Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oplossing volgens professor Ad Vingerhoets
    Ging even lezen bij Bojako: "sour grapes"  en herinnerde mij een artikel dat ik ooit gelezen heb. Ben het gaan zoeken want vond dat het aansloot  bij Bojako's blogje. Ik zeg niet dat ik mij gelukkiger voelde na het artikel nog eens gelezen te hebben. Oordeel zelf

    De geleerde Tilburger Ad Vingerhoets heeft een geheel eigen visie over hoe men de Nederlandse samenleving zou moeten inrichten. Het is gewoon doelmatiger om als man meerdere vrouwen te hebben. Dat weet ie zeker. Nu hebben ze in Nederland wel  vrijheid van meningsuiting en Ad uit dus zijn mening. Adje is beroepsmatig professor dus over die mening heeft ie goed nagedacht; dat is per slot van rekening zijn vak.

    Waarover gaat het eigenlijk?
    We weten allemaal dat de moderne vrouw het niet gemakkelijk heeft. Na haar studies moet ze proberen om het te maken in een bedrijf en dat wil zeggen beter zijn dan haar mannelijke collega's wil ze evengoed scoren.
    Als haar carrière eindelijk gelanceerd is en ze trouwt en ze wil dan ook nog eens kinderen dan komt de vraag: Hoe kan ik carrière maken en een gezin hebben?
    Wil ze beide dan wil dat zeggen, op en neer rennen tussen thuis en werk, kinderen verzorgen, een huishouden rechthouden en ook haar job tot ieders voldoening uitoefenen.
    Kan ze dat allemaal aan zonder op een zenuwinzinking af te sturen?

    Daarvoor had Professor Ad Vingerhoets een oplossing gevonden: POLYGAMIE!

    Hoe stelde hij zich dat voor?
    Een man neemt drie vrouwen.
    De eerste doet  het huishouden met de was en de plas het kuisen en het koken.
    De tweede verzorgt en vertroetelt kindjes. Crèche of onthaalmoeders zijn dan overbodig en het kost het gezin en de staat geen enkele euro.
    De derde is de carrièrevrouw; ze kan zonder stress werken aan haar job. Ze hoeft geen wroeging te voelen tegenover haar partner of haar kinderen want thuis draait alles op wieltjes.
    Dus zegt onze prof. gun een man een carrièrevrouw, een huishoudster en een au pair  en de moderne vrouw zal niet ten onder gaan aan stress.( wat een toegeving!!)

    Wat denken jullie van die oplossing?

    Maar de moraal van het verhaal is dat vrouwen het altijd moeilijker zullen hebben dan de mannen om een gezin en een job te combineren of om succesvol te zijn op welk gebied dan ook of om de verdiende waardering te krijgen. Ze moeten er altijd een prijs voor betalen. De vraag is maar hoeveel ze ervoor willen betalen?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    27-08-2008
    Die geweldige professor
    heeft waarschijnlijk nog nooit aan de mogelijkheid gedacht van hulp in het huishouden door de mannelijke partner! Of zouden die dan te snel over hun toeren geraken.
    Warme groet. Michelly

    27-08-2008 om 00:19 geschreven door Michelly


    26-08-2008
    ..

    Om weer een Engels gezegde te gebruiken voor dat heerschap :   "Deam on Mc.Duff! 
    (sorry hoor Natoken maar ik denk blijkbaar nog steeds altijd in mijn eerste taal )

    Ik vind het trouwens voor mannen al moeilijk genoeg als er één vrouw PMS heeft - stel je voor dat ze daar met z'n drie elke maand hun kuren krijgen.
    Naar het schijnt krijgen vrouwen die in groepsverband leven na een tijdje op dezelfde dagen hun maandstonden.
    Om nog niet te spreken van de periode dat ze allemaal in de menopauze komen.... ik krijg al bijna medelijden met die arme man

    26-08-2008 om 20:18 geschreven door bojako


    Toevallig kwam ik hier,en ik heb niet moeten nadenken !
    Volgens mij ziet hij de vrouwen als een gebruiks voorwerp ,mij niet gezien hoor ik bedien zulke heertjes niet Na het bij lezen van je blogje,kom ik graag naar je gasteboek om je Image Hosted by ImageShack.us
    Vriendelijke groetjes Jeske

    26-08-2008 om 19:14 geschreven door Jeske


    ..
    Eerlijk gezegd. Ik heb altijd een probleem gehad met het feit dat vrouwen nog altijd harder hun best moeten doen om aan de bak te komen en te krijgen wat hun goed recht is. Voor mij is het enige verschil tussen man en vrouw, dat ze er anders uitzien. Gelukkig maar. Groetjes.

    26-08-2008 om 18:04 geschreven door Ludovikus


    heel serieus
     ik kwam hier langs gefietst en wat lees ik hier alemaal....die man is gek gewoon ! ik ben gewoon een ouderwetse (toen werkende vrouw en moeder) en had in mijn jonge jaren met die vent in de clinch gelegen ... wat wij vrouwen altjd konden doen en presteren ...daar is nooit een prof toe in staat geweest ! 002_13.gif

    26-08-2008 om 17:52 geschreven door ani


    Een doorgedraaide professor, hoogleraar psychologie en gezondheid.die in de belangstelling wil?

    polygamy-sm.gif


    Ik kan me er van alles bij bedenken, en heb daar ook al veel over gehoord en gelezen.maar Ja.zever in pakskes wordt er genoeg verkochten blijft het duren allemaal.??? Duren is een mooie stad maar blijft het duren.

    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Paz heeft ook gelijk met haar bedenking..... herinner me ook die periode van de hippies en communes....resultaat??? nougabollen hé
    en dan lees ik hier ook, misschien liever Lesbisch worden.....zal wel misschien grappig bedoeld of gezegd zijn, maar ik denk ??? amai, weeral denken.... ik denk dus dat je niet Lesbisch of Homo wordt maar dat dit aangeboren is....
    en dan.... amai, Natoken, nu heb je een onderwerp aangesneden hé....hier valt veel over te zeggen of te filosoferen...... 
     

    ""Vele handen maken licht werk"" is het principe van waaruit deze geleerde schijnt te denken. Schijnbaar zien vele mannen zien er wel wat in om meerdere vaste partners te hebben. Een harem heet dat. Daarnaast wordt de kans op overspel kleiner. Ben je je vrouw zat, dan neem je er eentje bij.

    De vraag rijst echter in hoeverre je dit moet doortrekken. Stelt u zich maar eens voor wat voor situatie je kan krijgen wanneer twee bi-seksuele mannen trouwen en meerdere partners nemen. . . . . Heeft u het beeld? Voeg er nu ook maar een aantal kinderen aan toe, een paar biseksuele vrouwen, een homo-paar, nog een paar mannen die ook weer een paar vrouwen meenemen, etc. etc...

    En dan zwijgen we nog maar over de toepassing van het belastingstelsel, scheidingsprocedure, eventuele omgangsregelingen en ga zo maar door

    Mensen zijn van nature niet monogaam en ieder die beweert van wel is blind en kent noch zichzelf noch de mens om hem/haar heen.

    Er is genoeg liefde voor meerdere vrouwen/mannen in het mensenhart en ook de relaties alleen om de seks zijn niet slecht. Seks maakt gelukkig en is een goede ontstresser. Dit werkt zeer goed als er eerlijk en open over gedaan kan worden naar de partners zonder jaloezie. Dan wordt het een samenspel van

     

    Naar mijn mening is polygamie inderdaad een toekomstige aangelegenheid die onafwendbaar zal opduiken in onze maatschappij??  Vele beschavingen zijn ons al voorgegaan en daar is afgerekend met " misdrijven" als vreemdgaan en komen verkrachtingen nauwelijks voor.

    Seksualiteit heeft al vele uiteenlopende vrije vormen in vele landen.  Het voordeel van polygamie wat de professor hier noemt is een afgeleide van het voornaamste voordeel van polygamie, namelijk dat iedereen een relatie heeft met iedereen en dat deze relatie in alle dimensies zou moeten worden gevierd. Deze uitspraak is al eerder gedaan door Neale Donald Walsch in zijn boeken over God en spiritualiteit. Hierin wordt overigens geen melding gemaakt van een liefdeloze maatschappij, ik denk dat de professor hier de plank misslaat en zichzelf een spiegel zou moeten voorhouden om eerst te ontdekken hoeveel hij van zichzelf houdt.

     

    Hoewel de ware monogame liefde niet 'rekent' in termen van geven en nemen (wiskundig gezien) en altijd rood staat, is het maar de vraag of polygamie niet tot faillissement leidt en daardoor de stelling van de professor teniet doet gaan met zijn progressieve economische standpunten.

     

    Relaties zijn al complex en moeilijk genoeg zonder polygamie. Dus ? houden bij Monogaam zeker en ja,, Liefde is een werkwoord nietwaar.daar wringt veelal het schoentje.

    26-08-2008 om 16:27 geschreven door Amor Fati


    terug naar de commune
    op gevaar af dat ik te vroeg antwoord, denk ik dat de ideale oplossing die van de hippie-tijd zou kunnen zijn.
    nl.een commune waarin iedereen zowat voor iedereen zorgt en wie buitenshuis wil werken, hetzij man of vrouw, dat ook kan doen. Wie huisman of -vrouw wil blijven en door de anderen financiëel wordt onderhouden, moet dat ook kunnen binnen die groep. Het verleden heeft echter uitgewezen dat er van dat ideaal, de commune, geen enkele heeft standgehouden. Vroeg of laat wil niet iedereen meer hetzelfde, werkt die doorgedreven solidariteit niet meer en gaat zijn eigen gang en maakt zijn eigen kleinere nest. hetzelfde zal gebeuren met dat polygame gezin van mr.ad. Ik weet van de excentrieke schilder Heyboer, dat zijn vier of vijf vrouwen wel een prettig zusterschap vormen, maar dat zal toch wel een uitzondering zijn. Daar komt nog bij dat die éne man serieus onder druk komt te staan, als hij die meerdere vrouwen op alle gebied moet kunnen tevreden stellen. De theorie is heel wat anders dan de praktijk. oja, dan vergeet ik er nog bij te vertellen, dat Adje ervan uitgaat dat slechts één vrouw op drie een eigen carrière buitenshuis zou wensen... 'tIs gewoon ne puren tikkenhaan, voorwaar ik zeg u! Hihihi, een beetje nijdig om dat neerbuigende van die meneer toch zunne... Maar evengoed nen dikkedikkeknuffel van over 't haagje.

    26-08-2008 om 15:02 geschreven door paz


    Hallo

    Heb niet moeten nadenken....alleen blijven of lesbisch worden...

    Bewondering voor iemand of voor het leven is als een parel in een oester briljant en o zo stralend ..... veel liefs .

    26-08-2008 om 10:17 geschreven door Yolanda


    ...
    Tja, hieruit blijkt dat we helaas nog steeds in een teveel op mannen gerichte maatschappij leven.
    Vrouwen zouden recht moeten hebben op bijvrouwen, die hen ondersteunen in hun lastige taken en wellicht komen daar wat meer mannen voor in aanmerking.

    26-08-2008 om 05:02 geschreven door thea


    EFFE DENKEN.....

    Euh.voor ik een keuze maak zou ik eerst het volgende aan de geniale prof willen vragen;
    Hoeveel uren moet er gepresteerd worden per week?
    Hoeveel loon krijgen de huishoudster en onthaalmoeder betaald?
    Mogen ze lid zijn van een vakbond?
    Wat zijn hun vrije dagen en hoeveel?
    Worden de sociale wetten betaald door de werkgever?
    Wat is de pensioengerechtigde leeftijd?
    En last but not least.
    Mogen we ons loon houden en besteden naar eigen goeddunken?

    Wanneer op al mijn vragen een bevestigend antwoord komt..dan word ik een lesbische carierre vrouw in dat poly...dinges gezin.

    26-08-2008 om 01:42 geschreven door huismusje









    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!