Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    31-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs haar

    Eén blik in de spiegel en de opkomende rimpels en grijze haren bewijzen wel degelijk dat ik in de herfst van mijn leven ben die grijze sprieten laten zien dat mijn lichaam niet meer in de opbouw is, maar langzaam richting verval gaat.

    Mensen roepen misschien dapper dat iemand ‘mooi oud wordt’ en ‘karakteristieke rimpels’ heeft, maar feit is toch dat een strak huidje of kontje er appetijtelijker uitziet dan al dat losse vel en pigment op de verkeerde plekken .Dus samenvattend: ik word steeds lelijker en dan ga ik dood. Goed, tot zover de reaiteit.

    Het is misschien wat voorbarig om te zeggen dat ik mijn grijze lokken omarm, of de rimpels een helpende hand toesteek maar ach, ze even lief toespreken dat helpt misschien? Daarom ....

    Lieve nek- en oog rimpels, lieve wangzakjes, lieve wallen van me, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen niet dat ik daar erg naar uitkeek, maar in theorie wist ik natuurlijk dat jullie op een dag in mijn leven zouden stappen en dat deden jullie ook, geruisloos maar onomkeerbaar. Waar jullie eerst nog alleen verschenen na een wilde avond of te weinig slaap, zijn jullie intussen “here to stay.” Ik heb dan maar besloten dat ik jullie accepteer. Sterker nog, ik heb besloten dat ik jullie ga verwelkomen. En daarna helemaal ga doodknuffelen, dat vooral.

    Het is niet dat ik te klagen heb. Maar het verval slaat op mijn 75ste, gewoon toe. Voor corona kwam ik onverwacht een vriendin tegen die ik al een tijd niet in het echt had gezien. Even monsterden we elkaars gezicht. En ik weet zeker dat we allebei hetzelfde dachten: "Zozo. Die. Is. Oud. Geworden." Maar mooi oud is niet lelijk. Sterker nog, we hielden natuurlijk niet op over hoe goed die andere eruitzag. En ik meende dat ook echt. Zij had nog steeds diezelfde twinkeling in haar ogen waar ik altijd zo om moet lachen. En ik had nog steeds dezelfde ogen maar intussen grijs wordend haar en dus ook nekrimpels en wangzakjes die in een heel zure stand kunnen blijven staan als ik vergeet om regelmatig te glimlachen. 

    Daarom ...

    Lieve nekrimpels en wangzakjes, ik weet nu al dat jullie de komende tijd meer vrienden ongevraagd gaan uitnodigen dus ik kan er maar beter aan wennen nietwaar? En hoewel ik veel beweeg en water drink en matig probeer te eten, weet ik ook: leven is ouder worden. En daar hoort dit dus bij. En aangezien het alternatief betekent dat ik er niet meer zou zijn, wilde ik maar even zeggen dat jullie van harte welkom zijn.

    Dus kom er maar bij: grijze haren, kipfilet-bovenarmen - en hé, zijn dat nou ineens pigmentvlekjes op mijn hand- want ik omarm jullie, ik let op jullie en ik leef naar jullie. Ik hoop dat ik dat nog heel lang mag doen. En al die tijd knuffel en prijs ik jullie en dat zal ik blijven doen net zolang tot jullie misschien even genoeg van mijn liefde hebben en me een tijdje links laten liggen en niet meer vermenigvuldigen.

    Niet dat jullie daarna niet meer welkom zijn hoor, dat wil ik niet zeggen, maar soms blaast een beetje afstand ook ineens weer passie in een relatie he? En allemaal tegelijk langskomen hoeft van mij trouwens ook niet hoor. Ik vind dat natuurlijk heel gezellig, maar wil jullie wel stuk voor stuk de aandacht geven die jullie verdienen, begrijp je dat?

    Misschien kunnen we dus eens praten over een soort bezoekregeling? Zou zoiets kunnen denk je? Zo, denk er maar even over na. We hebben alle tijd. Want jullie gaan misschien niet meer weg, maar ik ben dat voorlopig ook nog niet van plan. Wat mij betreft maken we er dan ook een mooie tijd van samen!

    Dus daag lieverds, don’t be a stranger! Maar bellen jullie wel eerst even dan kan ik me een beetje op jullie komst voorbereiden want dat hebben vrouwen van mijn leeftijd inmiddels wel nodig, vrees ik. Maar dat hoef ik jullie niet te vertellen.

    E nu maar hopen dat al dat " gevlei" helpt !!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    03-09-2020
    Ik werd plots ouder

    wj3jsmwf8.jpg

    toen ik een boel papieren kreeg ivm pensioen...

    03-09-2020 om 10:57 geschreven door Maarten


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    rdspfkeyuwb8.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Gisteren had ik me vergist van datum voor een onderhoud van mijn BMW en ben ik nodeloos naar de garage in Zwevegem gereden.Vandaag is het zover en ik word er om 9 uur verwacht,dus vandaag zullen vele groetjes met een paar uur vertraging op Jullie blogje verschijnen.We zijn alweer donderdag en het weekend staat reeds in de verte te popelen.Wat het weer vandaag zal worden is me nog een raadsel,daar ik nog geen weerbericht gehoord heb.Hopelijk wordt het een dag als gisteren.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk geen veregende donderdag en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf waakzaam en gezond want terug zijn de besmettingen licht gedaald terwijl ze in het buitenland alsmaar toenemen.Fijne donderdag Nancy.Ik ben verre van koersliefhebber maar ik heb toch wel een boontje voor Van Aert.

    03-09-2020 om 09:43 geschreven door JVG


    Goedemorgen Natoken

    Ja de jeugd neemt het nu langzaam van ons over,en voor ons is alleen nog genieten van alles wat op onze weg komt.

    Welkom bij Ella
    wat vandaag niet is,
    kan morgen nog komen.
    Lieve groetjes van Ella

    03-09-2020 om 08:55 geschreven door Ella


    Dat worden we allemaal eens Natoken
    Goede morgen op deze donderdag ,, genieten van het leven zoals het ons is gegeven , en dankbaar zijn we elke dag voor degene die ons een glimlach bezorgen .,, vriendelijke groetjes Ingrid .
    ar7dph0ke2kb.jpg

    03-09-2020 om 08:41 geschreven door Ingrid


    Een fijne donderdag.
    animaatjes-donderdag-12788.gif

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    03-09-2020 om 02:53 geschreven door patty_en_freddy


    02-09-2020
    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    m33ojehr2h4a6.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.We vliegen deze middag alweer naar het midden van de eerste werkweek van september.Net als gisteren krijgen we een mooie en een zonnige dag met nog iets hogere temperaturen want normaal klimmen we terug boven de 20 graden.Gisterenavond hebben onze " Pagadderkes " nogmaals bewezen een kampioenenploeg te zijn en zonden nu de sterke " Rodenbachjongens " met een 4-1 nederlaag naar Roeselare terug en nu mogen we met een gerust hart zeggen dat ze klaar zijn om zondag om 9 uur de nieuwe competitie 2020 - 2021 te starten op het " Mirakelstadion " van onze buren en rivalen K.Racing Waregem waar we enkele weken geleden een puntje prijsgaven in een oefenwedstrijd.Straks moet ik om 9 uur in de garage zijn voor een onderhoud van mijn BMW en ik zal normaliter enkele uren afwezig zijn in bloggenland.Ik wens Jullie een mooie en een zonnige midweek toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos. Sorry,ik ben van datum gemist en het is maar pas morgen dat ik naar de garage moet.Weer niet opgelet.Fijne en een zonnige midweek Nancy.Niet te veel in de spiegel kijken Nancy want Je ziet en denkt alsmaar ouder te worden.Eens vragen aan Je bedgenoot eens in het gezicht te kijken die zal zeggen.Je ziet er prachtig uit.Onze U12 zijn niet te stoppen.Ze versloegen nu ook verdiend het sterke K.SV.Roeselare met 4-1 en niet eens overdreven.TOPPLOEG !!!

    02-09-2020 om 10:27 geschreven door JVG


    Wens u nog een fijne woensdag

    kfph5o68.jpg
    Het lied eerbied voor jou grijzen haren
    gr.Dirk

    02-09-2020 om 10:08 geschreven door Dirk


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be

    02-09-2020 om 07:52 geschreven door noella


    01-09-2020
    Fijne en gezellige dinsdaggroetjes lieve vrienden !!!!!!
    zi0zkdnhtaz.jpg

    Goedemorgen lieve vrienden.Vaarwel warme augustus.Vandaag 1 september begint onze jeugd aan een nieuw schooljaar.Voor velen is het maanden geleden wegens het coronavirus.Een vreemde en een onzekere start,doch met volle moed beginnen ze eraan.Ook zijn de coranacijfers terug gedaald wat toch bemoedigend is.Het zijn bizarre tijden die ons nog lang zullen achtervolgen.Geen enkele firma heeft een goed vaccin tegen covid-19 want het is nog veel te vroeg en dit kan nog jaren duren eer er een duurzaam vaccin bij de apotheker ligt want voor een definitieve goedkeuring moet een vaccin 3 fases doorstaan en er ook aan voldoen en veilig zijn en geen nevenwerkingen hebben.Gisteren kregen we nog eens een mooie en af en toe een zonnige dag want gisteren heb ik nog eens van mijn terras kunnen genieten en hier kregen we 19,5 graden.Hopelijk mag ik Jullie terug zo een mooie dinsdag toewensen.Deze avond om 18 uur spelen onze " Pagadderkes " hun laatste oefenwedstrijd tegen K.SV.Roeselare die vorig seizoen nog elite 2 speelden,een goeie test om dan zondag om 9 uur de competitie te starten op het " Mirakelstadion " van onze buren en rivalen K.Racing Waregem.Nu eerst nog mijn kopje soep en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.Deze avond match tegen Roeselare.Zal wel moeilijk worden.Uitslag deze avond op facebook.De ronde interesseert me niet dus volg ik Je daar niet op facebook.

    01-09-2020 om 10:18 geschreven door JVG


    eerste schooldag hopelijk mag alles goed blijven gaan
    Image Hosted by uploader.be

    01-09-2020 om 07:49 geschreven door noella


    Goeie morgen lieverd....
    0vpfmuzor6.png

    Hier ben ik weer eens om jou nog een leuke week te wensen.Nu
    is het een echt "blogweertje", ik vind het frisjes ook.Enorm veel
    dank voor je steeds zo lieve bezoekjes en complimentjes aan
    mijn blogje.Je blogvriendinnetje Rebecca geeft jou een grote

    svdsscshk1m.gif
    Wat heb ik toch GENOTEN van dit verhaal, alsook van die opa, schitterend geschreven lieve Nancy.
    Waar haal je toch al die inspiratie vandaan zeg ?
    Spijtig dat we niet meer rondlopen met zo'n "strak kontje", maar zoiets hoort bij ons leven.
    "Oud worden" is mooi zeggen sommigen, maar dan moet je wel redelijk gezond zijn nog.smiley-undecided.gif
    En die leuke verhalen die "Opa" vertelt aan zijn kleinkinderen, prachtig !!!! smiley-laughing.gif
    Bedankt lieve Nancy, hopelijk is anders alles ok met jullie, blijf
     alert en voorzichtig, en blijf zeker nog jaren gezond lieveke,
    samen met je ventje en jullie rimpels. smiley-kiss.gif

    01-09-2020 om 07:30 geschreven door Rebecca


    31-08-2020
    Goedemiddag lieve Natoken,heel leuk geschreven...knuffies xxx

     

    peqccuy2khyp.gif

    31-08-2020 om 14:38 geschreven door Lenie


    Hel mooi geschreven

    en nu zit ik met een glimlach op mijn gelaat!

    p4xq5f6k4f.jpg

    31-08-2020 om 10:55 geschreven door Maarten


    Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!!
    tffltyxpn.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Het weekend is met de noorderzon vertrokken en de nieuwe week trekt zich op aan de laatste dag van augustus.Vandaag ging mijn allerliefste moederke 102 jaar geworden zijn.Gelukkige verjaardag mijn moederke in de hemel die samen met ons vader hun verjaardag vieren hierboven want op 28 augustus was het ook de verjaardag van mijn vader en zou er 105 geworden zijn.Hier is het nu lichtbewolkt en een schuchter zonneke komt nu en dan eens door de wolken gluren.Het wordt een mooie doch geen zomerse dag want daarvoor zal het te koud zijn want in het binnenland zullen de temperaturen niet verder dan een kleine 20 graden geraken en terug goed nieuws want de besmettingen blijven voorlopig dalen met nu een gemiddelde van 430 gevallen per dag terwijl in andere landen dit zo niet is en vooral in buurland Frankrijk waar de cijfers terug pieken.Ik wens Jullie allen een mooie en een gezonde nieuwe week toe met een vrolijke start op deze maandagmorgen en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne en gezonde nieuwe week Nancy.Morgenavond mogen ze terug aan de bak tegen K.SV.Roeselare.Het zal beter moeten dan zaterdag.Geniet van deze nieuwe week Nancy.

    31-08-2020 om 10:40 geschreven door JVG


    . . .

    Ik weet heel zeker dat dit gevlei niet zal helpen, wel eens naar buiten gaan en een fikse wandeling maken doet goed aan alles, je gelaat herleeft en de spieren doen weer waarvoor ze gemaakt zijn.  Al sputteren sommige bij mij ook wel eens tegen maar ja, dat moet je erbij nemen hé op onze leeftijd.  Gisteren dus gedaan waarover ik het toen had : de was doen en zorgen dat alles droog is en opgevouwen of niet in wasmanden ligt.  Ook daarvan kan een mens moe worden al ziet een man dat meestal niet zo, hij ziet die rimpels bij mij ook al niet meer dus ja, waarom zou ik me zorgen maken, dat wil alleen zeggen dat die ogen niet meer zijn wat ze geweest zijn, ook niet na die nieuwe lenzen die hij heeft !  Maar ik maak me daarover echt geen zorgen, als hij nog doet in het huishouden wat hij nu doet dan is hij een heel goede hulp en goede hulp is onbetaalbaar dus doe zo verder zou ik zeggen.

    'k Maak me echt geen zorgen over die rimpels en grijze haren, ik voel me nu veel beter dan ik me ooit heb gevoeld dus dat is toch al een goed teken, zeker als ook de echtgenoot nog wat mee wil want daar maak ik me eerder zorgen over.  We zien wel hoe dat uitdraait en deze namiddag gaan we al voor verzorging van onze voeten, daar moeten we ons straks ook al geen zorgen over maken.  Morgen dan naar de kapper en ook dat is weer wat gefatsoeneerd, al ligt het nu ook nog wel goed, alleen blijft het niet meer zo goed liggen omdat die haren toch ook weer wat langer zijn geworden.  En dat vergeten, welja, die kappersbeurt vorige week was ik vergeten in de agenda te zetten met het gevolg dat ik de dag erna werd op gewezen dat die voorbij was !  Zo zie je maar dat ook ik wel eens wat kan vergeten maar kan het ook anders met al die dingen waar we nu weer mee bezig zijn ?!

    'k Vind dat we het nog goed doen zo, zonder al te veel ongelukken en vergetelheden, al komt het wel eens voor ja, mag het ook wel eens zijn dat een mens iets vergeet ?!  Ik zal het nog wel een paar keren te horen krijgen maar als ik die kemels van hem moet gaan vertellen . . . dan is het huis te klein denk ik en blijft er van mij niet veel meer over !  Dus zwijgen dat ge zweet en seffens toch maar alles van de was gaan in de kasten leggen, dan is dat ook weeral gedaan.  

    Zo dat was het dus voor deze keer, weer een lang epistel maar die woorden en gedachten blijven bij mij ook maar komen en stoppen niet als ik het wil, nu dus wel . . . voor even !

    31-08-2020 om 10:23 geschreven door Chris


    Goedemorgen

    krysngkklnq6.jpg

    Het is weer de laatste dag van de maand
    Met normale temperaturen tot 20°
    Het weer zie er verder goed uit voor deze week.
    Wens nog een goede start, in deze nieuwe week
    gr.Dirk

    31-08-2020 om 10:14 geschreven door Dirk


    nieuwe week
    Image Hosted by uploader.be

    31-08-2020 om 07:54 geschreven door noella


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week.
    animaatjes-maandag-98131.gif

    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    31-08-2020 om 03:14 geschreven door patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!