Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    11-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brievenbus

    De zin om buiten bezig te zijn, staat op een laag pitje met de hitte die we nu krijgen dus blijven buitenklusjes in een comateuse toestand wachten op frissere moementen!

    Daardoor heb ik tijd zat om van mijn geliefde bezigheid te genieten nl zin / onzin schrijven!

    Ja dat schrijven, vroeger ontving deze kwebbelmie graag brieven van die echte, persoonlijke papieren exemplaren met mooie postzegels erop met warme gedachten en beheerste krullenletters en met lieve woordjes en fijne wensen , daar kan ik nog steeds van genieten… Trouwens al die uren “ schoonschrift” in de lagere school.. dat moesten we toch onderhouden hé! Maar, hoe kan je in deze moderne tijd de post elegant in ontvangst nemen? Voor de duidelijkheid: ik heb het niet over acties als het werpen van smachtende blikken, het dramatisch zuchten of het expressief rollen met de ogen. Néé, ik heb het over het object waarin men de brieven deponeert.

    Bij onze dagelijkse wandeling keur ik hier en daar brievenbussen en daarover wil ik het nu even hebben. Ooit - toen er nog ridders en freules leefden- was er een tijd dat men op romantische wijze de post kon ontvangen door de installatie van een duiventil !!

    Later opteerden de meesten voor een zakelijkere oplossing: namelijk een postgat (tevens tochtgat) in de voordeur.

    Maar als je het allemaal net iets creatiever wil aanpakken, dan moet je – als het terug mag/kan- eens een autoritje maken inspiratie te over! Bij nadere analyse kan ik zelfs de geschiedenis van de brievenbus feilloos reconstrueren. Bij deze een historische schets, ter lering en vermaak! 

    We beginnen onze tijdreis in de jaren ’40. Oorlogstijd, weet u wel. Creatief met minder. En dus werden melkbussen omgevormd tot brievenbussen al dan niet met een vrolijk likje verf! Recyclage op z’n best en nog steeds vatbaar voor navolging!

    In de jaren ‘50 leefde de economie weer op. Blijkbaar waren in die dagen de zogenaamde “smurfenhuisjes” bijzonder trendy. Het waren een soort kabouterwoninkjes, voorzien van echte raampjes en dakpannetjes. Vaak droegen zij het Eftelingachtig opschrift “BRIEVEN” (handig, zo wisten passerende kabouters meteen dat deze gerieflijke optrekjes niet voor hen beschikbaar waren. Sommige misverstanden kan je maar beter voorkomen!)

    Een andere variant uit die zelfde tijd is de prehistorisch uitziende plastieken boomstam.

    Iets later, waarschijnlijk in de jaren ’60, deed een vrolijker type brievenbus haar intrede nl een wijnvat waarop een luidkeels grinnikend cherubijntje had plaatsgenomen al dan niet met druivenrank en schaterlach. Smaakvol, althans voor wie graag als levensgenieter of wijnbaron te kijk wilde staan. (De bierbuik en bakkebaarden van de eigenaar denken we er ook spontaan bij, geen idéé hoe dat komt!)

    De jaren ’80 zorgden voor metaalconstructies, al dan niet in fletse kleuren.

    En de jaren ’90 stonden dan weer garant voor sobere natuurstenen zuilen. Niet echt iets om over naar huis te schrijven dus, laat staan om er een column aan te wijden.

    Opeens kwam er een gloednieuw type brievenbus overgewaaid van over de grote oceaan en bood zich aan. Het was eigenlijk een heruitvinding van de ouwe melkbus, deze keer in vlekkeloos glanzend aluminium, met vrolijk wapperend wimpeltje. Het ding in kwestie riep nog net niet “jiiiiihaaaaa!”, maar we zijn er echt niet ver van verwijderd.

    De dag van vandaag zijn het vooral stenen of aluminium brievenbussen die de opritten sieren .

    Droom jij echter nog stiekem van zo’n smurfenhuisje uit de fifties, houd dan maar het groot vuil in de gaten misschien vind je daar nog wel zo’n unicum !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    12-08-2020
    hello Natoken

    hier zitten we ook lui te wezen...en buiten het eten maken...het huis netjes houden en wat tomaten, bonen, courgettes verwerken die de tuin ons geeft, gebeurt er echt niet veel...

    een mens denkt dikwijls dat het 's avonds wat frisser zal worden, maar met temperaturen om 23 uur van 30 graden kan men niet echt van verfrissing spreken...en dus plodderen we maar voort...het mag van mij gerust wat minder...

    ikzelf heb enkele dagen forfait gegeven op seniorennet en geen bezoekjes gebracht...door de drukte met mijn verjaardag is dat beetje op de lange baan geschoven ...

    fijne dag, hou het koel he

    ddhs7a0c72ao.jpg

    12-08-2020 om 12:53 geschreven door Klaproosje


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    h3oa3n66j4q.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het midden van deze warme werkweek is terug in zicht.Het wordt vandaag terug een bloedhete zomerse woensdag maar na de middag worden de onweerskansen steeds groter en er zouden weleens zware krakers tussen kunnen zitten.Van deze hevige hitte zijn we zeker nog niet verlost want morgen klimt het kwik terug dik boven de 30 graden en daarna blijft het voor de rest van deze week iets frisser met zomerse temperaturen van 25 tot 30 graden met elke dag verspreide warmteonweders.Geniet van deze midweek in de schaduw met 's avonds een heerlijke barbecue of een rustige wandeling.De beenhouwers hebben het nog nooit zo druk gehad.de barbecuecollies vliegen de deur uit.Vandaag doe ik het terug heel rustig aan want ik kan toch niet voor 15 uur van mijn terras genieten en deze namiddag komt ook een technieker die het onderhoud van onze appartementen doet om bij mij een kapotte lichtschakelaar te vervangen.Hou Jullie allen waakzaam en gezond wan na een stagnatie van de besmettingen,zijn die nu terug licht aan het opflakkeren,net als de ziekenhuisopnames.Geniet en dit met vele lieve en snikhete zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Te warm om te bloggen.

    12-08-2020 om 10:40 geschreven door JVG


    midweekse groeten
    Image Hosted by uploader.be

    12-08-2020 om 07:55 geschreven door noella


    hou het nog even koel !

    guf6y27hdnmp.jpg
    hopelijk wordt het niet te fel
    maar zal toch blij zijn met die eerste regendrupjes
    voel me zo leeg en dor als de bloemen in mijn tuin  !
    liefs meeuw

    12-08-2020 om 07:39 geschreven door meeuw


    Goede morgen Natoken

    De grootste hitte zal wel voorbij zijn nu Natoken ,, ja wij gaan ook in de avond een uitwaaien wat op de fiets dan is het hier op de dijk wat rustiger ook ,, want hier zijn wel erg veel fietsters en wandelaars langs de schelde hoor .

    Midden in de week dus weer een dagje om een groetje te komen brengen ,,, ik wens U een fijne dag en vriendelijke groet liefs Ingrid .
    gty0ob2875.jpg

    12-08-2020 om 06:56 geschreven door Ingrid


    11-08-2020
    DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden.
    2zguo4vv3.gif

    Goede namiddag lieve vrienden.Ik heb gisterenavond nog een afspraak kunnen maken om deze morgen mijn wilde haren te laten kortwieken.....en nu zit ik hier met een fris koppeke aan mijn pc.Hier is het zwaar bewolkt en nog geen zon te zien.Het is doef en plakkerig en de thermometer wijst nu reeds 25 graden aan.Straks als de zon er door komt fietsen we naar 38 graden en meer.De koele plekjes en de schaduwplekjes zullen terug in trek zijn en het water terug onmisbaar.Voor degenen die een zwembad hebben zal het een zaligheid worden.Blijf voorzichtig en waakzaam voor de hevige zon alsook voor het virus.Ik wens Jullie een fijne en hopelijk een gezellige bloedhete dinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke snikhete groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.De zon is er hier doorgekomen Nancy en het is hier snikheet.Er ligt een kleine badhanddoek oner mijn toetsenbord want anders glijd ik met mijn armen van mijn pc-tafel van het zweet.

    11-08-2020 om 14:50 geschreven door JVG


    Goedendag Nathoken

    Goh jaja Natoken ik herinner het me nog goed van die grote melkbussen als brievenbus,dan kies ik toch voor deze die nu in zijn. Ik wens jou nog een gezonde dinsdag. Heel veel lieve en hartelijke groetjes van mij. Monique.

    ud6yyyzhgiq96.png

    11-08-2020 om 13:50 geschreven door Monique


    Goedemorgen

    uc8xc9we7i8k.jpg

    Het word een zeer warm vandaag
    Vooruitzicht dinsdag tot donderdag 32° tot 34°
    een beetje te veel voor ons allemaal
    Moed houden nog een paardagen.

     

    11-08-2020 om 10:20 geschreven door Dirk


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be

    11-08-2020 om 08:01 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken

    Hihihi wat mooe geschreven allemaal , ja een brievenbus komt van alles in ,, en we hebben ze in allerei formaten kleuren modellen maar een smurfen brievenbus heb ik nog niet gezien ,, lijkt mij leuk hoor hhiohihi ,, ja Natoken de vogeltjes en de beitjes pikken nu eenmaal in de appelen en peren dat kunnen we niet tegen houden ach ja de dieren willen gewoon even wat lekkers van U tuintje ,, maar er zal zeker nog genoeg voor jullie zijn he ,, bedankt voor U lieve bezoekje hoor .

    Hier ben ik dan weer even voor mijn nieuwe pps voor te stellen "India ,", Hopelijk bent U de warmte goed doorgekomen of hebt U ervan genoten ,, verder wens ik U veel kijkplezier nog een fijne dag een een vriendelijke groet Ingrid .
    nj6blxjb0e..jpg

    11-08-2020 om 07:53 geschreven door Ingrid


    nog even ...

    f96389ozu.jpg
    vandaag bied ik jou een verfrissing aan
    nog even
    en alles wordt weer goed  !
    liefs meeuw

    11-08-2020 om 07:11 geschreven door meeuw









    Laatste commentaren
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • veel kijkplezier met de ronde Natoken (mariska)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!