Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


    .
    Jean-Pierre Sterckx
    In Bellegem was de zege voor Michel Dagrin voor M. Deseyne en Alain Depuydt.

    Te Hulste-Ingelmunster lieten 33 renners zich inschrijven. Na 110km was Lieven Malfait sneller dan Eric Delanghe. Op 10” werd Rino Van Dromme derde. Plaats 4 op 35” was voor Didier Dekijver en volgde 10” later Georges Windels e.a.

    Zijn derde zege behaalde Jean-Pierre Sterckx te Itterbeek waar hij de beste van 58 was. In de spurt had Luc D’Hoeckers het moeten afleggen. Op 40” werd Paul Coller derde voor Jean Swinnen, Jos Van Ransbeeck, Luc Pels, Raymond Vanstraelen e.a.

    Omer Meeus die ging te Messancy winnen waar men met 36 was gestart

    voor Pedro Pardo en Joseph Civatone.

    Daags voor de grote jongens mochten de liefhebbers te Schoten van start gaan. Met 96 is men er gestart om 130km te koersen. Jos Meynzer van Brasschaat had 1’05” voorsprong op Marcel Hugo en Walter Dingemans. Voor plaats vier was op 3’10” Jean-Marie Coenen de snelste voor Ribert Ferket, Frankie Franssen, Willy Vande Wouwer, Louis Van Rompay en Willy Verschueren. Voor plaats 10 op 3’20” was de Nederlander Bas Hordijk de snelste

    Te Tertre won Christian Despierre voor P. Leurquin en Jan Boonen.

    En te Tielt was de zege voor Eric Serlet voor Willy Jonckheere en Michel Pollentier.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gerben Karstens

    In Frankrijk waren er drie wedstrijden, te Plessala was de Nederlander Gerben Karstens sneller dan zijn metgezel Raymond Delisle. Op 32” werd Roland Berland derde.

    Te Auzances was de zege voor Jean-Pierre Danguillame hij had 1’10” voorsprong op Jean-Pierre Parenteau en Daniël Ducreux.

    En te Seignelay was de zege voor Yves Hézard hij had 15” voorsprong op Raymond Riotte en 16” op Mariano Martinez.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor het criterium van Heusden-Gent had men 37 renners aan de start. Na 90km versloeg Fernand Hermie de broers Walter en Willy Planckaert. Verder volgden Willy De Geest, Willy De Bosscher, Martin Vanden Bossche, Leopold Vanden Neste, Jos Schoeters, Noël Vanclooster, Willy Donie, André Dierickx, Eddy Merckx, Walter Godefroot, Vic Van Schil, Eddy Peelman e.a.

    Te Lommel-Barrier kreeg men slechts 42 renners aan de start, dit was het gevolg van de Scheldeprijs die morgen wordt verreden. Daardoor had een groot gedeelte van onze profs reeds een startverbod. Sommige renners negeerden dit verbod, zoals Tony Gakens en Georges Bortels, die wel voor een premie spurten om daarna van de fiets te stappen. In feite mogen wij vandaag niet rijden zei Gakens, maar of ik hier nu een goede 50km als training rijdt, dan wel ga trainen achter een of andere derny, dat blijft toch hetzelfde. Veel strijd hebben de renners niet geleverd en viel de beslissing 15km van het einde. Van Rijmenant en Willekens namen een 200meter voorsprong en kon enkel Willy Scheers nog komen aansluiten. Scheers begon van ver de spurt maar kon Lucien Willekens hem nog remonteren. Ferdinand Van Rijmanant werd derde en op 150meter werd Louis Dierckx vierde voor Gérard Martens, Jos Van Olmen, Gert Harings (Ned), Georges Barras, Marcel Omloop, Rinus Wagtmans (Ned) e.a.

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - Marseille

    .
    Leo Proost

    Bij de profs werden vandaag de kwartfinales snelheid betwist, eerste manche:

    1ste reeks: Leijn Loevesijn (Ned) wint van John Simes (Vs), 2de reeks: Robert Van Lancker (Bel) wint van Giuseppe Beghetto (Ita), 3de reeks: Giordano Turrini (It) wint van Tim Mountford (Vs), 4de reeks: Luigi Borghetti (Ita) verslaat Gordon Johnson (Aust.).

    Kwartfinales tweede manche: 1ste reeks: Leijn Loevesijn wint opnieuw van John Simes, de Nederlander gaat naar de halve finales.

    2de reeks : Giuseppe Beghetto wint van Robert Van Lancker, er komt een belle.

    3e reeks: Giordano Turrini wint van Tim Mountford.

    4e reeks: Gordon Johnson haalt het van Luigi Borghetti, ook hier komt een belle.

    In de belle is Robert Van Lancker de beter van Giuseppe Beghetto. En haalt Gordon Johnson het van Luigi Borghetti.

    In het stayeren behaalt Leo Proost de overwinning in de herkansing, na 50km heeft hij 80meter voorsprong op Hill en 250meter op Scob. Zij mogen naar de finale.

    Ook bij de liefhebbers reed men de herkansing,na 40km was het de Nederlander Fred Niemeyer die het met 350meter haalde van onze landgenoot Persyn en was de Italiaan Rino Carraro de derde die naar de finale mag.

    In de achtervolging werden de kwartfinale gereden. Dirk Baert haalde het van Whetters. Grosskost die 30 meter na de start met zijn linkervoet uit zijn voethaak schoot, stak onmiddellijk zijn hand omhoog. Maar het reglement van de internationale wielerfederatie aanvaardt het losschieten van de voet niet als materiaalpech. En werd alzo Guerra winnaar. Dit gebeurde pas nadat eerst Grosskost in gelijk werd gesteld, en de Italiaanse bond beroep had aangetekend. Ferdinand Bracke haalde het van Rodriguez en Porter versloeg Fusar-Imperatore.

    De kwartfinale achtervolging bij de dames bracht volgden uitslagen: Cornelia Hage (Ned) versloeg Carol Barton (Gb), Beryl Burton (Gb) won van Genevieve Gambillon (Fr), Lubnov Zadorojnaia (Ussr), Tamara Gorkoushkina (Ussr) versloeg Kathy Ecroth (Vs)

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Voor het criterium van Belsele-Waas kwamen 30 renners aan de start. Na 70km won Alex Claeys, hij had 10” voorsprong op de groep waarvan Yvan Vande Steene de snelste was. Verder volgden, Lucien Zelck, Romain Vercautere, Marc Van De Putte, Ferdinand De Wael, Arthur De Bode, Eddy Van Puymbroeck, Alfons Van Parijs en Rudy Heyns. Vanaf plaats 11 werden de renners gelijk geplaatst.

    Ook te Braives was het een criterium waaraan 48 renners deelnamen, zij moesten 66km afleggen. De zege was voor Joseph Henikenne voor M. Lepers, Gustaaf Put, de Nederlander Jo van Pol, Bernard Bourguignon, Frans Lemmens en Raymond Vanstraelen. Van de eerste achtervolgers op 30” was Luc Pels de snelste.

    Te Kersbeek-Miskom won Willem Peeters voor André Coppers en Paul Vanelderen.

    Met 80 renners stond men aan de start te Langdorp. Hier was de zege voor Florent Vos die 10” voorsprong had op Robert Van Engeland. Op 15” werd Jan Boonen derde voor Eddy Nijs, Yvan Benaets, Willy Jacobs, Jean-Marie Coenen e.a.

    In Merksplas werd er gestreden voor de Provinciale titel, met zijn zege mocht Alex Robberecht de trui aantrekken. Verder in de top5 zijn, Marc Lauwereyns, Walter Bellemans, Eric Van Lent en René Dillen.

    Overijse heeft het record aan deelnemers mogen ontvangen, 98 zijn er vertrokken om 108km te koersen. Paul Collaer won met 24” voorsprong op Jean Swinnen en Herman Deneys. Op 30” werd Wilfried Wesemael vierde voor Jean-Claude Hanot, Pierre Buslot, Jean-Pierre Nicolas e.a.

    Voor de laatste proef van de Westvlaamse Trofee kwamen er 57 renners afgezakt naar Reningelst. Ondanks een resem aanvallen kon niemand de massasprint ontwijken. Na 132 km was het Fernand De Keyser die de vlugste was van de nog 33 overblijvende rennners. Bertil Cael eindigde op rand 2 en het podium werd vervolledigd door Daniel Moenaert. Oostvlaming Daniel Pauwels sleepte de 4e plaats in de wacht voor Karel Rottiers. Toppers Freddy Maertens en Michel Pollentier eindigden respectievelijk 8e en 14e. Voor de eindstand van de Westvlaamse Trofee werd Freddy Maertens niet meer bedreigd.

    In Stavelot moesten de 50 deelnemers een tijdrit en een rit in lijn afwerken. De Nederlander Theo Van Der Leeuw legde de 16,5km tegen het uur af in 22’42”, en was 25” sneller dan zijn landgenoot Harry Beurskens en werd Yvan Ronsse op 31” derde.

    De rit in lijn over 78km werd gewonnen door Omer Meeus die zijn medevluchter Yvan Ronsse op 2” plaatste. Op 1’06” werd Alain Kaye derde voor Jacques Mean. De Nederlander Harry Beurskens die op 1’32” vierde eindigde werd eindwinnaar van de tweedaagse voor zijn landgenoot Theo van der Leeuw.

    Een achtste overwinning was er voor Willy Jonckheere te Tielt, voor Roger Vanden Eede en Marc De Poorter.

    30-07-2012 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - Marseille

    Vandaag is men begonnen met de kwartfinale snelheid dames. Reeks1:1 Galina Ermolaeva (Ussr): 2.Vera Brinkova (Tsjech). Reeks2: 1.Iva Zajikova (Tsjech): 2.Faith Murray (Gb). Reeks3: 1.Scheila Young (Vs): 2.Luber Kharkhai Ussr). Reeks4: 1.Wilhelmina Brinkhoff (Ned): 2. Tamara Piltsikova (Ussr).
    Bij de mannen werden de reeksen snelheid betwist.

    Reeks1:1.Leijn Loevesijn (Ned): 2. Sato (Jap) – Reeks2: 1.Robert Van Lancker (Bel: 2.Arakawa (Jap) – Reeks3: 1.Giordano Turrini (Ita): 2. John Simes (Vs) – Reeks4: 1.Gordon Johnson 5Aust): 2.Tooru Abe (Jap)- Reeks5: 1.Luigi Borghtti (Ita): 2.Tim Mountford (Vs)- Reeks6; 1.Giuseppe Beghetto (Ita)-2.Alain Van Lancker (Fr). De winnaars gaan naar de 1/4 finale de anderen naar de herkansingen.

    In de halve fond bij de liefhebbers werd Raymond Persyn derde in zijn reeks en moet naar de herkansingen. Winnaars waren, Reeks a) Horst Gnas , Reeks b) Rainer Podlesch en Reeks c) Johan Breuer allen Duitsers.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ludo Vander Linden

    Voor de derde Noord-West Brabantse Pijl te Eversem-Meise kwamen 62 renners afgezakt. De vedetten waren er niet, ze fietsten op de wielerbaan van Rocourt. Ward Janssens die had er aan gehouden zijn aanhang in te willigen door in eigen streek van start te gaan. Al heeft hij geen potten gebroken, zijn aanwezigheid volstond om de sympathie weg te dragen van het talrijk publiek langs de weg, van de twee grote omlopen van 40km en de 10 plaatslijke ronden. Reeds in de eerste kilometers reden Weemaes en Van Rijmenent weg en begonnen met een voorsprong van 1’30” op Omloop en 2’ op de groep aan de kleine ronden. Een achttal achtervolgers zou vooraan komen aansluiten. Uit deze elf reden Vander Linden en Huysmans weg, zij zouden voor de zege spurten, terwijl de anderen nog werden ingelopen. Ludo won met 30meters van Adolf Huysmans, en bleven nog net uit de greep van Frans Verhaegen. Voor plaats vier op 15” won Julien Verboven het van Maurice Dury, Willy Scheers en Alfons Leenen. De groep volgde op 22” en daarvan was Etienne Sonck de snelste voor Fons Scheys en was Richard Bukacki (Ned) tiende.

    Op de wielerbaan van Rocourt was er het criterium Tour-winnaars. De snelheid werd gewonnen door Rik Van Linden. De puntenkoers ging naar Walter Godefroot. In de afvalling was Eddy Merckx de beste. In de eindstand had Rik Van Linden 6,5 punten en volgde Eddy Merckx met 7,5punten en werd Joseph Bruyère derde met 9 punten. Als afsluiter was er een individuele rit met klassementsspurten hier was de zege voor Eddy Merckx 13p. voor Frans Verbeeck 6 punten. Al de andere renners volgden op 1 ronde.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Staf Van Roosbroeck won zondag de 245 km lange rit in lijn van de Ronde van Fourmies. Deze lange rit werd gekenmerkt door een maratonontsnapping van het trio Guy Santy, Bernard Guyot en Daniël Verplancke. Ondanks hun eens verworven voorsprong van ruim acht minuten, zouden ze moeten zwichten voor hun achtervolgers zodat het een voltallig peloton was dat spurtte voor de zege. Van Roosbroeck haalde het voor Noël Vantyghem, Willy Van Malderghem, Robert Mintkiewicz,  Daniël Vanryckeghem, Domingo Perurena, Walter Planckaert, André Dierickx e.a. In de eindstand heeft de Nederlander René Pijnen 6" voorsprong op de Deen Leif Mortensen, Noël Vantyghem als derde en Willy Van Malderghem vierde volgden op 37", plaats vijf is voor Roger Rosiers op 47". Dan volgden drie Fransen, op 1' werd de Fransman José Catieau zesde, Sylvain Vasseur en Guy Santy werden 7 & 8 op 1'13".

    De Tour of the North eindigde vandaag met de rit Scarborough-Seacroft (Leeds) over een afstand van 143km. Het werd voor Grégoire Van Moer pas sinds de 17de van deze maand prof, een eerste overwinning. Hij had 3’14” voorsprong op Sid Barras (Gb), August Herrijgers, Hendrik Mariën en Gary Crewe (Gb). De eindzege ging naar Brian Jolly die 5’14” voorsprong had op 2. Derek Harrison, 3. Colin Lewis 5’38”, 4. Gary Crewe 5’52” en 5. Mick Holmes 5’59” allen Britten. Slechts Hendrik Mariën op 24’47” als 14de kon zich als niet Brit in de top15 nestelen.

    De G.P. Kanton Aargau Gippingen in Zwitserland, waarvan de eerste editie in 1964 doorging en gewonnen werd door mijn dorpsgenoot Jan Lauwers, is vandaag gewonnen door Georges Pintens, die de zesde Belg is die op negen edities deze wedstrijd wint. Na 220km had Georges 8” voorsprong op de Duitser Karl-Heinz Musseman die Arthur Vande Vijver voor plaats twee versloeg. Op 1’15” werd Rinus Wagtmans (Ned) vierde en versloeg 2” later voor plaats 5 Herman Beysens, Jan van Katwijk (Ned), Willy De Geest, Jos van der Vleuten (Ned), Willy Abbeloos, Ronny Christiaens e.a.

    Te Oradour in de omgeving van Limoges had Raymond Poulidor na 100km, 45” voorsprong op Jean-Pierre Danguillaume, Joop Zoetemelk , Lucien Aimar, Tony Houbrechts , Bernard Labourdette en Jean-Pierre Parenteau. Plaats 8 was voor Joël Millard hij volgde op 2’20”. Barry Hoban werd op 2’25” negende voor Francis Ducreux.

    Te Plumelian eveneens in Frankrijk moest Guido Reybrouck tevreden zijn met plaats drie, op 25” van de winnaar Roland Berland met in zijn spoor Raymond Delisle.

    Te Ulestraten kwamen 56 renners aan de start en won na 100km Gerben Karstens met 20” voorsprong op Evert Dolman. Voor plaats drie op 2’24” was Jan Janssen sneller dan Wim Schepers. Plaats vijf op 4’03” was voor Eddy Verstraeten voor, Roger Loysch, Wilfried Peffgen, Jan Serpenti en Rolf Wolfshohl. Georges Vanconigsloo op plaats tien volgde op 4’48” voor Harm Ottenbros e.a.

    De Deen Ole Ritter won in Italië het criterium van Pavullo nel Frignano, hij had 15” voorsprong op Roger De Vlaeminck en 23” op Diego Moser die Michele Dancelli achter zich liet. Plaats vijf op 38” was voor Gianni Motta die Silvano Schiavon en Mauro Simonetti achter zich liet. Franco Bitossi als achtste volgde op 1’38”.

    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschappen op de baan - Marseille

    .
    Ferdinand Bracke

    Vandaag zijn de baankampioenschappen te Marseille begonnen. De eerste proef die werd betwist was de achtervolging voor profs. In de schiftingen won Dirk Baert (Bel) van Pietro Guerra (It). Charly Grosskost (Fr) versloeg Paul Crapez (Bel). Hugh Porter (Gb) die de snelste tijd reed won van Martin Rodriguez “Cochise” (Col). Ferdinand Bracke ‘Bel) won van Giovanni Fusar Imperatore (It). Giuseppe Rosolen (It) liet Daniel Rebillard (Fr) kansloos. J.A. Gonzales-Linares (Sp) haalde het van Gérard Besnard (Fr), Robert Whetters (Aus) was de betere van Joseph Kerr (Gb). Alan Lloyd moest alleen de baan op en kon zich met een tijd van 6’28”51 niet plaatsen.

    De 1/4 finale ziet er als volgt uit: Porter tegen Fusar Imperatore, Bracke tegen Rodriguez, Grosskost tegen Guerra en Baert tegen Whetters.

    Dan kwamen de dames in de snelheid aan het werk, in vijf reeksen van twee, de eerste plaatsen zich voor de finale, de anderen gaan naar de herkansingen. Reeks 1: Galina Ermoleova (Ussr) wint van Kathy Ecroth (Vs). Reeks 2: Iva Zajikova (Tsjech) verslaat Jayne Westbury (Gb). Reeks 3: Kharkhai (Ussr) haalt het van Faith Murray (Gb), Reeks 4: Wilhelmina Brinkoff (Ned) wint van Vera Brinkova (Tsjech), Reeks 5: Tamara Piltsikova (Ussr) is de betere van Sheila Young (Vs).

    Herkansing : Reeks 1: Murray wint van Ecroth – Reeks 2: 1.Youngh (Vs), 2. Brinkova en 3. Westbury. De eersten gaan naar de 1/4 finale, de anderen naar de tweede herkansing, die werd gewonnen door Brinkova.

    Het derde nummer van de avond was de 50km 1/2 fond voor profs. In de eerste reeks wint Cees Stam (Ned) met 1 meter van Theo Verschueren (Bel), Dieter Kemper (Duits) op 180 meter, Amalio Hortelano (Sp) op 6 ronden, Alberto Della Torre (It) op 8 ronden, Joël Bernard (Fr) op 10 ronden.

    Reeks 2 was voor Ehrenfried Rudolph (Duit) hij had 410meter voorsprong op Domenico De Lillo (It), Jaap Oudkerk (Ned) op 430m., Attilio Benfatto (It) op 480 meter, Leo Proost (Bel) op 1 ronde en 130m., 6. Michel Scob (Fr) op 7ronden 460m., 7. Norman Hill (Gb) op 8ronden en 30 meter. De eerste drie van elke reeks gaan naar de finale, alle andere renners gaan naar de schiftingen.

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    Te Acoz kreeg men 44 renners aan de start, na 110km had Benny Paulissen 1’ voorsprong op Jean Cleppe en werd de spurt voor plaats drie op 1’20” gewonnen door Jean-Marie Coenen voor Henri Michiels, Guy Minsart, William Meganck, André Coppers e.a.

    Met 37 werd er vertrokken te Bruly en versloeg Freddy Libouton in een spurt met twee Lucien Pratte. Op 2’50” werd Jacques Martin derde.

    Te Komen, waar men met 43 vertrok, behaalde Roger Verschaeve zijn zevende overwinning. Op 35” werd er gespurt voor plaats twee, Frans Vandesteene haalde het voor Ghislain Cael en Raf Coene. Op 1’20” was Lucien Zelck voor plaats 5 sneller dan Bertil Cael, Freddy Naert, Daniël Pauwels e.a.

    In Hamme kreeg men liefst 146 vertrekkers aan de start. Voor Marc Steels die hier ook op 2/4 won werd het zijn zesde overwinning. Op 50” werd Etienne D’Hollander tweede voor Ribert Ferket, Luc Crauwels e.a.

    Met 142 renners aan de start moest Laak-Houthalen niet veel onder doen voor Hamme. Hier viel de beslissing toen 11 renners in de 20ste van de 40 af te leggen ronden wegreden. Vooraan moesten, Nelissen, Janssen, Beckers en nadien Engelen de rol lossen. Op 500meter van de meet plaatste Roger Loysch een Demarrage en won met 3 lengten voor Luc Pels, Delauw, Willy Govaerts, Kelleneers, Vanderheyden en Goossens.

    Zijn zevende zege behaalde Willy Jonckheere te Kortrijk waar hij zes medevluchters versloeg. Plaats twee was voor Johan Neyrinck, de Nederlander Toine Van Der Bunder, Noêl Pottier, Georges Windels, Gerrit De Clercq en Marcel Duchau. Hier was men 65 van start gegaan.

    In Ledegem is men met 46 van start gegaan. Het was veldrijder André Geirland die won voor Luc Leman, Johannes Van Waes (Ned), Lucien Devoldere, Frans Ligneel e.a.

    Het criterium van Lichtervelde werd met 23 betwist. Het werd nog maar eens een zege voor Freddy Maertens die Gustaaf Hermans naar plaats twee verwees. Op 1’ werd Carlos Cuyle derde voor Johny Soenen. 10” later won Lieven Malfait de spurt voor plaats vijf.

    Te Stavelot verschenen 69 renners aan de start waarbij heel wat Nederlanders, die het ganse podium bevolkten. Theo van der Leeuw haalde het voor Jacobus Langen en Henk Smit en onze landgenoot Nico Crommen.

    De laatste rit in de Ronde van Polen Gorzen Czarny- Czestochowa over 162km, werd gewonnen door de Pool Wojciek Matusiak voor de Spanjaard Tomas Nistal en de Pool Janusz Kowalski. In de eindstand heeft de Spanjaard José Luis Viejo 27” voorsprong op de Pool Tadeusz Mytnik en diens landgenoot Stanislas Gazda hij volgt op 35”. De twee Belgen die de ronde uitreden zijn José De Cauwer als 38ste op 19’09” en Eddy Moreels die op 39 eindigde en 19’19” achterstand had. Voor Nederland reden drie renners de ronde uit. Cees Swinkels als 54ste op 38’29”, als 55ste Jacobus Ciling op 40’51” en Simon Berghout als 60ste had hij 45’58” achterstand.

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos reed een ereronde voor en na de wedstrijd

    Toen Ward Jannsens in Rijmenam op 13 ronden van het einde zijn inspanning voor een vette premie verder zette, bleek dat de groep niet onmiddellijk bereid scheen om te reageren. Deschoenmaecker die altijd een hand had in het gebeuren zette zich nog maar eens recht en kwam in 1 ronde bij de leider. Ondertussen hadden Merckx en zijn maats zich georganiseerd zodat de twee vooraan definitief gelanceerd schenen. Julien Stevens geraakte nog eventjes door de mazen van het net en meteen slonk de voorsprong van het tweetal. De ploegmaats van Merckx roken het gevaar en Vanspringel kwam in een minimum van tijd mee vooraan. Er kwam nog een te late reactie van Godefroot, maar de sneltrein Deschoenmaecker luid aangemoedigd door zijn publiek, hield het tempo zo hoog en had in de eindsprint nog een jump om voor eigen volk te winnen. Herman Vanspringel werd tweede en Ward Janssens derde. Walter Godefroot met Vic Van Schil werden 4 en 5. Eddy Merckx als 6de volgde op 50 meter en op 100meter won Rik Van Linden de spurt van de groep. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 17, en werd Willy Van den Eynde 23ste. Net als gisteren in Londerzeel eindigden Verbeeck & Fuente op de voor- en laatste plaats.

    Te Eine-Oudenaarde werd het zowel voor de inrichters als voor het niet zo talrijk opgekomen publiek een grote ontgoocheling. Eddy Merckx, die beloofd had de start te komen geven liet het op het laatste moment afweten. Ook twee andere blikvangers, Godefroot en Dierickx stuurden ondanks het aangegane contract hun kat. Tot overmaat van ramp was ook de wedstrijd alles behalve boeiend. De renners toonden niet de minste strijdlust. Ongeveer half koers gingen Van Neste, De Boever en Vermeeren aan de haal en was de beslissing gevallen. Tijdens de laatste ronde nam Willy Van Neste 50 meter er volgde geen reactie en werd Hervé Vermeeren tweede en Jaak De Boever derde. Op 25” werd Willy Planckaert 4de en Marcel Maes 5de. Op 35” was Willy Teirlinck de snelste van het peloton.

    Ook de liefhebbers waren van de partij te Eine en was de zege voor nationaal kampioen Lucien De Brauwere die 1.35’ deed over de 60km. Mochten mee op het podium, Abel Holvoet en Antoine De Meyer.

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De Grand Prix Fourmies begon vandaag met een tijdrit van 18,8km en was het de Nederlander René Pijnen die won in een tijd van 26’. Plaats twee was voor de Deen Leif Mortensen op 6” en moest onze landgenoot Willy Van Malderghem die derde werd 37” prijsgeven. Plaats 4&5 op 47” waren voor Noël Vantyghem en Roger Rosiers.

    Er waren in Frankrijk nog twee wedstrijden, te Bain-de-Bretagne was de zege na 100km voor Gilbert Bellone en werden Robert Bouloux en Jean-Claude Daunat 2 & 3.

    En te Commentry heeft Michel Perin de “Omloop van Commentry” gewonnen. Deze internationale wedstrijd die voor de 28e keer werd ingericht, kreeg zijn beslissing op 28km van het einde. Na een premiespurt dreven zeven renners door, in het zicht van de meet verschalkte Perin zijn medevluchters en won met 24” voorsprong. Voor plaats twee was Joop Zoetemelk de snelste voor voor Yves Hezard, Felice Gimondi, Raymond Poulidor, X en Joël Millard.

    In Nederland won de Amstelvener Jules Bruessing de profronde van het “Oude Noorden “. Verder volgden, Cees Zoontjens, Evert Dolman, Harry Jansen, Jan Serpenti, de Vaderlandsloze Marian Polansky, Harm Ottenbros, onze landgenoot Jean Ronsmans, Wim Kelleners en Gerard Wesselius e.a. Voor onze landgenoot Michel Coulon was er een 15de plaats.

    Een tweede plaats op 15” was er voor onze landgenoot Grégoire Van Moer in de voorlaatste rit Morecambe-Scarborough over 210,5km van de Tour of the North. Sid Barras behaalde er zijn tweede ritzege. Plaats drie was voor leider Brian Jolly, hij volgde wel op 8’40” met in zijn spoor Collin Lewis en Gary Crewe.

    In Italië werd de Tre Valli Varesine te Cuvio betwist, en werd met 22” voorsprong gewonnen door Giacinto Santambrogio. Voor plaats twee op 22” werd er met zeven gespurt. Marino Basso haalde het voor Michele Dancelli, Franco Bitossi, de Zweed Tomas Pettersson, Davide Boifava, Wladimiro Panizza en Luigi Cadtelletti.

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland


    .
    In Waarschoot was er vandaag voor de liefhebbers een criterium, winnaar werd Freddy Maertens die 1.38’ deed over de 72km. Roland Boulard werd op 3” gefietst en werd Paul Collaer derde op 10”.

    In de Ronde van Polen is men aan de voorlaatste dag met rit 8 van Zakopane naar Sucha Beskidzka over een afstand van 125km. De zege ging naar de Spanjaard Tomas Nistal voor de Pool Stanislas Gazda, De Oost-Duitser Horst Wagner, de Pool Zygmunt Hanusik en kon onze landgenoot Eddy Moreels zich vijfde plaatsen. De Pool Mytnik blijft leider.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Het criterium van Berlaar werd gewonnen door Herman Vanspringel, die iedereen minstens eenmaal heeft gedubbeld. Plaats twee was voor Frans Verhaegen voor Raf Hooyberghs, Alfons Debal, Alfons Scheys, Vic Van Schil, Flory Ongenae, Jos Huysmans, Gilbert Wuytack en was Louis Dierckx tiende. Vanaf Marcel Omloop plaats 18, heeft men 2 ronden aan zijn broek.

    Het criterium van Londerzeel kreeg Rik Van Linden als winnaar, die in een spurt met twee Willy Teirlinck versloeg. Op 10” won Tony Daelemans de groepsspurt voor plaats drie. Verder volgden, André Dierickx, Martin Vandenbossche, Adolf Huysmans en Walter Planckaert. Vanaf plaats 8 werd de ganse groep gelijk geplaatst, behalve Frans Verbeeck 34ste en José Fuente 35ste zij hadden 1 ronde achterstand.

    Met 63 stond men aan de start te Waasmunster om er 148km te koersen, 9ronden in 8 vorm moesten worden afgelegd. De eerste die een ontsnapping waagde was Van Geebergen en kwamen even later Vanden Neste en Van Landeghem aansluiten. Toen het peloton even reageerde was hun rijk vlug uit. Nu was het Barras die zijn kans waagde maar zich in de zevende ronde moest gewonnen geven. Er kwamen nog enkele schuchtere pogingen maar werd het uiteindelijk een massasprint. Roger Jochmans won met een half wiel voor Richard Bukacki (Ned), Jos Schoeters, Jan van Katwijk (Ned), Fernand Hermie, Willy De Geest, Robert De Guchtenaere, Eddy Reyniers, André Peirsman, Ernie Wielandt e.a.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Tony Gowland
    In de Tour of the North in Groot-Brittannë blijven de Belgen de ereplaatsen opstapelen, maar winnen zit er niet in. Rit 3 Southport-Morecambe over 179,5km werd gewonnen door Tony Gowland hij had 34” voorpsrong op Jim Moore, onze landgenoot August Herrijgers werd derde op 55”. Plaats 4 op 5’06” ging naar Robert Addy en werd Hendrik Mariën vijfde in dezelfde tijd. Brian Jolly blijft leider.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    Van de 51 vertrekkers te Boezinge was het nog maar eens Freddy Maertens die als eerste over de meet kwam. Op 200meter volgde Michel Pollentier. De spurt voor plaats drie op 1’10” werd gewonnen door Eddy Ronquetti voor Frans Ligneel, Norbert Lesage, Patrick Geldhof, Michel Dagrin, Ghislain Cael, Roger Verschaeve en werd Georges Rogiers tiende.

    Grand-Hallet kreeg 102 renners aan de start, en werd het met Theo Van Der Leeuw een Nederlandse overwinning. Plaats twee was voor Joseph Arnols en werd de Zwitser Hans Wutrich derde.

    Op de tweede dag te Scherpenheuvel kwamen 80 renners opdagen. Winst was er voor Marc Verbeeck die met 20cm Roger De Beuckelaer versloeg. Derde werd de Nederlander Jo Vrancken voor Frans Lemmens, Hugo Gevers, de Nederlanders Bas Hordijk (Ned) en Theo Joore. Werd Willem Peeters negende en August Van Looy tiende.

    Te Waarschoot hebben de 85 deelnemers er een hard betwiste wedstrijd van gemaakt. Het waren 10 renners die voor de definitieve schifting zorgden. Voor Marc Van De Putte die solo over de meet reed werd het zijn achtste overwinning. Op 15” werd Willy Jonckheere tweede en werd op 20” de spurt voor plaats drie gewonnen door Ghislain De Clercq voor Martin Bierebeeck, Alex Claeys e.a.

    De 0ost-Duitser Wolfgang Fiedler heeft de 7de rit in de Ronde van Polen gewonnen. Na 152km tussen Krynica en Zakopane versloeg hij de Pool Zigniew Krzeszowiec en was plaats drie op 2” ook voor nog een Pool Janusz Kowalski. Mytnik blijft nog steeds leider.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het criterium in De Panne werd gewonnen door Frans Mintjens die 120 meter voor Patrick Sercu over de streep kwam. In zijn spoor volgden, Rudy De Groote, Noël Vanclooster, Roger Swerts en Jos Huysmans. Op 200 meter werd Willy Teirlinck zevende voor Christian Callens, Albert Van Vlierberghe en was Roger De Vlaeminck de laatste in de top10. Door tweemaal lek te rijden heeft Eddy Merckx de wedstrijd verlaten.

    In Ninove was na 145km de zege voor Pieter Nassen die 10” voorsprong had. Tweede werd Ludo Vander Linden en Luc Van Den Daele derde.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Nottingham-New Brighton is de tweede rit in de Tour of the North. Brian Jolly won de rit met maar liefst 5’35” en nam ook de leiderstrui. Voor Derek Harrison was er plaats twee en bestond de top5 verder uit, Collin Lewis, Dave Rollinson en onze landgenoot Jos Abelshausen.

    In Frankrijk won Bernard Thevenet het criterium van Le Creusot voor Felice Gimondi en Joël Millard.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    In Borchtlombeek kreeg men 40 renners aan de start en werd er met acht voor de zege gespurt. Lucien Zelck behaalde er zijn negende overwinning. Verder volgden, Herman Deneys, Luc D’Hoekers, Pierre Buslot, Jos Van Ransbeeck, Willam Meganck, Wilfried Wesemael en Albert Segers. Op 1’30” werd Willy Vandewouwer negende en Michel Nicaise tiende.

    Herzele kreeg met Toine Van Den Bunder een Nederlander als overwinnaar, tweede werd Jack Desmet en derde Hilaire De Cocker.

    In Scherpenheuvel kreeg men meer dan 100 renners aan de start, voor 6 grote en 6 kleine ronden af te leggen. Van bij de start reden Jos Gijsemans en Van Luc Van Ouytsel weg, eerst kwamen Verreydt, Paulissen en Henderickx aansluiten om vervolgens tot een kopgroep van 23 te komen. Hiervan zouden er zich nog zeven afscheiden en voor de zege spurten. Het was Yvan Benaets die het haalde voor Gustaaf Verboven, Louis Verreydt, Karel Sels, Ludo Noels, Jos Gijsemans en kwam 8” later Guido Verheyden over de streep.

    In de Ronde van Polen werden twee ritten afgewerkt. Rit 6a van Sanok naar Krynica over 142km werd gewonnen door de Spanjaard Francisco Elorriaga in een tijd van 3.37’10”. In een spurt met twee versloeg hij de Oost-Duitser Wolfgang Fiedler. Derde op 2” werd de Pool Jozef Gawliczek. Op 48” werd Eddy Moreels zesde.

    Na de middag was er een tijdrit te Krynica van 24km. De Pool Tadeusz Mytnik deed er 35’30” en volgde de Spanjaard José Luis Viejo op 5” als tweede. De Pool Florian Andrzejewski als derde had 9” achterstand.

    26-07-2012 om 01:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium St. Lambrechts Woluwe


    .
    Eddy groet de menigte voor de start
    Het criterium van Sint Lambrechts Woluwe werd gewonnen door Eddy Merckx voor Frans Verbeeck en André Dierickx.
    Bij de liefhebbers ging de zege naar Jean-Pierre Sterckx die het haalde voor Jean-Pierre Van Lancker en Antoine Demeyer.

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    André Poppe

    In Deinze kregen de 79 deelnemers het bezoek van de BOB en werden de wagens van de Duitsers, Muddemann, Rasing en Junkermann grondig doorzocht. Daarna mochten de renners 9 ronden gaan kampen voor de overwinning. Onmiddellijk kwam er strijd in de wedstrijd. Muddeman toonde zich aanvankelijk zeer offensief. In elke ronde kregen we andere renners voor de groep uitrijden. Op 4km van de finish sprong De Groote weg. Frans Verhaegen reageerde, de achtervolgers keken de kat uit de boom en bleven de twee voorop. Frans Verhaegen won vrij vlot van Rudy De Groote, op 15” werd Jacky Coene derde voor Willy Vanden Neste. De groepsspurt op 25” werd gewonnen door Ronny Christiaens voor Etienne Sonck, Guido Van Damme, Ernie Wielandt, de Nederlander Daan Holst en werd Fernand Hermie e.a.

    In St.Kwintens-Lennik moest men het met 37 renners stellen. Vander Slagmolen reed in de eerste van de dertien ronden in een minimum van tijd 2’ boni bij mekaar, en hield het 6 ronden vol. Twee ronden later gingen Abbeloos en Hooyberghs, ze namen 20” voorsprong maar na een tegenactie van Bellemans de man uit de streek werden ook zij opnieuw ingelopen. Een zestal heeft dan nog even op kop gereden. Bij het ingaan van de laatste ronde waagde Vic Peeters zijn kans, maar ook tevergeefs. Toen de spurters zich gingen klaarmaken voor de eindjump gingen Aerts en Poppe hun kans. Ze reden zo sterk dat ze aan de meet 25” voorsprong hadden. André Poppe haalde het vanPaul Aerts en behaalde zijn eerste zege dit jaar.Voor plaats drie was Alfons Scheys de snelste voor Vande Vijver, Willy Abbeloos, Leon Thomas, Roger Jochmans, Fonske De bal, Jos Van Olmen en werd Raymond Steegmans 10de.

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Sid Barras

    Rit 1 Harrogate-Nottingham in de Tour of the North over 214km werd gewonnen door Sid Barras voor onze landgenoot Jos Abelshausen, Gary Crewe, Mick Holmes en was Derek Harrison vijfde.

    In Italië te Fabriano werd de vijfde en laatste proef van de Trofee Cougnet verreden. Na 199km wedstrijd won Michele Dancelli voor Carlo Chiappano zij hadden 20” voorsprong op Primo Mori en Ugo Colombo. Voor plaats 5 was Wilmo Francioni sneller dan de Zwitser Joseph Fuchs, Emmanuele Bergamo, Wladimiro Panizza, de Zweed Gösta Pettersson en maakt Claudio Michelotto de top10 volledig.

    De Acht van Chaam werd in een spurt met twee gewonnen door Tino tabak voor Marian Polansky (Vaderslandloze). Op 10” werd Jos van der Vleuten derde voor Jos Van Beers. Voor plaats vijf op 21” was Gérard Vianen vlugger dan Harm Ottenbros, Wim Prinsen, Ben Janbroers, Pater Kisner en Jan van Katwijk. Van Belgische zijde werd Herman Beysens 12de, Eddy Peelman 16de, Staf Van Roosbroeck 17de.

    Henk Botterhuis werd winnaar bij de liefhebbers voor Bert Broere, Wil van Helvoirt, Herman Snoeijink, Piet Franken, Harrie Lunenburg, Wim Albersen, F. v.d.Enden, Theo Smit en Jan Raas

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Maldegem, moest pechvogel Leon Thomas reeds na de eerste ronde de wedstrijd verlaten. Een ronde verder gingen Bruggeman en Bukacki op premiejacht, reden enkele ronden op kop maar door bandbreuk van Bukacki was even later ook Bruggeman er aan voor de moeite. Er volgden nog enkele schermutselingen maar de beslissing viel toen Vander Linden en Ongenae aan de haal gingen. Zij kregen nog het gezelschap van Debal, Peelman, Pintens en Brands. Voor Ongeane en Brands ging het te snel en werd er met vier naar de meet gereden. Waar het een incidentrijk vertoon werd Peelman won maar de bloemen gingen naar Alfons Debal, en moest Eddy tevreden zijn met plaats vier.Tweede werd Georges Pintens en derde Ludo Vander Linden. Op 36” werd Alfons Leenen vijfde en Alfons Scheys als zesde won de groepsspurt op 40”.

    In Ronse was er nu heel wat meer volk opgekomen om Merckx en zijn tegenstanders aan het werk te zien, dan onlangs voor het BK van de liefhebbers. De renners moesten 60 rondjes draaien. Het was Hervé Vermeeren die op premiejacht ging maar het niet lang volhield. Even zijn Sels en Fuente gaan voorop rijden, daarna was er een poging van David, ook Swerts, Bruyère en Van Schil en Thevenet zijn hun kans gegaan. Het was uiteindelijk Verbeeck die de beslissing afdwong, hij scheen te zullen lukken, maar kreeg nog Swerts en Merckx in zijn wiel. In de spurt was het Eddy Merckx die verrassend won voor Frans en Swerts. Op 100meter volgde Noël Vantyghem, André Dierickx, Bernard Thevenet, Joseph Bruyère, Walter Godefroot, Patrick Sercu en was Georges Vandenberghe tiende.

    25-07-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    De interclub Anderlecht-Evere over 125km,waar 48 renners aan deelnamen, werd gewonnen door Willy Verschueren hij had 22” voorsprong op Joannes Hendrickx, Paul Collaer, Joseph Hennikenne, Jean Cleppe en werd Gustaaf Van Cauter vijfde. De Egmontspurters uit Machelen was primus bij de clubs.

    Te Bornem-Branst had men 63 vertrekkers en was na 117km Theo Dockx die 50 meter voorsprong had op, Frans Tilburgs, Frans Van Looy, Marc Michiels, Jan Lauwereyns, Victor De Valckeneer, Freddy Coeck, Alex Robberechts en Rudi Rijpens wat de top10 betreft.

    Deinze mocht 58 rugnummers uitdelen en was na 94km Daniel De Schrooder die Jacky De Clerck, Marc Stofferis en Johan Neirinckx achter zich liet.

    Een zesde zege was er voor Daniël Pauwels te Vloesberg, waar 51 renners aan de start stonden, hij had 45” voorsprong op Raf Coene, Silvano Delpistola, Francesco Italia en Raf Declercq.

    Patrick Geldhof behaalde zijn zesde overwinning te Lichtervelde, 51 renners namen de start, hij had 10” voorsprong op Daniel Moenaert, Eddy Ronquetti, Bertil Cael en Nico Lesage.

    In Ronse werden 26 renners ingeschreven en behaalde Freddy Maertens zijn 16de overwinning. Plaats twee was voor Christian Despierre die op 1’05” volgde. De Belgische kampioen Lucien De Brauwere als derde had 2’05” achterstand met in zijn spoor, Alain De Puydt, Yvan Ronsse, Jean-Pierre Baert, Frans Assez e.a.

    Zele kreeg Jean Swinnen als winnaar voor Fernand Dewaele en werd de Nederlander Ben Ceulen derde.

    In de Ronde van Polen was het na gisteren opnieuw de Spanjaard José Viejo, nu was hij de beste van zeven in rit 5 Czarna-Ustrzyki Dolne. Twee en drie werden de Polen, Longin Nadolny en Stanislas Gazda. Plaats vier was voor de Spanjaard Jaime Huelamo, dan volgden opnieuw 3 Polen, Stanislas Szreder, Jerzy Bylicki en Jozef Gawliczek.

    25-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    In Groot-Brittannië is vandaag de Tour of the North begonnen met een proloog, deze rittenwedstrijd loopt over zes dagen. Te Harrogate was de Brit Derek Harrison de snelste over 10,4km. Op 10” werden Collin Lewis tweede en Sid Barras derde. Plaats vier en vijf op 20” waren voor Danny Horton en werd Reg Smith.

    In Spanje won Domingo Perurena te Villafranca de Ordizia een wedstrijd over 215km. Verder bestond de top10 uit Agustin Tamames, Juan Zurano, Eduardo Castello, Pascual Fandos, Antonio Martos, Gonzalo Aja, Pedro Torrès, Luis- Pedro Santamarina en Francisco Galdos. Werner was de beste ploeg en was de bergprijs voor Andres Oliva.

    Vijftienduizend toeschouwers hebben te Callac, Raymond Poulidor zien winnen van Felice Gimondi zij hadden 10” voorsprong op de Deen Leif Mortensen en 35” op de Duitser Jürgen Tschan, die 3 Fransen, Christian Raymond, Alain Vasseur, Bernard Guyot achter zich liet. De Nederlander Gerben Karstens versloeg op 1’ de Fransman Jean Vidament voor plaats acht. Cyrille Guimard was ook van start gegaan maar heeft na 15km de wedstrijd verlaten.

    Te Obbicht in Nederland was het Tony Gakens die de bloemen kreeg. Na 120km had hij 19” voorsprong op de Nederlander Wim Kelleners. Voor plaats drie op 1’58” was Jos Van Olmen sneller dan Roger Loysch, Georges Barras, Marcel Omloop, de Nederlander Peter Kisner, Roger Jochmans, Ernest Bens en Lucien Willekens e.a.

    25-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland - Liefhebbers

    .
    Willy Detemmerman

    In Deinze kwamen 37 liefhebbers aan de start, er werd met zes voor de zege gespurt. Jacky Declerck haalde het voor Antoine Bauwens, Albert De Cuyper, Daniël Pauwels, Luc Crauwels en Gerrit Declercq.

    Hannut mocht 55 rugnummers uitdelen, en werd het een tiende overwinning voor Yvan Benaets. Hij haalde het voor Willem Peeters, Roger Loysch, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen, Omer Meeus, André Coppers, Jean-Marie Coenen, Jan Boonen en werd Jos Windows tiende.

    Zijn zevende overwinning behaalde Gerry Catteeuw te Izegem waar hij met 32 anderen de start had genomen. In een spurt met drie was hij sneller dan Marc Renier en Etienne Mattheus. Twintig seconden later was Frans Ligneel sneller dan Norbert Lesage e.a voor plaats vier.

    St.Georges- sur- Meuse kreeg 35 renners aan de start. Na 110km had Yvan Ronsse 1’50” voorsprong op Luc Van Ouytsel, Paul Van Elderen, Frans Lemmens e.a.

    Sint-Maria-Lierde kreeg 43 renners aan de start waar na 110km Herman Deneys de beste was voor Ernie Blommaert, Luc Decroock, Willy Van Elsuwe, Abel Holvoet, Staf Van Cauter, e.a.

    Met 69 vertrekkers was Tielen het best bedeeld, hier was Frans Van Beeck 1 lengte sneller dan Karel Sels, Marc Verbeeck, August Van Looy, Willy Govaerts, Willy Vanden Ouwelandt en Raymond Devos. Op 15” werd Theo Dockx 8ste voor de Nederlander Herman Ketting. Plaats tien was voor Gustaaf Van Gossum op 50”.

    Zwijnaarde kreeg Marc Van De Putte als winnaar die er zijn zevende overwinning behaalde. Hij versloeg in een spurt met twee Willy Detemmerman. Voor Jos van Ransbeeck op 35” was er plaats drie.

    Rit 4 in de Ronde van Polen Hrubieszow-Jaroslaw was 146km lang. Winnaar werd de Spanjaard Jose Viejo op 4” volgde de Pool Stanislas Demel, wiens landgenoot Stanislas Labocha derde werd op 11”. Ook de vierde Stanislas Gazda is een Pool, en werd de Belg Eddy Moreels vijfde, de Nederlander N. Vermeulen eindigde negende.

    24-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Het eerste Tourcriterium vond plaats te Aalst, en heeft heel wat volk op de been gebracht. 45 Ronden kregen de renners te verwerken. Roger De Vlaeminck zopas nog verslagen in Italië wilde zich van zijn beste zijde tonen. Hij ging in het offensief maar kreeg weinig steun. In de twaalfde ronde leek de beslissing te vallen. Verbeeck, Ward Janssens, en Merckx trokken ten aanval. Zoetemelk, De Vlaeminck en Godefroot kwamen aansluiten, dit zestal heeft het 11 ronden volgehouden. Dan is het 20 ronden kalm gebleven. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste ronde, Godefroot demarreerde, nam 100 meter en dan reageerde Swerts. In de spurt kreeg Roger Swerts 1 lengte aan zijn broek van Walter Godefroot. Tien seconden later bood de groep zich aan, het werd een vrij spannend duel waarbij Eddy Merckx tenslotte werd geklopt door Rik Van Linden. Etienne Sonck werd vijfde, Roger De Vlaeminck 6de, Ronald De Witte 7de, Maurice Dury 8ste, Frans Verbeeck negende en Herman Vanderslagmolen tiende.

    Goed op dreef is Noël Vantyghem, te Westrozebeke behaalde zijn derde zege in 1 week. Met 69 had men de start genomen om in 12 ronden 159km te overbruggen. Reeds kort na de start ging Vantyghem al ten aanval, kreeg het gezelschap van de Fransman André Mollet, de Nederlander Peter Kissner en Georges Vandenberghe, een drietal ronden verder kwam ook Ronny Christiaens aansluiten. Hun voorsprong bereikte niet meer dan 1’, en kwam in de negende ronde alles opnieuw samen. Er kwam een spervuur van aanvallen zodat de groep in twee stukken viel. In de voorlaatse ronde was het opnieuw Vantyghem die aanviel, kwamen aansluiten, Hooyberghs, Demeyer, Delaere, Maes, Reyniers, en de Luxemburger Roger Gilson. In een lastig sprintje bergop haalde Noël Vatyghem vrij gemakkelijk voor Raf Hooyberghs, Marc Demeyer en Aimé Delaere. Op 15 meter werd Romain Maes 5de voor Eddy Reyniers en Roger Gilson volgde als 7e 5meter verder. Dirk Baert kwam 40meter te kort om mee te spurten voor winst hij werd achtste voor Walter en Willy Planckaert e.a.

    24-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Onze landgenoot Jos Vonckx won te Dortmund een wedstrijd over 120km.

    In de Ronde van Polen was rit drie een tijdrit over 26km van Bialopole naar Hrubieszow en was de zege voor de Pool Ochot met een tijd van 35’32”. De Spanjaard Jose Viejo werd tweede en de Pool Tadeusz Mytnik die leider werd derde allen in dezelfde tijd.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ludo Delcroix - Essen

    Mark De Poorter won te Beernem voor de Nederlander Bas Hordijk en M. Stoffelis

    In Berlaar was Jos Gijsemans de snelste voor Hugo Gevers en Theo Dockx.

    In Essen was het Ludo Delcroix die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Hij had 35” voorsprong op Victor De Valckeneer en Marc Verbeeck.

    Voor de derde dag op rij een wedstrijd te Harlue nu was Freddy Libouton aan het feest. Tweede werd Marc Louyet en was Luc Van Outsel derde.

    Hollain kreeg Romain Vercauter als winnaar met 2’ voorsprong op Albert Delrue en Chris Despierre.

    Te Hombourg kwamen 59 renners een rugnummer afhalen. Na 100km versloeg André Verbraeken zijn medevluchter Constant Rommes. Op 3’ werd Yvo Lemmens derde voor Antoon Dalmen, Alain Kaye, Roger Vander Flaas en Benny Paulissen zij waren de eerste achtervolgers.

    In Scheldewindeke won Theo Heremans voor Franky Franssens en Luc D’Hont.

    Jean Swinnen behaalde zijn vierde zege te Terlaenen (Overijse) voor Gommaar Van Calster en Jean Van Der Stappen.

    In Torhout waar 63 renners aan het vertek stonden mocht Daniel Moenaert juichen hij versloeg er Lieven Malfait en Gerry Catteeuw, Louis Verreydt, Johan Soenens en werd Freddy Maertens vijfde.

    Pierre Buslot mocht voor de vierde maal juichen, nu te Viane waar hij Freddy Missotten en Alex Van Linden naar plaats 2 3 verwees.

    In Waasmunster was na 104 km Ivan Van De Steen sneller dan Rudy Heyns en Albert De Cuyper.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    .
    Eindwinnaar Milo Hrazdira
    De laatste dag in de Ronde van Luik bestond uit in de voormiddag een tijdrit en daarna een rit in lijn. De tijdrit over 13,6km werd gewonnen door Willy Verschueren die er 19’19” over deed.Plaats twee op 8” was voor de Tsjech Bedrick Smetana zijn landgenoot Jiri Masnus als derde reed 3/100 meer. Plaats vier was voor José Clabots op 16” en werd nog een Tsjech Jan Smolik vijfde.

    De rit in lijn van Warsage naar Rotheux-Rimière over een afstand van 124km werd gewonnen door de Tsjech Milo Hrazdira die 11” voorsprong had op Ludo Noels en Nico Crommen. Voor plaats 4 was Roger Loysch sneller dan de Nederlander Jan Spetgens, de Fransman Guy leleux, Robert Michand, Albert Hendrickx, Raymond Vanstraelen en de Nederlander Nico Van Hest e.a. De eindzege gaat naar Milo Hrazdira die 49” voorsprong heeft op zijn landgenoot Bedrick Smetana en is ook plaats drie voor een Tsjech Jiri Masnus die op 1’04” volgt. Ludo Noels als eerste Belg werd vierde en heeft 1’06” achterstand. Verder in de top10 volgen, 5. Jan Spetgens (Ned) 1’07”, 6.Albert Hendrickx 1’19”, 7. Wim De Vlam (Ned) 1’21”, 8. Henk Broeren (Ned) 1’24”, 9. Jean-Louis Danguillaume (Fr) 1’30” en 10. Guy Minsart op 1’32”. De beste ploeg is uiteraard Tsjechoslovakije.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje werd Sabinanigo-Zaragoza verreden over een afstand van 232km. De zege was voor Segundo Goicoechea die er zijn eerste seizoenszege behaalde. Verder bestond de top5 uit José- Manuel Lopez-Rodriguez, Pedro Torrès, Manuel Blanco en Vicente Lopez-Carill.

    Net niet voor Davide Boifava die gisteren won, nu kwam hij 10” te kort tegenover Giancarlo Polidori die te Verano na 108km mocht juichen. Plaats drie was voor Ole Ritter.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Jos Abelshausen onderschreef te Wuustwezel zijn huidige forme met een verrassende spurtzege op Ronny Vande Vijver. De renner uit Rijkevorsel voelde zich bijzonder sterk tijdens de laatste 40km. Het was hij die de beslissing uitlokte op drie ronden van het einde. Zeven renners konden hem volgen, in de laatste ronde dreef hij zo sterk door dat enkel Ronny niet begaf. In de eindspurt nam hij van ver de leiding, op 80meter van de streep replikeerde Ronny maar was Jos sterk genoeg om deze laatste aanval af te slaan, en zijn zege van vorig jaar te hernieuwen. Op 30” werd Roger Loysch derde, 5” later was Jos van Olmen voor plaats 4 sneller dan de Brit William Bilsland, Frankie Ebo en als 7de Englebert Opdebeeck. De groepsspurt voor plaats negen op 2’35” werd gewonnen door Adolf Huysmans.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Willy Teirlinck wint zijn derde rit

    De uurrace van 42km te Versailles dat vandaag het eerste onderdeel vormde van de laatste rit uit deze Ronde maalde de wereldkampioen andermaal af tegen een ongelooflijk uurgemiddelde. Een moyenne van 45km445 spreekt inderdaad tot de verbeelding. De tweede Felice Gimondi volgde op 34” verder in de top 10. Derde Yves Hézard 1’10”, 4. Raymond Poulidor 1’31”, 5.Leif Mortensen 2’16”, 6.Joseph Bruyère 2’18”, 7.Lucien van Impe, 8.Gérard Moneyron 2’52”, 9.Bernard Thevenet 3’05”, 10.Roger Swerts 3’11”.

    Om 14u.15 zijn de 88 overgebleven renners vertrokken voor de laatste 89km die hen van Versailles naar Vincennes brengt. Het was rode lantaarn Alain Bellouis die aan de voet van de kleine helling van Senlisse de groep ter plaatse liet en als eerste de top overschreed en zich in de afdaling opnieuw liet inlopen. Buiten enkele schuchtere pogingen na bleef de groep steeds samen. En hadden pechvogels zoals Aranzabal en Wagtmans na pech vlug opnieuw aansluiten. Op een kleine helling anderhalve km van de wielerbaan plaatste Willy Teirlinck zijn beslissende demarrage en hield nog 6” over om zijn derde zege te vieren. Marino Basso werd tweede voor Rik Van Linden, Walter Godefroot, Gerben Karstens, Jan Krekels, Pieter Nassen, Jacky Mourioux, Marinus Wagtmans en Frans Verbeeck. Zowel de winnaar als de laatste was een Belg, 88ste werd Gérard David.

    In de eindstand heeft Eddy 10’41” voorsprong op Felice Gimondi, 11’34” op Raymond Poulidor, 16’45” op Lucien Van Impe en werd op 19’09” Joop Zoetemelk vijfde. Ook het puntenklassement was voor Eddy met 196p. en werd Rik Van Linden tweede met 135p. en was Joop Zoetemelk derde hij had 132 punten. Het bergklassement was voor Lucien Van Impe met 229 punten wat er 18 meer zijn Eddy Merckx die ook de Combiné wint. Bij de ploegen is het Gan-Mercier die het haalt voor Van Cauter-Magniflex.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    Voor rit 3 in de Ronde van Luik voor liefhebbers namen 55 renners de start, zij moesten 107km afleggen tussen Welkenraedt en Warsage. De zege was voor Ludo Noels die er 2.33’ over deed. Tweede werd Albert Hendrickx in dezelfde tijd. Plaats drie was voor Joseph Civatone op 2”, op 4” volgde Willy Verschueren. Plaats vijf was voor Nico Crommen en werd Raymond Vanstraelen op 16” zesde. Plaats zeven op 18” was voor de Nederlander Nico Van Hest met in zijn wiel de Fransman Guy Leleux. De groepsspurt werd gewonnen door Gustaaf Verboven op 21”.

    22-07-2012 om 14:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Polen en Zomerbaan

    Tweede rit in de Ronde van Polen voor liefhebbers werd verreden tussen Pulawy en Chelm over een afstand van 131km. de zege was voor Henryk Rasek met 1” voor Jan Magiera en 6” voor Ziegniew Krzeszowiec, Slawomir Rubin allen Polen en de Oost-Duitser Horst Wagner. Stanislas Gazda is leider.

    Op de wielerbaan van Reims won Charly Grosskost de achtervolging voor Daniel Rebillard en Gérard Besnard.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Van de 31 deelnemers in Asse was Paul Collaer de beste hij versloeg er zijn medevluchter Luc De Croock. Op 1’30” werd André Coppers derde voor Franki Franssen, Jean-Marie Coenen, Jean-Pierre Nicolas e.a.

    Op de wijk ’t Staakje te Assenede kregen ze 48 deelnemers over de vloer. West-Vlaming Willy Jonckheere kwam er fietsles geven en zette de wedstrijd naar zijn hand. In een spurt met vijf versloeg hij Alex Claeys, Roger Van Den Eede, Ghislain De Clercq en Roland Boulard. Plaatselijk favoriet Martin De Clercq kon zich niet mengen in de debatten, maar werd toch knap 6e door Patrick Van Renterghem, Willy Temmerman, Antoon De Meyer e.a. achter zich te houden.

    Van de 65 vertrekkers te Beerse was Roger De Beuckelaer met 1 lengte sneller dan Marc Verbeeck, en werd Constant Rommens derde.

    Slechts 23 renners aan de start te Ettelgem, maar was het na de wedstrijd feest want de zege ging naar de plaatselijke renner Eric Delanghe, die Daniel Deschrooder kansloos liet. Op 1’45” werd Dirk Vanden Berghe derde.

    In Harlue won Gustaaf Put voor Jacques Martin en Frans Lamoline.

    Michel Pollentier won te Lichtervelde waar 36 renners waren gestart. Op 10” werd Ronald Rosseel tweede en volgde de derde Jean-Pierre Baert op 1’. Albert Decuyper werd vierde en Luc Leman vijfde.

    In Waterloo namen 36 renners de start en werd na 98km Henri Van Horenbeke winnaar door met 200 meter voorsprong te winnen. Lucien Zelck werd tweede voor Roland Vanden Berghe en de Zwitser Hans Wütrich.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 4de wedstrijd voor de Trofee Cougnet in Italië vond plaats te Montelupo. Na 204km had Davide Boifava 5” voorsprong op dertien achtervolgers, tweede werd Wilmo Francioni en dan volgden Wladimiro Panizza, Giancarlo Polidori, Enrico Paolini, Roger De Vlaeminck, Gösta Pettersson, Claudio Michelotto, Enrico Maggioni, Silvano Schiavon, Aldo Moser, Celestino Vercelli, Mauro Simonetti en Giovanni Cavalcanti. Op 1’45” won Michele Dancelli de spurt voor plaats 15.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Na 30 jaar werd er opnieuw een wedstrijd voor beroepsrenners verreden te Maria-Aalter. Er kwamen 69 renners afgezakt om in 10 ronden 180km te overbruggen. Eerste aanvallers waren, Crapez, Bruggeman en Van Landeghem de het vijf ronden volhielden. Dan was het de beurt aan Coene, De Laere, Christiaens en opnieuw Crapez. Vooral door toedoen van Demeyer kwam alles opnieuw samen. Dan zijn Van Vlierberghe en Wuytack in den aanval gegaan, verdeelden 5.000fr aan premies onder elkaar en maakten het ook af na 80km voorop te hebben gereden. In de spurt lichtjes bergop won Albert Van Vlierberghe met miniem verschil voor Eric Wyckaert. Voor plaats drie was Fernand Hermie de snelste voor Walter Planckaert, Eddy Peelman, Willy De Geest, Georges vandenberghe, Noël Vantyghem, de Nederlander Peter Kisner en sluit André Poppe de top10.

    Te Kapellen-Glabbeek was er een lange ontsnapping van Van Moer, Thomas en Leenen maar konden nooit meer dan 2’ voorsprong nemen. Nadat Thomas vooraan moest lossen werden de twee leiders even later ook gegrepen. Op 3 ronden van het einde reden Jan Janssen en Roger Kindt weg hun voorsprong was nooit meer dan 20”. Toen Vanspringel de achtervolging organiseerde werd het nog een spannende laatste 5km. Pas op 200 meter van het einde werden de koplopers door de spurtende groep nog steeds geleid door Vanspringel overrompeld. Georges Claes (Zonhoven) zou uitendelijk winnen voor Jos van Olmen, Alfons De Bal, Alfons Scheys, Tony Gakens, Jos Boons, Roger Jochmans, Grègoire Van Moer, Jos Van Beers (Ned) en maakt Leon Thomas de top10 vol.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Ritwinnaar en leider

    Om tien minuten voor tien zijn de overgebleven 88 renners gestart voor de 19e en voorlaatste rit over 230km van Auxerre naar Versailles. Aan km 44 barst de wedstrijd in volle hevigheid los. Het is Merckx die eigenhandig het vuur aan de lont steekt, 200meter voorsprong neemt maar na 2km door een achttal werd bijgehaald en kwam iets later ook het peloton aansluiten. Op de col de Dourdan (4e cat.) kwam Agostinho als eerste door voor Poulidor en Pustjens. Dit drietal ging door maar werden nog voor Limours ingehaald. Dat was het moment dat Santy in de aanval ging en even later het gezelschap kreeg van Bruyère, Moneyron, Guerra, Santambrogio en Vianen. Met 30” voorsprong begonnen zij aan de Saint Remy waar Santambrogio als eerste doorkwam, en het peloton op 40” volgde. Vooraan reden Bruyère, Santambrogio en Santy weg en kwamen in deze volgorde over de Chateufort (4e cat.). Bij het opkomen van de plaatselijke omloop hadden de drie nog 20” voorsprong op het peloton dat de andere drie had ingelopen. In de spurt was het Joseph Bruyère die het haalde voor Giacinto Santambrogio en werd op 1” Guy Santy derde. Op slechts 10” won Gerben Karstens de groepsspurt voor Rik Van Linden die op 11” werd geplaatst. Verder in de toptien volgden Frans Verbeeck, Marino Basso, Jan Krekels, Evert Dolman en Wout Wagtmans. Merckx blijft leider.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Polen-liefhebbers

    .
    Stanislas Boniecki

    Met Varsovie-Pulawy over een afstand van 121km is vandaag de Ronde van Polen voor liefhebbers van start gegaan. Ritwinnaar werd de Pool Stanislas Boniecki voor de Spanjaard Tomas Nistal Fernandez en de Pool Stanislas Gazda.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Jean-Pierre Sterckx

    Aan koersgelegenheid geen gebrek,uit liefst 11 wedstrijden kon men kiezen.

    In Harlut was de zege voor Maurice Bellet die in een spurt met twee Lucien Pratte versloeg. Op 15” werd de Nederlander Cor Hoogedoorn derde.

    De Nederlander Theo Joore kwam in Hever met 15” voorsprong winnen, voor Eddy Van Hoof en Jozef Similon.

    Alex Van Linden was de beste te Hoboken waar 51 renners aan de start kwamen. Voor Victor De Valckeneer was er op 3” plaats twee en werden de Nederlanders Ton Huyzen en Bert Broere drie en vier.

    In Hulshout was de zege voor Jozef De Keersmaecker die 15” voorsprong had op Jos Jacobs en Roger Verwimp.

    Neerlinter kreeg na 132km Jean-Marie Coenen als overwinnaar voor de Nederlander Jo Vrancken en Gustaaf Van Gossum.

    Een vijfde zege was er voor Daniël Pauwels te Olsene voor Ghislain De Clercq en Frans Lambert.

    In Sint-Pieters-Leeuw won Jean-Pierre Sterckx voor Pierre Buslot en Willy Meganck.

    Van de 52 vertrekkers te Templeuve was Didier Dekeyvere de beste hij had 10” voorsprong op Noël Dedeckere en volgde Jean-Pierre Lambert op 20” met in zijn spoor Norbert Lesage, Lionel Verstraete, Jacques Coppieters en Jean-Pierre Clechet.

    Een overwinning was er voor Alain Williams in Tollembeek waar 57 renners de start hadden genomen. Tweede werd Roger Declercq met in zijn spoor Jos Van Ransbeeck, Daniël Reyns, Victor Van Landeghem e.a.

    De 7e proef voor de West-Vlaamse trofee werd verreden in Vlamertinge over een afstand van 143km. Gery Catteeuw maakte deel uit van een kopgroep van 9 en verschalkte zijn medevluchters op het einde. Eddy Ronquetti won de spurt voor plaats 2 voor Freddy Maertens en Daniel Moenaert. Van de niet West Vlaamse renners konden alleen Michel Dagrin 9e en Martin De Clercq 13de (na pech) zich in de prijzen rijden.

    Vooral door toedoen van Ludo Delcroix won België - B de ploegentijdrit te Wuustwezel. De winnende ploeg, Ludo Delcroix, Willy Govaerts, Antoine Bauwens en Frans Van Looy deden 2.08’29”4 over de 100km. West-Duitsland werd tweede op 42”. Plaats drie was voor België -A met Staf Hermans, Louis Verreydt, Lucien De Brauwere en Gustaaf Van Cauter zij hadden 1’15” achterstand. Met hun vijfde plaats op 1’45” bleven de Nederlanders onder de verwachtingen. De vier waren, Fedor Den Hertog, Cees Priem, Arie Hassink, en Hennie Kuiper.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    In de Ronde van Luik moesten de renners vandaag twee ritten afwerken, in de voormiddag moest men 69km en na de middag 84km afleggen. Rit 2a St.Georges-Stavelot werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor de Nederlander Henk Broeren. Op 5” volgde de Tsjech Jiri Masnus voor leider de Nederlander Jan Spetgens, Karel Sels, Albert Hendrix, Guy Minsart, Robert Michote, Ludo Noels en als 10de Jean-Louis Danguillaume.

    Voor rit 2b kwamen nog 59 renners aan de start, in de voormiddag had Paul Vanelderen de wedstrijd verlaten. De Tsjech Bedrick Smetana werd winnaar door in de spurt Willy Verschueren te verslaan. Op 27” werd de Fransman Jean-Louis Danguillaume derde voor de Tsjech Frank Konder, Luc Pels, Staf Verboven e.a. De Nederlander Jan Spetgens die 14de werd blijft leider met 6” op de ritwinnaar.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De derde grote prijs van de stad Diest, voor beroepsrenners, voor de tweede opeenvolgende maal Brabants kampioenschap, werd andermaal een zware brok voor de renners. Van de 47 aan de start hebben er slechts 24 de wedstrijd uitgereden, aangezien in de plaatselijke ronden een strook kasseien voorkwam en vijfmaal de Citadel moest worden beklommen. Na 20km reden 16 renners weg, waarvan er 6 wegreden in de tweede van de 15 kleine ronden. De Nederlander De Koning moest telkens tijdens de beklimming van de Citadel lossen, kwam enkele keren opnieuw aansluiten maar moest uiteindelijk afhaken. Ook Guido Van Sweevelt moest er af. En bleven er twee “Molteni’s” en twee “Watneys” over. Jos Abelshausen reed nog lek waardoor Vander Linden en Vanspringel nog enkel met Hooyberghs moesten afrekenen. Een eerste aanval van Herman kon Raf nog beantwoorden, bij de tweede moest hij passen. Herman Vanspringel won met 37” voorsprong op Raf Hooyberghs die kampioen werd en was plaats drie voor Ludo Vander Linden. De ongelukkige Jos Abelshausen werd op 1’08” vierde. De Nederlander Mathijs De Koning werd op 2’08” vijfde voor Guido Van Sweevelt. Verder in de top10 volgden, Maurice Eyers op 4’05”, Fernand Van Rijmenant op 4’57”, Englebert Opdebeeck had 5’ achterstand en werd Paul Laeremans tiende op 6’34”.

    Naar Dentergem kwamen 69 renners afgezakt, om 150km te koersen. Aanvankelijk kwam er slechts moeilijk een afscheiding, vooral doordat De Boever en Peelman er een hoog tempo op nahielden. Dit had tot gevolg dat twee pogingen nauwelijks kans op slagen kregen. ’n Eerste kwam van Bruggeman en Van Bruwaene, en dan nog een met Bruggeman en Dury. Toen plaatste Noël Vantyghem een demarrage en werd bijgebeend door Daniel Verplancke, die in de slotfase nog moest lossen. Noël won met 20 meter voor Daniel. Marc Demeyer werd op 30” derde. Plaats vier was voor Jaak De Boever op 35” voorRonny Van De Vijver. Eddy Peelman als zesde won de groepsspurt op 40” voor Jacky Coene, Guido Reybrouck, Fernand Hermie en werd Willy Planckaert 10de voor zijn broer Walter e.a.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Rinus Wagtmans
    In de Tour is men aan de 18de rit, en worden de renners van Belfort naar Vesoul gebracht,om 257,5km verder in Auxerre te eindigen, en moet men 3 colletjes beklimmen. De eerste ernstige aanval komt er van Zoetemelk net voor de eerste helling, de Courseau 4e cat. en komt met 25” voorsprong als eerste door, maar werd in de afdaling opnieuw ingelopen. Op de volgende col de Saint-Just (4e cat.) is het een zij aan zij gevecht om eerst boven te komen. Het is Van Impe die het met een half wiel haalt van Zoetemelk. Het is na het derde knelput dat Rinus Wagtmans ten aanval trekt en zeven kilometer verder al 1’20” voorsprong heeft. De laatste col is de Côte Neuve waar Rinus natuurlijk als eerste doorkomt. Aan de meet houd hij 20” over op Rik Van Linden, Frans Verbeeck, Willy Teirlinck, Joop Zoetemelk, Ludo Van Staeyen, Marino Basso, Jan Krekels, Lucien Van Impe en is Gérard Vianen tiende. Cyrille Guimard heeft de wedstrijd verlaten en blijft Merckx leider.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willy Vandenbroeck - Ludo De Bruyne - Ward Mariën

    In Mechelen werd ook de Grote Prijs Ludo De Bruyne voor liefhebbers betwist. Ludo werd op 14/5/1958 aan de Kamiel Huysmansstraat te Terhagen tijdens een oefentocht gegrepen door een bestelwagen. Hij werd nog overgebracht naar het gasthuis van Boom waar hij aan zijn verwondingen overleed.

    Winnaar werd Paul Collaer die voor de 150km 3.45’ nodig had. Tweede op 45” werd André Verbraeken voor Jean Van Der Stappen, Rudi Rijpens en Jos Vonckx.

    Het criterium van Destelbergen over 85km werd gewonnen door Roland Boulard voor Alex Robberechts en de Nederlander Wim De Waal.

    Het criterium van Diepenbeek kreeg 36 renners aan de start die slechts 68km moesten afleggen. De beslissing viel in ronde 17 toen Rommes aan de haal ging. Reactie kwam er onmiddellijk van Janssen en Paulissen. Dit drietal kreeg in de 22ste ronde het gezelschap van Soetaert, Lemmens en Put. Een viertal ging in de achtervolging kwam tot op 50 meter maar kon de aansluiting niet bewerken. In de voorlaatste ronde ontsnapte Benny Paulissen en won met 50 meter voor Frans Lemmens, Hubert Janssen, Noël Soetaert, Gustaaf Put en Constant Rommes. Van de eerste achtervolgers op 20” was Gustaaf Peeters de snelste.

    Te Kerksken kreeg men 49 renners aan de start en had Luc De Crrock 25 meter voorsprong op Daniël Pauwels met in zijn spoor, Johan Van Uffel, Luc Grauwels, Ghislain De Clercq e.a.

    Een zevende overwinning was er te Liedekerke voor André Coppers waar 53 renners de start namen. Luc Van Oyutsel werd tweede, dan volgden de Nederlander Ben Ceulen, Eddy Van Puymbroeck, Jean-Pierre Nicolas, Albert Segers e.a.

    Albert Delrue was de beste van 43 te Peruwelz voor Jean-Claude Annot en Robert Fontaine.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    .
    Jan Spergens

    De eerste rit in de Ronde van Luik Rotheus Rimière – St. Georges sur Meuse over 110km werd gewonnen door de Nederlander Jan Spetgens hij had 31” voorsprong op Karel Sels en de Tsjech Jiri Masnus. Voor plaats vier op 36” was Robert Michot sneller dan Raymond Vanstraelen, de Nederlander Wil De Vlam en Gustaaf Verboven.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk - rit 17

    .

    Voor rit 17 van Pontarlier naar den Ballon d’Alsace moesten de 89 renners 213km afleggen.Maar moeten zij ook over de Schrim (600m.-3e-cat.) waar Agosthino met 1’25” voorsprong op Van Impe en 1’30” op Merckx als eerste doorkomt. Dan volgt de Hundsruck (752m.- 2e cat.) daar heeft op de top de Portugees nog steeds 1’20” voorsprong, en zijn het weer Van Impe en Merckx die 2 en 3 zijn. Vervolgens is er de Oderen (884m-2e cat.) Nu volgen na Agostinho, Danguillaume en Guy Santy. Op het vlakke komt Danguillaume tot bij Agosthino, Santy die lek reed wordt door de groep ingelopen. Merckx die zich niet goed voelt doet een beroep op de dokter. Onder druk van Gimondi en met de hulp van de ploeg Merckx vormt zich een achtervolgende groep, waarbij Guimard moet lossen. De twee leiders beginnen met 55” voorsprong aan de 9km lange klim naar de top van de Ballon d’Alsace (1178m.-1e cat.). Na 1km klimmen laat Danguillaume zijn metgezel achter, Martinez en Zoetemelk gaan op zoek naar de leider. Maar zij worden door Thevenet bijgebeend en achter gelaten. Bernard Thevenet wint met 4” op Joop Zoetemelk, 7” op Mariano Martinez. Dan volgt Merckx op 30” en wordt Van Impe 5e op 32”. Merckx blijft uiteraard leider.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    “Alle medische kontroles uitgevoerd tot de 18e juli waren negatief, behalve voor twee renners, voor dewelke een tegen-expertise lopende is. Dit communiqué werd ondertekend door dr. Dumas, terzake verantwoordelijk.

    De namen van de twee renners die positief werden bevonden, konden niet worden meegedeeld, daar de federale reglementen zulks verbieden, zolang de uitslag van de tegen-expertise niet werd bekendgemaakt.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    Voor hun 27ste uitgave mochten de inrichters te Mechelen 59 renners inschrijven. Eerste vluchters waren de Nederlander De Koning en Frans Verhaegen, zij werden in ronde 3 ingehaald en overstoken door Vander Slagmolen. Hij kreeg eerst het gezelschap van Mariën, Zoons en Knockaert, en kwamen vervolgens Van Roosbroeck, Ebo, Eric de Vlaeminck en Dolf Huysmans aansluiten, en scheen de groep uitgeschakeld. Dat was ook zo behalve voor Stevens, Van den Eynde, opnieuw Verhaegen, Ongenae en Kindt die in de 13de ronde op zoek gingen naar de leiders. Vooraan vielen De Vlaeminck en Knockaert weg, de achtervolgers bleven op 3’ hangen. Tot Julien Stevens zijn kompanen achterliet en op 3 ronden van het einde vooraan kwam aansluiten, en in de laatste ronde solo naar de meet reed. Op 35” werd Adolf Huysmans tweede voor Staf Van Roosbroeck, Rik Mariën en Franky Ebo. Plaats 6 op 2’ was voor de Nederlander Jan Zoons voor Willy Van Den Eynde, Roger Kindt en Flory Ongenae.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    In Temse namen bij een drukkende warmte 75 renners de start, om 150km af te leggen in 15 ronden. Van Vlierberghe en Van Landeghem reden in ronde twee weg en hadden na 4 ronden al 2’25” voorsprong. Er kwam echter reactie en zouden 36 renners komen aansluiten. Toen was het de beurt aan Polansky die ging voorop rijden, Wuytack met de Nederlander Serpenti gingen op zoek naar de leider. De Nederlander moest Wuytack laten rijden zodat deze alleen bij de leider kwam. Uit de groep kwam er enkel nog een tegenaanval van de plaatselijke renner André Peirsman die als derde op 1’05” eindigde. In de spurt voor plaats 1 was Gilbert Wuytack sneller dan Marian Polansky. Het peloton volgde op 1’55” en was het de Nederlander Cees Koeken die de spurt won voor zijn landgenoot Jos Van Beers e.a.

    19-07-2012 om 06:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Deinze werd er een ploegentijdrit en een rit in lijn betwist. S.V. Deerlijk won na 4,2km de ploegentijdrit met 3” voor K.Van Wijnendaele en V.C. Deinze.

    De rit in lijn over 52km was voor Eddy Ronquetti voor Franky De Ghendt en Albert De Cuyper.

    52 renners kwamen opdagen voor het criterium te Gent. Na enkele schermutselingen legden 7 renners de plooi voor de definitieve vlucht. Jacky De Clerck kon de Westvlamingen Alain De Puydt en Michel Pollentier afhouden en de bloemen mee huiswaarts nemen. Lucien De Volder werd 4de, Lucien De Wilde 5e en Dirk Van Speybroeck 6de. De laatste vluchter op plaats zeven was Daniel Dobbelaere.

    Te Moustier-lez-Frasnes kwamen amper 29 renners opdagen. Na 137km had AbelHolvoet liefst 6’ voorsprong op Henri “Rik” Van Horenbeke en volgde Luigi Delbergiolo op 6’35” met in zijn spoor Jacques Coppieters.

    In Westrozebeke ging de zege naar Gery Boutry die na 108km met 8” voorsprong op Willy Jonckheere won en was plaats drie op 55” voor Frans Ligneel.

    19-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Tweede ritzege voor Willy Teirlinck

    Voor rit 16 van Aix-les-Bains- naar Pontarlier over 198,5km kwamen nog 92 renners opdagen. Normaal hadden het er 91 geweest maar onze landgenoot Jan Vande Wiele die gisteren te laat binnenkwam, mocht na tussenkomst van zijn sportbestuurder toch vertrekken. Briek Schotte had de wedstrijdjury kunnen overtuigen met het argument dan Jan enkel door pech 4’ te laat was binnengekomen. Aan km 23 begint men aan de eerste beklimming “la Côte” (660m.4e cat.), Van Impe valt aan maar Merckx glijd mee en komt voor Lucien over de top. Aan km 40 ligt de tweede helling de Saint Jean (660m.4e cat.) en is het nu Lucien die 20” voor Eddy en de groep de top bereikt. Even later laat Cyrille Guimard met pijn aan de rechterknie zich uitzakken en zoekt de dokter op die hem een spuitje toedient. Aan km 87 te Gex stapt de Fransman René Grelin volledig uitgeput uit de wedstrijd, eerder had zijn landgenoot Serge Bolley al afgehaakt. Bij het verlaten van Gex is het 11km klimmen naar de top van de Faucille (1323m. 2e cat.) waar Van Impe voor Pustjens doorkomt. Een gesloten peloton begint dan aan de laatste hindernis de Savine (990m.-2e cat.) na 5.500meter klimmen is het opnieuw Lucien die voor Pustjens doorkomt, op 5” volgen Agostinho en Zoetemelk, het peloton onder leiding van Merckx komt 10” later boven. Na een poging van Wolfshohl is het Mortensen die zijn kans waagt en komt enkel Teirlinck aansluiten. Er volgt nog een tegenreactie van Verbeeck en zijn ploegmaat Verstraeten maar het is Willy Teirlinck die vrij vlot Leif Mortensen verslaat. Frans Verbeeck wordt derde en 1” later zijn ploegmaat Eddy Verstraten vierde. Op 56” is de Nederlander Krekels vlugger dan Rik Van Linden en de rest van het peloton, behalve vijf achterblijvers, waarvan Pustjens als laatste liefst op 22’08” volgt. Eddy Merckx blijft leider.

    19-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Voor wie de koers in Houtem is ontstaan
    Met 46 zijn ze gestart te Houtem-Vilvoorde om 135km verdeeld over 9 ronden te koersen. Eerste aanvaller is Paul Laeremans sinds gisteren beroepsrenner bij Goldor-IJsboerke. Hij neemt 1’30” op Van Geerbergen en Cambré en volgt de groep op 2’. De twee komen in het begin van de 2de ronde tot bij Laeremans, maar laat Cambré zich in de volgende ronde uitzakken en komt alles opnieuw samen. In de vierde ronde is het Van Goidsenhoven die aanvalt, de Nederlander Kelleneers gaat op zoek naar de leider maar mislukt. Frans Maes die in de zevende ronde op zoek gaat naar Van Goidsenhoven komt vrij vlug aansluiten. Op 3km van het einde laat Frans Maes zijn gezel achter en wint met 20” voor Luc van Goidsenhoven. Drie achtervolgers, Jean Ronsmans, Roger Kindt en Julien Stevens kwamen slechts 2e later na Luc over de meet. En nog eens 3” later won Fonske De Bal de spurt voor plaats 6. De eerste aanvaller Paul Laeremans eindigde op plaats 23.

    Te Zottegem-Strijpen kwamen 48 renners aan de start. Hier viel de beslissing na 80km, Jimenez reed alleen weg, en zou het gezelschap krijgen van eerst Hendrickx en dan van Dierickx en Ebo. In de spurt won André Dierickx voor Gérard Hendrickx, Giovanni Jimenez (Col.) en Franky Ebo. Plaats vijf op 2’30” was voor Maurice Dury voor Fernand Hermie. De Fransman Guy Ravaleu als 7de volgde op 2’40”. De groepsspurt voor plaats 8 op 3’15” werd gewonnen door Etienne Sonck

    18-07-2012 om 10:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Te Herne-Kokejane werd na 132km Jan Van Der Stappen winnaar voor Jean-Marie Coenen en Paul Collaer.

    Benny Paulissen uit Nieuwerkerken (Limburg) kwam naar Hingene-Wintam afgezakt, en werd er winnaar voor Jozef Vergult en Willy Van den Ouweland.

    In Temse won na 110km Marc Steels met 2’05” voorsprong op Frans Van Beeck en Jean Maris.

    Enkele landgenoten waren in Zweden waar de Skeppsholmen Race werd verreden. Winst was er voor de Zweed Erik Pettersson voor zijn landgenoot Jupp Ripfel. Derde werd onze landgenoot Flory Van Hooydonck voor de Deen Lars Melchiorsen en nog een Belg Roger Verwimp.

    18-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Te vlug
    Door een aandoening aan de longen komt Luis Ocana niet meer aan de start van de 15de rit, ook de Fransman José Catieau met kniepijn geeft forfait. De overige 92 renners krijgen vandaag de kortste rit te verwerken. Slechts 28km moet men afleggen van Aix-les-Bains tot de top van de Revard (1500m.-1e cat.). Aangezien men pas in de namiddag van start gaat, namen de meeste renners platte rust. De vedetten daarentegen gingen het parcours verkennen. Van bij de start zijn het de ploegmaats van Eddy die het tempo aangeven. Eerste aanvaller is Delisle maar is het Eddy zelf die hem gaat terughalen. De Fransman plaatst een tweede demarrage en zijn het Agostinho, Poulidor, Ward Janssens, Merckx, Guimard, Van Impe, Gimondi, Martinez, Zoetemelk, Guy Santy, Pustjens, Houbrechts en Campagnari die mee zijn. Na 16,5km drijft Poulidor het tempo op en moet eerst Pustjens en iets later Campagnari lossen. Bij een tweede versnelling van Poulidor kan enkel, Agostinho, Van Impe en Merckx mee, maar wanneer Poulidor een derde keer versnelt moet Eddy de drie laten rijden. Op 5km van de top hebben de drie 40” voorsprong op Merckx die was ingelopen door Guimard, Zoetemelk, Janssens, Delisle en Martinez die was komen aansluiten. Maar nu neemt Eddy het initiatief en komen de zes op anderhalve kilometer van de top bij de 3 leiders. Onder leiding van Agostinho wordt de laatste kilometer aangevat. Janssens moet lossen alsook Delisle en Martinez maar hij zou nogmaals opnieuw aansluiten. Merckx begint van ver de spurt en is het de fotofinish die de winnaar moet aanduiden. 1. Cyrille Guimard, 2. Eddy Merckx, 3. Lucien Van Impe, 4. Raymond Poulidor, 5. Joop Zoetemelk op 3”, 6. Joaquim Agostinho op 4”, 7. Mariano Martinez op 6”, 8. Raymond Delisle op 15”, 9. Ward Janssens op 43”. Plaats tien op 1’28” is voor Yves Hézard. Onze landgenoot Jan Vande Wiele als laatste op15’28” is buiten de tijdsgrens en moet de Ronde verlaten. Merckx blijft leider

    18-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Te Philippine in Nederland kwamen 75 renners aan de start waaronder enkele Belgen. Een groepje van acht beheerste de wedstrijd. Op het einde reden 3 renners nog weg en was het Hennie Kuiper die het haalde voor Peter van der Donck en Gaby Minneboo. Voor plaats vier was Cees van der Meijden sneller dan Anton van der Spiegel, Wim de Waal, Piet Kettenis en Cees van den Bragt. Plaats 9 was voor Jan Raas en tiende werd Peter Gödde. Voor onze landgenoten Romain Vercauter, en Martin De Clercq was er plaats elf en dertien.

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Bellem behaalde Willy Jonckheere zijn vijfde overwinning na 105km kreeg hij Jacky De Clercq en de Nederlander Henk Hulleman mee op het podium.

    In Dentergem was de zege voor Albert De Cuyper voor Yvan Minne en Willy Baert.

    Te Diksmuide was Ronald Rosseel de beste van de 45 vertrekkers. Na 102km had hij 15” voorsprong op Eddy Ronquetti,Alain Desaever en Gery Bouttry. Op 50” was Michel Pollentier voor plaats vijfde de snelste voor Georges Moenaert e.a.

    Te Maarke-Kerkem kwamen slechts 28 renners een rugnummer afhalen. Voor de 4de maal mocht Daniël Pauwels de zegebloemen in ontvangst nemen. Hij had 5” voorsprong op de groep waarvan Frans Assez tweede werd voor Raf Declercq, Hilaire De Coocker e.a.

    Te Nieuwerkerken bij Aalst kwamen 38 renners aan de start. Aalstenaar Luc De Croock behaalde er zijn tweede overwinning, door zijn vier medevluchters te verslaan. Plaats twee was voor Jean Swinnen voor Johan Van Uffel, Rik Van Horenbeke en Ghislain de Clercq. Op 2’ won Freddy Renson de groepsspurt.

    Het dieptepunt van deelnemers lag te Oekene waar slechts 18 renners kwamen opdagen. Na 110km was in een spurt met zes Alain Depuydt de snelste voor Ghislain Cael, Didier Dekyvere, Luc Leman, Carlos Cuyle en Roger Verschaeve.

    Te Val-Meer had men met 86 deelnemers zeker niet te klagen. Na 115km was er winst voor Roger Loysch hij had 15” voorsprong op Bernard Bourguignon, Ludo Noels, Ludo Gevers, Raymond Vanstraelen, Andre Verbraecken, de Nederlander Hans Koot e.a.

    In Waasmunster kwamen 68 renners aan de start en werd Marc Verbeeck winnaar voor Fernand De Waal en de Nederlander Jan Klomp.

    Te Zottegem-Strijpen was na 100km José De Cauwer de beste van 26 renners. Plaats twee was voor Karel Sels en werd Eddy Moreels derde.

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Vande Vijver
    Met drie wedstrijden op 1 dag terwijl de Tour bezig is kan men moeilijk veel renners aan de start krijgen. In Duffel kwamen 52 renners opdagen. Reeds in de eerste kilometers reden Ongenae en Verhaegen weg maar konden nooit meer dan 1’30” voorsprong nemen. Twee renners Knockaert en de plaatselijke renner Hugo Hellemans die aan zijn laatste wedstrijd bezig is konden tot bij de twee komen. Aan km 75 kwam alles opnieuw samen. Uiteindelijk ontstond er een nieuwe kopgroep van negentien en werd het peloton tot tien herleid. Herman Vanspringel ging vooraan in de aanval en kreeg de Nederlander Janssen en Reyniers mee. Op 1km van de streep was een tweede poging van Herman de goede en won met 10” voorsprong op Jan Janssen en Eddy Reyniers. Op 40” werd Englebert Opdebeeck vierde, de groepsspurt op 50” voor plaats 5 werd gewonnen door Willy Scheers en bestond de top10 verder uit Georges Claes (Zonh.), Frans Verhaegen, Alfons Scheys, Louis Dierckx en Staf van Roosbroeck.

    Voor het West-Vlaanderen PK, tevens de 11de grote prijs Pol Rosseel te Ingelmunster kwamen amper35 renners opdagen. De laatste negen ronden zouden het koersverloop de juiste wending aangeven. Noël Vantyghem, die in de 12de ronde door een leegloper 2’ had verloren maakte in minder dan een ronde zijn achterstand ongedaan. Ging onmiddellijk door, kreeg het gezelschap van Verplancke en Bruggeman die echter even later het tempo niet kon volgen. Op 2 ronden van het einde kwamen, Koeken (Ned), Callens, Demeyer en Christiaens aansluiten. Maar in de laatste ronde ging Noël nog maar eens en won met 15” voorsprong op Cees Koeken, Christian Callens, Marc Demeyer en Ronny Christiaens. Op 1’30” was Julien Vermote de snelste van de eerste groep hij versloeg Raf Van Bruwaene e.a.voor plaats zeven.

    Zele was de derde koers van de dag en kreeg 43 renners aan de start. Reeds vrij vlug gingen De Geest en De Bisschop ten aanval en kregen het gezelschap van Arthur Vande Vijver, Leon Thomas en Albert Van Vlierberghe. Dit vijftal heeft enkele ronden voorop gereden, maar onder impuls van De Guchtenaere en Bukacki kwam er een hergroepering. Dan was het de beurt aan Melckenbeeck en Kerremans die vooraan gingen rijden. Maar dan kwam Ronny Vande Vijver op de proppen met Wuytack in zijn wiel, zij kwamen op en over de leiders en versloeg Ronny zijn kompaan Gilbert Wuytack. Voor plaats drie op 30” was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor Frans Kerremans, Jos Abelshausen, Arthur Vande Vijver, Ronny De Bisschop, Theo Verschueren, Frans Melckenbeeck, Etienne Sonck e.a.

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk - rit 14b

    .
    Net geen tweede dagzege voor Eddy

    De Portugees Fernando Mendes is in de namiddag niet meer aan de start gekomen van rit 14b, die vertrok in Valloire en na 151km te Aix-les-Bains eindigde. Het is zeer warm en moeten de renners onmiddellijk de Col du Télégraphe (1670m.-3e cat.) over. Het is de Italiaan Campagnari die voor Rik Van Linden over de top komt. Talrijke renners rijden lek in de afdaling maar kunnen weer aansluiten. Aan km 59 begint men aan de Grand Cucheron (1140m-2ecat.) Op 3km van de top is alles nog samen, behalve de zieke Nederlander Prinsen die moet lossen en de Fransman Letort die met kniepijn afstapt, zich bedenkt en toch opnieuw op de fiets wipt. Op de top komt Merckx als eerste door. Na de afdaling aan km 87 stapt Letor opnieuw van de fiets en is het nu definitief. Eerste aanvaller op de Granier (1134m.-1e cat.) is Delisle die 20” neemt op een groep met alle favorieten. Er komt een tegenaanval van Lucien Van Impe die voorbij Delisle rijd en met 40” voorsprong op de top doorkomt, voor Agostinho, Zoetemelk, Merckx, Poulidor, Guimard en Delisle. Op de vlakke wegen naar de omloop van het meer te Aix-les-Bains wordt Lucien ingelopen. Na twee ronden op het circuit is het Zoetemelk die aan de spurt begint, Merckx gaat over Joop maar moet het tenslotte zelf afleggen tegen Guimard. Voor Felice Gimondi is er plaats drie en dan volgen Joop Zoetemelk, Lucien Van Impe, Joaquim Agostinho, Raymond Poulidor en Mariano Martinez. Raymond Delisle als negende moet 4” toegeven. Van de eerste achtervolgers op 3’26” is Jacques Mourioux de snelste voor Frans Verbeeck dit voor plaats 10. Merckx blijft uiteraard leider.

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk - rit 14a

    .
    Eddy klopt Joop

    Reeds om kwart voor acht was het voor de renners verzamelen geblazen voor rit 14a van Briançon via Valloire over de Lautaret (2058m-3e cat.) naar de Galibier (2556m.-1e cat.) waar de Souvenir Henri Desgrange was. Van bij de start werd er hard gekoerst. Na 26km komt Aghostinho als eerste door op de Lautaret, gevolgd door een langgerekt peloton. Dan volgt de 7,5km klim naar de Galibier en is het Delisle die aanvalt en gaan Zoetemelk, Merckx, Deschoenmaecker, Ward Janssens en Agostinho in de achtervolging. Merckx schijnt even in moeilijkheden te verkeren, en kan aanvakelijk niet het juiste tempo vinden. Voor Ocana is het nog erger hij moet na 2,5km lossen. Op de Galibier komt Zoetemelk als eerste door en wint de speciale premie “Henri Desgrange”. Dan volgen op5” Delisle, op15” Agostinho en Ward Janssens, Merckx en Deschoenmaecker hebben 20” verloren en Ocana volgt dan al op 1’50”. In de afdaling komt enkel Eddy nog tot bij Joop. De geletrui drager leidt in de laatste sterk klimmende rechte lijn naar de meet en wint voor de Nederlander. Op 24” wordt Agostinho derde voor zijn ploegmaat Ward Janssens. Voor plaats 5 op 56” is Cyrille Guimard sneller dan Felice Gimondi, Mariano Martinez en Tony Houbrechts.

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk


    .
    Eddy wint te Briançon
    Rit 13 Orcières-Merlette naar Briançon over een afstand van 201km, start in het skistation en moet men in groep 16km afleggen vooraleer de officiële start wordt gegeven,en is de aankomst op het militair oefenveld. Zilioli en Junkermann komen niet aan de start. Tegenover vrijdag rijd men nu in tegengestelde richting naar de eerste beklimming de Manse (4e cat.) en is  Rik Van Linden spurtwinnaar voor Santambrogio en Van Impe die hiermee leider wordt in het bergklassement. Aan km 51 begint men aan deCol du Sauze (4e cat.) en komt Van Impe voor Abbeloos en Catieau door. Na een kwartier klimmen op de Vars (2109m-1e cat.) is het peloton tot 40 renners herleid, halfweg zijn nog een 15tal renners samen. Twee km hoger valt Martinez in twee tijden aan, Delisle volgt hem en rijd er van weg. Op de top heeft Delisle 10” voorsprong op Merckx en 14” op Agostinho. Reeds bij het begin van de afdaling komt Eddy bij Delisle en laat hem achter. Ocana op 18” rijd lek en ziet vele renners passeren. In een geweldige inspanning en veel risico’s komt Guimard die op de top 1’40” achter was tot bij Eddy. Wanneer men aan de Izoard (2361m-1e cat) begint hebben Eddy en Cyrille 1’20” voorsprong. Wanneer de col echt begint moet Guimard afhaken, op de top heeft Eddy 1’03” bonus op Poulidor, Van Impe, Ocana, Martinez en Agostinho. Guimard volgt op 1’50”. Te Briançon wint Eddy Merckx met 1’31” op Felice Gimondi, Cyrille Guimard, Lucien Van Impe en Raymond Poulidor. In het klassement heeft Eddy nu 4’43” voorsprong op Ocana die vandaag met een negende plaats op 1’41” moest tevreden zijn.

    16-07-2012 om 06:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Aalter was er winst voor Daniël De Schrooder voor Albert Decuyper en Eric Serlet.

    Te Gelmen kwamen 103 renners zich inschrijven, waaronder een vijftiental Nederlanders, twee Fransen, twee Duitsers, een Zwitser, een Deen en een Pool. Man van de wedstrijd was Jos Gijsemans hij plukte een 3tal premies in de eerste ronden en was mee in de goede ontnapping die halfweg tot stand kwam. Door de hoge snelheid en de drukkende hitte waren twee ronden voor het einde nog amper een dertigtal renners in koers. Op de zware klim naar de meet begon RaymondVanstraelen de spurt maar moest Jos Gijsemans nog voorlaten. Plaats drie was voor Jos Saenen verder volgden, Jos Jacobs, José Clabots, Hubert Janssens, Paul Wellens, Constant Rommes, Roland Neven, Jos hennikenne en was Albert Segers laatste van de elf koplopers. Op 40” won Gommaar Van Calster de spurt van de achtervolgers.

    Het citerium van Kortemark waar slechts 70km moest worden gekoerst werd gewonnen door Patrick Geldhof hij had 15” voorsprong op Michel Pollentier en 25” op Ronald Rosseel.

    Ook Nandrin kreeg veel renners aan de start met 68 kwam men er 153km koersen. Guy Minsart won met maar liefst 1’35” voorsprong op Bernard Bourguignon, Aldo Cecci en Robert Michotte.

    In Ottenburg was na 112km de zege voor Paul Collaer die 1’30” voorsprong had op Jean-Marie Coenen en Theo Dockx.

    Nederlandse overwinning te Schellebelle waar Bas Hordijk de Belgen kwam aftroeven. Tweede werd Abel Holvoet en was plaats drie voor J.Van Duffel.

    Ook in Waasmunster werd het een Nederlandse overwinning, Fedor Den Hertog kwam met 15” voorsprong op Victor De Valckeneer over de meet. Op 20” werd Roger De Beuckelaer derde.

    16-07-2012 om 06:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Peter Van Doorn

    Op de zomerbaan van Berlijn won de Nederlander Peter Van Doorn de snelheid voor de Duitser Jürgen Barth, de Italiaan Ezio Cardi en de Duitser Koslowski.

    16-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De Nederlander Peter Kisner gisteren winnaar was vandaag in Groot-Brittannië weer de beste, nu in de G.P. Hemel Hempstead. Na 215,5km had hij 8” voorsprong op Peter Smith en liefst 8’20” op de derde Brian Jolly. Voor plaats vier op 10’01” was Keith Lambert sneller dan Gary Crewe. Plaats zes op 16’48 was voor Leslie West. Op 17’10” won Tony Gowland de spurt voor plaats zeven voor Jim Moore, Robert Addy en werd Geoffrey Dutton tiende.

    In Nederland werd Harm Ottenbros winnaar te Woensdrecht, hij had 10” voorsprong op Roger De Vlaeminck, 2” later werd Cees Stam derde. Het peloton kwam binnen op 20” en won Rene Pijnen de spurt voor plaats vier, in zijn spoor volgden, Jean Ronsmans, Willy De Bosscher, Ben Janbroers, Jos Van Beers, Jules Bruessing en was plaats 10 voor Jan van Katwijk. Frans Brands reed als 23ste over de streep.

    16-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem

    .

    Zaventem kreeg 74 renners aan de start voor 5 grote en 3 kleine plaatselijke ronden. Een eerste aanval kwam er van Dury, Van Landeghem, Marcel Maes, Van Goidsenhoven en Hendrickx. Zij kregen in de tweede ronde het gezelschap van Peirsman, Frans Maes, Stevens, Berckmans en Van Rijmenant. Met een mooie soloren kwam ook De Bal aansluiten, en volgde het peloton op drie minuten. Tijdens de laatste grote ronde is Stevens ten aanval getrokken maar slaagde er niet in meer dan 100meter voorsprong te nemen en werd opnieuw ingelopen. Dat was het moment dat De Bal, Berckmans en Van Landeghem wegreden. In de laatste ronde heeft De Bal zijn kompanen achtergelaten en won met 15” voorsprong op Ghislain Van Landeghem. Voor plaats drie op 1’10” was Jean-Pierre Berckmans die opnieuw was bijgebeend de snelste voor Julien Stevens, Frans Maes, Maurice Dury, Ferdinand Van Rijmemant, Gérard Hendrickx, André Peirsman, Luc Van Goidsenhoven en Marcel Maes. Bij het begin van de 3 kleine heeft het peloton wegens een te grote achterstand voor plaats 12 spurten moeten spurten en was het Roger Kindt die het haalde.

    16-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap - liefhebbers

    .
    Lucien De Brauwere

    In Ronse op de omloop waar negen jaar geleden het wereldkampioenschap voor beroepsrenners werd verreden, mochten vandaag de liefhebbers voor de nationale trui strijden, zij moesten daarvoor 23 rondjes van bij de 8km afleggen. Op 6 ronden van het einde, na een vlucht uitgelokt door Ronquetti en Noels kwam er een hergroepering. Onmiddellijk volgde een nieuw spervuur van demarrages. Daaruit groeide een kopgroep van elf,dat niet meer door de groep zou kunnen worden gegrepen.Hermans, Pauwels en Van Dromme gingen eerst, dan kwam er een reaktie van Dockx, Van Cauter, Verreydt, Noels en D’Hont. Tenslotte sloten ook nog Coppers, Hendrickx en Geldhof aan. Deze leiders gingen zo hard werken dat niemand nog in de kansen van de overige renners ging geloven. Met meer dan een halve minuut achterstand is De Brauwere, in het gezelschap van De Cauwere, dan aan zijn bravourstukje begonnen. Een slepend achterwiel was er de oorzaak van geweest dat hij niet tijdig op de uitval had kunnen reageren. Anderhalve ronde heeft hij diep over het stuur gebogen, een groot deel van zijn krachten aangesproken, om vooraan te komen aansluiten. Onmiddellijk nam hij het initiatief om een nieuwe aanval te lanceren. Noels, Verreydt, Pauwels en Hendrickx waren mee op de Kafhoekberg, in de afdaling kwamen Coppers en Dockx aansluiten. Bij de 23ste beklimming van de Savooi- en Kafhoekberg, is hij bij zijn vierde poging alleen naar de streep gereden. Lucien won met 31” voor Louis Verreydt, Johan Hendrickx, André Coppers en Theo Dockx. Op 35” werd Daniël Pauwels zesde, plaats zeven was voor Ludo Noels op 45” voor Patrick Geldhof, José De Cauwer, Gustaaf Hermans, Rino Van Dromme, Luc D’Hont, Staf Van Cauter, Jean-Paul Spileers en Roger Loysch.

    Grote afwezige in dit BK was natuurlijk Freddy Maertens, zijn dokter was er wel en liet weten dat Freddy begin volgende week de training zal hervatten.

    15-07-2012 om 20:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Van de 110 vertrekkers te Boom was na 110km Paul Laeremans de beste. Hij won met 40” voorsprong op zijn eerste achtervolgers, Leon Daelemans, August Van Looy, Hugo Gevers, Eddy Van Hoof, Frans Van Beek en Roger De Backer. 1’20” na de winnaar werd er gespurt voor plaats acht, Alfons Van camp haalde het voor Joseph Civatone, Theo Heremans, José Clabots e.a.

    In Rotterdam werd er voor officieus Kampioenschap van de sponsors gekoerst. Na 125km had Harry Lunenburg 3” voorsprong op Jan Raas, Jan Spetgens, Wim De Louw en werd Cees Priem vijfde. Mars-Gazelle was de winnende dagploeg. In de eindstand heeft Ketting-Didam 89 punten, de tweede Trico Noble had 77p. en de derde Mars-Gazelle 71 punten.

    Op de zomerbaan van Hannover is de snelheid gewonnen door de Fransman Daniël Morelon voor de Nederlander Peter Van Doorn, de Rus Valeri Trifonov en de Italiaan Ezio Cardi.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd de 3de wedstrijd voor de trofee Cougnet verreden te Vigevano in de provincie Pavia. Na 200km was het de Zwitser Josef Fuchs die won voor Arnaldo Caverzasi, Enrico Paolini, Virgilio Levati, Claudio Michelotto, Davide Boifava, de Zweed Gösta Pettersson, Lino Farisato, Sandro Quintarelli en als 10de Adriano Passuello.

    De Nederlander Peter Kisner rijdend voor de Britse ploeg Holdsworth-Campagnola heeft te Cork in Ierland de Evening Echo gewonnen, een wedstrijd ingericht door de plaatselijke krant. Plaats twee was voor Reg Barnett en werd Geoffrey Dutton derde.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leo Duyndam

    Een week na zijn ritzege in de Tour te Bayonne, kwam Leo Duyndam te Kalmthout zijn negende zege van het seizoen behalen. Deze negende palm werd echter fel aangevochten door zijn protesterende teamgenoot Jos Van Beers. Het gebeurde allemaal in de laatste rechte lijn, op een tweehondertal meters van de streep. Duyndam, die van ver de spurt inzette, sloeg een eerste aanval van Jos af. Deze laatste kapituleerde echter niet en wanneer hij op het punt stond blonde Leo te komen remonteren, zwierde de winnaar van de linkse naar de rechtse kant van de weg, zonder echter de deur volledig dicht te slaan. Er bleef nog ruimte over voor Van Beers, maar deze vond niet meer de kracht gepast doorheen de opening te wippen. De Nederlandse kempenzoon hoopte echter op de deklassering van zijn landgenoot, maar volgens de aankomstrechters was er met die spurt geen vuiltje aan de lucht. Tijdens de wedstrijd is er een vlucht van ruim 100km geweest door Fernand Bruggeman wat hem een premiebuit van 4.000fr. opbracht, en eens bijgebeend is afgestapt. Op 3 ronden van het einde is Englebert Opdebeeck, nog een Tourrenner ten aanval getrokken, kreeg Vantyghem en Cambré mee en kwam ook Van Beers aansluiten. Dan heeft Duyndam met Mariën de sprong gemaakt. Op 2km van het einde heeft den “Engel” het nog eens geprobeerd maar was het Duyndam die de zes opnieuw samenbracht. Na Duyndam en Van Beers werd Noël Vantyghem derde voor Hendrik Mariën, Emile Cambré en Englebert Opdebeeck. Op 2’30” won Dirk Baert de groepsspurt.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Lucien Van Impe

    Om 10u05 zijn 105 renners begonnen aan de twaalfde rit van Carpentras naar Orcières-Merlette over een afstand van 192km. Onderweg moet men over de Perty (1303m-2e cat), de Manse (1268m-3ecat) en aankomst op de Merlette (1817m-1e cat). Wanneer na 63km het begint te klimmen naar de eerste col moeten Reybrouck, Teirlinck en Letort reeds achterblijven. Tien km verder begint men aan de Perty, Mortensen, Lievens en Deschoenaecker nemen voorsprong maar onder druk van Van Impe worden zij opnieuw ingehaald. Op de top komt Lucien als eerste door. Na de afdaling (82km) gaan Wright en Swerts in de aanval en hebben bij de bevoorrading (104km) al 1’40” voorsprong, maar worden na 130km opnieuw ingelopen. Na enkele schermutselingen is het Genty die in de aanval gaat en als eerste aan de Manse begint. Op de top is het Agostinho die met 10” voor Lucien en 25” op Genty doorkomt, op 35” volgt de groep Merckx. De Portugees en de Belg drijven hun inspanning door en zullen op de Merlette voor de zege spurten. Lucien Van Impe wint met 3” voor Joaquim Aghostinho. Eddy Merckx wint op 1’17” de spurt voor Luis Ocana die nog 1” verliest op Eddy. De vierde Joop Zoetemelk volgt op 1’20” voor de Fransen Mariano Martinez, Cyrille Guimard, Raymond Poulidor en Yves Hézard. Felice Gimondi als tiende heeft 1’24” achterstand. Zijn onderweg afgestapt, twee Belgen Michel Coulon, Guido Reybrouck en twee Fransen Gérard Briend en Jacques Cadiou. Eddy Merckx blijft leider.

    14-07-2012 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    Met 61 beroepsrenners is men te Vrasene vertrokken om 140km te koersen verdeeld over vier grote en elf kleine ronden. Na een eerste poging van Jaak Zwaenepoel en Willy Van den Eynde, gingen in de tweede ronde Gérard Hendrickx, Ghislain Van Landeghem, Isidoor Weemaes en Arthur Vande Vijver in den aanval en hadden halfweg 1’35” voorsprong. In de achtste kleine ronde kwamen Eddy Peelman en Marc Demeyer aansluiten, en bracht even later Roger De Vlaeminck de ganse groep terug. In de voorlaatse ronde sloeg Gilbert Wuytack toe en kon enkel Victor Peeters mee, die het in de spurt met een halve lengte moest afleggen. Op 15” werd Maurice Eyers derde voor Marc Demeyer, Theo Verschueren, Eric De Vlaeminck, Louis Dierckx, Alfons Debal, Georges Vandenberghe en sluit Frans Verhaegen te top10 af.

    Te Bellem was Daniël De Schrooder de beste liefhebber voor Rudy Heyns en Gerry Boutry.

    14-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    Voor de 38e Omloop van Gistel ereprijs Deken Maes, ingericht door Sportclub Gistel kwamen 45 renners opdagen om 24 rondjes te rijden. Eerste pechvogel was Julien Vermote die lek reed en niet verder aandrong. Een aanval kwam er van Jimenez, Christiaens, Bellemans en Sonck, zij werden reeds vlug opnieuw ingelopen. Jimenez reed opnieuw weg en kreeg het gezelschap van Verplancke en Bruggeman. Terwijl Jimenez en Verplancke zich lieten inlopen deed Bruggeman naarstig verder. Na 50km kreeg hij het gezelschap van, Vandenberghe, Van Bruwaene, Dury, Berckmans,Wyckaert, en een tweetal dat voor de tweede maal mee was, Verplancke en Bellemans. Deze acht bleven voorop en was het Jean-Pierre Berckmans die het haalde voor Maurits Dury, Pierre Bellemans, Daniël Verplancke, Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, Fernand Bruggeman en George Vandenberghe. Op 30” won Dirk Baert de spurt voor plaats negen voor Frans Melckenbeeck, Romain maes e.a.

    Te Sinaai viel de beslissing al na 40km. De basisleggers waren, Vanspringel, Peeters, Cambré en Van Landeghem. Hierbij zouden nog aansluiten, Van Vlierberghe, Omloop en de Nederlander van Katwijk. Op 4km van het einde heeft Albert Van Vlierberghe zijn jump geplaatst en kwam onder een orkaan van toejuichingen over de streep. Op 20” werd Marcel Omloop tweede voor Victor Peeters, Jan van Katwijk en Herman Vanspringel. Emiel Cambré en Ghislain Van landeghem die vooraan de rol hadden moeten lossen volgden op 40”. De spurt van de groep voor plaats 8 werd op 2’40” gewonnen door Fons Debal voor Jos Schoeters, Ernest Bens e.a.

    13-07-2012 om 01:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Hans Michalsky

    In München bij de liefhebbers wint de Rus Valeri Trifonov de Sprint voor de Italiaan Massimo Marino en de Duitser Dieter Berkmann.

    Bij de tandems is de zege voor de Russen Vladimir Semenets-Igor Tselovalnikov voor de West-Duitsers Rainer Erdmann-Dieter Berkmann, en de Oost-Duitsers Werner Otto-Jürgen Geschke.

    Winst in de km was er voor de West-Duitser Hans Michalsky voor de Rus Eduard Rapp, de Oost-Duitser Jürgen Schutze en de Zwitser Christian Brunner

    In de 4km achtervolging was de Italiaan Luciano Borgognoni de beste voor de Zwitser Xaver Kurmann, en de Duitsers Michael Becker en Ernst.

    De Olympische achtervolging werd door Rusland gewonnen voor Oost-Duitsland.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Ludo Delcroix

    Te Aaigem behaalde Ludo Delcroix na Brussel-Opwijk zijn tweede overwinning. In zijn spoor volgden, Roger De Beuckelaer, Rudy Rijpens, Jos Gijsemans, Eddy Moreels, Alex Van Linden, jongere broer van Rik, Willy Govaerts, August Van Looy, Martin Bierenbeek, Freddy Rens, Jos Jacobs, Wilfried Wesemael, William Hendrickx, Raf De Clercq, Arthur Van Den Neucker, Willem Peeters, de Nederlander Adriaan van Elzakker, René Stadiot en 20ste Pierre Praet.

    In Wijtschate bestond het podium uit 1. Gery Catteeuw die 10” voorsprong had op Bertil Cael en Gérard Bouttry.

    Opnieuw een Nederlandse zege in Oost-Duitsland. Na 80km heeft Cees Priem te Cottbus 45” voorsprong op Horst Brauer en Hennie Kuiper.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk


    .
    Een ontgoochelde Luis Ocana
    Aan de haven van Carnon is men vertrokken voor rit elf naar de top van de Mont-Ventoux die 207km verder ligt. Speciaal voor deze gelegenheid had Luis Ocana een nieuwe extra lichte fiets genomen. Ook Merckx had per telegram een nieuwe fiets besteld aangezien degene waar hij de Ventoux wou mee beklimmen gisteren in zijn val te Montpellier werd beschadigd, maar deze was niet terplaatse. Onze landgenoot Etienne Antheunis bleef ziek achter in zijn hotelkamer. Te Vaison-la-Romaine aan km 176 begint de weg te stijgen en is het peloton nog samen. Eddy en zijn teamgenoten zetten zich op kop. In de groep wordt de opgave gemeld van Harings en een zieke Van Malderghem. Na 17km klimmen trekt Bernard Thevenet ten aanval en komt er geen reaktie. Hij haalt het met 34” op Eddy Merckx die Luis Ocana op 5” plaatst. Raymond Poulidor als 4de volgt op 51”, Mariano martinez heeft 1’01” achterstand, Joaquim Agostinho 1’18”, Lucien Van Impe 1’25”, Felice Gimondi geeft 1’46” prijs, Joop Zoetemelk 1’55” en de tiende Ward Janssens komt 3” later boven. In de stand heeft Merckx nu 3’01” voorsprong op Ocana, en heeft de Fransman Alain Bellouis als laatste (105) al 1.48’34” langer op de fiets gezeten dan Eddy.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Te Forst in Oost-Duitsland heeft de Nederlander Hennie Kuiper na 72km gewonnen voor zijn landgenoot Frits Schür, de Oost-Duitser Ulrich Richter, de Nederlander Cees Priem en is plaats vjf voor de Oost-Duitser Horst Wagner.

    In Luxemburg eindigde de Ronde van Luxemburg voor veteranen die over vier dagen werd verreden. De Luxemburger Johny Michely werd eindwinnaar voor onze landgenoten, Lucien Vanderaerden, Karel Clerckx en Leonard Hardy.

    12-07-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Willy Teirlinck

    Jos Spruyt die gisteren zijn sleutelbeen brak is uiteraard niet van start gegaan in de 10de rit van Castres naar La Grande Motte en moeten de 108 overgebleven renners daarvoor 210km afleggen. Reed na 9km krijgen de renners de eerste beklimming, de Côte de Lafontasse (511m.4e cat.) en komt de Nederlander Pustjens als eerste door, voor Van Impe en Vandenbossche. Houbrechts en Harings gisteren betrokken in de val met Spruyt hadden toen al beroep moeten doen op de dokter. Aan km 70 moet men over de Côte de Croix-de Mounis (3e cat.) en komt Van Impe met 5” voorsprong door op Merckx,Pustens, Catieau en Agostinho. De groep met Zoetemelk en Ocana volgt op 15”. In de afdaling naar Saint-Servais-Sur-Mere komt alles opnieuw samen. Maar ligt 4km buiten dit stadje de Col des treize Vents (600m. 3ecat). In groep rijd men naar boven en is het in de spurt dat Van Impe eerste doorkomt, voor Agostinho en Merckx. Tijdens de bevoorrading na 101km komen Van Impe en Aimar ten val, maar sluiten na verzorging opnieuw aan. Ook te Montpellier wordt er gevallen met Merckx en Zoetemelk als grootste slachtoffers, Eddy zal na 193km een andere fiets nemen. Er komen nog enkele aanvallen maar de beslissende is die van Willy Teirlinck op 3km van het einde. De spurters wachten veel te lang door het feit dat er vandaag geen spandoek hangt die de eindmeet aangeeft, wat tot heel wat discussie heeft geleid. Op 3” werd Barry Hoban tweede voor Frans Verbeeck, Guido Reybrouck, Cyrille Guimard, Rinus Wagtmans, Pieter Nassen, Marino Basso, Roger Swerts en Rik Van Linden als 10de, van de eerste groep van 76 renners. Eddy blijft leider.

    12-07-2012 om 06:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Puurs moesten de renners 140km afleggen, Karel Rottiers deed dat in 3.38’. Als tweede kwam Theo Dockx over de streep gevolgd door Franky Franssen, Johan Hendrickx, André Verbraecken, Louis Verreydt, Georges Bortels, Marc Steels, Dieudonné Depireux en Jos De Keersmaecker.

    In Vrasene was de zege voor Victor De Valckeneer hij had 45” voorsprong op Jan Kieftenburg uit Nederland en was plaats drie voor Daniël Pauwels.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De tourorganisatoren hebben gisteravond na de aankomst van de negende rit in een communiqué bekendgemaakt dat de cineast van de O.R.T.F.-2 welk bij de aankomst zichtbaar in overtreding was met alle veiligheidsrgels en bijna oorzaak was van een valpartij uit de wedstrijd werd gezet. Zijn tourlicentie wordt ingetrokken en aan de O.R.T.F.-2 zal gevraagd worden een andere cameraman te sturen.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cees Koeken

    Cees Koeken die in de 7de rit de Ronde van Frankrijk heeft verlaten was vandaag de beste te Vlijmen in Nederland, waar hij zijn medevluchter Piet de Wit versloeg. Op 34” was Leo Duyndam, nog een opgever in de Tour, derde voor Harm Ottenbros, Eddy Peelman,Tony Gakens, Jan Serpenti, Jos Van Beers, Cees Stam en Herman Vanspringel maakt de toptien volledig.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Val Jos Spruyt

    De negende rit, tevens de derde Pyreneeënrit, brengt de renners van Luchon naar Colomiers over een afstand van 179km. Onderweg moest men over de Col des Ares (796m.-4e cat.) na 27,5km, Portet d’Aspet (1070m-2ecat.) kwam na 49km en de Cap Blanc (520m.-3e cat.) na 83km. Eerste aanvaller was Christian Raymond die met 1’ voorsprong als eerste doorkwam op de Col des Ares. Ook op de Portet d’Aspet kwam hij eerst door met 55” voorsprong op Ocana van de 2’55” die hij had bij het begin van de klim. De leider wil niet begeven en neemt ook de derde beklimming voor zijn rekening, maar moet zich na 134km toch gewonnen geven. Op 20km van het einde valt de beslissing, 10 renners geraken voorop en zullen voor de zege spurten. Een spijtige val van Spruyt heeft de spurt ontregeld, waarschijnlijk is hij zelf uit evenwicht geraakt bij het aanzetten van de spurt. Winst ging naar Jos Huysmans voor Michaël Wright, Jean-Pierre Danguillaume, Rolf Wolfshohl, Jacques Cadiou, Gérard Vianen, Tony Houbrechts, Walter Ricci, Gert Harings en de ongelukkige Jos Spruyt die zijn sleutelbeen brak. Merckx blijft leider. Na de aankomst werd vernomen dat Eddy Merckx werd bekogeld met keien.

    Kwamen te laat binnen: Jan Van Katwijk en Wim Schepers. Hebben de strijd gestaakt, Yves Ravaleu en Louis Le Bourhis. Zijn niet vertrokken Roger Pingeon en Jean-Jacques Sanquer. Wat betreft deze laatste hangt er een gans verhaal aan. Hij was gisteravond bij het eten zo verbolgen over het feit dat hij voor 205 Franse frank boete kreeg, wegens ongevraagd duwen in de bergen en een straftijd van 2’15”. De renner verliet de eetzaal, schreef een cheque voor het bedrag van de boete uit, en zei dat hij naar huis ging. Nam zijn koffers en vertrok.

    11-07-2012 om 00:59 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Oost-Duitsland was er te Cottbus een ploegentijdrit over 100km dit met het oog op de Olympische Spelen op 29/8 te München. Zweden won in een tijd van 2.9’56” met volgend viertal, Tord Filipsson, Leif Hansson, Lennart Fagerlund en Sven-Ake Nilsson. Op 31” werd Denemarken tweede met Emil Hansen, Junker Jörgensen, Jorn Lund en Jorgen Marcussen. Derde ploeg op het podium was het thuisland met Dieter Gonschorek, Karl-Heinz Oberfranz, Wolfgang Wesemann en Horst Tischoff, hun achterstand was 52”. Plaats vier was voor Hongarije op 1’15”. Vijfde werd SC Dynamo Berlin op 1’46”. Polen eindigde 6de op 1’51”. Nederland met Fedor Den Herog, Frits Schur, Cees Priem en Hennie Kuiper op 7 hadden 1’56” achterstand. Verder volgden Polen, DDR 2 en Zwitserland.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Van de 44 renners aan de start te Celles won Roger Verschaeve na 110km met 40” voorsprong. Voor plaats twee was Georges Windels de rapste voor Michel Pollentier, Rudy Bauwens, Henri Gekiere en Johny Verhaegen. Op 1’10” voor plaats zeven was Jean-Claude Donckers de snelste.

    In Ternat moest men 116km afleggen en was het Karel Sels die het haalde voor de nochtans rappe Jos Gijsemans, derde werd José De Cauwer voor Louis Verreydt, Staf Van Cauter, Raymond Vanstraelen, Staf Hermans, Willy Vande Wouwer, H. Denijs en Pierre Buslot als tiende.

    En in Zandvliet waar 49 renners aan de start kwamen behaalde Roger De Beuckelaer zijn zesde overwinning. Verder volgden, Marc Michiels, Victor De Valckeneer, Jos Jacobs, Albert Segers, Frans Van Beek e.a.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Voor het eerst in de geschiedenis is een wielerwedstrijd voor professionals op het eiland Schiermonnikoog gehouden. Er wamen maar liefst 10.000 toeschouwers naar het spektakel kijken. De zege was voor onze landgenoot Theo Verschueren, na 100km versloeg hij de Nederlanders Matthijs de Koning en Jan Serpenti. Op 100 meter werd Harm Ottenbros vierde voor Cees Stam. Op 150meter werd Leo Duyndam 6de voor Peter Kisner, Jules Bruessing, Jan Janssen en sluit Jean Ronsmans de top10 af.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Freddy Maertens, nationaal kampioen bij de liefhebbers, is vandaag te Koksijde, op de hoek van de Zeelaan en de Koninklijke weg, aangerden door een vrachtwagen. Maertens op training met het oog op de aanstaande titelstrijd, kwam zwaar ten val. Hij werd in allerijl naar het Elizabethinstituut overgebracht, waar een schedelbarst en kneuzingen aan de hals en knieën werden vastgesteld.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

     

    Maurice Eyers heeft de eerste verjaardag van zijn huwelijk met een eerste overwinning dit seizoen gevierd. Het is zowat traditie dat de renner uit Kerkom elk seizoen met slechts één overwinning afsluit. Dat was de twee voorbije jaren alleszins het geval. En tot gisteren moest hij wachten om dit seizoen zijn nieuwe werkgevers een eerste overwinning te bezorgen. Maurice Eyers heeft de zege zeker, niet gestolen. In een bikkelhard gevecht, samen met Ogenae en Van Rijmenant, slaagde hij erin de gereputeerde kermisspurters te verschalken. Het drietal bleef niet samen tot aan de meet. Tijdens de laatste helling, voor de daling naar de aankomst rukte Eyers zich van zijn twee medevluchters los. Ook Flory Ongenae slaagde er nog in een tweede plaats veilig te stellen door Van Rijmenant uit het wiel te rijden. Drie verdienstelijken kregen loon naar werken in een wedstrijd die over een eerder klein aantal kilometers (131) werd verreden. Een wedstrijd echter ook die van bij de start tot de finish een vrij levendig verloop heeft gekregen. De uitslag was: 1. Maurice Eyers-2.Flory Ongenae op 10”, 3.Ferdinand Van Rijmenant, 4.Gilbert Wuytack op 35”-, 5.Jean-Pierre Berckmans , 6.Arthur Van de Vijver, 7.Pierre Bellemans, 8.Jos van Olmen op 45”, 9.Raymond Steegmans en 10.Georges Vanconingsloo.

    Te Sleidinge werd de beslissing al in de eerste ronde uitgelokt. Aanstokers waren Bruggeman en Zwaenepoel, na drie ronden hadden zij al anderhalve minuut vooorsprong. Een vijftal, Holst (Ned), Ebo, De Groote, Van Landeghem en Demeyer waren hen wel komen vervoegen, en in de vierde ronde kwamen nog eens zeven renners aansluiten, Maes, Coene, Vantyghem, Christiaens, Baert en de Nederlanders Hinneman en Vanden Berg. In de finale lieten Baert en Demeyer hun metgezellen achter en was het Dirk die het gemakkelijk haalde van Marc. Op 30” was Rudy De Groote de snelste voor plaats drie.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Cyclo Stal kreeg slechts 32 renners aan de start voor hun jaarlijkse wedstrijd te Stal-Koersel. Een uitlopertje van Tony Gakens was het enige feit tijdens de vijf grote ronden over Beringen. In de zeven kleinere ronden was er enkel een uitval van Van Beers, Brands, Hellemans, Martens en opnieuw Gakens. Een gesloten groep begon aan de tien kleine ronden. In de vijfde ronde is Abelshausen ten aanval getrokken, kon nooit meer dan 20 a 25” bonus vergaren. De groepviel in twee en het eerste gedeelte kwam tot bij de vluchter. In de spurt was Fonske Debal de snelste voor Jos Van Olmen, Louis Dierckx een verrassende Jos Abelshausen, Fons Scheys, Lucien Willekens, Tony Gakens, Jos Van Beers (Ned), Ludo VanderLinden, Ferdinand Van Rijmenant, Raf Hooyberghs, Viktor Peeters en Raymond Steegmans. Van de tweede groep op 15” was Jos Roosen de snelste voor plaats 14.

    Te Zele kregen de inrichters 56 renners aan de start. Vermote en Whetters (Aus) namen een blitzstart en hadden na 2 ronden reeds meer dan 2’ voorsprong. Voor Whetters ging het te snel en moest halfkoers ook Vermote zich gewonnen geven. Onmiddellijk kwam er een nieuwe ontsnapping op gang met Stevens en Van Bruwaene, maar moesten na de tiende ronde zich gewonnen geven. De beslissing viel 1 ronde van het einde twaalf renners gingen aan de haal en zouden nog tot 1’40 uitlopen. In de spurt was Eddy Peelman een halve lengte sneller dan Christian Callens, Guido Van sweevelt,Flory Ongenae, Noël Vantyghem, Jos Schoeters, Fernand Hermie, Arthur Van De Vijver, Frans Maes, Julien Stevens, Aimé Delaere en Eddy Goossens. Voor plaats 13 was Albert Van Vlierberghe de snelste.

    10-07-2012 om 06:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland


    .
    Karel Rottiers
    Enkele dagen voor het BK betwist werd, is men met 46 afgezakt naar Adegem. De renners maakten er op een moeilijk parcours een genietbare wedstrijd van. Een kopgroep van 12 trok naar de meet waar de Westvlaming Daniel De Schrooder het haalde voor Antoon Bauwens, Daniël Pauwels, Daniël Heyns, Antoon Van Bunder e.a.

    Te Desselgem kwamen 43 renners aan de start en was Eric Serlet in de spurt de snelste van vijf. Jacky Declercq kreeg 1 lengte aan de broek, in zijn spoor volgden Ghislain Cael, Eric Rosseel en Willy Baert. Voor plaats zes op 20” was Ronald Rosseel sneller dan Johny Soenens. Grègoire Van Moer als 8e had 30” achterstand.

    Naar Elouges kwamen 52 renners afgezakt, zij moesten 108km afleggen. Het werd een voorsprongzege van Marc Keiser hij had 20” voorsprong op Jean-Pierre Sterckx, Raymond Vanstraelen en Marcel Louyet.

    Te Frasnes-lez-Buissenal waar 35 renners aan de start stonden reed Antoine Demeyer naar de zege. Verder volgden Wilfried Wesemael, Luc D’Hont, R.Declercq, Jean-Pierre Baert e.a.

    Te Parike waar 32 renners waren vertrokken, reed Karel Rottiers de tweede José De Cauwer op 45”. In diens spoor volgden, Eddy Moreels, J. Marijsse, Theo Dockx, marc Steels, Luc D’Hoekers, Jean Lauwereyns, Jofan Van Nuffel en als 10e Luc de Wilde.

    In Puurs werd het criterium van 70km waaraan 34 renners deelnamen gewonnen door Freddy Koeck. Voor August Van Laethem was er plaats twee en werd de Nederlander Hans Hellemons derde.

    Meeste deelnemers 67 had men te Wortel,waar na 100km Roger Verwimp zijn medevluchter Frans Tilburgs versloeg. Frans Van Looy volgde op 20” voor Eric Van Lent en Marc Verbeeck e.a.

    10-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy wint voor Lucien

    Met nog 118 renners is men vertrokken voor rit 8, Pau-Luchon 163,5km en drie cols, de Tourmalet, Aspin en Peyresourde. Onmiddellijk na de start rijden Roger Swerts,Tino Tabak, Alain Vasseur en Giacinto Santambrogio weg en beginnen met een voorsprong van 8’10” aan de Tourmalet (2113m-1e cat.). Swerts komt als eerste door met 2’20” op de Fransman , 3’10” op de Italiaan en 3’50” op de Nederlander. Een groep met Merckx volgt op 3’55”. Aan de voet van de Col D’Aspin (1480m-2ecat) na 103km heeft Roger nog slechts 1’45” voorsprong, maar bereikt de top nog met 1’ voorsprong op Van Impe en 1’05” op Merckx en Ocana. In de afdaling wordt Swerts ingelopen. Op de Peyresourde (1563m-2e cat.) na 147km komt Van Impe eerst door met 20” op Merckx en 28” op Ocana. Merckx komt tot bij Lucien en rijden samen naar de aankomst. Eddy wint met 1” op Van Impe en komt 8” later Ocana over de streep, en volgt Zoetemelk op 2’15” met in zijn spoor Mariano Martinez en Raymond Poulidor. Felice Gimondi als zevende op 2’44 heeft het gezelschap van Cyrille Guimard en Bernard Thévenet. Voor de 10de plaats op 3’31” is Joaquim Agostinho sneller dan Ward Janssen. Eddy neemt met 2’33” de trui over van Guimard. Drie Belgen komen te laat binnen: André Dierickx, Herman Vander Slagmolen en Englebert Opdebeeck.

    10-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Alain Santy

    Voor Alain Santy is het wielerseizoen definitief afgelopen. Volgens de laatste berichten zou hij drie weken in het ziekenhuis van Pau moeten blijven, en nadien nog 3 maanden het bed moeten houden. Volgens de Tourdokter is Santy bij mirakel aan het ergste ontsnapt. Gelukkig heeft men de “Nordist” laten liggen tot hulp kwam opdagen. In het ziekenhuis, waar een breuk van een halswervel en van het kaaksbeen werd vastgesteld, werden ook nog eens 20 draadjes in het gelaat en het hoofd van Santy genaaid.

    10-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Ritwinnaar Yves Hézard
    Na een dagje rust stond vandaag de eerste Alpenrit op het programma in de 7e rit Bayonne-Pau over 220,5km. Na 6,5km had men al de Côte de L’hoste (4e cat) waar de plaatsen 1t/m 3 worden ingenomen door Nederlanders. Pustjens komt als eerste boven voor Zoetemelk en Wagtmans met in hun spoor de Fransen Bouloux en Vasseur. Het peloton volgt op 20” en komt aan km 8 onder druk van Merckx en zijn ploegmaats opnieuw aansluiten. Rond km40 zijn het Wilfried David en Alain Santy die uit de groep wegrijden. Na 82km komt men aan de Côte de Barcus (4e cat) waar David voor zijn metgezel Santy doorkomt, Zoetemelk als derde volgt op 2’25”. Onze landgenoot liet Santy achter en heeft op de Aubisque (1710m-1e cat) een voorsprong van 3’ op Santy en volgt een groepje onder aanvoering van Merckx op 3’30”. Wilfried rijd bij de afdaling van de Souler lek en moet minuten wachten eer zijn sportbestuurder bij hem is. Een groepje achtervolgers met Merckx rijden een wachtende Wilfried voorbij.Ocana mee vooraan rijd lek, in zijn achtervolging komt hij ten val en met hem ook Van Impe, Thevenet en is Santy het grootste slachtoffer hij wordt met een helikopter naar een ziekenhuis overgevlogen. Met zes rijden men naar het autocircuit van Pau en doet Poulidor een laatste poging maar is het Merckx die er voor zorgt dat de zes samenblijven. In de spurt haalt Yves Hézard het voor Cyrille Guimard, Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Eddy Merckx en Raymond Poulidor. Op 1’49 wordt Luis Ocana zevende. Voor Wilfried David was er een 29ste plaats op 9’59”. Leider blijft Cyrille Guimard. Kwamen na sluiting van de kontrole binnen: de Belgen Roger Kindt, Walter Planckaert, André Poppe en de Nederlander Cees Koeken. Zijn onderweg afgestapt de Nederlander Leo Duyndam en de Duitser Bernd Rasing. Hebben opgegeven, Daniel Vanryckeghem, de reeds vernoemde Santy en de Italiaan Ercole Gualazzini eveneens gevallen.

    09-07-2012 om 07:03 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    .
    Cees Van Dongen
    Laatste dag in de Ronde van Joegoslavië waar de renners twee ritten moesten afwerken. Rit 8a van Trsta naar Pula over 121km werd gewonnen door de Joegoslaaf Eugen Plesko voor de leider Jurij Lavruskin en de oegoslaaf H. Kibicek.

    Rit 8b een tijdrit over 21km van Pula-Medulin-Pula werd gewonnen door de Rus Renat Sarafulin in een tijd van 28’35”. Plaats 2&3 waren voor Joegoslaven, Rados Cubric en Joze Valencic.

    In de eindstand heeft de Rus Jurij Lavruskin 1’37” voorsprong op zijn landgenoot Renat Sarafulin en is de Pool Sten Labocha op 2’02” derde. Voor de Nederlander Cees Van Dongen is er op 3’47 een zesde plaats.

    In Nederland werd er gekoerst te Siebengewald en was de zege voor Jo van Pol, voor Herman Ponsteen, 3. Wiel de Ruyter, 4. Wil de Vlam, 5. Hub Geilenkirchen, 6. Henk Smits, 7. Piet Kruis, 8. Rudie Liebrechts, 9. Mat van de Heuvel, 10. J. van Berkel.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Grant Thomas

    Te Gent bedroeg de afstand slechts 98km, maar wel hoofdzakelijk kasseien! Van zodra de startvlag gehesen was, brak de wedstrijd open. Door het lastige parcours en het slechte weer waren de deelnemers verspreid in verschillende kleine groepjes. Het waren hoofdzakelijk de Gentse thuisrenners die de koers domineerden. Er kwam een kopgroep van 4 tot stand met daarbij André De Mol, Abel Holvoet, Martin De Clercq en Roland Boulard. Na 1/3 koers reed De Clercq lek, verloor bijna 2 minuten, en na het nemen van een ander wiel, kwam hij opnieuw vooraan aansluiten. In de eindspurt werd hij niet beloond voor zijn inspanningen, kwam samen met Boulard ten val op de gladde kasseien. Hierdoor hoefde André De Mol enkel maar Abel Holvoet achter zich houden om de bloemen in de wacht te slepen. Martin De Clercq werd 3e en Roand Boulard vierde. Rudi Bauwens kwam afgescheiden als vijfde over de streep.

    Dat Lucien De Brauwere klaar is voor het BK volgende week te Ronse bewijst hij door na gisteren ook vandaag te winnen. Te Appels heeft hij zijn 55 tegenstrevers op 1 minuut gereden. Plaats twee was voor Roger De Beuckelaer en werd Alex Robberecht derde.

    In Bavikhove werd Freddy Maertens kampioen van West-Vlaanderen. Na 132km versloeg hij in een spurt met 4, Gerry Catteeuw, Roger Verschaeve en Rino Vandromme. Op 35” werd Ghislain Cael vijfde.

    In Denderwindeke waar 35 renners de start namen was na 105km Rudy Heyns de snelste. Dichtste ereplaatsen waren voor Arthur Van De Neucker en P. Deneef.

    De Brit Grant Thomas kwam in Destelbergen solo over de meet. Plaats twee op 10” was voor Victor De Valckeneer en werd op 20” Joseph Meynzer derde.

    In Neerijse reed Paul Collaer solo over de meet op 15” volgde Rik Van Hoorenbeke en werd Jacques Martin op 45” derde.

    Te Neerlinter waar 12 ronden dienden afgelegd was provinciaal kampioen Gustaaf Van Gossum van de partij. Er werden verschillende pogingen ondernomen maar de favorieten hadden enkel oog voor elkander. Daarvan profiteerde Dijlespurter Eddy Nijs in de achtste ronde, kreeg op het einde nog het gezelschap van Verschueren. In de spurt won Nijs voor Willy Verschueren. Op 15” won Romain Bellis de groepsspurt voor Willy Vande Wouwer, Jean-Marie Coenen, Gustaaf Van Gossum, Luc Van Uytsel, André Coppers, Florent Vos, André Verbraecken e.a.

    Te Opheylissem was er winst voor Jean Swinnen voor Paul Laeremans en Maurice Van Elderen.

    Van de 38 renners aan de start te Retie kwam na 100km Willy Govaerts solo over de meet. Op 40” was Karel Sels de snelste van de groep voor Marc Verbeeck.

    In Schakkebroek kwamen 42 renners afgezakt waarbij de twee plaatselijke renners, Raymond Vanstraelen en Benny Paulissen die allebei door bandenpech werden uitgeschakeld. Vanstraelen die een ander fiets had genomen is nog in de actervolging gegaan maar moest uiteindelijk afhaken. En Paulissen die reed mee op kop toen hij pech had. De laatste ronde werd met 29 ingegaan, een poging van Jan Boonen leverde niets op en zouden de 29 strijden voor de zege. Het was Robert Reekmans die het met 5cm haalde voor Staf Verboven, Frans Lemmens, Leonard Engelen, Ludo Noels Pedro Pardo, en werd de rest zevende gelijk geplaatst.

    Naar Thisnes waren 75 renners afgezakt en werd het een 4de zege voor Freddy Libouton die zijn medevluchter Jean-Marie Flohimont versloeg. Op 1’ was Bernard Bourguignon de snelste van de groep.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Groot-Brittannië was er de Grote Prijs Davies&Jeggo een autodealer te Newport. De zege was na 212,5km voor Sid Barras voor Brian Jolly, Leslie West, Collin Lewis, Tony Gowland en op plaats zes Geoffrey Dutton.

    In Portugal werd Lisboa-Grandola in ritten verreden. Eerst was er 112km om de afstand tussen de twee steden te overbruggen, daarna werd er nog 55km gekoerst op het plaatselijk ciruit. Het eerste gedeelte werd gewonnen door Ant. Graça voor Leonel Miranda en Manuel Correia. Het tweede gedeelte werd gewonnen door Venceslau Fernandès met 3’28” voor Emiliano Dionisio en werd Manuel Correia opnieuw derde. Eindwinst is voor Venceslau Fernandès, en Benfica de beste ploeg.

    Ook te Porto werd er gekoerst en was na 195km Celestino De Oliveira de beste voor Cosme Oliveira en de Spanjaard José-Luis Galdamez.

    Te Schinnen in Nederland heeft Roger De Vlaeminck na 100km met 25” voorsprong gewonnen. Voor plaats twee was nog een landgenoot Hendrik Mariën sneller dan Harm Ottenbros, Eric De Vlaeminck, Georges Pintens, Jan Serpenti (Ned) en Ferdinand Bracke. Op 36” werd Raymond Steegmans achtste. Voor plaats negen op 38” was Willy Planckaert sneller dan Georges Claes.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De inrichters van het criterium te Hombeek hadden dubbele pech, de weersomstandigheden waren zeer slecht, en weinig volk op de omloop van circa 900 meter dat 100 maal moest worden afgelegd. Pas in de 65ste ronde kwam de eerste ernstige ontsnapping tot stand. Van Roosbroeck en Ronny Vande Vijver die het enkele ronden alleen volhielden. Daarna kregen zij in de 88ste ronde het gezelschap van Vanspringel, Wuytack, Debal en Scheers. Verwarring ontstond toen de zes leiders de groep bijbeende, en de B.W.B.-leiders de groep lieten spurten om de weg vrij te maken voor de zes. Op 1 ronde van het liet Herman zijn gezellen terplaatse en won met 50meter voorsprong. Staf Van Roosbroeck werd tweede voor, Alfons Debal, Gilbert Wuytack, Ronny Vande Vijver en Willy Scheers. De spurt van de groep was gewonnen door Eddy Reyniers voor Julien Stevens e.a.

    Sint-Martens-Lierde kreeg 52 renners aan de start. Pa na 70km wedstrijd kwam er een ernstige ontsnapping op gang. Ronny Christiaens, Romain Maes, Victor Peeters en de Australiër William Bilsland liepen half wedstrijd tot 3’ uit. Dat was het moment van Maes om zijn medevluchters achter te laten. Toen de groep reageerde werden de drie en even later ook Maes opnieuw ingelopen. Op 10km van het einde heeft de Colombiaan Giovanni Jimenez iedereen verrast en won met 30” voorsprong. Voor plaats twee was Etienne Sonck de snelste van zes achtervolgers, voor Leon Thomas, Jos Schoeters, Willy De Geest, André Peirsman, Fernand Hermie. Voor plaats 8 op 1’20” won Daniel Verplancke de spurt van de groep voor Maurice Dury, Georges Vandenberghe e.a.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap - vrouwen

    .
    Mariette Laenen

    Te Jambes is men bij de vrouwen met 32 gestart voor 55km , en reden de elite en nieuwelingen samen. Op het einde van de vijfde van de vijftien ronden is Mariette Laenen weggereden van Nicole Vanden Broeck en won met 2’15” voorsprong, haar tijd was 1.44’. Plaats drie op 4’20” was voor Francine Verlot, Margerite Daems volgde op 4’53”, Christiane Geerts op 6’23”, Christiane Goeminne als 6de had 1 ronde achterstand, in haar spoor volgden Johanna Bosmans, Marie-José Fontaine, Jeanne-Mare Mil en als 10de Christiane Sergeys.

    Bij de nieuwelingen was de zege voor Olga Janssens die 1.56’ deed over de 55km en ook zij is op 1 ronde gereden door Mariette Laenen. Tweede werd Mireille Van Steenkiste dan volgden Maria Defays, Carine Filez en Sylviane Michel.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap - nieuwelingen

    Te Jambes mochten 100 nieuwelingen voor de nationale titel strijden. Jean-Philippe Vandenbrande uit Dworp was de torenhoge favoriet. Reeds in de derde van de twaalf af te leggen ronden ging hij aan de haal, kreeg eerst het gezelschap van De Haes. Nadien reed hij met Urbain voorop. Na een hergroepering half koers reageerde hij op een uitval van Reniers, De Bie, Luyckx, De Wolf en Daniëls. Toen is Hendrik Devos met opnieuw Urbain, Verheyen, Desmet en Ooms komen aansluiten. Vooral door toedoen van Beyens werden de elf even voor het einde van de tiende ronde ingelopen. Dat was het moment dat Hendrik Devos wegreed op de helling van ruim 1km naar de finish. In de voorlaatste ronde was zijn voorsprong miniem, maar verdapperde nogmaals op de plaats waar hij zijn eerste jump had geplaatst, en brak plots het verweer. Hendrik Devos won met 17” op Jean-Philippe Vandenbrande, Christian Dumont, Dirk Vermeersch, zijn broer Patrick Devos, Eric Petit, Eddy Schepers, Jacky Urbain, Guido Beyens, Walter De Feyter, Guido Van Calster, Rik De Smet, Paul Vandenabeele, Rudi Vermassen, op 15 Johny Vrancken en de rest van het peloton. Aan de streep stond een dolblije vader, Boudewijn Devos in 1951 zelf Belgisch kampioen geworden te Tiegem bij de onafhankelijken.

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Henegouwen

    Na zijn overwinning in Kortrijk-Galmaarden waar hij Peersman in de spurt versloeg heeft Lucien Debrauwere in het hartje van Henegouwen zijn tweede klassieke overwinning van het seizoen behaald. Hij komt daarmee op gelijke hoogte van Yvan Benaets, afwezig wegens ziekte, die reeds de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn naam had geschreven. Lucien De Brauwere beheerste de finale van de Ronde van Henegouwen zoals niemand hem dat in de klassiekers reeds heeft voorgedaan. In de tweede, van de vijf plaatselijke ronden, te wanfercée-Baulet, sprong hij uit het groepje der vedetten weg op zoek naar een viertal ontsnapten. Hij overstak eerst het drietal, D’Hont, Cael en Buslot, en greep leider Govaerts bij het ingaaan van de derde ronde. Negen kilometer had hij gevochten om een achterstand van ruim twee minuten goed te maken. De 187km werden door Lucien afgelegd in 3.54’40”, van de eerste groep achtervolgers won op 47”André Coppers de spurt voor plaats twee. Verder volgden Karel Sels, Antoon Bauwens, Jacky De Clerck, José De Cauwer, Freddy Maertens, Roger Verschaeve, Jean Van Der Stappen, Jean Maris, Daniel Pauwels, Bertil Cael, Pierre Buslot, Rino Vandromme, Raymond Vanstraelen, Luc D’Hont en Patrick Geldhof.

    08-07-2012 om 05:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    Vandaag werd er op de baan van Stuttgart gereden. In de snelheid was het de Duitser Rainer Muller die het haalde voor zijn landgenoot Jürgen Barth en de Deen Peder Pedersen. De km ging naar de Duitser Karl Koether voor zijn landgenoot Hans Michalsky en de Tsjech Anton Tkac. In de achtervolging was de Duitser Hans Lutz de beste voor zijn landgenoot Rupert Kratzer en de Pool Mieczyslaw Nowicki.  Bij de Olympische achtervolging ging de zege naar Duitsland (Udo Hempel, Peter Vonhoff, Gunther Haritz en Jürgen Colombo) hun tijd was 4’26”1. Zij versloegen de Polen (Zdenek Donahl, Milan Zyka, Necvapil en Jiri Miksik) met 3”8.

    08-07-2012 om 05:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland won Henk Poppe de Drentse Dorpenomloop na 150km versloeg hij Arie Hassink, Jan Aling, Cees Priem en gaf Fedor Den Hertog 2” prijs.

    Opnieuw twee ritten in de Ronde van Joegoslavië, de tijdrit 7a werd verreden tussen Jesenica en Vrsica, na 23km was de winst voor de Rus Renat Sarafulin met 6” voor zijn landgenoot Dimitri Trisin en 9” op de Nederlander Cees Van Dongen.

    De rit in lijn 7b van Kobarida naar Trsta over 156km bracht een derde zege voor Nederland, nu was het Sjef Vander Burg. Plaats twee was voor de Roemeen vasile Selejan en werd de Joegoslaaf J Fulop derde. De rus Lavruskin blijft leider.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    In Asse kreeg men 53 renners aan de start, August Van Laethem was veel te sterk voor zijn tegenstrevers. Na 120km had hij 1’25” voorsprong op Johan Van Uffel. 20” later volgden nog drie renners, waarvan de Spanjaard Pedro Pardo de snelste was voor Freddy Renson en Jaak Coppieters.

    Asper kreeg Willy Jonkheere als winnaar, op 20” volgde Abel Holvoet en werd Yvan Ronsse derde.

    In Beerzel was de zege voor Frans Dierickx voor Martin Bierebeek en Frans Fierens.

    Destelbergen kreeg Hilaire De Cocker als winnaar, op 10” volgde Lucien De Wilde en Jean-Pierre Baert.

    Van de 34 die de start namen in Doel was Ghislain de Clercq een lengte sneller dan Julien Heerwegh en volgde Alex Robberecht op 40 meter met nog negen renners in zijn spoor.

    Jacques Martin behaalde te Hevillers zijn achtste overwinning en de tweede in deze gemeente ook op 8/5 was hij hier de beste. Jean-Claude Hannot werd tweede en de Nederlander Johannes Pijns derde. Er waren 44 renners gestart.

    In Meise moesten de 36 deelnemers 124km afleggen. Jean Swinnen kwam alleen toe en had 58” voorsprong op de Nederlander Theodoor Joore. Voor Luc D’Hoekers die vier anderen versloeg was er plaats drie, deze waren Leopold van Riet, Gustaaf Deproft, Jean Van Hoorebeeck en Castillo Manuel Santos.

    De Oost-Duitse ploeg aan de start en men weet vanwaar de winnaar komt. Met 38 was men te Ruddervoorde vertrokken en was het podium gans Oost-Duits. Winnaar werd Michaël Milde voor Dieter Gonschorek en Karel-Heinz Oberfranz. Eerste Belg was Claude Donckers op plaats vier.

    Slechts 25 renners aan de start te Sinaai. Het werd een duel tussen de Waaslandse thuisrenners en enkele Meetjeslanders. Ribert Ferket uit Stekene won de spurt van een viertal voor John Dhooge, Eric Windey en Victor Van Landeghem. Voor plaats 5 op 20” haalde Rudy Heyns het voor Martin De Clercq en negen anderen.

    Van de 36 renners die vertrokken te St.Job in’t Goor was Frans Tilburgs de beste. Hij had 25” voorsprong op Walter Bellemans en Ludo Bosch. Plaats vier op 40” was voor Flory Van Hooydonck voor August Van Looy e.a.

    Te Stal-Koersel kwamen 76 renners aan de start. Rond halfkoers reden vijf renners uit het peloton weg, en zou uiteindelijk tot 22 aangroeien. Naar het einde toe reden er zes weg uit de kopgroep, de lokale renner Noels heeft nog enkele malen het geprobeerd maar zonder resultaat. In de laatste km moest de Nederlander André Gevers zijn kompanen laten rijden en werd 6de op 40”. Voor de zege was de Oost-Duitser Rolf Wirssfeld 2 lengten sneller dan Tony Daenen, de Nederlander Wim De Waal, Robert Smeulders en Ludo Noels.

    Terhagen waar 26 renners de start namen kreeg Freddy Koeck als winnaar, op 20” volgde Paul Laeremans, François Eliaerts, Jan Lauwereyns, Theo Heremans, Marc Roelants e.a.

    Met 10” voorsprong won Frans Lambert te Wingene voor Eric Rosseel, Raf Coene, Norbert Lesage, Ronald Rosseel en Luc Demedts. Voor plaats 7 op 55” was Raoul Lecluyse de snelste.

    De Nederlander Cor Tuyt won het criterium van Wingene voor Etienne Bundervoet en Frans Assez.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italë won Gianni Motta de G.P. Picedi Ceserano, tweede wedstrijd tellende voor de Trofee Cougnet. Hij versloeg zijn drie medevluchters Giancarlo Polidori, Claudio Michelotto en Enrico Maggioni. Op 5’50” mocht men voor de vijfde plaats spurten. Fabrizio Fabbri haalde het voor Arnaldo Caverzasi, Angelo Bassini, Lino Farisato, Aldo Moser en als tiende Wilmo Francioni.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .

    De wielerklub “Hoppeland” uit Poperinge mocht 62 renners inschrijven om de 176km vol te maken moest men 2 bergronden en elf plaatselijke ronden. De eerste bergpremie werd gewonnen door Christiaens en bij de volgende doortocht won Callens. Tijdens de derde ronde reden Callens, Pagé (Ned), Vermeeren, Van Goidsenhoven en Wyckaert weg, het peloton reageerde te laat en de vijf mochten voor de zege spurten. Hervé Vermeeren haalde het met 3 lengten van Christian Callens, Luc van Goidsenhoven, Eric Wyckaert en Jan Pagé. Op 10” was Albert Van Vlierberghe de snelste van de groep.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    Rene Van Loock geboren op 28/6/1920 te Sint-Kathelijne-Waver is vandaag in Grobbendonk op 52 jarige leeftijd overleden. In 1945 reed hij als individueel bij de profs.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers


    .
    Peder Pedersen
    In de Ronde van Joegoslavië voor liefhebbers werd vandaag de 6de rit verreden tussen Zagreb en Ljubljana. Na 139km afgelegd in 3.08’13” was de zege voor de Nederlander Ben Koeken, stonden mee op het podium: De Fransman Jacques Esclassan 2e en de Rus Dimitri Trisin 3e. Er is ook en nieuwe leider, de Rus Jurij Lavruskin.

    Voor de liefhebbers was er een meeting te Munchen waar in de sprint de Deen Peder Pedersen won. Tweede werd de Duitser Reiner Müller voor zijn landgenoot Dieter Berkmann.

    De km werd gewonnen door Karl Koether met een tijd van 1’06”9 voor de Tsjech Anton Tkac en de Deen Niels Fredborg

    Met de tandem waren Jürgen Barth-Reiner Muller de beste voor Dieter Berkmann-Rainer Erdmann.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Harm Ottenbros

    Te Gouda heeft Harm Ottenbros de profronde die werd gehouden in het kader van “Gouda 700 stad” gewonnen. Met Stam en Van Midden was Harm na 20 ronden ontsnapt. In de laatste 4km liet hij zijn twee kompanen achter en won met 5” voorsprong. Albert Van Midden versloeg Cees Stam voor plaats twee. Op 40” was voor plaats 4 Jan Zoons sneller dan Henk Benjamins, de vaderlandsloze MarianPolansky, Theo Verschueren (Bel), Harry Jansen en Willy De Bosscher (Bel). Plaats 10 op 40” was voor Jan Bruessing.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Jean-Pierre Genet

    In de Ronde is men met 127 aan de 6de rit Bordeaux-Bayonne begonnen, De Fransman Jean-Pierre Genet die gisterenbij een val zijn sleutelbeen brak is er niet meer bij. De start werd gegeven te Pessac, 6km buiten het centrum van de grote havenstad. Deze overbrenging van de karavaan had enorme verkeersproblemen voor gevolg. Talrijke renners en volgers hadden ruim een uur nodig om die afstand te overbruggen. Het eerste knelpunt wordt gewonnen door Teirlinck voor Cadiou die doorgaat en even later het gezelschap krijgt van de Nederlander Van Leeuwen, maar worden opnieuw ingelopen. Bij het tweede knelpunt gewonnen door Gualazzini, Guimard als tweede voor Merckx vergroot zijn voorsprong met 2”. De beslissing valt na 178km wanneer 6 renners uit het peloton wegrijden. Op de enige klim van de dag de Irieu komt Bruyère als eerste door voor Van Neste. Door een lekke band verdwijnt Bruèyre uit de kopgroep en mogen de vijf anderen op de wielerbaan spurten voor de overwinning. Het is de Nederlander Leo Duyndam die het haalt voor de Italiaan Luigi Castelletti, de Fransen Guy Santy en René Grelin en onze landgenoot Willy Van Neste. Op 42” komt de ongelukkige Joseph Bruyère over de streep. Dan komen drie achtervolgers de wielerbaan op, met het peloton op hun hielen en wint op 1’29” Ercole Gualazzini (Ita) de spurt voor plaats zeven voor Régis Delepine (Fr). Frans Mintjens die bij de 3 achtervolgers was maar door de groep werd bijgehaald, werd 20ste ook op 1’29” aangezien de tijd wordt opgenomen bij het binnenrijden van de piste. Voor plaats negen op 1’33” is Eddy Merckx de snelste van de groep voor Rik Van Linden e.a. Cyrille Guimard behoud al zijn leiderstruien.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    Voor de 29e omloop van Melle kwamen 92 renners opdagen. Van bij de start werd er zeer vlug gereden en verbrokkelde het peloton weldra in stukken. Voor elf renners ging het nog niet vlug genoeg, en bleven tot de vijfde ronde voorop. Maar pas was de hergroepering een feit of 12 anderen reden er vandoor, zij kregen nog het gezelschap van 13 anderen. Kort voor het einde konden Van Roosbroeck en Jimenez nog de kloof overbruggen. Rudy De Groote liet het niet op een spurt komen en won met 30” voorsprong. Voor plaats twee was Tony Gakens de snelste in zijn spoor volgden, Ronny De Bisschop, Fernand Hermie, Julien Stevens, Ernie Wielandt, Theo Fierens, Ernest Bens, Giovanni Jimenez, Fonske Debal, Raf Van Bruwaene, Jos Van Olmen, Staf Van Roosbroeck e.a.

    06-07-2012 om 07:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Te Luxemburg werd gisterenmiddag bekend gemaakt dat bij de tegenexpertise van het dopingonderzoek, betreffende Rosiers, Bracke, David, Jan Janssen, Schepers, Guimard en Vasseur gebleken is, dat het resultaat inderdaad positief luidt. Onmiddellijk echter hebben de Franse Wielerbond en ook de BWB stelling genomen tegen de wijze waarop het onderzoek gevoerd werd. De Franse bond stelde zelfs dat het haar renners niet zou straffen, omdat niet de juiste procedure werd gevolgd. De BWB maakte haar bezwaren in een telegram over aan de U.C.I. Het ziet er dus naar uit, dat deze dopingaffaire zonder gevolg zal blijven, en dat de Luxemburgse federatie niet wordt gedesavoueerd door de andere wielerfederaties. Zal het kleine Luxemburg zich daarbij neerleggen ? De BWB merkt onder meer op, dat de namen van de betrokken renners voorbarig werden prijsgegeven, en dat het tegenonderzoek niet werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de renners, zoals door de reglementen wordt voorzien.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    In Beveren-Waas mocht Roger De Beuckelaer voor de vijfde maal juichen. Na 91km won hij voor Alex Van Linden en Raf Nobels.

    In de Ronde van Joegoslavië werd er vandaag twee ritten in lijn verreden. In de voormidaag was er rit 5a Banja Luka-Sisak over 120km. De Tjech Jan havalka voor zijn landgenoot Jiri Zelenka en de Pool Tadeusz Mycek.

    Na de middag werd er tussen Sisak en Zagreb 56km gekoerst. Nu was de zege voor de Pool W. Jurgielewicz voor de Fransman Francis Dubreuil en de Nederlander Robert Kroep.Leider is de Rus Ringold Kalnieks.

    Op de wielerbaan van Karl-Marx –Stadt in Oost-Duitsland was er nu voor onze landgenoot Manu Snellinx een vierde plaats in de snelheid. De zege was voor de Oost-Duitser Werner Otto voor zijn landgenoten Hans-Jürgen Geschke en Peter Eichstädt. De ploeg Werner Otto – Hans-Jürgen Geschke wonnen de wedstrijd snelheid voor tandems.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy winnaar tijdrit

    Opnieuw twee ritten op het programma, rit 5a in lijn Royan-Bordeaux over 133,5km en in de namiddag rit 5b een tijdrit van 12,7km op het circuit van Bordeaux. Vandaag stond Eddy Merckx met de witte trui aan de start, en Rik Van Linden met de groene aangezien Guimard houder is van de drie, Walter Godefroot en zijn ploegmaats dragen de gele petjes. Na ongeveer 45km kwam de Nederlander Koeken voor zijn landgenoot Prinsen als eerste door op de Montée (4cat.). De tweede klim de Petit-Niort (4e cat) is weer een Nederlander Pustjens die eerst doorkomt en is Prinsen opnieuw tweede. Alhoewel er veel ontsnappingen zijn geweest bieden zich 124 van de 128 die zijn gestart aan voor de eindspurt. Walter Godefroot haalt het voor Marino Basso, Cyrille Guimard, Daniël Vanryckeghem, Gerben Karstens, Rik Van Linden, Frans Verbeeck, Rinus Wagtmans, Gérard Vianen en is Pieter Nassen de laatste in de top10. De vier die later over de meet kwamen waren op 52” Jean-Claude Genty en Jean-Pierre Genet en op 3’27” Gilbert Bellone en Bernd Rasing.

    In de tijdrit is Eddy Merckx 2” sneller dan zijn ploegmaat Roger Swerts en volgt Luis Ocana als derde op 15” verder in de top10: 4.Raymond Poulidor op 20”, 5.Yves Hézard op 23”, 6.Cyrille Guimard op 24” hij blijft ook leider en heeft nog 9” voorsprong op Eddy. 7. Joaquim Agostinho op 24”, 8.Bernard Thévenet op 32”, 9.Leif Mortensen op 40” en Felice Gimondi op 41”.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Naar Scheldewindeke kwamen 87 liefhebbers afgezakt, waaronder een Oost-Duitse ploeg. In een spurt met twee moest Roger Verschaeve het afleggen tegen de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann. Op 30” werd Eric Rosseel derde. Met zeven heeft men op 55” voor plaats 4 gespurt. Willy Van Elsuwé haalde het voor de Oost-Duitser Karel-Heinz Oberfranz, Lucien De Volder, Eddy Moreels, Luc Pels, Luc D’Hont en de Nederlander Van Lanckerhofs.

    In Tielrode kwamen 98 renners aan de start. Het werd een zesde overwinning voor Raymond Vanstraelen voor Jean-Marie Coenen, José De Cauwer, Lucien De Brauwer, Jacques Martin,Willy Govaerts, Willem Peeters, André Verreycken, Luc D’Hoekers en als 10de Paul Van Haute

    In de Ronde van Joegoslavië won de Fransman Jacques Esclassan de 4de rit Zenice-Banja Luka over een afstand van 164km. De Rus Jurij Lavruskin werd tweede en was er nogmaals een podiumplaats voor de Nederlander Cees Van Dongen. Leider is nog steeds Tanasije Kuvalia.

    Op de wielerbaan van Leipzig was er de G.P. D.D.R. snelheid. Onze landgenoot Manu Snellinx moets met een zesde plaats tevreden zijn. De overwinning was voor Hans-Jürgen Geschke (DDR), plaats twee was voor de Rus Serguei Kravtsov dan volgde zijn landgenoot Ivan Trifonov, de Oost-Duitser Werner Otto en als vijfde de Rus Viktor Kopylov

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    Met 70 beroepsrenners start men te Sint-Niklaas om 10 ronden van 15km te rijden. De Busschere en Hellemans waren de eerste aanvallers, Coene en Christiaens kwamen aansluiten maar het duo Debal en Verhaegen zorgden voor de hergroepering. Dan was het de beurt aan Van Rijmenant hij nam tot 1’15” voorsprong, Ongenae ging in de achtervolging en kwam tot bij de leider. Samen hadden zij in de zesde ronde 35” voorsprong op Bukacki die op zoek was gegaan naar de twee leiders. Een hergroepering kwam er in de zevende ronde, en viel het peloton in twee. Met 20 renners vooraan begon men aan de laatste ronde waaruit Richard Bukacki nog ontsnapte en 100 meter over hield op Fonske Debal, Ronny Vande Vijver, Tony Gakens, Robert Whetters (Aus), Lucien Willekens, Albert Van Vlierberghe, Fernand Hermie, Raf Van Bruwaene, Georges Claes e.a.

    Te Ulvenhout in Nederland was na 110km de zege voor Jan Janssen voor Harm Ottenbros, eveneens oud-wereldkampioen. Zij maakten deel uit van een kopgroep van vijf renners die in de slotfase waren ontsnapt. Plaats drie was voor Jos Van Beers dan volgden Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Op 5” volgden, René Pijnen, Jos Abelshausen, Gilbert Wuytack,Harry Jansen en Staf Van Roosbroeck maakt de top10 vol.

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    De kopgroep

    Rit 4, van Merlin-Plage naar Royan is vertrokken zonder onze landgenoot Johan De Muynck. De Waarschotenaar kreeg dinsdagavond na een doktersbezoek verbod nog te starten door een verzwering op de kuit. Door een tweede en een eerste plaats in de vliegende spurten nadert Guimard tot op 1” van leider Merckx. De Fransman Berland mag te Champagne-les-Marais aan km 103even zijn familie groeten. Met nog 130km voor de boeg steekt een wind op die het peloton in waaiers deelt. In groep 1 zitten de favorieten, behalve Poulidor en Pingeon die met een groepje op 150 meter volgt, door een klekke band is Agostino nog verder verachterd. Ronald De Witte komt als eerste door op La Chaussée (4e cat). De achttien vooraan spurten voor de zege en behaald Cyrille Guimard zijn tweede ritzege. Ronny Van Marcke die lang de indruk gaf te winnen werd tweede voor Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Cees Koeken, Italo Zilioli, Eddy Merckx, Ludo Van Staeyen, Herman Beysens en Roger Swerts, Gérard Vianen, Bernard Thevenet, Yves Hézard, Felic Gimondi, Jran-Pierre Paranteau, Sylvain Vasseur, Luis Ocana en Ronald De Witte. De groep mag op 3’08” voor plaats 19 spurten en daarvan is Jan Krekels de snelste. Cyrille Guimard neemt met 19” de leiderstrui over van Eddy Merckx. Ook is Guimard leider in het punten- en bergklassement.

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Door het zonnige weder waren de sportliefhebbers zeer talrijk opgekomen te Nederbrakel. De 55 deelnemende renners hebben er een koers doen bekijken, die bevredigend verliep, en een verrassend slot kende, alhoewel Dirk Baert nu eenmaal niet de eerste de beste is vooral als het op achtervolgen aankomt. Hij moest zijn specialiteit aanspreken om in een zeer korte tijd Rudy De Groote in te lopen, die op het einde alleen was weggereden en een 200 meter voorsprong nam. Dirk Baert won met 35’ voorsprong op Eddy Goossens die ook tot bij Rudy De Groote was gekomen en hem nog plaats twee afnam. Op 45” was Daniel Verplancke de snelste van de groep voor Giovanni Jiminez, Ferdinand Van Rijmenant, Willy Planckaert, Alfons Scheys, e.a.

    04-07-2012 om 06:36 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De K.B.W.B. heeft laten weten dat de medische controles verricht na het Belgisch wegkampioenschap der beroepsrenners te Bornem op 25/6 jongstleden allen negatief zijn.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    Westdorp-Nederland, in dit hard betwist criterium net over de Belgische grens werd met de sportiviteit een loopje genomen. Er daagden 53 renners op en de af te haspelen afstand bedroeg 100 km.De Nederlander Lou Verwey sloeg een gat van ongeveer 30 sec en enkel de Belg Martin De Clercq ging in de tegenreactie. Toen deze laatste genaderd was tot een 10 tal seconden, begon de leider met enkele renners te dubbelen.In Nederland mogen gedubbelde renners blijven meerijden en ook meespurten voor de premies ! De lepe Verwey liet de premies aan de gedubbelden op voorwaarde dat deze de rest van de omloop zich de ziel uit het lijf reden om zijn voorsprong te behouden, ja zelfs uit te diepen. Na enkele ronden achtervolgen zag Martin De Clercq het nutteloze ervan in en werd dan opgeslorpt door een 7 tal achtervolgers.Zo won Lou Verwey deze wedstrijd met 50 sec voorsprong. Martin de Clercq, omzeggens de enige Belg in koers, won uiteindelijk toch nog de spurt voor de 2e plaats door Wim Evertse, Jan Raas en de andere achtervolgers te verslaan in een vinnig duel.

    Rit 3 LLidze-Zenice in de Ronde van Joegoslavië bracht een Nederlandse zege, na twee tweede plaatsen won Cees Van Dongen. De winnaar van gisteren en leider de Joegoslaaf Tanasije Kuvalia werd tweede voor zijn landgenoot T. Kunaver.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Buggenhout kwamen 66 renners aan de start om 110km te koersen. Louis Verreydt haalde het met 10” op de snelle Jozef Gijsemans, Luc De Croock en Jozef Van Nijlen. Op 30” won Wim Schroyens de spurt van de groep voor plaats vijf.

    In Knesselare behaalde Jacky Declerck zijn vijfde overwinning. De Nederlander Gerrie Knetemann en Gérard Coene.

    Tielrode mocht 65 renners inschrijven en was de zege voor José De Cauwer voor Luc Van Ouytsel, Marc Steels, Roger De Beuckelaer, Marc Van De Putte e.a.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Val rit 3a

    Reeds vanaf 7h50 kwamen de renners samen aan het Casino van Pornichet voor de start van rit 3a die na 161km te Saint-Jean-de-Monts zou eindigen. In de namiddag stond er op het circuit van Merlin-Plage nog een ploegentijdrit van 16,2km op het programma.

    Rond km 21 zijn een veertig renners gevallen doordat een persmoto de renners voorbij reed maar slipte, Vic Van Schil scheen er het ergst aan toe. Volgens de Tourdokter had Vic een splitsing van het sleutelbeen, er werd vlug een gipsverband aangebracht zodat de renner de rit zou kunnen uitrijden. Van onze landgenoten waren ook André Dierickx geraakt aan de linkerarm, Paul Aerts en Willy Teirlinck bij de slachtoffers. De geleider van de moto werd aan het hoofd geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. De Fransman Jean Vidament die reeds zondag ziek aan de start kwam verliet op aanraden van de dokter de wedstrijd. Aan km 69 kwam een ontsnapping tot stand met Zoetemelk, Hoban, Guyot en Daunat maar bracht de ploeg Merckx alles opnieuw samen. Op monder dan 20km van het einde is een zevental er vandoor gegaan, met drie Belgen, Vanclooster, Deschoenmaecker en Beysens, de Fransen Moneyron en Guyot, de duitser Tschan en de Italiaan Gualazzini. Op het circuit van Merlin-Plage moest men nog 2 ronden afleggen. Vanclooster maakte hier de fout om bij de eerste doortocht voor de zege tespurten, en werd toen het om de knikkers ging verslagen door de Italiaan Ercol Gualazzini. Derde werd Herman Beysens voor Jurgen Tschan, Bernard Guyot, Gérard Moneyron en Jos Deschoenmaecker. Op 7” was Marino Basso de snelste van de groep. De ongelukkige Van Schil kwam samen met Johan De Muynck met 1’ achterstand binnen. Na hen kwam nog enkel Paul Aerts over de streep op 4’58”.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door Molteni zij hadden 1’39” voorsprong op Peugeot-B.P. en 2’17” op Bic. Eddy Merckx mocht opnieuw de leiderstrui aantrekken, en zal morgen voor de start de sleutels ontvangen van het appartement dat hij verleden jaar door zijn eindzege won. Voor Vanclooster en De Muynck was er na het eerste deel van de rit 1’ en 25F.fr. boete wegens het zoeken van beschutting achter een wagen. En kreeg sportbestuurder De Kimpe 50F.fr. boete om Vanclooster meermaals uit de wind heeft gezet. Vic Van Schil is niet meer gestart.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Munchen werd de ploegentijdrit over 102,8km gewonnen door Italië met een tijd van 2.13’49”. De vier renners waren Pasqualino Moretti, Giovanni Tonoli, Giovanni Dalla Bona en Osvaldo Castellan. Polen werd op 1’08” tweede, Zwitserland als derde volgde op 2’ en Duitsland vierde op 2’37”.

    In Zweden werd onze landgenoot de 27 jarige Theo Dockx vierde in de eindstand van een vierdaagse, waar hij de beste was in rit 3b. Hij had 3’04” achterstand op de winnaar Tord Filipsson.

    In de Ronde van Joegoslavië werd de tweede rit Novi Sad-Zwornika na 143km gewonnen door de Joegoslaaf Tanasije Kuvalja, die ook leider werd. Er stonden twee Russen mee op het podium, Jurij Lavruskin en Ringold Kalnenieks.

    03-07-2012 om 20:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Spurt plaats twee te Assenede

    Slechts 23 renners daagden op voor de kermisiwedstrijd te Assenede. De plaatstelijke renners werden te veel geschaduwd, en daarvan profiteerde Freddy Dhaenens om een lange solo op te zetten. En rondde die met succes af. Minuten later regelde Antoon Bauwens een groepje van acht voor plaats twee. Martin De Clercq werd derde, Roger Van Den Eende vierde en Roger De Beukelaer vijfde.

    Een vijfde overwinning was er voor Raymond Vanstraelen te Dolhain voor Freddy Libouton en de Duitser Alfred Gaida.

    Na 105km was Albert De Cuyper de beste te Scheldewindeke voor Fr. Ouwekerk (Ned) en Franky Franssens.

    Bertil Cael mocht voor de vijfde keer juichen nu te Warneton waar hij Georges Rogiers en Gery Catteeuw achter zich liet.

    In Zele had Ludo Delcroix 20 meter voorsprong op Paul Laeremans, Freddy Koeck, Raf Nobels, Cees Swinkels (Ned), Rudy Heyns, de Duitser Rolf Wigmann, Victor De Valckeneer, Eric Van Peteghem en werd Leon Daelemans 10de.

    03-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Rit en eindwinnaar Pol Lannoo

    Laatste dag in de Ronde van Luxemburg (België), met in de voormiddag een tijdrit van 10km tussen Saint-Leger en Bleid, en na de middag een rit in lijn van123km tussen Bleid en Arlon. Leider Pol Lannoo won de tijdrit met 2” voorsprong op Yvan Ronsse, 13” op Robert Michot en Etienne Van Braeckel met dezelfde tijd. Plaats vijf was voor Guy Minsart hij volgde op 16”.

    Na de middag ging de zege naar Henri Michiels die vier medevluchters versloeg. Tweede werd Luc D’Hont voor de Nederlander Wil De Vlam, Joseph Hensen en Louis Van Rompaey. Pol Lannoo plaatste zich 26ste op 36”.

    In de eindstand heeft Pol Lannoo 54” voorsprong op Etienne Van Braeckel, 1’02” op Guy Minsart, Frans Van Looy als 4de volgde op 1’07” en werd Bernard Bourguinon vijfde in dezelfde tijd als Frans Van Looy Met zijn zesde plaats op 1’19” is Jo Van Pol de eerste buitenlander.

    Bij de ploegen was St.Martens-Latem met een tijd van 51.36’31” de beste voor Seraing op 25” en als derde Nederland op 3’38”. In het bergklassement werd Henk Prinsen (Ned) met 10p. vandaag winnaar, in het eindklassement is het zijn landgenoot Hendrik Broeren met 24p. die het haalt voor Roger Loysch 22p.

    03-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jos Van Beers


    Te Made in Nederland was er de Wielerronde voor Professionals over een afstand van 100km. De zege was voor de in België geboren Nederlander Jos Van Beers. In een spurt met negen versloeg hij Jan Janssen, Harry Jansen, René Pijnen, onze landgenoot Rik Mariën, Wim Kelleners, Cees Stam, Henk Benjamins en onze landgenoot in Nederland geboren Theo Verschueren. Als 10de op 1 ronde volgde Ben Janbroers.

    03-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Gastheer Tony Daelemans kreeg te Humbeek 52 collega’s op bezoek. De eerste renner die voorsprong kon nemen was de Columbiaan Giovanni Jimenez, kreeg het gezelschap van een vijftal maar zij werden vijf ronden voor het einde opnieuw gegrepen. Dan was het de beurt aan Ongenae, Ebo en Verhaegen en kwamen ook Stevens en Maes aansluiten. In de laatste km was het Stevens die voorsprong nam, maar op 100meter van de streep kwam Frans Verhaegen op en over Julien en won met 3 lengten. Op 10” werd Flory Ongenae derde voor Frankiz Ebo en Frans Maes. De spurt van een eerste groep op 20” werd gewonnen door Fonske Debal voor Jean-Pierre Berckmans. Voor thuisrijder Daelemans was er een 27ste plaats
    .

    03-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Rik Van Linden

    Rit 2 in de Ronde begon te Saint-Brieuc, na in groep 1700 meter door de stad te hebben gereden werden ze officieel de baan opgestuurd voor 206,5 km naar La Baule. Na 23km was het Wilfried David die wegreed en het gezelschap kreeg van de Nederlander Wim Schepers. De twee gingen door en namen tot 1’20” op de Fransman Catieau en 1’30” op het peloton. Na 44,5km kwam de col Bel Air (4e cat) en nam Wilfried de bergprijs. Het peloton die Catieau had ingelopen volgde op 1 minuut. Na 64km kwamen een tiental renners aansluiten, maar hebben Merckx en Guimard er voor gezorgd dat even later alles samenkwam. Op de Côte de Marzan (4e cat) kwam Willy In’t Ven als eerste van een zestal vluchters boven, hun maximum voorsprong was 1’15”. Uiteindelijk is het op een massaspurt uitgedraaid en was het Rik Van Linden die het haalde voor Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Marino Basso, Régis Delépine, Cyrille Guimard, Wilfried Peffgen, Guido Reybrouck, Gerben Karstens en als 10de Leif Mortensen. Leider Cyrille Guimard staat ook eerste in de vliegende spurten, het bergklassement en de puntentrui, maar die mag morgen Rik Van Linden dragen.

    03-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Jean Breur

    In Utrecht won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid bij de profs voor Gordon Johnson (Aus) de Nederlander Lijn Loevesijn en Angelo Damiano uit Italië.

    De wedstrijd halve fond werd gewonnen door de Nederlander Cees Stam die de 40km aflegde in 32’05”8. Plaats twee op 100 meter was voor zijn landgenoot Jaap Oudkerk en volgde onze landgenoot Theo Verschueren als derde op 150meter.

    Bij de liefhebbers was de zege voor de Nederlander Jean Breur die de 30km heeft afgelegd in 24’33”5, de Duitser Horst Gnas werd tweede en de Nederlander Gaby Minneboo derde.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baankampioenschap - België

    .
    De kampioenen
    De wedstrijd halve fond die gisteren werd uitgesteld, moest vandaag vroeg plaatsvinden maar aangezien de baan niet droog genoeg was werd beslist niet te rijden. De renners hadden er nochtans op aangedrongen de wedstrijd te Marseille enkele dagen voor het WK te laten betwisten. De BWB gaat onderzoeken of zij toelating kunnen krijgen van de Franse wielerbond.

    In de 5km achtervolging bij de profs won Bracke zijn reeks van Paul Crapez en won Dirk Baert van Ernest Bens. In de finale was Ferdinand Bracke met 6’19”75 de betere van Dirk Baert 6’21”5. Voor plaats drie versloeg Paul Crapezmet een tijd van 6’39”94 zijn tegenstander Ernest Bens 6’47”16.

    Bij de liefhebbers werd Wilfried Wesemael kampioen achtervolging met een tijd van 5’15”81 over 4km. Plaats twee was voor Rudy Rijpens 5’16”70 en werd Donald Zeebroeck 5’25” derde en Jean Lindekens als vierde reed 5’35”29.

    De Olympische achtervolging voor liefhebbers werd gewonnen door de Nationale B ploeg (Leonard Engelen, Marc Van De Putte, Wilfried Wesemael en Lucien Zelck) voor de Nationale B-ploeg en Antwerpen.

    Bij de tandems werden Manu Snellinx-Noël Soetaert kampioen voor Robert Maveau en Lucien Zelck, deze laatsten hadden wel de eerste reeks gewonnen maar vielen in de tweede reeks met opgave als gevolg.

    Manu Snellinx werd ook kampioen in de snelheid voor Robert Maveau, Maurice Petry en Henri Wats.

    In de 1/2 fond voor liefhebbers werd Raymond Persijn kampioen met 775meter voorsprong op D. Wulleputte.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Doug Dailey
    Het Nationaal Kampioenschap van Groot-Brittannië werd verreden te Leyland over een afstand van 172,2km. De nieuwe kampioen Doug Dailey had 16” voorsprong op Phil Griffiths en 2’59” op Ian Hallam. Plaats vier op 3’56” was voor Phil Cheetham met in zijn spoor Phil Corley en Dave Lloyd.

    Voor onze landgenoot René Dillen was er een overwinning in Denemarken. Te Fyen versloeg hij zijn drie Deense medevluchters, Erik Skelde, Jorgen Hansen en Ove Jensen. Op 2’25” werd Tommy Nielsen vierde.

    In Luxemburg te Tetange waren plaats 1&2 voor Belgen. Alain Clausse uit Arlon won na 140km voor Paul Cornette, de Luxemburgers Oscar Beck, Eddy Carrier en de Duitser Wolfgang Krauss.

    De Ronde van Joegoslavië begon met twee korte ritten. Rit 1a te Belgrado was 28km en werd gewonnen door de Rus Dimitri Trisin die 10” voorprong had. Tweede werd de Nederlander Cees Van Dongen en was plaats drie voor de Roemeen M. Hrisoveni. Rit 1b werd verreden tussen Belgrado en Novi Sad over een afstand van 73km. Opnieuw werd Cees van Dongen tweede nu achter de Joegoslaaf Zdenko Kahlina en werd diens landgenoot Cvitko Bilic derde. Voor Van Dongen was er wel de leiderstrui.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ludo Delcroix winnaar te Maleizen

    In Aartselaar won Frans Van Beeck na 105km voor Edmonde Verbruggen en Eric van Lent.

    In Budingen kwamen 28 renners aan de start om in 9 ronden 110km af te leggen. In de derde ronde viel de beslissing toen 11 renners voorop geraakten, waarvan er 10 voor de zege zouden spurten. Het werd een vinnige strijd tussen Bellis Romain en Jos Gijsemans die het haalde. Leo Coeckx werd derde.

    Ellignies-Ste-Anne kwamen 41 renners opdagen en mochten109km afleggen. In een spurt met zeven won Mario Wittenberg voor Frans Assez, Victor Demesmaecker, Frans Adam, Arthur Vande Neucker, William Meganck en Jacques Deweerdt.

    Bernard Draux behaalde zijn vijfde zege te Erquelinnes voor Armand Fayt en Jean-Claude Buffet.

    In Humbeek mocht August Van Laethem na 110km juichen, tweede werd Jos Van Ransbeeck en derde André Verrijcken.

    Het provinciaal kampioenschap van Namen werd te Jemeppe sur Sambre betwist. De overwinning was voor Giuseppe Paladini die 10” voorsprong had op Grégoire Van Moer en de Nederlander Johan Lucke. De titel ging naar Pierre Stanico.

    In Lubbeek was Willem Peeters de beste voor de Nederlander Huub Geldens en Luc Crauwels.

    Van de 27 vertrekkers te Maleizen-Overijse was na 120km Ludo Delcroix de beste voor Staf Hermans en Willy Verschueren, Paul Collaer werd vierde.

    In Meulebeke-Marialoop waren de Oost-Duitsers van de partij en net als gisteren te Waarschoot was de zege voor Michaël Milde hij had 15” voorsprong op M. Stofferis, die twee Oost-Duitsers voor bleef. Wolfgang Kuchen en Karel-Hienz Oberfranz. Op 1’15” was Frans Lambert de snelste van de eerste achtervolgers.

    Marc Verbeeck had maar 17 tegenstrevers te overwinnen in Mons-lez-Liège waar hij Constant Rommers en Nico Crommen mee op het podium kreeg.

    32 vertrekkers te Moorslede waar het na 107km voor Ghislain Cael zijn eerste zege werd. Hij had 35” voorsprong op Gerry Catteeuw en werd Roger Verschaeve derde.

    Te Overlinden-Neerwinden kreeg men 30 renners aan de start van hun kermisprijs. In de eerste ronde reden Omer Meeus en Marc Van Ouytsel uit de groep weg en werden pas na 50km koers opnieuw gegrepen. Onmiddellijk daarop reden vier renners weg en zouden ook voor de zege spurten. Paul Van Elderen haalde het voor Paul Laeremans, Roger Debakker en Frans Tilburgs. De groep volgde op 30” en daarvan was Hugo Gevers de snelste. De twee vroege vluchters Van Ouytsel en Mees werden achtste en tiende.

    Lucien De Brauwer heeft te Oudenaarde waar 25 renners aan de start kwamen zijn negende overwinning met klank veroverd. Na 135km had hij maar liefst 4’50” voorsprong. Tweede werd Daniël Moenaert voor Louis Verreydt, Luc de Croock, Michel Pollentier, José De cauwer, Luc Pratte, Marc Steels, Jean-Pierre Baert en als 10de Christian Van Der Gucht.

    Poelkapelle kreeg 24 renners aan de start en had na 120km Daniel Desloovere een voorsprong van 2’ op Berthil Cael en volgde Eddy Ronquetti op 2’30”.

    Te Saive kwamen amper 17 renners aan de start en had Dieudonné Depireux 6’ voorsprong op Joseph Civatone en Roger Lochtenberg als derde volgde op 6’20”.

    Gustaaf Put heeft te St.Severin 35 tegenstrevers overwonnen. De Spanjaard Pedro Pardo werd er tweede en Jean-Marie Florimont derde. Plaats vier was voor Maurice Belet en werd Joseph Henikenne vijfde.

    Te Stevoort was het Paul Wellens die de eerste aanval uitlokte met Taskin en Merx, wanneer zij opnieuw werden gegrepen zijn Kelleneers en Bortels ten aanval getrokken echter ook zonder sukses. In de laatste ronde zijn Verboven, Saenen, Van Engeland en nog ens Bortels er op uitgetrokken. Bortels reed lek en kwam Vanstraelen tot bij de drie leiders en sloot even later nog een 30tal renners aan. Op drie kilometers van het einde heeft Paul Wellens idereen verrast en won met 100meter op Frans Dierckx, Rob Reeckmans, Henri Merx, Jos Jacobs, Staf Verboven en Jos Arnols. Vanaf plaats acht werden de renners gelijk geplaatst.

    In Ukkel kwamen 37 renners opdagen en moest er slechts 90km gekoerst worden. Winnaar werd André De Bilde voor Pierre Buslot, André Deneys, Jos Vandermeulen, Jean-Pierre Nicolas, Daniel Lescot, Eddy Van Hoof, Freddy Missotten, Freddy Vandeneynde en sluit Jos Smets de top10.

    Te Vichte was de zege voor Lieven Malfait die 10” voorsprong had, tweede werd Willy Baert en Gerrit De Clercq derde.

    Jean-Paul Spileers behaalde te Zingem zijn vijfde overwinning voor Raf De Clercq en Patrick Van Renterghem.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Leider Pol Lannoo

    In de Ronde van Luxemburg/België voor liefhebbers zijn we met Jamoigne-St.Leger, 123km aan de vierde rit toe. De zege was voor Bernard Bourguignon die er 3.07’17” over deed. Plaats twee was voor Theo Heremans, verder volgden de Nederlander Jo Van Pol, Roger Loysch, Yvan Raveydt, Piet Van katwijk (Ned), Rudy Bauwens, Ludo Noels, Francesco Italia en als 10de Frans Van Looy. Het bergklassement van de dag was voor de Nederlander Henk Broeren met 10punten voor André Verbraecken 8p en Guido Verheyden 6 punten. Broeren is leider in het bergklassement met 24 punten voor Roger Loysch 20p. In de stand heeft Pol Lannoo 27” voorsprong op Daniël Pauwels en 47” op Frans Van Looy. Morgen eindigt deze ronde met een tijdrit en een rit in lijn.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Reg Barnett
    In Zwitserland was er de Oberwil-Leimental-Rundfhart, waar profs en liefhebbers samen rijden. De zege na 170km was voor de liefhebber René Ravasi die 22” voorsprong had op Eric Spahn en volgden dan opnieuw twee liefhebbers, Iwan Schmid en Peter Hunkeler. De Fransman Fernand Julien werd vijfde en op 1’08” werd Erwin Thalmann zesde.

    In Groot-Brittannië was Reg. Barnett te Felixstowe na 85km de beste voor Collin Lewis en Peter Smith.

    In Portugal won Mario Miranda de Coupe Sarmento voor Francisco Valada en de Spanjaard José-Luis Galdamez.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 21e Halse Pijl kreeg 65 renners aan de start, zij moesten 2 grote en 15 plaatselijke ronden afleggen. Eerste aanvaller was de Australiër Whetters, hij kreeg het gezelschap van Mahieu, Hendrickx, Vande Vijver, Vantyghem en Maes. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden was hun voorsprong 2’10”, bleven nog een ganse tijd voorop, maar eens Romain Maes vooraan moest lossen werden de anderen ook vlug gegrepen. Een groepje met de broers De Vlaeminck is dan voorop gaan rijden maar werden in de negende ronde gegrepen. Dan was het de beurt aan Van Lint en Mahieu reden 45” voorsprong bijeen, en kregen in de 13de ronde het gezelschap van Roger De Vlaeminck. In de voorlaatste rond reed Van Lint lek en zijn Janssen en Maes komen aansluiten. Roger De Vlaeminck reed op 2km van het einde weg en won met 10” voorsprong op Romain Maes, Jan Janssen (Ned) enPol Mahieu. Op 13” werd Noël Vantyghem vijfde en volgde Roger Loysch die de groepsspurt won voor plaats zes op 20”.

    Gastheer Emile Cambre mocht 50 collega’s begroeten te Noorderwijk om er 183km te koersen. Geenszins afgeschrikt door de lange afstand kwam de eerste ontsnappng al na 25km tot stand. Omloop, Hooyberghs en Verhaegen hielden het 30km vol. Ook Ongenae en Wielandt hebben 35km mogen voorop rijden. Na verschillende pogingen hebben 13 renners zich afgescheiden maar werden ook opnieuw gegrepen. Het is dan dat Vanspringel, Van Roosbroeck en Van Sweevelt zijn gaan voorop rijden, kwamen eerst Scheers, Debal en Abelshausen en nadien Rosiers, Hooyberghs en Herrijgers aansluiten. In de finale is de leidersgroep nog uiteen gevallen en won Herman Vanspringel met 30” zijn tweede wedstrijd in twee dagen. Willy Scheers werd tweede, Staf Van Roosbroeck als derde volgde op 35” en won op 40” Fonske Debal de spurt voor plaats vier voor Roger Rosiers, Raf Hooyberghs, August Herrijgers en Guido Van Sweevelt. Jos Abelshausen als 9de volgde op 1’ en mocht thuisrijder Emile Cambre op plaats 10 als eerste van het peloton over de streep rijden.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Guimard wint , protest van Eddy
    De eerste rit Angers-St.Brieuc over een afstand van 235,5km is van start gegaan zonder de Portugees Joaquim Andrade, die teveel last had van een verzwering aan het zitvlak. Eerste aanvaller van deze ronde was Willy Teirlinck dit na 3km, en laatste Merckx op 1km van het einde. Op de eerste beklimming de Vitré (4e cat) kwam Guimard eerste boven. De gebeurtenis van de dag was het feit dat Merckx bijna zijn halve ploeg had kunnen verliezen. Toen Swerts lek reed werd hij opgewacht door 4 ploegmaten. Wanneer zij opnieuw kwamen aansluiten tussen een dubbele rij wagens is In’t Ven in aanraking gekomen met een auto en viel. Met een akrobatische toer hebben de anderen zich nog kunnen rechthouden. Eddy Verstraetendie alleen voorop reed was na 197km als eerste doorgekomen op de Côte St. Anne (4e cat). De spurt op de wielerbaan van St Brieuc werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Michaël Wright, Gerben Karstens, Rik Van Linden, een protesterende Eddy Merckx hij zou door Wright tot tweemaal gehinderd zijn geweest. Verder Marino Basso, Pieter Nassen, Rolf Wolfshohl, Frans Verbeeck en werd Gérard Vianen 10de. Door zijn zege is Cyrille Guimard de nieuwe leider.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Een derde zege behaalde José De Cauwer te Bornem waar 36 renners aan de start kwamen. Verder bestond de top5 uit, Marc Roelants, Frans Tilburgs, Marc Michiels en Ernie Roskam.

    Te Brasschaat-Kaart was de zege voor Roger De Beukelaer, werd Ludo Bosch tweede en Florent Van Hooydonck derde.

    Te Chaumont-Gistoux vond het provinciaal kampioenschap van Brabant plaats. Met 68 stond men aan het vertrek om 142km te strijden voor de provinciale trui. Het was Gustaaf Van Gossum uit Zichem die de trui mocht aantrekken. Op 15” volgde Willem Peeters met in zijn zog, Jean-Marie Coenen, Freddy Libouton, Omer Meeus, Jean Vander Stappen, Jacques Martin, Jean-Pierre Nicolas, Staf Hermans, Paul Collaer en Jean Van Hoorebeeck. De groepsspurt voor plaats 12 werd gewonnen door Jean-Pierre Sterckx.

    Te Faulx-les-Tombes kreeg men 33 renners aan de start. Het werd voor Jacques Mean zijn 7de overwinning. Zijn drie medevluchters waren,2.Marcel Louyet, 3.Lucien Nogora en 4. A.Marchioni.

    Daniël De Schrooder ging te Hansbeke Lucien De Volder en Marcel Vandenbosschr vooraf.

    Van de 51 vertrekkers te Herenthout was Jos jacobs de beste, met 1 lengte versloeg hij Frans Fierens en volgden verder Leo Coeck, Valère Beeckmans, Roger Verwimp, Willy Verschueren e.a.

    Te Kain-la-Bruyère schreven zich 35 renners in. Na 106km werd er met zes voor de zege gespurt. Albert Delrue behaalde er zijn derde overwinning. Jacques Coppieters werd tweede voor Jean-Claude Donckers, Georges Windels, Christian Lecluyse, Christian Despierre, Willy Van Houtte en Jean-Pierre Lambert.

    Trof wielerclub Kuringen-Sportvrienden het niet met het weder en het aantal deelnemers slechts 27, was er toch vreugde op het einde. De lokale renner Georges Bortels behaalde er zijn 6de overwinning met 10” voorsprong op Benny Paulissen en werd Gustaaf Verboven derde door 5 anderen in de spurt te kloppen. 4. Frans Lemmens, 5. Bruno Jaremko, 6. Albert Segers, 7. Alfons Vanhoudt en 8. Marcel Deferme.

    Meer volk te Leopoldsburg waar zich onder de 57 deelnemers ook Duitsers, Nederlanders en Zwitsers bevonden. Na een poging van de Duitse broers Trott namen de Nederlanders Peter Van Pol en Cor Tuit over maar ook zij hielden het niet vol. In de derde ronde ging het Antwerps trio Verbeeck, Rommers en Goossens in den aanval. Twee ronden verder kwam een zevental aansluiten en was de beslissing gevallen. Deze tien maakten zich op voor de eindspurt toen in de laatste bocht op 500meter van de streep Rober Van Engeland toesloeg en 15meter nam. Plaats twee was voor Raymond Vanstraelen voor Marc Verbeeck, Hubert Janssens, de Duitser Rudolf Michalsky, Hugo Gevers, Ortaire Goossens, Constant Rommers, Johan Peel en de Nederlander Cor Tuit.

    Te Oostakker kreeg men 38 renners aan de start met daarbij verschillende Nederlanders, en dat heeft men geweten. Na 122km mochten 2 Nederlanders en een Belg voor de zege spurten. Cees Priem (Ned) haalde het voor Roger Van Den Eede en Hendrikus Gyssel (Ned). Op 35” werd Frans Dewaele vierde en won op 50” André De Mol de groepsspurt voor plaats vijf.

    Fedor Den Hertog kwam de 6e Trofée van Rocourt winnen, een tijdrit over 50km. Zijn tijd was 1.09’59” wat liefst 1’14” sneller was dan Louis Verreydt en volgde Alain Buckinx op 1’47”. Plaats vier was voor Antoine Bauwens die moest 2’16” prijsgeven en de vijfde Ludo Delcroix had 2’22” achterstand.

    Zijn vijfde zege behaalde Eddy Moreels in Scheldewindeke waar hij na 104km won voor Abel Holvoet en P. Knops.

    Van de 36 deelnemers te Sint-Lievens-Houtem was na 107km Lucien De Brauwere de beste voor Marc Vande Putte, Franky De Gendt, Erik Van Peteghem, Arthur Van Den Neucker e.a.

    Een derde zege was er voor Eddy Vantieghem te Vichte, hij ging er Eric Rosseel en Michel Dagrin vooraf.

    Waarschoot kreeg een volledig Oost-Duits podium, na 105km stonden in deze volgorde op het podium, 1.Michaël Milde-2.Karl-Heinz Oberfranz en 3. Wolfgang Wesemann.

    In Zerkegem was er de 6de wedstrijd tellende voor De Westvlaamse Trofee en kwamen 43 renners aan de start. De kwantiteit was er niet, maar met o.a. kleppers als Freddy Maertens en Michel Pollentier was er wel kwaliteit. Toch zouden deze renners niet meestrijden voor het podium. 4 renners domineerden de wedstrijd, en zouden ook voor de zege spurten Johnny Soenens won met een half wiel voor Rino Vandromme, Roger Verschaeve en Gerry Catteeuw. Op 1’ versloeg Freddy Maertens voor plaats 5, Bertil Cael, Patrick Geldhof en Alain Desaever. De groep volgde op 1’15” en hier was voor plaats 8 Gerry Boutry de snelste voor Luc Leman, Willy Baert e.a. Michel Pollentier werd 20ste. In deze groep zat ook Martin De Clercq, hij reed lek waardoor hij zijn 6de plaats in het Westvlaams Trofee niet kon verbeteren.

    01-07-2012 om 07:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale baankampioenschappen-België

    .
    Robert Van Lancker


    Heeft het kampioenschap op de baan te Rocourt nog een bestaansreden ?. Wat betreft publieke belangstelling kwam men op een 50tal toeschouwers. De slechte weersomstandigheden zorgde er voor dat verschillende wedstrijden moesten worden verschoven. Bij de liefhebbers kon de km doorgaan en werd Robert Maveau kampioen met een tijd van 1’15”32 voor Henri Wats 1’15”42 en werd Manu Snellinx derde zijn tijd was 1’15”77. Verder volgden Raf Constant, Leonard Engelen en Noël Soetaert. Bij de profs werd de Snelheid gewonnen door Robert Van Lancker voor Willy De Bosscher. Wat betreft de stayers hun wedstrijd wordt naar morgenvroeg (zondag) verschoven, aangezien de gangmakers van Verschueren en Proost een verbindenis elders hebben.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap

    .

    In Nederland werd er te Oirsbeek voor drie nationale titels gestreden. De nieuwelingen moesten 92,4km afleggen en werd Jan Ruckert de kampioen met 54” voorsprong op Michel Jacobs, Johnny Kruunenberg, John Konings en was plaats vijf voor Piet Maas.

    Bart van Est mocht na 37,8km de nationale trui aantrekken bij de aspiranten, stonden mee op het podium, Peter Valentijn en Jo Badjou.

    De veteranen moesten 50,4km afleggen en had Piet Steenvoorden 3” voorsprong op Frits Rabe en werd op 32” Herman Van Bruggen derde.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Pol Lannoo

    Met Bastogne-Jamoigne zijn we aan de derde rit in de Ronde van Luxemburg voor liefhebbers. De zege was voor Daniel Pauwels die na 127km een voorsprong van 12” had op Roger Loysch. De Nederlander Wim De Vlam als derde volgde op 14”. Ook Guido Verheyden kwam op 1’26” solo binnen. Voor plaats vijf op 1’49” was Willy Van De Wouwer de snelste van een gropeje waarbij o.a.leider Lannoo, Bourguigon, Van Looy, de Nederlanders Van Pol, Prinsen en van Katwijk. Door zijn zege komt Pauwels tot op 27” van leider Lannoo.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tom Simpson

    In Groot-Brittannië was er te Harworth de memorial Tom Simpson. Na 154,6km was de zege voor Jim Moore voor Mick Holmes, Robert Addy, Geoffrey Dutton, Derek Harrison, Robert Jones, Brian Tadman, Gary Crewe, Danny Horton en met Allan Lloyd is de top10 volledig.

    Te Kruiningen (Zeeuws-Vlaanderen) Nederland, waar verscheidene Belgen aan de start stonden, was de zege voor Harm Ottenbros. Op 30” werd er door zes renners voor plaats twee gespurt, Jos Van Beers (Ned), haalde het voor Richard Bukacki (Ned), Ward Sels, Jules Breussing (Ned), Jan Serpenti (Ned) en Mat De Koning. Van het peloton werden op 1’05” onze landgenoten Robert De Guchtenaere en Raf Van Bruwaene 8 en 9, plaats 10 was voor Harry Steevens (Ned).

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Wezembeek-Oppem kwamen 57 renners een rugnummer afhalen, waarbij Herman Vanspringel die aangezien hij al voor volgend jaar bij Rokado heeft getekend niet mee naar de Tour mocht. In de tweede ronde reden Luc Van Goidsenhoven en Gérard Hendrickx weg en was hun voorsprong in de 6de ronde 1’15” op Georges Claes en Christian De Buysschere en lag het peloton 2’20” achter. Dan is het recital Vanspringel begonnen, reed in de achtste ronde naar de twee achtervolgers die zelf tot 2’ waren teruggezakt. Hulp van de twee heeft hij niet gekregen, Claes viel plat en De Buysschere liet zich inlopen. In de twaalfde ronde is Herman vooraan komen aansluiten, liet de twee achter en won met 1’10” voorsprong op Gérard Hendrickx. Luc Van Goidsenhoven als derde volgde op 2’20”. Een drietal volgde op 3’05” waarvan Louis Dierickx de snelste was voor Ronny Vande Vijver en Rudy De Groote. De groep mocht op 3’20” voor plaats zeven spurten en was Etienne Sonck de snelste.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy Merckx

    Twaalf ploegen van 11 renners zijn vandaag te Angers met een proloog van 7,2km begonnen aan de 59ste Ronde van Frankrijk. Voor Raymond Poulidor is het zijn 10de en laatste deelname. De zege was voor Eddy Merckx met een tijd van 8’51”21. Zijn ploegmaat Roger Swerts werd 2de op 11” en stond Raymond Poulidor mee op het podium hij had 12” achterstand. Voor Joop Zoetemelk was er plaats vier op 13” en werd zijn landgenoot Leo Duyndam vijfde, samen met Luis Ocana zij hadden 15” verloren. Eddy Merckx is de eerste leider en won met Swerts en Van Schil ook het ploegenklassement, voor de ploeg Poulidor. Was Eddy de eerste leider hij werd ook met een eerste boete bedacht. Net als zijn ploegmaten Deschoenmaecker, Huysmans, In’t Ven, Mintjens en Spruyt moest Eddy 5Franse frank boete betalen, aangezien zijn nummerplaatje niet de reglementaire afmeting had. Ook Thevenet kreeg 5Franse frank boete deze was zonder het nummerplaatje vertrokken.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!