Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    06-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie middag blogmaatjes

    Zon en blauwe hemel , rust en aangenaam gezelschap ... wat wil een mens nog meer. Luieren en genieten is hier een dagelijkse bezigheid en dat geeft tijd om na te denken .... Dat gebeurde vandaag in het zwembad.

    Ik had even de volle kuip voor mij alleen en dus kon ik volop genieten en mijn gedachten de vrije gang laten gaan want niemand die me aansprak! En dan stelde ik mij de vraag hoe het mogelijk is dat ik gisteren maar niet op de naam van een naburig dorpje kon komen waar momenteel de amandelbloesem welig tiert en dat terwijl ik andere zaken uit mijn jeugd of kindertijd nog zo goed herinner zoals gedichtjes geleerd op de lagere school en het middelbaar!
    En terwijl ik mijn baantjes aan het zwemmen was, begon ik ze op te zeggen .. "Boerke Naas" van Gezelle en ook "Hete pootjes "van hem.. het kwam er nog zo uit. "Bloedworst en kaas "van Koos Speenhoff en het Gelapte voorschootje over pesterijen ik heb ze allemaal opgezegd ... En jullie geloven het nooit maar ooit leerde ik het Onze Vader en de Weesgegroet in het Engels en het Frans want dat werd in onze tijd voor de lessen in beide talen gebeden ... ook die kwamen er nog vlot uit hoewel ik eigenlijk niet meer echt Kerks ben... Ik was zelf verwonderd dat mijn lange termijn geheugen nog zo goed is ...

    Ik weet het ,ik ben niet de enige die al eens iets van het heden niet direct kan terugvinden maar het geeft toch een vies gevoel.... dan zie je die boeman die eigen is aan oud worden in de verte opduiken en dat geeft geen goed gevoel!

    Daarom dat ik dagelijks mijn puzzels en kruiswoordraadsels en Sudoku's oplos om die grijze massa actief te houden want als er iets is waar ik bang voor ben dan is het om de realiteit te verliezen.

    We doen ons best en het talenbad waarin we hier elk jaar terecht komen , Nederlands , Frans, Duits, Engels en Spaans vraagt toch een extra concentratie but I love it!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    08-02-2024
    Goedemorgen

    blok.jpg

    De donderdag begin alweer nat regen.
    Ondanks de regen dan maar wat knutselen met de PC.
    Zo gaan we weer langzaam naar het weekend toe.
    Wens alle blog vrienden nog een fijne dag.
    En blijf vooral een beetje gezond.
    gr.Dirk

    08-02-2024 om 11:06 geschreven door Dirk


    . . .

    Ja, die talen, ik ben ze wat aan het vergeten al komt dat vrij snel weer terug, alleen het Spaans is niet zo denderend, dat kan ik gebruiken maar niet echt in zinnen, ik weet veel van die zelfstandige naamwoorden maar soms moet ik toch deftig nadenken en ja, je vergeet ook wel wat na een tijd, het is dan ook al een aantal jaren geleden dat ik nog buitenhuis ben geweest.  Mijn Engels is het beste al maak ik ook niet altijd de zinnen zoals ze zouden moeten zijn maar ik trek toch mijn plan, ik wil wel wat vertellen maar draai er vaak zowat rond omdat ik niet weet hoe het te brengen.
    Wat mij het beste bij blijft dat is nog altijd dat Duits, ik zou het niet zonder fouten kunnen schrijven, maar het spreken zou me nog wel lukken maar ja, hoeveel jaren zijn we niet met vrienden en gewoon ook onder ons twee, naar ginder geweest, soms wel een paar keren per jaar en ja, dat is iets wat je niet zo snel verleert omdat die taal ook sterk aanleunt tegen het Nederlands.  Ik las toen ginder steeds die krant die ze speciaal voor hun gasten aankochten en verdeelden op tafel waar je ging eten !  Ik kon daar zo goed als zeker mijn kruiswoordraadsels in invullen, dat ze juist waren heb ik nooit gecontroleerd maar ik deed het toch maar.  Ook andere puzzels in het Duits, in andere talen zou me dat niet echt lukken denk ik dan zo.  Ik denk eerder dat dit een soort van gave is om andere talen zo snel over te nemen en te begrijpen, laat staan om te spreken. 
    Ik kende ook wat in het Tsjechisch maar eens dat we terug hier waren was ik de helft alweer vergeten !  Ja, zo vergaat het me nu ook, ik vergeet heel vaak dit en dat tussendoor, iets wat niet echt op tijd moet gedaan zijn is niks, dat kan later maar andere dingen die zouden belangrijk zijn mag ik toch niet vergeten dus ik schrijf vaak veel op in mijn agenda zodat ik daar toch kan op terug vallen. Handig vind ik het dat we toch de kans krijgen om andere talen ook aan te leren en vooral te gebruiken !  Want mijn Frans zal nooit zo goed worden als het Engels !

    08-02-2024 om 11:00 geschreven door Chris


    genieten maar Nancy !

    OIP-3.jpg
    luister naar jouw hart
    laat de wereld maar draaien
    en doe gewoon jouw ding   !
    liefs meeuw

    08-02-2024 om 07:25 geschreven door meeuw


    07-02-2024
    Dag Nancy ja we moeten onze hersenen laten werken he vergeet ook wel eens wat en denk dan pfff hoe kan dat nu maar ja het gebeurd he

    Welkom bij powerpoint Roosje

    Slechts tussen gelijkgestelde naturen

    kan vriendschap werkelijk waardevol en duurzaam zijn

    wens jullie een fijne dag

    Lieve groetjes Roosje

    07-02-2024 om 15:48 geschreven door Roosje


    een gezegende midweek middag groet

    1693178982-5 Sommige mensen geloven niet in toeval maar gaan uit van menselijke intuïtie. Het nieuws vandaag: Ik las dat ziekenhuis bezoekers verplicht een mondkapje moeten gaan dragen. In verband met griep/longontsteking. Het over dragen van virussen en bacteriën. Het is 5 graden wat aan de frisse kant en grotendeels bewolkt in Noord-Holland. Je bent van harte welkom voor uw bestwil hoor. Niet gedwongen. Uit vrije wil. Bij voorbaat dankjewel voor je bezoek en leuke bericht. t4409.gif BENT U OPZOEK NOG BLOG CONTACTEN? VAN HARTE WELKOM NAAR DE INTERESSES DIE U AANSPREEKT. Zodat u EEN GROET MET EEN BEMOEDIGING MAG ONTVANGEN.

    07-02-2024 om 14:50 geschreven door doelgericht


    Eindlijk kunnen bijlezen

    en het was me echt aangenaam!

    Maarten-nieuw.gif

    07-02-2024 om 10:39 geschreven door Martin


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
    oie-78288-Vc-PZDOlw

    Goedemorgen beste blogvrienden.We starten deze woensdag met " Singing in the rain " maar ik denk dat er dat niet veel gezongen hebben want die regen maakt het koud en kil en doet de temperatuur een paar graden zakken,doch vanaf deze middag zou het wat opklaren en dan halen we terug de 10 à 11 graden.Gisteren is Wendy van de pedicure hier geweest.Een ingegroeide nagel van mijn rechter grote teen was wat ingegroeid en er was een wondje onstaan,maar dat deed enkele minuten geen deugd ze.Nu is alles beter en loop ik op fluwelen voeten.Deze morgen kreeg ik ook een verrassing want de verpleegster die kwam was een vervanging en ne mens is altijd blij mooi volk te leren kennen en een hele vriendelijke en gisterenavond heb ik bezoek gekregen van mijn vriend Frank,topman bij KBC in Brussel.Ik wens Jullie een mooie mifweek en heel waarschijnlijk een droge namiddag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en ik ben met mijn paard moeten komen,anders was ik nog wat later.Fijne midweek Nancy.Hier regent het maar volgens Frank Deboosere zou het deze namiddag droog worden.Geniet maar van iedere zonnestraal.

    07-02-2024 om 10:07 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Dag Natoken,,

    Lekker genieten Natoken en niet teveel aan de slechte dingen denken ,, natuurlijk puzzels en kruidwoordraadsels oplossen is altijd leuk en goed ,, vooral genieten is beter ,, hier is het een waar klote weer Natoken,,

    nu
    Goede morgen op deze woensdag ,de regen zal ons niet tegenhouden om u even een fijne dag te komen wensen ,,we moeten er maar iets van maken zou ik zeggen , een vriendelijk groetje van mij erbij Ingrid .

    07-02-2024 om 06:51 geschreven door Ingrid.


    fijne woensdag mateke !

    blob-6.jpg
    mens of dier
    laat je gevoelens kwijt
    je voelt je niet langer alleen  !
    liefs meeuw

    07-02-2024 om 06:36 geschreven door meeuw


    06-02-2024
    Goedemiddag lieve Natoken fijne avond gewenst xxx
    Lief-meisje-met-poes-warme-groet.gif

    06-02-2024 om 16:40 geschreven door Lenie


    hallo

    wel ik was zondag ook verwonderd dat ik weer " zo vlot " weer kon meepraten , al schakelen ze steeds van spaans naar Engels en omgekeerd ! het liefje is half Brits --- en oma doet nog dapper haar best al is het weer eeen tijdje geleden -- leuk he --- en boerke Naas heb ik als kind nog gespeeld voor het jaarlijkse toneelstukje ! ! tjonge , wat is DAT lang geleden --- hier komt de zon net piepen , maar koude wind ! GENIET MAAR !

    06-02-2024 om 14:00 geschreven door ani









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op In mei leggen ....
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op In mei leggen ....
  • Goeden avond (Dirk)
        op In mei leggen ....
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Mooie 1 mei Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • Een heel fijne feestdag en een mooie zonnige dag . (sylvain)
        op Bluven goan
  • Dag Natoken ,, een geluksbrengertje voor u ,, (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • . . . (Chris)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!