Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel of niet Valentijn vieren?

    14 februari wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Hét ideale moment om je partner eens goed te verwennen.

    Veel mensen vinden Valentijn echter een “commercieel” of “gemaakt” feest en laten het links liggen. Het is inderdaad niet leuk om in clichés te vervallen en op restaurant onder lichte dwang te moeten kiezen voor het Valentijn-menu en op straat waar je ook kijkt aangemaand te worden om het laatste nieuwe parfum van Johnny Depp te kopen voor je partner.

    De vraag is echter hoe kwamen we eindelijk aan die dag?

    14 februari was geen feestdag in de Oudheid. De oorsprong van het feest is te vinden in het 14de eeuwse Groot-Brittannië. 14 februari werd uitgekozen als feestdag van de liefde omdat men toen dacht dat het de dag was waarop vogels hun partner uitkozen. Een bijzonder geloof dat vandaag zijn echo vindt in die speciale dag waarop we “Ik hou van je” zeggen met hartjes, rozen en chocolade.

    Hoe Valentijnsdag precies is ontstaan, is niet bekend. Maar de meeste mensen geloven dat 14 februari de dag is dat priester Valentinus stief. Hij was een Romeinse priester die zich tot het Christendom had bekeerd. Het was een goed mens en hielp iedereen die hulp nodig had, waaronder zieken, armen en bejaarden. Maar iedereen kon bij hem terecht voor raad en hulp. Valentinus gaf de mensen die bij hem kwamen altijd een bloem. Dat zou de reden zijn waarom mensen elkaar met Valentijn bloemen geven.

    Verboden liefde

    Maar er zijn ook mensen die geloven in een ander verhaal van priester Valentinus. Hij leefde rond 260 na Christus in Rome en keizer Claudius II vond dat een soldaat die onder plak zit, niet goed kan vechten. Hij verzon daarom een wet die soldaten verbood om te trouwen. Valentinus vond dat maar onzin. De liefde is belangrijker dan oorlog voeren, toch? Hij trouwde daarom verliefde stelletjes in het geheim. Maar daar kwam de keizer al snel achter en stopte hem in de gevangenis. In de gevangenis werd hij verliefd op de blinde dochter van zijn bewaker. Hij stuurde haar lange liefdesbrieven en wist haar zelfs te genezen van haar blindheid. Op de dag van zijn executie, op 14 februari, gaf hij zijn grote liefde de laatste liefdesbrief die ondertekend was met: “van je Valentijn”.

    Dat zou de reden zijn waarom vandaag de dag nog steeds mensen op Valentijnsdag een kaartje naar hun geheime liefde sturen en ‘m zo ondertekenen. Zo weet de ontvanger namelijk niet van wie de kaart afkomstig is. Blijft het lekker spannend!

    14 februari is dus een symbolische datum waarop veel koppels ervoor kiezen om hun liefde nog eens te verklaren aan elkaar. Het zou dus jammer zijn om de rozen met het water van de vaas weg te gooien en niet te genieten van deze gelegenheid om de liefde te vieren. Maar waarom zouden we die mooie tijd niet het hele jaar door laten duren?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    15-02-2019
    Fijn weekend lieve Natoken xxx

    1etpat.gif

    15-02-2019 om 22:51 geschreven door Lenie


    Goedemorgen
    TyULYuUE.jpg
    Wens u een heel mooi weekend
    het begin al wat lente te worden
    gr.Dirk

    15-02-2019 om 10:27 geschreven door Dirk


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!

    tn2i32ncr8v.jpg We zijn vandaag vrijdag 15 februari.Als ik naar buiten kijk en ik zie 's morgens de sterren voel ik me gelukkig.Een nieuwe mooie dag ontwaakt en als Je er nog de weersvoorspelling van deze morgen bijneemt kan Je dag bijna niet meer stuk en we zijn pas over de helft van deze februari maand en een prille lente kondigt zich reeds aan.Ik denk dat dit weekend de kust en de toeristische trekpleisters reeds topdagen zullen beleven.Het weekend nadert nu wel héél snel en het wordt bij leven en welzijn terug mijn voetbalweekend.Zaterdag spelen onze U17 Interprovinciaal terug een aartsmoeilijke wedstrijd op het veld van Torhout en dit terug met een gehavende ploeg door ziektes en blessures.Laten we allen genieten van deze mooie zonnige vrijdag en dan welgezind het weekend instappen.Genieten van wat de Heer ons schenkt en er dankbaar om zijn.Vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    15-02-2019 om 08:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    Zo ook deze dagen van valentijn zijn er weer doorheen , we gaan weer over in de orde van de dag , dus kom ik U voor vandaag een hele fijne vrijdag wensen .Met vriendelijke groetjes van Ingrid. kkibkx..jpg

    15-02-2019 om 08:19 geschreven door Ingrid.


    weekend in zicht
    Image Hosted by uploader.be

    15-02-2019 om 07:49 geschreven door noella


    goeiemorgen !

    vandaag terug een zonovergoten dag     ...    daar hoort een bloempje bij   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2019 om 07:22 geschreven door meeuw


    bijna weekend.
    animaatjes-vrijdag-26916.gif


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    15-02-2019 om 02:18 geschreven door Patty_en_freddy


    fijne vrijdag
    6yc43wv.jpg

    15-02-2019 om 00:06 geschreven door kinrooi webradio


    14-02-2019
    Fijne Valentijn
    valentijn.gif
    Dat Valentijn ook voor jou een gans jaar mag duren
    Veel Valentijn groetjes en een fijne avond

    14-02-2019 om 19:17 geschreven door ria


    . . .

    Het is al wat laat in de namiddag maar toch nog een fijne dag toegewenst al heb ik dat wel eerder gedaan op een andere site maar ja, ook dat mag.  Mijn gedachten zijn nu terug wat geordend en ik hoop dat dit tot deze avond nog blijft zodat ik rustig kan gaan inslapen.  Gisteren was ik snel in slaap maar deze avond vrees ik er wat voor.  Alleen kan ik wel een glaasje op voorhand drinken maar of me dat veel gaat helpen, ik denk van niet dus wat ik zal doen weet ik nog niet.  Anders maar wat zitten puzzelen maar zeker mijn wekker zetten zodat we ons niet verslapen !  Duimen dus voor ons, ook voor je knie zal ik duimen, mijn heup speelt ook op, zeker als ik een tijdje geslapen en heb en in de week na die wandeling liet ze zich ook voelen, ik hoop en ik vrees dat daar ook wel wat sleet op zit.

    Nog een fijne dag verder en geniet er maar van !

    14-02-2019 om 15:40 geschreven door Chris


    Valentijn

    Mijn Valentijn zit momenteel in zijn relax te dutten... hij kent die andere Valentijn niet dus... geen gevier hier... maar : "spring is in the air" je voelt het en het gevogelte in de tuin voelt het ook en laat het horen... spijtig van je knie maar dat was te verwachten... mijn andere (goede) heup begint ook van haar oren te maken en wandelen is geen pretje meer... de zegen van het oud worden.

    14-02-2019 om 14:07 geschreven door Myette


    Fijne Valentijn

    Image and video hosting by TinyPic

    14-02-2019 om 14:06 geschreven door Bernward


    natoken

    Een fijne Valentijn valentine-1172662-640.png

    14-02-2019 om 13:57 geschreven door redpoppy


    fijne dag !

    een roos     ...  niet enkel voor vandaag maar voor een heel leven lang   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    14-02-2019 om 13:36 geschreven door meeuw


    weer een mooie tekst

    en inderdaad zalig zij die elkaar vonden zonder naar elkaar gezocht te hebben, at helaas nu in tegenovergestelde richting gebeurt met alle frustraties en scheidingen vandien, denk maar aan de losse dates die tot niets verplichten!

    Image and video hosting by TinyPic

    14-02-2019 om 11:06 geschreven door maarten


    Fijne Valentijnsdag aan al mijn lieve blogvrienden en vriendinnen !!!

    qto94ja.gif We zijn vandaag donderdag 14 februari.Vandaag vieren we het feest van Valentijn.De dag van de verliefden. Als de liefde in jouw hart woont,spreekt mijn ziel een warme taal. Die woorden van zachtheid versierd met letters die dansen in de tedere gloed van dit romantisch verhaal. Het heet menswaardigheid door van hen blijvend te mogen houden. Ik wens Jullie allen een mooie en een heerlijke zonnige Valentijnsdag,niet enkel voor vandaag maar een eeuwigheid lang.Vele lieve en hartelijke Valentijnsgroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    14-02-2019 om 09:24 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    We houden het in eer Natoken ,, Een valentijn groetje kom ik U wensen ,, Vriendelijke groetjes liefs ingrid. h69ya93d5ml..png

    14-02-2019 om 08:49 geschreven door Ingrid.


    een fijne valentijn
    Image Hosted by uploader.be

    14-02-2019 om 07:48 geschreven door noella









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • . . . (Chris)
        op Bluven goan
  • Fijn nieuwe week Natoken ,, nieuwe kansen met het weer ,, (Ingrid.)
        op Bluven goan
  • weer heb ik wat moois gezien (François)
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op Bluven goan
  • ja nancy , het weer zit lelijk tegen , gisteren even kunnen wandelen --- nu weer niet meer --- je tuin nat ? moest je het hier zien ---- (ani)
        op Bluven goan
  • Dag Nancy als het geen regen is dan is de wind daar maar weinig zon (Roosje)
        op Bluven goan
  • Ja het weertje valt tegen om in de tuin te werken;hopelijk volgende week beter weer Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • fijne zondag , maak het gezellig ! (meeuw)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!