Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salvatore Crippa

    .

    Vandaag is de Italiaan Salvatore Crippa te Monza overleden, stad waar hij op 2/11/1914 is geboren. Crippa was prof van eind 1937 t/m 1950. In1937 won hij de Coppa del Re. Voor 1938 was er een zege in de 5e rit van de Giro. Derde werd hij in de Ronde van Lombardije in 1939. Ereplaatsen in het eindklassement van de Giro: 6e in ’39 – 4e in ’46 en 8e in 1947.

    30-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Bornem

    Vandaag werd het parkoers voor het BK te Bornem op 25/6/’72 verkend en kreeg zonder de minste aarzeling de zegen van de B.W.B. Het zwaartepunt ligt aan het kapelletje van O.L.Vrouw van Tranen, op de hoek van de kasseiweg die licht oploopt tussen Luipegem en Zavelberg.Deze smalle kasseiweg zonder fietspad bezijde heeft een lengte van 2,9km. Waardoor de renners met 20 ronden toch een 58km kasseien onder de wielen krijgen geschoven. Met zijn 20 ronden van 13,4km en een aanloop van circa 7km komt de totaalafstand op 275km.

    30-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenoble

    De 6daagse van Grenoble in Frankrijk is de 2e editie. Op 25/1 van dit jaar vond de 1e plaats en werd gewonnen door het duo Peter Post (Ned) vertrokken met Gerben Karstens- Alain Van Lancker (Fra) gestart met Jacky Mourioux. Voor onze landgenoten Walter Godefroot – Ferdinand Bracke was er toen een 4e plaats. Van Belgische zijde komt enkel de ploeg Patrick Sercu – Ferdinand Bracke aan de start. Ook bij de liefhebbers is er een Belgische ploeg aan de start: Milo Cools – Julien Vermote.

    29-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    René De Clercq

    Verschillende Belgen mochten in het Buitenland hun kunsten tonen. In Duitsland te Berlijn waren Eric De Vlaeminck, Albert Van Damme en Bertje Vermeire aan de slag. 6.000 toeschouwers waren present om de 5 profs die met een handicap van 15” vertrokken en 50 liefhebbers aan het werk te zien. Deze handicap werd echter vlug teniet gedaan. Eric en Albert hebben gans de wedstrijd het tempo aan, maar in de laatste km is Rolf Wolshohl van hen weggereden om met 30meter te winnen. Eric werd 2e en Albert 3e. Voor Bert Vermeire was er de 4e plaats op 21”. Als 5e op 55” kwam de gebaarde Ekkehard Teichreber over de streep.

    In Frankrijk te Boeil-Bezing een dorpje met een 900tal inwoners gelegen in de Pyrénées-Atlantiques (regio Aquitanië). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Pau. Heeft onze landgenoot René De Clercq bij ijzigkoud en regenweer de zege behaald. Na 20km had hij 1’55” voorsprong op de Spanjaard Gonzales en liefst 8’25” op de Fransman Pierre Bernet.

    Te Birmingham in Groot-Brittannië was het ook een Belgische zege, Freddy Naert was er de beste voor de Brit John Atkins en de Zwitser Walter Müller.

    Ook te Diekirch – Luxemburg mochten wij juichen, daar was Willy Vermaercke de beste van 29 starters. Na 24km had hij 13” voorsprong op de Fransman André Wilhelm en was onze tweede landgenoot Roger Bijn derde op 38”. Eerste Luxemburger was Lucien Didier die met 4’01” achterstand 4e werd. Nog enkele Belgen in de top15: 7e Eric Mathijs op 4’38”, Marian Polansky ( een Vaderlandsloze maar in België wonend werd 8e in z.t., Alain Clausse uit Arlon eindigde 13e op 10’01”.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    André Geirlandt

    Liefst 9 wedstrijden in het veld vandaag, 3 A-crossen, 3 B-crossen, 2 C-crossen en 1 regionale cross. In Yvoir en Dworp was het tevens het PK.

    Vandaag geen Eric De Vlaeminck, Albert Van Damme of Robert Vermeire aan de start in een Belgische cross zij en nog enkele anderen hebben een verbintenis in het buitenland.

    In de A-cross van Dikkelvenne rijd Flory Ongenae met 55” voorsprong naar de zege. Voor de 2e plaats is Marc De Block sneller dan Alfons Van Parijs.

    In Kachtem kwamen 25 renners aan de start van de A-cross en won André Geirlandt met 45” voorsprong op Jefke Thielemans, de 3e Eric Desruelle volgde op 2’20” Gérard David als 4e keek al op een achterstand van 4’20” en de 5e Emiel Vergote moest 4’40” toegeven.

    Voor de A-cross van Tollembeek kwamen 27 renners opdagen. Freddy Nijs als winnaar had 1’50” voorsprong op Norbert De Deckere en al 2’48” op de 3e Julien Van Den Haesevelde, René Cortens werd 4e en August Badts vijfde.

    In de B-cross van Klein-Sinaai was de zege voor Leo Arnouts die 15” voorsprong had op Robert Van De Sompele en Pierre Blommaert.

    De B-cross van Yvoir was tevens het PK. Na 22km afgelegd in 53” was Jan Teugels winnaar voor Raymond Buyle en Lucien Goossens. De titels waren bij de junioren voor S. Bourgeois als 8e en bij de liefhebbers werd met een 15e plaats Jacques Martin de kampioen

    De 2e B-cross ging door te Drongen waar Karel (Charles) Palmans het haalde voor Ronny De Vos en Wim Albrecht.

    Voor het Brabants Pk werd het te Dworp in de C-cross een broederstrijd waar Henri (Hendrik) Vandenbrande (14/4/’54) het haalde voor zijn oudere broer Jean-Philippe Vandenbrande 4/12/’55) die op 30” volgde. Als 3e kwam Michel Leclercq over de streep.

    43 deelnemers namen bij mooi weer de start in de regionale-cross van de wielerclub “Onder Ons” van Bloemendaal – Halen. Van bij de start kwam Frans Mertens aan de leiding en dit zou de ganse wedstrijd het geval zijn. Van Hove en Hollebeke waren de enigen die wat weerstand konden bieden. Toen echter Hollebeke zijn vork brak, hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, en Van Hove die over de ongelukkige was gevallen met het gevolg dat zijn kadans was gebroken. Roger Van Hove als 2e op 1’20” kon nog net uit de greep van Frans Lemmens blijven die op 5e van de tweede eindigde. Voor de 4e plaats was Alfons Ban Hout op 2’30” de snelste voor Jean-Pierre Cuypers, Hubert Achten, Lucien Vanderaerden, Gilbert Billen, André Verbraecken en sluit Jos Schepers de top10 af.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    De finale in de 6daagse van Gent beleefde opnieuw een duel tussen de 2 toploegen, Sercu-De Vlaeminck en Post-Bracke. Op tien minuten van het einde was het Sercu die det welletjes vond en met Roger 1 winstronde nam. In de eindspurt was Roger ook nog de beste. 1.Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck 262p. op 1 ronde Peter Post-Ferdinand Bracke 196p.Derde ploeg op het podium was Julien Stevens-Theo Verschueren op 4 ronden en 221punten. In de Toekomstzesdaagse was de zege voor het Belgisch-Nederlands duo Marc Demeyer- Klaas Balk voor Roland Boulard-Eric Demeyer op 2 ronden werden Van Laethem-Daelemans 3e.

    Ook in Münster liep de 21e 6daagse teneinde. De laatste koppelrit over een uur werd het Nederlandse koppel Duyndam-Pijnen fataal. Duyndam kwam ten val en moest de strijd staken. De Duitser Muddeman stapte eveveens van de fiets en zo kwam er een nieuwe ploeg Pijnen-Fritz. Ook hier viel de beslissing op het einde,op 20’ van ’t slot namen Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 1 ronde voorsprong zij hadden 350p. Wilfried Peffgen-Wolgang Schulze met 489p.werden 2e, en het Duits-Franse koppel Jürgen Tschan-Alain Van Lancker met 414p. derde. De nieuw gevormde ploeg met de Nederlander René Pijnen en de Duitser Albert Fritz 345p. werd 4e deze drie ploegen eindigden op 1 ronde.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .

    Voor vandaag staan er op het programma 2 A-crossen, 1 B-cross en 1 regionale cross.

    Met 49 zijn ze gestart in de A-cross van Ruddervoorde waar de 25km werden afgelegd door Norbert De Deckere in 1.09’. De 2e plaats op 5” werd behaald door Eric Desruelle met in zijn spoor Flory Ongenae, Julien Van Den Haesevelde en Alfons Van Parijs. Op 18” volgde dan Gérard David als 6e.

    Weinig tegenstand voor Albert Van Damme te Schoonaarde, enkel André Geirlandt kon enkele ronden bij Berten blijven. Toen Van Damme nog een beetje harder op de trappers duwde in de modder moest ook Geirlandt achterblijven. Enkel voor plaats 3 was er nog strijd. Aanvankelijk waren Marc De Block, Jos Thielemans, Freddy Nijs en Theo Verlinden samen. Er kwam afscheiding tussen dit viertal want De Block en Thielemans slaagden erin hun twee medemaats achter zich te laten. In de achtste ronde zakte Thielemans af naar het groepje Nijs. Winnaar Van Damme had 1’22” voorsprong op Geirlandt en 3’08” op De Block. Voor plaats vier was Jos Thielemans sneller dan Freddy Nijs. Verder in de top10: 6.Theo Verlinden, 7.Jan Teugels, 8.August Badts, 9.Leon Scheirs en 10.Pierre Blommaert. Amper een tiental renners werden niet gedubbeld.

    In de B-cross van Lokeren was Jos Pauwels de beste van 38. In een spurt met drie versloeg hij Robert Van De Sompele met 1 lengte en moest zijn broer Leo op 2 lengten tevreden zijn met plaats 3.

    Op de Bolleheide te Thiewinkel-Lummen werd de regionale cross voor de 3e maal ingericht door De Harp FC. De 36 renners namen bij goed weer de start. Reeds vlug reden Mertens en Lemmens samen aan de leiding. In de 2e van de 12 te rijden ronden ging Frans Mertens solo en zou tot 1’30” uitlopen op Frans Lemmens. Voor de 3e plaats op 2’30” was Edward Lievens sneller dan Jean-Pierre Cuypers, Roger Van Hove en Alfons van Houdt.

    In het 200 hectare groot Kralingse Bos te Rotterdam won Gertie Wildeboer na 23,6km met 3’12” voorsprong op J. Spetgens en werd Cock vander Hulst 3e op 3’40”.

    27-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernard Delchambre

    .
    Bernard Delchambre

    Bernard Delchambre (19/1/1949) uit Momignies zal volgend jaar uitkomen voor de Franse ploeg Sonolor-Lejeune waar hij ploegmaat zal worden van Willy Teirlinck en Daniël Van Ryckeghem. Bernard behaalde dit seizoen 8 overwinningen waarvan vier in België, Namen - Grand-Leez, Namen – Clermont, Acoz en Barbençon. De andere vier werden behaald in Frankrijk, Lievin, Sedan, 1e rit Ronde van Artesië en Paris-Epernay. Deze vier overwinngen in Frankrijk en het feit dat zijn oudere broer Yvonnic in 1966 prof was bij Pelforth-Sauvage-Lejeune zal ook wel meegespeeld hebben.

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ploeg

    .

    Nieuwe Belgische ploeg gevormd, in het châlet van Berg waar Lomme Driessens een akkoord heeft bereikt met Miel Van Cauter ex-wereldkampioen bij de liefhebbers in 1954 te Solingen en Belgisch kampioen bij de profs in 1955 te Marche. Miel die na zijn korte loopbaan als prof een zaak in caféspelen heeft (bij mijn ouders heeft nog een “kaske” van hem gestaan) zal samen met Magniiflex en De Gribaldy een 30tal renners te werk stellen. De Franse rijwielconstructeur De Gibraldy die net uit Portugal kwam waar hij een gesprek had gehad met Joaquim Agostinho dat deze laatste heeft ingezien dat hij nog voor minstens 1jaar aan deze ploeg was verbonden. Van Belgische zijde vernoem ik de voornaamste, Rik Van Linden, Georges Pintens, Willy De Geest en Ward Janssens.

    25-11-2011 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Gent

    In het kader van de 6daagse van Gent werd er een achtervolging over 5km verreden tussen Dirk Baert die met een tijd van 4’52”6 Ferdinand Bracke versloeg deze reed 4’55”4.

    In de 6daagse staat het koppel Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck 92p. aan de leiding voor Peter Post-Ferdinand Bracke 48p. Op 1 ronde volgen Theo Verschueren- Julien Stevens 54p. De ploeg Fernand Hermie-Ronny Van Marcke 85p. hebben als laatste al 22 ronden achterstand.

    24-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Luis Ocana heeft zijn contract bij de wielerploeg Bic verlengd tot eind ’74. Luis zal de steun krijgen van 16 Franse renners, o.a. Grosskost, Genty, Labourdette en Letort. Van Belgische zijde, De Boever, Leman en Rosiers. Voor Nederland Pijnen. De Deen Mortensen, de Luxemburger Schleck en de Spanjaars Aranzabal. Voor 1972 zal de ploeg zich concentreren op de Tour waarin Luis dit jaar de leiding had toen hij door een val werd uitgeschakeld. Luis zal het nieuwe seizoen beginnen met Parijs-Nice en zal ook Milaan-San Remo rijden.

    23-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse van Gent

    Vandaag start de 6 daagse van Gent en die van Münster in Duitsland. Als inleiding van de start van de 6daagse werd er in Gent het BK baan voor studenten verreden. In de snelheid ging de titel net als verleden jaar naar Danny Van de Zande die in de finale het haalde van Etienne Vincke. De 3e man op het podium was Antoine De Roo en was Johan De Cleir 4e. In de achtervolging werd Ferdi Van Den Haute de nieuwe kampioen, in de finale liep hij na 10 ronden Hubert Paelinck in. Voor de 3e plaats liep Robbens na 19 ronden Eric Robaeys in. De 3e proef het omnium bestond uit 4 proeven. Men begon met een tijdrit over 500m. met aanloop. Met een tijd van 32” won Paul Kumpen. In de puntenkoers werden klassementen gewonnen door Van Slycke, Veldeman en Kumpen die er 3 won. Ook in de afvalling was het opnieuw Kumpen die won. In de achtervolging waren Van Quickenborne, en Van Slycke de winnaars. Paul Kumpen werd met 6punten kampioen voor Christian Van Slycke 12p., Rik Van Quickenborne 13p. Frank Veldeman 15p., Ivan Van Moen 17p. en Guido Wenteyn 18 punten.

    22-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Freddy Nijs

    Opnieuw 8 crossen vandaag, 3 A-crossen, 2 B-crossen, 2 C-crossen en 1 regionle het PK van Limburg.

    In de A-cross van Beernem namen 31 renners de start en was de zege voor Eric De Vlaeminck die Robert Vermeire 5” achter zich liet. Voor Eric Desruelle als 3e had 35” achterstand, voor de 4e Norbert De Deckere moest men al 3’10” wachten. De Duitser Dieter Ulrich eindigde 5e op 4’25”.

    Voor de A-cross van Battel (Mechelen) woonplaats van de vroegere kampioen René De Rey,kwamen 30 renners aan de start. Het was August Badts die met 20” voorsprong op Jefke Thielemans won. Verder volgden in de top5 André Geirlandt, Marc De Block en Julien van Den Haesevelde.

    In de A-cross van Zoutleeuw waren slechts 20 renners aan de start en werd het een tweestrijd tussen Freddy Nijs en Albert Van Damme door eerstgenoemde met 1 lengte gewonnen. Op 36” werd Danny Van Goidsenhoven 3e, voor René Cortens op 45” was er een 4e plaats en werd Lucien Goossens 5e op 1’05”.

    Een Nederlandse zege in de B-cross van Herentals waar Gert Wildeboer de beste was van 24. Op 200 m. volgde Jos Pauwels en werd de Nederlander Albert Scheffer 3e voor zijn landgenoot Cock Van Der Hulst.

    In de B-cross van Waasmunster waar 34 renners aan de start kwamenwas Robert Van De Sompele weer de beste. Rik Arnouts als 2e volgde op 16” en voor Michel Pollentier was er op 25” een derde plaats, op 35” volgde Roger Bijn die Gabriël Vindevogel en andere achter zich.

    In de C-cross van Silly was Michel Leclercq na 17km liefst 2’15” sneller dan de broers Rik en Jean-Philippe Van Den Brande.

    Te Wetteren waren er 39 renners aan de start van de C-cross de zege was voor de Antwerpenaar Jan Knors die in een spurt met twee Freddy De Schacht versloeg. 10” later werd Charel Palmans 3e.

    Met 29 zijn ze vertrokken in de regionale wedstrijd tevens het provinciaal kampioenschap op de omloop van de Molen te Tessenderlo. De renners vertrokken onder een neergutsende regen en een stormwind. De plaatselijke renner Frans Lemmens kwam al na de 1e ronde alleen door. Zijn naaste achtervolgers waren Engelen, Hollebeke, Mertens en Van Vlierden. Enkel Mertens is tot bij de leider geraakt maar heeft slechts 3 ronden kunnen volhouden. Vanaf dan heeft Lemmens zijn voorsprong vergroot. op 2’45” werd Frans Mertens 2e voor Michel Van Vlierden en Maurice Hollebeke. De 5e Lucien Vanderaerden had reeds 1 ronde achterstand. Voor Leo Engelen die in het begin mee was werd tenslotte 15e op 2 ronden. Romano Martini die als 20e over de streep kwam werd 3x gedubbeld.

    In Duitsland te Gütersloch heeft drievoudig wereldkampioen Rolf Wolfshohl die reeds in de 2e van de 15 af te leggen ronden de leiding nam de zege behaald voor zijn landgenoot en liefhebber Klaus-Peter Thaler die 1’44” achterstand had. De Duitser Klaus Joerdens werd 3e en volgde op 2’06”. Plaats 4 &5 waren voor onze landgenoten Freddy Naert 2’51” en René De Clercq 3’21”.

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    August Badts

    Acht crossen staan vandaag op het programma, 3 voor de A’s, 3 B’s, 1 C en 1 regionale.

    In de A-cross van Moere was de zege voor Eric Desruelle die 1’15” voorsprong had op Gèrard David en volgde Michel Pollentier als 3e op 2’20”.

    In Noorderwijk kwamen 35 renners aan de start van de A-cross, August Badts haalde het voor Flory Ongenae die een 100tal meters achterstand had. De 3e André Geirlandt volgde op 40”. Als 4e kwam op 45” Theo Verlinden over de streep op 15” gevolgd door Jos Thielemans.

    Nogmaals een zege voor Albert Van Damme die de sterkste was van 21 tegenstrevers te St.Amandsberg waar Norbert De Deckere op 20” werd gefietst. Als 3e op 45” kwam René De Clercq over de streep, Michel Baele volgde al op 1’30” hij liet Julien Van Den Haesevelde en Freddy Naert achter zich voor de 4e plaats.

    Robert Van De Sompele behaald zijn vijfde seizoenszege te Bassevelde waar hij de beste is de van 28 die aan de start kwamen. Na 20km heeft hij 10” voorprong op Alfons Van Parijs die zelf 35” voor Gabriel Vindevogel over de meet reed.

    Freddy Van Audenhove won de B-cross van Jambes waar hij voor Lucien Gossens en Raymond Buyle eindigde.

    In Muizen bij Mechelen won Leo Arnouts de B-cross en kreegJan Teugels en Jos Pauwels mee op het podium. Roger Bijn werd 4e en Willy Vermaercke 5e.

    33 renners kwamen naar St. Truiden waar de sportvrienden van Sint-Pieter hen 11 rondjes liet rijden. Het waaltje Bernard Bourguignon uit Ougrée en Leo Engelen reden van bij de start weg. In de 3e ronde nam Lemmens met in zijn wiel Mertens het commando over, op 50m. volgde Van Hove en op 100m kwamen Hollebeke met Bourguignon door. Het was in de 6e ronde dat Frans Mertens naar de leiding reed en met 35” voorsprong won voor Frans Lemmens. Voor Roger Van Hove was er op 45” een 3e plaats en Maurice Hollebeke op 48” kon nog net zijn 5e plaats veilig stellen, want de 5e Jos Scheepers volgde slechts op 2”. Voor Bernard Bourguignon was er nog een 9e plaats op 1’45”.

    20-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bk Omnium

    .
    Lijn Loevesijn

    Op de wielerbaan van Vorst-Brussel wou men de Franse liefhebbers Daniël Morelon – Pierre Trentin uitspelen tegen de profs. Maar dit feestje ging niet door. Op het programma van die avond stond een wedstrijd G.P.Poeske Scherens Sprint voor profs en liefhebbers. Een ploegkoers voor liefhebbers. En het BK ploegkoers voor profs. Bij de liefhebbers namen de 2 reeds vernoemde Fransen het op tegen het Belgisch duo Lucien Zelck-Manu Snellinckx. Onze landgenoten hebben geen schijn van kans gekregen. In de finale versloeg Morelon zijn landgenoot Trentin met liefst 6 lengten en reed een tijd van 8”5 voor de laatste ronde wat zelfs vlugger was dan bij de profs. Voor de 3e plaats won Snellinckx van Zelck. Het publiek was niet tevreden en floot de Fransen uit omdat zij volgens hen te gemakkelijk hun reeks wonnen tegen onze landgenoten.

    Bij de profs was de zege voor de Nederlander Lijn Loevesijn die met 1 lengte won van onze landgenoot Robert Van Lancker. Voor de 3e plaats was Tim Mountford (USA) de betere van de Italiaan Luigi Borghetti.

    De ploegkoers bij de liefhebbers werd gewonnen door Milo Cools-Roland Boulard met 1 ronde voorsprong op Van Laethem-Daelemans en Persyn-Lepers.

    Het Bk omnium voor profs, dat begon met de afvalling gewonnen door Sercu voor Barras, Baert, De Bosscher, R.De Vlaeminck en Bracke. In de achtervolging over 4km won De Vlaeminck 4’56”van Bracke die na 2’30” werd ingelopen. Baert met 4’56”3 won van De Bosscher die na 3’12” was ingelopen. En Sercu 4’52”4 won van Barras ingelopen na 3’56”5. Ook deze reeks gaat naar Sercu. Volgende proef de 1km met vliegend vertrek weer Sercu die wint voor Baert, dan als 3e De Vlaeminck en De Bosscher, 5e Barras en 6e Bracke. Laatste proef de puntenkoers hier was De Vlaeminck de beste met 20punten en 2 ronden voorsprong op de anderen waarvan Sercu 2e werd voor Barras, Baert, De Bosscher en Bracke. In de eindstand heeft Patrick Sercu 5 punten, als 2e volgt Dirk Baert 11p., 3e Roger De Vlaeminck 12,5p., Georges Barras 14p., Willy De Bosscher 17,5p en Ferdinand Bracke 24punten. Voor Patrick Sercu is het zijn 36ste baantitel.

    In Duitsland streden de liefhebbers te Münster voor het Duits kampioenschap omnium. De zege was voor Udo Hempel met 30 punten, voor Peter Vonhof 25p., Günter Haritz 21p. en Dieter Berkmann als 4e had 18 punten.

    20-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Patrick Sercu & Peter Post

    De “Nacht van de Revanche” te Frankfurt een ploegkoers over 6 uur is gewonnen door het Nederlandse duo Leo Duyndam-René Pijnen. Zij hebben tevens een nieuw baanrecord over 3km ploegkoers gevestigd met een tijd van 3’22”. In de 6 uur dat zij hebben gereden legden zij 259,216km af,en behaalden 55 punten. Op de 2e plaats op 1 ronde eindigde de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kemper met eveneens 55punten en werden Wolfgang Schulze-Sigi Renz met 28p. derde. Voor de ploeg Peter Post-Patrick Sercu was er een 4e plaats met 56p op 2 ronden, ook de ploeg Wilfried Peffgen-Albert Fritz 34p. eindigden op 2 ronden. Op 7 ronden werd de ploeg Louis Pfenninger – Theo Verschueren 6e met 19p. En Piet De Wit met Karl-Heinz Muddeman als 7e op 13 ronden hadden 11punten.

    19-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Ole Ritter

    Op de wielerbaan van “Augustin Malgar” in de Mexicaanse hoofdstad heeft Oler Ritter het wereldrecord over 100km gebracht op 2.14’02”51 en nam daardoor zijn record terug dat op 19/9 door zijn landgenoot Jörn Lund was verbeterd. Ritter was in de voormiddag aan zijn recordpoging begonnen bij zonnig en windstil weer. Reeds halfweg had Ritter 1’ voorsprong op het gestelde ritschema. Voor de recordpoging reed hij op een fiets van 5,985kg.

    18-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De nieuwe Duitse wielerformatie Rokado krijgt stilaan vorm. Rolf Wolfshohl zal als wegkapitein fungeren. De Fransman Lucien Aimar winnaar van de Ronde van Frankrijk 1966 komt over van Sonolor-Lejeune. De Nederlander Gerben Karstens komt over van Goudsmit-Hoff. Van Duitse zijde komen Klaus Bugdahl en Dieter Kemper en enkele liefhebbers die de overgang naar de profs maken.

    17-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Ploegleider Kees Pellenaars heeft reeds 12 renners een contract gegeven voor volgend seizoen bij de ploeg Goudsmit-Hoff, waar nog plaats is voor twee renners. Voor Harry Steevens die onlangs werd geopereerd aan zijn knie is het afwachten hoe hij hersteld. De 12 die reeds zeker zijn: Rinus wagtmans, Gerard Vianen, Jan Krekels, Tino Tabak, Gerard “Ger” Harings, Jos Van Der Vleuten, Harry Van Leeuwen, Wim Prinsen, Kees Koeken, Jos van Beers, Leo Duyndam en Jan Van Katwijk.

    16-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Wereldrecordhouder over het uur Ole Ritter momenteel verblijvend te Mexico,heeft bekend gemaakt dat hij een aanval zal doen op het wereldrecord van de 100km. De recordpoging zou plaatsvinden op de wielerbaan van Mexico op 18/11. Dit record dat wordt verreden op een openluchtbaan, zonder gangmaker en zonder aanloop staat op naam van de Italiaan Gianni Fusar Imperatore die op de wielerbaan van Rome op 3/6 van dit jaar een tijd liet afdrukken van 2.20’36”40/100.

    15-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Flory Ongenae

    8 crossen vandaag: 3 A-crossen, 3 B-crossen, 1 regionale en en BK ’72 voor Junioren en Nieuwelingen.

    Het Bk voor Junioren en Nieuwelingen vond plaats te Erembodegem er werd gestart met 44, waarvan na 19km met een tijd van 49’55” Jozef Six de nationale trui mocht aantrekken. Als 2e kwam Charles Palmans met 20” achterstand over de streep en volgde als 3e op 45” Luc Valepijn, voor Jan Knors was er op 1’22” de 4e plaats en als 5e had Etienne Van Der Helst een achterstand van 1’50”. 11e werd René Wuyckens uit Kessel-Lo wiens vader Staf in 1945 de eerste Ronde van Limburg (rittenwedstrijd) won, toen nog voorbehouden voor onafhankelijken. Raymond Impanis werd toen 2e in dezelfde tijd als Staf maar deze had bij het optellen van de uitslag per rit 16 punten tegenover 18 voor Raymond.

    Te Nokere kwamen 32 renners aan de start van de A-cross, na 23km had Norbert De Deckere 55” voorsprong op Julien Van den Haesevelde en 1’15” op Marc De Block.

    In de A-cross te Heverlee was de zege voor Bert Vermeire die 1’ voorsprong had op René De Clercq en de Nederlander Jan Spetgens.

    Te Rijmenam werd het provinciaal kampioenschap van Antwerpen betwist, voor deze A-cross kwamen 53 renners aan de start. De zege was voor Flory Ongenae die de 25km aflegde in 1.02’, als 2e eindigde August Badts en met zijn 3e plaats mocht Henri(Rik) Arnouts de provinciale trui aantrekken. Voor Jos Thielemans was er een 6e plaats. Als wegrenner werd Jos Deschoenmaecker 10e en Eddy Verstraeten 17e en Herman Van Loo 21e.

    In de B-cross van Furnaux bij Mettet was Michel Pollentier de beste voor de Nederlander Roland Vande Burve die op 1’30” volgde en de Fransman Alex Gerardin.

    De B-cross van Hamme werd gewonnen door Robert Van De Sompele die 20” voorsprong had op Alfons Van Parijs en 35” op Willy De Vos.

    De laatste B-cross van vandaag werd verreden te Zwevezele waar Eric Desruelle 1’40” voorsprong had op Eric Debruyne en 1’55” op Eric Meiresonne.

    In de regionale cross van Vlijtingen was er de traditionele strijd tussen de 2 Fransen. Het was Frans Lemmens die het haalde voor Frans Mertens en Jean-Pierre Cuypers.

    Voor Eric De Vlaeminck was er een zege in het Italiaanse Vaprio d’Agnona waar hij 1’35” voorsprong had op de Duitser Rolf Wolfshohl en onze landgenoot Gérard David.

    Ook in Zwitserland te Uster was er een Belgische zege, Albert Van Damme was in een spurt met twee sneller dan Freddy Nijs, op 28e werd Peter Frischknecht 3e, Albert Zweifel als 4e had 56” achterstand en op 1’ eindigde Renato Longo vijfde.

    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Vorst/Brussel

    De 6daagse van Vorst/Brussel is gewonnen door het Duitse duo Albert Fritz-Sigi Renz zij hadden met 69 p. de minste punten van de 9 ploegen die de 6daagse uitreden. Op 1 ronde en met 307 p. werden Patrick Sercu – Roger De Vlaeminck 2e, in dezelfde ronde eindigde ook Ferdinand Bracke en Peter Post met 198p. In de 6daagse van de Toekomst was de zege voor Lucien Zelck- Wilfried Wesemael voor Milo Cools – Julien Vermote en de Zwitsers Josef Fuchs – René Savary.

    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Theo Verschueren

    In de Ronde van Mexico voor liefhebbers werd de laatste rit Puebla-Mexico over 115km gewonnen door de Mexicaan Agustin Alcantara voor de Uruguayaan Saul Alcantara en Virg. Pineda uit Guatemala. In de eindstand heeft de Italiaan Mario Conti 38” voorsprong op de Nederlander Fedor Den Hertog en staat ook Aldo Arencibia uit Cuba mee op het podium hij heeft 5’34” achterstand. Het zijn ook enige drie die de leiderstrui hebben gedragen. Onze landgenoot Gustaaf Van Cauter viel juist naast het podium en had als 4e een achterstand van 6’34”. Verder vinden we nog als Nederlander, Piet Van Katwijk als 6e met 10’52” achterstand en als Belgen volgde August Herijgers als 9e op 10’52” en als 19e Aimé Delaere die 16’11” langer heeft gereden dan de eindwinnaar. In het landenclassement bezette België de 2e plaats op 1’11” van Cuba, Nederland werd 7e. In de bergprijs gewonnen door de Cubaan Saul Alcantara vinden we in de top10 twee Nederlanders: als 5e Piet Van Katwijk en Fedor Den Hertog als 7e.

    Op de wielerbaan van Dortmund won onze landgenoot en wereldkampioen Theo Verschueren een wedstrijd 1/2 fond over 60’. Kwamen mee op het podium de Nederlanders Jaap Oudkerk met 210meter achterstand en Cees Stam die op 360 meter volgde. Bij de liefhebbers ging de zege eveneens naar de wereldkampioen, de Duitser Horst Gnas had na 40’ 360 meter voorsprong op zijn landgenoot Rainer Podlesch en onze landgenoot Firmin De Vleminck als 3e had 620 meter aan zijn broek.

    Het Duits kampioenschap 1972 ploegkoers voor liefhebbers te Frankfurt werd gewonnen door het duo Günter Haritz-Peter Vonhof zij hadden 1 ronde voorsprong op Knab-Feuerbach en 2 ronden op Sprenger-Lange.

    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Weerwraak van de Nederlanders Fedor Den Hertog wint de 15e en voorlaatste rit Cuernavaca-Puebla in de Ronde van Mexico voor liefhebbers. Na 172km die hij reed in 4.21’21” ging hij zijn landgenoot Piet Van Katwijk en de Cubaan Sergio Martinez vooraf. Corti blijft leider.

    Op de wielerbaan van Rotterdam werd er door de liefhebbers een wedstrijd 1/2 fond betwist, de Duitse wereldkampioen Horst Gnas die de 20km aflegde in 20’08” won voor de Nederlanders Nico Been en Albertus Boom.

    13-11-2011 om 06:30 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Leo Arnouts

    Vandaag zaterdag 13/11 was er 1 A-cross, 2 B-crossen, 2 C-crossen.

    Voor de A-cross van Hingene-Wintam kwamen zaterdag 52 renner opdagen, en was André Geirlandt outstanding, slechts Flori Ongenae, die na heel wat tegenslagen tijdens de seizoenaanhef, nu weer in een prima conditie steekt, kon één ronde in het wiel van de sterk rijdende Adegemenaar blijven. Nadien was er alleen nog spanning voor de tweede plaats. Julien Van Den Haesevelde geraakte eerst nog bij Ongenae en een uit twaalfde positie teruggekomen Gust Badts met René De Clercq in zijn wiel deed hetzelfde. Die brutale inspanning werd Badts fataal, Flory Ongenae werd op 15” tweede, Julien Van Den Haesevelde als 3e had 25” achterstand. Voor plaats 4 was August Badts sneller dan René De Clercq, e.a. Voor Jos Thielemans was er een 12e plaats.

    Voor de cross van Deurne-Diest kwamen 56 renners opdagen. Leo Arnouts won met 15” voorsprong op de Nederlanders Johan Spetgens en Albert Scheffer verder in de top5 Theo Verlinden en veelwinnaar in de regionale crossen Frans Mertens.

    Te Beerst- Keiem kreeg de plaatselijke vedette Michel Pollentier 43 tegenstrevers te bekampen. De zege was voor Norbert De Deckere die na 25km in een spurt met twee Eric Desruelle versloeg, op 20” volgde Robert Van De Sompele als 3e en werd Michel Pollentier 4e hij had 1’05” achterstand.

    De C-cross van W.C.Eendracht Hoxent te Eksel voor jongeren was tevens het PK van Limburg waarvoor 50 renners aan de start kwamen. Reeds van bij de start waren het Knors, Van Horenbeke, Schepers, Wendelen, Agten en Peeters die de toon aangaven. De vier eerstgenoemde konden zich afscheiden en namen 1’ voorsprong. In de voorlaatste ronde reed de man uit Overijse Henri Van Horenbeke van de andere weg en won met 5” voorsprong op Jan Knors en werd Jozef Schepers uit Heusden op 20” derde en provinciaal kampioen.

    In Hombeek werd de 2e C-cross gewonnen door Henri Abbeloos voor Jozef Meynzer en Jozef Van Muylder.

    13-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mexico

    .
    Wim Kelleneers
    Nadat hij gisteren de leiderstrui veroverde wint de Italiaan Mario Corti de 14e rit in de Ronde van Mexico voor liefhebbers. Net als gisteren waren plaats 2 en 3 nu ook weer voor Nederlanders. Toluca-Cuernavaca over 180km werd afgelegd in 5.29’24” en stonden met de Italiaan Fedor Den Hertog en Wim Kelleneers op het podium.

    12-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Rik Van Steenbergen op bezoek te Niel
    Heel wat bedrijvigheid in het veld op de dag van Wapenstilstand. Er waren liefst 8 crossen: 2 A-crossen, 3 B-crossen, 2 C-crossen en 1 regionale.

    In de A-cross van Meulebeke kwamen 45 renners aan de start en was de zege voor Flory Ongenae die 20” voorsprong had op René De Clercq en 30” op Eric Desruelle.

    In Niel was er een A en B-cross: Eric De Vlaeminck heeft zijn zege van vorig jaar niet kunnen hernieuwen. Hij overschreed zelfs niet de aankomst aangezien hij de laatste ronde wegens pech uit de wedstrijd verdween. In het eerste gedeelte van de wedstrijd gaven Geirlandt, Eric De Vlaeminck, Leemans, Looyen, Badts en Albert van Damme de toon aan. In de vierde ronde kon Leemans het tempo niet meer volgen en even later diende ook Gust Badts terrein prijs te geven. Onder impuls van Eric De Vlaeminck viel het kopgroepje de voorlaatste ronde uit elkaar, doch het zou uiteindelijk Albert Van Damme zijn die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Op 30” volgde Bert Vermeire en André Geirlandt. Gust Badts als 4e volgde op 1’ en Freddy Nijs als 5e had 1’35” achterstand. Frans Verbeeck eindigde als 12e en Rik Van Linden werd 16e beiden op 2’25”.

    Bij de liefhebbers stak Jos Thielemans met kop en schouders boven zijn 57 tegenstanders uit. Hij reed het ganse deelnemersveld uit elkaar zodat hij met grote voorsprong de eindstreep bereikte voor Hendrik Arnouts, Lode van den Boch, Armand Goethals, Jozef Six en Karel Palmans.

    De B-cross van Kluisbergen werd gewonnen door Norbert De Dedeckere die 40” voorsprong had op Robert Van De Sompele en 52” op Roger Bijn. Bij de C’s was Luc Valepijn de beste voor Michel Declercq die 30” achterstand had en Henri Van Horenbeke.

    Bij de C’s in Meulebeke was Wim Meynzer de beste voor Freddy De Schacht die op 30” volgde en Jean Knors.

    Voor de 2e regionale cross van Neeroeteren ingericht door de Sportvrienden kwamen 42 renners opdagen. Het was al na 2 ronden dat de favorieten: Mertens, Van Vlierden, Moonen en Lemmens vooraan zaten. Aan Frans Mertens was weer eens niets te doen, hij won met 1’10” voorsprong op Frans Lemmens. Deze heeft zijn 2e plaats te danken aan het feit dat Michel Van Vlierden had af te rekenen met vorkbreuk en uit de wedstrijd verdween, en omdat Moonen een schoen verloor en alzo naar plaats 7 terugviel.

    11-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mexico

    Met Zitacuaro-Toluca zitten de renners al aan de 14e rit in de Ronde van Mexico. Het was de Braziliaan José Eudave die na 95km twee Nederlanders achter zich liet, Fedor Den Hertog en Piet Van Katwijk. Er is ook een nieuwe leider de Italiaan Mario Corti.

    11-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse Vorst/Brussel

    In de koppelrit over 30’ die vandaag woensdag werd verreden hebben de minder goed geplaatste ploegen hun achterstand wat kunnen milderen. De zege in deze wedstrijd was voor Motta-Seeuws met 1 ronde voorsprong en komen alzo naast het duo Post-Bracke. In de sprintnummers die om 18uur werden verreden waren de winnaars: Motta, Duyndam, Karstens, Guimard en Berckmans.

    10-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Voor onze landgenoot Gerry Catteeuw was er vandaag een 3e plaats in de 12e rit van de Ronde van Mexico die werd verreden tussen Morelia en Zitacuaro over een afstand van 145km. Winnaar werd de Mexicaan Joaquim Martinez voor de Nederlander Jan Van Katwijk. Arencibia blijft leider.

    10-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

    .
    Leo Duyndam

    In de 6daagse van Vorst/Brussel zijn de middernacht spurten gewonnen door Stevens, Seeuws, Stevens, Bracke en Motta. Die van 2 uur gingen naar, Barras, Berckmans, Sercu, De Vlaeminck en Van Lancker. Leiders na de 1e nacht zijn Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck 22p. in dezelfde ronde volgen nog Peter Post-Ferdinand Bracke 13p. en Albert Fritz-Sigi Renz 3punten. De andere ploegen volgen op 1 of 2 ronden. De Nederlander Leo Duyndam die tijdens de 1e avond viel kon na enkele uren zijn plaats opnieuw innemen.
    In de Toekomstzesdaagse staan de ploegen Van Ransbeeck-Demeyer en Zelck-Wesemael aan de leiding.

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Mexico voor liefhebbers stond vandaag de kortste rit op het programma te Morelia was er 42km te rijden. Maar de winnaar heeft denkelijk de langste naam Roberto Florencio Breppe Sokosoppi uit Argentinië won voor onze landgenoot August Herijgers en werd de Nederlander Wim Kelleneers 3e. De Cubaan Arencibia blijft leider.

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Hoogdag voor de Belgen in de Ronde van Mexico voor liefhebbers, na de 10e rit Zamora-Morelia over een afstand van 152km was het podium gans Belgisch. Winnaar werd Aimé Delaere voor Frans Van Looy en August Herijgers. Leider blijft de Cubaan Arencibia.

    Eric De Vlaeminck heeft opgegeven in de cross van Fiera di San Martino in Italië waar de zege was voor de Italiaan Franco Livian die zijn landgenoten Franco Vagneur en Dante Signori mee op het podium kreeg.

    08-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan


    .
    Robert Van Lancker
    In Vorst-Brussel gaat om 22 uur de 6daagse van start, eerst werd er nog een wedstrijd gehouden Sprint tussen onze landgenoot Robert Van Lancker die met Christian Brasseur deelneemt aan de 6daagse en Lijn Loevesijn. De zege was voor Van Lancker die de twee reeksen won, verliep de 1e normaal in de 2e werd de Nederlander gedeklasseerd. In de achtervolging was de zege voor Dirk Baert die aan de start van de 6daagse komt met de Zwitser Fritz Pfenninger, Dirk reed 6’12” over de 5km tegenover 6’15”4 voor de Fransman Charly Grosskost. Ook de liefhebbers starten vandaag in hun 6daagse van de Toekomst.

    08-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Norbert Dedeckere

    Eric De Vlaeminck deed in Gansingen-Zwitserland na 4dagen de kamer te hebben gehouden met de griep zijn wederoptreden. Er moesten 8 ronden worden gereden, pas na de 6e kwam er afscheiding, Eric reed van de anderen weg en zou met 17” voorsprong winnen voor Albert Zweifel en Hermann Gretener. Op 22” werd Peter Frischknecht 4e en als 5e op 28” volgde Max Gretener. Voor de Italiaan Renato Longo was er een 15e plaats op 1’57” van de winnaar.

    Met Deftinge-Dudzele en Stekene waren er vandaag 3 A-crossen. B-crossen waren er te Brecht, Erps-Kwerps, Stekene en Overijse en in Koersel was er de regionale cross.

    Voor de A-cross in Deftinge kwamen 38 renners opdagen om 21km in het veld te rijden. De zege was voor Norbert Dedeckere die zijn 2e zege van het week-end behaalde, nu versloeg hij in een spurt met 2 Eric Desruelle en volgde André Geirlandt als 3e op 55” die 10” voorsprong had op Marc De Block. Op plaats 5 op 1’15” van de winnaar eindigde Julien Declercq.

    In Dudzele was na 25km Robert Vermeire de beste voor Freddy Naert en Gérard David. Liefhebber Michel Pollentier reed naar de 11e plaats.

    In de A-cross van Stekene mochten de 44 tegenstrevers van Albert Van Damme voor de 2e plaats strijden. Het was Flory Ongenae die op 40” de 2e plaats veroverde, Freddy Nijs als 3e volgde op 1’20” en de Nederlander Gertie Wildeboer versloeg op 1’30” August Badts voor de 4e plaats.

    De B-cross in Stekene hier was van de 51 deelnemers Willy De Vos de beste, hij had 5” voorsprong op Eric Meiresonne en werd de 3e Robert Van De Sompele op 20” gereden, hij versloeg in een spurt met twee Willy Vermaercke en als 5e op 35” reed Roger Bijn over de meet.

    In de B-cross te Erps-Kwerps was er een nieuwe zege voor de man uit Wolvertem Jos Thielemans, die tot het einde heeft moeten strijden om met 8” voorsprong te winnen van Leo Arnouts die de Duitser Ekkehard Teichreber vooraf ging.

    Van de 46 deelnemers aan de B-cross van Brecht was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Eric Lievens, Jos Pauwels en de Nederlander Chris Looyen.

    Sylvain Engels won de B-cross van Overijse voor Willy Vonckx en Charles Palmans.

    In Koersel werd er door de pas opgerichte wielerclub “Het Fonteintje” een regionale cross ingericht met de deelname van 2 plaatselijke renners, Frans Mertens en Ludo Noels. Het mooie parcours bevond zich in de omgeving van het recreatiegebied van de uitkijktoren. Was Frans Mertens in de 1e ronde al alleen op pad, voor Noels was in diezelfde ronde door pech de wedstrijd al gereden. Mertens bouwde zijn voorsprong steeds verder uit en zouden slechts 7 renners niet gedubbeld worden. Op 3’ werd Frans Lemmens 2e, Roger Van Hove als 3e volgde op 3’30”, Maurice Hollebeke volgde op 3’45”, Jean-Pierre Cuypers op 4’ werd gevolgd door G.Belen, Jos Poelmans en Michel Van Vlierden. Met zijn 9e plaats was Lucien Vanderaerden de 1e gedubbelde.

    07-11-2011 om 07:14 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Buitenland

    De 8 uren van Keulen waarvoor 4000 toeschouwers waren afgezakt naar de Keulse Sporthalle zijn gisteravond 6/11 begonnen en eindigden op 7/11. Drie renners (Frits & Louis Pfenninger en Piet De Wit) die hier aan deelnamen zijn dan moeten doorreizen naar Zurich om daar ’s avonds aan te treden. De zege was voor de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Renz met 279punten in die 8uur werd er 331,2km afgelegd. Als 2e eindigde de ploeg Rudi Altig-Albert Fritz 175p., zij hadden slechts de dernyproef over 2x dertig minuten kunnen winnen. Als 3e eindigde de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 98p. Als 4e eindigde Fritz Pfenninger-Wilfried Peffgen 95p. zij hadden 1 ronde achterstand en 5e werden Alain Van Lancker-Jürgen Tschan met 67p. De Nederlander René Pijnen die ploeg vormde met Leo Duyndam kwam zwaar ten val en werd met kwetsuren aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Twee ploegen Horst Oldenburg-Louis Pfenninger en Piet De Wit-Gerben Karstens gaven op.

    1500 toeschouwers waren naar het Hallenstadion van Zurich gekomen om getuige te zijn van de openingsmeeting. Bij de spurters was de Italiaan Giordano Turrini 5 punten de beste voor de Nederlander Lijn Loevesijn 7p., 3e zijn de Italiaan Luigi Borghetti en de Australiër Graeme Gilmore met 10p. Voor de Nederlander Gerard Koel was er een 5e plaats met 11punten. Als 6e en laatste met 14punten werd de Amerikaan Tim Mountford.

    In het drielanden-omnium werd er gestreden met Zwitserland – Italië waarbij wel de Engelsman Norman Hill aantrad en Nederland.

    In de km-ploegentijdrit was Zwitserland met 1’00”8 de winnaar voor Italië 1’01”6 en Nederland als 3e met een tijd van 1’03”1.

    In de afvallingsrit was het opnieuw Zwitserland 14p dat won voor Italië 23p en Nederland 36p.

    De 3e proef een puntenrit was opnieuw Zwitserland 26p. de sterkste, voor Nederland 24p. en Italië 16punten.

    De Zwitsers (Frits Pfenninger, Eric Spahn, Edi en Jürg Schneider) totaliseren 3 punten en zijn uiteraard winnaar voor Italië ( Rancati-Domenico De Lillo-Alberto Della Torre en Norman Hill) 7p. en Nederland (Jan Janssen-Cees Stam-Piet De Wit en Wim Bravenboer) 8punten.

    Er werd ook een afvallingsrit gereden hier was Peter Post de beste voor Harry Van Leeuwen en Louis Pfenninger.

    Tenslotte werd er een selectieploegkoers gereden met het oog op de komende 6daagse van Zurich. Hier was de zege voor de ploeg Peter Post-Louis Pfenninger 48punten, zij legden in 60’ 51,625km af. Op de 2e plaats eindigden Frits Pfenninger-Erich Span 34 punten en werd de Nederlandse ploeg Piet De Wit-Gerard Koel 25punten 3e. Al de andere ploegen eindigden op 1 of meer ronden.

    Opmerkelijk is wel dat Eric Spahn die aan deze meeting deelnam zich voor de 6daagse van Brussel die maandag van start gaat als gekwetst heeft gemeld en daar niet zal starten.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    In het Gentse Sportpaleis werd het BK-ploegkoers betwist en wonnen Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck na 100km/2.12’14 de titel met 1 ronde voorsprong op Julien Stevens-Theo Verschueren. Op 2 ronden volgden Rik Van Linden-Norbert Seeuws als 4e eindigden op 3 ronden Dirk Baert-Ferdinand Bracke. Elf ploegen namen aan dit BK deel waarvan Robert Van Lancker-Paul Crapez als laatsten 9 ronden aan hun broek hadden.

    Als omlijsting van dit Belgisch kampioenschap werd er een interprovinciaal omnium voor liefhebbers betwist. In de puntenrit was West-Vlaanderen met 19p. de besten voor Oost-Vlaanderen 17p. Antwerpen met 11punten werd 3e en Brabant met 8punten eindigde 4e.

    De Olympische achtervolging was opnieuw West-Vlaanderen de beste voor Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen dat werd ingelopen.

    Ook de 1km ploegentijdrit was voor West-Vlaanderen die een nieuw baanrecord te Gent vestigde, hun tijd was 1’01”3, Brabant werd 2e, Antwerpen 3e en Oost-Vlaanderen 4e.

    De afvalling werd gewonnen door Van Ransbeeck voor Demedts, Van Laethem, Wesemael, Eric Demeyer, Van Loo, Cools, Marc Demeyer, Boulard, Zelck, Constant, Vander Linden, De Guchtenaere, Hoefs, Van Dromme en Vermote. Antwerpen werd winnaar van deze proef voor Oost-Vlaanderen, Brabant en West-Vlaanderen.

    Met 7 punten werd West-Vlaanderen eindwinnaar daarvoor zorgden (Julien Vermote, Rino Van Dromme, Marc Demeyer en Eddy Demedts), 2e werd Antwerpen 9 punten (Milo Cools, Ludo Vander Linden, Van Loo, en Clement Van Ransbeeck), Oost-Vlaanderen (Eric Demeyer, Roland Boulard, Wilfried Wesemael en Robert De Guchtenaere) en Brabant (Van Laethem, Raf Constant, Lucien Zelck en Benny Hoefs) behaalden 12punten.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Te Biot in Frankrijk werd er nog een criterium verreden en was het Lucien Aimar die na 100km in een spurt met 2 won van Gilbert Bellone, op 20” werd Cyrille Guimard 3e.

    In de Ronde van Mexico voor liefhebbers werd vandaag de 9e rit betwist die verreden werd tussen Guadalajara-Zamora en was 220km lang. De zege was voor de Mexicaan Cerefino Estrada die 19” voorsprong op de Pool Jozef Gawliczek en was onze landgenoot Aimé Delaere 3e. Fedor Den Hertog moet zijn trui afstaan aan de Cubaan Aldo Arencibia.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Herman Vrijders

    Vandaag zijn er liefst 8 crossen: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 2 C-crossen en 1 regionale.

    In Steenhuffel kwamen 26 renners aan de start waaronder de plaatselijke wegrenner Herman Vrijders. Het werd nog een zege voor Jos Thielemans na 25km die werden afgelegd in 1.06’ had hij liefst 1’07” voorsprong op August Badts. Als 3e kwam met een achterstand van 1’47” Freddy Nijs over de meet. Op plaats 4 eindigde Jos De Block die 2’02” achterstand had. Voor plaats 5 op 2’10” haalde Jan Teugels het van Leon Scheirs. Voor thuisrijder Herman Vrijders was er een 9e plaats op 3’35”.

    Te Zarren waar men met 31 vertrok was Nobert De Deckere na 25km de beste. Hij had 40” voorsprong op André Geirlandt die sneller was dan Robert Vermeire. Op plaats 4 eindigde gerard David die Eric Desruelle naar plaats 5 verwees. Voor liefhebber Michel Pollentier was er op 3’30” een 10e plaats.

    De derde A-cross vond plaats te Zele waar Albert Van Damme de beste was van 53. Na 25km had hij 30” voorsprong op Flory Ongenae, die 5” voor Leo Arnouts eindigde. Broer Hendrik Arnouts als 6e volgde op 50” van de winnaar.

    In de B-cross van Bekkevoort was de Duitser Ekkehard Teichreber de beste van 41 deelnemers. Op de 2e plaats eindigde de Nederlander J.Spetgens voor Theo Verlinden.

    De 2e B-cross werd verreden te Hofstade waar de zege was voor Willy Vermaercke die Julien De Clercq en Roger Bijn achter zich liet.

    In de C-cross van Raversijde was Freddy De Schacht de beste voor Wim Albrecht en Charles Palmans.

    Ronny De Vos won de C-cross van Zele voor Luc Valepijn en Michel Leclercq.

    In de regionale cross van Heusden-Limburg, kregen de renners een omloop voorgeschoteld waar men weinig van de fiets moest. Reeds na 100meter reden Mertens, Lemmens, Vanhoudt en Van Hove van de anderen weg. Daar zij al wat voorsprong hadden hebben zij niets gemerkt van de 2 paarden die waren uitgebroken en achter de andere renners liepen. Ongevallen zijn er gelukkig niet gebeurd. Vooraan viel Van Hove door een lekke band weg en moest Vanhoudt de 2 andere laten rijden. In de spurt was Frans Lemmens sneller dan Frans Mertens. Als 3e op 30” volgde Michel Van Vlierden voor Maurice Hollebeke, Jos Poelmans, Roger Van Hove, Alfons Vanhoudt, André Janssens, Lucien Vanderaerden en was Roger Blockx 10e.

    06-11-2011 om 07:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Ferdinand Bracke

    Onder het oog van 10.000 toeschouwers heeft onze landgenoot Ferdinand Bracke te Grenoble het wereldrecord over de 5km zonder gangmaker en zonder aanloop op een overdekte baan verbeterd. In 1964 had hij te Brussel 6’05”6/10 gereden en bracht dat nu op 6’01”1/10. Voor deze recorpoging gebruikte Ferdinand een verzet van 51x15 of 7,26 meter en trappers van 17cm. Zijn wielen hadden elk 28 spaken, waarop bandjes lagen uit katoen van 110 gram. Na zijn geslaagde recordpoging liet Bracke weten volgend jaar misschien een aanval op het uurrecord van Ole Ritter te wagen, dat zou gebeuren op het Olympische baan van Rome.

    06-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ritzege

    .
    Gustaaf Van Cauter

    Eindelijk een Belgische zege in de Ronde van Mexico voor liefhebbers. De achtste rit San Juan-Guadalajara over een afstand van 150km werd gewonnen door Gustaaf Van Cauter die 47” voorsprong had op de leider Fedor Den Hertog. Voor de 3e plaats was August Herijgers een kleine minuut later de snelste van 8 achtervolgers. Door zijn zege stijgt Staf van plaats 12 naar plaats 8. Fedor blijft leider en heeft nog steeds 5’42” voorsprong. Morgen mogen de renners rusten.

    05-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (3)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Trofee Baracchi heeft de ploeg Luis Ocana – Leif Mortensen van bij de start de wedstrijd gedomineerd. Na 25km hadden zij al 1’14” voorsprong op de broers Pettersson. Na 50 km was die al opgelopen tot 2’41”. De leiders zouden tot 3’ voorsprong nemen om uiteindelijk met 2’26” te winnen van Gösta en Tomas. De Fransen Roger Pingeon-Bernard Thevenet werden 3e op 3’45”. Plaats 4 was voor de Italianen Aldo Moser-Davide Boifava op 5’19”, vijfde werden de Fransen Cyrille Guimard-Yves Hezard op 6’01” en als laatste Gianni Motta-Ole Ritter op 8’28” die 3’29” trager reden dan de winnaars bij de liefhebbers Francesco Moser-Luciano Borgognoni. Als 2e eindigde ?Bertagnoli-Pasqualino Moretti op 1’37” en de 3e ploeg op het podium was Giovanni Tonoli-Mauro Landini.

    Na 1 dag knopen de Nederlanders opnieuw aan met de zege, de 7e rit tussen Léon en San Juan de los Lagos is voor Piet Van Straalen na 85km heeft hij 10” voorsprong op onze landgenoot August Herijgers en 20” op nog een Belg Frans Van Looy. Een volgend peloton kwam 30” na de winnaar over de streep, leider Den Hertog zat in een volgend peloton dat 42” later binnen liep. In het klassement staat de Nederlander Wim Kelleneers nog steeds 3e en is met zijn 8e plaats August Herijgers eerste Belg, op de 12e plaats staat Guido Van Calster.

    In Frankfurt eindigde de 6daagse met de zege van Peter Post- Patrick Sercu zij behaalden 376 punten, als 2e eindigde de ploeg Wolfgang Schulze –Sigi Renz die 284p hadden, derde ploeg in de zelfde ronde was Leo Duyndam-René Pijnen met 209 punten. Onze landgenoot Theo Verschueren met Erich Spahn eindigde als 9e op 8 ronden en de Nederlander Piet De Wit (gestart met Muddemann) en Hans Junkermann (gestart met Müller) werden 10e op 10 ronden.

    04-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fedor Den Hertog
    Zesde rit in de Ronde van Mexico voor liefhebbers en voor de eerste maal geen Nederlander die wint. Aguascalientes-Léon over 125km werd gewonnen door de Uruguayaan Luis Alcantara die leider Fedor Den Hertog versloeg en werd de Italiaan Franco Balduzzi 3e.

    03-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jefke Thielemans

    In het voorbije Allerheiligen-weekend (30-31/10-1/11) werden liefst 19 crossen gereden, in geen enkele wedstrijd waren er minder dan 40 renners aan de start, en bereikten men soms de 60. Met Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme hebben wij 2 renners die echte toppers zijn. Iemand die stilaan aan de poort komt kloppen is Jos Thielemans uit Wolvertem. Te Linkebeek werd hij verleden maand voor de 3e maal Brabants kampioen bij de liefhebbers, waar hij toch Van Den Haesevelde en Nijs vooraf ging. Op dit ogenblik heeft Thielemans reeds 3 overwinningen, en was ook hij die dit week-end 2x het langst weerstand bood aan Van Damme (Asse) en De Vlaeminck (Overijse) en ook 1 zege veroverde. Verleden jaar kon hij 5 maal winnen en het ziet er naar uit dat hij dat aantal dit seizoen zal overtreffen
    .

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Mexico werd onze landgenoot Frans Van Looy na een klacht van de Nederlander Piet Van Stralen en het bekijken van de aankomstfoto naar de 2e plaats verwezen. Zo eindigde de 5e rit die plaatsvond in en om Aguascalientes voor de vijfde maal op rij in een Nederlandse zege. De 3e plaats was voor de Nederlander Piet Van Katwijk. Leider blijft Fedor Den Hertog.

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    .
    Willy De Geest

    In Gent was er de traditionele meeting, met het Belgisch kampioenschap ploegkoers voor liefhebbers(1972), een wedstrijd snelheid en werd er achter derny’s gereden. De nieuwe kampioenen zijn Julien Vermote-Milo Cools die de 40km aflegden in 52’15”5. Op plaats 2 eindigde de ploeg Robert De Guchtenaere-Raf Constant, derde ploeg op het podium was Clement Van Ransbeeck-Eric Demeyer.

    De wedstrijd achter derny’s werd in 2 reeksen verreden waarvan de eerste drie naar de finale gingen. In reeks a) was Willy De Geest de beste voor Eric De Vlaeminck, Willy De Bosscher, Willy Van Malderghem, Norbert Seeuws en Georges Barras. Reek b werd gewonnen door Rik Van Linden voor Dirk Baert, Cees Stam, Daniel Van Rijckeghem, Cyrille Guimard en Fernand Hermie. In de finale won Willy De Geest met 140meter voorsprong op Cees Stam en 150m. op Rik Van Linden, verder volgden Dirk Baert, Eric De Vlaeminck en Willy De Bosscher.

    De snelheid werd gewonnen door de Italiaan Giordano Turrini met 6 punten op plaats 2 met 7 punten 3 renners: Lijn Loevsijn, Gordon Johnson en Robert Van Lancker, 5e werd Luigi Borghetti 8p. en 6e Tim Mountford 10 punten.

    01-11-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 4 voor Nederland

    4 op 4 voor de Nederlandse renners in de 18e Ronde van Mexico, na de 4e rit San Luis-Aguascalientes. Op het einde reden 8 renners weg, Van Pol en de Cubaan Roberto Menendez zouden onder hun beiden voor de zege spurten met winst voor de Nederlander. Op 10” volgde de Italiaan Giuseppe Maffeis en nog eens 10” later wordt de Nederlander Wim Kelleneers 4e voor de Cubaan Aldo Arencibia, de Mexicaan Francisco Javier Huerta, de Italiaan Mario Corti en de Mexicaan Jesus Lozano. Voor onze landgenoten was er voor August Herijgers een 10e en voor Frans van Looy een 13e plaats. In de rangschikking blijft Fedor Den Hertog leider, zijn landgenoot Wim Kelleneers staat op een 5e plaats. Stand van de Belgen: 11e August Herijgers, 15e Gustaaf Van Cauter, 40e Aimé Delaere, 63e Theo Dockx, 69e Frans Van Looy en op plaats 10 Gery Catteeuw.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans

    Thielemans in spurt te Kortenberg. Jefke Thielemans verkeert momenteel in een blakende conditie, nadat hij zondag (Overijse) lange tijd met wereldkampioen Eric De Vlaeminck streed, won hij overtuigend de Allerheiligen veldrit te Kortenberg. In de eerste ronde had hij samen met Nijs, Danny Van Goidsenhoven en Ongenae reeds een vijftigtal meter voorsprong genomen. Achter deze leiders werd een felle strijd geleverd, terwijl Gust Badts wegens bandbreuk voeling verloor. Geirlandt, winnaar van vorig jaar, naderde op de leiders maar dan versnelde Thielemans vooraan en moest Van Goidsenhoven loslaten. Onder het oog van Miel Puttemans reed Thielemans nog 20” weg van Freddy Nijs, die nochtans blaakt van conditie want de Binkomenaar zegevierde zaterdag in Tienen en zondag in Zwitserland. Op 45” werd André Geirlandt 3e, Danny Van Goidsenhoven als 4e op 1’02” hield nog 5” over op de 5e August Badts.

    Nog een zege voor Albert Van Damme te St.Maria-Horebeke waar 45 renners de start hadden genomen. Robert Vermeire als 2e had 45” achterstand en volgde Norbert De Deckere als 3e op 1’.

    In de B-cross te Lochristi had Leo Arnouts 45” voorsprong op Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    Van de 52 renners die de start namen in de B-cross van Merksplas was Jos Pauwels de beste, hij had 10” voorsprong op de Nederlander Albert Scheffer, verder in de top5 eindigden Eddy Van Hoof, Jozef Op de Beeck en Willy Baeten,

    Lionel De Keyser was de beste in de B-cross van St.Joris-ten-Distel voor Frans Nijs en Gerard Verschueren.

    In de C-cross van St.Maria-Horebeke was het nog eens Jos Six die won hij had 20” voorsprong op Wim Albrecht en 35” op Jean Knors.

    De wielercluc Rap en Knap uit Meeuwen kreeg 43 renners aan de start van hun regionale cross. Voor Frans Mertens werd het zijn achtste zege, ook nu reed hij van bij de start van de anderen weg en lag na de 1e ronde al 15” voor op Lemmens en Hollebeke, deze laatste moest wegens een val Lemmens laten rijden en zou nog door Michel van Vlierden 3e en Roger van Hove 4e worden voorafgegaan.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!