Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    14 jaar nadat Jan Derksen zijn landgenoot Arie Van Vliet versloeg te Rocourt heeft Nederland opnieuw een wereldkampioen sprint. De 22-jarige Amsterdammer Leijn Loevesijn versloeg onze landgenoot Robert Van Lancker in 2 reeksen, voor de 3e plaats won Turrini van Johnson nadat deze in de 1e reeks werd gedeclasseerd.

    Wat betreft de 1/2fond heeft onze landgenoot Theo Verschueren nadat hij 2 jaar na mekaar met zilver had moeten tevreden zijn nu goud gepakt. De uitslag met renner en gangmaker:1.Theo Verschueren/Koch legden de 100km af in 1.19’24”82 wat een gemiddelde is van 75,554. De Nederlander Jaap Oudkerk/De Graaf volgde op 55meter. 3e werd Domenico De Lillo/Meuleman op 2760meter. Voor Cees Stam/Stakenburg was er een 4e plaats op 3463 meter. De opgevers zijn: Della Torre/Luginbuhl, Piet De Wit/Dagnoni, Norman Hill/Brazeroi en Leo Proost/Walrave.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaal Sels

    .
    Herman Vrijders

    Onder luid applaus gaf de nieuwe wereldkampioen achtervolging Dirk Baert de start van de Schaal Sels, waarvoor naar schatting vijftien tot twintigduizend toeschouwers naar Merksem waren afgezakt. In deze wedstrijd rijden liefhebbers en beroeps samen in clubverband. Het aantal deelnemers bedroeg meer dan 150 wat het risico voor te vallen vergrootte. Het was dan ook al in de 2e ronde prijs met als voornaamste slachtoffers, Fons Debal geraakt aan de buik, Marcel Omloop buiten bewustzijn en de liefhebber Poppelier waarvan een slagader van de arm open lag. Met Debal en Omloop verloren de Dijlespurters uit Mechelen al direct twee pionnen. Ondertussen waren Valkeneers, Van Vlierberghe, Vantyghem, Gaekens, Devos, Verschaeve, Leman en Hooyberghs ten aanval getrokken zij zouden het 50km volhouden. Hubert Hutsebaut heeft dan een 2tal ronden alleen voorop gereden. Het was de in Hulst Nederland geboren Belgische liefhebber Ronny De Bisschop die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Vijf renners Cambré, Dillen, Peeters, Van Vlierden en Mariën waren de eerste die tot bij de leider kwamen. Dit zestal bereikte een voorsprong van 1’30” en dat was het moment van Dierickx om in de tegenaanval te gaan samen met Van Staeyen, Dolf Huysmans, Lefevre en Vanderwaeren en zouden op het einde van de 15e ronde vooraan aansluiten. Toen het peloton de vluchters bijna te pakken had is Dierickx alleen weggereden, zijn kompanen lieten zich inlopen. Twee renners van Lierse Verhaegen en Rosiers zagen het gevaar en met de hulp van Vanneste en Vrijders kwamen zij tot bij de koploper. Een leegloper voor Rosiers dwarsboomde de plannen van de Lierse renners en was het Herman Vrijders die wegreed en met 200 meter voorsprong won voor zijn ploegmaat André Dierickx, Roger Rosiers, Frans Verhaegen en Willy Vanneste. De spurt van de groep werd gewonnen door Frans Verbeeck dit op 40”. Lierse won wel de beker voor de clubs voor Merelbeke en Torhout.

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In het criterium van Sittard in Nederland moesten de renners op een parcours van 2km, vijftig ronden afleggen. Het werd een zeer geanimeerde wedstrijd waarbij vooral Eddy Merckx zich liet opmerken. Op 5 ronden van het einde reden drie renners weg, en zouden ook voor de zege spurten. Evert Dolman won voor Jos Huysmans en Harry Leeuwen. Joop Zoetemelk kwam op 24” als 4e over de streep wat ook Wim Prinssen als 5e op 30” kwam alleen toe. Voor plaats 6 op 35” was Harm Ottenbros de snelste voor Wim Bravenboer, Henk Benjamins, Gert Harings, Jan Janssen en werd Eddy Merckx 11e, Pieter Nassen 17e en Jos Spruyt 18e.

    In Frankrijk te Montceau-les-Mines was Jean-Pierre Danguillaume na 115km de beste voor Raymond Riotte en Raymond Poulidor.

    30-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    Zowel onze landgenoot Robert Van Lancker als de Nederlander Leijn Loevesijn winnen hun 1/4 finale en gaan door naar de 1/2 finale. Van Lancker versloeg tweemaal de Italiaan Sergio Beghetto en Loevesijn was ook tweemaal te sterk voor de andere Italiaan Luigi Borghetto.

    In de 1/2finale is Van Lancker tweemaal de betere van de Australiër Gordon Johnson en ook Loevesijn wint in 2 reeksen van de Italiaan Giordano Turrini.

    30-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Dirk Baert
    Met zijn zege in de 1/2 finale achtervolging zal Dirk Baert 6’06”44 die wint van de Deen Ole Ritter 6’09”92, in de finale het moeten opnemen tegen de Fransman Charly Grosskost, die met een tijd van 6’00”40 de Brit Hugh Porter 6’02”83 versloeg.

    Dirk Baert is wereldkampioen achtervolging, met een tijd van 6’01”93 tegenover 6’03”73 voor Charly Grosskost. Voor de 3e plaats wint Hugh Porter 6’11”13 van Ole Ritter 6’13”69.

    De Nederlander Piet De Wit is winnaar van de herkansing 1/2 fond in 60’ legde hij 74,528 km af.

    Bij de snelheid profs is men met de reeksen begonnen, zijn de winnaars geplaatst voor de 1/4 finale en moeten de overigen naar de herkansingen. Zowel onze landgenoot Robert Van Lancker als de Nederlander Lein Loevesijn winnen en gaan naar de 1/4 finale. In de 5e reeks kwam de Italiaan Beghetto ten val, juist voor de streep en moest men opnieuw beginnen en werd de Italiaan winnaar.

    Bij de vrouwen is de Russin Galina Carevova wereldkampioene Sprint voor haar landgenote Galina Ermolaeva en werd de Tsjechise Iva Zajickova 3e.

    In de achtervolging bij de vrouwen gaat de wereldtitel naar Tamra Gorkuschina 3km/ 3’53”78 die de Nederlandse Cornaelia verslaat 3’59”78. De Britse Beryl Burton pakt het brons.

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Blaydon in Groot-Brittannië was de zege voor Sid Barras die na 164,2km zijn 3 medevluchters versloeg, 2.Mike Holmes, 3.Brian Jolly en 4. Collin Lewis.

    Te San Piero a Sieve in Italië werd Mauro Simonetti na 213km de winnaar op 2’07” volgden 5 renners waarvan Franco Bitossi de snelste was voor Roberto Poggiali, Giovanni Cavalcanti, Enrico Guadrini en Renato Laghi.

    René Pijnen was de beste in Ossendrecht-Nederland waar hij na 120km zijn metgezel Rinus Wagtmans versloeg en op 4” volgde onze landgenoot Fonske Debal.

    In Duitsland waren er 2 overwinningen voor Belgische liefhebbers. Te Euskirchen was Vic Peeters de beste en te Würselen ging de zege naar Jozef Vonckx en werd nog een Belg Jean Bemong derde.

    In Italië bij de liefhebbers te Turbigo is het Francesco Moser die na 160km zijn 4 metgezellen verslaat, 2.Giuliano Dominoni, 3.Aldo Parecchino, 4.Giovanni Battaglin en 5.Pasqualino Moretti op 10” werd Tomasso Giroli 6e.

    In Luxemburg te Koerich is er een volledig Belgisch podium, Willy Day wint er voor René Fogen en Alain Clausse de wedstrijd was 151km lang.

    In de Gr.Pr.Willem Tell stonden vandaag op de slotdag 2 ritten op het programma en was de zege telkens voor een Fransman. In de voormiddagrit Triengen-Ruggell won Patrick Beon en na de middag was Regis Ovion de beste in de tijdrit te Ruggell. De eindzege was voor de Zwitser Fritz Wehrli

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Pieters-Leeuw

    .
    Met 139 waaronder alle Belgische vertegenwoordigers voor het WK stonden aan de start te St.Pieters-Leeuw, ook de Zwitsers, Luis Ocana en de uit schorsing komende Roger Pingeon waren op de afspraak. Tussen al deze vedetten waren er twee jongeren, Paul Aerts en Luc Van Goidsenhoven die zich in de kijker hebben gereden. Het waren vooral de kasseien te Duisburg die voor de selectie zorgden dat uiteindelijk een groep van 40 voor de zege zou rijden. Nadat Roger De Vlaeminck met Etienne Antheunis tot 50” was uitgelopen, was het Frans Verbeeck die toen de 2 vluchters waren gegrepen de beslissing afdwong. Eddy Merclx, Ward Janssens en Johan De Muynck reageerden en kwam een kopgroep van 11 tot stand. Op ongeveer 1km van de streep was het opnieuw Verbeeck die wegsprong en een 50tal meter overhield. Voor de 2e plaats was Walter Godefroot de snelste, dan volgden: Eddy Merckx, Luc Van Goidsenhoven, Ward Janssens, Emile Cambré, Marc Desmedt, Etienne Antheunis, Ronny Van Marcke, Georges Pintens en Paul Aerts. Voor plaats 12 op 1’35” was Jean-Pierre Berckmans de snelste.

    Voor de studenten was er het BK te Hasselt waar zij 90km dienden af te leggen. Met 15” voorsprong werd Richard Dejonckheere de nieuwe kampioen. Stonden mee op het podium: Claude Nicaise en Guido Venteyn.

    29-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie wedstrijden

    .
    In Ninove kreeg men niet minder dan 95 renners aan de start waaronder 27 die zijn geselecteerd voor het WK. Wie telefonisch had afgezegd is Luis Ocana. Het waren vooral de Fransen die zich lieten opmerken, toen op 50km van de streep Walter Planckaert, Willy De Geest en de Fransman Yves Hézard wegreden waren het vooral Poulidor en Pingeon die voor hun landgenoot het afstoppingswerk deden. In de spurt  was er geen probleem voor Planckaert en werd Hézard 2e en De Geest 3e. Op 25” volgde Ward Janssens, de groep volgde op 45” en daarvan was de Nederlander Harry Van Leeuwen de snelste.

    Te Rijkevorsel kenden de inrichters tweemaal tegenslag, de plaatselijke renner Jos Abelshausen gaf forfait en tijdens de wedstrijd brak de Nederlander Cees Rentmeester door een val zijn knie en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Turnhout. Tijden de 3 grote ronden waren er wat schermutselingen maar die droegen nooit verder dan 10”. Het moest dus in de 10 plaatselijke ronden gebeuren, Fond Debal heeft verschillende malen geprobeerd en rond km 150 was het eindelijk raak en kreeg hij Van Beers en Rosiers mee. Deze 3 zouden voor de zege spurten en was het Debal die won voor Jos Van Beers en Roger Rosiers. Op 15” werd Jan Janssens 4e en won op 20” Frans Brands verrassend voor Gerben Karstens en de rest van de groep.

    Voor het criterium van Poperinge waren 21 renners uitgenodigd, na 100km was het Eddy Merckx die met een wiel won van Patrick Sercu,verder Frans Verbeeck, de Fransman Cyrille Guimard, Roger De Vlaeminck, Eric Leman, Jos Huysmans, Jos spruyt, Lucien Van Impe en als 10e de Fransman Jean-Marie Leblanc.

    28-08-2011 om 07:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    De Fransman Daniel Morelon is de nieuwe wereldkampioen Sprint bij de liefhebbers hij wint in 2 reeksen van de Rus Sergei Kravstov. Voor de 3e plaats wint de Fransman Gerard Quinten de 1e reeks, de Tsjech Ivan Kucirek wint de 2e zodat er een belle komt, hierin kwam de Fransman ten aanval en werd met een linkersleutelbeenbreuk naar het hospitaal gevoerd, en is het brons voor de Tsjech. Voor Morelon was het zijn 5e titel in 6 jaar. In ’68 heeft hij Olympisch goud behaald en niet deelgenomen aan het WK.

    De Colombiaan Martin Rodriguez werd wereldkampioen bij de liefhebbers in de achtervolging hij versloeg de Zwitser Josef Fuchs, het brons was voor de Italiaan Giacomo Bazzan die de Pool Jerzy Giowacki versloeg.

    De Duitser Horst Gnas wint de wereldtitel in de 1/2 fond bij de liefhebbers voor zijn landgenoot Rainer Podlesch en is de Nederlander Albetus Boom 3e, zijn landgenoot Nico Been werd 7e.

    De Olympische achtervolging gaat naar Italië voor de DDR, Duitsland en Rusland.

    De finale Tandem werd gewonnen door de Oost-Duitsers Otto-Geschke voor de Duitsers Barth-Muller en is Frankrijk met Morelon-Trentin 3e.

    In de 1/4 finale achtervolging bij de profs geeft onze landgenoot Crapez forfait wegens ziekte, voor Dirk Baert 5’59”82 is er een zege tegen de Italiaan Lorenzo Bosisio 6’04”16. In de 1/2 finale moet Dirk het opnemen tegen Ole Ritter.

    De eerste reeks 1/2 fond bij de profs werd gewonnen door de Italiaan Domenico De Lillo met 25 meter voorsprong op de Nederlander Cees Stam en heeft onze landgenoot Leo Sterckx als 3e reeds 2580meter achterstand. Beter verging het onze tweede landgenoot Theo Verschueren hij won zijn reeks voor Jaap Oudkerk die 380meter achterstand heeft, de tweede Nederlander Piet De Wit als 4e op 1728meter moet naar de herkansing.

    28-08-2011 om 07:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In het Italiaanse Belmonte Piceno is na 192,4km Fabrizio Fabbri winnaar met 30” voorsprong op Wladimiro Pannizza die 5 medeachtervolgers verslaat in de spurt, 3e is Felice Gimondi en dan volgen Giancarlo Polidori, Ugo Colombo, Aldo Moser en Giorgio Favaro. Met 45” achterstand is Franco Balmamion 8e, dan volgt als 9e op 1’15” Adriano Durante en werd Pietro Di Caterina 10e hij had 1’30” achterstand.

    In Nederland reden de liefhebbers de Vierstromenlandronde en was het na 177km Dick Groen die met 13” voorsprong won voor Wil De Louw. Ook Peter van Den Donk kwam alleen toe als 3e had hij 24” achterstand. Op 1’26” werd Theo Van der Loo vierde door Jan Adriaans achter zich te houden.

    3e Rit in de Gr.Pr.Willem Tell in Zwitserland was voor de Pool Ryszard Szurkowski, 2e werd Fritz Wehrli en 3e de Fransman Marcel Duchemin. Dmitruk blijft leider.

    28-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare & Tienen

    .
    Voor de 27e prijs Valère Ollivier te Roeselare kwamen 70 renners aan de start. Wat het verloop van de wedstrijd betreft die kreeg een eigenaardig verloop. Onmiddellijk na de start reden 17 renners weg, na 50km hadden de leiders al 2’ voorsprong, en zouden op uitzondering van Rudi De Groote die in de voorlaatste ronde bandbreuk leed voor de zege spurten. Uit de groep gingen nog een tiental renners op zoek naar de leiders, konden wel wat seconden afknijpen maar geraakten niet vooraan. De allerlaatste groep werd alsmaar uitgedund zodat uiteindelijk er nog 5 overbleven. Op 20km van de meet was het Johan De Muynck die wegreed en met 30” voorsprong won. De leidersgroep viel nog uiteen,Jaak De Boever werd 2e,hij had 5” voorsprong op Noël Vantyghem, Fernand Hermie en Willy Vanneste. Op 42” werd Daniel Van Ryckeghem 6e voor Jacky Coene, en Hubert Hutsebaut. Vervolgens werd op 53” Jaak Clauwaert 7e voor Willy Donnie, Marcel Omloop, Fernand Bruggeman en de Fransman Jean-Marie Leblanc. Op 58” volgde John Hemeryck en werd 15e en laatste van de kopgroep werd Jaak Zwaenepoel als 16e had hij 1’ achterstand. Vervolgens kwamen er enkelingen of een duo over de meet en de 5 die het peloton vormden hadden 9 minuten achterstand.

    Voor het criterium in Tienen waar 35 renners de start namen moest men het zonder Eddy Merckx stellen, maar hebben de aanwezige Zwitsers en de streekrenners voor een boeiend spektakel gezorgd. Door de talrijke premiën werd er regelmatig een kloof geslagen maar uiteindelijk werd het toch een massaspurt. Nadat Tony Gakens die de eerste premie kon meepikken, was de Zwitser Jürg Schneider de eerste aanvaller, enkele andere probeerden het ook maar allemaal zonder succes. Na een spurt in de 25e ronde voor een premie waren het Opdebeeck, Eyers, opnieuw Schneider, Berckmans en Vebeeck die voorsprong namen, maar ook zij werden opnieuw gegrepen. Even voor het einde probeerde de plaatselijke renner Luc Van Goidsenhoven het nog, maar uiteindelijk werd er met 26 voor de zege gespurt. Het was Eric Leman die won voor Georges Vanconingsloo, Roger De Vlaeminck, Frans Verbeek, Rik Van Linden, Roger Jochmans, Tony Gakens, Georges Claes, Maurice Eyers, Raymond Steegmans en werd Luc Van Goidsenhoven 11e. Voor Englebert Opdebeeck was er een 14e plaats, veldrijder Daniel Van Goidsenhoven eveneens uit Tienen werd 28e.

    27-08-2011 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    Vandaag werden de herkansingen snelheid liefhebbers die gisteren niet konden afgewerkt worden verder gezet, onze landgenoot Manu Snellinckx plaatste zich door een zege voor de Amerikaan Halsey en de Brit Crutchlow. Ook Henri Wats kon zich plaatsen door een zege tegen de Brit P.Wright. Voor 3e landgenoot Antoine Meirlaen is het WK over. Voor Nederland geraakte Marinus Langkruis niet door de herkansingen en kon Gerrie Fens zich wel plaatsen.

    In de 1/16finale werden onze landgenoten Henri Wats 2e en Manu Snellinx die 2e werd achter de Nederlander Peter Dooren naar de herkansingen verwezen. Ook de Nederlander Gerrie Fens won zijn reeks. Door zijn zege in de herkansingen mag Manu Snellinx naar de 1/8 finale, Henri Wats werd uitgeschakeld.

    In de 1/8 finale sprint met 3 renners wint de Australiër John Nicholson van onze landgenoot Snellinx en de Nederlander Flens, zodat beiden opnieuw naar de herkansingen moeten. Voor de Nederlander Van Doorn is er een 1e plaats en is dus rechtstreeks geplaatst voor de 1/4 finale. In de herkansing wint Flens zijn wedstrijd en werd Snellinx 3e en is uitgeschakeld. Om naar de 1/4 finale te gaan moet Flens het opnemen tegen de Italiaan Cardi deze wint en is ook Flens uitgeschakeld. In de 1/4 finale moet Van Dooren het opnemen tegen de Rus Kravtsov de Nederlander wint wel zijn 1e spurt maar moet dan 2x de duimen leggen en is uitgeschakeld.

    Bij de profs is men begonnen met de schiftingen in de achtervolging en gaan onze beide landgenoten Dirk Baert die alleen moest rijden en Paul Crapez door naar de 1/4 finale.

    Bij de vrouwen waren er voor de achtervolging 5 reeksen en gingen de 8 beste tijden door naar de kwartfinale. Hieraan nemen geen Belgen deel wel 1 Nederlandse, Cornelia Hage die wel verloor van de Russische Lubov Zadoroinaia maar met haar tijd van 4’03”45/100 zich wel kon plaatsten, in de 1/4 finale zal zij het moeten opnemen tegen Tjsechse Iva Polanska.

    In de 1/2 finale Sprint bij de vrouwen plaatst de Russin Galina Carevova zich voor de finale door tweemaal van haar landgenote Artamaschinka te winnen, haar tegenstreefster in die finale is ook een landgenote Galina Ermolaeva die in 3 manches won van Tsjechise Iva Zajickova.

    27-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Grote Prijs Willem Tell was de 2e rit Emmetten-Brunnen 158km en werd de Rus Gusiatnikow winnaar voor de Zwitsers Hansr. Keller en Meinrad Vögele. Dmitruk blijft leider.

    27-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Eduard Rapp
    Bij de Snelheid liefhebbers zijn 17 reeksen van telkens 3 renners, waarvan de winnaars naar de tweede ronde gaan en de anderen naar de herkansingen. Wat betreft de Belgen werd Manu Snellinx 2e achter de Tsjech Vladimir Vackar en voor de Canadees Jocelyn Lovel. Ook een 2e plaats voor Antoine Meirlaen waar de DDRrenner Jürgen Geschke won en de Canadees Ray Fondse 3e werd. Onze derde landgenoot Henri Wats werd 3e na de DDRrenner Werner Otto en de Canadees Barry Harvey.Voor Nederland won Peter Van Doorn zijn reeks voor de Fransman Gerard Brunier en de Australiër Darryl Pekins. Marinus Langkruis moest het afleggen tegen de Rus Phakadze, en werd de Zwitser Martin Steger 3e. Gerrie Fens werd 2e achter de Italiaan Giorgio Rossi.

    De eerste renner die een wereldtrui mag aantrekken is de Rus Eduard Rapp die de kilometer zonder aanloop wint met een tijd van 1’07”608 wat een gemiddelde van 53,246 is. De Nederlander Klaas Balk werd 8e zijn tijd is 1’09”412 of 51,865 gemiddeld. Voor onze landgenoot Manu Snellinx was met een tijd van 1’09”902 er een 12e plaats zijn gemiddelde was 51,502.

    Bij de vrouwen werd er vandaag gestart met de snelheid waaraan 8 rensters deelnemen, de 4 die zich klasseerden voor de volgende ronde waren: Galina Carevova (Ussr), Galina Ermolaeva (Ussr), Iva Zajickova (Tsch) en Valentina Artamaschkina (Urss).

    In de herkansingen 1/2 fond liefhebbers wint de Nederlander Nicolas Been zijn reeks en mag naar de finale met zijn 2e plaats is Firmin De Vleminck uitgeschakeld.

    26-08-2011 om 07:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Grote Prijs Willem Tell staan vandaag 2 ritten op het programma, 1a) Luzern-Engelberg waar na 118km de Rus Nikolai Dmitruk de rit wint met 29” op de Fransman Regis Ovion en de Spanjaard José Luis Viejo. Na de middag bestond het podium uit dezelfde renners, Regis Ovion won de tijdrit Stans-Emmetten voor Nikolai Dmitruk 11” en José Luis Viejo 21”. Leider blijft Dmitruk.

    26-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaltert & Lommel

    .

    Te Haaltert verschenen 83 renners waaronder de voltallige Spaanse Kasploeg om 132km te koersen. Men had nog maar 7km gefietst als de beslissende ontsnapping werd voorbereid door de Spanjaard Augustin Tamames, de Nederlander Ben Janbroers, en de Belgen Willy Monty, neo-prof 19/8 Jan Vande Wiele, Jos Abelshausen, Willy Degeest en Jaak Zwaenepoel, deze laatste twee werden door een val uitgeschakeld. Na enkele tientallen kilometers hadden de overige vijf een voorsprong van 1’15”. André Dierickx en Lucien Van Impe gingen in de tegenaanval evenwel zonder succes. Ondertussen was na een aanrijding met een hond ook Willy Monty uit de wedstijd gestapt. Halfkoers werden de 4 koplopers bij gebeend door, de Nederlander Daan Holst, Jean Ronsmans, Ward Janssens, Maurice Dury en André Dierickx. Door het hoge tempo opgelegd door Dury en Dierickx moesten Vande Wiele, Tamames en Abelshausen vooraan afhaken. Op 4km van de streep liet Dierickx zijn kompanen in de steek en won met 10” voorsprong op Ben Janbroers, Ward Janssens volgde op 25”, Jean Ronsmans op 35” samen met Maurice Dury, op 50” werd Daan Holst 6e. Van het peloton op 2’45” was Willy Teirlinck de snelste voor Roger Kindt, Etienne Antheunis en Herman Beysens prof sinds 3/8 sluit de top10 af.

    In Lommel kwam 10’ voor de start Frans Verbeeck met de fiets van uit Wilsele aan de inschrijvingstafel om het laatste rugnummer 95 te ontvangen, Frans zou na de wedstrijd me de fiets opnieuw naar huis rijden wat zijn totaal kilometers voor vandaag op 310km zal brengen. Na 20km reden 3 renners weg, Marcel Sannen die als neo-prof zijn eerste wedstrijd reed, Flory Ongenae en de Duitser Karl-Heinz Muddemann, laatste twee bleven de ganse wedstrijd vooraan. Deze 3 kregen nogal vlug de steun van Raf Hooyberghs en de Nederlander Jos Vander Vleuten. Drie ronden van het einde kwamen Frans Brands, nog een neo-prof 11/8 Ernest Bens, Roger Loysch, Eddy Goossens en Staf Van Roosbroeck de leiders bijbenen, waarvan Marcel Sannen had moeten lossen en Hooyberghs van de andere wegreed toen hij de achtervolgers zag komen maar opnieuw werd ingelopen. De negen zouden voor de winst spurten waarvan Staf Van Roosbroeck zijn ploegmaat en winnaar van deze wedstrijd verleden jaar Raf Hooyberghs vooraf ging. Als 3e kwam Roger Loysch over de streep voor Eddy Goossens, Karl-Heinz Muddemann, Frans Brands, Jos Vander Vleuten, Ernest Bens en Flory Ongenae. Met enkele meters voorsprong op het peloton werd Peter Post op 20” 10e. voor Luc Van Goidsenhoven nog iemand die sinds 13/8 prof is. Voor Englebert Opdebeeck was er een 27 e plaats.

    26-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo & Ruiselede

    .
    Daniël Van Ryckeghem
    Geen 2 op 2 voor de broers De Vlaeminck in hun Eeklo, de eerste ontsnapping kwam er van Georges Claes en de Nederlander Daan Holst zij reden een vijftal ronden voorop. Een poging van Eddy Peelman en Marian Polanski duurde ook niet te lang, waarna Frans Brands en Eric De Vlaeminck het probeerden maar ook zij konden het niet bolwerken. Een massaspurt zou de winnaar aanduiden, Eddy Peelman won voor de Nederlander Richard Bukacki, Eric De Vlaeminck, Pieter Nassen, Charles De Smit een Nederlandse neo-prof uitkomend voor Hertekamp, Frans Staes, Gilbert Wuytack, de Nederlander Jan Serpenti, Jos Van Olmen en Arthur Vande Vijver, en de rest van het peloton waaronder nog heel wat Nederlanders.

    Voor de 33e Prijs van Ruiselede waar 19 ronden dienden afgelegd kwamen 88 renners opdagen. De toeschouwers kregen een wedstrijd te zien met veel schermutselingen, maar geen enkel ontsnapping droeg ver. Uiteindelijk werd er met 66 renners voor de zege gespurt en won Daniël Van Ryckeghem met een wieltje won van Eric Leman. Andere snelle mannen vooraan waren, 3e Walter Planckaert, 4e Frans Melckenbeeck, 5e Willy Planckaert, 6e Fernand Hermie, 7e de Brit Barry Hoban, 8e Ronny Van De Vijver, 9e de Nederlander Wim Bravenboer en 10e de Fransman Jacques Guyot.

    25-08-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Luigi Ganna
    Vandaag werd er gestart met het WK op de baan te Varèse. Deze baan is 446meter lang en 7 meter breed, Haar naam Luigi Ganna heeft ze te danken aan de 1e winnaar van de Giro in 1909 die inwoner was van deze stad. Een hevig onweer heeft er voor gezorgd dat men op de 1e dag pas in de namiddag kon starten,voor amper 200 toeschouwers begonnen de liefhebbers met de 1 /2 fond in 3 reeksen over een afstand van 49km. Reeks a) werd gewonnen door de Duitser Horst Gnas, hierin werd de Nederlander Nicolas Been 4e op 2 ronden en 330m.Reeks b) Nieuwe zege voor Duitsland met Rainer Podlesch, onze landgenoot Firmin De Vleminck 5e op 7 ronden en 246meter. Reeks c) prachtige overwinning van de Nederlander Albertus Boom die met 1 ronde en 200meter voorspong wint voor de Italiaan Rino Carraro. De eerste twee van elke reeks gaan naar de finale, de andere moeten via de herkansingen een plaatsje afdwingen.

    In de 4km achtervolging hebben België en Nederland elk 2 renners aan de start en gaan de beste acht tijden gaan naar de 1/4 finale. Uitslag van de Belgen, Donald Zeebroeck 5’10”89 wint van de Canadees Roy Fondse 5’17”41, zij verwezenlijken de slechtste tijden van alle renners. Ook Julien Vermote 5’08”61 wint van de Spanjaard Roberte Palavecino. Uitslag Nederlanders, Roy Schuiten 5’00”81 wint van de Tsjech Pavel Kondr 5’07”15. Fedor Den Hertog 5’03”05 verliest van de Italiaan Giacomo Bazzan 4’50”04. Zowel de Belgen als de Nederlanders zijn uitgeschakeld. Ook de 1 / 4 finale werd vandaag betwist met directe eliminatie, zij die doorgaan naar de 1 / 2 finale zijn: Martin Rodriguez (Col), Giacomo Bazzan (Ita), Jerzy Glowacki (Pol)en Josef Fuchs (Zwit).

    25-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Michele Dancelli is de beste in de “Tre Castelli” te Capriata d’Orba waar hij na 227km de spurt wint voor Marino Basso, Wilmo Francioni, Pietro Di Caterina, Sandro Cammilli, Wladimiro Panizza, Fra gewonnen door de Oostenrijker Wolfgang Steinmayr voor de Zwitsers Iwan Schmid en Meinrad Vögele.

    25-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In het Franse Plouay werd na 202km Jean-Pierre Danguillaume winnaar met 38” voorsprong op Jacques Gestraud, die dit seizoen rijd als amateur hors catégorie, wat bij ons een individueel is. Op 3’32” werd Raymond Delisle 3e voor zijn 3 gezellen, Michel Périn, Gérard Moneyron en Jean-Claude Daunat. Voor de 7e plaats op 3’35” was Gerben Karstens de snelste voor Jacques Botherel, André Foucher en met François Hamon is de top10 volledig.

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo

    .
    In Eeklo was de winnaar van verleden jaar Eric De Vlaeminck toeschouwer. De eersten ronden werden in een hoog tempo afgelegd. De Nederlander Van Leeuwen heeft enkele keren gepoogd om weg te raken maar zonder succes, toen waren het 2 neo-pofs Paul Aerts (2/8)en Fernand Bruggeman (vandaag 1e wedstrijd) die op premiejacht gingen. Het was pas in de 13e ronde dat het ernstig werd toen Willy In’t Ven, Julien Knockaert en Daniel Veplancke bij de 2 leiders aansloten maar de groep reageerde en was alles te herdoen. Nu gingen Hubert Hutsebaut en Raf Van Bruaene en kregen even later her gezelschap van Roger De Vlaeminck, André Dierickx, Lucien Willekens en de Nederlander Jos Van Beers. Raf Van Bruaene moest door pech vooraan afhaken, Roger De Vlaeminck reed solo naar winst, op 53” werd Van Beers 2e voor Dierickx, Hutsebaut en Willekens. Van Bruaene kon toch zijn 6e plaats op 3’35”veilig stellen en had het gezlschap gekrgen van de Nederlander Jo Moonen. In de pelotonsspurt op 4’18”was Jacky Coene de snelste voor Willy Planckaert en Roger Jochmans enz.

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geetbets & Haasdonk

    .
    Reeds in de eerste van de negen ronden waren het veldrijder Freddy Nijs, Eddy Verstraeten, Jos Bruyère en Maurice Eyers die wegreden toen zij een anderhalve minuut voorsprong gingen Raf Hooyberghs en Jos Vander Vleuten in de achtervolging maar konden de aansluiting niet bolwerken. Ook 2 andere achtervolgingspogingen mislukten. In de 4e ronde gingen Fernand Van Rijmenant, Ward Janssens, de Nederlander Mat Gerrits en Roger Loysch op zoek naar de leiders en sloten nog voor het begin van de 5e ronde aan, maar kwam iets later ook het peloton aansluiten. De beslissing kwam er toen Steegmans, Debal, Vanconingsloo, Vander Vleuten, Doyen en Boons wegreden en zij zouden met iets meer dan 4’ aan de slotronde beginnen. Wat toen Frans Verbeeck presteerde was indrukwekkend, in minder dan 10km bracht hij de groep terug tot 30”. Nu moet men weten dat Frans met het oog op het WK te Mendrisio elke dag rond de 300km traint. De 6 hebben voor de zege gespurt, waarin Raymond Steegmans toen hij aan de leiding lag met een onvoorzichtige toeschouwer die een foto wou nemen in aanraking kwam, uit balans was en met een 3e plaats moest tevreden zijn. De zege was voor Georges Vanconingsloo voor Alfons Debal, Steegmans, Jos vander Vleuten, André Doyen en Jos Boons. Op 35” won Frans Verbeeck de spurt van de eerste achtervolgers voor de Duitser Wilfried Peffgen, Gérard Hendickx, Marcel Omloop, Maurice Eyers en de Zwitser Bernard Vifian. Van de groep voor plaats 13 was Roger Jochmans de snelste. Na de wedstrijd werd ook vernomen dat Pieter Nassen en Roger Loysch (Zonhoven) Flandria verlaten om volgend seizoen bij Verbeeck te rijden.

    In Haasdonk kwamen 62 renners aan de start van de 2e Grote Prijs Roothoofdt, er moesten 2 grote en 11 kleine ronden worden afgelegd. De Nederlander Ottenbros ging reeds in de 1e grote ronde ten aanval en kreeg 4 andere mee, zijn landgenoot Serpenti, Raes, Ritserveldt en Zwaenepoel, bij aanvang van de kleine ronden werden zij opnieuw ingelopen. Tweemaal probeerde Willy In’t Ven het met in zijn gezelschap enkele andere, in de 8e kleine ronde ging Willy nog eens en nu was het raak, Van Marcke eerst en iets later sloten ook nog aan, de Nederlanders Ottenbros, Holst, Tabak en Prinsen en de Belgen Ronny Van De Vijver, Antheunis, Teirlinck, Hermie en (neo-prof 19/8) Wijckaert. Ook Frank Ebo wou de sprong maken en reed tussen de kopgroep en het peloton toen vooraan Antheunis een leegloper kreeg pompte hij vlug bij en kon bij Ebo aanpikken, maar werden tijdens de laatste ronde door het peloton ingelopen. Op 10km van het einde brak vooraan de strijd los met eerst Ottenbros, waarbij In’t Ven en Hermie aansloten, en nadien ook Van De Vijver en Van Marcke de kopgroep op 5 bracht. In de spurt was het Ottenbros die van ver begon maar op 100meter van de meet door Ronny Van De Vijver werd aangevallen en met 1 fietslengte won. Op plaats 3 eindigde Fernand Hermie, 4e Ronny Van Marcke en 5e Willy In ’t Ven. Op 10” werd Willy Teirlinck 6e, met in zijn wiel Wim Prinsen, op 15” volgden als 8e Tino Tabak en 9e Daan Holst en onze neo-prof Eric Wijckaert werd mooi 10e op 25”. De groepsspurt op 2’30” werd gewonnen door Walter Planckaert, Frank Ebo werd 23e en Etienne Anntheunis 27e.

    23-08-2011 om 06:29 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Het 12e criterium van Bussières in Frankrijk werd gewonnen door onze landgenoot Walter Godefroot voor Bernard Thevenet zij waren op 2 ronden van het einde uit een kopgroep van 15 weggereden. Op 10” won Eric Leman de spurt voor de 3e plaats voor Jan Janssen en Italo Zilioli. Op 20” volgde Luis Ocana, op 40” won Jean Dumont de spurt van de rest van de kopgroep voor Pietro Campagnari, Barry Hoban, Ferdinand Julien, Ferdinand Bracke, Joop Zoetemelk, Jean-Pierre Genet, Raymond Poulidor en Gilbert Bellone.

    In Mende eveneens in Frankrijk was de zege voor Rolf Wolfshohl die 2” voorsprong had op Yves Hézard en Roger Rosiers.

    Voor Tony Houbrechts was er een 3e plaats op 30” in het Italiaanse Monsummano waar Franco Bitossi zijn medevluchter Sigfrido Fontanelli versloeg.

    23-08-2011 om 06:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Italië werd de ploeg voor het WK reeds bekend gemaakt waar Gianni Motta mag thuis blijven. Volgende renners zijn aangeduid: Marino Basso, Franco Bitossi, Giovanni Cavalcanti, Michele Dancelli, Wilmo Francioni, Felice Gimondi, Aldo Moser, Roberto Poggiali, Giancarlo Polidori en Italio Zililoi. Invallers zijn: Fabrizzio Fabbri en Mauro Simonetti.

    In Frankrijk wil men een nieuwe categorie in de wielersport oprichten, de “stagedoende” wielrenners. In Varese waar de Internationale Wielerbond bijeen kwam, zijn noch de verantwoordelijken van de liefhebbers- en profbond overtuigd van het nut van dit voorstel. Wel zou men de mogelijkheid onderzoeken om een inter-klassenwedstrijd toe te laten. Tot nu toe waren wedstrijden waar liefhebbers en profs samen reden enkel toegestaan als het om liefdadigheidsfeesten ging. Men zou wel naar een formule zoeken om profs en liefhebbers samen te laten rijden in internationale wedstrijden. Verder sprak men ook over het voorstel waarbij de Europese winterkampioenschappen een officieel karakter zouden krijgen. Deze kampioenschappen voorbehouden aan de profs zouden vooral de specialisten snelheid, omnium, halve fond en koppelritten ten goede komen, evenals de wedstrijden achter dernymotoren. Door de technische commissie van de U.C.I. werd besloten tot afschaffing van de zware dernymotoren bij de halve fond dit vanaf 1973. Men zou tevens een nieuwe reglementering maken waarbij een nauwkeurige omschrijving van het type zou aangegeven worden van de machines die worden toegelaten.

    23-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malderen

    .
    Een massa volk voor de wedstrijd te Malderen waar de 84 renners 1 grote en 13 klein ronden moesten afleggen. De eerste aanvallers waren Callens, de (neo-prof 17/8) Jozef Van Olmen de Columbiaan Jimenez en de Zwitsers Thalmann en Rub, dit groepje liep tot 1’35” uit maar toen men opnieuw te Malderen kwam werden zij ingelopen. Aangemoedigd door zijn supporters reed Ward Janssen uit Londerzeel weg en kon tot 1’35” uitlopen maar zorgde vooral Frans Brands voor de hergroepering. Nu was het Herman Vrijders die voor eigen volk reed het hazenpad koos samen met Roger Kindt maar ook zij bleven niet voorop. Toen Van Schil in de voorlaatste ronde mislukte in zijn eerste aanval, probeerde hij opnieuw en kreeg Eddy Peelman mee. Peelman had natuurlijk geen moeite met Van Schil in de spurt, voor de 3e plaats op 10” was Rik Van Linden de snelste voor Etienne Sonck, Frans Verhaegen, neo-prof Jos Van Olmen, Gert Harings, Eric De Vlaeminck, Georges Vanconingsloo en met Raymond Steegmans sluiten we de top10 af. Thuisrijder Herman Vrijders werd 26e.

    Laatste rit in de Ronde van Namen voor liefhebbers, de rit Jambes-Andenne was 130km en bracht toch nog heel wat veranderingen. Ritwinnaar werd Jacques Martin hij won in een spurt met twee van Rudi Rijpens die wel eindwinnaar werd. Op 36” wint Roger Verwimp van de achtervolgers,maar geen Herijgers die de Ronde met 31” aan Rijpens moet laten, Gaetano Juliano werd 3e op 50”. Bij de ploegen was Namur-Velo de beste voor de Stoempers Leuven en de Dijlespurters Mechelen club van de eindwinnaar.

    22-08-2011 om 07:08 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Net als gisteren, vandaag opnieuw 2 ritjes in de G.P.Silverstone in Groot-Brittannië. Rit 1a) bracht een nieuwe overwinning voor Marcel Omloop die na 46,8km vlugger was dan Sid Barras en Paul Aerts. Rit 2b) Was voor Danny Horton die Leslie West en Wesley Mason mee op het podium kreeg. In de eindstand had Marcel Omloop 30 punten tegenover 23 punten voor Trevor Bull, verder volgden Sid Barras 22p., Staf Van Roosbroeck als 4e had 17punten, Raf Hooyberghs met 13punten werd 5e, op plaats 6 eindigde Colin Lewis met 10p.,Paul Aerts en Robert Addy hadden 8 punten en staan samen op plaats 7, met 7punten werd Brian Jolly 9e en Tony Gowland met 6,5p werd 10e.

    Twee Belgische overwinningen bij de liefhebbers in Duitsland. Te Bensberg is na 81km Herman Beysens de beste en Michel Van Vlierden wint het criterium van Herford.

    De G.P.Faber te Wiltz in Luxemburg werd gedomineerd door de Russen zij bezetten plaats 1 t/m 5. Winnaar werd Nicolaï Dmitruk die na 137km zijn metgezel Gusiatnikov versloeg.

    In Spanje te Léon won Santiago Lazcano de Pr. Caboalles de Abajo voor zijn 2 medevluchters Andres Gandarias, en Carlos Jovellar, zij hadden liefst 6’50” voorsprong op de rest waarvan José- Manuel Lopez-Rodiguez de spurt won.

    In Italië was er de Cronostaffetta een tijdrit per ploeg van 3 renners die elk afzonderlijk een parcours moeten afleggen. A) Martinsicuro-Ancarano 28,7 km werd gewonnen door Ole Ritter voor Mauro Simonetti en Roger Swerts. B) Ancarano-Colonnella 30,5km hier was Felice Gimondi de beste voor Tomas Pettersson en Herman Vanspringel. C) Colonnella-Colonnella 35,2km werd gewonnen door Eddy Merckx voor Gösta Pettersson en Tony Houbrechts en 9e Georges Pintens die deelnam met Magniflex-Hertekamp-Novy. Eddy Merckx was zo sterk dat zelfs een val na een aanrijding met een moto waarbij hij toch 20 à 30 sec. verloor zijn rit won met liefst 1’41”7 voorsprong. De eindzege was uiteraard voor Molteni voor Feretti en Salvarani en werd Magniflex-Hertekamp-Novy 8e op 10 deelnemende ploegen.

    Net over de Franse grens te Dunkerque versloeg Jean-Marie Leblanc na 110km onze 2 landgenoten Jaak De Boever en Daniël Van Rijckeghem.

    In Polen streden de liefhebbers voor de nationale titel te Kedzierzyn waar 166km moest worden afgelegd. De titel was voor Edward Barcik die 2” voorsprong had op Stanislaw Szoda en 7” op Jan Smyrek.

    22-08-2011 om 07:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Izenberge & Peruwelz

    .
    Willy Planckaert
    De 23e Grote Prijs Lucien Vlaemynck (prof 1935-1949) te Izenberge kreeg 51 renners aan de start, waarvan Fernand Bruggeman reeds van in de start wegreed, liep tot 40” uit, om daarna het gezelschap te krijgen van David, Vantyghem en Polansky maar even later was er de hergroepering. Na nog enkele schermutselingen, kwam er een kopgroep van 13 tot stand dat uiteindelijk tot 34 zou aandikken. Het werd een broederspurt, Willy Planckaert won voor Raymond Steegmans, Eric De Vlaminck, Walter Planckaert en Roger De Vlaeminck. Pech in de spurt was er voor Willy De Bosscher die op 50meter van de streep in 4e positie zat, maar tegen de kant van het voetpad werd geduwd en 21e zou eindigen.

    Te Peruwelz kwamen 70 renners aan de start die in 8 ronden 150km moesten overbruggen. Ook hier een aanval van bij de start, Joseph Bruyére reed weg en kreeg het gezelschap van Michel L’Hoest, toen zij 1’ voorsprong hadden reed Bruyére lek en was zo ontgoocheld dat hij niet verder reed, zijn metgezel werd enkele kilometers verder bijgebeend. Op 10km van de meet reden Rosiers, Leman, Debal, Hermie en De Boever weg, Verbeeck kwam bijna aansluiten toen hij lek reed. Vooraan werd Deboever ook door pech getroffen maar kon nog 5e worden met de rest van de groep op zijn nek. De zege was natuurlijk voor de snelle Eric Leman voor Fernand Hermie, Roger Rosiers en Fons Debal. In het zog van De Boever werd Jacques Zwaenepoel 6e voor Vic Van Schil, Dirk Baert, de Brit William Bilsland en Franky Ebo werd 10e.

    Voorlaatste rit in de Ronde van Namen voor liefhebbers, Mazée-Jambes over 141km is gewonnen door Freddy Renson die zijn medevluchter Paul Collaer versloeg in en spurt met twee. Op 50” werd Jacques Martin 3e voor Jean Vanderstappen , op 55” werd Giusseppe Civatone 5e, op 1’10” volgden een 11tal renners waarvan Roger Verwimp de spurt wint voor plaats 6, de rest van dit groepje werd 7e gelijk gezet, daarbij leider August Herijgers en de 2e in het klassement Rudi Rijpens die op 15” volgt.

    21-08-2011 om 06:13 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië begon vandaag de G.P.Silverstone een 2daagse rittenwedstrijd,en waren het onze landgenoten die op het hoogste schavotje mochten staan. In rit 1a) Was Marcel Omloop na 41,8km de beste voor Trevor Bull en Sid Barras. Na de middag was er een puntenwedstrijd daarin was met 25p. Staf Van Roosbroeck de beste voor Raf Hooyberghs 15p. en Robert “Rob” Addy.

    In het Nederlandse Hendrik-Ido-Ambacht werd het criterium gewonnen door Gerben Karstens die na 110km een voorsprong van 10” had op Harm Ottenbros en werd Cees Stam 3e.

    21-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    ..

    In Nederland won Mat Gerrits het criterium van Geleen voor Fred Rompelberg en Jos Vander Vleuten, Roger Blockx op 1 ronde werd 4e voor Rinus Wagtmans, Jan Krekels en Jan Boonen. De klassementsspurten werd gewonnen door: Wagtmans, Blockx, Rompelberg en Gerrits.

    In Italië werd de Omloop van Modigliana bijgewoond door 10.000 toeschouwers, de wedstrijd was 114km en werd verreden op een parcours van 5,7km. Het was een zeer levendige wedstrijd waarvan op 3km van de streep de beslissing viel. Onze landgenoot Eddy Merckx reed weg en kreeg het gezelschap van Dino Zandegu die het in de spurt haalde. Op 4” werd Roger Swerts 3e voor Adriano Amici, Franco Bitossi,Franco Mori, Giovanni Cavalcanti, Michele Dancelli, Ercole Gualazzini en op plaats 10 Enrico Paolini allen in de zelfde tijd als Swerts.

    20-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Met de Giro dell’ Umbria te Castiglione del Lago-Perugia had men de laatste selectieproef in Italië voor het wereldkampioenschap. Toen na 105km Tony Houbrechts en Felice Gimondi betrokken geraakten bij een val heeft Arnoldo Pambianco die Vittorio Adorni als ploegleider verving zijn 2 renners moeten overhalen om opnieuw te starten. Op dat ogenblik reed Romano Tumellero die na 20km was ontsnapt voorop met een grote voorsprong en was het peloton fel aan het jagen. Na 120km had Tumellero bijna 11’ voorsprong, de beide achtervolgers die bij het peloton waren gekomen gingen op hun elan verder en met nog 20km te rijden werd de vluchter bijgehaald. Toen Poggiali er vandoor reed waren het Gimondi en Houbrechts die de vlucht van hun ploegmaat beschermden, enkele renners gingen in de achtervolging en opnieuw was Tony mee om af te stoppen. Toen Poggiali werd bijgehaald was het Tony die wegreed en met 50” voorsprong won. Van de achtervolgers was Luigi Sgarbozza de snelste voor Roberto Poggiali, Wladimir Panizza, Mauro Simonetti, Wilmo Francioni, Sandro Cammilli en Giovanni Cavalcanti. Op plaats 9 met 1’15” achterstand hebben we Luigi Castelletti, op 3’ werd Giuseppe Desimone 10.

    Joop Zoetemelk was de beste in het Franse Plancoët, na 92km had hij 21” voorsprong op Benard Labourdette en 34” op Claude Daunat.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mere

    .
    André Dierickx
    Liefst 128 renners aan de start van de koers te Mere waar verschillende WK geselecteerden aanwezig waren. Reeds na 4km is André Dierickx er alleen vandoor gegaan en kreeg het gezelschap van Ottenbros, 12km verder was het nog een gewezen wereldkampioen Jan Janssen die in de achtervolging ging en even later de steun kreeg van De Vlaeminck en Willekens zij kwamen na 30km mee vooraan. Toen het peloton te Haaltert door een gesloten overweg werd opgehouden liep de voorsprong van de vluchters tot 2’40” op. Vooraan viel door een val Willekens weg. Op 2 ronden van het einde zijn nog een tiental renners in de tegenaanval gegaan maar bleven de 4 leiders buiten schot. Op 8km van de streep reed André Dierickx weg en won met 15” voorsprong op Roger De Vlaeminck die de 2 Nederlanders Jan Janssen en Harm Ottenbros kansloos liet. Van het peloton op 45” was Walter Planckaert de snelste voor Fernand Hermie, Frans Verbeeck, Lucien Van Impe, Willy De Geest en Jan Van Katwijk sluit de top10 af.

    In de Ronde van Namen voor liefhebbers was er vandaag de 2e rit Floreffe-Mazée over een afstand van 121km en ging de zege naar Aimé Delaere die in een spurt met twee Giusseppe Civatone versloeg. Op 7” werd Jacques Martin 3e voor Fr. Lemploy, op 43” werd Roger Verwimp 5e voor Bernard Draux en Freddy Renson.Nr 8 Christian De Buysschere volgde op 51” werd Van der Fraenen 9e en Gaetano Juliano als 10e blijft leider.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen - Englebert Opdebeeck winnaar

    .
    97 renners aan de start van de 27e Prijs der Steengroeven te Lessen waar men 12 ronden moest afleggen om de 144km vol te maken. Het was Herman Vanspringel die reeds in de eerste kilometers ten aanval trok, tot 30” uitliep maar zich dan opnieuw liet inlopen. Aan de 25e km reden twaalf renners weg maar werden na 1 ronde al opnieuw ingelopen. Ernstig werd het wanneer aan 80km toen Bodart, Debal, Van Malderghem, Van Rijmenant, De Koning, Van Roosbroeck en Opdebeeck wegreden. Aan km 90 sloot De Muynck aan, 5km verder kwamen ook Omloop, Monty, Vanconingsloo, Barras en Tschan aansluiten en aan km 105 was de kopgroep compleet toen Daelemans, Van Lint,Baert, Moonen, Junkermann en Antheunis er bij kwamen. Op 8 km van het einde was het Englebert Opdebeeck die zijn kompanen in de steek liet en met 35” voorsprong won voor Georges Barras, Alfons Debal, Dirk Baert, Dirk Baert, Emile Bodart, Etienne Antheunis, Johan De Muynck, Georges Vanconingsloo en Julien Van Lint. De rest van de kopgroep volgde op 40” waarvan Willy Moonen de spurt won voorde Duitser Jürgen Tschan, Fernand van Rijmenant, de Nederlander Mathijs De Koning, Willy Van Malderghem, Staf Van Roosbroeck, de Duitser Hans Junkermann en Marcel Omloop. Op 7’ won Pol Vanden Neste de spurt van het peloton.

    Vandaag is de Ronde van Namen voor liefhebbers gestart met de rit Namen-Floreffe over een afstand van 118km. In een spurt met twee was het de Italiaan Gaetano Juliano die onze landgenoot August Herijgers versloeg. Op 3’05” werd Christian De Buysschere 3e voor Rudi Rijpens, Jos Roosen en Lucien Pratte.

    18-08-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Voor de meeting op de Goffertbaan van Nijmegen waren 1.000 toeschouwers aanwezig. In het onderdeel “sprint” won Wereldkampioen Gordon Johnson zijn 3 reeksen tegen Simes, Mountford en Loevesijn en was ook de beste in de rit waarin de 4 spurters tegelijk de start namen. Johnson en Loevesijn reden de snelste ronde 26,6 seconden waarmee zij een 1/2 seconde boven het record op deze 400m-baan bleven dat Jan Derksen in 1959 had gevestigd. Eindstand: 1.Gordon Johnson, 2.Lijn Loevesijn, 3.Tim Mountford en 4. “Jackie” Simes. Onze landgenoot Theo Verschueren won in 2 manches de 1/2 Fond voor Jaap Oudkerk, Cees Stam, Piet De Wit en Ehrenfried Rudolph. Bij de liefhebbers zat Bert Boom geprangd tussen twee Duitsers, de zege was voor Horst Gnas die met 1 lengte won en werd Rainer Podlesch 3e.

    18-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje werd de G.P. Vizcaya tussen Bilbao en Churdinaga gewonnen door Domingo Perurena die na 200km de snelste was van 10 medevluchters, 2e werd Agustin Tamames, 3e Jesus Manzaneque, 4e Antonio Martos , 5e Miguel-Maria Lasa, 6e José- Luis Abileira, 7e Luis-Pedro Santamarina, 8e Luis Zubero, 9e Francisco Galdos en 10e Santiago Lazcano.

    Op de Wielerbaan van Amsterdam won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid voor de wereldkampioen Gordon Johnson, en Tim Mountford. In de wedstrijd 1 / 2 Fond was de zege voor Cees Stam voor Theo Verschueren, Jaap Oudkerk, Ehrenfried Rudolph en Leo Proost.

    Voor de liefhebbers was er Nederland-België, a) tandems: 1.Gerrie Fens-Peter Van Doorn- 2.Antoine Meirlaen-Noël Soetaert. b) km: 1.Klaas Balk 1’08”65 - 2.Manu Snellinx 1’09”57 – c) achtervolging:1.Fedor Den Hertog 4’57”4 – 2.Julien Vermote – d) Olymische achtervolging: 1. Nederland 4’36”75 – 2. België 4’46”2. De eindstand werd dan ook Nederland 4 tegen 0 voor België. Bij het naar huis rijden verloor Noël Soetaert te Jabbeke de controle over zijn auto, kwam op het gras terecht en sloeg over de vangrails op het andere rijvak. Soetaert liep een armbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Oostende en is dus uitgeschakeld voor het WK. Donald Zeebroek kwam er met enkele schrammen vanaf en kon na verzorging naar huis.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem

    .
    Liefst 130 renners en een massa toeschouwers te Zottegem. Reeds na 8km reden 4 renners weg en bereikten een voorsprong van 40”, maar door toedoen van vooral Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Roger Rosiers, Georges Pintens en Maurice Dury werden zij in de 2e ronde opnieuw ingelopen. Na 55km waren het Rudy De Groote, William Hoof en Willy Vanneste die wegreden, zij konden tot 1’45” uitlopen maar moesten het ook afleggen tegenover de groep. Dan was het de beurt aan Van Vlieberghe en Ward Janssens ook Gèrard Hendrickx en Johan De Muynck hebben nog getracht om mee vooraan te geraken maar mislukten. Een gesloten overweg zorgde nog even voor beroering maar de koersleiding zorgde dat de 2 hun voorsprong behielden. Voor de zege had Albert Van Vlierberghe in de spurt natuurlijk geen moeite met Ward Janssens. Op 15” was Guido Reybroeck de snelste van een groepje voor Daniël Van Ryckeghem, Roger De Vlaeminck, Maurice Dury, Christian Brasseur, Johan De Muynck. De Nederlander Jos Vander Vleuten won op 30” de spurt van het peloton voor plaats 9.

    Voor de liefhebbers was er Gent-Wervik over 154km, hiervoor kwamen 59 renners opdagen. Winnaar werd José Van Ackere die zijn 11e seizoenszege behaalde. Op 40” werd Herman Beysens 2e voor Ghislain Cael, Johnny Soenens, Isidoor Weemaes en Raf Coenen. Belgisch kampioen Freddy Maertens was voor plaats 7 de snelste voor Rino Van Dromme, Michel Pollentier, Raf Declercq, Louis Verreydt, Ludo Van Linden en Roger Verschaeve.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem & Borgerhout

    .
    Harm Ottenbros
    Met 75 zijn ze te Borgerhout vertrokken om 125km rond te maken, waaronder verschillende Nederlanders. Een eerste ernstige ontsnapping kwam er in de 14e ronde toen volgend zevental wegreed, Brands, Loysch, Tabak, Dolman, Bukacki, Verstraeten en Verhaegen, zij kregen nog het gezelschap van Tschan, Verboven en Harings maar half koers was alles opnieuw samen. In de 27e ronde viel de beslissing vier renners reden weg en zouden voor de overwinning spurten. Harm Ottenbros haalde het voor Frans Verhaegen, Tino Tabak en Ludo Van Staeyen, Eddy Verstraeten die nog in de achtervolging was gegaan werd 5e, de spurt van de groep voor plaats 6 werd gewonnen door Jürgen Tschan dit op 1’20”. Verder bestond de top10 uit buitenlanders, Evert Dolman, Jan Van Katwijk, Richard Bukacki en Giovanni Jimenez.

    Het criterium van Zingem werd bijgewoond door 15.000 toeschouwers, de renners moesten 65 ronden afleggen om aan de 87km te geraken. Eerste aanval kwam er in de 5e ronde toen Dierickx, Van Damme en Leman wegreden tot 25” uitliepen maar toch opnieuw werden ingelopen. Dan hebben De Boever en Spruyt even voorop gereden. In de 52e ronde was het Roger De Vlaeminck die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van Buysse, Godefroot en Leman. Dan heeft Van Malderghem er voor gezorgd dat alles opnieuw kon beginnen. Enkele ronden voor het einde viel de beslissing met Van Schil, Eric De Vlaeminck, Bruyére en Verbeeck , een tegenreactie van Godefroot eerst alleen en dan met steun van Swerts en De Boever mislukte. In de eindspurt was het Eric De Vlaeminck die verrassend met 10cm won van Frans Verbeeck, Joseph Bruyére en Vic Van Schil. Voor de 5e plaats op 20” won Godefroot vlot de spurt voor Swerts en De Boever. Op 25” won Etienne Sonck de spurt van de groep voor Eddy Merckx en werd Etienne Buysse 10e. Voor Roger De Vlaeminck was er een 30e plaats.

    Te Warsage reden de liefhebbers de Wisselbeker Egide Schoeters en was het na 160km dat August Herijgers die won. Op 20” was Frans Van Looy de beste van de eerste achtervolgers, 3e Raymond Van Straelen, 4e Louis Verreydt, 5e Rene Veschoren, op 1’15” werd Hervé Vermeeren 6e. De Dijlespurters uit Mechelen waren de beste club.

    16-08-2011 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Winst en ereplaatsen in de criteriums voor de Nederlanders in Frankrijk, te Pléaux waar Raymond Poulidor won met 16” voorsprong, werd Jan Janssen voor de 2e plaats geklopt door Gérard Moneyron. Voor Joop Zoetemelk was er de zege te Saussignac waar hij 20” voorsprong had op Gerben Karstens en Francis Campaner.

    16-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dworp - De Pinte & Hyon

                                             .

    Voor de omloop der Zennevallei te Dworp met 15 beklimmingen van de Bruine Put kwamen 58 renners afgezakt. Het was André Poppe die reeds na 15 km de wedstrijd op gang trok, samen met Marc Sohet en Ward Janssens. Even later sloten Englebert Opdebeeck, de Luxemburger Edy Schutz en Maurice Dury aan en konden 1’50” voorsprong bijeen fietsen ondanks een tegenreactie van Verbeeck, Pintens en Van Roosbroeck. Ook Eric De Vlaeminck trachtte alleen naar de leiders te fietsen, maar werd door een achtervolgend groepje bijgehaald. Sohet moest vooraan lossen en was het Dury die er voor zorgde dat alles aan flarden werd gereden en enkel Ward Janssens lang weerstand bood,op 15” bleef hangen, maar uiteindelijk begaf en nog door het peloton werd voorbij gereden. Winnaar werd Maurice Dury die normaal in Italië de Omloop Tre Valle Varesine had moeten rijden was in België gebleven om zijn Belgische werkgever te voldoen. Voor de 2e plaats won kersverse prof (26/7) Rik Van linden op 12” de spurt voor Frans Verbeeck, Lucien Willekens en de rest van het peloton. Voor Englebert Opdebeeck was er een 27e plaats op 2’55”.

    Weinig strijd in de wedstrijd te De Pinte zodat vele toeschouwers zelfs de moeite niet namen om naar de aankomst te gaan zien. In de 7e van de 10 kleine ronden was het Dirk Baert die wegreed en met 15” voorsprong won voor Johan De Muynck en Jaak de Boever, op 25” werd de Fransman Jacques Guiot 4e voor Jos Van Beers, Emiel Lambrecht, Etienne Buysse, Graham Gilmore, Jan Van Katwijk en Jaak Clauwaert.

    Het criterium van Hyon-Ciply waar 27 renners de start namen werd gewonnen door Roger De Vlaeminck met 25 meter voorsprong op Herman Vanspringel en Jos Huysmans. Voor de 4e plaats op 50 meter was Jean-Marie Leblanc de snelste voor Roger swerts, Lucien Aimar, Eddy Merckx, Gérard Hendrickx, Julien Stevens en Jos Spruyt. Op 2’ won Joseph Bruyére de spurt voor plaats elf, vanaf plaats 21 hadden de renners 1 ronde achterstand.

    15-08-2011 om 22:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste rit in de Tour of the North, South Shields-Harrogate isna 160,9km voor Albert Hitchen die zij medevluchter Colin Lewis verslaat, beiden hebben liefst 5’25” voorsprong en daardoor is Colin Lewis eindwinnaar met 1’20” op Albert Hitchen. Wat de rit betreft werd Brian Ruston 3e, Mike Cowley 4e op 5’34” en de 5e Leslie West volgde op 10’24”. In de eindstand werd Leslie West 3e op 10’07” en de leider van gisteren Gary Crewe volgt als 4e op 10’34”.

    De 51e Omloop Tre Valle Varesine te Comerio in Italie werd gewonnen door Giancarlo Polidori die na 243,3km 1’07” voorsprong had op 3 achtervolgers, waarvan Tino Conti de spurt won voor Italo Zilioli en onze landgenoot Tony Houbrechts. 4e werd Franco Bitossi op 1’25”, 6e werd Wilmo Francioni op 1’27”. Voor de 7e plaats op 1’30” was Marino Basso de snelste, voor Luigi Sgarbozza, Felice Gimondi, Ole Ritter, Aldo Moser, Davide Boifava, Michele Dancelli, Mauro Vanucchi en met Oliviero Morotti sluiten we de top15 af.

    In Zwitserland was er te Kaisten een wedstrijd “handicap” waar liefhebbers en profs samen reden. Het was Robert Thalmann die na 117km met 6” voorsprong won voor Markus Berger en Urs Berger zodat het podium enkel uit liefhebbers bestond.

    In Portugal werd te Sintra een rit in lijn en een klimtijdrit verreden van Varzea naar het Castelo dos Mouros dat op een heuvel ligt. Het is Joaquim Agostinho die de 2 ritjes van 10,5 km wint, en natuurlijk ook eindwinnaar werd telkens voor Firmino Bernardino.

    15-08-2011 om 07:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De voorlaatste rit in de Tour of the North, Richmond-Sout Shields over 119km is voor Reginald Barnett die vlugger is dan Nigel Dean en Gary Crewe die de nieuwe leider is. Op 2” volgde Robert Addy en werd Sid Barras 5e op 2’42”.

    Jan Janssen won te Kamerik in Nederland het criterium waar hij na 120km vlugger was dan Ben Janbroers en Gérad Vianen.

    14-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genval

                     .

    Te Genval waar de beroepsrenners voor de 1e maal werden uitgenodigd kwamen 46 renners aan de start. Het was pas halfweg dat er leven in de brouwerij kwam. Herman Flabat en Julien Knockaert gingen in de aanval en kregen het gezelschap van kersvers (13/8) profrenner Luc Van Goidsenhoven die dit jaar 13 overwinningen behaalde bij de liefhebbers, zij liepen tot 2 minuten uit maar zouden opnieuw gegrepen worden. De beslissende ontsnapping bestond uit 13 renners, waarvan Pol Mahieu in de laatste kilometers wegreed en met 5” voorsprong won van Kamiel Sohier die ook nog van het groepje was weggereden. Voor de 3e plaats op 25” was Etienne Sonck de snelste voor Willy Monty, Rudy De Groote, Alfons Debal, Gerd Harings, André Doyen, Willy Vanden Eynde, Maurice Eyers, Etienne Antheunis, Eddy Cael en Ward Janssens.

    In de nacht van Bilzen moesten de renners 80 ronden van 1,3km rijden, eerste premiejagers waren Nassen, Steegmans, Leenen en Leman. Rond half koers was het Merckx die even ging verdapperen maar zijn tegenstrevers lieten niet begaan, en probeerde Vanspringel het ,maar ook zonder resultaat. Een tweede versnelling van Eddy bracht, Roger De Vlaeminck, Vanspringel en Swerts aan de leiding, op 20 ronden van het einde werd het peloton door deze vier gedubbeld. Er kwam nog een poging van Zoetemelk, maar Eddy zorgde er voor dat Joop zich niet kon ontdubbelen. De vier bleven voorop Eddy Merckx won voor Roger De Vlaeminck, Herman Vanspringel en Roger Swerts. Op een halve ronde werd Joop Zoetemelk 5e, op 1 ronde won Roger Loysch de pelotonsspurt.

    In Zelzate streden de liefhebbers voor het kampioenschap van Oost-Vlaanderen. Na 127km was het Romain Vercauter die zijn medevluchter Romain Maes versloeg en de kampioenentrui mocht aantrekken. Op 15” was het José De Cauwer voor plaats 3 de snelste voor Ronny De Bisschop en Isidoor Wesemaes

    14-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 3e rit van de Tour of the North werd verreden tussen Morecambe en Richmond over een afstand van 117,4km en is het Les West die met 1” won voor Danny Horton op 2’55” was Albert Hitchen vlugger dan Colin Lewis, Reginald Barnett. Voor Les West was het een dubbelslag want hij nam ook de leiderstrui.

    Laatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers, Durch die Nederlausitz werd gewonnen door Michael Milde hij had 5” voorsprong op Kal-Heinz Oberfranz en 10” op Wolfgang Fiedler, op 15” werd Marc Demeyer 13e. In de eindstand had Wolfgang Wesemann 2’14” voorsprong op Dieter Gonschorek en was Michel Pollentier eerste Belg op de 3e plaats met 3’24” achterstand, Marc Demeyer werd 6e op 4’31”, Ferdinand Peersman als 9e had 5’08” achterstand en Michel Van Vlierden op plaats 13 volgde op 6’49”. Bij de ploegen werd België 2e en in het puntenklassement had Michel Pollentier 9 punten goed voor een 7e plaats.

    Op de wielerbaan van Alkmaar in Nederland was Lijn Loevesijn de snelste in het onderdeel Sprint voor Gordon Johnson (Aus), Tim Mountford (Usa) en Jack Simes (Usa). De zege in de 1/2fond was voor Cees Stam voor Piet de Wit, onze landgenoot Theo Verschueren, Jaap Oudkerk en Ehrenfried Rudolph uit Duitsland.

    Onze liefhebbers waren te Munchen aan de slag, de km werd gewonnen met een tijd van 1’09”5 door Zacher voor Henri Wats die 1’11”6 reed. De achtervolging was voor de Duitse kampioen Ruppert Kratzer 4’58”2 voor onze kampioen Julien Vermote 5’02”4. De Belgen Antoine Meirlaen-Noël Soetaert waren de beste in het onderdeel tandem, ook in de Olympische achtervolging waren onze landgenoten de beste hun tijd was 4’39”2 tegenover 4’49” voor Beieren.

    13-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-Turnhout & Sint-Niklaas

                                                    .
                                                               William Bilsland

    In Oud-Turnhout kwamen 92renners aan de start voor 20 ronden van 7 km af te leggen. De wedstrijd is traag op gang gekomen buiten enkele premievluchten van o.a. Abelshausen, Swaenepoel, Verstraeten, Bens, Barras, Verhaegen en Verplancke. Het was aan km 82 dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, eerst reden Sohet, Lambrecht , Brands en de Nederlander Zoons, even later kwamen Vanneste, nog een Nederlander Van Leeuwen en de Brit Bilsland aansluiten. Vier renners In’t Ven, Vander Vleuten, Abelshausen en Claes hebben nog getracht de aansluiting te bewerken maar zijn er niet in geslaagd. Toen de spurters zich gingen klaarmaken, was het Bilsland die wegreed en hield 4 lengten over op Willy Vanneste, Harry Van Leeuwen, Marc Sohet, Emiel Lambrecht, Jan Zoons en Frans Brands. Op 25” won de Nederlander Jos Vander Vleuten de groepsspurt voor Raymond Steegmans, en met Roger Jochmans hebben wij de top10.

    Het avondcriterium van Sint-Niklaas waar 34 renners aan de start kwamen werd gewonnen door Patrick Sercu die het ganse peloton versloeg, Cyrille Guimard werd 2e dan volgden Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Eric Leman, Eddy Peelman, Richard Bukacki, Joop Zoetemelk, Eddy Merckx en als 10e Vic Van Schil.

    Vandaag is bekend geraakt dat Lomme Driessens met een aangetekend schrijven aan Eddy Merckx heeft laten weten dat vanaf 1/1/’72 zijn overeenkomst met Eddy wordt opgezegd.

    13-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Tour of the North wint Gary Crewe de 2e rit Blackpool-Morecambe over een afstand van 164km met 20” voorsprong op Sid Barras die Brian Jolly, Colin Lewis en Mick Holmes vooraf gaat. Reginald Smith blijft leider.

    Het criterium van Clusone in Italië is voor Franco Bitossi die na 98km Italo Zilioli en Felice Gimondi vooraf gaat.

    Voorlaatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers, Rund um den Spreewald 136km lang werd gewonnen door Dieter Gonschorek, hij had 5” voorsprong op Manfred Dähne en 10” op Michael Milde, 6e Marc Demeyer en 17e Michel Van Vlierden kwamen in dezelfde tijd als Milde over de streep. Wesemann blijft leider.

    12-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Harrogate-Blackpool is de 1e rit van de Tour of the North in Groot-Brittannië, de zege ging naar Reginald Smith die na 167,3km zijn 3 medevluchters in de spurt versloeg. Colin Lewis werd 2e, Derek Harrison 3e en Mick Holmes 4e op 1’38” was Sid Barras de snelste voor plaats 5.

    Voor de liefhebbers was er de 4e rit in de Ronde van Oost-Duitsland, Cottbus-Döbern-Cottbus een tijdrit van 40km. De zege was voor Wolfgang Wesemann die er 56’03” over deed. Op 1’11” werd Dieter Gonschorek 2e en de Tsjech Milos Hrazdira was 3e op 1’39”, ook onze landgenoten deden het goed, Michel Van Vlierden werd 4e op 1’47”, Michel Pollentier 5e op 1’58”, 6e Gustaaf Van Cauter op 2’02” maar hij moest wel zijn leiderstrui afstaan aan Wesemann, en tenslotte Marc Demeyer die werd 9e op 2’57”.

    De Nederlandse liefhebbers moeten in St. Moritz tijdens een ploegentijdrit het afleggen tegen de Zwitsers die de 100km aflegden in 2.04’39”, wat 3’47” beter is dan de Nederlanders met Fedor Den Hertog, Arie Hassink, Frits Schür en Aad Van Den Hoek. De 3e plaats was voor Frankrijk op 6’03”.

    11-08-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië won Franco Bitossi te Bellariva-Rimini een wedstrijd tipo pista voor onze landgenoten Eddy Merckx en Patrick Sercu.

    In de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers was er de 3e rit Durch der Bezirk Cottbus en was het na 145km opnieuw Dieter Grabe die won, nu met 5” op Michael Milde, onze landgenoot Gustaaf Van Cauter werd op 10” derde en blijft leider. Op 15” werd Michel Pollentier 4e en Marc Demeyer 6e.

    10-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tweede rit in de Ronde van Oost-Duitsland “Entlang der Friedensgrenze” was 155km.Op enkele kilometers van het einde zijn 6 renners weggereden waarvan Dieter Grabe won voor Gustaaf Van Cauter die 5” achterstand had maar wel leider blijft. Als 3e op 10” volgde Dieter Gonschorek, voor Marc Demeyer was er een 4e plaats op 15”, dan volgden nog Michael Milde en Manfred Dähne.

    In Frankrijk eindigde de Tour de l’Yonne een 3daagse rittenwedstrijd, waarvan ik enkel de eindstand heb. .Guy Sibille, 2e Regis Ovion op 28”, 3.de Franse kampioen Richard Podesta op 40” en dan volgen 2 landgenoten: 4.Luc Pels op 57” en 5. Georges Bortels op 1’47”.

    09-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden-Vlaanderen & Wilrijk

     

                                                 .

    Met liefst 125 renners werd er gestart te Heusden-Vlaanderen voor 25 ronden of 145km. Het was iets over half koers toen al vele waren afgestapt dat 6 renners wegreden. Alhoewel vooral deze drie Verplancke, De Geest en Buysse er alles aan deden om voorop te blijven kwam op 2 ronden van het einde de groep opnieuw aansluiten. Nog maar net was de orde hersteld of opnieuw reed Willy De Geest nu in het gezelschap van Pol Vanden Neste weg. Enkel Karstens zou nog komen aansluiten en liet de twee ter plaatse en won met 10” voor Willy De Geest die Pol Vanden Neste versloeg. De verrassing kwam er met de pelotonsspurt voor de 4e plaats gewonnen door Englebert Opdebeeck, waarin toch nog vele rappe renners zaten zoals op 11 Willy Planckaert, 12 Roger Jochmans, 13 Daniël Van Ryckeghem, 15 Etienne Sonck, 16 Jan Janssen.

    In het criterium van Wilrijk was Rik Van Linden de beste hij had 10” voorsprong op André Poppe en werd Eddy Peelman 3e.

    09-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Lenaerts

                                                           .

    In Klein-Veerle te Sint Lenaarts kwamen 38 renners aan de start van het 16e criterium

    verreden over 35 ronden of 105km. Eric Leman won in de 2e ronde de eerste premie

    van 5.000 frank. Toen in de 4e ronde Jos Spruyt de 5.000 frank mocht meepakken bleef

    hij tot en met de 13e ronde voorop en nam alzo nogmaals 3 premies van 5000fr. mee.

    Toen kwam Merckx in de 15e ronde voor het eerst op het voorplan, met Ronald De Witte

    in zijn wiel. Eddy’s ploegmaten deden prachtig afstoppingswerk, maar Frans Verbeeck

    zorgde er voor dat in de 21e ronde alles opnieuw samen kwam. Dit was nog niet genoeg

    voor Frans hij ging direct door maar moest wel Julien Stevens als waakhond dulden, het

    duurde tot de 33e ronde dan kwamen zeven renners aansluiten, Merckx, Huysmans, Spruyt, Godefroot, Sercu, Debal en Ebo. Een ronde later was het Eddy die alleen doorkwam en

    met 15" voorsprong zou winnen voor Walter Godefroot die ook de anderen had in de

    steek gelaten. Voor patrick sercu was er geen probleem om 5" na Godefroot de spurt

    voor plaats 3 te winnen dit voor Debal, Verbeeck, Stevens, Spruyt, Huysmans en Ebo.

    Op 40" was Roger Kindt de snelste voor plaats 10 voor 2 Nederlanders, Rinus wagtmans en

    Peter Post en de rest van de groep waar Rik Van Linden als 30e over de meet reed.

    Voor de liefhebbers was er te Emelgem-Izegem het Provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen, van de 65 deelnemers was het Aimé Delaere die na 142km de kampioenentrui

    mocht aantrekken door zijn 2 medevluchters Roger Verschaeve en Georges Rogiers te verslaan

    in een spurt met drie. Op 15" werd Fernand Dekeyser 4e, op 20" Alain Depuydt 5e, voor José

    Van Ackere was er op 25" een 6e plaats en werd Belgich kampioen Freddy Maertens 7e op 30".


     

    08-08-2011 om 17:45 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste dag in de Ronde van Portugal waar de renners een rit in lijn en een tijdrit

    moeten rijden. De Fransman Georges Chappe is in de voormiddag de beste in de rit

    Cadaval-Sintra over 88km, hij heeft 30" voorsprong op Celestino De Oliveira en 32"

    op de Nederlander Gérard Vianen. In de namiddag is het leider Joaquim Agostinho

    die de tijdrit Sintra-Lisboa over 21km wint, hij heeft 1’28" voorspong op Firmino

    Bernardino en 1’53" op Fernando Mendes. In de eindstand heeft Joaquim Agostinho

    11’05" voorsprong op Firmino Bernardino en 12’59" op Fernando Mendes. Eerste

    buitenlander is de Fransman 7e op 19’18" Georges Chappe. Normaal was Alain Santy

    tweede geindigd maar door de 15’ straftijd die hij wegens een positieve controle kreeg

    is hij naar plaats 13 gezakt. De 1e nederlander is Gérard Vianen 22e op 37’37.

    In Italië werd de Ronde van de Apenijnen verreden met start en aankomst te Pontedecimo

    (Genua) na 255km had de Zweed Gösta Pettersson 2’34" voorsprong op Fabrizio Fabbri,

    3’15"op Mauro Simonetti die Roberto Poggiali versloeg voor plaats drie. De spurt van de

    groep voor plaats vijf op 3’33" werd gewonnen door Franco Bitossi, voor Tony Houbrechts

    was er een 17e plaats.

    In de Grote Prijs van Gippingen in Zwitserland moesten de renners 23 ronden afleggen om

    de 220km vol te maken. Reeds kort na de start brachten de Zwitsers Pfenninger en Rub

    de eerste ontsnapping op gang, samen met nog zeven anderen. Deze kopgroep liep tot 4’

    uit maar werden in de 19e ronde opnieuw bijgehaald. In de laatste ronde reden 15 renners

    weg waaronder Eric De Vlaeminck winnaar verleden jaar. Op de laatste helling was het de

    Fransman Michel Perin die wegreed en met 30" voorsprong won. Van de eerste achtervolgers

    was Jean-Pierre berckmans de snelste voor de Nederlanders Wim Prinsen en Henk Benjamins,

    5e werd Karl-Hein Muddemann voor William Bilsland, André Doyen en Mariano Martinez.

    Van de rest van de 15 vluchters won Frans Kerremans op 39" de spurt voor plaats 9. In 1964

    was mijn dorpsgenoot Jan Lauwers winnaar van deze wedstrijd.

    België boven in het criterium van Valkenswaard in Nederland dat werd bijgewoond door 6.000

    toeschouwers en de renners 100kmmoesten afleggen.Het was kort voor het einde dat Joop

    Zoetemelk er voor zorgde dat 15 renners wegreden. In de spurt won Georges Claes uit Zonhoven

    voor Pieter Nassen, Wim Bravenboer, Harry Van leeuwen, René Pijnen, Harm Ottenbros,

    Jos vander Vleuten, Cees Stam en als 10e Cees Zoontjens. Joop Zoetemelk werd 15e.

    In Munchen werd de Pré-Olympische wedstrijd gewonnen door de Pool Ryszard Szurkowski na

    182,4km had hij 41" voorsprong op zijn landgenoot Zygmunt Hanusik en was de Italiaan Aldo

    Parecchini de 3e man op het podium.

    Prachtige start van onze landgenoten in de Rond van Oost-Duitsland voor liefhebbers,

    waar onze landgenoot Gustaaf Van Cauter winnaar werd van de 1e rit genaamd Rund um

    Forster Spitze, na 140km had hij 8" voorsprong op Horst Brauer en 25" op Wolfgang

    Wesemann, voor Michel Pollentier was er een 4e plaats op 32", nog in de toptien, 6e

    Ferdinand Peersman 6e op 33" en 8e Marc Demeyer op 39". Van Cauter is natuurlijk de leider.

    Onze landgenoot Joseph Hensen won de wedstrijd van Tetange in het Groot-Hertogdom

    Luxemburg na 133km had hij 1’25" voorsprong op de Luxemburgers Edy Carier en Luc Didier

    Bruno Hubschmid is de nieuwe kampioen van Zwitserland bij de liefhebbers dat verreden

    werd te Meinier. In een spurt met acht na 174 km versloeg hij Fritz Wehrli, Robert Thalmann,

    Toni Stocker, Walter Richard, René Leuenberger, Markus Berger en Gilbert Bischoff.

    08-08-2011 om 07:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstal &Turnhout

    .

    Slechts 23 renners kwamen aan de start te Herstal waar 30 ronden van 5km dienden te
    worden afgelegd. Om te winnen moet Uw naam wel met Van beginnen: Vander Vleuten ’68,
    Van Schil ’69 en Van Lint ’70. Bij de start reden Barras en Coulon direct weg en werden pas
    in de 17e ronde bijgehaald door Georges Vanconingsloo en liet hen ook ter plaatse liet. In
    de 24e ronde kwamen Johan De Muynck en Camille Sohier tot bij Georges, die had
    ondertussen al enkele renners gedubbeld. De drie namen steeds maar meer voorsprong en
    zouden enkel de 5 die voor plaats 4 moesten spurten kregen geen ronde aan hun been.
    Georges Van Coningsloo reed zo snel de laatste helling op dat Camille Sohier moest lossen
    en 3e werd, in de eindspurt kwam Johan De Muynck er ook niet aan te pas en eindigde 2e
    op 5 lengten. Op 3’30” werd Fernand Van Rymenant 4e, voor de Luxemburger Edy Schutz,
    Etienne Antheunis, Willy Vanden Eynde en Herman Flabat. Op 1 ronde en 5’27” werd Julien Verboven 9e voor Roger Loysch, Willy Moonen, Willy Monty,
    de Nederlander  Karel Delnoy  (sinds 1/7 prof), Georges Barras, Emiel Lambrecht
    en de Brit Michaël Wright,
    17e op  2 ronden werd Michel Coulon voor Jean-Marie Ritserveldt, dan 2  Nederlanders
    Mathijs Gerits  en Jos Moonen, Michel L’Hoest en Romain Furnière.

    Voor het criterium van Turnhout-Oost waren 25 renners uitgenodigd, en werd de hoofdrol
    opgeëist door de plaatselijke vedette Willy In ’t Ven die samen met Marcel Omloop in de
    13e van de 35 wegreed. Op 6 ronden van het einde waren het Verbeeck en Van Roosbroeck
    die in de achtervolging gingen maar mislukten, en was het Mariën met Van Staeyen, Poppe,
    opnieuw van Roosbroeck en Scheers die op zoek gingen naar de leiders, in de 32e ronde zaten
    ze de leiders op de hielen en dit was het sein voor Willy om Marcel Omloop achter te laten.
    Met nog 10” voorsprong voor de laatste 10km zag het er niet goed uit voor In’ Ven,
    want ook Verbeeck en De Witte waren in de achtervolging gegaan en waren
     de 5 achtervolgers dicht genaderd. In de voorlaatste ronde kon Van Staeyen
    tot bij Willy komen en zaten de anderen  waarbij Omloop op 5”. Willy wou en
    zou winnen liet Van Staeyen terplaatse en reed met  enkele meters
    de laatste halve ronde voor de achtervolgers waar
    ook Verbeeck en De Witte  waren bij aangesloten. Aan de meet was zijn voorsprong
    nog 30 meter op Staf  Van Roosbroeck, Hendrik Mariën, Roland De Witte,
    Ludo van Staeyen, André Poppe,  Marcel Omloop,  Frans Verbeeck en
    Willy Scheers. 10e werd Frans Brands op 30” hij bleef met 5e uit de greep
    van het peloton waarvan Jos Abelshausen de spurt won voor Lucien Willekens en de rest.
    Na deze koers maakte Willy bekend dat hij volgend jaar Flandria ruilt voor Molteni.

     

    07-08-2011 om 06:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Op de voorlaatste dag van de Ronde van Portugal staat de langste rit op het programma,
    de renners moeten 250km afleggen om van Badajoz naar Alcobaça te rijden. Het was Alvaro
    Roque die met liefst 7’30” voorsprong won, 2e werd de Nederlander Gerard Vianen en 3e
    op 7’32” Fernando Vieira. Agostinho blijft leider.

    In het criterium van Maurs in Frankrijk was Herman Vanspringel 3e, Bernard Thevenet was de
    beste voor Francise Ducreux.

    Voor het criterium te Krotenhoef in Nederland kwamen 58 renners aan de start om in
    80 ronden 110km te rijden. Onze landgenoot Roger Rosiers domineerde het eerste
    koersgedeelte, maar door een val met Wagtmans moest hij opgeven. De beslissing viel toen
    Post, Bravenboer, Vander Vleuten, Stam en Van Leeuwen voorsprong namen en werden de
    meeste renners gedubbeld. Het was vooral onze landgenoot Theo Verschueren die er voor
    zorgde dat niet alle renners op 1 ronde kwamen. Door pech viel Peter Post vooraan nog weg
    en in de spurt was Wim Bravenboer een halve lengte sneller dan Jos Vander Vleuten werd
    Cees Stam 3e, Harry Van Leeuwen 4e, op 10” werd Peter Post toch nog 5e, Jan Janssen werd
    6e op 50” voor Harm Ottenbros, Marian Polansky, Ben Janbroers en sluiten we met Theo Verschueren de top10 af.

     

    07-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De zege in de 14e rit Alcain-Badajoz in de Ronde van Portugal is voor de Fransman Serge
    Guillaume na 181km had hij 2” voorsprong op Eusebio Pereira en 4” op Vitor Rocha,
    op 11” volgde Manuel Lote, leider Agostinho werd 5e op 6’41” en Francisco Valada 6e z.t.

    In Italië was er het criterium van Ghedi nabij Brescia, de renners moesten 60 ronden van
    1,8km afleggen, in de voorlaatste ronden reden Eddy Merckx, Michel Dancelli en Felice
    Gimondi weg, op 1km van de meet is Eddy van de anderen weggereden om met 10”
    voorsprong te winnen voor Dancelli en Gimondi. Verder volgden, op 20” 4e Franco Bitossi en
    5e Boifava,voor Tony
    Houbrechts was er een 7e plaats in de zelfde tijd als Bitossi. Voor de 8e plaats op 50” was
    Patrick Sercu de snelste. Na afloop wist Eddy Merckx te vertellen dat hij wel degelijk zal
    starten in het WK.

    Laatste rit in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt en nog een zege voor onze Belgen nu is het
    AdolfHuysmans die na de 157km tussen Lauterecken en Wittlich nog een
    landgenoot Jos Poelmans met 10” vooraf gaat en werd Johannes Ruch 3e op 20”.
    In het eindklassement heeft Dieter
    Kolar 32” voorsprong op Algis Oleknavicius en werd de Nederlander Hennie Kuijper 3e op
    1’33”. Eerste landgenoot is Adolf Huysmans 6e op 3’15”, Karel De Busser werd 8e op 4’53”.
    Bij de ploegen winrt Regional Süd voor België en Nederland.

     

    06-08-2011 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout

                                   ..
                                                              Gilbert Wuytack
    Na amper 5km reden Jochmans, De Groote en Schoeters al weg, deze laatste liet zich vrij vlug opnieuw afzakken, de 2 andere hadden na 60km al een voorsprong van 4’. Een tegenreactie van Peelman, Van De Rijse, Pauwels, Van Katwijk en Claes bracht deze renners tot bij de 2 koplopers, maar was na 110km alles opnieuw samen. Op 15km van het einde waren het Wuytack, Van Lint en Maes die wegreden en had de B.W.B.-afgevaardigde zijn handen vol met twee gesloten overwegen. De 3 die slechts 100m voorsprong hadden hielden het vol tot aan de meet waar Gilbert Wuytack het met 2 lengten haalde voor Julien van Lint en een niet aandringende Frans Maes. Op 10” won Eddy Peelman de pelotonsspurt voor Richard Bukacki, Etienne Sonck, Frans Melckenbeeck, Guido Reybroeck en de broers Willy en Walter Planckaer enz.

    06-08-2011 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Portugal zijn er vandaag 2 ritten: a) een tijdrit en b) een rit in lijn. De tijdrit over 12,6km tussen Covilha en P.da Saude werd met liefst 1’41” gewonnen door de leider Joaquim Agostinho voor Alain Santy en werd José Pereira 3e op 1’46”. De rit in lijn Covilha-Alcains was 62km en werd gewonnen door de Fransman Jacques Cadiou, hij had 2” voorsprong op Mario Miranda en opnieuw Alain santy die 4” achterstand had.

    Te St.Cyprien in Frankrijk won Luis Ocana voor Rolf Wolfshohl en Christian Raymond.

    Te Grado in Italië was er meeting tipo pista waaraan Merckx en Sercu deelnamen, zij wonnen de ploegkoers en hadden 2 punten meer dan Felice Gimondi-Dino Zandegu 24p. en werden Franco Bitossi-Italo Zilioli derde met 23p. De Trofee van de stad Grado over 55km i 50 ronden werd gewonnen door Felice Gimondi 42p. voor Eddy Merckx 38p., 3e Italo Zilioli met 10p., 4e Pietro Guerra 7p. en Luciano Armani 5e met 6punten.

    De laatste wedstrijd voor de Beker van Zweden werd verreden in Malmö na 72km was Ole Ritter de beste voor Gösta Pettersson, Leif Mortensen, Sture Pettersson, Tomas Pettersson, Rene Pijnen, Erik pettersson, Emilio Casalini, Claudio Michelotto en Charly Grosskost allen in de zelfde tijd als de winnaar. De eindzege in de Beker van Zweden was voor Gösta Pettersson met 50p. voor Leif Mortensen 45p., Tomas Pettersson 44p., Ole Ritter 35p., Jan Janssen 25p. en Claudio Michelotto 20punten.

    Vierde Belgische zege in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt waar Jozef Vonclx de voorlaatste rit Kaiserslautern-Lauterecken wint, na 145km heeft hij 10” voorsprong op de Nederlander Fritz Schür en de Noor Thorleif Andresen. Dieter Koslar blijf leider.

     

    05-08-2011 om 16:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Booischot & Kortrijk

    .
    Gerben Karstens
    In Booischot waar 68 renners aan de start kwamen om 16 ronden te rijden heeft de lokale renner Eddy Verstraeten het niet kunnen afmaken, toen hij in de 15e ronde bezig was de kloof te maken viel hij en even later wanneer hij opnieuw demarreerde kreeg hij de rappe Gerben Karstens mee die hem met 10meter versloeg. De eer van eerste vluchter en pechvogel was voor Willy Scheers. Vanconingsloo en de Nederlander Jules Bruessing hebben vervolgens 3 ronden op kop gereden. Na een poging van zes renners, was het de beurt aan Verstraeten die het gezelschap kreeg van de Nederlander De Koning waarbij na enkele kilometers nog 12 andere aansloten en de beslissing was gevallen alhoewel de leiders nog voor een gesloten overweg hebben gestaan. Toen is zoals vermeld in het begin Eddy Verstraeten in actie gekomen. Op 30” werd Staf Van Roosbroeck 3e voor zijn kopman Frans Verbeeck ,Julien Stevens, Pieter Nassen, Jos Van beers, Mathijs De Koning, Jos Vander Vleuten, Jos Huysmans, Marc Sohet en Raf Hooyberghs. Op 6’ won Georges Claes (Kerkom) de spurt van de groep voor de 14e plaats.

    Voor de 36ste Grote Prijs van de stad Kortrijk kwamen 78 renners opdagen.Het was Fernand Bruggeman die in de eerste kilometers een tijdje voorop reed, waarna Willy Vanneste het 3 ronden volhield met een voorsprong van 300 meter. Halfweg de wedstrijd ging de Fransman Santy in de aanval, en werd de beslissende vlucht op gang gebracht. Nadat Vanneste aansloot kwamen ook Verplancke, De Muynck en Lievens tot bij de leiders. Op 5km van de meet was het Willy Vanneste die de anderen in de steek liet en met 15” voorsprong won. Tweed werd Daniel Verplancke, 3e Johan De Muynck, 4e Marc Lievens, en 5e Guy Santy. Voor de 6e plaats op 1’15” won Walter Planckaert van Eric de Vlaeminck. Het volgende 2tal op 1’25” waren Eddy Cael en Etienne Buysse. Op 3’ liet Roger Cooreman Maurice Dury achter zich. En Jean-Pierre Berckmans versloeg voor plaats 12 op 3’50” André Hendryckx. Jaak de Boever werd 14e op 3’55” met in zijn wiel Rik Van Linden en Lucien Van Impe. Van de groep was op 5’15” Urbain De Brauwer de rapste.

    Voor de liefhebbers was er Roeselare-Ieper waar de nieuwe kampioen van België Freddy Maertens na 154km de beste is, hij had 100meter voorsprong op Roger Verschaeve en werd José van Ackere op 35” derde, dan volgden Willy Abbeloos en Rino Van Dromme zij hadden 1’15” achterstand. Op 3’30” werd Marc Demeyer 6e voor Ludo vander Linden. De 8e Michel Pollentier volgde op 3’50” en ging Eddy Ronquetti, Jan Vande Wiele en Erik Rosseel vooraf.

     

    05-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grobbendonk & Lokeren

    Reeds in de 1e van de 12 ronden die te Grobbendonk moesten worden afgelegd,was het neo-prof en fietsende onderwijzer Marcel Omloop die ten aanval trok samen met de Duitser Muddemann, lang duurde de vlucht niet en werden al in de 2e ronde afgelost door Jos Bruyère en de Nederlander Tino Tabak zij kregen in de 7e ronde het gezelschap van, Van Roosbroeck, Hooyberghs die wegens pech zou uitvallen, opnieuw Omloop en Muddemann, en de Nederlander Van Katwijk. Met 20” voorsprong werd er voor de overwinning gespurt en was het Staf Van Roosbroeck die met 3 lengten het haalde voor Jan van Katwijk, Karl-Heinz Muddemann, Marcel Omloop, Jos Bruyère en Tino Tabak. Op 20” won Frans Verhaegen de groepsspurt waarin Englebert Opdebeeck 19e werd.

    Met 62 zijn ze in Lokeren vertrokken om 8 kleine en 7 grote ronden af te leggen om alzo aan 150km te geraken. Reeds in de 1e kleine ronde was het de Nederlander Daan Holst die een 1e ontsnapping op gang bracht, hij kreeg het gezelschap van Seeuws, Vanden Neste, Polanski en de Fransmannen Desmaret en Crepel en liepen tot 1’ uit. Pas in de 2e van de 7 gote ronden werden de vluchters gegrepen en was het peloton in twee stukken gebroken. In de laatste ronde reden nog 8 renners weg en voor de zege spurten. Het was Etienne Sonck die het zeer nipt haalde van Maurice Eyers, verder volgden Ronald De Witte, Herman Vrijders, thuisrijder Etienne Antheunis, Theo Verschueren en de Nederlander Daan Holst de man die de 1e ontsnapping had op gang gebracht. Voor plaats 8 was Georges Vanconingsloo op 10”de rapste van de groep nog een 20tal sterk.

     

     

    04-08-2011 om 06:11 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Leider Joaquim Agostinho wint in de Ronde van Portugal de 12e rit van Lamego naar Torre na 152km heeft  hij 1’42” voorsprong op de Fransman Alain Santy en 3’59” op Fernando Mendes.

    Tweede wedstrijd voor de Beker van Zweden, verreden te Linköping, de Nederlander Jan Janssen was na 62km de beste voor Tomas Pettersson, op29” won Albert Van Vlierberghe voor plaats 3 de spurt van het peloton voor Roger Rosiers, Charly Grosskost en Leif Mortensen enz.
    De Rheinland-Pfalz Rundfahrt is aan de 9e rit toe was 150,5km en werd verreden tussen Landau en Kaiserslautern de zege was voor Johannes Knab die 10” voorsprong had op de Zwitser Fritz Wehrli en Jurgen Kraft. Koslar blijft leider

    04-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Portugal waren er vandaag 2 ritten,
    a) Vidago-Pedras Salgadas wed gewonnen door de leider Joaquim Agostinho voor Firmino
    Bernardino en José Pereira. Ritb)Pedras Salgades-Amaranta was voor Paulino Domingues
    voor Mario Miranda en de Nederlander Gérard Vianen. Agostinho blijf leider.

    Te Cirie in Italië was er een wedstrijd (tipo pista) dat begon met een individuele
    wedstrijd over 50 ronden of 40km dat werd gewonnen door Felice Gimondi 31p.
    voor Eddy Merckx 24p., 3.Dino Zandegu 20p., 4.Franco Balmamion 19p. en Italo Zililoi 15p.
    Dan was er het Omnium: Snelheid 1.Balmamion – Tijdrit 1.Merckx – Afvalling 1.Merckx.
    Hier was het eindklassement: 1.Merckx 14p., 2.Zilioli 10p., 3.Balmamion 9p.
    en Gimondi 8punten.

    Vandaag is de 1e wedstrijd van de Beker van Zweden verreden, te Göteberg was de zege
     voor Gösta Pettersson na 82km had hij 1’13” voorsprong op Leuf Mortensen en
    Pierfranco Vianelli, broer Tomas werd 4e op 1’24” en Claudio Michelotto 5e,
    Ole Ritter is 6e op 1’48”, 7e Charly Grosskost en zijn ander broer Sture is 8e, Ernesto Jotti 9e
    en Albert Van Vlierberghe werd 10e.

    In de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz Rundfahrt voor liefhebbers stonden vandaag 2 ritten
    op het programma. In de rit in lijn Ludwigshafen-Bellheim over 135km was onze landgenoot
    Jos Poelmans de beste. Na de middag won de Nederlander Hennie Kuiper de tijdrit van 19km
    tussen Bellheim en Landau. Met Dieter Koslar hebben we ook een nieuwe leider.

     

    03-08-2011 om 09:59 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Denijs & Willebroek

    .
    Dirk Baert
    De inrichters van Sint Denijs kregen 43 renners aan de start maar spijtig genoeg was de weermaker niet met hen. Reeds halfkoers begon het te regenen en de wedstrijd in een echt onweer. Eddy Cael en Willy Monty reden al in de 1e van de 18 af te leggen ronden weg, maar hebben het niet lang volgehouden. Toen de 2 werden ingehaald reed de Fransman Roger Desmarets weg en kreeg na 5km het gezelschap van Franky Ebo en Daniel Verplancke en liepen tot 1' uit. Toen de Fransman moest afhaken zijn de 2 andere tot 20km van het einde voorop gebleven. Even later is Dirk Baert weggereden en had aan de meet 30" voorsprong op 3 achtervolgers waarvan Rudy De Groote de spurt voor plaats 2 won voor de Fransman André Mollet en Eddy Cael. Het eerste gedeelte van het peloton had 45" achterstand en hiervan was Daniel Van Ryckeghem de snelste voor Hubert Hutsebaut. Op 2'30" won André Hendrickx de spurt voor plaats 19.

    Ook een onweer op het einde van de koers te Willebroek waar 48 renners zijn gestart voor 15 ronden over Tisselt en Breendonk. In de 3e ronde was het de man uit de buurt Ward Janssens die ging voorop rijden en kon 1'25" voorsprong nemen. Een tegenaanval van De Witte en In't Ven mislukte, twee Buitenlanders Bilsland en Benjamins heben het wel voor elkaar gekregen en kwamen in de 8e ronde tot bij Ward. In de 11e ronde was het Roger De Vlaeminck die in de achtervolging ging en het gezelschap kreeg van Van Lint, Willekens en Van Beers en vooraan konden aansluiten. Ook Frans Maes was mee reed lek en werd bijgehaald door Cooreman en Sohet. In de eindspurt won Roger voor Lucien Willekens, Julien Van Lint, William Bilsland (Gbr), Henk Benjamins (Ned) en Ward Janssens. Frans Maes was nog sterk genoeg om op 55" de spurt voor plaats 8 te winnen voor Marc Sohet en Roger Cooreman. Op 1'05" won Arthur Vande Vijver uit Breendonk de spurt van de groep, 27 renners reden de wedstrijd uit en daarvan was Englebert Opdebeeck 22e.

     

    03-08-2011 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beringen & Lokeren

    De koers te Beringen kwam op gang nadat de 5 inleidende ronden waren afgelegd, men was nog geen 10km ver in de grote ronde of Jos Bruyère ging ten aanval en kreeg het gezelschap van 8 anderen, Barras, Sohet, Hooyberghs, Verhaegen, Eyers, Loysch en de Duitser Tschan en de Nederlander Van Katwijk. Toen hun voorsprong tot 1’ was oplelopengingen 4 renners in de achtervolging, Steegmans, Janssens, de Nederlander Vander Vleuten en de Duitser Muddeman. Deze hebben uiteindelijk kunnen aansluiten na 70km te Houthalen, dankzij de vele wagens van toeristen die achter de kopgroep reden, uit de kopgroep was door een lekke band Sohet weggevallen. In Beringen moesten nog 7 plaatselijke ronden worden afgelegd. Maurice Eyers heeft tweemaal geprobeerd maar geraakte niet weg. Na twee pogingen lukte het wel voor Roger Loysch en won met 55" voorsprong op de Nederlander Jos Vander Vleuten, Raf Hooyberghs, Raymond Steegmans, Frans Verhaegen, Georges Barras, Maurice Eyers, Jan Van Katwijk,Jürgen Tschan, Jos Bruyère en Karl-Hein Muddeman. Voor de 13e
    plaats op 2’ was de individueel Julien Verboven de snelste van de groep.  Voor Marcel Omloop die zijn 1e wedstrijd als prof reed was er een 17e plaats.

    Leopold Vanden Neste verleden jaar winnaar te Lokeren was nu de eerste aanvaller in deze wedstrijd maar liet zich opnieuw inlopen toen er geen versterking kwam. Er kwamen wel verschillende pogingen van enkelingen maar niemand geraakte weg, het was vooral een bedrijvige Frans Brands die telkens voor de hegroepeing zorgde. Het werd uiteindelijk een massaspurt, vijf a zes renners streden op 1 lijn voor de zege. De fotofinsh moest uiteindelijk de winnaar aanduiden. Daniël Van Ryckeghem haalde het voor Jaak Clauwaert, Etienne Sonck, Gérard David, Guido Van Damme, Ronny Vande Vijver, Leopold Vanden Neste, Emiel Lambrecht, Frans Melckenbeek en op plaats tien Christian Brasseur. Een 12e plaats was er voor Willy Vanden Eynde.

    02-08-2011 om 15:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Portugal was vandaag de 10e rit Ofir-Vidago 190km en werd Lino Santos winnaar voor drie Fransen,als 2e op 2’41” Joël Miljard, 3e Alain Santy op 3’40”, en Daniel Ducreux 4e op 3’41” en vierde werd de Nederlander Gerard Vianen. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Eric Leman was de beste in het criterium van Chateau-Chinon in Frankrijk hij won er voor Jean-Pierre Danguillaume en Gerben Karstens.

    In Italië was er de “Arnobeker” te Badia a Settimo over een afstand van 105km, in de laatste kilometers reden Merckx, Gimondi en Bitossi weg deze laatste moest nog lossen en zou 3e worden op 35”. In een spurt met twee won Eddy voor Felice. Voor Tony Houbrechts was er een 7e plaats.

    Op doorreis naar Zweden heeft Roger Swerts even halt gehouden te Aarhus in Denemarken waar hij 3e werd in een wedstrijd gewonnen door Ole Ritter.

    In de Rheinland-Pfalz Rundfahrt voor liefhebbers won de Brit Phil Carnall de 6e rit Kirn-Ludwigshafen. Leider blijft Gaida.

     

    02-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ritzege

    Vandaag beginnen de renners in de Ronde van Portugal met Porto-Guimaraes een ritje van 63km en is het de Fransman Daniel Ducreux die leider Joaquim Agostinho met 2" vooraf gaat. Als 3e op 4" volgt Celestino De Oliveira, 4e op 5" is Firmino Bernardino voor Fernando Ferreira. Rit b) te Villa do Conde over 60km leverd een twee Franse zege op en eindigen liefst 3 Fransen in de top5. Winnaar is Joël Millard hij heeft 2" voorsprong op Regis Delepine, 4" op de Nederlander Gérard Vianen dan volgt Antonio Graca op 5" en is Daniel Ducreux 5e. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Groot-Brittannië heeft Ray Barker de G.P.Solihull gewonnen hij versloeg zijn 2 medevluchters Collin Lewis en Reg Barnett. Nigel Dean werd 4e op 20" voor Dave Nie en James Moore.

    De Trofeo Matteotti in Pascara (Italië) werd gewonnen door Wilmo Francioni na 209km of 23 ronden van 9,1km versloeg hij zijn 4 medevluchters. Giancarlo Polidori werd 2e, Georges Pintens 3e, Enrico Maggioni en Adriano Pella. Andere landgenoten in de uitslag: 8e Rik Van Linden, 10e Patrick Sercu, 13e Ludo Van Staeyen en 15e André Poppe.

    In Frankrijk te Vailly-sur-Sauldre werd het criterium gewonnen door Yves Hezard voor Michel Perin en Raymond Riotte.

    Ben Janbroers wint het criterium van Poeldijk in Nederland na 100km heeft hij 4” voorsprong op Harm Ottenbros en Gert Harings.

    De rustdag heeft de Belgen goed gedaan er is opnieuw een Belgische zege in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt waar nu Adolf Huysmans met 4’36” voorsprong de 5e rit Mainz-Kirn wint. De Zwitser René savary werd 2e met in zijn wiel de winnaar van gisteren Jean Maris. Alfred Gaida blijft leider.

     

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meise & Moorslede

    .
    Frans Verbeeck
    Met 64 is men in Meise-Eversem vertrokken voor de Noord-West Brabantse Pijl. Reeds vrij vlug vormde er zich een kopgroep van 22. Op het einde van de 6e ronde men moest er 11 afleggen reden Hooyberghs en Van De Ryse weg uit de kopgroep en kregen het gezelschap van Ward Janssens, Willy In 't Ven, Daniel Verplancke en de Australiër Keith Oliver, hun voorsprong was nooit meer dan 15". Op 3 ronden van het einde kwamen ook Verbeeck, Doyen, Kindt en Sohier aansluiten. Onder aanvoering van Van Roosbroeck probeerde een 2e groepje de aansluiting te bewerken maar mislukten. In de laatste ronde was er nog een poging van Hooyberghs maar werd opnieuw gegrepen waarna Frans Verbeeck op 2km van het einde wegreed en zijn zege van verleden jaar hernieuwde. Voor plaats 2 op 10" was Willy In't Ven de snelste voor André Doyen, Daniël Verplancke, Ward Janssens, Raf Hooyberghs, Camille Sohier, RogerKindt en Roland Van De Ryse. De Australiër Keith Oliver had de rol nog moeten lossen en kwam als 10e met 20" achterstand over de streep. Voor Englebert Opdebeeck was er een 23e plaats.

    In de " Avond van Vlaanderen" zoals het criterium van Moorslede noemt moesten de 38 renners 70 ronden afmalen om aan 99km te geraken. In gestalte waren de eerste onruststokers nu niet meteen de grootsten, Lucien Van Impe en Willy Vanneste, maar de "grootste" Eddy Merckx met in zijn spoor Willy Teirlinck ging hen vervoegen. Dit was niet naar de zin van Walter Godefroot en hij bracht de groep bijeen, waarin Vanspringel en Vandenberghe vielen en er met schaafwonden vanaf kwamen. Dan heeft Merckx een solonummer opgevoerd en hebben de broers De Vlaeminck en Bitossi met in hun wiel Stevens en Huysmans 4 ronden moeten jagen om tot bij Eddy te geraken, en sloten even later ook Van Impe en Leman aan deze laatste reed lek en moest afhaken, werd gedubbeld en zou later nog eens pech krijgen en de wedstrijd verlaten. De wedstrijd bleef boeiend, Eddy Merckx reed opnieuw weg maar moest het gezelschap van Roger De Vlaeminck dulden. In de spurt won Roger het van Eddy en werd op 35" broer Eric 3e voor Albert Van Vlierbghe en Jos Spruyt. Voor Willy Vanneste was er een 6e plaats op 45".

     

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal Kampioenschap - Juniores

    In Saint-Léger is vandaag het nationaal kampioenschap voor juniores verreden, waar liefst 135 renners vertrokken om in 6 ronden van iets meer dan 13km aan 80km te komen. Reeds vroeg in de wedstrijd was er een valpartij, bij een wegversmalling was het Francis Moreels die viel en konden Gevaert, Goeteyn en Verboven hem niet ontwijken en waren zij de eerste opgevers. Reeds in de eerste ronde waren, Deminne, Stroobant,Schroyens, Laurens en Agten weggereden en hielden het 15km vol en nadat eerst Verheyen en daarna De Croock aansloten kwam ook het peloton terug. Rond half koers was er een ontsnapping met 11 die het ook niet lang uithield.De beslissing viel in de laatste ronde, Paul Wellens reed een 10tal meters voor de groep, maar reden Keiser, Lannoo en Naegels hem voorbij, vervolgens gingen Verhaeghe, Brusselmans, De Vleeschouwer, Meerhout, Serin, Moreau, Caeckaert en Cuyle op zoek naar de drie leiders. Door de strijd tussen de koplopers en de achtervolgers werd het peloton in 10km op 45” gereden. Bij aanvang van de klim naar de meet kwam enkel De Vleeshouwer aansluiten. Paul Lannoo glipte weg maar het was Walter Naegels die bij hem kwam en er ook over ging en met 100meter voorsprong won. Marc Keiser werd 3e, voor Guy De Vleeschouwer was er op 8” de 4e plaats. Rudy Brusselmans als 5e had 15” achterstand. Uitslagen jongere broers van profs die nu aktief zijn: 14eAlex Van Linden, Wilfried Reybroeck 15e, Marcel Vander Slagmolen 32e, Frans Van Vlierberghe 49e, Luc Leman 71e.

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!