Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    09-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar 2020 in de geschiedenisboeken

    Zo komen we in de geschiedenis boeken terecht...

    Het was Maart 2020…De straten waren leeg, de meeste winkels waren gesloten, de meeste auto’s stonden langs de kant van de weg, de mensen kwamen bijna niet meer buiten en landen gingen op slot. Een virus "corona genoemd" had een ganse wereld in zijn macht! De mensen konden niet geloven dat dit gebeurde, het was zo surrealistisch. In de supermarkt waren allerlei schappen leeg, men vocht bijna om een pak wc papier of bloem of rijst …Allerlei leuke dingen gingen niet meer door, daar werd een streep door getrokken en niemand wist wanneer dat weer kon. Duizenden mensen stierven door corona, ouderen in de homes stierven met honderden, duizenden…Iedereen wist wat er aan de hand was alleen de natuur blijkbaar niet. De bloemen bleven bloeien en de zon scheen volop. De zwaluwen kwamen terug en de lucht werd roze en blauw.

    Het was Aprilt 2020…De jongeren studeerden online vanuit huis en kinderen speelden vooral in huis. De pubers verveelden zich, ouders wisten niet hoe werken thuis en kinderen te combineren. De mensen kwamen alleen even buiten met handschoenen aan en een masker op om boodschappen te doen of om de hond uit te laten, bijna alles was gesloten …zelfs de kantoren, hotels, restaurants en bars. Reizen was verboden, de grenzen waren gesloten. De overheid steunde bedrijven en zelfstandigen zodat ze niet failliet zouden gaan of mensen zouden moeten ontslaan .Om 20:00 uur s ‘avonds kwamen mensen in allerlei landen buiten om te klappen voor alle artsen, verpleegkundigen en zorgpersoneel die keihard aan het werk waren om in de zorg alles draaiende te houden. Er was ineens niet genoeg ruimte voor iedereen in ziekenhuizen, operaties en onderzoeken werden uitgesteld… iedereen zat nog thuis in quarantaine om gezondheidsredenen of preventief. Elkaar omhelzen, kussen of een hand geven was al sinds 2 maanden een bedreiging. Iedereen moest flinke afstand tot elkaar bewaren, dat was afschuwelijk. Mensen werden beperkt in hun vrijheid terwijl er vrede was. Over de hele wereld werden veel mensen ziek en het was besmettelijk…Er was isolatie, ziekte en paniek….Toen werd de angst pas echt.

    Het was Mei 2020, ijverige naaisters openden hun naaimachines thuis en werkten aan mondmaskers die er zo tekort waren in verschillende sectoren. En toen kwam de dag van trage bevrijding… De mensen keken tv en de premier vertelde iedereen dat de noodmaatregelen zouden bijgesteld worden. We mochten in een bubbel weer familie of vrienden zien, kinderen keerden voor een paar dagen per week terug naar school. Kappers en winkels mochten terug openen onder strikte voorwaarden. We kregen terug hoop!

    Het was juni 2020. De bubbel werd uitgebreid, restaurants en bars mochten onder coronavoorwaarden terug openen. Reizen in het binnenland werd weer mogelijk, parken verwelkomden terug de natuurliefhebbers, iedereen kwam terug buiten met tranen in de ogen. Kinderen stonden 's morgens glimlachend op omdat ze weer naar school mochten en vriendjes terugzagen. We hadden het virus bijna onder controle als we maar voorzichtig bleven. De coronacijfers werden langzaam beter. Zou de wereld nu mooier en liefdevoller geworden zijn? Waren de mensen na 3 maanden isolement humaner geworden en hadden ze weer waarden en normen ? Het bleek allemaal ijdele hoop want in de VS vond alweer een Afro-Amerikaan George Floyd de dood bij een politieoptreden. Protestbeweging deden de Verenigde Staten op hun grondvesten daveren. Overal ter wereld kwam men - niettegenstaande de coronapandemie - in massa naar buiten om te protesteren. Zou nu al de moeite en inspanningen van miljoenen mensen teniet gedaan worden door de onvoorzichtigheid van een paar duizenden? Dit is nefast voor de verspreiding van het virus",…..

    Hoe gaat het verder? Soms word je er moedeloos van. Ik begrijp de afkeer van wat er gebeurd is maar in deze coronatijd ,waar nog steeds maatregelen genomen worden , zou men beter moeten weten!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    12-06-2020
    Dag Natoken

    Een jaar dat zeker in de geschiedenis boeken zal staan.Hopelijk komt er geen vervolg

    blend10-2.jpg
    Ik wens je een goede start van het weekend toe
    Veel groetjes en een fijne avond

    12-06-2020 om 19:55 geschreven door ria


    ik zal 2020 niet licht vergeten , een jaar om nooit te vergeten !

    e60d6nu.jpg
    neem je vakantie  ?
    thuis of veraf ,  doe gewoon jouw ding
    maak je leven een stuk eenvoudiger en geniet  !
    liefs meeuw

    12-06-2020 om 16:33 geschreven door meeuw


    Pandemie

    hoe erger het wordt in het zuiden van de wereld, hoe minder men zich er lijkt van aan te trekken, vechten heeft altijd in de mens gezeten ook in 2020 in dit intrieste jaar!

    wj3jsmwf8.jpg

    12-06-2020 om 11:22 geschreven door Maarten


    hallo waar ben je ??



    4wbz73c.jpg

    12-06-2020 om 11:07 geschreven door ani


    Geniet van deze mooie zonnige vrijdag met een zomers weekend op komst !!!
    c03g3mf27a.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het wordt vandaag een heerlijke dag met temperaturen die zo stilaan de 30 graden naderen,doch hier en daar zou er wel eens een onweersbui kunnen losbarsten met heel veel regen.Gisterenavond ben ik naar de eerste voetbaltraining geweest en ik werd er terug verrast met een prettig welkom en wat ben ik toch verwend door die gastjes want terug hadden ze wat in petto voor mijn trainer - medeafgevaardigde en ikzelf.We werden nogmaals in de bloemetjes gezet en onze trainer kreeg een magnum kwaliteitswijn met een daarbijhorend glas en mijn medeafgevaardigde en ik zelf een mooie bedankingskaart ,getekend door iedere speler en daarbij een waardebon op te souperen in een bekend restaurant in Kortrijk.Terug allemaal blije gezichten en ja zeg wel een echte feeststemming in openlucht.Daarna heb ik Milan naar Bissegem gevoerd en als ik thuiskwam heb ik via de sociale media iedereen nog eens hartelijk bedankt en kon aan mijn computer zitten als een gelukkig en tevreden mens.Hopelijk mag ik gezond blijven want dan liggen er nog hele mooie dagen en momenten voor me in het verschiet.Geniet van deze mooie warme lentedag en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf gezond.Fijne vrijdag Nancy.Het wordt genieten in het weekend.

    12-06-2020 om 10:45 geschreven door JVG


    we gaan naar het weekend toe
    Image Hosted by uploader.be

    12-06-2020 om 07:49 geschreven door noella


    Hier is de Rebecca weer...
    w0in3fh.png

    Nog leuke dagen wens ik jou, blij dat ik eens kan komen.
    Hopelijk kan ik nu toch wat meer blogvrienden bezoeken.
    Tot de volgende keer en dikke knuffels van Rebecca, je
    blogvriendinnetje en veel dank voor je begrip.xxxx

    6tstlwk.gif
    Schitterend geschreven zoals altijd van jou lieve Nancy. Tja...velen doen toch
    zo hard hun best, maar die betoging is er volgens mij teveel aan geweest, de
    cijfers zullen we pas maar weten binnen zo'n 14 dagen denk ik,maar WAAROM ?
    En hetgeen je schrijft over "wachten" vindt ik echt supermooi.
    Zou het daardoor komen dat de mensen altijd zo gehaast zijn Nancy ?
    Hou je goed en veel dank voor je leuke mail lieveke.smiley-kiss.gif

    12-06-2020 om 05:56 geschreven door Rebecca


    11-06-2020
    deze tekst moet bewaard worden

    kinderen en kleinkinderen zullen raar opkijken tenzij het voor decennia is!

    jnd37wk8.jpg

    11-06-2020 om 11:04 geschreven door Maarten


    Donderdaggroetjes.Maak er een gezellige dag van !!!
    0u37nvqiq11t0.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Met zo een 15 graden reeds op de thermometer starten we deze donderdag.Volgens de laatste weerberichten wordt het voor de rest van de week zeer wisselvallig weer met zon en regen en morgen zelfs 28 graden wellicht gepaard gaande met onweer.Nee echt geen lenteweer en van het ene uiterste in het andere,doch de temperaturen blijven wel steeds boven de 20 graden.En dit blijft zo tot in het begin van volgende week.We zullen het moeten nemen zoals het komt en genieten van de mooie momenten.Deze avond is er voor de eerste keer training voor onze U12 - Interprovinciaal.Dus de voorbereiding van het seizoen 2020 - 2021 is voor onze " Pagadderkes " gestart en voorlopig toch met trainingen en wedstrijden als voor de coronacrisis uitbrak.Hopelijk mogen we het zo houden en komt er geen tweede coronagolf.Ik wens Jullie een fijne donderdag toe en hopelijk met veel zon,want deze morgen was het hier kort aan het regenen.Nu liggen de straten terug droog en de zon was hier een dik half uur aan het schijnen,doch alles trekt terug toe.Bij deze vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag

    11-06-2020 om 10:17 geschreven door JVG


    mooie dag
    Image Hosted by uploader.be

    11-06-2020 om 07:58 geschreven door noella


    10-06-2020
    . . .

    Ik hou me tot nu toe altijd aan de regels, zeker nu we met meer mensen in contact komen dan ons lief is maar het kan nu eenmaal niet anders.  Je voorzorgen nemen, altijd zorgen dat je een masker of twee bij de hand hebt en daarna zorgen dat die ook weer gewassen en terug kunnen gebruikt worden, wat niet lukt voor bepaalde soorten.  'k Wil de corona hier buiten houden en daarom doen we het allemaal zo goed en kwaad als het kan, al zie je hier en daar wel jongeren die er hun voeten aan vegen. 

    Gisteren nog een nieuwe computer besteld ook nog, onze koffiezet heeft de geest gegeven en ja, we zien wel hoe dat allemaal verloopt, ik denk dan dadelijk "wat gaat het volgende zijn dat stuk gaat ?!", ach we mogen er niet bij stil staan maar het is nu zo en kosten heeft een mens toch altijd.

    Nog een fijne dag al ziet die er hier maar grijs uit, de volgende dagen zouden toch ietwat beter worden, maar goed ook, dan kan een mens gerust eens gaan wandelen want dat is ondertussen ook al lang geleden bij ons.  Groetjes en een knuffel.

    10-06-2020 om 11:43 geschreven door Chris


    HIer hebben we het gevoel dat alles over is

    maar je wordt intriest als je ziet hoe grote delen van de wereld zwaar besmet worden!

    a1mjyxajbx.jpg

    en toch zin te blijven vechten en oorlog te voeren!

    10-06-2020 om 11:25 geschreven door Maarten


    hallo



    ,
    de zon schijnt en al is het niet gedaan met de corona , HET GAAT BETER !
    zachtjes aan de goeie kant op !
    en ik zou me niet TE veel zorgen maken over de jeugd , ze zijn SOEPEL en KNEEDBAAR en ik weet uit mijn jeugd ervaringen ( oorlog ) dat je er veel uit leert !
    en dat ze geen honderd dagen kunnen vieren , tja , er komen wel andere dingen , --- wij hadden minder !
    laat ons gewoon doen wat moet en --- hebben ze het verkeerd aangepakt ?
    achteraf is het altijd beter te zeggen en --- weet je nog -- DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL ___ zie je NU al op tv hahaha
    fijn dat je steeds ECHT reageert ! !


    mo8ez5xk977am.jpg

    10-06-2020 om 11:05 geschreven door ani


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    rcrbuef1z7.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Ik heb gisterenavond en deze morgen nog geen weerbericht gezien of gehoord,doch als ik naar buiten kijk ziet het er nog zo slecht niet uit om deze midweek te starten.Een zonneke dat straalt aan een blauwe hemel en mijn raam dat wagewijd open staat.Hopelijk is nu de trend gezet voor terug wat beter en warmer weer want enkel gisterenavond heb ik nog een half uurke op mijn terras kunnen zitten.Deze middag is het terug het kantelmoment van deze werkweek en morgen mogen onze " Pagadderkes " nu reeds de U12 - Interprovinciaal terug echt trainen zoals voor de coronacrisis en telt voor hen de anderhalve meter niet meer in open lucht.Stilaan zal ik ook weer wat meer in beweging komen want na de training morgen moet ik er eentje naar huis voeren die in Bissegem woont en geen vervoer retour heeft.Zo zullen we weer stillekes ietske normaler kunnen leven,doch daarbuiten blijf ik me strikt aan de regels van de Veiligheidsraad houden.Ik wens Jullie nu hopelijk een zonnige midweek toe en dit met vele lieve en hartelijke lentegroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en nu eerst mijn soepje wat ik moeilijk 's morgens kan missen.Fijne midweek Nancy.Geschiedenis was mijn slechtste vak.Het allerbeste vandaag.Gisteren hier een beetje zon naar de avond toe;nu is het heerlijk.

    10-06-2020 om 10:10 geschreven door JVG


    maak er een mooie dag van
    Image Hosted by uploader.be

    10-06-2020 om 07:54 geschreven door noella









    Laatste commentaren
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!