Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    20-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meikevers en herinneringen

    Deze week was ik in de tuin bezig en op een bepaald moment nam ik gewoon de hark en zette die op een bepaald punt in de tuin waarna ik er met gekruiste armen ging op leunen. Mijn grootouders hebben nog zo’n schilderij gehad waar men de boer ook zag leunen op zijn schop maar dan op het veld en ik moet zeggen dat het mij altijd wreed geïnspireerd heeft. Het is een manier om even tot rust te komen, maar vooral om alles goed in de gaten te houden wat er zoal gebeurt of juist niet meer gebeurt.

    De meimaand is een maand waar er normaal gezien veel te zien of te beleven is zoals een meesje dat logeert in een nestkastje in een hoge spar of een duif die haar nestje in de rozelaar verschuilt want zeggen ze niet “in mei leggen alle vogels een ei” ?

    En terwijl ik zo - nat in het zweet van dat nadenken op - mijn hark leunde, dacht ik plots aan vroeger toen er in mei nog meikevers te vinden waren. Mijn peter wist ze steeds te vinden en dan stak hij ze in een “stekkendooske”. Toen ik curieus op zijn schoot ging zitten, trok hij het doosje stilletjes open en zag ik de grote bruine meikever met bruine vleugels en met poten met kleine haakjes aan zitten. Op het eerste zicht kwam het schrikwekkend over in de wereld van mijn fantasie, maar peter stelde mij gerust. Hij bond zelfs een koordje aan die meikever zijn poot en het andere uiteinde van het koordje bond hij dan aan een stoel. De meikever vloog heen en weer terwijl ik er met de glimlach stond naar te kijken. Maar na een tijdje stak hij hem terug in het doosje. En ik…ik mocht de meikever eten geven! Ja, ik nam een blad sla en trok er kleine stukjes van om het in het “Stekkendooske” te steken.

    Als ik er zo aan denk dan valt het op dat ik sinds die kindertijd niet veel meikevers meer gezien heb. Ik zoek nog in de hagen als ik op wandel ben of onder de eik, maar tevergeefs. Vroeger vlogen ze nog af en toe eens tegen de ruit, maar die kevers van vandaag zijn waarschijnlijk uitgerust met sonar en GPS systeem om alle obstakels te ontwijken. Het zou ook kunnen dat ,z oals vele zaken ,de meikever ook aan het uitsterven is.

    Ja, als iedereen aan het sproeien gaat tegen de aardappelkever, de bladluizen, de rode slak en de boomrups dan zal dat waarschijnlijk ook geen goed doen aan de meikeverbevolking. Eigenaardig hoe alles ooit op de wereld komt en het later ook verdwijnt. Van het doodgewoonste ding tot de perfecte mens verdwijnt vroeg of laat van deze wereldbol.

    Allé neem nu onze meikever! Ik vraag me af als je geen meikevers meer hebt dan heb je ook geen “stekkendoosjes” meer hebben om ze erin te steken. Zouden ze dan de stekjesfabriek moeten sluiten hebben? Ik heb ook dit jaar nog geen meikever gevonden heb. En nee, ik zou hem zeker niet meer opsluiten in een doosje, maar wel vastleggen met het fotoapparaat.

    Blijkbaar wilden ze ook in het koninklijke paleis een aandenken aan het uitsterven van de kever, want daar plakten ze er niet minder dan 1,4 miljoen tegen het plafond. Dat zullen volgens mij eerder mestkevers geweest zijn want waar zouden ze anders al die meikevers gehaald hebben? 

    Terwijl ik daar op mijn hark stond te leunen en mijn gedachten in het verleden liet dwalen, was ik zelf verbaasd hoelang men bij zo een klein beestje kan stilstaan. Hopelijk kunnen onze kinderen en kleinkinderen vroeg of laat ook nog eens op een hark leunen en terugkeren in hun herinneringen.

    Vandaag hoor ik de kreet van de meikever! De kreet dat herinneringen niet zullen uitsterven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    22-05-2019
    gauw even dag zeggen

    zal straks niet meer kunnen , wegens werken , hoop tot snel weer , ondertussen : leun jij maar rustig verder op je spade !od rakel , liefs

    22-05-2019 om 10:04 geschreven door ani


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe

    Image and video hosting by TinyPic Goedemorgen lieve vrienden,we zijn vandaag woensdag 22 mei.Nog 3 dagen en dan word ik 75 jaar.Alles gaat een beetje trager daar ik nog veel pijn heb in mijn rechterhand en de kracht het nog laat afweten.Dus met bloggen heb ik ook moeite,doch daar ik het zo graag doe heb ik het er ook voor over geen blogstop in te lassen,want ik denk dat beweging de beste genezing is.Mijn BMW blijft voorlopig in de garage staan.Normaal krijgen we nu drie normale lentedagen na elkaar met geregeld veel zon en temperaturen rond de 20 graden en dit zal wellicht veel deugd doen voor iedereen.Ik wens Jullie dus een zonnige midweek toe en geniet er van en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jos.

    22-05-2019 om 08:54 geschreven door Jos


    Goede morgen Natoken

    Vandaag wordt weer een zachtere dag Natoken ,, Voor U een mooie woensdag gewenst , met alles erop en eraan ,, is het voor U goed voor mij dan ook ;; een groetje van mij erbij Ingrid. zkir6pm6v3t8p..jpg

    22-05-2019 om 07:49 geschreven door Ingrid.


    groeten op woensdag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    22-05-2019 om 07:45 geschreven door noella


    Goedemorgen lieve blogvriendin
    m1g024bo0yq.jpg
    Ik breng jullie een lieve groet en dikke knuffel

    22-05-2019 om 07:18 geschreven door Ella


    Midweeksegroetjes
    fijnedag139.gif


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy en Patty

    22-05-2019 om 03:13 geschreven door Patty_en_freddy


    21-05-2019
    Goedemorgen lieve Natoken,meikevers zijn hier nog volop aanwezig en jij moet je niet verplicht voelen om op blogbezoek te gaan,gewoon doen als je er tijd of zin in hebt,knuffies voor jou xxx

    1etpat.gif

    21-05-2019 om 09:49 geschreven door Lenie


    Goedemorgen Nancy.Ik ben deze nacht zeer pijnlijk gevallen.

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 21 mei.Ik zal het vandaag eens niet over het weer hebben want het blijft nog zeker tot begin juni koud.Deze morgen vroeg rond 3 uur kreeg ik een enorme kuitkramp.Half in slaap wilde ik het bed uit en ben uitgegleden en gevallen op mijn rechterschouder - arm en hand.Ik heb héél veel pijn en heb nu een ontstekingsremmer genomen tegen de pijn.Mijn rechterhand kan ik nauwelijks gebruiken en met mijn middelvinger zit ik nu te typen.Ook ben ik gekraakt en gebroken door terug recht te krabbelen.Neen 21 mei is vandaag toch mijn dag niet.Hopelijk ben ik tegen zaterdag weer fit want dan word ik 75 jaar.Drie kwart eeuw,das toch ook niet niks.Ik wens Jullie een fijne en een gezellige dinsdag met deze namiddag toch een zonneke erbij en dit met vele lieve en hartelijke frisse lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    21-05-2019 om 08:31 geschreven door Jos


    Goede morgen Natoken

    Ja Natoken met dit weer kunnen we in de tuin bezig blijven he ,, het mag regen maar niet te hard en niet teveel wind of alle bloemen zijn weer kapot ,, jammer is dat . ja we wachter er een heel jaar weer op en ooit staan ze een paar dagen en zijn ze weer weg door regen en wind . hihihi .hou U goed en in beweging blijven kan wonderen doen . Een nieuwe dag een nieuwe start maak er een fijne dinsdag van .Met vriendelijke groetjes van Ingrid. gn32g825nxw1o..jpg

    21-05-2019 om 07:45 geschreven door Ingrid.


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    21-05-2019 om 07:44 geschreven door noella


    fijne dinsdag
    dinsdagplaatje128.gif


    Tussen vriendschap en een roosje is
    er een heel groot onderscheid.
     Rozen bloeien slechts een poosje,
    maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
    Veel liefs van Freddy en Patty

    21-05-2019 om 02:39 geschreven door Patty_en_freddy


    20-05-2019
    fijn je te ontmoeten

    <CENTER><a href="http://blog.seniorennet.be/krabbeltjes"><img src="http://i68.tinypic.com/2dt4sau" border="0" width="400"alt=/></a><BR><CENTER>

     

    20-05-2019 om 19:13 geschreven door Charlotte


    die hark
    maartensleutel.gif

    toen ik daarner je mooi stuke las moest ik terugdenken aan mijn vader die tijdens ahrd labeur op het land in het voorjaar af en toe leunde op zijn spade en zijn ogen de kost gaf, me de rug van zijn hand zijn zweet afveegde en dan maar verder ging, later zag ik zelfde toen hij aardappelen rooide en af en toe ruste op die 'viertander'...

    20-05-2019 om 18:15 geschreven door maarten


    nog eens proberen , 't werkt weer niet goed

    die meikevers  zijn er al een paar jaar niet meer , zal wel door al sproeien komen , vrees ik !

    ik sproei niet , maar de boeren rondom mij , nog steeds hoor !

    weet je nog , we hadden " bakkers " en "molenaars " de andere namen ben ik vergeten smiley-laughing.gif en lieten ze een "croske " doen op de grond in 't zand , want onze straat was nog in zand  , waar is die tijd heen gevlogen ?

    mooie herinnering natoken , fijne week op je " spa" in den hof , maar je niet overdoen hé

    20-05-2019 om 13:40 geschreven door ani


    Goedemorgen Nancy.Jij moet zeker nog een boek schrijven tijdens Je leven.

    Image and video hosting by TinyPic Goedemorgen lieve mensen.We zijn vandaag maandag 20 mei.We starten een kersverse nieuwe week.Buiten ziet alles grijs en volgens het weerbericht van deze morgen om 5 uur,wordt het vandaag een miezerige dag,maar of de zon even zal komen piepen hebben ze er niet bijgezegd maar wel dat het kwik niet hoger zal stijgen dan 16 graden.Gisteren haalden we hier maar een luttele 14 graden.Volgens de vooruitzichten van de buienradar zou het weer begin juni kunnen omslaan met vanaf 3 juni volle zon en 21 graden.Niettemin wens ik Jullie een goede maar vooral een gezonde start van deze nieuwe week en laat Jullie humeur niet verpesten door wat regen,want die is nog steeds broodnodig en na regen komt steeds zonneschijn.Vorig jaar is onze zeer warme zomer gestart op 15 juni,daags voor ik voor 6 weken naar zee vertrok.Dus.....nog efkes geduld en dit met vele lieve en veel te frisse lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    20-05-2019 om 08:29 geschreven door Jos


    Goedemorgen
    a1a6zw2j.png
    graag was ik weer op je blogje
    Hier ook nog geen meikever gezien.

    20-05-2019 om 08:11 geschreven door annie


    Fijn nieuwe week Natoken

    Ik hoop dat ze niet gaan uitsterven de meiskever Natoken ,, want hij is maar zeldzaam geworden ,, vroeger waren er veel maar tegenwoordig stukken minder ,, maar dat is met vele dieren zo ,, de mens kan geen dier verdragen lijkt mij ,, jammer Met dit begin van deze nieuwe week ,, kom ik U een fijne maandag wensen ,, vriendelijke groetjes Ingrid. 3yanijob..jpg

    20-05-2019 om 07:56 geschreven door Ingrid.


    nieuwe week
    Image Hosted by uploader.be
    Image Hosted by uploader.be
    klik op dit plaatje en je kom op mijn nieuw blog

    20-05-2019 om 07:44 geschreven door noella









    Laatste commentaren
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • Geef mij maar groen Natoken (mariska)
        op
  • geniet van een gezellige zondag ! (meeuw)
        op
  • Fijne zondag (Jan en Elena )
        op
  • Endlich Frühling (Bernward DF6JL)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst ....knuffies xxx (Lenie)
        op
  • Ik zou het groene flesje kiezen (nadia)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy geef mij maar een glas koel bier , ik hoef ook niet meer jonger te worden in deze klote tijd , ( we gaan naar een derde wereldoorlog toe ) (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!