moeten verzinnen. Het gaat  tenslotte over Halloween. Hier en daar zie je pompoenen die de
    voordeuren sieren en af en toe passeer je een huis waar heksenpoppetjes uit het venster naar beneden glijden. In de winkels hoor je nog net geen spookgehuil door de boxen weerklinken, maar ik vermoed dat gewoon nog niemand op dat idee kwam.:twisted:
    Ze zijn al een tijdje verschenen in het straatbeeld de pompoenen met angstaanjagende grijns, de heksen en de spinnenwebben. En dan weet je dat het bijna Halloween is het griezelfeest dat de laatste jaren steeds populairder wordt.
    Eigenlijk heb ik niets met Halloween. Het is mij te Disney-achtig. Dat mensen hier Halloween gaan vieren heeft toch vooral te maken met de invloed van Amerika via film en tv-series. Het is al een paar jaar dat de Halloween-hype de oceaan over gekropen is.
    Ik snap dat griezelgedoe helemaal niet. Ik vind er niets aan mensen te laten schrikken al doe ik nu ook niet direct in mijn broek als ik een griezelfilm zie. :-D.
    Pompoenen die worden uitgehold met boos kijkende ogen en hoektanden, ik kijk er naar bewonder de creativiteit van de maker maar ga er aan voorbij. In de  brievenbus vind je folders over  nachtelijke fakkeltochten die worden georganiseerd. Ik haal de folders er uit en gooi ze zonder te lezen bij de rest van het papierafval. Dat wordt de laatste tijd zowat een gewoonte!! 

    Ik kwam vorige week langs de school van ons dorp en zag een moeder haar zoontje afhalen, ze droeg een hoge zwarte hoed met doodskop. Eventjes vroeg ik me af of dit misschien de allernieuwste modetrend zou zijn tot ik iets oranje van onder haar arm zag piepen: een handtas in de vorm van een pompoen. Ik schaterde het net niet uit.
    En het houdt niet op! Zelfs gerechten worden griezelig gemaakt! Hoe willen ze dan dat we deze dag doorkomen als er een nep-web over ons bord soep gesponnen is? Ik zou mijn bord aan de kant schuiven en me volproppen met chocolade. Ik moet mijn energie van ergens halen, nietwaar?
    En dan zwijg ik nog over de verkleedfeestjes van de laatste weken. Waarom zou ik me moeten verkleden in één of andere heks? Om op mijn bezem naar een andere postcode te vliegen?  Dat kan perfect in mijn gewone outfit hoor!:wink:
    Maar jullie kennen me al een beetje he, bij zo'n logje gaan mijn radertjes extra werken ...en dan komt de vraag...

    Wat is er zo fascinerend aan Halloween?
    Wij doen in het dagelijkse leven alles om zo min mogelijk iets griezeligs mee te maken: we verzekeren ons tegen rampen, we geven miljarden uit aan veiligheid en de dood proberen we zo ver en lang mogelijk van ons af te houden. Ons ideaalbeeld is dat van een jonge, schone en vitale mens. Aan Magere Hein met zijn grijnslach denken we liever niet en als hij komt, gaan we zo clean en zacht mogelijk met hem om. Maar aan de andere kant willen we opeens wel griezelen - al is het maar voor even, op Halloween. Waarom toch?
    Omdat we die enge en griezelige kant van het leven toch even willen voelen?
    Omdat we diep van binnen weten dat de dood toch komt - hoe vitaal en jong we ook zijn?
    Omdat onze angst er toch uit moet?
    Blijkbaar kunnen we de angst voor de duistere en griezelige kanten van het leven niet geheel elimineren en is Halloween voor sommigen een uitlaatklep van die schrik - voor anderen is horror die uitlaatklep.

    Voor mij mogen die grijnslachende pompoenen gewoon in de soep.

    Nee, ik vind het maar niets, Halloween.
    Maar…Zal ik dan toch maar een heksenrok aantrekken, mijn benen over een bezem gooien en met een krakende lach de lucht doorklieven?
    Wie belt de ziekenwagen?:lol:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    30-10-2012
    dag Natoken

    maak er een heerlijke avond van  !

    groetjes van meeuw


    beautiful bird Pictures, Images and Photos

    30-10-2012 om 17:42 geschreven door meeuw


    een kaarsje . . .
    . . . in een namaakpompoen die werd uitgehold !  Dat is alles wat ik zet tijdens deze dagen.  Al zou ik wel eens een mooie lelijke (euh !?) heks willen aankopen, gewoon om het geheel wat aan te kleden. 
    Of misschien koop ik toch nog wat anders dat kan blijven staan tijdens het hele jaar, wie weet wat ik nog doe allemaal !?  Eigenlijk doe ik daar ookniet aan mee maar ja, de kleinkinderen zien dat wel graag, een klein versierinkje hier of daar en dat wil ik dan wel weer doen voor hen, gewoon voor hen.  Maar niet dit jaar, daar ben ik nu wel wat te laat voor, volgend jaar als het wat meer mee zit want vandaag voel ik mijn pijnlijke knoken weer wat meer na een behandeling bij de kinesist !
    Nog een fijne tijd verder en vlieg niet te hoog op je bezem ! Groetjes.

    30-10-2012 om 16:52 geschreven door Chrisje


    wij doen niet mee !
    We dragen een bloempot naar he kerkhof, zien daar al die andere graven van oude en ook jonge mensen. Brrr dat is al griezelig genoeg want je denkt spontaan aan je eigen heengaan. Maar niet op een bezem.
    Al die overgewaaide Amerikaanse gewoontes kunnen mij nooit bekoren.
    En zo zijn er nog veel anderen. En dat veel mensen hun bewondering voor die Amerikanen zo demonstreren is zoooo naief.
    Ik hou het bij onze dagdagelijkse en gewone feesten, zolang we die nog mogen vieren.
    Want daar wordt ook al in gesnoeit
    We zullen maar een lekkere pnpoensoep maken daar heb je ook plezier aan.
    Groetjes van Tilde


    .

    30-10-2012 om 15:18 geschreven door Tilde


    ..

    Tot nu toe hadden we nog nooit kinderen gehad die aan de deur kwamen bellen voor Halloween, maar gisteren was't zo ver ... drie jonge 'nieuwe' Belgjes die iets riepen (veilig ver weg achter het poortje van de voortuin) maar op het einde verstond ik : "trick or treat".  
    Als ze nu toch gaan beginnen zal ik maar een zak snoep in huis halen, want centjes krijgen ze niet, dat is ook niet de gewoonte in Amerika.
    Ik zei hen wel dat ze veel te vroeg waren en op Halloween zelf moesten terugkomen.   Ik vergat hen nog te zeggen dat ze ook de moeite moesten doen om zich te verkleden, want dat hadden ze ook niet gedaan.
    Hoewel het commerciële van Amerika is overgewaaid stond er vorige week toch een goed artikel in de krant over Halloween...het zou hier ontstaan zijn en op die avond staken mensen kaarsen in uitgeholde bieten en  zo om geesten af te schrikken, maar ik ben zeker dat jij dat wel weet.
    Een ander gebruik dat mijn moeder goed kende, maar wij hier in Antwerpen niet dat was Sint Maarten.   Ook dan gingen de kinderen verkleed van huis tot huis.  
    Om toch wat in de sfeer te blijven heb ik een pompoen en een spookje op m'n vensterbank gezet.
    Kuskes xxx

    30-10-2012 om 14:10 geschreven door BOJAKO


    Hier viert men eerder Sint-Maartensfeest Natoken....

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Iedereen klaagt over zijn geheugen, niemand over zijn oordeel !


     
    birma12amandalay.jpg 

    30-10-2012 om 10:40 geschreven door Amor Fati


    Groeten van Fjak@
    Volledig met je eens Natoken, overgenomen van Amerika en dat is het. Neen ik doe daar niet aan mee . Maar kijk onze Lowie (kind van W. zijn petekind) dat meegedaan heeft aan eurosong for kids, was bij de laatste 18 kandidaten, hij heeft niet gewonnen maar die kids dat houdt niet op nu moeten ze drie dagen optreden in Plopsaland en zo gaat dat verder , de voorbereiding was 7 maanden dat al die ouders het land moesten door kruizen en nu blijft dat denk ik toch de volgende groep zich aanbiedt om weer een winnaar te kennen. Natuurlijk Lowie zingt zo graag ze hebben zijn zangtalent ondekt in de kerk, dat kind neemt aan zoveel mogelijke wedstrijden mee gewoon om te zingen voor^publiek.Ik sta daar ook niet achter maar wat moet je doen als hij nu echt een goede stem heeft.Maar alles draait om commmercie want als ze dan ergens gingen optreden moesten ze 20 andere kids meebrengen dus weer zoveel ouders met hun kids naar die optredens dat was dus tot er een winnaar gekend was, maar nu ja die kids zijn er ondertussen aan gewend Lowie gaat in Plopsaland optreden mama en papa wij gaan toch kijken.En dat komt ook van Amerika. Moest het van China komen het zou zoveel succes niet kennen, want dat is maar goeie kopen brol he. Groetjes Fjak@, die altijd met haar twee voetjes op de grond blijft behalve bij men evenwichtstoornissen haha

    30-10-2012 om 10:07 geschreven door Fjak@


    halloween
    wie zijn bezemsteel opwil, goede vlucht... dat het een fijn feest moge zijn...mij kom je niet tegen... natuurlijk " wat je niet kent , niet bemind ", maar om te griezelen doe ik niet veel moeite... 
    fijn dag
    gabydwlz   

    30-10-2012 om 07:53 geschreven door puntanderelijn


    piepelou ...de ziekenwagens waren allemaal bezet ....

    Een twee drie
    Halloween is het feest van de magie
    vier vijf zes
    we krijgen heksenles vandaag
    zeven acht negen
    les griezelsoep maken
    moet ook niks hebben van al dat gegriezel mateke
    maar men slapertje wil vandaag wel griezelsoep
    we gaan die samen maken met een pompoen
    en rare fermicelle die ik even geleden meebracht
    van over de grens...
    zag justekes dat de orkaan er nog feller aan toegegaan was dan ze hadden gedacht ...wat zitten wij toch weer op een goei plaatsje
    omake ...ik ben ermee weg...
    swaneer je ventje he ...en laat hem daar maar een zoentje voor geven op je wang...want de vloer dat kan hij al
     dat hij maar vlug weer de oude is ...


    Image and video hosting by TinyPic


    Ik wens je een supermooie dag toe
    geniet in alles wat je doet vandaag

    Image and video hosting by TinyPic



    Dikke knuff, veel liefs
    ikke

    30-10-2012 om 06:35 geschreven door Jeske


    *
    Mijn kleindochter is gek op griezelverhalen en ze heeft dat van geen vreemden. Ook vind ik die Halloween leuk, maar dan wel in Amerika waar ze een traditie zijn. Wat we hier nu doen is na-aperij en vooral te commercieel bedoeld. Maar soit, van mij mag het hoor, net zoals Valentijn en nog zo war van die toestanden. Alleen doe ik er ook niet aan mee.
    Je gedicht van je vorige logje vind ik veel mooier dan een halfrotte grijnzende pompoen.
    Maar als jij toch zo nodig de lucht in wil als heks, wees dan tenminste een beetje bij de tijd en neem de stofzuiger ipv een bezem.
    Dikke kus x2 en tot de volgende....

    30-10-2012 om 00:52 geschreven door Huismusje/Petra









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy ja het werk moet ook gebeuren he en nu het weer mooier word doet me ook andere dingen he is hier ook zo (Roosje)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Ik vier mijn moeder die straks 95 jaar wordt! (Martin)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Moederdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • mams ... (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Fijne Moederdag (Jan en Elena )
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • ja , zo gaat dat he , er vallen elke dag wel een of andere kennis of vriend weg ---- ik denk soms , nu is t bijna aan mij , maar --- zolang er leven is , ga ik profiteren ! doe jij t ook maar , dikke zoen (ani)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • een lieve moederdag voor jou (François)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • moet ook gedaan worden Natoken,morgen verwendag voor de mama's (mariska)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke zaterdag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!