Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    09-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober en herfstblues

    September liep ten einde, er volgden nog wat oogsten, de pompoen kreeg een laatste duwtje, de spruitjes werden nog wat dikker, de laatste tomaatjes wachtten nog op hun rode kleur maar het onstuimig groeien is voorbij. Als de lente het subtiele aperitiefje is, dan is de herfst de schaal pralines bij de koffie. Nog even genieten en dadelijk worden we het restaurant uitgezet!

    Van alle seizoenen heeft de herfst misschien wel de meeste invloed op onze stemming. Ik weet niet hoe het precies zit. Hebben melancholische mensen de neiging om te tuinieren of word je als tuinier zelf melancholisch?

    Ik word in ieder geval niet vrolijk als ik mijn tuin in de herfst zie. Ik noem dat eerder mijn " bonjour - tristesse gevoel". Groenten en bloemen zijn geen kinderen maar je hebt ze wel op één of andere manier op de wereld gezet. En nu wringt de herfst hen de nek om en neen dat is geen fijn gevoel!De zomer is weggezakt en de herfst komt op met een bijna vergeten koelte en wind en plensbuien!

    Dit jaar maakt de herfst me melancholisch dan andere jaren : het vallen van de bladeren, de aarde met diepe geuren, de bruine kleuren van de bomen in alle tinten en schakeringen, het stilvallen van de natuur maar vooral het besef dat het weer bijna 8 maanden zal duren vooraleer er opnieuw leven in de natuur komt, dat speelt een rol. Een zekeren weemoed komt dan over mij en vooral dit jaar is het heftiger dan ooit.

    Dit jaar versterkt corona de herfstmelancholie. De beleving van de wereld is nog grijzer dan in andere jaren. Het is de vraag of we straks de feestdagen kunnen vieren zoals we gewend waren. De tweede infectiegolf en de verwachte economische fall-out van corona roepen rare gevoelens op. En daaraan kun je niet ontkomen met een wandeling tussen verkleurende bomen.2020 een jaar waarin corona.. een stuk van ons leven zal " gestolen" hebben... Daar word je niet echt vrolijk van!

    Ik herken dat melancholisch gevoel elk jaar opnieuw en besef hoe de natuur het stilvallen gebruikt om weer energie te verzamelen voor de volgende lente. Het leven in de natuur stopt nooit, het maakt zich alleen een tijdje onzichtbaar. We zijn het gewoon om de natuur te zien als iets dat doorloopt van het begin naar het einde, naar het verval , als een cirkelgang waarin alles terugkeert en er telkens iets nieuws kan beginnen...

    Helaas is het met het leven van de mens niet zo, éénmaal de herfst intreedt, komt de winter er snel aan en komt het einde sneller en sneller dichterbij in een rechte eindigende lijn en na een jaar als dit is dat toch even slikken!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    12-10-2020
    Goeden avond

    thd0vx5.jpg

    Wens u nog een hele fijne avond
    zorg goed voor u zelf, en blijf vooral gezond
    Dirk

    12-10-2020 om 17:44 geschreven door Dirk


    11-10-2020
    natoken

    tuiniers mogen best melacholisch zijn, ik heb dat ook soms af en toe.Maar.... wij kijken ook altijd vooruit naar het nieuwe tuinjaar dus zijn we optimisch en toekomstgericht. onverwacht zonnig het kan dus button.png

    11-10-2020 om 12:41 geschreven door redpoppy


    10-10-2020
    . . .

    Ik voel het dit jaar net zo aan als jezelf, al spelen hier nog wel andere factoren mee zoals de ziekte van mijn man en de verhuis in de toekomst, het is niet allemaal zo eenvoudig als anderen het zien.  Ook ik ben nu echt wel melancholisch gestemd omdat ik hier afscheid van zoveel moet nemen en dat valt me zwaar, nu zwaarder dan ook in het besef dat ik deze omgeving echt wel erg zal missen maar ginder krijg ik er weer wat meer comfort en ook natuur bij, al is het niet dadelijk bij de deur maar dat was hier ook niet zo !  Dus ja, we beseffen het allemaal dat alles eindig is en dat stemt ons soms droef te moede al loopt het nog wel zo'n vaart niet.  Jonge mensen gaan daar veel vlugger over en denken er anders over, kijken er ook anders naartoe en dat is maar goed ook.  Alleen moet ik het bijna alleen verwerken want kan het verder aan niemand kwijt, hier achter mijn rug is er eentje volop commentaar aan het spuien over wat ik weer aan het doen ben maar ik trek het me niet meer aan, anders heb ik helemaal geen leven meer !  Maar geloof me vrij, het is geen gemakkelijk leven dat ik nu heb, voor alles sta je alleen want hij kan het niet meer en de kinderen, ja, die hebben ook hun eigen leven, al komen ze nu wel wat meer dan vroeger.  

    In de namiddag gaan we naar onze kleinzoon toe die gisteren werd verlost van zijn 4 wijsheidstanden en die kan nu wel een oppepper gebruiken !  En samen een ijsje eten . . . doet het ijs dan wat eerder smelten ?!  Nog een fijn weekend !

    10-10-2020 om 11:26 geschreven door Chris


    dit steunt mij

    ja Natoken  , zo'n gevoel heb ik dus ook , alleen kan jij het beter beschrijven !en hoe ouder je komt hoe erger --- je hebt er geen verweer tegen ---ik bedoel je kan niet terug he --- je moet het ondergaan en de kwalen en kwaaltjes erbij nemen en dat is lastig !

    maar VOORUIT  het moet ! veel dank voor jouw morele steun 



    4wbz73c.jpg

    10-10-2020 om 09:59 geschreven door ani


    een aangename dag
    Image Hosted by uploader.be

    10-10-2020 om 07:57 geschreven door noella


    Gewoon even binnen springen om U ook dat boeketje te brengen
    Goede morgen we beginnen aan het weekend en om de boel wat op te fleuren heb ik eens een mooi herfstboeketje mee voor U ,, geniet ervan met een vriendelijke groet liefs Ingrid .
    wz7q020r.jpg

    10-10-2020 om 07:56 geschreven door Ingrid


    09-10-2020
    hello Nancy

    Nog even komen bijlezen bij jou...Als ik je laatste logje hier lees zijn we van dezelfde mening...

    De herfst...de periode waarin het groene plaatst maakt voor de bruine tinten...heel wat planten tegen de grond hangen door de voorbije storm en het onkruid terug al serieus is aangegroeid... ik ben van mijn tochtje door de tuin vandaag niet blij geworden...

    De herfst mag dan nog zorgen voor mooie kleuren...hij zorgt bij ons ook voor zeer emotionele dagen en die 2 laatste maanden van het jaar willen we dan ook het liefst zo snel voorbij hebben...

    Als die dagen dan ook nog eens zo somber, koud en kil verlopen en met die stomme C, dan is dit alles nog extra...

    De isolatie doet er geen goed aan...

    hele lieve avondgroet en hou je goed he...

     

    ddhs7a0c72ao.jpg

    09-10-2020 om 20:16 geschreven door Klaproosje


    'k kom eventjes je blog binnenlopen

    Goedemiddag Natoken, Mijn schoonouders hadden ook een tuin, een enorme lap waar ze allerlei groenten en fruit op verbouwden. Alle groenten moest eerst worden opgekookt en dan de vriezer in, maar ze hadden zoveel dat ze het ook zo maar weggaven.
    Het waren heel rustige lieve mensen en ik denk dus dat tuinieren misschien wel ontspant en tot nadenken stemt.

    Heel veel mensen lopen rond met melancholische gevoelens. Als je er goed bij stil staat dan is het ook niet niks wat ons het afgelopen half jaar is overkomen. Geen bezoek van je kinderen, kleinkinderen, geen verjaardagsvisites en mocht je bij één of andere vereniging zijn ook die hebben hun deuren gesloten.

    Wat de toekomst ons verder nog brengt moeten we afwachten maar het zal niet erg feestelijk zijn, vrees ik;  maar we moeten proberen om er iets van te maken.

    Eigenlijk kwam ik jullie alleen maar een goed weekend toewensen en dat doe ik dus bij deze !


    een fijn weekend toegewenst

    lieve groet van Gé

     

    09-10-2020 om 18:20 geschreven door Gé


    Fijne avond Natoken
    Welkom bij Ella
    Beste vrienden,
    Na twee dagen ziekenhuis, voor allerlei onderzoeken, is de uitslag niet zo goed.
    Mijn pols is reuma en op mijn heupgewricht is er vocht aanwezig, vandaar de pijn
    volgende week woensdag opnieuw naar het ziekenhuis voor de rest van de uitslag van voeten handen en knieën.
    Dus hopen dat dit beter nieuws is.

    09-10-2020 om 18:03 geschreven door Ella


    Goedemiddag

    zqk5yb6.jpg

    Weekend
    Tijd om even stil te staan
    om even te genieten
    Voor weer veder gaan
    Dirk

    09-10-2020 om 12:20 geschreven door 't Vosken


    Vrijdaggroetjes aan al mijn blogvrienden en maak er een heerlijke dag van !!!
    obgv8792s.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.De werkweek is stilaan aan het krimpen en het weekend ligt op de loer om het roer over te nemen.Daar ik net hoorde wordt het vandaag een zo goed of droge vrijdag met zo ongeveer een 15 à 16 graden.Vanaf morgen wordt het gevoelig kouder en natter dus leef ik terug tusssen hoop en vrees voor de wedstrijd van onze " Pagadderkes " zondagvoormiddag.Bij hevige regen zal ik dan terug forfait moeten geven.En het gaat niet goed met de besmettingen die terug een piekdag van 4601 besmettingen per dag noteerde.Indien de curve niet daalt binnen de 12 dagen dan is de kans volgens Van Ranst zeer groot dat we terug in een lockdown zullen terecht komen.Dus we MOETEN er alles aan doen om onze gedeeltelijke herwonnen vrijheden te behouden.Het virus is in gans de wereld( buiten Nieuw-Zeeland waar ze voor het ogenblik het virus uitgeroeid hebben) terug in volle opmars.Niettegenstaande dit wees uiterst waakzaam en wens ik Jullie een mooie en een gezellige vrijdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en nu eerst mijn kopje soep dat reeds geurig staat te dampen.Ja Nancy.Aan wie zegt Je het.De jaren vliegen.Ik ben reeds een stuk in de 76 en ik voel dat er elke dag een ongemakje bijkomt en nu de winter voor de deur staat vraag ik me af hoe ik er zal uitkomen of ik er nog zal zijn want ik leef op een tijdbom mijn vader en zijn broers zijn gesrorven tussen 74 en 76 en ik zit in diezelfde lijn over 10 jaar voorspeld door de hoofdcardioloog wat hij mij niet mocht gezegd hebben.Ik leef n dag op dag met tamelijk veel pijn en nu nog met die corona staat mijn hoofd elke avond op barsten.Het is nu eenmaal zo en we kunnen de klok niet terugdraaien.Ik heb geen toekomst meer en zit hier de ganse dag alleen.Herfst en winter zullen me terug geselen.

    09-10-2020 om 10:12 geschreven door JVG


    Goedemorgen lieve Natoken,mooi geschreven en we moeten het leven en de natuur maar aanvaarden zoals het momenteel is...knuffies xxx
    2ihgo45apfe.gif

    09-10-2020 om 09:48 geschreven door Lenie


    Kiekeboe lieverdje....
    ywkdnllkozcr.jpg

    Hier ben ik weer eens om gezellig rond te wandelen in onze
    "blogwereld". Het weertje is toch niet veel soeps,dus geniet ik van
    jouw telkens zo prachtige werkjes. Fijn herfstweekendje wens ik jou,
    maar wees voorzichtig en blijf gezond, want die virus laat zich
    niet makkelijk doen. Tot later eens en vriendelijke
    knuffels van je blogvriendinnetje Rebecca. xxxx

    h3nwg1qcxenfm.png

    Schitterende woorden schrijf je over "de Herfst" lieve Nancy. smiley-laughing.gif
    Elk seizoen heeft zijn charme, zoals nu met die prachtige herfstkleuren,
    maar die Corona speelt een belangrijke rol voor iedereen, zeker voor de
    Feestdagen, waar iedereen samenkomt.smiley-undecided.gif
    Zelf hebben wij er geen last van, want familie heben we niet en al meer dan
    30 jaar vieren we deze Feestdagen enkel met ons tweetjes(klein boompje erbij).smiley-tongue-out.gif
    Leuk geschreven ook over die "wiskunde", was dus ook zo'n "buisvak" voor jou.
    En dat van die "msakers dragen", eerlijk gezegd had ik daar ook al over
    nagedacht aan sommige dingen. smiley-sealed.gif
    Jaja, lieve Nancy, zo heeft echt alles zijn na- en voordelen
    Of we nou willen of niet, we MOETEN erdoor, gelukkig bestaat er toch
    virtuele communicatie, die NIET bestond bij de "Spaanse griep" 100 jaar
    geleden. Nu "zaagt en klaagt" de jeugd "steen en been", ze mogen zich
    gelukkig achten dat ze gezond blijven en communicatie hebben vind ik.
    Tot de volgende keer en een dikke SORRY dat ik zo weinig
    kom, maar alles lees ik hier wel hoor van jouw "gazetje" lieveke.smiley-laughing.gif

    09-10-2020 om 08:42 geschreven door Rebecca


    Hallo Natoken

    Mooi geschreven ,, en ja zo verloopt het nu eenmaal telkens weer opnieuw ,, maar van het leven moeten we zelf iets van zien te maken ,, nauurlijk is het in deze tijd wat moeilijk maar eens komen er weer betere tjden hoor .

    Goede morgen op deze vrijdag alweer ,, ik wens U veel goed op de paden die U vandaag gaat bewandelen . Maak er iets moois van ondanks het weer ,, vriendelijke groetjes liefs Ingrid .
    5l70d6.jpg

    09-10-2020 om 08:09 geschreven door Ingrid


    we gaan naar het weekend toe
    Image Hosted by uploader.be

    09-10-2020 om 07:53 geschreven door noella


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-67353.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    09-10-2020 om 03:49 geschreven door patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • veel kijkplezier met de ronde Natoken (mariska)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!