Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk bestaan Sinterklaas en zijn Zwarte Piet!

    Hij komt…hij komt de lieve, goede Sint..

    Toen ik onlangs mijn boodschappen deed, stond ik daar plots in een lange file. Ik dacht eerst nog dat de saucissen of de gluhwein in reclame stonden, maar het viel mij op hoeveel kinderen er in die file stonden. Toen ik even boven hun hoofden uitkeek, zag ik de ware reden van hun bezoek. De Sint is weer in het land!

    Ik haastte mij naar huis om rap een brief te schrijven met al mijn wensen tot ik eraan dacht dat ik verleden jaar ook één geschreven had en er geen antwoord op gekregen heb. Toen ik in mijn archieven ging kijken, was het niet alleen verleden jaar dat hij mij vergeten was, maar al meer dan 65j dat hij hier niet meer door de schouw “ nederdaalde”.

    Daar lagen ze allemaal naast elkaar, mijn brieven met veel vlijt geschreven. Al mijn wensen in schoonschrift zodat de Sint ze met zijn gewone bril zou kunnen lezen. Maar nee…ik kreeg ze allemaal terug en paste jaar na jaar mijn wensen aan. De eerste brieven durf ik zelfs niet meer te versturen uit vrees dat de Sint en zijn Pieten hun lach niet zouden kunnen inhouden. Ja, wie vraagt er nu nog een houten blokkendoos of een zak met knikkers ( ja zo eentje was ik) of zo’n oude plastic pop zonder haar ( dat stond er blijkbaar toch niet lang op! )

    Sommige van mijn wensen behoren al tot het antieke speelgoed en worden duur aangekocht om als decoratie op één of ander meubilair te belanden en het met een strenge wijzende vinger te verdedigen tegen de grijpgrage handjes van kinderen die het speelgoed met ongeloof aankijken.Soms stel ik mij de vraag of er nog wel brieven geschreven worden naar de Sint, of zou de jeugd tegenwoordig een mailtje sturen met een digitale foto van een schoen met een virtuele wortel of raap erin?

    Ja, waar is de tijd dat peter op het veld een schone raap uitzocht voor de schimmel van de Sint, de ezels van de pieten kregen dan weer een paar wortels die normaal gezien voor de hutsepot bestemd waren. Alles werd netjes met de schoongeschreven brief in mijn stinkende schoenen gelegd en raar maar waar, ’s anderdaags was alles verdwenen.

    Ik kon naar het schijnt heel braaf zijn in de periode van Sinterklaas en dat zal de Sint ook wel gelezen hebben in zijn groot Sintenboek. De nacht van 5 op 6 december kroop ik altijd wreed nerveus in mijn bed en lag ik aandachtig te luisteren of ik de Sint of zijn Pieten niet op ons dak hoorde stappen. Ik hield ook het dak van de buren in het oog want de oude man zou zich maar eens moeten vergissen. 6 december was de dag waar ik haastig de trap naar beneden liep op zoek naar mijn schoen. Het speelgoed lag op de grond zoals de Pieten het altijd leggen omdat ze geen tijd hebben om alles schoon te schikken. Op tafel lagen snoep , mandarijntjes en rode appeltjes en het leken vaak dezelfde als deze die ons ma twee dagen eerder had gekocht. Varkentjes en fruit in marsepein en een grote zak “nick-nackjes” lagen naast de chocoladen Klaasfiguurtjes. De Sint wist wel hoe hij de kinderen kon bekoren in die tijd en wist vooral hoe eenvoudige dingen te "etaleren" zodat het meer zou lijken. Een paar boeken maakten het lijstje altijd compleet.

    Als ik nu naar het lijstje van de kinderen kijk, dan was een kinderhand vroeger vlug gevuld. De jeugd groeit en blijkbaar zijn ook hun schoenen gegroeid want in mijn tijd had de Sint zelfs niet de moeite gedaan om een computer in de schoenen te krijgen.

    De Sint moet mee met zijn tijd en door ons modernisme evolueert ook de jeugd. Het is soms moeilijk om de waarde van de Sint terug te vinden in onze maatschappij waar de heilige man verdrongen wordt door het commerciële, om nog maar te zwijgen dat hij elk jaar vroeger moet opboksen tegen de Kerstman. Ja, dat is nog zo een fenomeen die zijn slee elk jaar vroeger komt parkeren.

    Ik herinner mij nog hoeveel waarde de Sint had en hoe ze me thuis konden manipuleren om via hem mijn gedrag te bepalen. Maar, ik groeide en door de jaren verdween stilletjes het geloof in de heilige man.

    Awel, jullie gaan mij misschien niet geloven, maar sinds de dag dat ik met stoere uitspraken tegenover mijn vrienden vertelde dat de Sint iemand van onze familie was en dat het toch geen echte was zoals in de boekjes is hij ook niet meer geweest.

    Ik werd steeds ouder maar probeerde het geloof in de Sint nog terug te winnen door mijn schoenen te zetten maar ze bleven leeg. De Sint was vertrokken en mijn kinderjaren waren voorbij.

    Maar dit jaar zal het anders zijn, ik zal het van alle daken roepen dat de Sint en Zwarte Piet wel bestaan! Och…voor mij hoeft hij de schoen niet meer te vullen, daarvoor heb ik teveel jaren overgeslagen. Laat hem maar langsgaan bij de kinderen die straks hun schoentje vullen en van wie de oogjes nog blinken omdat een gewone raap en wortel nog wat waarde in hun leven kunnen brengen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    02-12-2018
    Kom je een mooie week wensen.
    v40hm73k.png
    Pfff regen da ben ik al beu.
    Moest weer aan mijn zus denken, want we wisten het wie de Sint was maar we hielden ons van den domme,
    om toch nog wat te krijgen, maar onze ouders hadden het snel door.

    02-12-2018 om 22:26 geschreven door annie


    Fijne avond Natoken
    1vnac8dy035d8.png
    Zomaar voor iemand aardig zijn
    Is voor jezelf, maar ook voor de ander fijn!

    02-12-2018 om 18:01 geschreven door Ella


    . . .

    Dit jaar hoop ik dat de Sint ons goed nieuws zal brengen, het is nodig als je weet wat er overal om gaat in de wereld.  Een zenuwachtige echtgenoot loopt hier rond, hij kucht en dat is niet goed voor zijn stembanden maar ja, toch maar niks zeggen.  Morgen is het D-day en daarna is het afwachten of ook de uitslag van dat onderzoek nog goed zal zijn of dat het negatief uitvalt, maar daar hopen we echt niet op, het moet maar goed zijn maak ik mijn eigen nu wijs.  Ook ik trek me dat natuurlijk aan maar geen nood, iedereen moet afwachten om de resultaten te kennen.  Ook een buurvrouw zit zo te wachten op goed nieuws, we zijn dus niet alleen en we hebben ons de laatste dagen al verenigd om een babbeltje te doen.

    Nog een fijne zondag, geniet er maar van want ook bij jullie is het niet allemaal peis en vree, ik duim voor jullie, doen jullie dat ook voor ons ?!

    02-12-2018 om 13:14 geschreven door Chris


    Dag Natoken

    Fijne zondag van de eerste advents kom ik U wensen . Met de uitkijk naar kerstmis . Lieve groetjes liefs Ingrid. ffdp43qpvk..png

    02-12-2018 om 10:21 geschreven door Ingrid


    Ik wens al mijn blogvrienden een mooie eerste zondag van de Advent toe.

    hf5kfu81rvvov.gif We zijn zondag 2 december en we vieren vandaag de eerste zondag van de Advent en dit betekent de verwachting van deze 4 zondagen lang naar het Hoogfeest van Kerstmis waarin we in de nacht van 25 december de geboorte van Jezus herdenken.Terug nieuw leven,licht in de duisternis.Het mooiste en het meest vredevolle feest op aarde met de geboorte van een kindje.VREDE OP AARDE AAN ALLE MENSEN DIE VAN GOEDE WILLE ZIJN.Gisteren speelden onze " Kampioenen " hun laatste competitiewedstrijd van deze eerste ronde en wonnen verdiend van Torhout met 3-1 zodat met deze zege de kers op de taart gezet werd en we eerste eindigden met 8 punten voorsprong op datzelfde Torhout dat tweedes wordt in de eindklassering en natuurlijk ging iedereen terug uit de bol.Nu neem ik wat rust tot na nieuwjaar om wat te recuperen en hopelijk kan ik dan met volle moed de tweede(zwaardere) competitie starten en ook volledig uitmaken.Ik wens Jullie nog een zalige eerste Adventszondag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    02-12-2018 om 09:40 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne zondag
    sr4op8alvq.jpg

    02-12-2018 om 09:10 geschreven door kinrooiwebradio


    fijne zondag
    Image Hosted by uploader.be

    02-12-2018 om 07:48 geschreven door noella


    01-12-2018
    . . .

    Ja, die Sint hé, dat was me soms wel een rare en de Pieten die waren nog eigenaardiger, zeker als je klein was en onwetend.  Zelf was ik nooit bang voor de Sint en Piet, mijn broertje wel, waarom weet ik niet maar nu later is dat allemaal vergeten.  Ook ik heb steeds wensen en ik schrijf ze ook op maar nooit vind ik wat in mijn schoentje, waarom niet, geen idee, ik ben nochtans heel braaf geweest, het hele jaar door, goed geluisterd ook maar nooit, nee nooit, komt er wat van terecht.  Daarom neem ik volgende week het heft in eigen handen en trek er eens alleen op uit.  Al zegt die vent van mij dat hij mee gaat maar hij moet nog zwijgen, gaat hij dat wel kunnen vraag ik me dan af ?!  De vorige keer was het al zo erg en nu weer zo lang zwijgen, dat is echt wel een straf voor hem, hij zal dit jaar dan zeker niks krijgen van de Sint !  Dit jaar doen we er echt niet aan mee, we halen niks meer in huis, voor niemand, het is gedaan !

    En nu ga ik me rustig in de zetel neerploffen en kijken naar wat ik graag kijk, een soap of zo maar niks zwaar op de hand, ik wil iets wat me doet glimlachen en me een heerlijk gevoel geeft, mag het ook eens zo zijn ?!

    Nog een fijn weekend, geniet nog van jullie avond en tot een volgende keer.  Knuffel en groetjes.

     

    01-12-2018 om 18:46 geschreven door Chris


    oef

    oef , ik ben er weer , niet dank zij sennet , maar mijn trots heeft wat hocus pocus gedaan en  , kijk ... Ma is weer blij !  veel liefs van ikke en bedankt voor de trouw !



    Image and video hosting by TinyPic

    01-12-2018 om 16:44 geschreven door ani


    fijne zaterdag !

    wat was dat een fijne tijd    ...   ben blij dat ik die mocht meemaken   !   die spanning en verwachting voor Sinterklaas,  's avonds ongeduldig wachten    ...

    's morgens een rijkelijk versierde tafel met nieuw speelgoed,  chocolade en de gebruikelijke clementines   ...

    jammer dat dit ook verdwenen is  !

    doet men er goed aan de kinderen zo vroeg rijp en oud te laten worden   ?   

    je kan de tand des tijds niet tegengaan ,  maar ben blij dat ik lang melktandjes gehad heb    !

    liefs meeuw

    01-12-2018 om 15:48 geschreven door meeuw


    Hallo lieve Natoken,ik geloof nog echt in sinterklaas en zwarte pieten

    jxyaao.gif

    01-12-2018 om 12:47 geschreven door Lenie


    Dit lange stuk proza

    heb ik heel graag gelezen, en ook mijn ouders leggen alles op deze manier klaar! en dan kwam de dag dat miijn nichte tot mijn jongere zus zegde: geloof je nog in sinterklaas waarop eerste een flinke mep kreeg van haar moeder, maar toen leek het sprookje gelukkig noig niet over, want moeder bracht nog een kindje!

    Image and video hosting by TinyPic

    maar nu advent

    1s5hk34gr03kl.jpg

    01-12-2018 om 12:13 geschreven door maarten


    Dag Natoken

    Toen we nog niet teveel wisten was dat allemaal een mooie tijd Natoken , maar dat moet zeker blijven voor de kleintjes ook de pieten want die zijn er al altijd bij geweest . Welkom december , we gaan al sluipend de feestdagen tegemoet . Maar eerst kom ik U nog gewoon een hele fijne zaterdag wensen met een lieve groet erbij liefs Ingrid. k05clfekv.jpg

    01-12-2018 om 10:25 geschreven door Ingrid


    mooie zaterdag
    Image Hosted by uploader.be

    01-12-2018 om 07:51 geschreven door noella


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.

    mnfitifl.jpg We zijn vandaag zaterdag 1 december,de allerlaatste maand van 2018.December wordt de donkere maand genoemd,doch ook de Kerstmaand en geef me maar dit laatste want Kerstmis brengt Licht in de duisternis.Morgen zijn we reeds de eerste zondag van de Advent en dit wil zeggen dat het nog 4 weken wachten is op het Hoogfeest van de geboorte van Jezus.Kerstmis het allermooiste feest op aarde.Het weekend is van start gegaan en ik ga toch voor onze laatste wedstrijd van deze eerste ronde mijn voetbalverplichtingen vervullen,samen met onze " Kampioenen " tegen Torhout onze dichtste achtervolger met 5 punten minder dan onze 17 jarige voetbalhelden.Het wordt héél moeilijk door enkele gekwetsten, onder andere onze kapitein,die topschutter is in onze reeks.Maar moeilijk gaat ook.Gisteren was het de laatste aflevering van " Iedereen beroemd " op tv Eén.We zijn nog steeds een familieploeg die leeft en waar het nog echt gezellig is.Het is nu 7 graden en men voorspelt regen en hopelijk zijn de weergoden ons toch nog een beetje gunstig gezind zodat het deze namiddag geen kletsnatte bedoening word en ik wens Jullie allen een mooie en een gezellige zaterdag en een prettig weekend toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    01-12-2018 om 06:06 geschreven door Jos Vande Ghinste









    Laatste commentaren
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Genieten van creatievelingen
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Groetjes van mij (annie)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!