Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teveel is trop en trop is teveel....

    Onlangs probeerde ik een datum te pinnen om de verjaardagen van de schoonkinderen ( beiden zijn jarig in mei) te vieren met een etentje hier. Het is op zich al een hele prestatie om een gemeenschappelijke vrije dag te vinden. En dat zet me aan het denken...

    Ken je dat ook die perioden waar het feesten je soms even teveel wordt en je snakt naar een doodgewone week of dag? Met de meimaand en allerhande feesten achter de rug, begrijpen jullie misschien wat ik bedoel...

    Velen onder ons weten wat het is als je een heel jaar door "hip-hopt" van de ene feestelijkheid naar de andere. Je hebt gewoon geen tijd om die mensen uit te nodigen die je echt wil ontmoeten.
    Het hangt er natuurlijk wat van af hoe groot je familie - en vriendenkring is, maar zonder twijfel zit je elke maand wel met een paar jarigen hier of daar.
    Niet alleen blijven mensen maar leeftijd "aankweken", ook het feit dat we moeder of vader zijn , wordt gevierd. Hier in Antwerpen zelfs twee keer.
    Daar komt dan nog eens Pasen bij, communies en gedoopt worden voor de gelovigen, een huwelijk en na een aantal jaar de zoveelste huwelijksverjaardag. 
    Is het kind ietwat pienter, dan studeert het af en dat wordt gevierd!
    Ondertussen gaat er wel altijd iemand feestelijk met pensioen of een beste vriendin verhuist en wil haar huis per se opgewarmd weten. Sporadisch treedt er nog wel eens iemand in het klooster ( hoewel is dat stilaan niet iets voor de annalen?) en een goeie bekende doet een babyshower. En dan zijn er nog de vaste feesten....

    Sinterklaas heeft amper de mijter opgeborgen of daar moet je al weer cadeaus voor Kerst gaan verzinnen en de daarbij horende spijs en drank aanslepen. Maar wacht, daartussen is er nog een kind jarig en kom je nog niet op adem want 10, 9 , 8…....het is Oudjaar!
     
    Sommigen zetten dan het jaar in met zoveel nieuwjaarsborrels dat je hun lever Foie Gras mag noemen en dan begint alles weer van voor af aan.

    Maar zie , I had a dream!!.

    Waarom houden we geen Nationale "Feest"dag. Neen niet om het land te vieren, maar een gigantisch feest waarin al het voorgaande in één keer gevierd wordt.
    Hoe die dan verloopt?

    De jarigen wordt een extra knuffelbeest toegeworpen, voor de gepensioneerden leggen we allemaal bij voor een horloge. De zoveel jaar gehuwden krijgen een reischeque, de afgestudeerden een Mont Blanc vulpen, nicht Non een gouden kruisje (kan er af nu hun aantal zo geslonken is) en de trouwers krijgen een extraatje voor de huwelijksreis!.
    We borrelen heel de dag door, vanaf tien uur ’s ochtends, snijden 's middags een kalkoen aan, we hangen paaseieren in de kerstboom en om 16 uur komt de Sint langs! Tegen zeven uur hijsen de kinders zich in carnavalspak en dwarrelt de confetti op een paar verjaardagstaarten..

    Om 24 uur is er champagne, wordt er uitbundig gezoend, wensen we elkaar het beste toe en terwijl de kinderen de laatste confetti en slingers gooien in hevige  concurrentie met het vuurwerk, mag er nog een kerststronk achter de kiezen gestoken worden. Niet later dan twee uur 's nachts is iedereen zo moe, dronken en mottig dat de Nationale Feestdag stilaan ten einde loopt.

    Stel je eens voor, daarna een héél jaar "peis en vrede". Eindelijk tijd om diegenen uit te nodigen waarmee je echt een band voelt, niet meer  MOETEN naar dit of dat feest gaan, maar gewoon "joepie we Mogen"!
     
    Ja beste bloggers, we zijn allemaal overfeest en die extra kilootjes die je daardoor krijgt, gaan er nooit meer af.
    Maar niks van dat alles meer. Vanaf nu misschien één Nationale feestdag! Of toch maar niet?
    Zou het dan niet wat te saai en eenzaam worden?

    Ach .. de mens is en blijft een moeilijk ding!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    28-05-2011
    ..
    zoals je weet zijn wij ook een feesvierende famile, maar toch hebben we paal en perk aan sommige feesten gesteld.  Zo vieren we moeder en vaderdag slechts één keer per jaar en dan nog in mineur ) gewoon een bloemeke en een kort bezoekje indien het past voor de kinderen, soms zelfs gewoon een telefoontje.   Pasen slaan we nu ook al over, we zijn toch niet gelovig.   Sinterklaas moeten de kinderen zelf maar vieren met hun kinderen, daar doen we ook niet aan mee.   De kinderen hebben nu zelf besloten dat ze enkel nog gaan feesten op de verjaardagen van hun kinderen.   Ze beginnen door te krijgen dat het wat teveel van het goede wordt.   Ik heb hen allemaal uitgenodigd om hier aan zee de drie verjaardagen van juni te komen vieren en ik ga proberen een dagmenu uit een restaurant hier aan huis te halen.   Dat zal wel lukken denk ik.
    Ik ben héél blij dat jullie kleintje eindelijk zelf om eten gevraagd heeft.  Dat moet een enorme oppepper voor je geweest zijn.   Misschien heeft ze nu dankzij het glutenvrij dieet eindelijk geen krampjes meer en begint ze een hongergevoel te krijgen.  Ik duim met je mee.
    Heel dikke knuffels,

    28-05-2011 om 17:55 geschreven door bojako


    'k wou dat het af en toe meer feest was hier ( sip kijken nu )
    maar neen , 'k ben content ! en jij ook met al je kindjes en kinderen om je heen ! , waar of niet ?? !!

    28-05-2011 om 17:08 geschreven door ani


    ..
    Maar beter veel feestjes dan geen feestje. Het hangt natuurlijk van het aantal feestneuzen af dat in aanmerking komt, en wat je voor de ene doet, moet ook voor de andere. Natuurlijk mag het niet boven je hoofd gaan groeien, maar zeg nu zelf...als je die gelukkige gezichtjes ziet, daar doe je het toch voor.
    Glutenvrij eten is wel een  probleem, zeker voor een hummeltje van drie jaar. Hoe verklaar ja dat aan zo'n kind.
    Begrijpelijk dat je een gat in de lucht springt, als het om eten vraagt. Gelukkig zijn bananen zeer voedzaam, maar je kan niet alle dagen bananen voeren. We kunnen jullie alleen maar veel moed toewensen en hopen dat er ooit verbetering komt.
    Je bent niet de enige met bewondering voor paarden. Paarden hebben dan ook veel te betekenen gehad in de ontwikkeling van de mensheid voor de motorisering intrad. Die dierenbeulen zijn het leven niet waard. Hoe kan je een weerloos schepsel zo pijnigen. Zulke onmensen zijn de wreedste zoogdieren op aarde.
    Kuskes en tot vrijdag.



    28-05-2011 om 16:40 geschreven door ludovikus


    Waarom een horloge voor die Gepensioneerden ??? die hebben toch geen uurwerk meer nodig Natoken.... ik heb je hé met je Agenda nog in je koppeken.....hiiiiiiiii

    Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati !


    Rijkdom is als zeewater,
    hoe meer men er van drinkt hoe dorstiger men wordt.

    Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten,maar als hij op is zie je niemand meer.

    Image Hosted by ImageShack.us

    28-05-2011 om 15:32 geschreven door Amor Fati


    Ik zen er met men trappers !...om je een fijn weekend te wensen !


    Pstt...ik zit strak aan een zalig feestje.
     vriendinekes ...alle familie waar ik menne jonge tijd en alles mee uitteste...zelfs ons mannekes kunnen perfect met elkaar opschieten...in de tijd waren we op vakantie bij mijn tante in Luik ...om het frans wat bij teschaven en kwamen ze ons achterna...tis daarom dat ik nu nog geen frans ken

    Een goede vriend wordt niet zo licht vergeten,

    al wordt er soms in lang niet aan gedacht

    Image and video hosting by TinyPic

    Een knuffel voelt zo fijn

    Een knuffel voelt zo goed

    en knuffel omdat het mag

    en niet omdat het moet

    Dikke knuff.. Jeske

    28-05-2011 om 15:20 geschreven door Jeske


    Wel daar kan ik inkomen één feestdag,
    Wel ga maar eens na op elk van die feestjes zit er iemand met een luide schrille stem, dat is nu juist genoeg voor mij om het op zo'n feestjes te kunnen uithouden, neen dus ik kan het echt niet aan, dus voor mij geen enkel feestje meer. Nu zo één dag kun je eraan opofferen om daarna heel ziek te zijn, daarom stem ik op zo'n nationale feestdag Natoken.
    Groeten en knuffel.
    Fjak@

    28-05-2011 om 11:48 geschreven door Fjak@


    Wens je een mooi en aangenaam weekend.
    Image Hosted by ImageShack.us
    .
    Image and video hosting by TinyPic.

    28-05-2011 om 00:26 geschreven door bompa Harry









    Laatste commentaren
  • Goede Vrijdag vandaag! (Martin)
        op Voor iedere passant
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!