Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    05-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet hem op die roze bril

    Roze bril.. Is het niet zo dat wij altijd maar onder weg zijn en alles wat in ons leven gebeurt uiteindelijk wel een bedoeling heeft? Als je in het trammetje zit waarin ik nu vertoef dan denk je dat je stilaan jezelf wel kent… Zelfkennis is niet alleen een schone deugd maar ook een onmisbare eigenschap van een sterke persoonlijkheid. Het is het begin van alles. Alleen als je jezelf goed kent dan pas kan je beginnen met anderen in te schatten. Mooie theorie waarin ik echt wil geloven.. Alleen is de vraag : “ Wanneer ken ik mezelf voldoende”?

    Steeds als ik denk, ik ben zover, dan gebeurt er wel iets waardoor ik weer begin te twijfelen of de controle lijk te verliezen.!! Blijft een mens niet altijd een vat vol verrassingen? Maar juist dat maakt een mens ook boeiend. We veranderen constant, ook met ouder worden, want in deze complexe wereld moeten we ons steeds blijven aanpassen. Onze relatie met anderen wordt bepaald door de manier waarop we ons gedragen tov die anderen en door onze persoonlijkheid en onze mening. Pas als we ons daarvan bewust zijn en onszelf goed kennen en accepteren zoals wij zijn, dan pas kunnen we de energie opbrengen om die anderen ook in ons leven toe te laten.

    Na zoveel jaren hier op die blauwe planeet rondgehuppeld te hebben , zou je denken dat het eenvoudig is maar … de werkelijkheid is anders. In onze steeds veranderende maatschappij moet je blijven meehollen om te volgen, alles verandert constant, ook de waarden. De verwachtingen liggen steeds hoger en confrontaties leiden soms naar de vraag: “ Is dit nu waar alles uiteindelijk zal eindigen”?

    Maar wellicht hangt alles af van het soort bril waarmee je het leven bekijkt. En ik denk dat ik van nu af aan beter alleen nog roze brillen opzet om zo eerder de positieve boodschap van het leven te zien. Pas dan kan je in momenten dat het wat minder gaat, de sterkte om door te gaan in jezelf vinden. Alles komt van binnenuit want de waarheid zit in ieder van ons. Die confrontatie met jezelf is niet altijd gemakkelijk maar wel steeds heel boeiend en waar je vaak wijzer uit komt. Voordeel is dat je op zekere leeftijd weet dat je leven uit ups en downs bestaat maar dat je door je zelfkennis niet zo snel meer de alarmbel inschakelt en die downs je niet meer zo volledig neer krijgen als vroeger.

    Wat ik nu feitelijk wil meegeven? Geloof in jezelf en zet op tijd een roze bril op dan komt het wel goed. Als afsluiter de volgende bedenking:

    “ Wat me door de volgende 15/20j (?) zal slepen ( en ik ben minder zeker over die tijd als ik dat wil zijn), dan weet ik dat ik niet wil breken. Zelfs als ik alles waarvan ik dacht dat het blijvend was, weggevaagd zie worden, zelfs als het universum het mij heel duidelijk maakt dat ik het bij het verkeerde einde heb met mijn zekerheden, met mijn stellingen, zelfs na het uiteenspatten van wat ik zeker meende te weten, dat nog wil ik niet dat het mij vernietigt!! Evenwicht komt van binnenuit, niet van buitenaf "!!Ik hoop nu maar dat die roze bril zal helpen en ik hem niet te vaak verlies!!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (31)

    10-05-2019
    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 10 mei.Nog even volhouden en het is terug weekend, wel niet in zijn mooiste gedaante wat het weer betreft doch iedereen zal terug de nodige rust proberen te zoeken om dan volgende week met betere lentedagen het onbekende tegemoet te gaan.Ik heb zo serieus zitten denken om de laatste 14 dagen van deze meimaand naar zee te gaan maar op 26 mei zou ik speciaal naar huis moeten komen voor de verkiezingen.Ik hou nog alles in beraad en messchien de zaterdag op mijn verjaardag 's avonds naar huis te komen en onmiddellijk na de verkiezingen terug naar zee te rijden want nu ben ik vrij en ik heb geen voetbalverplichtingen meer.Dat is voor na mijn groot verlof van 6 weken,dan staat er mij messchien nog een jaartje voetbal te wachten en wellicht ditmaal bij de U11 Interprovinciaal.Een uitdaging die ik nog nooit gedaan heb in mijn 42 jarige voetbalcarrire.Wel reeds de U12.Dus iets totaal nieuws.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk geen veregende vrijdag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    10-05-2019 om 08:54 geschreven door Jos


    Goede morgen Natoken

    Ja Natoken voor het te lezen van de basilisk kan U beter U rose brilletje afzetten he hihihi En inderdaad tussen de buien door even naar buiten schieten . Een vrijdag groetje ,, op weg naar het weekend toe . Fijne dag vandaag met vriendelijke groetjes Ingrid. fqzxvx..gif

    10-05-2019 om 08:00 geschreven door Ingrid.


    het is vrijdag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    10-05-2019 om 07:49 geschreven door noella


    bijna weekend
    vrijdag001.gif


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    10-05-2019 om 02:56 geschreven door Patty_en_freddy


    09-05-2019
    dag Natoken

    Hou dat brilletje maar op zenne

    lam.jpg
    Echt nog geen lenteweer
    Dan maar veel groetjes en een fijne avond

    09-05-2019 om 19:40 geschreven door ria


    goede avond
    /

    09-05-2019 om 18:21 geschreven door Charlotte


    hou die roze bril maar aan !

    zeg ja tegen het leven èn geef jezelf telkens een kans   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    09-05-2019 om 15:42 geschreven door meeuw


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!

    4yxw562n9zn.jpg We zijn vandaag donderdag 9 mei.We starten deze nieuwe dag wat met vertraging daar bloggen en sennet deze morgen miet te bereiken waren.Het duurde nu geen eeuwigheid en we kunnen ons verhaal terug kwijt,alhoewel er niet veel nieuws onder de zon is,die ondertussen terug tussen de wolken verscholen zit.Bij ons hier zou het de ganse dag droog blijven bij zo een 14 à 15 graden.Toch nog steeds geen lente om naar huis te schrijven.Ik wens Jullie een fijne en een aangename donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    09-05-2019 om 10:28 geschreven door Jos


    best je roze bril ophouden hé , met al die miserie van vandaag !





    even komen bijlezen !

    hier lijkt het een mooie dag te worden ! groeten
    .



    Image and video hosting by TinyPic

    09-05-2019 om 09:21 geschreven door ani


    Goede morgen Natoken

    Een groetje op deze weer te koude dag van het jaar 9 mei zou het wat beter mogen zijn toch ??? Maar ze zeggen het kan vriezen tot en met de ijsheiligen en die vallen dit jaar van 11-05-2019 tot en met 15-05-2019 dus er kan nog van alles gebeuren . toch een warme groet Ingrid. s3fxfe.gif

    09-05-2019 om 09:12 geschreven door Ingrid.


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    09-05-2019 om 07:48 geschreven door noella


    08-05-2019
    . . .

    Weeral wat wandelingen gemaakt, weeral foto's gemaakt van alles wat er te zien was, veel vogels die op het nest zaten te broeden of deden alsof, dat kan ook hé.  Hier was er maar wat beroering omdat er in drie steden scholen bedreigd werden met een bombrief zoals ze dat noemen.  Er werd ook gevraagd om deze steden te mijden omdat ook de politie en hulpdiensten paraat waren om in te grijpen en te helpen mocht dat nodig zijn.  Nu hebben die kinderen toch weeral een vrije woensdag gehad en daar zullen ze niet kwaad voor zijn.  En die roze bril, ik heb die tussendoor zo eens op maar niet zoveel eigenlijk, ik ben meer een realist en dan in het negatieve ook wel pessimist.  Doordat ik een zware depressie meemaakte weet ik nu wat het is om heel diep te zitten maar ook wat het betekent als je "pieken" hebt !  Die zijn voor mijn geval veel gevaarlijker, ik hou er wel van, dan leef je meer in een soort van roes maar je zet ook veel sneller als anders een voetje verkeerd en dat kan slecht aflopen, dus oppassen met die zaken allemaal.  Een roze bril dragen, zeker alle dagen, is niet echt zoals het moet, al mag het tussendoor ook wel eens . . . !

    Nog een fijne woensdag verder.

    08-05-2019 om 13:12 geschreven door Chris


    Wens u nog een fijne dag

    jdlaoVYh.jpg

    Gedichtje
    Alleen in mijn gedichten kan ik wonen,
    Nooit vond ik ergens anders onderdak;
    Voor de' eigen haard gevoelde ik nooit een zwak,
    Een tent werd door den stormwind meegenomen

    J.Slauerhoff

    08-05-2019 om 09:41 geschreven door Dirk


    Haha ne roze bril.

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 8 mei.Vandaag is het V dag.De Duitsers gaven zich over in 1945 en dit betekende het einde van de tweede wereldoorlog.In Frankrijk is dit een wettelijke feestdag.Vandaag zijn we dus weeral in de helft van deze werkweek maar wat het weer betreft zou alles in het water kunnen vallen,maar toch klonk er een beetje optimisme in het weerbericht van radio 2 West-Vlaanderen want vanaf het komende weekend wordt het dan droger en warmer voor een langere periode met veel zon,doch de wind zal ons wel beletten de 20 graden te halen.Doch dit oogt in elk geval veel beter dan wat we nu te verwerken krijgen en toch is de vele regen die we deze week nog krijgen broodnodig voor de natuur.Ik zou zeggen maak er vandaag het beste van en een douchke bij 15 graden vandaag zal er niemand ziek van worden.Ik kijk ook niet meer uit naar een voetbalweekend want voor mij is het seizoen afgelopen,doch eens ik uit verlof kom ligt er wellicht nog een nieuwe uitdaging voor mij te wachten.Hopelijk mag ik er dan nog een jaartje van genieten en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en ik heb een mooie tros witte tulpen bij en neem er gerust maar eentje van.

    08-05-2019 om 08:53 geschreven door Jos


    midweekse groeten
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    08-05-2019 om 07:46 geschreven door noella


    07-05-2019
    Goedenavond lieve Natoken xxx

    3fhvfaa.gif

    07-05-2019 om 17:58 geschreven door Lenie


    DINSDAGGROETJES !!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 7 mei.Hier ben ik dan eindelijk en Jullie moeten maar mijn haarkapper zijn haren uittrekken want die heeft mijn mooie pluimen zopas gekortwiekt.Ik wens Jullie een mooie dag en veel zon toe en dit met vele lieve en hartelijke frisse lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    07-05-2019 om 10:20 geschreven door Jos


    Goedemorgen

    CZ4erpOt.gif
    Groetjes Dirk

    07-05-2019 om 08:42 geschreven door Dirk


    mooie dag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    07-05-2019 om 07:45 geschreven door noella


    06-05-2019
    Lieve groetjes

    .

    06-05-2019 om 21:33 geschreven door Erwin


    ha ja ..

    je zit weer eens op je psycholische stoel , geloof ik .

    goed als je jezelf kent , zeer goed , dan weet je zeker dat je altijd het " goede " doet en zegt ? toch ?

    voor mezelf ben ik daar niet zo zeker van , ik draag geen "roze "bril , ben eerder "vree" realist !

    maar als mensen hun mening spuien , dan blijf ik stil ,  want ik ben al mijn hele leven een buitenbeentje -- en dat is soms verdikke lastig !

    zelfs hier op sennet ben ik zelden mezelf , voel ik me vreemd.... en dan stop ik een paar dagen .

    't leven is niet altijd roze hé...

    06-05-2019 om 15:53 geschreven door ani


    Goedemorgen Natoken
    05e2a32.png
    Lieve blogmaatjes,ik kom jullie allen
    een fijn begin van de
    nieuwe week wensen.

    06-05-2019 om 09:50 geschreven door Ella


    carpe diem

    verdorie,had juist een epistel klaar ;valt dat seniorennet weer uit,dus: zelfkennis is dus ook de eeerste stap naar alle wijsheid,en die roze bril heb ik ook eventjes kwijt gewest,maar nu ben ik terug mijn positieve zelf ,dankzij jouw niet aflatende opkikkertjes ondermeer,dus een diik kus van mij!xxx

    97586615216981979a36.gif
    bedankt voor jullie steun in de voorbije weken

    en een heel prettige week
    met een dikke knuffel van Nestje&Lipske

    06-05-2019 om 08:51 geschreven door lipske


    carpe diem

    zelfkenis is dan ook het begin naar alle wijsheid he,en als ik eerlijk ben,er zijn wel dagen geweest dat ik die roze bril niet vond,maar gelukkig ben ik nu terug mijn positieve zelf,mee dank zei jou niet aflatende opkikkertjes,dus een heel dikke kus voor jou xxxx

    97586615216981979a36.gif
    bedankt voor jullie steun in de voorbije weken

    en een heel prettige week
    met een dikke knuffel van Nestje&Lipske

    06-05-2019 om 08:45 geschreven door lipske


    Goedemorgen lieve vrienden.Hopelijk mag het voor iedereen een mooie en gezonde nieuwe week worden !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 6 mei.Na ons hachelijk avontuur van gisteren is de rust een beetje teruggekeerd.We starten deze nieuwe week met een zwaarbewolkte hemel en de temperaturen zullen hoogstens de 12 graden uit de kast halen en dit blijft zo voor de rest van deze week en ook de week erop volgens het langetermijn weerbericht van de buienradar,maar vanaf woensdag wordt het wel iets warmer.We hebben reeds 2 mooie te vroege lenteperiodes gehad,doch waar blijft nu de echt lente.Iedereen verlangt ernaar.Stilaan kijk ik uit naar mijn verlof aan zee en dan messchien bij leven en welzijn toch nog een jaartje voetbal.Ik wens Jullie een mooie en een aangename maandag,maar ook een goede en gezonde start van deze nieuwe week toe en dit met vele lieve en hartelijk te koude lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    06-05-2019 om 08:41 geschreven door Jos


    Vriendelijke groetjes van Ingrid

    We zijn weer er weer om U een hele fijne nieuwe week te komen wensen ,, met een vriendelijke groet op de maandag van Ingrid. cr6wfu0..jpg

    06-05-2019 om 08:38 geschreven door Ingrid.


    weer een nieuwe week die begint
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    06-05-2019 om 07:44 geschreven door noella


    dag Natoken

    een gloednieuwe week     ...    zoek het mooie en het goede in je leven   !

    liefs meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    06-05-2019 om 06:59 geschreven door meeuw


    05-05-2019
    Late zondagsgroetjes !!!!

    Image and video hosting by TinyPic Oef we zijn veilig thuisgekomen zonder beker.Onze U17 verloren de wedstrijd met 2-0 van Varsenare.Simpelweg,ze waren beter.Maar het leven is meer dan voetbal alleen.Op onze terugweg naar huis kreeg onze bus een klapband rechts voor.De chauffeur heeft nog alles gedaan wat hij kon om de bus in evenwicht te houden en gelukkig kon hij het logge gevaarte tot stilstand brengen op de pechstrook.Als bij wonder kwamen we er allen ongedeerd en met de schrik van af.Na een dik uur konden we dus veilig huiswaarts keren na het plaatsen van een nieuwe band.Het kon echt een drama geworden zijn.Iedereen is wel en gezond terug thuis.Ik wens Jullie nog een fijne zondagavond toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    05-05-2019 om 17:20 geschreven door Jos


    Dag Natoken

    Ik kom U bedanken voor de lieve bezoekjes in mijn GB tijdends mijn afwezigheid. Dat waardeer ik enorm, dat U mij niet vergeten bent .Hierbij nog een laat geluksbrengertje voor U .Een knuffel en een lieve groet liefs Ingrid. 624ws3rfiev..gif

    05-05-2019 om 15:43 geschreven door Ingrid.


    . . .

    Voor mij ook een roze bril, die mis ik tussendoor ook wel om eerlijk te zijn.  Ja, ik weet het, ik bekijk alles nogal van de donkere kant maar zo ben ik nu eenmaal, alleen zie ik ook wel het mooie in alles zoals de natuur, mij vallen dingen op die anderen op diezelfde plek niet zien en dan vragen ze zich af waar ik dat gehaald heb !  Kijken hé mensen en vooral rustig zijn en je ogen heel goed open houden, er zijn steeds dingen te zien die je toch een blij gevoel geven, daar gaat het immers om !  In de natuur krijg ik vanzelf mijn roze bril op maar aan de computer is het maar een grijze, ook daar lees je veel en weinig goeds is daarvan voort te vertellen.  Dat ze nu eens een krant maken om je goed bij te voelen, is dat niet mogelijk, dan zet je dat slechte toch gewoon niet, ook zo kan het natuurlijk.

    En nu ga ik mijn gezicht wat kleur geven en maak me klaar om uit te gaan eten, ook dat brengt wel wat vreugde met zich mee, tenminste dat hoop ik toch.  In onze familie viel er niet zoveel positiefs te rapen in de voorbije maanden en ik hoop dat nu iedereen er toch met een blij gezicht zal zitten.  Nog een fijne zondag en geniet er maar van !

    05-05-2019 om 10:55 geschreven door Chris









    Laatste commentaren
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • Geef mij maar groen Natoken (mariska)
        op
  • geniet van een gezellige zondag ! (meeuw)
        op
  • Fijne zondag (Jan en Elena )
        op
  • Endlich Frühling (Bernward DF6JL)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst ....knuffies xxx (Lenie)
        op
  • Ik zou het groene flesje kiezen (nadia)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy geef mij maar een glas koel bier , ik hoef ook niet meer jonger te worden in deze klote tijd , ( we gaan naar een derde wereldoorlog toe ) (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!