Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexico 5: Guadalajara
    ( Ai, ai ,.... voor diegenen die echt niet van Mexicaanse muziek houden er staat een ruime keuze in mijn dizzler hierboven, klik op je voorkeur en wij draaien.. verder niets aan veranderen please!!)

    De gele streep geeft de afstand weer tussen Aguascalientes en Guadalajara.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Guadalajara

    Guadalajara ligt op een hoogte van 1546 meter. Het is de hoofdstad van Jalisco en de op één na grootste stad van Mexico. De naam betekent overigens "plek waar het water over de rotsen stroomt".
    Guadalajara werd in 1542 gesticht . Er wordt wel eens gezegd dat Guadalajara de meest Mexicaanse stad van het land is. Een verblijf in de stad betekent een onvergetelijke ervaring. Guadalajara staat daarom ook beter  als  "La Perla del Occidente", wat Parel van het Westen betekent. Het is dan ook een van de oudste steden van Mexico. De talloze pleintjes, gebouwen en de gezellige cafés( allé in de mate dat je al van cafés kan spreken, het waren meer terrasjes) behouden precies de koloniale sfeer die hier zo sterk aanwezig is. Guadalajara is ook het thuisfront van de Mariachi. Niet verwonderlijk, want dit is immers de plaats waar de Mariachimuziek voor het eerst tot bloei kwam. Elke avond swingt de stad op hun aanstekelijke ritme. Deels is natuurlijk ook tequila hier verantwoordelijk voor(:-D)  want de originele brouwerijen in het gelijknamige stadje Tequila liggen niet ver van Guadalajara .( later meer hierover)
    Architectonisch gezien is Guadalajara een mooie stad. Er zijn talrijke sfeervolle pleinen die  omringd worden door fraaie, koloniale herenhuizen. En niet alleen de oude, maar ook de moderne (  in zover die toen modern was) architectuur is prachtig.

    Omdat de Mexicanen verlof namen vanaf Witte Donderdag tot na Paasmaandag, trokken we er 4 dagen op uit om Guadalajara te bezoeken. De problemen met de bril waren opgelost en om 16u stapten we dan uiteindelijk op de bus. We zaten langs alle kanten omringd door nonnen. Allé zo voelden we ons wat veiliger .......Gelukkig bood het landschap ons zoveel schoons zodat we niet verplicht werden om al die tijd op die “ heiligengezichten “ te staren!! Ik vrees dat die gans de rit gebeden hebben van de schrik!!!
    Reeds enkele km buiten Aguascalientes bemerkten we dat het landschap langzaam veranderde. Het dorre , ruwe van onze streek maakte plaats voor meer groen en fraaiere begroeiingen. Hoe meer we ons doel naderden, hoe schoner de omgeving werd. De laatste 75 km legden we af in de bergen. Hier en daar waren al degelijke wegen aangelegd waardoor we ons " veiliger" voelden want aan de rijstijl van de Mexiaanse buschauffeurs geraakten we nooit gewoon!!!
    Zover als we konden zien, omringden ons de onoverzienbare bergketens van de Sierra Occidental….We hadden al wat autowrakken langs de route gezien tot zelfs een dalenden bus die even langs de zijkant stond omdat zijn remmen oververhit waren door het afdalen. Dat beloofde voor de terugweg!! Je zag dat het " semana santa" was want hier en daar stonden Mexicanen rustig te keuvelen ....


    Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

    Het was rond 21.30 u toe we in de verte een zee van licht ontwaarden . Guadalajara was in zicht.
    We waren met twee koppels en éen vrijgezel en hadden een appartementje gehuurd in het midden van de stad. Van hieruit konden we gemakkelijk met het openbaar vervoer aan “ sightseeing” doen want daarvoor was de stad bekend. Op ons programma stonden zeker de 17e eeuwse Victoriaanse gebouwen met hun Spaanse flair en natuurlijk de lokale kathedralen.
     
    Onze eerste dag diende vooral om de sfeer van de stad op te snuiven. Het eerste wat we bezochten was de Kathedraal Metropolitana (1618) met haar twee blauw-gele torens in het historische centrum.Wat ons opviel was de intrigerende mengeling van stijlen en het prachtige interieur dat opgesmukt werd door vele zilveren en vergulde altaren en de mooi versierde muren.
     Rondom de kathedraal was een groot plein wat leuk was om rond te lopen.


    ps. Voor Ludovikus!! Een cactusappel wordt heel voorzichtig opgegeten!! Je neemt de vrucht tussen duim en wijsvinger vast op de plaats waar de bloem stond ( bovenaan) en waar ze vast hing aan de cactus (onderaan) en dan is het de kunst om de appel te schillen zonder eraan te komen zoniet heb je inderdaad tientallen fijne stekeltjes in je vingers ( wat nog altijd minder erg is dan in je lip):lol:!! Nu weet je het voor de volgende keer!!!

    Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    18-07-2008
    ..
    Prachtig, ik zit hier sprakeloos. Zoals Bojako schrijft, het is telkens een verblijf geweest. Je hebt je daar kunnen inleven. Knap dat je zoveel beelden bewaard hebt. Het zal wel niet altijd feest geweest zijn maar toch schrijf je heel positief over je belevenissen. Groetjes.

    18-07-2008 om 01:07 geschreven door Ludovikus


    17-07-2008
    prachtig
    Prachtige foto's en boeiend geschreven Nancy... ik neem aan dat het in het begin wel wennen was maar je hebt er mooie herinneringen aan overgehouden en dat kan niet iedereen zeggen.

    17-07-2008 om 19:52 geschreven door Myette


    *
    Ik kan me voorstellen dat bij het zien van zoveel moois de heimwee toch een beetje wordt teruggedrongen he Natoken. En wat de rijstijl van de Mexicanen betreft, volgens mij moeten ze niet onder doen voor de chauffeurs van de Turkse Dolmussen. En als je ooit zoals ik met een dronken partner s'nachts door de oostenrijkse bergen hebt gereden, en het overleefd hebt, dan kan je alles aan.Very Happy
    Dikke knuffels

    17-07-2008 om 17:09 geschreven door huismusje


    ...
    Weeral met plezier bijgelezen...en gezongen!Het wordt hier op slag al veel zonniger met die muziek
    gpalacep5oa4.gif
    108zb2.gif
    Plopperdeplopperdeplop..
    houdt die regen nu nooit op!
    Hier..je krijgt een kus van Lips,
    dus zie nu maar niet pips!

    17-07-2008 om 16:37 geschreven door hotlips


    met genoegen het vervolg gelezen Natoken

    Mooi je reisverhaal naar Guadalajara met heel wat details. Dat je die nog allemaal zo goed kan herinneren.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Mooi met de slideshow ook erbij !

    En in de bergen rijden is niet zo simpel en soms gevaarlijk vooral met krakkemikkige bussen of andere voertuigen !

    boliviatv5.jpg bolivia2fr4.jpg

    17-07-2008 om 12:03 geschreven door Amor Fati


    ..
    "Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is" schrijf je - en dat is waar.
    Maar dit is geen reis, je verblijft er te lang om het nog een reis te kunnen noemen.   Het is een tijdelijke emigratie.

    De drie personen die ik ken,  die ook jarenlang in het buitenland hebben gewoond en teruggekeerd zijn - mijn neef (overal ter wereld), mijn nicht (Canada, Australië en Nieuw Zeeland) en mijn zus (Hong Kong en Malawi) - kwamen terug thuis en ze zeiden allemaal hetzelfde : "There's no place in the world like home!"

    Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat andere familieleden -vooral diegenen die naar Australië geëmigreerd zijn, - het daar beter vonden en wel in het buitenland zijn gebleven.
    De eerste tante omdat terugkomen zoveel jaren terug geen optie was - de twee volgende omdat ze jong en avontuurlijk waren, daar lieven vonden en vervolgens trouwden - nadien hun ouders die natuurlijk liever bij hun kinderen wilden zijn.

    Jij wist waarschijnlijk dat het slechts voor een aantal jaren zou zijn en misschien was het vanaf het begin jullie intentie om terug te keren naar België. 
    Dat voelt niet zo definitief aan als een echte emigratie. 

    Misschien hadden jullie ook de mogelijkheid om tijdens dit lang verblijf in het buitenland om op kosten van de firma thuisbezoeken te maken.   Als je daar naar uit kan kijken helpt dit ook tegen heimwee.

    Allemaal vragen die ik nu stel maar die je waarschijnlijk later wel zult verwerken in je verhaal.
    Ik loop natuurlijk weer veel te snel vooruit hé - heb ik ook als ik een spannend boek lees!

    Warme knuffel tegen de kou en de nattigheid.

    17-07-2008 om 10:40 geschreven door bojako









    Laatste commentaren
  • Zegen op deze dinsdag middag (pattyhoopt)
        op Genieten van creatievelingen
  • Prachtig om te zien allemaal (Dirk)
        op Genieten van creatievelingen
  • DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy wij komen ook (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Leuke foto lieve Nancy...knuffies xxx (Lenie)
        op Daar zijn ze weer
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Daar zijn ze weer
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Daar zijn ze weer
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Daar zijn ze weer
  • wel wel , daar verschillen we dan in , zé , ik heb het niet zo op duiven --- hier zijn er 12 , ja , teveel ! (ani)
        op Daar zijn ze weer
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!