mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Achelse Kluis.
  • Boorsem - Lanaken
  • Met collega's
  • De brug over in Veldwezelt.
  • Alden Biesen in Rijkhoven.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 08-05-2024

    wandelen: 999.63 km.

    fietsen: 1.855,40 km.

    verbruikte Kcal: 108.858

    hoogtemeters: 11.616

    uren in beweging: 273u37

    aantal stappen: 1.332.840     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 106

    aantal fietstochten: 27


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    21-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse wandeling in Pietersheim.

    Nee, dat was ondenkbaar dat ik vandaag geen wandeling zou maken. Met dit winters landschap zou ik zeker niet alleen zijn om de wandelschoenen aan te trekken. Maar eerst heb ik toch geprobeerd om onze stoep (en die van de buurman) zo goed mogelijk ijs- en sneeuwvrij te krijgen. Doordat er zoveel overheen gewandeld is geweest, was dat toch 'n heel werkje. Het is niet helemaal in orde gekomen, maar stel dat de zon zich even zou laten zien, dan is de rest rap ontdooid.

    En om te wandelen kun je nu nergens beter zijn dan in Pietersheim. Vertrokken ben ik door mijn geboortestraat, de Wijngaardstraat. En op de Waterstraat naar links en je ben direct aan het kasteel en de burchtruïne. En zoals gedacht, mooie foto's zijn er voor het oprapen. De grachten, mooie bomen, de dreef, 'n bevroren vijver, het kasteel en de eendjes onder de brug. En inderdaad, ik was niet alleen. Vele wandelaars, al dan niet met hond, kon ik begroeten.

    Terugkeren deed ik via de Drie Eikenstraat, Lanaken centrum en de brug in het Uilenstraatje.

    En deze namiddag in de zetel met 'n goed boek van Jo Nesbo (het mes).

































    21-01-2023, 13:15 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen aan de Maas

    Wat is mij dat allemaal...? Vanmorgen ben ik wederom met enkele vrienden naar 'n school geweest om les te geven aan kinderen van het 4de studiejaar. Het ging weer over onze carnavalskrant, hoe ze gemaakt wordt, het dialect van Lanaken enz.

    Maar op weg naar school, vielen er al wat vlokjes naar beneden, maar eens ons ding gedaan in de school - zo rond het middaguur - zag gans ons dorp wit. En niet zomaar wit, het was 'n flinke laag sneeuw die gevallen was. Ik moest ook nog naar de bakker voor brood, sandwiches en 'n paar abrikozenflappen voor bij de koffie dadelijk.

    Ja, het was bijna 'n sneeuwman die thuis arriveerde. Zo op de buienradar te zien, was het vooral onze provincie Limburg en de Ardennen die prijs hadden. Het zij zo. En het blijft nog even duren.

    Geen wandeling of fietstocht dus, gewoon thuis blijven en mijn blog aanvullen. Vandaag wil ik jullie wat laten zien van Mechelen a/d Maas. Deze gemeente ligt ten noorden van Lanaken en ten zuiden van Dilsen, aan de Maas. Mechelen a/d Maas is de kern van wat later in 1971 en in 1977 Maasmechelen werd, 'n fusie van 8 gemeenten. Ver ligt Mechelen a/d Maas niet van Lanaken. Een aantal dagen geleden ben ik er nog van de bus gestapt om te voet terug te keren, 'n afstand van +/- 12 km.

    Veel kijkgenot beste vrienden en vriendinnen. 





































    20-01-2023, 14:48 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe in beweging blijven.

    Een grijze ochtend en mogelijk wat neerslag deze namiddag. Sein dus om in de voormiddag al even in beweging te zijn.

    Geen spectaculaire route vandaag, gewoon door de Pastoorslindestraat naar de Kewithdreef in Gellik. Eerstgenoemde straat kun je bijna de "witte straat" noemen, zovele woningen zijn er wit gekalkt. In Gellik, teruggekeerd via de Neergellikerweg. Links het oude spoor, rechts de brug van Briegden.

    Terug in Lanaken, 'n foto van de bloembakken en de zitbanken op de Stationsstraat en dat keffend hondje zie ik regelmatig in 't Hofje.

    Niks speciaals dus vandaag, dat hoeft ook niet alle dagen. Gewoon even buiten geweest, 'n babbel onderweg met de vader van mijn schoonbroer, naar de werken gezien van de afbraak van de oude Delhaize en in de rapte eens gekeken naar het sinds gisteren heropend restaurant op de Stationsstraat.

    Dadelijk wat helpen in het huishouden en mijn laatste boek uitlezen. Daarna terug naar de bib voor nieuw leesvoer.

















    19-01-2023, 13:14 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door vettige paden in het buitenland.

    Natuurlijk had ik het kunnen weten dat de wegen vettig waren, de temperatuur is juist boven 0°, voldoende dus om de stroken die in de zon liggen, te laten ontdooien. Maar niet gezeurd, ik had de juiste schoenen aan om mij door die paden heen te worstelen.

    Vertrokken via de Jan Rosierlaan, de fiets- en wandelbrug over en dan naar rechts, de Industrieweg op. Langs het kanaal waren arbeiders aan het werk op een der werkschepen. Wat verderop, langs het fietspad, ligt er 'n reuzegrote steen. En dan begint het onverharde pad, redelijk slijkerig vandaag. Eens aan de eerste woningen van Oud-Caberg, de veldweg links genomen om op het uiteinde daarvan, wederom links af te slaan naar de aloude veldkapel.

    En ondanks dat er toch nog wat stroken waren met ijsplekken, was het vooral aan de oude spoorbrug, één grote plas water. Aan die paar woningen, wederom naar links naar de Grensstraat. Hier passeerde ik grenspaal 101.

    Bij terugkeer naar huis, op de Nijverheidslaan bij 'n speciaalzaak, wat kettingolie gekocht voor onze fietsen. De plannen voor 'n volgende fietstocht zijn in de maak.



















    18-01-2023, 16:45 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les geven op school en 1ste fietstocht met koersfiets.

    Het was 'n drukke dag vandaag. In de voormiddag dienden wij - de redactie van de Bèssemgezèt (onze carnavalskrant) - les te gaan geven in een der lagere scholen van onze gemeente. Het ging hier over het 4de studiejaar. In de namiddag zou dan de andere klas van datzelfde jaar aan bod komen.

    Met drie redactieleden vertrokken wij dus met veel goede moed en 'n USB-stick naar school om de kinderen te onderwijzen in onze carnavalskrant die volledig in het dialect wordt opgemaakt. We leren hen wat carnaval is, hoe de krant gemaakt wordt en we proberen hen ook het dialect 'n beetje meester te maken. Elk van ons drie had zijn taak, gaande van de inleiding geven, de ander het vervolg en de derde duwde op de knoppen van de laptop. We doen dit al jaren, telkens bij dezelfde leerkrachten en zijn het dus al gewoon.

    Nu wilde het toeval dat in het 1ste klasje, alles zéér vlot verlopen was zodat we nog voor het middaguur in de andere klas ons ding weer konden doen. In beide klassen werden uitgebreid foto's gemaakt en die komen allemaal in het Bèssemgezètsje, het kinderkrantje van de grote carnavalskrant. De foto's zijn gemaakt op weg naar school en op de 2de staat Gunter uitleg te geven over de bezem (in het dialect is dat de bessem). Op de achtergrond Jef aan de laptop.

    Zodoende had ik vanaf 14u00 nog 'n zee van tijd om mij nog even sportief uit te leven. Het was op dat moment zonnig, droog en er was omzeggens geen wind. Tijd dus om mijn koersfiets van stal te halen en deze even te onderwerpen aan 'n vluchtige controle. De ketting smeren en de banden oppompen. Na de juiste warme kledij aangetrokken te hebben, kon ik op pad.

    Mijn route ging van Veldwezelt door Mopertingen naar Bilzen. Een foto van 'n speciale fiets op de markt en het stadhuis. Via Munsterbilzen, fietste ik naar Zutendaal en verder naar Opgrimbie. Een foto gemaakt op het punt waar je naar de Duivelsberg kunt rijden in Opgrimbie. En in die gemeente mocht ik 'n eerste keer omrijden wegens wegenwerken. Een tweede keer mocht ik dat doen in Boorsem om uiteindelijk via de Zuid-Willemsvaart terug naar huis te fietsen.

    46 kilometer voor 'n eerste keer met 'n snelheid van 22,4 km/uur, dan mag je van 'n geslaagde test spreken. En dat vraagt uiteraard om meer. En dat koud weer, daar heb ik niks van gevoeld. Ik was zo blij als .... ja als wat eigenlijk ... dat het droog was en dat de zon scheen.

















    17-01-2023, 20:54 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geprofiteerd van 'n droog moment.

    Gisteren hadden wij 'n familiereünie, de hele tijd zitten dus. Enerzijds is het belangrijk om op regelmatige tijdstippen samen te komen - familie is belangrijk - anderzijds voel ik dat met het ouder worden, 'n hele tijd stilzitten niet meer aan mij besteed is.

    Maar goed, het is weer achter de rug. De recente - maar ook oude - verhalen zijn weer opgedist en besproken, ook eigen zeker aan het ouder worden.

    Dus deze voormiddag gewandeld, geprofiteerd van 'n droge periode. Eerst 'n mooie bakfiets gezien. Tegenwoordig zie je de gekste tuigen. Dan de Asbeekweg in om vervolgens door de kinderboerderij en de speeltuin, naar het domein Pietersheim te wandelen. Langs de grachten en het kasteel, verder gestapt langs de sportvelden van Atla met rechts enkele nieuwe zitbanken (ik denk toch dat dit de bedoeling is).

    Terug in de bewoonde wereld, 'n foto van het O.L.Vrouwebeeld op de Koning Albertlaan en in de Stationsstraat was er 'n heuse opstopping. Een rupsvoertuig werd er opgeladen en het verkeer stond volledig stil.

    Laatste stopplaats bij de bakker en terug naar huis. Deze namiddag wordt er geschaakt. Nog ene fijne maandag.





















    16-01-2023, 11:33 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!!
  • U heeft een flinke ronden gereden 60 km
  • fijne Hemelvaart !
  • prachtig
  • prachtig

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!