mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Achelse Kluis.
  • Boorsem - Lanaken
  • Met collega's
  • De brug over in Veldwezelt.
  • Alden Biesen in Rijkhoven.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 08-05-2024

    wandelen: 999.63 km.

    fietsen: 1.855,40 km.

    verbruikte Kcal: 108.858

    hoogtemeters: 11.616

    uren in beweging: 273u37

    aantal stappen: 1.332.840     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 106

    aantal fietstochten: 27


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    29-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel Neercanne

    Het is en het blijft vandaag 'n twijfelgeval, gaan wandelen of toch maar niet. 

    Vanmorgen ben ik al nat geworden met naar de bakker te gaan en geregeld zie ik op de buienradar nog regendruppels boven onze kontreien langskomen. En gezien ik sinds gisteren aan 'n nieuwe puzzel van 3.000 stuks begonnen ben, zal het vandaag 'n rustdag worden. Mogelijk zit er wel nog 'n verplaatsing in naar het centrum van onze gemeente voor 'n klein hapje en/of drankje. We zien wel.

    Niet getreurd, deze keer wat oude postkaartjes bij mekaar gezocht van het kasteel van Neercanne, ook wel eens het kasteel Agimont genoemd of kasteel Poswick (zo genoemd naar de laatste bewoners: nu is het 'n befaamd restaurant, Chateau Neercanne genoemd). O ja, ook nog 'n anekdote, in 1717 kocht de Russische Tsaar Peter de Grote, het kasteel.

    Neercanne is in feite 'n gehucht van de gemeente Kanne en werd in 1839 gevoegd bij Oud-Vroenhoven en in 1920 geannexeerd door Maastricht.

    Als we tot ginder fietsen, hebben we hoop en al iets meer dan 10 kilometer afgelegd. We komen er dus geregeld voorbij.

    En voor de wandelaars, je kunt er mooi wandelen. De auto kun je kwijt in Kanne, op loopafstand van het kasteel, net over de grens.





















    29-05-2022, 11:45 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-Caberg

    Wat gisteren 2de keuze was, heb ik vandaag toch bewandeld, naar Smeermaas / Oud-Caberg, zij het in tegenwijzerzin. Dus eerst naar het dorp Oud-Caberg (dat tot 1839 behoorde tot Lanaken maar in dat jaar definitief opging in de Nederlandse gemeente Oud-Vroenhoven om tenslotte in 1920 geannexeerd te worden door Maastricht) en dan naar Smeermaas.

    Wandelingen hoeven niet moeilijk te zijn, je hebt 'n plan en je voert dat uit. Zo ook vandaag, eerst langs "Bloemen De Ridder", dan langs Lanakerveld, de klaprozen iets verder en dan door Oud-Caberg met zijn oude boerderijen en huisjes.

    Op de terugweg richting Smeermaas, passeer je het ronde punt, plaats waar menige fietstocht start (bergaf) of de laatste helling bij terugkeer. Juist voor de grens heb je eerst de tunnel en de oude spoorwegbrug en Bloemen Leliveld, 'n goed verkopende zaak.

    En de slag aan het Lanakerveld, dit leert je de geschiedschrijving:

    De Slag op het Lanakerveld is een nooit gevoerde veldslag tussen de legers van Willem van Oranje en die van de Hertog van Alva op 9 oktober 1568 op het Lanakerveld bij Maastricht. De slag maakte deel uit van Oranjes eerste invasie tijdens de Tachtigjarige Oorlog.





















    28-05-2022, 15:54 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langs het Belvédèrepad

    Het was vandaag kiezen tussen 'n wandeling naar Smeermaas en Oud-Caberg of Briegden en Veldwezelt. Het is het laatste geworden, enerzijds omdat ik hoopte er nog goed langs te kunnen (het pad kan al eens dichtgroeien) en anderzijds, het was al 'n tijd geleden dat ik het pad van het begin tot het eind gevolgd heb.

    Maar voor ik aan wandelen toekwam, had normaal gezien eerst 'n dakwerker zijn opwachting moeten maken. We waren al vroeg uit de veren, wachtende op zijn komst, maar we hadden ook al snel in de mot dat werken op 'n dak, er niet zou inzetten met die regen van deze morgen. En inderdaad, even later 'n berichtje: de werken zijn opgeschoven naar morgen.

    Wandelen dus. Over de brug in Briegden, links af en ipv. naar beneden, rechts naar boven, het Belvédèrepad. Het gras stond nog niet te hoog, het was er dus nog goed wandelen. Links zie je goed de windmolens en rechts de kerk van Veldwezelt.

    Op het eind van het pad, links de brug van Veldwezelt oversteken en langs de steenfabriek Wienerberger en busbedrijf Heidebloem, terug huiswaarts.

    Op het eind nog door de tunnel en langs het bordje van onze gemeente, en de stenen duifjes.

    En thuis, na het namiddagdessert, nog even de tuin ingetrokken voor wat opfrissingswerken.





















    27-05-2022, 18:21 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gejaagd door de wind.

    Gisterenavond gezien dat mijn fietsmaten, toch de voorziene route gefietst hebben, en dat aan 'n redelijk tempo met heel wat afgelegde kilometers. Goed gedaan mannen.

    Vandaag heb ik voor 'n groot deel dezelfde route genomen, zij het in het begin wat meer landinwaarts gereden met enkele hellingen als surplus, 'n lus via Aldeneik en tenslotte 'n lus via Kattevennen en Gellik.

    Zoals gisteren al aangegeven, koos ik er voor om te vertrekken met wind in de rug. Dat ging via de Noorderbrug in Maastricht richting Meerssen. En daar in Meerssen, .... stond deze jongen te voet. Ik diende te laveren tussen 'n pak volk, allemaal op zoek naar de juiste inkopen op 'n grote markt.

    Maar dat slaat mij uiteraard niet uit mijn lood, integendeel, in Stein kon ik enerzijds genieten van mooie huisjes en kon ik anderzijds enkele niet mis te verstane woorden gebruiken voor die ergelijke kinderkopjes. En mooie zichten onderweg, dan stop je toch even voor 'n mooie foto. In Obbicht ben ik maar niet in een van die stoelen gekropen om er mijn boterhammen op te eten.

    De route liep verder via Berg aan/de Maas, Roosteren, Maaseik, Aldeneik en Wurfeld om vanaf daar, het oude kolenspoor te gebruiken om richting As te fietsen. Ik wist dat je daar goed beschut bent tegen die strakke tegenwind. En o ja, vandaag was ik passant nr. 290.

    Op het einde kwam ik nog door de toeristische trekpleister Kattevennen om via Zutendaal en Gellik, op het Kerkplein in Lanaken, mijn eerste en enige stopplaats te nemen. Als ik alleen fiets heb ik altijd voldoende eten en drinken bij om onderweg nergens te moeten stoppen.





























    26-05-2022, 16:32 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(ver) dwalen in het bos

    Vandaag wilde ik met fietsmaten Hubert en Peter, 'n mooie tocht maken. De route was door mij trouwens gemaakt op maat van Peter, niet al te ver - niet te veel hoogtemeters - en de terugrit door het bos met daardoor minder hinder van de wind.

    Maar driewerf helaas, gisteren namiddag tijdens mijn wandeling, 'n onverwacht telefoontje gekregen van de firma die wij gecontacteerd hadden voor allerlei werkjes thuis, oa. de vervanging van enkele leidingen in de kelder. Ze konden vandaag die werkjes komen uitvoeren vanaf 7u30.

    Tja, als je echtgenote dan met 'n niet te verplaatsen afspraak zit, dan hoor je thuis te blijven, en zo geschiedde. Ben benieuwd of mijn fietsmaten toch de voorziene tocht gemaakt hebben.

    Maar eens het werkvolk de deur achter zich had dichtgetrokken en mijn middagmaal was verorberd, was het toch uitkijken naar 'n sportieve activiteit. Het was kiezen tussen ook 'n fietstocht of 'n pittige wandeling. Het is dat laatste geworden, de wind was in kracht toegenomen (4 bfr.) en morgen is er nog 'n dag om te fietsen.

    Deze keer nog eens het bos binnengewandeld aan het startpunt van het Nationaal Park. De eerste kilometers gewoon op het gevoel gewandeld en eigenlijk onwetend uitgekomen aan de hondenschool De Meute en restaurant Foresta nabij La Butte aux Bois.

    Daar terug het bos in, maar nu de gekleurde bordjes gevolgd tot aan het ziekenhuis en het rusthuis. Onderweg de mooie bloemen in het bos bekeken en iets verder mij de vraag gesteld: "wie het schoentje past, trekke het aan".

    De terugweg was 'n simpele afdaling langs de grote weg van de Bessemerberg.

    En morgen, ... dan kijk ik uit naar die fietstocht.



















    25-05-2022, 16:15 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Dag Eddy dan ben je in onze buurt geweest de dodendraad daar fietsen wij ook geregeld en dan naar de achelse kluis
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!!
  • U heeft een flinke ronden gereden 60 km
  • fijne Hemelvaart !
  • prachtig

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!