07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

.
    Norbert Dedeckere

Eric De Vlaeminck deed in Gansingen-Zwitserland na 4dagen de kamer te hebben gehouden met de griep zijn wederoptreden. Er moesten 8 ronden worden gereden, pas na de 6e kwam er afscheiding, Eric reed van de anderen weg en zou met 17” voorsprong winnen voor Albert Zweifel en Hermann Gretener. Op 22” werd Peter Frischknecht 4e en als 5e op 28” volgde Max Gretener. Voor de Italiaan Renato Longo was er een 15e plaats op 1’57” van de winnaar.

Met Deftinge-Dudzele en Stekene waren er vandaag 3 A-crossen. B-crossen waren er te Brecht, Erps-Kwerps, Stekene en Overijse en in Koersel was er de regionale cross.

Voor de A-cross in Deftinge kwamen 38 renners opdagen om 21km in het veld te rijden. De zege was voor Norbert Dedeckere die zijn 2e zege van het week-end behaalde, nu versloeg hij in een spurt met 2 Eric Desruelle en volgde André Geirlandt als 3e op 55” die 10” voorsprong had op Marc De Block. Op plaats 5 op 1’15” van de winnaar eindigde Julien Declercq.

In Dudzele was na 25km Robert Vermeire de beste voor Freddy Naert en Gérard David. Liefhebber Michel Pollentier reed naar de 11e plaats.

In de A-cross van Stekene mochten de 44 tegenstrevers van Albert Van Damme voor de 2e plaats strijden. Het was Flory Ongenae die op 40” de 2e plaats veroverde, Freddy Nijs als 3e volgde op 1’20” en de Nederlander Gertie Wildeboer versloeg op 1’30” August Badts voor de 4e plaats.

De B-cross in Stekene hier was van de 51 deelnemers Willy De Vos de beste, hij had 5” voorsprong op Eric Meiresonne en werd de 3e Robert Van De Sompele op 20” gereden, hij versloeg in een spurt met twee Willy Vermaercke en als 5e op 35” reed Roger Bijn over de meet.

In de B-cross te Erps-Kwerps was er een nieuwe zege voor de man uit Wolvertem Jos Thielemans, die tot het einde heeft moeten strijden om met 8” voorsprong te winnen van Leo Arnouts die de Duitser Ekkehard Teichreber vooraf ging.

Van de 46 deelnemers aan de B-cross van Brecht was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Eric Lievens, Jos Pauwels en de Nederlander Chris Looyen.

Sylvain Engels won de B-cross van Overijse voor Willy Vonckx en Charles Palmans.

In Koersel werd er door de pas opgerichte wielerclub “Het Fonteintje” een regionale cross ingericht met de deelname van 2 plaatselijke renners, Frans Mertens en Ludo Noels. Het mooie parcours bevond zich in de omgeving van het recreatiegebied van de uitkijktoren. Was Frans Mertens in de 1e ronde al alleen op pad, voor Noels was in diezelfde ronde door pech de wedstrijd al gereden. Mertens bouwde zijn voorsprong steeds verder uit en zouden slechts 7 renners niet gedubbeld worden. Op 3’ werd Frans Lemmens 2e, Roger Van Hove als 3e volgde op 3’30”, Maurice Hollebeke volgde op 3’45”, Jean-Pierre Cuypers op 4’ werd gevolgd door G.Belen, Jos Poelmans en Michel Van Vlierden. Met zijn 9e plaats was Lucien Vanderaerden de 1e gedubbelde.