R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breaking news


De woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem  (ook wel: Abu Imram),
is deze morgen bij hem thuis aangehouden wegens aanzetten tot haat.
Dat meldt de VRT-radio.
De arrestatie heeft (waarschijnlijk) te maken met zijn opruiende rol in de niqabrellen in Molenbeek.

Belkacem en zijn groep radicalen provoceerden zich de afgelopen dagen succesvol in de kijker door rellen op te stoken in Molenbeek, naar aanleiding van de arrestatie van een vrouw in niqab.
(Zie mijn artikel van 4/6 - Uitspraken)

Belkacem werd onlangs nog veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar effectief, wegens het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en belaging  van Frank Vanhecke (oud-Vlaams Belangvoorzitter), de weduwnaar van Marie-Rose Morel. 

Na die veroordeling werd hij echter niet opgesloten en liep Belkacem nog steeds vrij rond wegens het celtekort in België. Volgens de Nederlandse pers (Elsevier) wordt Belkacem ook in Marokko gezocht wegens handel in verdovende middelen.


Vanuit politieke hoek komt de steeds luidere roep om Sharia4Belgium te verbieden en Belkacem in de gevangenis te gooien.
Minister van Binnenlandse Zaken
Joëlle Milquet (CDH) pleit voor een verbod op dergelijke radicale organisaties, en ook premier Elio Di Rupo (PS) zei dat "de regering ver, zeer ver" wil gaan in de strijd tegen radicalisering.


07-06-2012 om 14:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
                                                                 Uitspraken.                                                                   

 Kris Peeters (CD&V), Vlaams minister-president:


" Ik heb nog niets gezien van de uitvoering van de staatshervorming door Elio Di Rupo. De nervositeit voor de gemeenteraadsverkiezingen is zeer groot. Dat mag niet betekenen dat er geen beslissingen meer worden genomen.’

"Elio Di Rupo neemt zijn tijd.  Ik heb nog niets gezien van de uitvoering van de staatshervorming.  Ik begrijp dat de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde geen prioriteit is, maar ik wil wel vooruitgang zien bij de rest van de staatshervorming."

 Elio Di Rupo (PS), Premier:

“U mag kritiek hebben op deze regering, maar de feiten zijn de feiten. Ze heeft een titanenwerk geleverd. Ze heeft in korte tijd gepresteerd wat geen andere regering haar heeft voorgedaan. We hebben de economische crisis als de besten weerstaan.”

“België staat weer op de kaart.”

“Ik ben een tempelbewaarder, de bewaker van het regeerakkoord. Daarin staat dat niet geraakt wordt aan de index. Daar houd ik mij aan.  Dat heeft niets te maken met cadeautjes aan deze of gene partij, maar met mijn rol als premier.”


 

 Olivier Maingain, voorzitter FDF:

“De splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV is een voorbereiding op de splitsing van het land.”

“De Franstaligen gebruiken een foute strategie. Het Vlaams nationalisme stopt men niet door het te voeden, maar door zich ertegen te verzetten.”

07-06-2012 om 12:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstbeeld

Een toekomstbeeld:


Voor Europa hebben sommige demografen het niet over een "bevolking explosie", maar over een "moslim explosie".

Was het aantal moslims in 2000 2 maal zo groot als de bevolking van Europa, in 2050 zal het bijna 5 maal zo groot zijn !
In 2000 waren er 20.000.000 moslims in Europa (3%). In 2050 zal dit zijn opgelopen tot 130.000.000 (20%). Sommige berekeningen komen zelfs uit op 160.000.000 (25%).


                        
             De drie duivels van Sharia4Belgium 

Uit vorig artikel:
→ Migranten
in ons land hebben vaak nog te veel kinderen
.


Binnen naar schatting 20 of 30 jaar zijn er bij ons door immigratie, gezinshereniging en door de moederschoot meer dan de helft moslims.  Zij richten een eigen politieke partij op en winnen de verkiezingen met volstrekte meerderheid.  Dus leveren zei de premier…. die dan de Sharia – de islamitische wet – invoert…..

Dit scenario is reeds in volle voorbereiding.
→ zie mijn artikels over Islamofobie. 
      
.
                                                       

06-06-2012 om 22:44 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel kinderen

Het wordt drummen op de aarde.

Het heeft geduurd tot 1800 vooraleer we met één miljard mensen op de aarde rondliepen.
In 1950 waren we reeds met 3 miljard en sinds eind oktober 2011 zijn we officiëel met 7 miljard mensen
Verwacht wordt dat .tegen 2040 dat 9 miljard zal zijn. 
Kan onze planeet dit eigenlijk nog wel aan?

Met een explosie van de wereldbevolking, groeit ook het consumptieniveau en dan gaat de natuur eraan kapot. 
             

Er is duidelijk nood aan begrenzing.

Daarom pleit filosoof en ethicus  Etienne Vermeersch  voor geboorteplanning.
Niet zoals in China met zijn éénkindpolitiek per gezin, waardoor zo'n 300.000 chinezen niet geboren werden.  Een onprettige, maar onvermijdelijke maatregel tegen de overbevolking aldaar.

Toch zijn zulke dwangmiddelen volgens Vermeersch hier niet per se nodig. "In Taiwan is het ook gelukt zonder regels. Het gaat erom duidelijk te propageren dat geboorteplanning in het belang van de hele wereldbevolking is."

                                                           

"In het Westen willen we minder kinderen omdat we dromen van een carrière of meer comfort.   Doch geboortebeperking is ook bij ons nodig, want de ecologische voetafdruk van een kind uit de westerse landen is ongeveer twintig keer zo groot is als die van een Afrikaans kind."

"In België moet er op dit moment niets gebeuren: we hebben voldoende gezond verstand om niet allemaal vijf kinderen te nemen.  Maar wat men zeker niet mag doen, is zeggen dat onze vrouwen te weinig kinderen baren.  Geboortes aanmoedigen is het laatste wat moet gebeuren."
 →Dit is de mening van Vermeersch, waar we het zeker niet allemaal mee eens zijn.  Om onze eigen bevolking in stand te houden moeten er volgens andere bronnen meer kinderen geboren worden.

Migranten in ons land hebben vaak nog te veel kinderen
.

                              

05-06-2012 om 22:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
 Fouad Belkacem – beter bekend als Abu Imran, de leider van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, zei op een persconferentie dat hij trots is op Stéphanie, de jonge vrouw met niqab die in Molenbeek bij een identiteitscontrole verzocht werd haar gezicht te laten zien en aan een van de agenten een kopstoot uitdeelde, zogezegd uit zelfverdediging.

De agente liep daarbij een gebroken neus en twee gebroken tanden op.

Sharia4Belgium riep na de controle en arrestatie van de vrouw met niqab op te betogen voor het politiecommissariaat in Sint-Jans-Molenbeek. Het incident leidde verschillende avonden lang tot onlusten in de Brusselse gemeente.

Tijdens een persconferentie in Zellik ging Belkacem fel te keer.
 Vooreerst zijn versie van de feiten:
"Onze zuster is door de politie geslagen en in het ziekenhuis beland. Nochtans heeft ze gevolg gegeven aan het verzoek van de agenten om haar identiteitskaart en haar gezicht te tonen. Op het politiebureau hebben ze haar gevraagd om haar niqab uit te doen, om haar te fouilleren. Ze heeft dat geweigerd omdat onze religie ons verbiedt om ons lichaam te tonen aan ongelovigen", aldus Fouad Belkacem.
"Drie agenten hebben haar niqab en haar ondergoed verscheurd. Ze werd zo goed als gewurgd en heeft zich tegen de dienaren van de duivel geweerd. Vervolgens werden de agenten zo dol als honden en hebben ze haar geboeid.  Ze stond naakt voor iedereen en ze lachten allemaal met haar".

"De dienaars van de duivel die onze zuster gecontroleerd hebben, willen oorlog voeren tegen de moslims. Maar ze zullen die in België nooit winnen."
Tijdens zijn betoog deed Belkacem ook een oproep aan de Belgische overheid. "Als jullie zoals alle ongelovigen in de hel willen belanden, dan is dat jullie probleem.  Maar laat ons leven zoals wij dat willen.  Wij hebben geen gram respect voor jullie, ongelovigen, en ook niet voor jullie manier van leven.  Onze religie en onze levenswijze zijn superieur en die van jullie."

  

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zegt  dat de uitspraken van de woordvoerder van Sharia4Belgium niet zonder gevolgen zullen blijven.  "De hallucinante uitlatingen tijdens de manifestatie en zeker deze tijdens de persconferentie en in de video, zijn naast de onaanvaardbare acties, onacceptabel en sterk te veroordelen".
Volgens Milquet toont wat er gebeurd is het belang aan om de strijd tegen het radicalisme te versterken.
De politievakbond is verbijsterd dat het parket de vrouw in niqab vrijliet.  "Dit tart alle verbeelding.  Men ontmoedigt bewust of onbewust politiemensen om in de toekomst nog hun werk te doen."
De VSOA-politie hekelt ook de "hypocriete" houding van Molenbeeks burgemeester Philippe Moureaux en de korpschef die de "gemoederen ter plaatse bedaarden" en een "laag profiel houding" oplegden aan de politie. 
"Het kat-en-muisspelletje toelaten kan ernstige gevolgen hebben, want het zou betekenen dat er straffeloosheid heerst en ordeverstoring dus tegenwoordig wordt getolereerd."

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) gaat onderzoeken of de uitspraken van  Sharia4Belgium na de onlusten in Molenbeek aanzetten tot haat. Dat zegt adjunct-directeur Edouard Delruelle.

"De groepering heeft al meerdere malen opgeroepen tot haat en geweld, onder meer tegen homoseksuelen", legt Delruelle uit. Het CGKR stelde zich in het verleden al burgerlijke partij tegen de groepering. Dat leidde recent tot de veroordeling van de woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, tot twee jaar cel, waarvan één effectief.

Maar hoe  kan Fouad Belkacem dan nu een persconferentie geven vermits hij normaal gesproken dus in de cel zou moeten zitten, wat blijkbaar niet het geval is! 

04-06-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
03-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week in beeld
De week in cartoons.















Lagarde is de nieuwe Topvrouw van het IMF na Dominque Strauss Kahn.


Cartoon



03-06-2012 om 14:23 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                               Cijfers.                                                                                

- 5.440 -
De voorbije jaren zijn 5.440 buitenlanders Belg geworden zonder hun nieuwe vaderland ooit gezien te hebben, mensen die nooit één voet op Belgische bodem hebben gezet. 
"Dit is een ontsporing van de snel-Belgwet", zegt Theo Francken (N-VA), die de gegevens opvroeg bij de minister van Buitenlandse Zaken, in Het Laatste Nieuws. "In Frankrijk of Duitsland is het ronduit onmogelijk om de nationaliteit te krijgen zonder in het land gewoond te hebben.  Alleen in België kan dat dankzij de snel-Belgwet", luidt het.

- 59.083.563 - Het
bedrag dat niet-Belgen ontvangen voor kinderen die in het buitenland verblijven, bereikte een nieuw record. In totaal ging het in 2010 om 59.083.563 euro, een stijging van net geen 10 procent tegenover 2009. Dat bleek uit het antwoord van PS-minister Onkelinx op een vraag van Filip Dewinter.
In de meerderheid van de gevallen verblijven deze kinderen in de EU, met Frankrijk als koploper. Daarnaast werd 1.026.225 euro uitbetaald aan 1. 062 rechthebbenden voor 2.054 kinderen die niet in de EU verblijven.
Om te vermijden dat een dubbele kinderbijslag wordt uitgekeerd, stuurt Nederland reeds enige tijd een eigen controle-orgaan naar betreffende landen om na te gaan of de kinderbijslag aan ouders van in het buitenland verblijvende kinderen gewettigd is.  De Nederlandse regering (toen die er nog was) heeft zich bovendien voorgenomen te streven naar een stopzetting van de export van sociale voorzieningen.  In eerste instantie zouden, via de invoering van het zogenaamde woonlandbeginsel, de kinderbijslag, arbeidsongeschiktheids- en nabestaandenuitkeringen worden aangepast aan het welvaartsniveau in de betrokken landen.  Naar aanleiding van het bekend raken van de nieuwste cijfers, pleit het Vlaams Belang er alvast voor om het Nederlandse voorbeeld te volgen en op die manier de export van kinderbijslag te stoppen.

- 180.000 -
  België betaalt 180.000 pensioenen uit, goed voor 66 miljoen euro, aan gepensioneerden die in het buitenland wonen. 
De grootste groep zit in Italië.  Daar krijgen 40.375 mensen, samen voor 14 miljoen euro, een pensioen uit ons land.  Daarop volgt Frankrijk met 37.815 personen, goed voor 16 miljoen euro, gevolgd door Spanje met 20.061 personen voor 10 miljoen euro, Nederland met 18.717, Turkije met 8.084, Canada met 5.993, Marokko met 5.661 en de Verenigde Staten met 4.428 personen. 
Gepensioneerden die in België wonen worden streng gecontroleerd op bijverdienen.  Men mag wel beperkt bijverdienen, maar ondanks men binnen de toegelaten marge blijft, wordt bij de jaarlijkse belastingberekening van het ontvangen pensioen ongeveer 20% teruggevorderd doordat ge wegens de samenvoeging met het karig bijverdiende bedrag automatisch in een hogere belastingsschaal terecht komt en waardoor ge op het verdiende ook nog eens extra belastingen moet bijbetalen dan er oorspronkelijk al ingehouden werden. (Ik spreek uit eigen ondervinding.) 
Maar zij die in het buitenland hun pensioen uitgekeerd krijgen ontsnappen aan deze controles en kunnen dus ongestoord bijverdienen. 
"Het is onrechtvaardig dat iemand die in België verblijft, strenger gecontroleerd wordt dan iemand die zijn pensioen in het buitenland krijgt." zegt Kamerlid Karolien Grosemans van de N-VA.

02-06-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
01-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale bijdragen

Internationale verplichtingen.

 

Wat een klein land als België allemaal moet betalen aan internationale bijdragen.

                         

Van ons belastingsgeld vloeit enorm veel naar internationale verplichtingen.

Professor in Openbare Financiën aan de UGent en de VUB Herman Matthijs , zocht het allemaal uit.

 

Het gaat zowel over onze bijdrage aan de werking van de Europese Unie als aan bijdragen voor internationale organisaties en onderzoeken, de ruimtevaart, internationale ontwikkelingsprojecten, milieuverdragen, militaire samenwerking, steunprojecten, Europese sterrenwacht, ex-Joegoslavië-tribunaal en allerhande internationale commissies en samenwerkingsakkoorden.

 

Voor 2012 werden in totaal 174 begrotingsposten ingeschreven voor een bedrag van circa 9,5 miljard euro.

 

Het allergrootste bedrag gaat naar de EU: 5.838.900.000 euro,

gevolgd door het Internationaal Monetair Fonds met 1.847.704.000 euro.

 

Verder nog een kleine greep uit de lijst van bijdragen:

 

Europese ruimtevaartorganisatie: 162.858.000 €

Subsidies aan ngo’s: 127.336.000 €

Belg. Investeringsmaatschappij vr Ontwikkelingslanden: 102.000.000 €

Kosten vr veiligheid Europese tops: 50.000.000 €

Multilaterale milieuverdragen: 38.550.000 €

Belg. Fonds vr voedselzekerheid in Afrika: 29.314.000 €

Europese Organisatie vr Kernonderzoek (CERN): 29.000.000 €

Unicef: 18.800.000 €

Airbus-onderzoeksprogramma’s: 14.900.000 €

Wereldgezondheidsorganisatie: 12.044.137 €

Voedsel- en landbouworganisatie (FAO): 7.054.514 €

Intern. Fonds vr agrarische ontwikkeling: 7.000.000 €

UNFPA, het VN-bevolkingsfonds: 5.700.000 €

Strijd tegen klimaatwijziging: 4.900.000 €

Europese Zuidelijke Sterrenwacht: 4.800.000 €

UNAIDS, het VN-aids-bestrijdingsprogramma: 4.800.000 €

West-Afrikaanse ontwikkelingsbank: 3.050.000 €

UNESCO, de VN-organisatie vr Onderwijs, Wetenschap en Cultuur: 2.667.240 €

Intern. Organisatie vr migratie: 2.036.352 €

Intern. Strafhof in Den Haag: 1.946.000 €

Aziatisch Ontwikkelingsfonds: 1.800.000 €

Wereld Douane Organisatie: 1.358.000 €

Arabische Liga: 1.200.000 €

B-Fast team: 1.198.000 €

Kosten gebruik Vipsalons in luchthaven Zaventem: 1.172.000 €

Interpol: 1.046.000 €

VN-Commissaris vr de mensenrechten (CHCHR): 900.000 €

Europalia: 553.000 €

Pedagogische projecten in Centraal-Afrika: 530.000 €

Kosten officiële reizen van ons vorstenhuis: 427.000 €

Club du Sahel = groep Westerse donorlanden: 200.000 €

Union Intern. pour conservation de la Nature: 194.000 €

Bescherming zeemilieu: 98.000 €

Internationale zeebodem Autoriteit: 66.000 €

Centraal bureau vr internationaal vervoer per spoor: 47.000 €

Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag: 16.000 €

Meteorologische- en veiligheidsstations vr de luchtvaart: 10.000 €


en de kleinste bijdrage:

Opsporen ijsbergen in de Atlantische oceaan: 1.000 €

 

Ik hoop dat ik u met deze opsomming niet te erg verveeld heb.  

01-06-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
31-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen

 Voor de komende gemeenteraads verkiezingen van 14 oktober zijn ruim een derde, 36,3 %, van de Antwerpse kiezers van allochtone origine. 
Hiermee scoort Antwerpen aanzienlijk hoger dan de andere Vlaamse centrumsteden.


Verwacht wordt dat bij de verkiezingen in 2018 dit aantal nog zal oplopen tot de helft.

De burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens,  relativeert al dadelijk deze cijfers met de bedenking dat er geen rekening wordt gehouden met het feit dat heel wat allochtone kiesgerechtigden niet zullen gaan stemmen.

De meeste politieke partijen zeggen niet van plan te zijn om zich in hun campagnes specifiek te richten naar de allochtone kiezers, maar ze willen wel allochtone kandidaten op hun lijsten.

In de regio ten zuiden van Antwerpen blijven de percentages aanzienlijk lager.  Daar scoort Boom het hoogst met 15,1 % aan allochtone kiezers.

Andere steden: Mechelen: 22,8 %
                        Lier        :   9,9 %
Gemeente met het hoogste percentage is Baarle-Hertog met 63 %.

Het gemiddelde voor Vlaanderen is 9,8 %.

31-05-2012 om 16:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
30-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief Brussel

⇒ 'Much ado about nothing'

Onlangs publiceerde de Brusselse afdeling van Open VLD een alternatieve kaart van Brussel op basis van typerende kenmerken per wijk.




Maar de partij kreeg hiervoor heel wat tegenwind.  De kaart zorgde voor heel wat heibel en het verhitte de gemoederen in de hoofdstad.  Vooral PS en FDF reageerden bijzonder heftig. 
Typisch.  Deze twee partijen moeten altijd steigeren als iets van Vlaamse kant komt.


30-05-2012 om 22:33 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaten
                                                                        Citaten.                                                                   




 “Brussel wordt in de komende jaren nóg multicultureler. Vandaag is reeds 56% van de Brusselse bevolking van niet-Belgische oorsprong en dat cijfer stijgt zeer snel.”

Sociaal geograaf (VUB), Eric Corijn in Ter Zake.

                                                     



 "Als nu zelfs Jozef De Witte van het Centrum voor Racismebestrijding zegt dat 'de integratie' mislukt is, hoe valt dan nog een morele ban uit te spreken over mensen die twintig jaar geleden als eerste hetzelfde zegden.”

Redacteur Walter Pauli in Knack

                                         
 "
De islam deugt inderdaad niet"

"Dat al die demonstrerende moslims in het Midden-Oosten democratie zouden willen zoals wij die hier kennen, is louter westers wensdenken. Op maandag betogen mensen voor vrijheid, op dinsdag mishandelen diezelfde mensen vrouwen omdat zij ook vrijheid vragen."

Wim Van Rooy, opinieschrijver, diploma Letteren wijsbegeerte, afd. Germaanse Filologie met als bijkomende specialisaties godsdienstwetenschap, in Knack.
                                                 

                                             



29-05-2012 om 23:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen: Grip

              van Stephan Enter.

 


‘Grip’
is eigenlijk een klassiek verhaal.


Vier vrienden, Vincent,Martin, Paul en Lotte, organiseren twintig jaar nadat ze in hun studententijd elkaar leerden kennen bij een bergbeklimming van de Lofoten in Noorwegen, een reünie.   Deze zal gehouden worden bij Martin en Lotte, die met elkaar getrouwd zijn en in Wales wonen.

 

Martin en Paul ontmoeten elkaar reeds in het station van Brussel-Midi, waar ze samen de Eurostar nemen.  Het contact en de verdere reis verlopen eerder stug.  Ieder op zich heeft zijn gedachten aan vroeger, aan hun ontmoeting en aan wat er toen gebeurd is.  Elk van hen heeft zo zijn eigen karaktertrekken waar de ander het soms moeilijk mee heeft.

Op bestemming aangekomen worden ze in het station opgehaald door Martin.  Lotte is er niet bij.

 

Evenals bij Bittere Bloemen van Jeroen Brouwers, ook hier een zwaar en complex taalgebruik met dikwijls zeer lange zinnen. 

Een willekeurig voorbeeld:

 

De Great Western reed met ingehouden vaart – misschien zaten ze achter een stoptrein.  Door de traagheid leek de buitenwereld aanraakbaar dichtbij; in een feeëriek dorpje dat de spoorlijn niet goed had kunnen ontwijken was een jaarmarkt aan de gang met harlekijnachtige volksdansers en uitbundig klokgelui dat gerafeld door de ramen drong; op een zonnige straathoek met vakwerkhuizen knipoogde een knalrode Doctor Who-telefooncel met zijn spiegelende ruitjes, op al die oude daken prijkte een komische wirwar van schoorstenen en takken van een alleenstaande eik vlak langs het spoor hielden een roze ballon gevangen – terwijl de trein verder sjokte en een feestelijk rinkelende overweg passeerde en het dorp bleef achter, maakte plaats voor een tarweveld dat in de wind rilde als een paardevacht en daar kronkelde een smal riviertje vol felzilveren schubben, een opklimmende heuvel begon het zicht weg te duwen en dwong Pauls blik omhoog, naar een straalvliegtuig dat de hemel met een krijtlijn in tweeën deelde en hij dacht weer aan de bom, en dat al die gebeurtenissen (want het gold voor de val van de Muur, het gold voor 9/11, voor maanlandingen, voor internet, olympische spelen, wereldkampioenschappen) werden uitgeroepen tot wat je leven van jongsafaan, het leven van jouw generatie en jouw tijd, bepaalde maar het klopte niet – hij voelde dit als groeiende zekerheid: dat in je laatste gedachten geen plek zou zijn voor die gebeurtenissen en voor alles wat kranten en televisiejournaals belangrijk vonden, en niet voor persoonlijke overwinningen,inzichten, ingenieuze plannen en carrières of zelfs maar voor een geloof; het allerlaatste waaraan je je, in bed, blind, happend naar lucht zou vastklampen was – de herinnering aan de lach van een geliefde, het uitzicht in een ver land op een plek waar je eens vijf minuten had gestaan, de geur in een huis waar je je welkom wist.

 

Een zin van 286 woorden!

 

Ik kon met momenten mijn gedachten er met moeite bijhouden en wist soms niet meer wat ik aan het lezen was.

 

Toch een goed boek.

'Een goed boek doet je op elke pagina stoppen met lezen omdat je een nieuwe visie krijgt voorgeschoteld op iets dat je altijd al zag maar nooit op die manier. Een goed boek heeft ook personages die je raken, die door hun lotgevallen een andere kijk geven op je eigen leven.’ (Cobra)

 

“Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden.  Of de keuzes die je maakte wel jouw keuzes waren.”

 

Bij de toekenning van de Gouden Boekenuil op 5 mei in Gent won Grip de prijs van de lezersjury.

 


Voor mijn andere boekbesprekingen: tik trefwoord Gelezen in ‘Zoeken in blog’.

28-05-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (6)
27-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag

Vandaag doet onze kleindochter LANI haar Eerste communie.

Proficiat Lani !





    

27-05-2012 om 14:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week in beeld
De week in cartoons.







27-05-2012 om 13:47 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling
Het voorbije najaar (half nov. - die prachtige nazomer, weet ge nog?) heb ik een wandeling gemaakt door de toen op 25 mei door brand getroffen Kalmthoutse Heide.

Wandeling Schaap (blauw - 7,5 km) en Hagedis (groen - 2,7 km).

Wandelpaden Bos, Libel, Duin en Schaap
Wandelpad Hagedis, een sinds
het voorjaar 2011 nieuwe
bewegwijzerde wandeling, 
is enkel te bereiken via een
verbindingsweg vanaf 
wandelpad Schaap of, iets verder,
vanaf Mier



Hier is nog duidelijk te zien dat het gebrand heeft.

 Ook de bomen zijn totaal dood.



Begin van de verbindingsweg naar
Wandelpad Hagedis.
        

Ook hier heeft het fel gebrand.
Intussen is alles overwoekerd met
het pijpenstrootje.

en alle heide is verloren...

Terug op Wandelpad Schaap :

In die periode met nog uitzonderlijk goed weer, ben ik veel gaan wandelen, daarbij steeds mijn grenzen verleggend, om zo te trachten terug op krachten te komen.  Maar hier had ik me toch overschat en heb tegen het einde een stuk van de wandeling moeten inkorten om ten einde krachten toch nog terug aan de auto te geraken. 
Ik zou deze wandeling (in totaal toch 10 km) nu, een half jaar later, als test, graag eens opnieuw willen doen.

26-05-2012 om 22:34 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een jaar geleden.

Het is vandaag juist een jaar geleden dat de Kalmthoutse Heide afbrandde.

Woensdag 25 mei 2011.

Terwijl ik even verlost was van de sonde voor mijn voeding, wou ik, om de spieren te oefenen, proberen om een klein fietstochtje te maken.  In de verte zag ik een enorme rookpluim opstijgen.  Eerst dacht ik aan een chemisch bedrijf in de haven dat in brand stond, maar daarvoor was het eigenlijk iets te ver uit de richting.  Wat later hoorde ik op de radio dat het de Kalmthoutse heide was.
                                                              
Na een lange periode van droogte was er niet veel nodig om het gebied in een minimum van tijd tot een inferno te veranderen.  De brand was ongemeen hevig en 450 ha natuurgebied ging in de vlammen op.   Het was de grootste brand ooit.

                                 

Wat de weerslag geweest is voor de reptielen, amfibieën en insecten in het gebied is nog niet duidelijk.

In het getroffen gebied is alle heide totaal weggebrand.  Al na enkele maanden groeide er echter overal een soort gras, het pijpenstrootje, wat nu alles overheerst. 
                                     
                             
Waarschijnlijk, zo hoopt men toch, zal de heide wel terugkeren, maar de herstelperiode zal veel tijd vergen.  Om de oude waarde te herstellen rekent men dat er 10 tot 20 jaar nodig zal zijn. 

 



Na de brand werd het steunfonds ‘Red De Hei’ opgericht.

Er werden talrijke acties opgezet, wat bijna 33.000 € opbracht.  Ook bedrijven en organisaties deden een duit in het zakje, goed voor 10.000 € en individuele giften brachten bijna 8.000 € op.  Intussen werd de kaap van 50.000 € overschreden.

25-05-2012 om 14:46 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
                                                                   Uitspraken.                                                                   

Rudy Demotte, (PS) :
"Vlaanderen gaat dezelfde weg op als Wallonië vroeger.
 
Vlaanderen maakt stilaan hetzelfde mee als wat vijftig jaar geleden in Wallonië gebeurd is.  Het is een les in nederigheid voor iedereen."

Johan Van Overtveldt, (redacteur Knack):

“Na Wallonië in een sociaaleconomische woestijn te hebben omgetoverd, wil de PS nu hetzelfde voor België.”

Gerolf Annemans,  (VB) :

“Di Rupo zal Vlamingen radicaler maken.”

 

24-05-2012 om 10:18 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

                                                           Uitspraken.                                                                   

 Bart De Wever
(N-VA) moest het begin deze maand even kwijt:

"Geen hond gelooft de media nog. Mochten ze buiten komen, ze zouden het zelf vaststellen."

 Johan Vande Lanotte (SP.A) over de uithaal van Bart De Wever naar de media:
"Ik heb nog nooit iets over de media gezegd, gezien zij verondersteld worden iets over mij te zeggen."

Maar ook  Freya Van den Bossche (SP.A) liet zich tijdens haar 1-mei toespraaak in Gent even gaan met de woorden: 

"Siegfried Bracke zou beter van achter zijn blog komen, van achter zijn computer kruipen en op straat lopen."

 Karel De Gucht, Europees commissaris (Open VLD) blijft het bijzonder moeilijk hebben met de manier waarop de meerderheidspartijen omgaan met de N-VA. :

"Laat De Wever niet met rust.  Val hem aan."

"Zolang je gebiologeerd blijft door De Wever, ontwikkel je geen eigen verhaal. Terwijl de tijd er nochtans rijp voor is."

23-05-2012 om 20:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Verhuizingen

Verhuizingen

Cijfers waarvan ge staat te kijken!

 Antwerpen heeft momenteel 506.225 inwoners.

Uit het rapport ‘Verhuisbewegingen 2010’ van  Antwerpen blijkt dat de stad in dat jaar 100.000 verhuizingen registreerde.

Honderdduizend verhuisbewegingen in één jaar op een bevolking van een half miljoen inwoners!

Dat is een getal waarvan we toch wel even staan te kijken!

In 2010 kwamen 35.000 mensen de stad binnen, 25.000 stroomden uit en 45.000 verhuisden binnen de stad.

Uit de ontleding van de cijfers blijkt dat het aantal inwoners met de Belgische nationaliteit elk jaar met ongeveer 4.000 afneemt. Het aantal vreemdelingen daarentegen neemt steeds toe: in 2010 kwamen er 9371 bij, waarvan 3.722 uit een ander EU-land, 1.267 uit Marokko en Turkijë en 4.382 uit de rest van de wereld. Een opvallende trend is de groei van Spaanse nieuwkomers. Sinds 2008 is Spanje in Antwerpen het immigratieland nr vier. Aan de emigratiekant valt het aantal uitstromers met de Israëlische nationaliteit op. Hier tekende men een negatief saldo van ong. 100 mensen op.

Bij bewegingen binnen de stad valt het op dat veel Belgen verhuizen naar districten buiten de Ring of naar gemeenten in de rand. Wijken die Belgen winnen zijn o.a. de buurt van de Markgravelei, de Theaterbuurt en het Eilandje.

Wijken met de meest negatieve saldo zijn Luchtbal en het Kiel. Een keerpunt zijn wijken zoals Stuyvenberg, waar het aantal inwoners weer toeneemt.

Maar duidelijk is dat de witte stadsvlucht nog niet gestopt werd.

Het stadsbestuur nuanceert dit met het argument dat veel mensen Antwerpen binnenkomen als vreemdeling en vervolgens de Belgische nationaliteit verwerven, wat de statistieken beïnvloed. Ook ontdekken steeds meer jongeren de stad als student, blijven na hun studie plakken, maar als ze een gezin willen stichten vinden ze geen betaalbare woning en verlaten de stad van zodra ze een gezin stichten. 60% vertrekt zodra er kinderen komen. Zij zoeken een alternatief in de rand en werken zo het fenomeen van de witte stadsvlucht mee in de hand.




Wim Van Osselaer, VB-raadslid, leidt uit het rapport vooral af: “Dat de bevolking groeit is het gevolg van de toenemende inwijking van vreemdelingen. De witte stadsvlucht is niet gestopt. Het vertrek van autochtonen moet worden aangepakt bij de wortels: de onveiligheid en de vervreemding. Er moet een kordater veiligheidsbeleid komen.

                  

Antwerpen is niet ‘van iedereen’, het is een Vlaamse stad. De Vlaming moet weer centraal komen te staan. Van vreemdelingen moet worden verwacht dat ze zich aanpassen aan onze samenleving en niet omgekeerd. Enkel zo zullen Vlamingen zich opnieuw thuis voelen in de stad.”


(Bron: frontpagina-artikel van GVA 19/5/2012)

22-05-2012 om 22:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onweer
Ik hoor op het nieuws dat er gisteren namiddag en avond een onweer over het land getrokken is en het zo verschrikkelijk hard geregend en gehageld heeft.

Op sommige plaatsen zijn er zelfs straten en kelders ondergelopen en sloeg de bliksem in.

Ik was echt verbaasd want ik heb hier, ten noorden van Antwerpen, totaal niets gemerkt: geen bliksem gezien of donder gehoord en geen druppel regen gehad.  Het  was heel de dag warm, zwoel, plakkerig weer.  Ik ben om half vijf nog een wandelingetje gaan maken met de hond (logé voor 5 dagen).  Bij terugkomst was mijn rug nat, maar niet van de regen, wel van het zweet.



(illustraties uit Het Nieuwsblad)

                                    Actueel neerslagbeeld:                                   
                                                neerslag België                           
                                                   (Klik op beeld om te vergroten)




21-05-2012 om 21:11 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!