Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    09-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meimaand, kevermaand

    Toen ik deze week in mijn tuin bezig was, was het weer tijd om even na te denken. Ja, versta mij niet verkeerd, ik werk niet altijd in de tuin soms neem ik gewoon een hark en zet die op een bepaald punt in de tuin waarna ik er met gekruiste armen ga op leunen. Ja, we hebben thuis ooit nog zo een schilderij aan de muur gehad waar men de boer ook zag leunen op zijn schop maar dan op het veld en ik moet zeggen dat het mij altijd wreed geïnspireerd heeft. Het is een manier om even tot rust te komen, maar vooral om alles goed in de gaten te houden wat er zoal gebeurt of juist niet meer gebeurt.

    De meimaand is een maand waar er normaal gezien veel te zien of te beleven is . Een koolmeesje logeert er in een nestkastje aan een spar. Een duif zit in de coniferen te broeden....Ze zeggen wel “in mei leggen alle vogels een ei” maar hier hebben ze blijkbaar weer niet kunnen wachten. Met het warme weer hebben ze vroeger hun eieren gelegd en zitten ze nu al te broeden. Maar terwijl ik zo "nat in het zweet" stond door op mijn hark te leunen, dacht ik plots aan vroeger.

    ’t Was ook in mei dat er meikevers te vinden waren. Mijn peter die wist ze steeds te vinden en dan stak hij ze in een “stekkendooske”. Toen ik curieus op zijn schoot ging zitten trok hij het doosje stilletjes open en zag ik de grote bruine meikever zitten. Een grote kever met bruine vleugels en met poten met kleine haakjes aan. Op het eerste zicht kwam het schrikwekkend over in de wereld van mijn fantasie, maar peter stelde mij gerust. Hij bond zelfs een koordje aan die meikever zijn pootje en het andere uiteinde van het koordje bond hij dan aan een stoel. ( nu zou Gaja mij op de branstapel leggen) De meikever vloog heen en weer terwijl ik er met de glimlach stond naar te kijken. Maar mijn ma vond het maar niks en dus moest peter hem terug losmaken om hem terug op te bergen in het doosje. En ik…ik mocht de meikever eten geven! Ja, ik nam een blad sla en trok er kleine stukjes van om het in het “Stekkendooske” te steken. ’s Avonds nam ik hem mee naar mijn kamer en af en toe trok ik het doosje open om te zien of de meikever sliep. In feite hoefde ik helemaal het doosje niet te openen want je hoorde hem zo met zijn pootjes krabben in het kartonnen schuifje. ’s Anderdaags vergezelde hij mij naar school en ik liet aan iedereen zien dat ik een echte meikever had. Maar ik was niet alleen, blijkbaar had iedereen in die tijd zo'n doosje al waren er ook die mij kwamen vertellen dat ik de meikever beter losliet want dat hij zeker zou sterven. Och…ik liet ze maar zeggen, het was mijn meikever en hij zou in dat doosje blijven zolang als… Ja…in feite niet te lang want tegen de avond had hij gedaan met krabben en lag de meikever dood in mijn “stekkendooske”. Met tranen in de ogen liep ik dan naar peter met al mijn verdriet en hij troostte mij dan weer door een paar keer in mijn haar te wrijven en mij te vertellen dat hij volgend jaar in mei wel weer een meikever zou vangen.

    Maar sinds geruime tijd heb ik zelf niet veel meikevers meer gezien. Ik zoek nog in de hagen als ik op wandel ben of onder de eik, maar tevergeefs. Vroeger vlogen ze nog af en toe eens tegen de ruit, maar die kevers van vandaag zijn waarschijnlijk uitgerust met sonar en GPS systeem om alle obstakels te ontwijken. Het zou ook kunnen dat zoals vele zaken de meikever ook aan het uitsterven is. Ja, als we volop aan het sproeien gaan tegen de aardappelkever, de bladluizen, de rode slak en de boomrups zal dat waarschijnlijk ook geen goed doen aan de meikeverbevolking. Eigenaardig hoe alles ooit op de wereld komt en het later ook verdwijnt hé. Van het doodgewoonste ding tot de perfecte mens verdwijnt vroeg of laat van deze wereldbol.

    Ik heb me laten vertellen dat sinds de meikever niet meer te vinden is dat ze daar aan den Dender ook de “stekskesfabriek” gesloten hé. Ja, als je geen meikevers meer hebt moet ge ook geen “stekkendoosjes” meer hebben om ze erin te steken.

    Ondertussen zijn mijn grootouders en ouders ook naar de aarde teruggekeerd en dit is  steeds een gemis. En zo is het ook een gemis dat ik dit jaar nog geen meikever gevonden heb. Nee, ik zou hem zeker niet meer opsluiten in een doosje, maar wel vastleggen met het fotoapparaat. Af en toe voel ik mij dan schuldig over het verdwijnen van de meikever omdat ook ik er aan heb meegedaan. Maar ik ben de enige niet hoor, in die tijd was het grote mode omdat men ze nog vaak kon vinden en dus paste de mens een paar varianten toe op het leven van de kever.

    Blijkbaar wilden ze ook in het koninklijke paleis ook een aandenken aan het uitsterven van de kever, want daar plakten ze er niet minder dan 1,4 miljoen tegen het plafond. Jawadde, dat zullen volgens mij eerder mestkevers zijn want waar zouden ze anders al die meikevers gaan halen hé.

    Terwijl ik daar op mijn hark sta te leunen en mijn gedachten in het verleden laat dwalen, ben ik er zelf van verbaasd hoelang men bij zo een klein beestje kan stilstaan. Och…we staan niet stil bij de meikever maar waarschijnlijk bij alle herinneringen die het diertje met zich meedroeg. Alles is veranderd en wij zullen ons moeten aanpassen.  En ik…ik sta in mei met een short aan op mijn hark te leunen terwijl ik in gedachten kan terugkeren naar een andere maand mei die ik uit mijn herinneringen pluk. ’t Is precies of alles begint zijn eigen gang te gaan zonder dat we er nog vat op hebben. Hopelijk kunnen onze kinderen en kleinkinderen vroeg of laat ook nog eens op een hark leunen en terugkeren in hun herinneringen. Herinneringen die al fel uitgedund zullen zijn…hoewel er wel andere in de plaats komen.

    Ja, elk leven heeft zijn herinneringen zoals ik ook deze aan de meikever had. Vandaag hoor ik in gedachten de kreet van de meikever! De kreet dat herinneringen niet zullen uitsterven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    11-05-2018
    Fijn weekend Natoken

    n7wr9et7..jpg

    We staan alweer voor het weekend ,
    maar eerst deze vrijdag nog liefs Ingrid.

    Het is al wel een stukje kouder hoor .

    11-05-2018 om 08:07 geschreven door Ingrid


    10-05-2018
    heel mooi geschreven

    Image and video hosting by TinyPic

    dan ook met heel veel aandacht gelezen vriendin!

    Image and video hosting by TinyPic

    10-05-2018 om 12:22 geschreven door Maarten


    Goedemorgen

    4BFHiTp0.jpg

    10-05-2018 om 08:43 geschreven door Dirk


    Goede morgen Natoken

    w3x6ydyvll..gif

    Fijne donderdag op deze Hemelvaartsdag.
    Een lieve groet liefs Ingrid.

    10-05-2018 om 07:51 geschreven door Ingrid


    09-05-2018
    die herinneringen hé

    onze generatie is precies de laatste met die herinneringen aan meikevers in een doosje van " sulfers " hahaha !

     maar ik heb ze nooit vast gebonden hoor , wel laten lopen in 't zand van de weg  in een wedstrijdje met de jongens , meulenaars , bakkers en anderen waar ik de naam niet meer van weet !

     mooie herinneringen !!

     gisteren is er weer een goeie kennis van de "dinsdagmarkt " heen gegaan , ... we zijn jaren geleden met 11 gestart op dinsdag  en we zijn nu nog met 3 !

    tjonge , niet bij stilstaan hé !

     en

    ... daar in die abdij  waar ik zondag was : geen brouwerij hoor !! een elite school !!

     leun nog maar wat op je hark ! liefs

    09-05-2018 om 11:56 geschreven door ani


    . . .

    Hier zitten er nog wel meikevers maar we hebben dan ook haagjes staan van haagbeuk en daar gaan ze graag wat van eten.  Het was nog geeneens mei toen ik opeens er eentje zag gaan vliegen, ja, vanuit ons keukenraam, waar een vrouw toch regelmatig met wat bezig is, daar zag ik het : een meikever die opvliegt.  Dan moet ik er nog bij vertellen dat ik er reeds vele ben tegen gekomen die hun radar niet goed werkte want ze lagen dood op het voetpad ofwel lagen ze ergens tegen de kant aan een muur, ook dood natuurlijk.  

    Dan moet ik erbij vertellen dat ik een aantal jaren geleden, toen ik de brievenbus ging leeg maken, ik er enkele zag rond draaien op hun rug op de trappen aan onze inkom.  Snel ben ik naar buiten gegaan, heb ze recht gezet en toen vlogen ze allebei vrolijk weg, waarheen, geen idee, ze waren blijkbaar net uitgekomen en probeerden hun vleugels uit.  Onder die hagen zitten ze ook vaak in de grond omdat ze niet zo gemakkelijk ergens anders eten vinden en bij ons dus wel.  Onze tuinman is echt goed bezig en die gebruikt geen giftige sproeistoffen, dus dat kan ook al een voordeel zijn.  Ahoewel ik er problemen mee heb met de bloemen die hij aangeplant heeft in onze tuin maar ja, die zijn dan weer echt goed voor de bijen blijkbaar.  Of ze ook ecologisch verantwoord zijn aangeplant, daar heb ik mijn bedenkingen bij maar ja, wie ben ik om daar commentaar op te geven ?!

    Nog een fijne dag verder en voor de rest van de week een mooi lang weekend . . . jammer genoeg met geen mooi weer meer.

    09-05-2018 om 10:41 geschreven door Chris


    Dag Natoken

    tj11q3vja..gif

    Een hele fijne woensdag voor vandaag ,
    een lieve groet liefs Ingrid.

    De meikever komt dit jaar weer wat meer voor Natoken , maar zoals je zegt vele diertjes verdwijnen maar dat komt ook 

    veel door de pesticide die ze gebruiken dat gebruik ik nooit !!! als ik op mijn padjes in mijn tuin het onkruid weg wil dan spuit ik met azijn 

    en tussen de planten steek ik het gewoon uit ,  en trouwens een pleintje met wat onkruid kan geen kwaad goed voor de vlinders en andere diertjes .

    De natuur is heel mooi al we het zijn gangetje laten gaan . En ja het is heerlijk genieten met zo een weertje een mens word er vrolijk van .

    09-05-2018 om 08:24 geschreven door Ingrid









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy geef mij maar een glas koel bier , ik hoef ook niet meer jonger te worden in deze klote tijd , ( we gaan naar een derde wereldoorlog toe ) (Tiny en Ans)
        op
  • Dag Nancy zou kiezen voor 10 jaar jonger (Roosje)
        op
  • Drankje (Martin)
        op
  • dag Nancy (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op
  • mooie nieuwe maand ! (meeuw)
        op In mei leggen ....
  • Geniet alhoewel met voorspellingen weet je nooit! (Martin)
        op In mei leggen ....
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op In mei leggen ....
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op In mei leggen ....
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op In mei leggen ....
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!