Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het milieu verantwoordelijk voor kanker?
    Kanker komt steeds vaker voor en is een vreselijke ziekte die een zware hypotheek kan leggen op je toekomst. In sommige gevallen kent deze ziekte geen genade en leidt ze onverbiddelijk tot de dood.
    Het slechte nieuws is dat in het begin van de eenentwintigste eeuw het aantal gevallen van kanker alsmaar lijkt toe te nemen en dit zowat overal ter wereld.
    Je kan je dan ook de vraag stellen: Is ons leefmilieu de oorzaak van een groot aantal van deze kankergevallen?

    Niemand twijfelt eraan dat  verschillende externe factoren die stijging  wellicht kunnen verklaren.
    Vooreerst is er de toename en vergrijzing van de bevolking. Het aantal kankers stijgt immers met de
    leeftijd en daarin speelt de vooruitgang inzake opsporing van die ziekte, medische technieken en registratie een aanzienlijke rol.
    Dit doet echter niets af aan het feit dat ook omgevingsfactoren en veranderingen in ons leefmilieu zeker ook verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van bepaalde kankers.
    Onze levenswijze heeft in de moderne, gestresseerde samenleving ingrijpende veranderingen ondergaan. Daarmee bedoel ik  - voor zover de blootstelling aan bepaalde schadelijke stoffen niet te wijten is aan individueel onverantwoord gedrag - dat we moeten rekening houden met de fysieke, chemische of biologische stoffen die aanwezig zijn in de  atmosfeer, water, bodem of voeding. Hoe verklaar je anders de gekke koeienziekte, varkenspest, vogelpest  aangetaste oceanen en zeeën?

    Pesticiden en onkruidverdelgers...roken, veel alcohol drinken, te weinig lichaamsbeweging, blootstelling aan chemische stoffen, virussen, hormonen, een hoge dosis radioactieve straling enz...Al deze externe factoren kunnen mee inwerken op het ontstaan van kanker.

    En dan zijn er nog toestanden zoals recent in Wetteren .
    Het is de voorbije dagen pijnlijk duidelijk geworden dat er altijd eerst een ongeluk moet gebeuren, voor er maatregelen getroffen worden. Nu de gevolgen almaar duidelijker worden, kan de overheid het zich evenwel niet permitteren om geen maatregelen te nemen. Volgens specialisten dreigt het effect van het treinongeval op de langere termijn dramatisch te zijn.
    Ondertussen is ook duidelijk dat de regelgeving voor gevaarlijke chemische transporten wraakroepend is. Of liever: het gebrek aan regelgeving.
    Het is een bizarre situatie dat de productie en het gebruik van gevaarlijke stoffen in de bedrijven wel gecontroleerd worden, maar het transport ervan niet. Eens het goedje op de trein/boot of vrachtwagen  zit, worden de regels plots een stuk lakser. Er wordt onvoldoende  inschatting gemaakt  van het risico van zo’n transport. En misschien is dat wat lastig voor de bedrijven, het is wel essentieel voor de volksgezondheid.

    Waarom ik hier nu over begin?
    Ach i
    edereen kent wel iemand die kanker heeft of gehad heeft of eraan gestorven is. En als ons milieu nog meer bezoedeld wordt door giftige stoffen dan ziet de toekomst van onze kleinkinderen er met de dag kritischer uit en wat doen we?





    .


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    09-05-2013
    arme wereld

    Als toevallige voorbijganger heb ik Uw blog gelezen, En moet u volkomen gelijk geven als u veweerd dat al die verschillende kankers er recent gekomen zijn.Is het nog tegen te spreken dat de mensen bewust ? of door domheid en onachtzaamheid de werel naar de knoppen aan het helpen is?

    Nu ben ik 87 jaren oud en moet toegeven dat al dat negatieve er later na de WII oorlog gekomen is. Als kind heb ik godsdienst moeten volgen zoals iedereen. Wat ik ervan onthouden heb is " God strafte de mensheid voor hun slechte gedrag." Wel nu ik jaren niet meer geloof wat men ons heeft wijs gemaakt. Moet ik toch vaststellen dat er iets is dat de mensen straft. Het kan niet anders of een superbrein grijpt in. Maar of het begrepen zal worden door de mensen is een ander verhaal. Als het zo verder gaat en nog erger wordt zal ik echt geen angst hebben dit tranendal te verlaten. Zeker niet.--------Het is moeilijk om op een regeltje te schrijven wat men wil, daarom kijk liever naast de typfouten dan erop

    Wat ik nog wil zeggen " U schrijft goed erg goed heb ik al wel een paar keer ondervonden---Kom zeker nog wel eens langs.  groetjes van Yvonne  

    09-05-2013 om 17:42 geschreven door Yvonne


    ..
    En toch worden we over het algemeen almaar ouder. In de tijd van Alda kende men dat woord niet, schrijft ze. Nee, maar het woordje "tering" kende men al wel.
    Gezond ouder worden, zit dat er in?  Er was een tijd, nog niet eens zo lang geleden, dat mensen amper de vijftig haalden. Nu moet men de pensioen leeftijd zelfs verlengen. Zo langer men leeft, zo veel meer risico's men loopt om wat op te doen. Kuskes.

    09-05-2013 om 16:58 geschreven door ludovikus


    lijntje was te kort
    en wat kan het die overheid schelen dat er enige honderden of 1000den het niet overleven...... die overheid doet maar pas iets wanneer ze er echt toe gedwongen worden.

    en dat fameuze transport????  Met de huidige technologie ( de eenvoudige dan nog ) kon de NMBS dit overkomen. Wanneer een treinbestuurder (gewild of ongewild ) de snelheid of verkeersregels te buiten gaat dan moet die trein automatisch kunnen afgeremd worden......... Maar waar zit die NMBS met die infrastructuurwerken??? of is dat geld opgebrast aan weet ik veel....bonussen en idiote hervormingen van dat apparaat....en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

    Je moet wanneer je de oorzaak wil weten van veel wat verkeerd loopt maar telkens in eerste instantie naar de "Mens" kijken....want meestal ligt daar de fout wat al dan niet gedaan is om onheil te vermijden. PREVENTIEVE maatregelen noemt men zoiets Natoken.

    09-05-2013 om 14:30 geschreven door amorfati


    de Mensen zijn Verantwoordelijk Natoken !!! het milieu wordt naar de Kl....gemaakt door de mensen....en zoals verschillende items in je log, allemaal veroorzaakt door de Mensen..... en wat kan het die overheid schelen dat er enige honderden of 1000den het
    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Als niemand een mening heeft is het gemakkelijk om eensgezind te zijn.

    Weinig mensen denken, toch wil iedereen een mening hebben.

     
    natuurfr.jpg

    09-05-2013 om 14:24 geschreven door amorfati


    in mijn kinderjaren bestond dat woordje nog niet...

    6oarxqmdr.jpg

    09-05-2013 om 13:29 geschreven door Alda Bosmans


    Groeten van Fjak@
    Wetteren, neen ons land is met niets in orde voor grote rampen. Rioolputten ??, waar loopt dat water dan naartoe en langs welke waterwegen passeert dat vuile goedje alvorens  de zee die al over bevuild .Je weet ik ben vegetariër maar de groenten zijn zo ook niet meer veilig zelfs uit je eigen tuin, want dat zit hem niet alleen in het water ook de lucht. Dus de regering die slaapt en liefst zolang mogelijk dat er weer iets anders is om dan de kranten vol te schrijven over onbelangrijke dingen.
    Hier is het de ene keer 7x dodelijk dat gif terwijl je in dezelfde krant een foto ziet ,juist erover zitten mensen buiten aan een herberg iets te drinken, wel dan is mijn verstand te klein voor om zoiets te begrijpen. En ja al de kinderen wat staat hun nog te wachten. We moeten positief blijven denken dat vooral zeker voor de kinderen want als wij er nu al depri bijlopen is het volgens mij niet rechtvaardig voor de toekomst van de kinderen, dus Natoken
    Fjak@

    09-05-2013 om 13:01 geschreven door Fjak@


    ..
    Na zo'n ongeval word je nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt ... zoveel transport met zo'n gevaarlijke goederen, niet te geloven. Dit gebeurt ook op zee, hoe moet het dan zijn met de verontreiniging daar en wij lusten zo graag vis, allez ikke toch. B. heeft zo lang expeditie gedaan, ook van gevaarlijke goederen, en hij zei dat het gewoon eens moest gebeuren, want er is enorm veel gevaarlijk transport op land en op zee ... maar we stellen onszelf soms ook gewoon bloot aan gevaar, hoewel we er heel dikwijls op gewezen worden, bv. zonnebaden ???? Als wij seffens gaan wandelen ga ik me ook niet insmeren, maar ik zou het wel moeten doen. B. is nu in de tuin aan het werken, maar hij smeert nooit! We vragen er soms zelf om nietwaar? Ondanks al deze miserie ... wens ik je een fijne dag toe en geniet van het zonnetje dikke knuffel

    09-05-2013 om 11:54 geschreven door bojako


    Goedemorgen Natoken.Ik wens Je een Zalige Hoogdag van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart toe.Geniet van deze mooie lentedag !!!!!
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 9 mei en we vieren vandaag het Hoogfeest van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart.Ik wens Jullie ALLEN een zalige hoogdag toe.Het wordt vandaag een tamelijke mooie lentedag wellicht de mooiste nog van deze week met veel zon en temperaturen van om en bij de 20 geaden.Op de middag zou het wel even betrokken kunnen zijn doch het blijft voor zo goed als droog.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk een héél zonnige Hemelvaartdag toe met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jos.

    09-05-2013 om 09:23 geschreven door Jos Vande Ghinste


    niet TE veel mee bezig zijn Nancy !


    er is altijd iets om bang te zijn , of te piekeren , ik ben vandaag POSITIEF !
    hoop doet leven


    kom eens langs !

    09-05-2013 om 09:17 geschreven door ani


    ik moet knikken...

    en je gelijk geven... t is een zwaar artikel als je pas uit je bed komt....maar dan denkt onmiddelijk aan al die mensen in wetteren.. alsook de anderen ...want zoals je zegt "dat is daar nog niet gedaan....ja iedereen van ons kent wel iemand die.... wij zijn al zover geraakt.... maar onze kinderen en kleinkinderen....de prutskes !!!

    maar toch en fijne Hemelvaartdag...

    lieve groeten   gaby 

    09-05-2013 om 09:01 geschreven door puntanderelijn


    Lieve Natoken
    Het was voor mij een beetje lastig om dit stukje van jouw te lezen, dus heb ik het maar half gedaan.
    Kanker heeft helaas ook in mijn leven een te grote invloed gehad.

    09-05-2013 om 08:12 geschreven door thea


    ...
    Toekijken en zien dat het niet goed is Ik vrees dat het alsmaar erger zal worden Natoken..spijtig genoeg
    html>

    09-05-2013 om 08:10 geschreven door lipske


    Piepelou omake ...de hemelvaartsdag valt in het water peins ik

    Image and video hosting by TinyPic

    Ik denk vooral aan ons nageslacht mateke ...
    ze hebben met van alles af te rekenen !
    ik had het wel op prijs gesteld die helpende handjes
    want zeg nu zelf opwandel met die slang was verloren tijd
    het hemelwater is onvervangbaar
    ik ga seffens een nieuwe soort bloem uit proberen
    ook gluten vrij...zo ver is m'n dochter ook
    ze heeft ze besteld langs internet
    en ze is er op 2 dagen .... het scheelt 1 per kg
    als de verzendingskosten eraf zijn !
    men kan ook ander glutenvrije dingen krijgen...
      

    Verder wens ik wens je
    een mooie en gezellige extra rustdag toe  !
     en een fijn lang weekend toe

    Je mag al mijn lettertjes lezen
    Je mag al mijn plaatjes kijken
    nadien een woordje achter laten
    En daarvoor krijg je van mij 
    een dik bedankje
    warme groetjes en knuf
    van ikke voor jou

    09-05-2013 om 07:30 geschreven door Jeske


    Groetjes op donderdag.
    0knop30.jpg


    Tussen vriendschap en een roosje is
    er een heel groot onderscheid.
     Rozen bloeien slechts een poosje,
    maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze  vier kapoentjes

    09-05-2013 om 00:47 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!