R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep

Momenteel heerst er een ware griep-epidemie in ons land.

In het nieuws op TV zagen we vorige donderdag een klas met nog slechts drie aanwezige leerlingen, en dan had men zelfs al twee klassen samengevoegd.

Cartoon
Met de alarmerende berichten over de Mexicaanse griep van de voorbije maanden, een nieuwe griep-variant die zeer besmettelijk is en waar we niet tegen bestand zijn, werd een echte angstpsychose gecreëerd, zodat nu iedereen denkt of vreest de ‘Mexicaanse griep’ te hebben.  Maar dat is helemaal niet zo.

Naast de jaarlijkse inentingen tegen de gewone griep, wil men nu zelfs de ganse bevolking gaan inenten tegen die griep A H1N1, zoals ze officieel heet. 
De regering denkt om tussen dit en eind december in totaal zo'n 10 miljoen dosissen vaccins aan te kopen. 

Die vaccinatiecampagne is op 19 oktober van start gegaan.

Als eerste waren het ziekenhuispersoneel en de studenten geneeskunde aan de beurt.  Het vaccin wordt in twee dosissen toegediend met een interval van drie weken.  Wie zich wil laten inenten doet dit wel op vrijwillige basis.

Op zaterdag 7 november wordt dan gestart met het vaccineren van de rest van de bevolking met als eerste de risicogroepen.

Hiervoor doet de overheid een beroep op de huisdokters die de mensen zullen inenten in hun eigen praktijk of bij deze thuis.

De vaccins tegen de Mexicaanse griep liggen momenteel opgeslagen in één centraal depot in Drongen. Ze worden eerst verdeeld in grote pakketten aan de groothandels, die ze dan onder de ongeveer 2.000 apotheken verdelen. Bij die apothekers hebben de huisartsen hun bestelling geplaatst om zaterdag 7 november te kunnen starten.
Maar de groothandels waarschuwen nu reeds dat ze de vaccins niet op tijd zullen kunnen verdelen, waardoor de dokters zaterdag mensen onverrichter zake naar huis zullen moeten sturen,


Cartoon 

Het vaccin is gratis, evenals het doktersbezoek dat ermee gepaard gaat.

03-11-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween


Vandaag, de laatste dag van oktober,  wordt het fenomeen 'Halloween' gevierd.

Halloween is vooral op de Britse eilanden en in Noord-Amerika een feest. De naam is een verbastering van het Engels voor Allerheiligenavond, de avond voor Allerheiligen. 

Halloween komt oorspronkelijk uit Keltisch Ierland.  De Kelten geloofden dat op de avond van 31 oktober de zielen van alle overledenen hun verwanten kwamen opzoeken.  Om deze doden af te schrikken, tooiden ze hun huizen zo akelig mogelijk.  Samen met de massale emigratie van Ieren en Schotten in de helft van de 19° eeuw, waaide het feest van Halloween over naar Amerika. 
Zuiver vanuit commercieel oogpunt komt het fenomeen nu terug over naar onze streken.
                                  
Een groeiend aantal Amerikanen vindt de griezelige uitdossingen en buitenissige voorstellingen die dit feest met zich meebrengen wat te duivels worden en willen de aanwezigheid van heksen, spoken, verminkte griezels, monsters en doden bij de talrijke optochten en samenkomsten op de avond van de laatste dag van oktober tot een minimum beperken.
De invloedrijke leider van de organisatie Focus On the Family, Richard Dobson meent dat ,,er duidelijk geen plaats is in de christelijke gemeenschap voor de donkere zijden van Halloween''. In zijn radioprogramma gaf hij ouders de raad om hun kinderen ,,grappige figuren te laten uitbeelden, zoals Mickey Mouse''.

This Is Halloween


In onze streken wint het feest steeds meer terrein. Op vele plaatsen worden speciale Halloweenfeesten gehouden,  waarbij mensen gevraagd wordt om verkleed te komen in griezelige kostuums.
Ook veel attractieparken spelen dit weekend in op het Halloweenthema en in de bioscopen en op TV zijn opvallend veel horror-films geprogrammeerd. 
                          

31-10-2009 om 10:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje mag mee vieren
Waarom honden niet van halloween houden:
    
     

Voor nog enkele verklede honden;
 ga even kijken op 31 okt. 2008 of
 tik 'halloween' (met kleine letter) in' zoeken in blog'.

31-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (7)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter aanvulling
Ter aanvulling over onze gevangenen

Onze gevangenispopulatie telt momenteel 10.208 gedetineerden; een historisch hoogtepunt.
De afgelopen tien jaar was er een stijging met bijna 25%.

Ondertussen bereikte ook het aantal vreemdelingen in de totale gevangenisbevolking een absoluut record. Vorig jaar zaten vreemdelingen uit 120 verschillende landen in de Belgische gevangenissen. Samen maakten zij niet minder dan 42 procent van het totale aantal gedetineerden uit. Dit jaar zou dit percentage zelfs naar de 48% gaan.  Voor de volledigheid: in deze cijfers zijn de ‘Nouveaux Belges’ niet inbegrepen.

België telt 33 gevangenissen: 16 in Vlaanderen, 15 in Wallonië en 2 in Brussel, met een huidige capaciteit van 'slechts' 8.449
plaatsen.

België gaat nu cellen huren in Nederland om er 500 gevangenen in onder te brengen.
1.100 veroordeelden lopen rond met een enkelband waardoor ze kunnen gevolgd worden en de rest..... die loopt zomaar vrij rond omdat de enkelbanden op zijn en er geen plaats meer is!

Maar, zoals ik al zei: er wordt aan het probleem gewerkt.

  Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft nog een 'Masterplan Gevangenissen' achter de hand.
Dit masterplan voorziet in een capaciteitsuitbreiding met 4.779 plaatsen tegen 2016.  Maar anderszijds doet men tijdens die periode  ook een afbouw van 3.014 plaatsen.  De reële capaciteitsuitbreiding bedraagt daardoor slechts 1.765 plaatsen.

Omdat er geen rekening gehouden wordt met de verdere aangroei van gedetineerden en er bovendien ook geen plaatsen voorzien zijn voor iedereen die door de huidige situatie nu niet opgesloten wordt, biedt dit masterplan nog altijd geen oplossing voor de overbevolking binnen de Belgische gevangenissen.

29-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-H-V

Nu de vertragings- en sabotagemanœvers van de franstaligen opgebruikt zijn i.v.m. het probleem van de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, steekt de communautaire duivel weer de kop op.

Naar aanleiding van een gesprek van premier Herman Van Rompuy met de Duitstalige minister-president Karl-Heinz Lambertz heeft de Duitstalige gemeenschap nu een belangenconflict ingeroepen met betrekking tot de splitsing van BHV.

Hierdoor blokkeren ze de Vlaamse meerderheid in het Federale parlement. Sommige parlementsleden namen dit niet en voelden de premier hierover aan de tand, wat nogal onstuimig eindigde. 


Deze woensdagnamiddag komen op initiatief van PS-voorzitter Elio di Rupo,  de voorzitters van de vier Franstalige partijen bij elkaar om een communautaire strategie te bespreken.

 Hij nodigde Didier Reynders (MR), Jean-Michel Javaux (Ecolo) en Joëlle Milquet (cdH) uit om zich vooral te beraden over een mogelijke splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde

Dankzij het belangenconflict van de Duitstalige gemeenschap hebben de verschillende regio's weer meer tijd gekregen om een onderhandelde oplossing uit te dokteren.

Zo gaat dat....

28-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is alles mogelijk
Dat onze gevangenissen overvol zitten, is algemeen geweten.
Maar er wordt aan gewerkt.
Enkele jaren geleden is men al op het idee gekomen van de enkelbanden, waarmee de drager kan gevolg worden.  Veroordeelden krijgen zo'n enkelband rond en mogen op die manier hun straf thuis uitzitten.  


Maar nu zijn de enkelbanden op!

Geen nood, in ons land is voor alles een oplossing (behalve voor B-H-V). 
Omdat er geen plaats meer is in de cellen, en de enkelbanden op zijn, lopen er nu bijna 1.700 veroordeelde misdadigers zomaar vrij rond!  Dat heeft minister van Justitie Stefaan De Clerck moeten toegeven.

Het gerecht, politiemensen en gevangenisbewaarders klagen al langer over het hoog gehalte van straffeloosheid. Zo zouden criminelen die minder dan zes maanden de cel inmoeten, sowieso vrijuitgaan. Pas bij een celstraf van boven de drie jaar moet de veroordeelde ook effectief naar de gevangenis. Is er sprake van een veroordeling tussen de zes maanden en drie jaar, is er eventueel kans op een enkelband of een alternatieve straf.

Zo gaat dat....

27-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling
Wandeling op de Kalmthoutse Heide:
Wandelpad Schaap - 7,5 km (blauw)
Wandelpaden Bos, Libel, Duin en Schaap
Een lange wandeling langs heide, bos, vennen, duinen en de uitkijktoren.
Een groot gedeelte van deze wandeling is verboden voor honden.


Het waterpeil in de vennen staat na deze droge zomer zéér laag.


Het wandelpad heet 'Schaap', maar het waren geiten en bokken die we tegenkwamen!



Zand en heide. 

(Foto's genomen met GSM)

25-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterweelverbinding
 Vandaag maakte het Antwerpse stadsbestuur zijn negatief advies over het huidige BAM-tracé met de ruim honderd meter brede boulevard van 18 rijstroken op de Ring aan het Sportpaleis, over aan de Vlaamse regering. Maar eigenlijk was het niet meer nodig.

Vergelijking die gemaakt werd met de
Golden Gate-brug  in San Francisco

Binnen de Vlaamse regering werd reeds beslist dat het huidige BAM-tracé niet langer ter discussie staat. Dit betekent dat de gevraagde bouwvergunning er ook niet komt.
Ook het alternatieve traject van Arup/Sum met de tunnel, werd afgevoerd.

Maar hoe moet het nu verder?  Dat er een derde oeververbinding moet komen staat wel vast.

Om het mobiliteitsvraagstuk rond Antwerpen op te lossen heeft de Vlaamse regering nu een ministerieel comité 'Duurzame Antwerpse Mobiliteit' (DAM), bestaande uit minister-president Kris Peeters, de viceminister-presidenten en de bevoegde vakministers van Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Financiën, opgericht.
Zeven werkgroepen zullen zich over het dossier buigen.   Een van de werkgroepen behandelt de reorganisatie van de nv BAM en de nv Liefkenshoektunnel. Andere werkgroepen buigen zich over de financiering van het masterplan, de overeenkomst met Noriant (*), de communicatie, de leefbaarheid, het gebruik van de Liefkenshoektunnel en de vergunningen.

"We zullen nu enkele maanden de tijd nemen om het Oosterweeldossier te bekijken en komen dan met een oplossing", zei Peeters.

(*) Noriant is de aannemersgroep van de Lange Wapperbrug.

23-10-2009 om 19:50 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden


Uit een rondvraag bij ongeveer 1.500 Vlamingen over vrienschappen blijkt dat de Vlaming gemiddeld 7 vrienden heeft.

- vier op de tien leerden hun vrienden kennen op het werk
- ruim één derde   "           "        "            "      via het vereniginsleven
- bijna de helft      "           "        "            "      via gemeenschappelijke vrienden.

Verder zegt een derde van de ondervraagden dat ze ook vrienden hebben 'on line'.  Dit is meer het geval bij mannen dan bij vrouwen (respectievelijk 40% en 27%).


Acht op de honderd van de ondervraagden, of 8%, verklaarde dat hij of zei geen vrienden heeft.

22-10-2009 om 17:11 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitslag
De uitslag van het referendum.

Van de 390.000 stemgerechtigden zijn er gisteren 134.861 personen komen opdagen om hun mening te laten kennen over de geplande Lange Wapperbrug als sluitstuk en paradepaardje van het Masterplan Antwerpen.  


Opdat de volksraadpleging  geldig zou zijn moesten minstens  10% van de Antwerpenaren komen opdagen.  Met de 134.861 personen die hun stem kwamen uitbrengen, wat neerkomt op 34,75%, wat een behoorlijk resultaat mag genoemd worden, werd deze marge dus ruim gehaald. 

Aantal NEEN - stemmen: 78.955  = 59,24%
Aantal      JA - stemmen: 54.333  = 40,76%
Ongeldige stemmen      :    1.573

Reactie van
 Karel Vinck van de BAM:
"We moeten dat nee nu analiseren.  Het is geen nederlaag, wel een ontgoocheling."

  Wim Van Hees van Ademloos: "Ik heb meegespeeld en we hebben een stralende overwinning behaald.  Kris Peeters heeft een duidelijk signaal gevraagd, hij heeft het gekregen. Als hij daar nu geen rekening mee houdt, neemt hij de meest onwaarschijnlijke beslissing ooit."

 Patrick Janssens, burgemeester van de stad: "Ik denk dat iedereen nu even rustig moet worden. Ik feliciteer de actiecomités en Wim Van Hees. Op zijn leeftijd is dit een mooi resultaat. De BAM moet nu even het woord aan de politiek laten."

Door heel de affaire omtrent de Lange Wapper is er de jongste weken op politiek vlak ook heel wat schade aangericht.

Patrick Janssens: "Na 18 oktober moeten we een sfeer van vredesonderhandelingen creëren."

19-10-2009 om 17:59 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mission impossible

Cartoon 

18-10-2009 om 21:23 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vraag

 De vraag van vandaag.

Slechts één vraag die de Antwerpenaars vandaag 18 oktober in het referendum over de Oosterweelverbinding zullen voorgelegd krijgen:

'Moet de stad Antwerpen een gunstig advies geven voor de stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding op het huidige voorziene tracé tussen Zwijndrecht/Linkeroever en Merksem/Deurne. Ja of neen?’

Ik stem tegen de Lange Wapperbrug.  Maar dat wil niet zeggen dat ik voor het tunneltracé ben.   Helemaal niet zelfs.  Maar bij het referendum wordt maar één vraag gesteld.
Als de brug er komt wordt dat een catastrofe voor de bewoners van Deurne, Merksem, Dam, het eilandje en de Luchtbal.
Ik ben meer voorstander van een aanpassing van de bestaande Liefkenshoektunnel, deze tolvrij te maken en op Linkeroever een volwaardige verbinding naar de autostrade E17 te realiseren.   Deze verbinding hoeft daarom niet aan Zwijndrecht of Beveren te komen, maar kan evengoed een stuk verder aangelegd worden, b.v. aan het kanaal Gent-Terneuzen. 

18-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Referendum nadert

Cartoon 

Hoewel de eerste stem nog moet worden uitgebracht, is in het Antwerpse havengebied al een kleine 75 miljoen euro (= meer dan 3 miljard 25 miljoen oude Belgische franken) uitgegeven voor het bouwrijp maken van terreinen voor de Lange Wapper.  Zo staat in  De Morgen van vandaag zaterdag.

Het gaat onder meer om het verleggen van de loop van de rivier de Schijn (6,6 miljoen euro), de verplaatsing van een stelplaats van De Lijn om plaats te maken voor een van de steunpilaren van de brug (3,15 miljoen), de Kattendijksluis (17,6 miljoen), de bouw van een aansluitende nieuwe brug aan de Noorderlaan (41 miljoen) en de kosten voor onteigeningen, sloopwerken en het verleggen van nutsleidingen.
Het bedrag voor het studiewerk, de communicatie en het juridisch advies komt ondertussen al op
ruim 60 miljoen euro.
Als de Antwerpenaars morgen het tracé met de Lange Wapperbrug wegstemmen,
 verliezen deze reeds gedane uitgaven elk nut.
 Maar de vraag is: 
 zal men wel rekening houden  met de uitslag van het referenduum,
 ook al wordt het NEE?

17-10-2009 om 15:46 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Referendum


Uit briefwisseling tussen de BAM en de Brusselse advocatenassociatie Stibbe is gebleken dat de BAM heeft laten onderzoeken of de volksraadpleging met juridische stappen eventueel kon worden tegengehouden.

 “We hebben ons op alle vlakken zo goed mogelijk laten informeren. Ook over de wettelijkheid van de volksraadpleging. Dat lijkt me een normale zaak.”, zegt de BAM-woordvoerder.

Lijst Dedecker wilde de volksraadpleging bindend maken en diende woensdag hierover een resolutie in in het Vlaams Parlement.  Maar het voorstel werd verworpen.  Daarop concludeerde LDD-fractieleider Lode Vereeck dat de Antwerpenaar zondag beter thuisblijft.

Men is dus duidelijk niet van plan om rekening te houden met de mening van de bevolking. De kopstukken van de BAM en de Vlaamse Regering hebben blijkbaar al lang beslist om hun project, alle tegenwerpingen ten spijt, toch uit te voeren.  Er zijn trouwens al grote Antwerpse firma’s die een gerechtelijk bevel gekregen hebben om hun bedrijfspanden af te breken.
Slideshow                  

Maar de meningen over de Lange Wapperbrug zijn onder de bevolking erg verdeeld .

Uit een enquête van Gazet van Antwerpen (waaraan amper 3.244 personen deelnamen) blijkt dat  een meerderheid van 55% van de Antwerpenaars NEEN zal zeggen tegen het BAM-tracé.  Maar ook hier zijn grote verschillen.

Vooral in de wijken en districten waar de Lange Wapper komt is het verzet het grootst.
In Merksem spreekt 67% zich uit tegen dit tracé en in wijken Dam en Seefhoek zelfs 72%.  In Deurne en Borgerhout zijn 58% en 62% tegen.  Ook Linkeroever scoort hoog met 63% tegenstemmen. 

In de zuidelijke districten Wilrijk en Hoboken daarentegen stemmen respectievlijk 61 en 69% voor de Lange Wapper.  Voor inwoners van de meest noordelijke districten Berendrecht-Zandvliet en Lillo is het zoiets als een ‘ver van mijn bed-show’.  Daar klinkt het: “Waar maakt men zich druk over?  Over tien-vijftien jaar rijden er elektrische auto’s over de Lange Wapper.  Weg fijn stof dus.  Of men kan de brug met een fikse helling maken, dan kunnen ze hun motor afzetten ...”

In de rest van Vlaanderen zou 61% pro Lange Wapper stemmen.

Ook de politiek is verdeeld .  Sp.a, Groen! en Vlaams belang zeggen NEEN tegen de Wapper. Open VLD is verdeeld en volgens schepen Van Peel staat de hele CD&V achter het BAM-project.  Wat niet helemaal klopt.

Maar ik vraag mij af: zouden al die ja-stemmers ook zo’n voorstander zijn geweest moest die brug boven hún hoofden of langs hún voordeur lopen?

16-10-2009 om 23:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijd om Lange Wapper
De strijd om de Lange Wapper wordt met de dag grimmiger en lijkt al meer op een open oorlog.

In een intervieuw met De Morgen noemde burgemeester Patrick Janssens, de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel) "een instrument van de bezetter, die zich volledig vrijgevochten heeft van haar opdrachtgevers en ontsnapt aan elke vorm van democratische controle".

De uitspraken van Patrick Janssens zijn bij de BAM in het verkeerde keelgat geschoten.  Karel Vinck, voorzitter van de raad van bestuur van de BAM, slaat dan ook keihard terug: "Dat actiegroepen zich bedienen van halve waarheden en hele leugens, dat kan ik nog ergens begrijpen.  Maar om hetzelfde uit de mond van de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen te moeten horen, een burgemeester die bovendien nationale verantwoordelijkheid draagt, dat is onaanvaardbaar.  Elke drie maanden rapporteren we aan het Vlaams Parlement, waarin ook Patrick Janssens zetelt.  Dat de BAM een 'instrument van de bezetter' is, is een belediging voor alle mensen die er werken en het Masterplan Antwerpen hebben uitgewerkt."


Volgens Christian Leysen, hoofd van het maritieme bedrijf Ahlers, "heeft de Vlaamse regering zware fouten gemaakt in het Oosterweeldossier en laat ze zich leiden door de lobby van aannemers en betonboeren".
Volgens de havenbaas worden Antwerpse bedrijfsleiders al jarenlang vanuit Brussel onder druk gezet om de Lange Wapperbrug vooral niet in twijfel te trekken, "Een druk die het normale overstijgt",  aldus Leysen.
Karel Vinck (BAM) en de werkgeversorganisatie VOKA (= Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, een interprofessionele, politiekneutrale en private bedrijvenorganisatie die de belangen van meer dan 3.000 aangesloten bedrijven uit de regio verdedigt),  doen deze aantijgingen als 'nonsens' van de hand.
Volgens VOKA is 95% van alle Antwerpse bedrijfsleiders voor de integrale uitvoering van het Masterplan Mobiliteit en dus ook voor de Oosterweelverbinding met de Lange Wapper en staat  Christian Leysen alleen met zijn verzet tegen de Lange Wapper.


(affiche Ademloos)

Karel Vinck: "Leysen geeft blijk van beperkte kennis van het Oosterweeldossier."

Christian Leysen (Ahlers): "Bouwheer BAM is arrogant en onbetrouwbaar.  Bouwheer NORIANT (welke acht bouwmaatschappijen verenigd) zegt zelf dat het tracé onvolmaakt is en dat er aanpassingen nodig zijn.  De rekeningen liggen nu al vijf keer hoger dan gepland.  Die aanpassingen zullen nog eens 300 tot 600 miljoen euro kosten.... Als blijkt dat een project niet goed of achterhaald is, moet er een beter alternatief komen.  Zo simpel is dat.  De BAM moet ontbonden worden.  Veel politici weten dat het BAM-tracé geen goed en afgewerkt verhaal is, maar ze durven het niet toe te geven.  De Vlaamse regering moet na de volksraadpleging van zondag 18 oktober op een andere manier verder."
Bij deze meningen kunnen hem geen persoonlijke motieven aangewreven worden, want moest het alternatiever traject van Arup/sum uitgevoerd, worden, dan komt de tunnelmond in de omgeving van zijn Ahlers-building.


(affiche CD&V)

Maar ook op politiek vlak wordt er met scherp geschoten/

Bart De Wever (N-VA) haalt scherp uit naar zijn coalitiepartner in de Vlaamse regering: :
"Ik erger me dood aan het gedrag van de Sp.a..  Tot vorig jaar was sp.a de medestichter van BAM.  Nu noemt sp.a de BAM ineens een bezettingsmacht en zet ze alles op die ene studie van Arup/sum, waaraan drie maanden is gewerkt.  Wie gelooft die mensen nog?  Wisten Stevaert, Lieten, Patrick Janssens en Kathleen Van Brempt dan al die jaren niet wat ze deden?"

Patrick Janssens, sp.a, burgemeester van Antwerpen:
"Ja, ik ben te laat wakker geworden."
"Bart is een politicus pur sang.  De jongste weken schiet hij op iedereen.  Hij is daar zeer goed in, het minste foutje slacht hij af.  Ik zeg dit zonder cynisme, ik vind hem enorm clever.  Maar ik zou willen dat hij ook eens zegt wat hij nu echt vindt over het dossier.  Vindt hij het Lange Wappertracé goed of niet?  Vindt hij de aansluiting aan het Sportpaleis aanvaardbaar of niet?"

Filip Dewinter (Vlaams Belang):
"Jammer dat het eerste grote referendum van Vlaanderen op zo'n lage manier onderuit wordt gehaald door politici die hun grote gelijk willen halen.  De ruzies tussen sp.a, Open VLD, CD&V en N-VA zijn politiek crimineel"
"We zijn verder van een oplossing verwijderd dan ooit.  Over een van de belangrijkste thema's voor de stad hebben verscheidene partijen geen duidelijk standpunt.  Het is 'ja maar' of 'nee maar'.  Het paniekvoetbal dat nu wordt gespeeld, is pijlijk...  Voor de oppositie is dat een schokkende vaststelling."


15-10-2009 om 23:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infofilmpje

Infofilm van stRaten-generaal

over de geplande Oosterweelverbinding.

14-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teller op123728

SAAGJE,
http://blog.seniorennet.be/saagje/

die een blog heeft over Volksverhalen, 
bracht bij het bezoeken van het artikel over 13 en 23
de teller van mijn krantje op
 123728.
 1+ 2 + 3 + 7 + 2 + 8 = 23

Ik vind het wel straf dat haar deze cijfercombinatie opviel.  Ik zou het zelf niet gemerkt hebben.

14-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Referendum

Voor wie interesse heeft :
nog een
Infofilm van stRaten-generaal over
het BAM- project met de Lange Wapperbrug.

 (- duurt 4,37 min. -)

 

Leer hier hoe je kan stemmen en hier waarom wij groot-Antwerpen aanraden om NEE te stemmen

Alhoewel het alternative tracé met de tunnel ook niet zo'n goed plan is.
Hier komt de aansluiting met de ring aan de grote verkeerswisselaar bij Ekeren.
Ekeren, dat hiermee al zo zwaar belast is en wiens grondgebied ook doorsneden wordt met verschillende spoorlijnen, nl het goederenspoor dat vanuit de haven komt en midden het dorp nog eens splitst landinwaarts en richting Nederland. Aan de andere kant van het dorp loopt dan nog de spoorlijn Antwerpen-Essen.  Daarbij komt de tunnelmond van het alternatieve traject op een plaats waar een fabriek van tractoren gevestigd is met honderden werknemers die dan zal moeten verdwijnen en loopt de tunnel verder onder een petro-chemisch bedrijf door - een zogeheten  Seveso-bedrijf - , wat door eventuele trillingen of verzakkingen bij het boren een heuse ramp kan veroorzaken.

14-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 OKTOBER

 Vandaag is het 13 oktober
 
13 + 10 = 23

 23 is een slecht getal!

Ik ben gehuwd op een 13de in 1972.  
  1+3+1+9+7+2 = 23,  
  meer specifiek op vrijdag 13 oktober:
13+10 = 23. 

Vandaag ben ik 37 jaar getrouwd.
 13 + 3 + 7 = 23

Deze dag kan voor mij niet anders dan slecht eindigen.

 Nieuw, nostalgisch, wit emaille huisnummer, nummer 23
(gelukkig heb ik niet huisnummer 23)

Regelmatige bezoekers herinneren zich misschien mijn artikeltjes
 (van 23 en 25 juli) over het getal 23 nog. 
 Zoniet,
tik 'Het getal 13' in 'Zoeken in blog'.


13-10-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
12-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maximumfactuur
MAXIMUMFACTUUR VOOR SCHOLEN.

Sinds 1 september 2008 geldt er een maximumfactuur die scholen gedurende het schooljaar de ouders nog mogen aanrekenen.

Dit betekent concreet dat nog slechts volgende bedragen mogen aangerekend worden:
- voor een kleuter 20 Euro per schooljaar
- voor een lagere schoolkind 60 Euro per schooljaar.

Onze kleinzoon zit in het 4de leerjaar lagere school en kreeg reeds een faktuur van 70 euro mee naar huis.  Er was wel een brief bij om in te vullen of dit gedrag in één keer zou betaald worden of in 3 afbetalingen.

Hoe kan dat?

Ik ben dan eens op onderzoek gegaan en vond het volgende:

Er bestaat namelijk nog zoiets als een dubbele maximumfactuur.


Wat is de dubbele maximumfactuur?

De dubbele maximumfactuur legt vast hoeveel scholen aan ouders mogen doorrekenen voor zaken die niet onder de ontwikkelingsdoelen en eindtermen vallen en die scholen dus niet gratis moeten aanbieden.

Er zijn twee maximumfacturen:

  • een scherpe maximumfactuur voor extra’s zoals daguitstappen, een tijdschrift, een museumbezoek, zwemmen (buiten het schooljaar gratis zwemmen), et cetera;
  • een minder scherpe maximumfactuur voor alle meerdaagse uitstappen.


Hoeveel bedraagt de dubbele maximumfactuur?

De scherpe maximumfactuur bedraagt:

  • 20 euro per leerjaar in het kleuteronderwijs;
  • 60 euro per leerjaar in het lager onderwijs.

De maximumfactuur voor meerdaagse uitstappen:

  • 0 euro in het kleuteronderwijs;
  • 360 euro voor het volledig lager onderwijs.

12-10-2009 om 13:39 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!