mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Rode wandeling in Gellik.
  • Achelse Kluis.
  • Boorsem - Lanaken
  • Met collega's
  • De brug over in Veldwezelt.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 09-05-2024

    wandelen: 1.013,27 km.

    fietsen: 1.855,40 km.

    verbruikte Kcal: 109.964

    hoogtemeters: 11.689

    uren in beweging: 276u07

    aantal stappen: 1.351.027     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 107

    aantal fietstochten: 27


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    19-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na regen komt zonneschijn.

    Hopelijk komt na die zonneschijn - zoals aangegeven in mijn titel - niet opnieuw regen, het ziet maar erg grijs nu om 11u00, zondagmorgen.

    Ver wilde ik vandaag niet wandelen, enerzijds om niet met bezwete kleren terug thuis te komen, anderzijds omdat ik eerst naar de bakker moest en nadien mijn zus en schoonbroer wilde gaan bezoeken. En in feite ook omdat ik voor deze middag, gereserveerd had voor twee personen voor 'n etentje.

    Mijn wandeling stelde dus vandaag niet veel voor. Naar de bakker, de Eikelenweg in, dan naar de Steenselberg om vervolgens wat foto's te nemen op de Asbeekweg. Paarden zie je er altijd. En op de andere straten moest het leven nog op gang komen, er was nauwelijks verkeer. En dan om af te sluiten, wat bijbabbelen met mijn naasten.

    Tot slot nog ene fijne zondag iedereen.











    19-03-2023, 11:11 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een korte fietstocht naar Kotem langs de Maas.

    Vanmorgen had ik de keuze, 'n wandeling of 'n fietstocht, zij het 'n tochtje met de stadsfiets. Het is dat laatste geworden. Vertrokken iets na 10u00 en uiteraard met de bedoeling tijdig terug thuis te zijn voor het middagmaal.

    Het werd 'n tochtje langs de Maas. Mijn eerste foto's nam ik in Smeermaas waar het eilandje, op de bomen na, volledig in het water verdwenen is. Iets verder kwam ik door Hochter Bampd waar ik enkele runderen zag grazen en waar ik links het kasteel van Hocht tussen de bomen zag. In Herbricht even gestopt voor wat foto's van de Maas. Hier zie je pas welke omvang de Maas heeft na al die verbredingswerken aan de Nederlandse kant. Ook in Uikhoven even gestopt voor wat foto's.

    En dan kwam ik in Kotem, tijd dus om terug te keren. Hiervoor nam ik de gewone weg door oa. Boorsem en opnieuw Uikhoven. Vervolgens 'n stukje binnendoor, 'n smal fietspad tussen Uikhoven en de brug naar Rekem. In Rekem, de grote weg Lanaken - Maasmechelen over om aan de Begijnenbos, links af te draaien naar hotel La Butte aux Bois.

    Om 11u50 was ik thuis, juist op tijd om mijn voeten onder tafel te duwen en te genieten van 'n lekker maal. En die laatste foto, die nam ik thuis, nadat ik nog 'n aantal rijen gespit had in mijn moestuin. En om de namiddag af te sluiten, juist gezien dat Mathieu de koers gewonnen heeft. Hij is zowel 'n Nederlander als eentje van ons, gezien hij in België woont.































    18-03-2023, 17:20 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenhuis Genk - Lanaken.


    Waw, vandaag de eerste dag met 'n lentegevoel. Voormiddag ben ik begonnen met mijn moestuin om te spitten om dan na het middagmaal, de bus te nemen naar het ziekenuis van Genk. Eigenlijk stond dat gisteren op de planning, maar omdat mijn maat Peter enkel donderdag kon fietsen, heb ik mijn plannen omgegooid. Spijtig misschien want vandaag was de betere dag. 

    Maar nu mijn wandeling, vertrokken dus aan het ziekenhuis (1ste foto na het kaartje is geen eigen foto), om vervolgens de grote weg over te steken en rechts aan te houden. Links van mij lag Kattevennen, een recreatiegebied bij uitstek. Een paard heb ik altijd graag op foto en er was ook het feit dat ik vandaag niet de enige wandelaar was, ook niet in het bos.

    In Zutendaal kwam ik langs manege Bosscherhof. In het centrum 'n tas koffie gedronken bij Robuust, 'n restaurant, maar je kunt er ook terecht als wandelaar of fietser. Zutendaal promoot zichzelf als "het groenste snoepje" maar het is wel spijtig om te zien dat het hele centrum volgebouwd wordt met appartementen.

    Om niet via de grote weg te moeten terugkeren, nam ik de Mandelseweg, 'n fietspad door het bos. Op het hoogste punt van Lanaken, de Bessemerberg, nog 'n foto genomen en die boom, dat is 'n pruimkers. Weer 'n bewijs dat de lente nadert.

    En nu juist gezien dat mijn andere fietsmaat Hubert ook met de training gestart is, 60 km. om te beginnen, niet slecht.

    Vrijdagavond en het weekend kan beginnen. Veel liefst en nog zonnige dagen. 



























    17-03-2023, 17:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste rit van Peter naar Visé - Haccourt.

    Als je met twee gaat fietsen, dan is het niet evident dat er veel foto's gemaakt worden. Vandaag was Peter mijn metgezel, zijn 1ste fietstocht dit jaar. En hij heeft het geweten, de afstand en wind tegen bij vertrek.

    Ik had Peter op voorhand gevraagd hoeveel kms hij dacht aan te kunnen. Tussen de 50 en 60, heeft hij mij geantwoord. Ok. met dit gegeven ben ik aan de slag gegaan en heb 'n rit naar zijn kunnen voorbereid.

    Wij zijn vertrokken aan de brug van Briegden om via het jaagpad langs het Albertkanaal tot Kanne te fietsen om daar de brug over te steken. De rit ging verder langs de sluis van Lanaye, Visé tot in Haccourt. En pech voor Peter, maar vanaf Briegden tot in Haccourt hebben we stevige wind tegen gehad, ik vermoed zo'n 4 bfr. Maar gelukkig, eens het verste punt bereikt, konden we aan de terugweg beginnen, nu wel met wind in de rug.

    Voor de 2de maal door Visé om dan aan de brug in Moelingen, de Maas over te steken richting Eijsden. Met nog 'n rechtse bocht naar Gronsveld, waren we toch al rap op de Noorderbrug in Maastricht. In Smeermaas zag ik dat Peter zijn laatste kruid verschoten had, tijd voor hem om huiswaarts te keren. Hij kwam uiteindelijk uit op 'n afstand van ruim 57 km.

    Zelf had ik nog niet veel goesting om er mee te stoppen, vandaar nog 'n extra lus via het kasteel van Hocht, en Rekem. In Rekem enkele foto's gemaakt, oa. van het kasteel en de distellerie Senden (info hier over: zie verder bij de foto's). Vanuit Rekem, nog de weg bergop genomen naar Zutendaal. Geen moeilijke klim maar wel 2,6 km. lang. Boven op de Besmer, terug naar huis via Gellik.

    Maar voor het thuis aankomen, de douche en het avondmaal, nog rap 'n terraske in het centrum. Toevallig was daar ook 'n schaakmaat en ex-collega aanwezig zodat we nog effe ene gezellige babbel hadden. En Peter? Ik hoop dat hij straks uit zijn zetel geraakt. Alle gekheid op 'n stokje, nog 'n paar keer met mij op pad, en hij kan weer de kms en de snelheid aan.

















    16-03-2023, 18:36 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wandeling met 'n streep zon.

    Het was 'n boeiende dag vandaag. Het begon met te voet naar enkele winkels te gaan en mijn bankzaken te regelen (ben uiteindelijk op 5 plaatsen geweest) om na de 10-uur koffie, aan mijn geregistreerde wandeling te beginnen. Na het middagmaal, in mijn tuin gewerkt om daarna, weer al eens, te voet naar mijn oogarts te gaan om 'n attest te gaan afhalen, dienende voor mijn apotheker. Nadien naar de koers gekeken (Nokere Koerse), het avondmaal en het nieuws op tv. En zo dadelijk kijken we beiden naar 'n volleybalwedstrijd.  

    Ben dus blij heel even tijd gemaakt te hebben voor mijn dagelijks verslagje van mijn wandeling. Ik vertrok via het Uilenspiegelpark en het brugje over de beek om vervolgens het jaadpad te nemen langs het kanaal Briegden-Neerharen. Langs de bunker door tot bijna aan de brug van Tournebride, links af, de tunnel door en naar domein Pietersheim. Voor ene keer die beroemde boom nog eens gefotografeerd. Hij kreeg als naam"de Veldmaarschalk". Hij heeft ooit meegedaan in 'n wedstrijd: "mooiste boom van Vlaanderen".

    Terug naar huis via de Wijnwijk.

    Morgen ga ik fietsen, nog eens met 'n metgezel. Benieuwd hoe mijn maat er qua conditie voorstaat ... En ja, sorry dat ik vandaag wat weinig tijd heb om jullie blogjes te bezoeken. Maak het goed een van de volgende dagen.











    15-03-2023, 20:16 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moest toch eens stoppen met regenen.

    Dag allemaal, gisterenavond had ik wat kleine problemen om bij sommigen onder u in te loggen. Het duurde en bleef duren tot ik 'n foutmelding kreeg. Op mijn gsm lukte het wel, op mijn pc niet. Even 'n rondvraag gedaan bij enkelen, en blijkbaar waren er bij anderen ook wat problemen. Hoe ook, vanmorgen was alles terug in orde.

    Vandaag heb ik lang moeten wachten eer ik mijn wandelschoenen kon aantrekken. Het was al iets na 15u00 toen het relatief droog werd. Even door mijn geboortestraat, de Wijngaardstraat om aan de parking in Pietersheim met eigen ogen te zien hoe veel het geregend had. Langs het kasteel en de dreef, naar Merode Interieur, de voormalige rentmeesterswoning van het kasteel van Pietersheim. Even 'n foto van het huidige binnenplein. En dan via de Putstraat door het Graziëllapad om langs het kasteel Alicebourg terug naar het centrum te wandelen.

    En toen zag ik ineens 'n nieuw lokaal met geldautomaten. Zouden de andere automaten, nu verbonden en liggende bij de verschillende banken, allemaal verdwijnen?

    Terug naar huis met nog 'n foto van dat mooie prieeltje en de Langkeukelbeek.

    En ja, er was ook nog 'n droog moment in de vroege ochtend. Om 8u00 was ik al bij de kapper voor renovatiewerken!

























    14-03-2023, 17:17 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goed daad verricht.

    Dat denk ik toch, ..... 'n goede daad verricht vandaag. Seffens meer hierover. Het weer was iets minder slecht dan oorspronkelijk werd aangekondigd, wel veel wind maar het bleef droog. Dus na mijn 2-dagelijkse wandeling naar de bakker, mijn wandelschoenen aangetrokken en op pad gegaan.

    Om te beginnen via dat eenzame paard aan het onverharde pad naar de Puin. Via de Puin zelf (ik moet toch eens opzoeken waar die straatnaam vandaan komt), langs dierenarts Neven het bos in. Vooral de stukken waar de wind vrijspel heeft, zijn er veel afgeknakte bomen te zien. Eens echter in het bos, valt de wind grotendeels weg.

    Aan het bankje, gewoon recht omhoog om aan de splitsing, rechtsaf te slaan. Even nog 'n bergje op om langs de andere kant terug af te dalen. En daar zag ik die omgevallen boom liggen. Ik kom er geregeld langs, dus die boom is pas recent omgevallen. Gezien het 'n hoofdweg is in het bos en die route ook gebruikt wordt door mountainbikers, leek het mij verstandig om dit te melden aan de bevoegde diensten. Ik ken gelukkig iemand op het gemeentehuis (hij is zelfs familie) en hij heeft bos, milieu en duurzaamheid onder zijn bevoegdheden. Met 'n foto en 'n begeleidende tekst heb ik hem verwittigd. Even later kreeg ik al het bericht dat hij er 'n ploeg naar toe zou sturen om het euvel op te lossen. Ik heb dus, denk ik toch, iets goed gedaan.

    In de namiddag 'n laatste foto gemaakt van de plaats waar de Langkeukelbeek ondergronds gaat. Gelet op de regen van de laatste dagen, is het niet verwonderlijk dat er weer water door de bedding loopt.

    En het schaken van deze namiddag, tja, met wisselend succes. Maar geen probleem, ben weer onder de mensen geweest, geschaakt, gebabbeld, 'n biertje gedronken en de hersenen aan het werk gezet.

















    13-03-2023, 16:53 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Weekend
  • Lieve groetjes en maak er wat moois van
  • Dag Eddy dan ben je in onze buurt geweest de dodendraad daar fietsen wij ook geregeld en dan naar de achelse kluis
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!!
  • U heeft een flinke ronden gereden 60 km

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!