Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    26-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2019 na Christus behoort bijna tot het verleden

    Als ik zo in het vergeelde papier van mijn geschiedenisboeken lees, dan zijn het vooral de data die opvallen. Men spreekt er niet van de 1ste januari of de 1ste april maar wel over 600 jaar voor Christus of 489 na Christus.

    Vandaag wil ik schrijven over het jaar 2019 na Christus. Zie je het daar al staan tussen al die schrijfsels als er daar één of andere snotter zijn verkleurde computer gaat opzetten om even terug te duiken in de geschiedenis? Natoken schreef anno 2019 na Christus dat……

    - Het een jaar was waar weerextremen elkaar opvolgden De drie zomermaanden juni, juli en augustus hadden één ding gemeen met elkaar: op het einde van elke maand kregen we te maken met een hittegolf.. Vanaf 16 juni tot en met 11 juli, 26 dagen lang, viel er geen neerslag.

    - Als gevolg van de extreme hitte en soms ook door menselijke dwaasheden ontstonden overal op de wereld hevige bosbranden. De Australische deelstaat New South Wales kende nooit geziene bosbranden. Het Braziliaanse amazonewoud -de longen van de wereld - werd geteisterd door duizenden aangestoken brandhaarden.

    - Anderzijds werd het Zuiden van Frankrijk geteisterd door overstromingen en stond het San Marcoplein in Venetië volledig onder water .Volgens de Bijbelse tijdlijn zou Noah geboren geweest zijn rond 2990 voor Christus en het leek wel of we zijn ark tijdens de zomerstormen gingen mogen nabouwen. Ook grote delen van Engeland stonden onder water en wie weet waren de ferry’s geen kopie van de ark van Noah?

    - Twintig weken lang kwam Anuna De Wever met de klimaatspijbelaars van Youth for Climate op straat voor een sterk Belgisch klimaatbeleid.

    - Het was ook anno 2019 na Christus dat de N-VA in mei de overwinning mocht opstrijken tijdens de federale verkiezingen en dat er eind december nog geen schijn van een nieuwe regering te bespeuren viel.

    - De protesten in Hongkong waren in eerste instantie gericht tegen de door de regering van Hongkong voorgestelde uitleveringswet van 2019. De protesten begonnen in maart en halverwege oktober waarschuwde de politie dat de protestacties inmiddels "geëscaleerd waren tot een levensbedreigend niveau". Op het moment van dit schrijven was het probleem nog niet helemaal opgelost!

    - Door de jaren zijn onze dorpen een gemeente geworden en omdat er hier en daar wat groen verdwijnt, brengen we wat kleur door witte, rode en groene strepen op de straat te trekken.

    - In feite draait het gewone dorps leven anno 2019 op volle toeren zoals het altijd heeft gedraaid.

    - De bakkers blijven ons verrassen met nieuwe broden zoals Fjordbrot , wit en grof vitesse brood, campusbrood en Roggeverdommeke , pantique en appeltjesbrood …. En zeggen dat wij opgegroeid zijn met gewoon wit en bruin tarwebrood! De taartjes en pateekes vliegen nog steeds over de toonbank en ook bij de beenhouwer smaakt het gekapt en de préparé nog altijd even heerlijk .

    - De”” kakscholen” van vroeger zij nu kleuterscholen geworden en deze opvoedkundige instelling heeft door de jaren haar diensten zeker bewezen.

    - Ja, sommige benamingen zijn ook moderner geworden maar doen ons nog steeds aan het verleden denken. Een stielman is nu een vakman en de schampetter is anno 2019 de agent en de nonnekes ( voor zover die er nog zijn) zijn de zusters geworden.

    - De smaak van de “tatjespap” met een ferme snee kaas en een lepel gesmolten boerenboter ben ik zeker nog niet vergeten maar in 2019 na Christus zijn er geen restaurants meer waar het nog op het menu staat. Onze kinderen zullen eerder de herinneringen dragen van Mc Donalds en Quick waar ze hun tanden zetten in een Giant burger waar we nog steeds de afkomst niet van kennen en de neus ophalen bij het woord “ tatjespap”.

    We proberen wel het verleden te behouden door onze reis naar de toekomst, maar gewild of ongewild doen we telkens een beetje afstand van ons verleden.  Smaken en geuren vervagen en als we af en toe nog eens het deksel van onze kookpotten halen dan geuren de herinneringen nog net als vroeger. Maar herinneringen zijn verbonden aan generaties en elke generatie draagt zijn herinneringen mee.Zoals de herinneringen die op de voorschoot van ons ma plakten en het feit dat we nog een kruisje kregen bij het slapengaan.

    Zoveel verschillende herinneringen en ieder draagt ze op zijn manier mee. Sommigen sluiten ze op als foto’s in zwart-wit en anderen zweren bij kleuren. Misschien was de tijdsgeest van vroeger wel zwart-wit en gaat het er vandaag allemaal veel kleurrijker aan toe? Toch denk ik dat de zwart-wit periode veel kleurrijke herinneringen te bieden heeft. De lach of emotie die ze vaak op de gezichten doen verschijnen, zegt genoeg over het kleurenpalet aan herinneringen van voor 2019.

    Vandaag zal binnen een paar eeuwen verleden zijn en vaak hoor ik de mensen zeggen je moet naar de toekomst kijken. Wel ik ben even in de toekomst gaan kijken en ben gewoon twee eeuwen verder gaan zoeken. Hoe de verhalen in 2119 na Christus zullen geschreven worden, hoef ik niet te weten want een pen zal zonder toverpillen waarschijnlijk in een uitgedroogde inktpot staan of gewoon van de aardbol verdwenen zijn.

    Ik ben geen waarzegster en trouwens ik heb verleden week nog mijn glazen bol gebroken ook daarom kan ik jullie niet vertellen wat er in 2119 na Christus aan de orde zal zijn ik hoop dan te rusten tussen al mijn herinneringen…

    Och ,als ik het zo bekijk dan past 2019 na Christus in feite tussen al die andere jaren….



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    28-12-2019
    Goedemorgen Nancy.

    9dnzk0soxon.gif Beste vrienden.Na terug moeilijkheden met mupload,die het nu pas terug doet zal alles veel later op de blogjes komen.We zijn het laatste weekend van 2019 gestart en het wordt vanaf deze middag een zonnig weekend.De eindejaarsfeesten wenken.Ik wens Jullie een fijne zaterdag en een prettig weekend toe want morgen en maandag kan ik niet op de blogjes komen daar ik telkens indoor tornooi heb met onze U11A - Interprovinciaal.Geniet van Jullie weekend en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    28-12-2019 om 09:39 geschreven door JVG


    bedankt voor de verjaardagwensen
    Image Hosted by uploader.be

    28-12-2019 om 08:24 geschreven door noella


    mooie zaterdag
    Image Hosted by uploader.be

    28-12-2019 om 07:52 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken
    Het laatste weekend van 2019 ,, is er al ,, we nemen even de tijd om alles wat ons slechte energie heeft bezorgt te laten verdwijnen om plaats te maken voor de positieve dingen in het leven , Daarom begin ik de dag met een vriendelijke groet naar U toe liefs Ingrid. Ik hoop dat U lekker hebt geslapen zo vroeg in U bedje Natoken . 9thf3dwj6e8g..gif

    28-12-2019 om 07:08 geschreven door Ingrid.


    27-12-2019
    Mooie uitleg Natoken
    o5hrbbasqsr2n.jpg
    Een fijn weekend gewenst

    27-12-2019 om 23:33 geschreven door Nadia


    Dat is een behoorlijk groot verhaal wat ik hier doe lezen lieve Natoken...knuffies

    ufic1zu.gif

    27-12-2019 om 23:14 geschreven door Lenie


    Goedemiddag

    9646jedw.jpg

    Zo de kerstdagen zijn weer voorbij
    wat word de kalender toch mager
    op naar oud en nieuw
    gr.Dirk

    27-12-2019 om 12:32 geschreven door Dirk


    Goedemorgen Natoken.Ik wens Je een mooie vrijdag toe.

    5rsy7a4.gifGoedemorgen lieve vrienden.Mijn scheurkalender krijgt het moeilijk en wordt alsmaar dunner en dunner.Geen dokter kan hem nog redden,doch een nieuw exemplaar voor het nieuwe jaar ligt reeds klaar.Het is bijna weekend en voor velen is het nog steeds een lang weekend.Buiten is het fris maar het blijft droog en we krijgen veel zon vandaag en het wordt zo een 8 graden warm.Geniet van Jullie vrijdag en het komende weekend en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en nu eerst naar de kapper.Ondertussen ben ik terug en moet straks dringend naar mijn bank.Alles loopt in het honderd vandaag en deze namiddag om 15 uur naar de kinesist.Ik doe mijn best.

    27-12-2019 om 11:07 geschreven door JVG


    allemaal gelezen en ...






    ik durf niet zo goed meer naar VERRE toekomst kijken , ik weet dat alles te snel gaat en te snel kan veranderen .
    af en toe , denk ik , wanneer ze wat nieuws brenegen voor later : DAT ZAL IK DAN NIET MEER ZIEN ! dus ik blijf in het heden (smile ) veel groeten


    6ks5pir9.gif

    27-12-2019 om 11:04 geschreven door ani


    mooie dag
    Image Hosted by uploader.be

    27-12-2019 om 07:57 geschreven door noella


    26-12-2019
    Fijne tweede Kerst Natoken.Ne helen boterham vandaag.

    5yfs0h8v.png Goedemorgen lieve vrienden.Het Kerstfeest van 2019 is terug voorbij,doch vandaag blijven we nog even in kerststemming.Een dag voor velen om uit te rusten en van de Kerstvakantie met de kinderen te genieten.Nog 6 dagen mag 2019 overleven en dan belanden we in een nieuw jaar met vele vraagtekens voor iedereen.Moge dan 2020 voor iedereen een mooi en vooral een gezond jaar worden.Mijn rug begint stilaan op te knappen en daar heb ik voorlopig geen last meer van,de ontsteking op mijn grote luchtpijp is ook stilaan aan het beteren,doch mijn maag heeft het hard te verduren van pijnstillers - ontstekingsremmers en antibiotica.Vandaag probeer ik er een groot deel van uit te schakelen en ondervinden hoe mijn lichaam erop reageert.Op donderdag kijk ik reeds uit naar mijn sportweekend dat terug goed zal gevuld zijn met 2 tornooien in zaal.Zondagvoormiddag trek ik bij leven en welzijn met mijn U11A naar SV.Wevelgem City en maandag de ganse dag in de sporthal van Moorsele waar we het tornooi van K.VK.Westhoek spelen.Gelukkig voel ik me reeds goed genoeg om eraan deel te nemen en terug onder mijn vrienden te zijn.Ik wens Jullie nog een rustige donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes van Jullie blogvriend Jos.

    26-12-2019 om 09:38 geschreven door JVG


    Goedemorgen lieve vriendin
    Welkom bij Ella
    Ik wil jullie blogvrienden,hartelijk bedanken voor al de mooie
    wensen en Awards.
    Ik ben nu twee jaar in bloggenland,heb daar geen moment spijt van gehad.
    Ik ben mij heel hard gaan hechten aan mijn twee blogjes.
    Ik ken helemaal niks van die HTML code,daarom dank je wel voor de mensen
    die steeds voor mij klaar stonden,het afgelopen jaar!
    Dank je wel en een dikke knuffel.

    26-12-2019 om 09:31 geschreven door Ella


    fijne donderdag
    rmx51pm.jpg

    26-12-2019 om 08:10 geschreven door kinrooiwebradio


    vadaag is het mijn verjaardag
    Image Hosted by uploader.be

    26-12-2019 om 07:58 geschreven door noella


    Vriendelijke groetjes van Ingrid

    Tijd om even te rusten ,, en uit te kijken naar het nieuwe jaar 2020, Maar niet zonder eerst een groetje te komen brengen ,, fijne dag liefs Ingrid. addhq9i4jv.png

    26-12-2019 om 07:15 geschreven door Ingrid.









    Laatste commentaren
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • Geef mij maar groen Natoken (mariska)
        op
  • geniet van een gezellige zondag ! (meeuw)
        op
  • Fijne zondag (Jan en Elena )
        op
  • Endlich Frühling (Bernward DF6JL)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst ....knuffies xxx (Lenie)
        op
  • Ik zou het groene flesje kiezen (nadia)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy geef mij maar een glas koel bier , ik hoef ook niet meer jonger te worden in deze klote tijd , ( we gaan naar een derde wereldoorlog toe ) (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!