Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    05-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt onze werel één van egocentrisme ?

    Komen we terecht in een wereld van puur egoïsme? Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!!

    Als je denkt dat je alles al gehoord hebt dan moet je het volgende eens lezen! “ Chalet van broers met down moet weg na klacht van buurtbewoner”!! Een chalet in De Haan, dat was het “heiligdom” van de 18jarigen Niels en Jens. Het was de plek waar de broers met down tot rust kwamen. Toen die chalet onlangs moest afgebroken worden, bouwde de vader met het materiaal een lounge in de tuin. Maar door een klacht van een buur moet die nu ook terug afgebroken worden! Omdat de ouders met hun twee zonen met down - waarvan de ene ook nog autisme heeft en de andere diabetes - moeilijk kunnen reizen, hadden ze in De Haan een chalet waar de familie tot rust kwam. Bij het begin van de lockdown hoorden ze dat de chalet moest afgebroken worden.

    Omdat de jongens er kapot van waren, beloofde de vader om thuis in de tuin een lounge te bouwen! Daar konden de jongens afkoelen als ze het moeilijk hadden en er ook coronaproof les volgen! Na de klacht van een buur kregen de ouders het bericht dat de “lounge” moest afgebroken worden tegen 16 jan wegens bouwovertreding! Het huis van die buur grens zelf niet aan het huis van de ouders. De ouders geven toe dat ze een fout gemaakt hebben met de bouwovertreding maar zouden dat graag willen oplossen en hopen op een uitzondering omdat het hart van de jongens gebroken is, ze slapen amper en bij ieder geluid vrezen ze dat de lounge afgebroken wordt . Door de stress krijgen ze ook aanvallen!

    Ik wil daar even op ventileren want de reactie van die buur vind ik het toppunt van onverdraagzaamheid , egoïsme en zeker een gebrek aan empathie. Als buur had hij evengoed een gesprek kunnen aangaan met de ouders dan had hij misschien begrepen wat het betekent voor die mensen om hun 2 kinderen hun vertrouwde plekje terug te geven. Welke last heeft hij van een aanbouwing in een tuin die zelfs niet naast de zijne ligt? Hopelijk komt er enig begrip van stedenbouw in dit specifieke geval zodat die jongens hun eigen stekje terug krijgen.

    Misschien kan die man beter eens kijken naar de reeks Down the road op Eén dan begrijpt hij misschien beter hoe het leven van mensen met Down in mekaar zit.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (20)

    11-12-2020
    . . .

    Nu pas tijd gehad om wat bij te lezen hier en daar, ja dus ook hier want dit had ik nog niet gelezen, wel gelezen in de krant en ik vond het ook echt wel niet kunnen wat die buur daar heeft gedaan.  Klagen over iets wat er niet mag staan, in normale omstandigheden kan je dat zeggen maar daardoor ook andere instanties in gang laten schieten om het te laten verwijderen, neen, in dit geval doe je dat zeker niet.  Inderdaad, ook ik heb steeds gekeken naar de series waarin mensen met Down mee doen aan verschillende activiteiten en onder begeleiding, ook dan is het moeilijk voor die mensen en nu die twee broers hun rust ontnemen, acht dat doe je toch gewoon niet.  Blijf menselijk en zie het door de vingers en wens ze nog geluk op de koop toe !  Meer hebben zij niet nodig en zelf hou je er nog een goed gevoel aan over !  Het is al erg genoeg dat ze niet echt mee kunnen met de rest van de maatschappij maar ze dan dit nog bij aan doen, neen, dat is onmenselijk en die mens zou beter eens nadenken en zeker in deze tijden en zijn goed hart laten spreken, als hij dat al heeft !

    Zo, dat is gezegd, en nog een fijn weekend !

    11-12-2020 om 12:44 geschreven door Chris


    07-12-2020
    Ach

    Egoïsme is aan een grote opkomst bezig en het ergste is dat het aanstekelijk is.

    Nog maar eens proberen dit ding hier bij je binnen te krijgen... is de tweede keer al.

    07-12-2020 om 20:00 geschreven door Myette34


    Avondgroetjes Natoken
    Welkom bij Ella
    Als de nood het hoogst is,
    en je voelt je heel erg klein.
    Dan kom je er pas achter,
    Wie je echte vrienden zijn.

    07-12-2020 om 18:51 geschreven door Ella


    Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!!
    avah73fg.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.De nieuwe week heeft zich toch een weg kunnen banen door de mist heen.Brr.het is koud en het vriest lichtjes tot -1 graad.Dus het zal opletten geblazen worden als Je de weg op moet door de aanvriezende mist.Toch is er hier geen verwarming want het is hier nog 22 graden want ik krijg verwarming van de andere appartementen boven-onder en van beide kanten.Uitzonderlijk moet ik de chauffage opzetten.en ik betaal ook maar 30,60 euro per maand en krijg op het einde nog een maand terugbetaald.Ik wens Jullie een gezellige maandag en een goede start van deze kersverse nieuwe week toe en dit met vele lieve en hartelijke maandaggroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Brr.wat is het koud buiten Nancy.Binnen blijven is de boodschap.Hier gaan de cijfers weer omhoog.Ze zijn nog te weinig streng en al die lockdownmensen opsluiten en een zware boete er bovenop.Schandandelijk.Doen gelijk in Italie op kerstmis en Nieuwjaar mag niemand uit zijn huis enkel bij nood.

    07-12-2020 om 09:37 geschreven door JVG


    we starten een nieuwe week
    Image Hosted by uploader.be

    07-12-2020 om 07:56 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken

    De sint is hier voorbij gelopen Natoken er zit nu niks anders op dan op de kerstman te wachten hihihi ;

    Geluk zit verstopt in een mens zijn leven ,geniet van de mooie momenten die er zijn of gaan komen , met vriendelijke maandagse groetjes Ingrid .
    y9r2m46l.jpg

    07-12-2020 om 06:14 geschreven door Ingrid


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week.
    animaatjes-maandag-98131.gif

    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    07-12-2020 om 01:55 geschreven door Patty en Freddy


    06-12-2020
    Dat heb jij eens heel goed geschreven lieve Natoken...knuffies xxx

     

    vpx2b2u.gif

    06-12-2020 om 21:06 geschreven door Lenie


    Goedemorgen

    dh8dy6fy5chi4.gif

    Sinterklaas is al weer voorbij.
    we zitten nu in de donkere dagen naar kerst toe.
    Wens u nog een hele fijne zondag

    Gr.Dirk

    06-12-2020 om 10:59 geschreven door Dirk


    Fijne tweede zondag van de Advent.
    pajhtyw5.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Vandaag vieren we de tweede zondag van de Advent die samenvalt met het feest van Sinterklaas de grote kindervriend.Terug veel blije gezichtjes vandaag voor de kinderen waar Hij gisteren nog niet was langs geweest.Gisteren speelden onze U12A - Interprovinciaal maar een slappe wedstrijd maar wonnen wel verdiend van FC.Gullegem met 5-2 en ik was er bij en ik heb me dan ook geamuseerd en ik was heel tevreden dat ik eens buiten en bij de groep was volgens de regels.En de coranacijfers blijven de goede kant uitgaan al is het wat trager in Vlaanderen.Hopelijk versoepeld men de regels niet met Kerstmis en Nieuwjaar waar de Waalse gemeenschap wel naar vraagt.Ik wens Jullie een heel zonnige zondag toe maar wel zeer fris met amper 4 graden.Dus nog eens het ideale weertje om een stevige wandeling te maken en dit met vele lieve en hartelijke zondagsgroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Ik ga terug een jaartje moeten wachten Nancy want de Sint is me weeral vergeten.Geniet van het zonneke achter glas natuurlijk.

    06-12-2020 om 10:43 geschreven door JVG


    Groetjes

    Ja Natoken, Het is verschrikkelijk hoeveel egoisme er is nu in deze tijd. Alsook vind ik de vele mensen die geen Kerst mogen vieren met vrienden,ze klagen de stenen uit de muren. Maar de mensen die via Skype afscheid moeten nemen,van hun geliefden,die stervende zijn, daar staan ze niet bij stil. Het is inderdaad ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

    Welkom bij Ella
    Iedere mens,
    heeft zijn eigen verhaal.

    06-12-2020 om 10:33 geschreven door Ella


    wat een verhaal

    wat een ROTVENT  is die buur of liever buren ! welke mensen zijn dat , ik ben me ook 

    aan het opwinden daarover , hoe kan je nu zo zijn ?

     we leven in een rare egoistische wereld ,  zo ben ik niet en wil zo niet worden ook !

    allee , een dikke zoen van verre , want je bent er ook niet goed van !

    06-12-2020 om 09:35 geschreven door ani


    fijne sinterklaas dag
    Image Hosted by uploader.be

    06-12-2020 om 07:54 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken
    Laten we het tweede kaarsje van deze Advent aansteken voor alle mensen die door corona overleden zijn , Het meest pijnlijke is dat we afscheid moeten nemen op deze manier . Er was geen moment mogelijk meer om samen te zijn . Hierbij draag ik deze pps op ,,voor als deze mensen rust in vrede .,, Dat had niet mogen zijn ...Fijne zondag gewenst liefs Ingrid .
    nw9t3ix1nz.jpg

    06-12-2020 om 07:17 geschreven door Ingrid


    Goedemorgen Natoken

    Wat heb je dit mooi geschreven Natoken.Inderdaad dit is zo egocentrisch van die buren,als je zelf zo niet bent kan je dit niet begrijpen,het is al erg genoeg als je beide jongens down hebben.Ik hoop het ook dat stedenbouw hier voor en oogje dicht knipt. Ik wens jou een tof 2e Advent weekend en een mooie Sinterklaasdag. Heel veel lieve en warme groetjes van mij, Monique.

    apwizrjk22q5.gif

    a26ieu66.gif

    06-12-2020 om 07:09 geschreven door Monique


    fijne zondag
    animaatjes-sinterklaas-teksten-29245.gif

    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy en Patty

    06-12-2020 om 02:42 geschreven door patty_en_freddy


    05-12-2020
    Heel erg dit te moeten lezen

    maar vooral onbegrijpelijk hoe die buur reageert! Hoe staat hij dan tegenover die buren die hij toch dagelijks ziet? Hopelijk mogen die jongns hu!n plekje houden! Houd je op ons de hoogte?

    q5i1w9q.jpg

    05-12-2020 om 12:11 geschreven door Maarten


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    f2vfx2g9pop.gif

    Goedemorgen lieve vrienden.Stilaan komt het Sinterklaasweekend tot leven en vele blije kindjes zullen wel reeds vroeg uit de veren zijn om te zien wat de Goede Man voor hen gebracht heeft.Dit blijft het grootste kinderfeest en daar mag niets aan veranderd worden.Zal het een voetbalweekend voor me worden.Voor het ogenblik is het JA,doch eer het 14 uur is kan alles nog steeds in duigen vallen.Ik heb er alles aan gedaan om toch maar bij mijn " Pagadderkes " vrilig te kunnen zijn voor de vriendenwedstrijd tegen FC.Gullegem.Dit zou terug een klinkende overwinning moeten worden.Zopas las en hoorde ik dat de coronacijfers steeds de goede kant blijven uitgaan.Laten we er alles aan doen om in geen derde golf terecht te komen.Het wordt stilaan echt winter met sneeuw in de Ardennen.Hier bij ons in het Westen zou het droog en zonnig zijn.Dus een ideaal voetbalweer op het eerste veld van KRC.Harelbeke.Ik wens Jullie een fijne en een gezellige zondag toe en wandel er maar op los en dit met vele lieve en hartelijke zaterdaggroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Gezellig weekend Nancy.Ik denk dat ik het ga wagen deze namiddag bij mijn voetballerkes te zijn tegen Gullegem.Wat terug een dikke overwinning zou moeten worden.En het is op het eerste veld daar onze eerste ploeg niet mag spelen.Nog een gezellige zaterdag daar in de Kempen wellicht vanaf maandag in de sneeuw.

    05-12-2020 om 09:26 geschreven door JVG


    fijne zaterdag
    Image Hosted by uploader.be

    05-12-2020 om 07:56 geschreven door noella


    Goede morgen Natoken

    Ja Natoken waar gaat dat allemaal naartoe he de mens kan helemaal niks meer verdragen van elkaar ,,, het is tegenwoordig allemaal eigen ik ik ik en nog eens ik . jammer is dat .

    Goede morgen hier zijn we dan weer even om U een hele fijne zaterdag te komen wensen ,, probeer er iets moois van te maken want de Sint komt eraan .,, lieve groetjes Ingrid .
    6khm2upz36xro.jpg

    05-12-2020 om 07:12 geschreven door Ingrid









    Laatste commentaren
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • veel kijkplezier met de ronde Natoken (mariska)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!