Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland


    .
    In Waarschoot was er vandaag voor de liefhebbers een criterium, winnaar werd Freddy Maertens die 1.38’ deed over de 72km. Roland Boulard werd op 3” gefietst en werd Paul Collaer derde op 10”.

    In de Ronde van Polen is men aan de voorlaatste dag met rit 8 van Zakopane naar Sucha Beskidzka over een afstand van 125km. De zege ging naar de Spanjaard Tomas Nistal voor de Pool Stanislas Gazda, De Oost-Duitser Horst Wagner, de Pool Zygmunt Hanusik en kon onze landgenoot Eddy Moreels zich vijfde plaatsen. De Pool Mytnik blijft leider.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Het criterium van Berlaar werd gewonnen door Herman Vanspringel, die iedereen minstens eenmaal heeft gedubbeld. Plaats twee was voor Frans Verhaegen voor Raf Hooyberghs, Alfons Debal, Alfons Scheys, Vic Van Schil, Flory Ongenae, Jos Huysmans, Gilbert Wuytack en was Louis Dierckx tiende. Vanaf Marcel Omloop plaats 18, heeft men 2 ronden aan zijn broek.

    Het criterium van Londerzeel kreeg Rik Van Linden als winnaar, die in een spurt met twee Willy Teirlinck versloeg. Op 10” won Tony Daelemans de groepsspurt voor plaats drie. Verder volgden, André Dierickx, Martin Vandenbossche, Adolf Huysmans en Walter Planckaert. Vanaf plaats 8 werd de ganse groep gelijk geplaatst, behalve Frans Verbeeck 34ste en José Fuente 35ste zij hadden 1 ronde achterstand.

    Met 63 stond men aan de start te Waasmunster om er 148km te koersen, 9ronden in 8 vorm moesten worden afgelegd. De eerste die een ontsnapping waagde was Van Geebergen en kwamen even later Vanden Neste en Van Landeghem aansluiten. Toen het peloton even reageerde was hun rijk vlug uit. Nu was het Barras die zijn kans waagde maar zich in de zevende ronde moest gewonnen geven. Er kwamen nog enkele schuchtere pogingen maar werd het uiteindelijk een massasprint. Roger Jochmans won met een half wiel voor Richard Bukacki (Ned), Jos Schoeters, Jan van Katwijk (Ned), Fernand Hermie, Willy De Geest, Robert De Guchtenaere, Eddy Reyniers, André Peirsman, Ernie Wielandt e.a.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Tony Gowland
    In de Tour of the North in Groot-Brittannë blijven de Belgen de ereplaatsen opstapelen, maar winnen zit er niet in. Rit 3 Southport-Morecambe over 179,5km werd gewonnen door Tony Gowland hij had 34” voorpsrong op Jim Moore, onze landgenoot August Herrijgers werd derde op 55”. Plaats 4 op 5’06” ging naar Robert Addy en werd Hendrik Mariën vijfde in dezelfde tijd. Brian Jolly blijft leider.

    28-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    Van de 51 vertrekkers te Boezinge was het nog maar eens Freddy Maertens die als eerste over de meet kwam. Op 200meter volgde Michel Pollentier. De spurt voor plaats drie op 1’10” werd gewonnen door Eddy Ronquetti voor Frans Ligneel, Norbert Lesage, Patrick Geldhof, Michel Dagrin, Ghislain Cael, Roger Verschaeve en werd Georges Rogiers tiende.

    Grand-Hallet kreeg 102 renners aan de start, en werd het met Theo Van Der Leeuw een Nederlandse overwinning. Plaats twee was voor Joseph Arnols en werd de Zwitser Hans Wutrich derde.

    Op de tweede dag te Scherpenheuvel kwamen 80 renners opdagen. Winst was er voor Marc Verbeeck die met 20cm Roger De Beuckelaer versloeg. Derde werd de Nederlander Jo Vrancken voor Frans Lemmens, Hugo Gevers, de Nederlanders Bas Hordijk (Ned) en Theo Joore. Werd Willem Peeters negende en August Van Looy tiende.

    Te Waarschoot hebben de 85 deelnemers er een hard betwiste wedstrijd van gemaakt. Het waren 10 renners die voor de definitieve schifting zorgden. Voor Marc Van De Putte die solo over de meet reed werd het zijn achtste overwinning. Op 15” werd Willy Jonckheere tweede en werd op 20” de spurt voor plaats drie gewonnen door Ghislain De Clercq voor Martin Bierebeeck, Alex Claeys e.a.

    De 0ost-Duitser Wolfgang Fiedler heeft de 7de rit in de Ronde van Polen gewonnen. Na 152km tussen Krynica en Zakopane versloeg hij de Pool Zigniew Krzeszowiec en was plaats drie op 2” ook voor nog een Pool Janusz Kowalski. Mytnik blijft nog steeds leider.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het criterium in De Panne werd gewonnen door Frans Mintjens die 120 meter voor Patrick Sercu over de streep kwam. In zijn spoor volgden, Rudy De Groote, Noël Vanclooster, Roger Swerts en Jos Huysmans. Op 200 meter werd Willy Teirlinck zevende voor Christian Callens, Albert Van Vlierberghe en was Roger De Vlaeminck de laatste in de top10. Door tweemaal lek te rijden heeft Eddy Merckx de wedstrijd verlaten.

    In Ninove was na 145km de zege voor Pieter Nassen die 10” voorsprong had. Tweede werd Ludo Vander Linden en Luc Van Den Daele derde.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Nottingham-New Brighton is de tweede rit in de Tour of the North. Brian Jolly won de rit met maar liefst 5’35” en nam ook de leiderstrui. Voor Derek Harrison was er plaats twee en bestond de top5 verder uit, Collin Lewis, Dave Rollinson en onze landgenoot Jos Abelshausen.

    In Frankrijk won Bernard Thevenet het criterium van Le Creusot voor Felice Gimondi en Joël Millard.

    27-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    In Borchtlombeek kreeg men 40 renners aan de start en werd er met acht voor de zege gespurt. Lucien Zelck behaalde er zijn negende overwinning. Verder volgden, Herman Deneys, Luc D’Hoekers, Pierre Buslot, Jos Van Ransbeeck, Willam Meganck, Wilfried Wesemael en Albert Segers. Op 1’30” werd Willy Vandewouwer negende en Michel Nicaise tiende.

    Herzele kreeg met Toine Van Den Bunder een Nederlander als overwinnaar, tweede werd Jack Desmet en derde Hilaire De Cocker.

    In Scherpenheuvel kreeg men meer dan 100 renners aan de start, voor 6 grote en 6 kleine ronden af te leggen. Van bij de start reden Jos Gijsemans en Van Luc Van Ouytsel weg, eerst kwamen Verreydt, Paulissen en Henderickx aansluiten om vervolgens tot een kopgroep van 23 te komen. Hiervan zouden er zich nog zeven afscheiden en voor de zege spurten. Het was Yvan Benaets die het haalde voor Gustaaf Verboven, Louis Verreydt, Karel Sels, Ludo Noels, Jos Gijsemans en kwam 8” later Guido Verheyden over de streep.

    In de Ronde van Polen werden twee ritten afgewerkt. Rit 6a van Sanok naar Krynica over 142km werd gewonnen door de Spanjaard Francisco Elorriaga in een tijd van 3.37’10”. In een spurt met twee versloeg hij de Oost-Duitser Wolfgang Fiedler. Derde op 2” werd de Pool Jozef Gawliczek. Op 48” werd Eddy Moreels zesde.

    Na de middag was er een tijdrit te Krynica van 24km. De Pool Tadeusz Mytnik deed er 35’30” en volgde de Spanjaard José Luis Viejo op 5” als tweede. De Pool Florian Andrzejewski als derde had 9” achterstand.

    26-07-2012 om 01:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium St. Lambrechts Woluwe


    .
    Eddy groet de menigte voor de start
    Het criterium van Sint Lambrechts Woluwe werd gewonnen door Eddy Merckx voor Frans Verbeeck en André Dierickx.
    Bij de liefhebbers ging de zege naar Jean-Pierre Sterckx die het haalde voor Jean-Pierre Van Lancker en Antoine Demeyer.

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    André Poppe

    In Deinze kregen de 79 deelnemers het bezoek van de BOB en werden de wagens van de Duitsers, Muddemann, Rasing en Junkermann grondig doorzocht. Daarna mochten de renners 9 ronden gaan kampen voor de overwinning. Onmiddellijk kwam er strijd in de wedstrijd. Muddeman toonde zich aanvankelijk zeer offensief. In elke ronde kregen we andere renners voor de groep uitrijden. Op 4km van de finish sprong De Groote weg. Frans Verhaegen reageerde, de achtervolgers keken de kat uit de boom en bleven de twee voorop. Frans Verhaegen won vrij vlot van Rudy De Groote, op 15” werd Jacky Coene derde voor Willy Vanden Neste. De groepsspurt op 25” werd gewonnen door Ronny Christiaens voor Etienne Sonck, Guido Van Damme, Ernie Wielandt, de Nederlander Daan Holst en werd Fernand Hermie e.a.

    In St.Kwintens-Lennik moest men het met 37 renners stellen. Vander Slagmolen reed in de eerste van de dertien ronden in een minimum van tijd 2’ boni bij mekaar, en hield het 6 ronden vol. Twee ronden later gingen Abbeloos en Hooyberghs, ze namen 20” voorsprong maar na een tegenactie van Bellemans de man uit de streek werden ook zij opnieuw ingelopen. Een zestal heeft dan nog even op kop gereden. Bij het ingaan van de laatste ronde waagde Vic Peeters zijn kans, maar ook tevergeefs. Toen de spurters zich gingen klaarmaken voor de eindjump gingen Aerts en Poppe hun kans. Ze reden zo sterk dat ze aan de meet 25” voorsprong hadden. André Poppe haalde het vanPaul Aerts en behaalde zijn eerste zege dit jaar.Voor plaats drie was Alfons Scheys de snelste voor Vande Vijver, Willy Abbeloos, Leon Thomas, Roger Jochmans, Fonske De bal, Jos Van Olmen en werd Raymond Steegmans 10de.

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Sid Barras

    Rit 1 Harrogate-Nottingham in de Tour of the North over 214km werd gewonnen door Sid Barras voor onze landgenoot Jos Abelshausen, Gary Crewe, Mick Holmes en was Derek Harrison vijfde.

    In Italië te Fabriano werd de vijfde en laatste proef van de Trofee Cougnet verreden. Na 199km wedstrijd won Michele Dancelli voor Carlo Chiappano zij hadden 20” voorsprong op Primo Mori en Ugo Colombo. Voor plaats 5 was Wilmo Francioni sneller dan de Zwitser Joseph Fuchs, Emmanuele Bergamo, Wladimiro Panizza, de Zweed Gösta Pettersson en maakt Claudio Michelotto de top10 volledig.

    De Acht van Chaam werd in een spurt met twee gewonnen door Tino tabak voor Marian Polansky (Vaderslandloze). Op 10” werd Jos van der Vleuten derde voor Jos Van Beers. Voor plaats vijf op 21” was Gérard Vianen vlugger dan Harm Ottenbros, Wim Prinsen, Ben Janbroers, Pater Kisner en Jan van Katwijk. Van Belgische zijde werd Herman Beysens 12de, Eddy Peelman 16de, Staf Van Roosbroeck 17de.

    Henk Botterhuis werd winnaar bij de liefhebbers voor Bert Broere, Wil van Helvoirt, Herman Snoeijink, Piet Franken, Harrie Lunenburg, Wim Albersen, F. v.d.Enden, Theo Smit en Jan Raas

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Maldegem, moest pechvogel Leon Thomas reeds na de eerste ronde de wedstrijd verlaten. Een ronde verder gingen Bruggeman en Bukacki op premiejacht, reden enkele ronden op kop maar door bandbreuk van Bukacki was even later ook Bruggeman er aan voor de moeite. Er volgden nog enkele schermutselingen maar de beslissing viel toen Vander Linden en Ongenae aan de haal gingen. Zij kregen nog het gezelschap van Debal, Peelman, Pintens en Brands. Voor Ongeane en Brands ging het te snel en werd er met vier naar de meet gereden. Waar het een incidentrijk vertoon werd Peelman won maar de bloemen gingen naar Alfons Debal, en moest Eddy tevreden zijn met plaats vier.Tweede werd Georges Pintens en derde Ludo Vander Linden. Op 36” werd Alfons Leenen vijfde en Alfons Scheys als zesde won de groepsspurt op 40”.

    In Ronse was er nu heel wat meer volk opgekomen om Merckx en zijn tegenstanders aan het werk te zien, dan onlangs voor het BK van de liefhebbers. De renners moesten 60 rondjes draaien. Het was Hervé Vermeeren die op premiejacht ging maar het niet lang volhield. Even zijn Sels en Fuente gaan voorop rijden, daarna was er een poging van David, ook Swerts, Bruyère en Van Schil en Thevenet zijn hun kans gegaan. Het was uiteindelijk Verbeeck die de beslissing afdwong, hij scheen te zullen lukken, maar kreeg nog Swerts en Merckx in zijn wiel. In de spurt was het Eddy Merckx die verrassend won voor Frans en Swerts. Op 100meter volgde Noël Vantyghem, André Dierickx, Bernard Thevenet, Joseph Bruyère, Walter Godefroot, Patrick Sercu en was Georges Vandenberghe tiende.

    25-07-2012 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    De interclub Anderlecht-Evere over 125km,waar 48 renners aan deelnamen, werd gewonnen door Willy Verschueren hij had 22” voorsprong op Joannes Hendrickx, Paul Collaer, Joseph Hennikenne, Jean Cleppe en werd Gustaaf Van Cauter vijfde. De Egmontspurters uit Machelen was primus bij de clubs.

    Te Bornem-Branst had men 63 vertrekkers en was na 117km Theo Dockx die 50 meter voorsprong had op, Frans Tilburgs, Frans Van Looy, Marc Michiels, Jan Lauwereyns, Victor De Valckeneer, Freddy Coeck, Alex Robberechts en Rudi Rijpens wat de top10 betreft.

    Deinze mocht 58 rugnummers uitdelen en was na 94km Daniel De Schrooder die Jacky De Clerck, Marc Stofferis en Johan Neirinckx achter zich liet.

    Een zesde zege was er voor Daniël Pauwels te Vloesberg, waar 51 renners aan de start stonden, hij had 45” voorsprong op Raf Coene, Silvano Delpistola, Francesco Italia en Raf Declercq.

    Patrick Geldhof behaalde zijn zesde overwinning te Lichtervelde, 51 renners namen de start, hij had 10” voorsprong op Daniel Moenaert, Eddy Ronquetti, Bertil Cael en Nico Lesage.

    In Ronse werden 26 renners ingeschreven en behaalde Freddy Maertens zijn 16de overwinning. Plaats twee was voor Christian Despierre die op 1’05” volgde. De Belgische kampioen Lucien De Brauwere als derde had 2’05” achterstand met in zijn spoor, Alain De Puydt, Yvan Ronsse, Jean-Pierre Baert, Frans Assez e.a.

    Zele kreeg Jean Swinnen als winnaar voor Fernand Dewaele en werd de Nederlander Ben Ceulen derde.

    In de Ronde van Polen was het na gisteren opnieuw de Spanjaard José Viejo, nu was hij de beste van zeven in rit 5 Czarna-Ustrzyki Dolne. Twee en drie werden de Polen, Longin Nadolny en Stanislas Gazda. Plaats vier was voor de Spanjaard Jaime Huelamo, dan volgden opnieuw 3 Polen, Stanislas Szreder, Jerzy Bylicki en Jozef Gawliczek.

    25-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    In Groot-Brittannië is vandaag de Tour of the North begonnen met een proloog, deze rittenwedstrijd loopt over zes dagen. Te Harrogate was de Brit Derek Harrison de snelste over 10,4km. Op 10” werden Collin Lewis tweede en Sid Barras derde. Plaats vier en vijf op 20” waren voor Danny Horton en werd Reg Smith.

    In Spanje won Domingo Perurena te Villafranca de Ordizia een wedstrijd over 215km. Verder bestond de top10 uit Agustin Tamames, Juan Zurano, Eduardo Castello, Pascual Fandos, Antonio Martos, Gonzalo Aja, Pedro Torrès, Luis- Pedro Santamarina en Francisco Galdos. Werner was de beste ploeg en was de bergprijs voor Andres Oliva.

    Vijftienduizend toeschouwers hebben te Callac, Raymond Poulidor zien winnen van Felice Gimondi zij hadden 10” voorsprong op de Deen Leif Mortensen en 35” op de Duitser Jürgen Tschan, die 3 Fransen, Christian Raymond, Alain Vasseur, Bernard Guyot achter zich liet. De Nederlander Gerben Karstens versloeg op 1’ de Fransman Jean Vidament voor plaats acht. Cyrille Guimard was ook van start gegaan maar heeft na 15km de wedstrijd verlaten.

    Te Obbicht in Nederland was het Tony Gakens die de bloemen kreeg. Na 120km had hij 19” voorsprong op de Nederlander Wim Kelleners. Voor plaats drie op 1’58” was Jos Van Olmen sneller dan Roger Loysch, Georges Barras, Marcel Omloop, de Nederlander Peter Kisner, Roger Jochmans, Ernest Bens en Lucien Willekens e.a.

    25-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland - Liefhebbers

    .
    Willy Detemmerman

    In Deinze kwamen 37 liefhebbers aan de start, er werd met zes voor de zege gespurt. Jacky Declerck haalde het voor Antoine Bauwens, Albert De Cuyper, Daniël Pauwels, Luc Crauwels en Gerrit Declercq.

    Hannut mocht 55 rugnummers uitdelen, en werd het een tiende overwinning voor Yvan Benaets. Hij haalde het voor Willem Peeters, Roger Loysch, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen, Omer Meeus, André Coppers, Jean-Marie Coenen, Jan Boonen en werd Jos Windows tiende.

    Zijn zevende overwinning behaalde Gerry Catteeuw te Izegem waar hij met 32 anderen de start had genomen. In een spurt met drie was hij sneller dan Marc Renier en Etienne Mattheus. Twintig seconden later was Frans Ligneel sneller dan Norbert Lesage e.a voor plaats vier.

    St.Georges- sur- Meuse kreeg 35 renners aan de start. Na 110km had Yvan Ronsse 1’50” voorsprong op Luc Van Ouytsel, Paul Van Elderen, Frans Lemmens e.a.

    Sint-Maria-Lierde kreeg 43 renners aan de start waar na 110km Herman Deneys de beste was voor Ernie Blommaert, Luc Decroock, Willy Van Elsuwe, Abel Holvoet, Staf Van Cauter, e.a.

    Met 69 vertrekkers was Tielen het best bedeeld, hier was Frans Van Beeck 1 lengte sneller dan Karel Sels, Marc Verbeeck, August Van Looy, Willy Govaerts, Willy Vanden Ouwelandt en Raymond Devos. Op 15” werd Theo Dockx 8ste voor de Nederlander Herman Ketting. Plaats tien was voor Gustaaf Van Gossum op 50”.

    Zwijnaarde kreeg Marc Van De Putte als winnaar die er zijn zevende overwinning behaalde. Hij versloeg in een spurt met twee Willy Detemmerman. Voor Jos van Ransbeeck op 35” was er plaats drie.

    Rit 4 in de Ronde van Polen Hrubieszow-Jaroslaw was 146km lang. Winnaar werd de Spanjaard Jose Viejo op 4” volgde de Pool Stanislas Demel, wiens landgenoot Stanislas Labocha derde werd op 11”. Ook de vierde Stanislas Gazda is een Pool, en werd de Belg Eddy Moreels vijfde, de Nederlander N. Vermeulen eindigde negende.

    24-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Het eerste Tourcriterium vond plaats te Aalst, en heeft heel wat volk op de been gebracht. 45 Ronden kregen de renners te verwerken. Roger De Vlaeminck zopas nog verslagen in Italië wilde zich van zijn beste zijde tonen. Hij ging in het offensief maar kreeg weinig steun. In de twaalfde ronde leek de beslissing te vallen. Verbeeck, Ward Janssens, en Merckx trokken ten aanval. Zoetemelk, De Vlaeminck en Godefroot kwamen aansluiten, dit zestal heeft het 11 ronden volgehouden. Dan is het 20 ronden kalm gebleven. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste ronde, Godefroot demarreerde, nam 100 meter en dan reageerde Swerts. In de spurt kreeg Roger Swerts 1 lengte aan zijn broek van Walter Godefroot. Tien seconden later bood de groep zich aan, het werd een vrij spannend duel waarbij Eddy Merckx tenslotte werd geklopt door Rik Van Linden. Etienne Sonck werd vijfde, Roger De Vlaeminck 6de, Ronald De Witte 7de, Maurice Dury 8ste, Frans Verbeeck negende en Herman Vanderslagmolen tiende.

    Goed op dreef is Noël Vantyghem, te Westrozebeke behaalde zijn derde zege in 1 week. Met 69 had men de start genomen om in 12 ronden 159km te overbruggen. Reeds kort na de start ging Vantyghem al ten aanval, kreeg het gezelschap van de Fransman André Mollet, de Nederlander Peter Kissner en Georges Vandenberghe, een drietal ronden verder kwam ook Ronny Christiaens aansluiten. Hun voorsprong bereikte niet meer dan 1’, en kwam in de negende ronde alles opnieuw samen. Er kwam een spervuur van aanvallen zodat de groep in twee stukken viel. In de voorlaatse ronde was het opnieuw Vantyghem die aanviel, kwamen aansluiten, Hooyberghs, Demeyer, Delaere, Maes, Reyniers, en de Luxemburger Roger Gilson. In een lastig sprintje bergop haalde Noël Vatyghem vrij gemakkelijk voor Raf Hooyberghs, Marc Demeyer en Aimé Delaere. Op 15 meter werd Romain Maes 5de voor Eddy Reyniers en Roger Gilson volgde als 7e 5meter verder. Dirk Baert kwam 40meter te kort om mee te spurten voor winst hij werd achtste voor Walter en Willy Planckaert e.a.

    24-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Onze landgenoot Jos Vonckx won te Dortmund een wedstrijd over 120km.

    In de Ronde van Polen was rit drie een tijdrit over 26km van Bialopole naar Hrubieszow en was de zege voor de Pool Ochot met een tijd van 35’32”. De Spanjaard Jose Viejo werd tweede en de Pool Tadeusz Mytnik die leider werd derde allen in dezelfde tijd.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ludo Delcroix - Essen

    Mark De Poorter won te Beernem voor de Nederlander Bas Hordijk en M. Stoffelis

    In Berlaar was Jos Gijsemans de snelste voor Hugo Gevers en Theo Dockx.

    In Essen was het Ludo Delcroix die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Hij had 35” voorsprong op Victor De Valckeneer en Marc Verbeeck.

    Voor de derde dag op rij een wedstrijd te Harlue nu was Freddy Libouton aan het feest. Tweede werd Marc Louyet en was Luc Van Outsel derde.

    Hollain kreeg Romain Vercauter als winnaar met 2’ voorsprong op Albert Delrue en Chris Despierre.

    Te Hombourg kwamen 59 renners een rugnummer afhalen. Na 100km versloeg André Verbraeken zijn medevluchter Constant Rommes. Op 3’ werd Yvo Lemmens derde voor Antoon Dalmen, Alain Kaye, Roger Vander Flaas en Benny Paulissen zij waren de eerste achtervolgers.

    In Scheldewindeke won Theo Heremans voor Franky Franssens en Luc D’Hont.

    Jean Swinnen behaalde zijn vierde zege te Terlaenen (Overijse) voor Gommaar Van Calster en Jean Van Der Stappen.

    In Torhout waar 63 renners aan het vertek stonden mocht Daniel Moenaert juichen hij versloeg er Lieven Malfait en Gerry Catteeuw, Louis Verreydt, Johan Soenens en werd Freddy Maertens vijfde.

    Pierre Buslot mocht voor de vierde maal juichen, nu te Viane waar hij Freddy Missotten en Alex Van Linden naar plaats 2 3 verwees.

    In Waasmunster was na 104 km Ivan Van De Steen sneller dan Rudy Heyns en Albert De Cuyper.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    .
    Eindwinnaar Milo Hrazdira
    De laatste dag in de Ronde van Luik bestond uit in de voormiddag een tijdrit en daarna een rit in lijn. De tijdrit over 13,6km werd gewonnen door Willy Verschueren die er 19’19” over deed.Plaats twee op 8” was voor de Tsjech Bedrick Smetana zijn landgenoot Jiri Masnus als derde reed 3/100 meer. Plaats vier was voor José Clabots op 16” en werd nog een Tsjech Jan Smolik vijfde.

    De rit in lijn van Warsage naar Rotheux-Rimière over een afstand van 124km werd gewonnen door de Tsjech Milo Hrazdira die 11” voorsprong had op Ludo Noels en Nico Crommen. Voor plaats 4 was Roger Loysch sneller dan de Nederlander Jan Spetgens, de Fransman Guy leleux, Robert Michand, Albert Hendrickx, Raymond Vanstraelen en de Nederlander Nico Van Hest e.a. De eindzege gaat naar Milo Hrazdira die 49” voorsprong heeft op zijn landgenoot Bedrick Smetana en is ook plaats drie voor een Tsjech Jiri Masnus die op 1’04” volgt. Ludo Noels als eerste Belg werd vierde en heeft 1’06” achterstand. Verder in de top10 volgen, 5. Jan Spetgens (Ned) 1’07”, 6.Albert Hendrickx 1’19”, 7. Wim De Vlam (Ned) 1’21”, 8. Henk Broeren (Ned) 1’24”, 9. Jean-Louis Danguillaume (Fr) 1’30” en 10. Guy Minsart op 1’32”. De beste ploeg is uiteraard Tsjechoslovakije.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje werd Sabinanigo-Zaragoza verreden over een afstand van 232km. De zege was voor Segundo Goicoechea die er zijn eerste seizoenszege behaalde. Verder bestond de top5 uit José- Manuel Lopez-Rodriguez, Pedro Torrès, Manuel Blanco en Vicente Lopez-Carill.

    Net niet voor Davide Boifava die gisteren won, nu kwam hij 10” te kort tegenover Giancarlo Polidori die te Verano na 108km mocht juichen. Plaats drie was voor Ole Ritter.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Jos Abelshausen onderschreef te Wuustwezel zijn huidige forme met een verrassende spurtzege op Ronny Vande Vijver. De renner uit Rijkevorsel voelde zich bijzonder sterk tijdens de laatste 40km. Het was hij die de beslissing uitlokte op drie ronden van het einde. Zeven renners konden hem volgen, in de laatste ronde dreef hij zo sterk door dat enkel Ronny niet begaf. In de eindspurt nam hij van ver de leiding, op 80meter van de streep replikeerde Ronny maar was Jos sterk genoeg om deze laatste aanval af te slaan, en zijn zege van vorig jaar te hernieuwen. Op 30” werd Roger Loysch derde, 5” later was Jos van Olmen voor plaats 4 sneller dan de Brit William Bilsland, Frankie Ebo en als 7de Englebert Opdebeeck. De groepsspurt voor plaats negen op 2’35” werd gewonnen door Adolf Huysmans.

    23-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!