Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindstand 6daagse Grenoble

    .
    Gert Wildeboer (Ned)
    De 6daagse van Grenoble is gewonnen door Peter Post (Ned) – Alain Van Lancker (Fra) met 467 punten in dezelfde ronde met 386 punten werden de Duitsers Rudi Altig – Albert Fritz 2e. Op 6 ronden volgden de Zwitserse ploeg Erich Spahn – Louis Pfenninger met 183 punten, onze landgenoten Walter Godefroot – Ferdinand Bracke werden 4e met 209 punten en 8 ronden achterstand. Door de opgave van Gerben Karstens en Jack Mourioux was de ploeg Post - Van Lancker ontstaan.

    In Dortmund vond het Europees Criterium ½ Fond plaats, hier was de zege voor Ehrenfried Rudolph maar wegens ongehoord gedrag van de gangmakers werd door de Internationale Bond Beroepsrenners voorbehoud gemaakt en is er geen officieel klassement opgemaakt.

    Onze 2 veldrittenoren waren een week voor het BK afgezakt naar het Zwitserse Meilen en werden er 1 & 2. Eric De Vlaeminck won in de spurt van Albert Van Damme, dan volgden 3 Zwitsers: Peter Frischknecht 54”; Hermann Gretener 1’07” en als 5e Albert Zweifel op 1’16”. In Drongen verwees Michel Baele, René Declercq naar de 2 e plaats en werd Julien Vanden Haesevelde 3 e. Voor Bertje Vermeire waren er geen problemen te Handzame hij had 2’ voorsprong op Eric Desruelle en Freddy Naert. De B-cross te Oostakker was voor Robert Vande Sompel en André Geirlandt was de beste te St.Kwintens-Lennik, te Hollogne-sur-Geer was Frans Lemmens nog maar eens primus in de regionale cross.


    Te Apeldoorn werd het Nederlands kampioenschap veldrijden betwist; het was de liefhebber Gert Wildeboer die won voor Jaak Spetgens eveneens liefhebber op de 3e plaats volgde Huub Harings die kampioen werd bij de profs. Bij de nieuwelingen won Jaap Van de Beeck, bij de aspiranten Gerard Looyestein en Jan Van Dijk was de beste veteraan.
    Te Manchester werd het kampioenschap van Groot-Brittannië betwist hier werd John Atkins de nieuwe kampioen en was Dave Brassington de beste bij de liefhebbers.

     

    31-01-2011 om 07:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Michel Baele
    In het veld was Julien Vanden Haesevelde de beste te Berchem-Oudenaarde hij had 39” voorsprong op René Declercq en André Geirlandt, in Wervik was het Michel Baele die er zijn 2e zege behaalde en werd Norbert Dedeckere met 40” achterstand 2 e, Freddy Naert werd 3e. Nog maar eens een overwinning voor Leo Arnouts nu in de B-cross te Belsele-Puivelde hij ging er Willy Vermaerke en Roger Bijn vooraf. En de regionale cross te Lommel was eens te meer Frans Lemmens de beste, hij had 55” voorsprong op Jean-Pierre Cuypers en liefst 2’15” op Frans Mertens

    30-01-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veteranen

    Vanaf dit seizoen zal er ook in België een categorie “ Veteranen” bij de BWB zijn. In verschillende ons omliggende landen bestaat deze categorie reeds. Bij ons had U in het Vlaamse landsgedeelte de “Ambachten” en langs Waalse zijde de groep “Close”. Er zijn 2 categoriën van vergunning : Veteraan B zal 650fr. kosten en heeft een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid tegen derden + een abonnement op Cyclo-Sprint. Met deze vergunning mag er ook gestart worden bij de Korporatieven als er die dag geen wedstrijd “Veteranen” is. Voor Veteraan A kost de vergunning 2150fr. bevat dezelfde voorwaarden als de B’s, maar mogen ook starten bij de liefhebbers als er geen wedstrijd is voor Korporatieven en Veteranen die dag, uitzonderingen zijn: Rittenwedstrijden, Klassiekers, Interclubs, Provinciale en het Nationale kampioenschap.

    29-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi Altig

    .
    Rudi Altig komt terug op zijn beslissing om te kappen met het wielrennen en heeft voor 1 jaar zijn contract verlengd bij G.B.C. Van zijn sportbestuurder Enzo Moser krijgt hij de volledige vrijheid om zijn seizoen in te delen. Na enkele dagen verlof in Oostenrijk neemt hij deel aan de 6daagse van Milaan

    28-01-2011 om 06:14 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azurenkust

    Aan de Azurenkust begint op 6/2 het nieuwe wielerseizoen met de G.P.St.Raphaël een wedstrijd van 140km, de dag daarna is er de G.P.Montauroux over 120 km, op 11/2 rijd men 135km in de G.P.Roquebrune, op 13/2 is er de nieuwe wedstrijd G.P.Besseges (150km) in de omgeving van Nîmes.

    De volgende dag kunnen de renners starten in het Criterium van Monaco en moet men maar 80 km rijden, de G.P. van Menton op 19/2 is 135km lang ’s anderendaags zijn er 2 wedstrijden de G.P. Hyères waar men een tijdrit en een rit in lijn van 80 km moet betwisten en de G.P. van Cannes (165km). De G.P. van Antibes (160km) en het criterium van Laigueglia (Italië) zijn voorzien voor 21/2. Te Aix-en-Provence is men 2 dagen te gast op 22/2 is er een wegwedstrijd en op 23/2 het criterium en op 28/2 rijd men Nice – Seillans een wedstrijd van 166 km. Met de nieuwe wedstrijd Prijs Bertoldi (100km) te Biot zit men al in de 1e dag van Maart en als laatste voorbereiding op het grote werk is er nog Genua – Nice (200km) op 7/3.

    27-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Grenoble

    Sinds gisteren is de 1e zesdaagse van Grenoble gestart er waren 6000 toeschouwers aanwezig. Van bij de aanvang is het de Franse ploeg Alain Van Lancker - Jacky Mourioux die leiding nemen, Peter Post die nog wat moest bekomen van een ongelukkige vliegreis bleef nog even in zijn cabine, zijn ploegmaat Gerben Karstens moest het maar alleen doen. Van Belgische zijde neemt de ploeg Walter Godefroot - Ferdinand Bracke deel.

    26-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg Van Vaerenbergh

    Te Marke heeft Florent Van Vaerenbergh zijn wielerploeg Hertekamp-Magniflex-Novy voorgesteld. De ploeg bestaat uit 22 Belgen en 6 Italianen.

    De Belgen: Jean-Pierre Berckmans; Eddy Cael; Christian Callens; Roger Cooreman; Ernie Deblaere; Willy Degeest; Rudy De Groote; Marc Desmedt; Maurice Dury; André Hendryckx; Roger Jochmans; Frans Kerremans; Roger Kindt; Georges Pintens; André Poppe; Eddy Reyniers; Raymond Steegmans; Noël Vanclooster; Noël Vantyghem; Willy Vekemans en Theo Verschueren en René Declercq als crosser.

    De Italianen: Sigfrido Fontanelli; Renzo Panicagli; Silvano Ravagli; Giancarlo Tartoni; Mauro Vanucchi en Loris Vignolini.

     

     

     

     

     

     

    25-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse - Trofee Frank Van Daele

    In Milaan werd het Italiaanskampioenschap halve fond betwist, bij de profs won Carlo Rancati die voor de 20km 20’19”2 nodig had,op 1 ronde volgde Domenico De Lillo en de 3e op het podium Attilio Benfatto had 3 ronden achterstand. Bij de liefhebbers werd Mario Giaccone kampioen. Het Italiaanskampioenschap achtervolging (Profs) was voor Giovanni Fusar Imperatore die na 2900m. Giovanni Cavalcanti inliep.

    In het veld was er te Overijse de Trofee Frank Van Daele, en was Eric De Vlaeminck er de beste voor René Declercq 10” en moest Albert Van Damme als derde 47” toegeven, de C-cross werd er gewonnen door de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke. Julien Vanden Haesevelde ging te St.Martens-Latem Eric Desruelle vooraf en was Marc De Block de derde renner op het podium. Twee B-crossen en tweemaal is het een Arnouts die wint, Henri te Kalmthout en Leo te Moerbeke-Waas.

    24-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees kampioenschap

    In Gent werd het Europees kampioenschap ploegkoers betwist. Onze landgenoot Patrick Sercu kon voor de 3e maal deze wedstrijd winnen zijn ploegmaat was Norbert Seeuws. Spijtig genoeg moest Seeuws die ook uit de 6daagse van Rotterdam kwam na een uur wedstrijd vermoeid uit de baan stappen. Walter Godefroot (4 ronden achterstand) gaf er ook de brui aan zodat Patrick Sercu met Walters ploegmaat Greame Gilmore verder kon. Uiteindelijk waren het de Duitsers Sigi Renz –Wilfried Peffgen die Europees kampioen werden,de 100km werden afgelegd in 2.21’57”1/10; voor het Nederlandse duo Peter Post - René Pijnen. Uiteindelijk kon Patrick Sercu en Greame Gilmore nog beslag leggen op de 3e plaats met 1 ronde achterstand, 4e werden Klaus Bugdahl – Dieter Kemper en als 5e Leo Duyndam – Fritz Pfenninger in de zelfde ronde als Sercu-Gilmore.

    Enkele veldrit uitslagen, te Langemark was de zege voor Robert Vermeire, te Nieuwerkerken – Aalst behaalde Albert Van Damme zijn 5e zege deze maand in eigen land, de B-crossen werden gewonnen door: Leo Arnouts te Arendonk en André Geirlandt te Michelbeke.    

     

    23-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen 1/2 Fond


    Jaap Oudkerk (Ned) versloeg onze landgenoot Theo Verschueren te Bremen in een wedstrijd 1/2 fond, Ehrenfried Rudolph werd 3e ; Normann Hill (Gbr) 4e en Cees Stam (Ned) 5 e

    22-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Rotterdam

    De eindzege in de 6daagse van Rotterdam ging naar het duo Peter Post en Patrick Sercu met 537 punten. Op 1 ronde volgden 2ploegen : 2e Leo Duyndam – René Pijnen met 484 punten en 3e Sigi Renz – Theo Verschueren 326 punten. Als 4e hadden Fritz Pfenninger – Erich Spahn met 212 punten 2 ronden achterstand . 5e werden op 3 ronden Leijn Loevesijn – Wilfried Peffgen 403 punten  De 6e plaats was voor de ploeg Cees Stam – Piet De Wit 342 punten die hadden al 7 ronden achterstand. Twaalf van de dertien ploegen haalden het einde, enkel Emiel Severeyns – Piet van Der Lans gaven er de brui aan.

    21-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinere Ploegen

    .
    In België zijn er ook enkele kleinere ploegen ondermeer: Siriki - Munck, dewelke met een achttalrenners van start ging.: Urbain De Brauwer ; Bernard De Ville; Eddy Goossens; John Hemeryck; Emiel Lambrecht; Norbert Seeuws; Frans Tortelboom en Jacques Zwaenepoel.

    Geens-Okay Whisky was een individuele sponsor en had 2 cyclo-crossers in loondienst; August Badts en Freddy Nijs.

    Geens - Watney was eveneens een cyclo-crossploegje en had Michel Baele, Leon Scheirs , en de gebroeders Albert & Daniël Van Damme in loondienst.

    Volgens sommige bronnen zou Van Den Neste Leopold met Pull Over Centrale als privé - sponsor het wielerseizoen aanvangen.

    20-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding nieuw wielerseizoen

    .



    De ploeg van de broers Moser, G.B.C. zullen op 1 februari zich te Varazze vestigen, na de voorstelling op 25/1 te Milaan begeeft de ploeg van Cosatto zich naar Alassio. Maurice De Muer van Bic had reeds een eerste kontakt met zijn renners in de bergen. Op 10/2 wordt de groep in 2 gesplitst waarvan 1 naar Spanje trekt de andere blijven aan de Cote d’Azur. Fagor roept zijn renners op 2/2 samen te Grande Ramade. Op 5/2 komt de ploeg De Gribaldy samen te St.Maxime. Na de 6daagse van Grenoble moeten de renners van Peugeot samenkomen te Bar-sur-Loup en Sonolor roept zijn renners bijeen om de eerste koersen aan de Cote d’Azur te betwisten,voor de klassiekers rekent Jean Stablinski vooral op Daniël Van Ryckeghem, voor de Ronde verwacht men veel van de Luciens (Aimar-Van Impe).

    19-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding nieuw wielerseizoen

    Bij Flandria laat Schotte zijn renners vrij tot eind januari en mag nu ieder op zijn manier zich voorbereiden, Hertekamp volgt de strategie van Flandria en vertrekken op 30 /1 naar Camiore. Bij Watneys heeft Frans Verbeeck sinds het einde van het wielerseizoen nog niet gestopt, en heeft Willy Jossart voor elke renner een apart oefenprogramma samengesteld. Voor Molteni zie artikel op 14/1 “Voorstelling ploeg Eddy Merckx”, Goldor heeft nog geen ploeg en dus ook geen planning maar laat weten dat de ploeg zeker doorgaat. Salvarani heeft zich reeds maandag te Terracina gevestigd. Op 31/1 komt de ploeg Scic bijeen aan de Ligurische Riviera, Alfredo Martini heeft zijn ploeg Ferretti al maandag verzameld te Livourne en zakt op 5/2 ook af naar de Ligurische Riviera. Op 30/1 komen de renners van Dreher samen te San Felice Circeo, bij Filotex wacht men tot 10/2 om samen te komen te Laigueglia.

    18-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phiippe Thys

    .


    Vandaag is Philippe Thys op 81 jarige leeftijd overleden te Anderlecht, gemeente waar hij op 8/10/1889 werd geboren. In 1911 won hij de Ronde van Frankrijk voor onafhankelijken waar maar liefst 391 renners aan deelnamen, om in 16 ritten 4499,8 km af te leggen.

    Thys won de Ronde van Frankrijk in 1913-1914 en 1920. Andere grote overwinningen zijn 1917 Parijs - Tours en de Ronde van Lombardije en in 1918 Tours - Parijs. Won in 1910 het BK cross.

    De veldrit G.P.Arnold de Contades te Mazé werd gewonnen in een nieuwe recordtijd daar zorgde niemand minder dan Eddy Merckx voor, hij legde de 21,85km af in 53' en had 1 ronde voorsprong, 2e Charles Bonsergent; 3e Rolland als 7e Walter Godefroot.

    17-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppelveldrit - Eeklo

    In Eeklo werd de koppelveldrit gewonnen door het Wereldkampioenenduo Eric De Vlaeminck - Jean-Pierre Monseré zij legden de 25km af in 1.32' en hadden 5" voorsprong op Bert Vermeire- Frans Verbeeck als 3e volgden op 30" Jan Harings(Ned) - Noël Vanclooster.

    De C-cross te Eeklo was voor Jozef Six, verder bestond het podium uit Paul Lannoo en Luc Assez. Te Rekhoven-Lummen werd de regionale cross der Alverkuilen verreden over de Kraaiberg waar 28 deelnemers aan de start kwamen. Door een blitzstart van de plaatselijke renner Lucien Vanderaerden en 5 andere hadden zij na 1 ronde al een flinke voorsprong.

    Uiteindelijk was het Maurice Hollebeke die won met 25" voorsprong op Lucien Vanderaerden; 3e Frans Lemmens; 4e Jean-Pierre Cuypers; 5e Frans Mertens en als 6e Jos Pauwels. Onze landgenoot René Declercq ging te Bilbao (Spanje) winnen voor J.M.Basualdo en J.M.Gonzales.

    16-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België - Italië

    In Vorst-Nationaal werd onder het oog van 6500 bezoekers het winterseizoen afgesloten met het Omnium der Kampioenen (België – Italië) in 4 reeksen.
    1e Reeks: Snelheid over 4 ronden:
    a)1.Italo Zillioli – 2.Ferdinand Bracke op ¼ wiel – b)1.Marino Basso – 2.Roger De Vlaeminck op ½ wiel - c)1.Franco Bitossi – Jean-Pierre Monseré op ½ lengte – d)1.Eddy Merckx – 2.Gianni Motta op ½ lengte
    2e Reeks: 10kmPuntenkoers:
    1.België 78 punten – 2.Italië 43 punten ; de klassementen werden gewonnen door: Monseré; Motta; De Vlaeminck; De Vlaeminck; Monseré; Bracke; Motta; Bitossi; Basso en Merckx.
    3e Reeks: Km tegen het uurwerk per ploeg (Italiaanse wijze)
    1.België: 1.02.2 – 2.Italië: 1.05.5
    4e reeks: Achtervolging over 5 km (33 ronden en 50 meter)
    1.België – 2.Italië ingehaald na 19 ronden in 3.24.5
    Eindstand: 1.België 7 punten – Italië 5 punten

    Verder was er nog een individuele koers waar ook de spurters Robert Van Lancker en Sante Gaiardoni aan deelnamen hier was de uitslag:
    1.Merckx 20km/ (15 ronden in 27’20”3/10 en 38 punten – 2.Bracke 21 punten;op 1 ronde 3.De Vlaeminck 13punten; op 2 ronden 4.Monseré 16 p.-5.Motta 10p. – 6.Bitossi 8p.; op 4 ronden 7.Van Lancker 9p.- 8.Zillioli 4 p. – op 5 ronden 9.Basso 2p.- 10.Gaiardoni 0 punten.

    In de finale snelheid won Robert Van Lancker met 1 lengte van Sante Gaiardoni, nadat zij ieder 1 reeks hadden gewonnen.

    Ook bij de liefhebbers was er een ontmoeting België- Italië en waren het ook de Belgen (Cools-Barras) 5 punten die wonnen van Italië (Morbiato-Cardi) 4 punten

    In Rotterdam werd de 1e reeks ½ fond voor het Nederlands Winterkampioenschap verreden en gaf als uitslag: 1.Jaap Oudkerk – 2.Cees Stam op 150 meter – 3.Piet Van Der Lans op 500 meter – 4.Dick Verdoorn en 5. Piet De Wit
    De 2e reeks gaat door op 5/2 eveneens te Rotterdam.

     

     

     

     

     

     

    15-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling ploeg Merckx
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het Martini Center te Brussel was er officiële voorstelling van Eddy Merckx nieuwe wielerploeg Molteni. Men zal het nieuwe wielerseizoen  vanaf 30 januari te Follonica (150km van Rome) voorbereiden, en met de Ronde van Sardinië (27/2) het nieuwe seizoen aanvatten. De ploeg bestaat uit: 6 Italianen: Marino Basso; Guerrino Tosello; Giacinto Santambrogio; Luigi Castelletti; Giancarlo Bellini enRomanoTumellero;1Nederlander:Marinus Wagtmans; en 13 Belgen: Eddy Merckx;Herman Vanspringel; Vic Van Schil; Jos Huysmans; Etienne Antheunis;Joseph Bruyère; Julien Stevens; Roger Swerts; Jos Spruyt; Frans Mintjens; Jos Deschoenmaecker; Julien Van Lint en Martin Vandenbossche,er werd ook medegedeeld dat ook nog Georges Vanconingsloo en de momenteel nog liefhebber Georges Barras later bij de ploeg zullen aansluiten.

    In Den Bosch kwam "Club 48" bijeen in het restaurant van het stadion 'De Vliert" waar Gerrit Schulte met vrouw Toos; zoon Gerrie en echtgenote, blijmoedig de scepter zwaaien,om er de renner van het jaar (1970) te kiezen het was Peter Post die sportman van het jaar werd.

    14-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Bremen

    Eindstand 6daagse Bremen

    1.Rudi Altig - Albert Fritz 271 punten
    Op 1 ronde
    2.Peter Post - Patrick Sercu 400 punten
    3.Klaus Bughdal -Alain  Van Lancker 389 punten
    4.Wolfgang Schulze - Sigi Renz 249 punten
    Op 6 ronden
    5.Ehrenfried Rudlph - Wilfried Peffgen 155 punten
    Op 9 ronden
    6.Fritz Pfenninger - Erich Spahn 191 punten
    Op 14 ronden
    7.Leijn Loevesijn - Piet De Wit 197 punten
    Op 41 ronden
    8.K-H.Muddemann - Dieter Puschel 149 punten
    Op 53 ronden
    9.Carlo Rancati - Ernst Streng 120 punten
    Op 54 ronden
    10.Hans Junkermann - Bernd Rasing 95 punten
    Opgave van de ploeg Gordon Johnson (Aus) - Hugh Porter (Gbr)

     

    13-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peugeot - BP

    Bij wielergroep “Peugeot – BP” zal Gaston Plaud dit jaar de leiding hebben over 24 renners: 17 Fransen en 7 buitenlanders waarvan 4 Belgen: Ferdinand Bracke; Wilfried David; Ronald De Witte en Walter Goodefroot verder, de Nederlander Bernardus Janboers; de Duitser Jürgen Tschan en de Brit William Bilsland.De Franse kern: Gerard Besnard; Robert Bouloux; Jean-Pierre Danguillaume; Raymond Delisle; Jean Dumont; Raymond Gay; Jean Jourden; Ferdinand Julien; Guy Maingon; Pierre Martelozzo; Enzo Mattioda; André Mollet; Jean-Pierre Parenteau; Roger Pingeon; Christian Raymond; Charles Rouxel en Bernard Thevenet.

    12-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Otegem

    Te Otegem was het alweer Albert Van Damme die de beste was, hij legde de 25km af in 1.16' ; als 2e deed Robert Vermeire er 5" meer over, nr 3 Michel Baele volgde op 1'.

    11-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luzern
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het Zwitserse Luzern was landskampioen Albert Van Damme de beste, op 2 ronden van het einde reed hij weg van Roger De Vlaeminck die door tegenslag zijn 2e plaats moest afgeven aan Hermann Gretener.

    In het Spaanse Ibarra werd onze landgenoot René Declercq 5e met een achterstand van 4’17” op de winnaar José- Maria Basualdo maar voor Declercq was er nog de prijs van de elegantste renner.

    De Trofee Jerome Stevens te Munte was voor de Nederlander Gert Wildeboer; bij de B’s won Leo Arnouts; te Stasegem won August Badts en in de regionale wedstrijd te Neeroeteren waar 28 renners het vertrek namen won Frans Lemmens en werd de plaatselijke renner Willy Moonen 9e.

    10-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen: BK Derny's

    Zaterdagavond heeft Theo Verschueren het BK achter derny’s gewonnen hij had liefst 7 ronden voorsprong op Leo Proost. Tegenstand heeft hij nauwelijks ondervonden van zijn 10 tegenstanders.Reeds na 5 minuten nam hij zijn 1e ronde voorsprong, na 30’ wedstrijd had hij 30,8km afgelegd.Uiteindelijk legde hij in 1 uur 61km af, Leo Proost werd dus 2e op 7 ronden Op 8 ronden werd Gilbert Wuytack 3e – André Poppe 4e en Frans Van De Walle 5e; kregen 9 ronden aan hun broek : 6e Ferdinand Bracke en 7e Willy De Bosschere; als 8e moest Raf Hooyberghs en Jos Abelshausen als 9e reeds 10 ronden toegeven, Roger Rosiers als 10e mocht tot 13 tellen en met 15 ronden achterstand werd Arthur Vande Vijver 11e. 
    De ploeg Julien Vermote - Eddy Demedts werden Belgischkampioen ploegkoers liefhebbers zij legden de 50km af in 1.00'00"36/100 wat goed was om een nieuw Belgisch record, op 1 ronde behaalden Eddy Cools - Georges Barras het zilver; brons was voor Manu Snellincx - Jean Lindekens .


    Knappe revanche van Eric De Vlaeminck op Renato Longo te Stevena di Caneva (in de omgeving van Venetië) hij had 20” voorsprong op de Italiaan die Peter Frischknecht versloeg voor de 2e paats.

    In België waren er overwinningen voor Robert Vermeire te Waardamme, Julien Vanden Haezevelde in Wichelen en te Olsene won Robert Vande Sompel de B-cross en Sylvain Engelen die van de C’s.

    09-01-2011 om 13:12 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het wegvallen van Willem2 heeft medesponsor Gazelle besloten om alleen door te gaan, voorlopig telt de ploeg vier renners: Peter Post; Jos Van der Vleuten; Harm Ottenbros en Jan Serpenti. Ploegleider Ton Vissers hoopt zijn ploeg nog met een zestal Nederlandse renners die nog niet onder dak zijn uit te breiden.

    Rudi Altig; Miel Severeyns en Hans Junkermann hebben besloten om na het winterseizoen de fiets aan de haak te hangen.

    08-01-2011 om 11:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Dagen Bremen

    Vandaag begint in Bremen de 6daagse welke in 1910 voor het eerst werd ingericht het was tot 1965 wachten op de volgende editie, de overwinning ging toen naar Palle Lykke Jensen - Rik Van Steenbergen. Vandaag wordt er gestart met 11 ploegen slechts 1 Belg neemt deel Patrick Sercu die ploeg vormt met de Nederlander Peter Post. Van de 22 deelnemers zijn er liefst 12 met de Duitse nationaliteit. Nederland heeft 3 vertegenwoordigers:Peter Post en de ploeg Leijn Loevesijn - Piet De Wit. Verder zijn er nog ; 2 Zwitsers; 1 Brit; 1 Fransman 1 Italiaan en 1 Australier.

    07-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegereeks gestopt

    In het veld wordt de zegereeks van Eric De Vlaeminck gestopt, in Italië te Solbiate Olona is het Renato Longo die na 23,7 km Eric de Vlaeminck in de spurt klopt, op de 3e plaats volgde Hermann Gretener die met 1" onze 2e landgenoot Albert Van Damme vooraf ging. Deze wedstrijd ging door in barkoude weersomstandigheden.

    06-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flandria- Mars

    In Zedelgem is er de voorstelling van de wielerploeg Flandria - Mars, met als sportbestuurders Briek Schotte en Noël Foré, zij beschikken over 28 renners waaronder 2 wereldkampioenen, Jean-Pierre Monseré op de weg en Eric De Vlaeminck in het veld. Verder zijn er nog: Roger De Vlaeminck die in '70 ondermeer Luik-Bastenaken-Luik en de Scheldeprijs won; Joop Zoetemelk (Ned) verleden jaar 2e in de Tour; Eric Leman was vorig jaar de beste in de Ronde van Vlaanderen, verder hebben we nog, Willy Van Neste; Evert Dolman (Ned); Eddy Schutz (Lux); Jacques De Boever; Willy en Paul In 't Ven; Ward Janssens; Wim Bravenboer (Ned); Paul Muddermann (Dui); Tino Tabak (Ned); Roger Loysch; Johan De Muynck; Daniël Verplancke; Frans Staes; Pieter Nassen; Marc Lievens; Gérard David; Herman Vander Slagmolen; Marc De Vos; Victor Nuelant; Guido Vandamme; en 2x Georges Claes (Lovenjoel en Zonhoven).
    Rudi Altig en Albert Fritz wonnen de 6daagse van Keulen voor Altig is het zijn 22e zege in deze discipline, onze landgenoot Theo Verschueren en zijn Italiaanse ploegmaat Carlo Rancati gaven er 1uur voor het einde de brui aan. Door zijn zware val zaterdagavond heeft Winfried Boelke beslist te stoppen met wielrennen.

    05-01-2011 om 11:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Merckx
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verbazing op de wielerbaan van Vorst, niemand minder dan Eddy Merckx komt er rondjes rijden met de liefhebbers en nieuwelingen, nadat hij zijn vakantie in Limone had ingekort.Merckx had voor deze gelegenheid voor de 1e maal zijn Moltenitrui aangetrokken en bleef 1 uur vol rondrijden. Bij de vraag waarom deze ijver verwees hij naar de match België - Italië op 15 januari dan nemen Eddy Merckx - Jean-Pierre Monseré - Roger De Vlaeminck en Ferdinand Bracke het op tegen Gianni Motta - Franco Bitossi - Marino Basso en Italo Zillioli.

    04-01-2011 om 07:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric De Vlaeminck
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Te Erlach in Zwitserland reed Eric De Vlaeminck zijn 23e wedstrijd van het seizoen en won er zijn 21e en het was tevens zijn vijfde Zwitserse zege, door pech met zijn ketting had hij nu maar 8" voorsprong op Peter Frischknecht en volgde Hermann Gretener op 15", Albert Zweifel werd 6e en Renato Longo moest tevreden zijn met een 15e plaats.

    In eigen land werd er in het veld gereden te Eename (Oudenaarde) waar hoe kan het anders weer eens Albert Van Damme won, op 20" volgde Julien Vanden Haesevelde en Andre Geirlandt had 30" achterstand, Daniel Van Damme broer van Albert moest tevreden zijn met een 17e plaats. Er was ook een C-cross hier was Luc Valepijn de beste voor Daniel Van Steendam en Freddy De Schacht. De tweede A-cross ging door in Geel waar Freddy Nijs het haalde voor August Badts en Leon Scheirs.

    In Luxemburg nam Pierre Kumps te Rumelange weerwraak op de Duitsers nu was hij de beste voor Klaus Joerdens en Wolfgang Rennen, in Maleizen - Overijse was er een C- wedstrijd hier was de zege voor de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke. Verder overwinningen waren er voor Robert Vande Sompel in de B-cross te Scheldewindeke, bij de Regionalen was Frans Lemmens de beste te Ellikom

     

     

     

     

     

     

    03-01-2011 om 08:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zillebeke

    Zillebeke kreeg slechts 14 deelnemers aan het vertrek, opnieuw was Berten Van Damme de sterkste en had na 25 km  1'05" voorsprong op Michel Baele, als 3e kwam met een achterstand van 1'45" Norbert Dedeckere over de meet, de spurt voor de 4e plaats op 2'25" werd gewonnen door Lionel Dekeyser voor Gerard David en Erik Desruelle.

    Eric De Vlaeminck was opnieuw de beste in Zwitserland nu te Muntelier nabij Zürich waar zijn naaste achtervolgers nu ook weer Hermann Gretener op 08" en Peter Frischknecht 45" waren.

    In Deurle werd de B-cross gewonnen door Leo Aernouts en in Hamont was er een Regionale cross waar met 25 werd gestreden voor de zege, deze ging naar Jean-Pierre Cuypers voor Frans Lemmens en Jozef Pauwels

    Weer een 3e plaats voor Pierre Kumps in het Luxemburgse Differdange en het was opnieuw Klaus Joerdens uit Duitsland die won nu voor zijn landgenoot Wolfgang Rennen .

    02-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen rusten voor de veldrijders op Nieuwjaarsdag,

    Te Borsbeke won Albert Van Damme  met 35" voorsprong op Julien Vanden Haesevelde en werd Michel Baele 3e met een achterstand van 1'30". Op de Herseltse wijk Varenwinkel ging de zege naar Freddy Nijs die 55' nodig had voor de 25 km, werd August Badts 2e op 25" en Leo Arnouts werd 3e, bij de C renners ging de zege naar Jozef Six.

    In het Luxemburgse Petange was Klaus Joerdens uit Duitsland de beste van 25, hij had 6" voorsprong op zijn landgenoot Ekkart Teichreber die onze landgenoot Pierre Kumps versloeg voor de 2e plaats.

    Eric De Vlaeminck reed en won in het Zwitserse Pieterin na 22 km had hij 1'16" voorsprong op Hermann Gretener en volgde Peter Frischknecht als 3e op 1'42"

    01-01-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!