Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en buitenland

    In Dendermonde moesten de liefhebbers slechts 70km afleggen. Raf Nobels deed dat in 1.45" en verwees Roger Belaert en Ernie Blommaert naar plaats 2&3.

    Rit 9 in de Ronde van Slovakije ging naar J. Rybar

    31-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Rik Van Looy himself was naar Roeselare gekomen met een ploeg van twintig renners.

    Reeds kort na de start kwamen Pollentier, De Boever, Vermeeren en Bruggeman tot een akkoord, zij kregen 1'05" voorsprong. Toen werd er achtervolgd door eerst, Steegmans en Dierckx en daarna Van Vlierden en David en volgde kort daarna de hergroepering. Even later splitste de groep zich in drie, en ongeveer halfkoers werd er een kopgroep van 36 renners gevormd.

    Een 40km voor het wedstrijdeinde viel de beslissing, acht renners konden zich afscheiden, waarvan in de laatste ronde Willy Planckaert solo naar de meet reed. Op 35" werd Frans Van Looy tweede voor de Nederlanders Cees Priem en Jan van Katwijk. Verder volgden, Noël Vantyghem, Jaak Deboever, Johan Demuynck en Theo Fierens. Vervolgens kwamen op 1'12" Jos Abelshausen en Ronny Vande Vijver toe. Voor plaats 11 op 1'35" was Louis Dierickx sneller dan, Gust Herijgers, Willy Abbeloos, Jacky Coene, Johny Soenens, Michel Pollentier en Daan Holst (Ned).

    31-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Baardegem kreeg na 108km Rudy Brusselmans als winnaar, hij legde de 108km af in 2.49'. Op 1'55" werd Johny Vanderveken tweede voor de Nederlander Petrus Kuys.

    Voor Willy Verschueren uit Hallaar geen 2 op 2 te Huppaye. Na winst eergisteren moest hij het vandaag afleggen tegen Jos Gijsemans zijn gebuur uit Heist o/d Berg en werd Jean-Marie Coenen derde. De 108km werden afgelegd in 2.45'.

    Nederlandse zege te Moerbeke-Waas, Bert Broere was na 110km die hij aflegde in 2.40' sneller dan Roger De Beukelaer en Roger De Backer

    Zijn derde zege behaalde Eric Serlet te Vinkt, na 115km afgelegd in 3uur rond had hij 5" voorsprong op Ghisleen De Clercq en Eric Van Hoecke.

    In de Ronde van Slovakije won de Tsjech Rudolf Labus de achtste rit.

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Een druipnatte Roger Swerts

    De Rummense Sportvrienden kregen 70 renners aan de start en gingen Leenen en de Nederlander van Midden voor de anderen uitrijden. Na amper 6km hadden de twee reeds 1' voorsprong, na een paar ronden werden ze opnieuw ingelopen.

    Vanaf dat ogenblik ging het tempo de hoogte in en heelwat renners staakten de strijd. Toen het na 80km begon te stortregenen was het voor velen het sein om te stoppen, en bleven amper 30 renners in koers.

    Na een poging van Loysch met Verhaegen en In't Ven die niets opleverde was het swerts die toesloeg. Bourguignon probeerde nog op zijn eentje Swerts bij te benen, zag dat zijn poging niets opleverde en liet zich opnieuw afzakken. Dan is Houbrechts op zoek gegaan naar de leider maar die kreeg Van Schil mee als waakhond.

    Roger Swerts won met 35" voorsprong op Tony Houbrechts en Vic Van Schil. Voor plaats 4 op 1' was de Nederlander Jan van Katwijk sneller dan Patrick Sercu, Roger Loysch, Eddy Verstraeten, Eric Leman, Frans Verhaegen, Bernard Bourguignon e.a.

    De beroepsrennerskoers te Haaltert waarvoor zich 47 renners aanboden kende het stereotiep verloop: enkele weinig betekende ontsnappingen in de eerste rond met een maximum voorsprong van 15" voor Van Braekel, Zelck en Tabak (Ned). Nadien een nieuwe poging van Van Braekel en De Cauwer die Abbeloos en Goossens meekregen.

    Deze vlucht liep wat verder vermits men tot 1'15" kon nemen. Halfkoers was echter het hele peloton kompleet en kon de beslissing afgewacht worden. Deze kwam in de 7e ronde, Janssens, Van Staeyen, Hordijk (Ned), Van Clooster, Laeremans, Van Rijmenant, Wuytack, Dillen en opnieuw Goossens geraakten aan een voorsprong van 1'45". Dat zou voldoende zijn om de groep op afstand te houden.

    Gilbert Wuytack verschalkte zijn medemaats in de ultieme kilometers en hield 11" over op Noël Van Clooster, Ludo Van Staeyen, René Dillen, Bas Hordijk (Ned), Paul Laeremans, Ward Janssens, Eddy Goossens en Fernand Van Rijmenant. De Colombiaan Giovani Jimenez werd op 3' 10e. De groepsspurt 15" later werd gewonnen door Richard Bukacki voor Leopold Vanden Neste e.a.

    Met 37 renners aan de start was Kortemark het minst bedeeld van de drie wedstrijden.

    Willy Van Malderghem leek bijzonder zijn zinnen gezet te hebben op een dikke premie, die over enkele spurten te verdienen viel. Die vette kluif van 5.000 fr. haalde hij, maar daarbij strekte hij zich met de gedachte iedereen uit de groep van 17, waarin hij rondenlang aan de spits reed, aan te kunnen. Enkele kms voor de eindstreep in het zicht kwam, waagde hij dan ook zijn kans.

    De eerste die reageerde was Jacky Coene en zijn voorbeeld werd gevolgd door Daniël Verplancke maar zij slaagden er niet in Willy te vervoegen. Jacky Coene werd 2e op 20" en volgde Daniël Verplancke op 32". De groepsspurt op 45" werd gewonnen door Noël Vantyghem voor Gerry Catteeuw, José Van Ackere, Willy Vanneste, Roger Verschaeve, Daan Holst (Ned), Fernand Bruggeman e.a.

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De Fransman Jean-Jacques Fussien heeft na gisteren nu ook de laatste rit gewonnen in de Vuelta a Cantabria. Rit 5 Polanco-Santander over 119km legde de winnaar af in 3.07'30". Opnieuw moest Domingo Perurena zich gewonnen geven. Plaats drie was voor Agustin Tamames gevolgd door José-Luis Abilleira en werd onze landgenoot Roger Rosiers 5e.

    Eindwinnaar Jesus Manzaneque legde de 772km af in 21.42'19" en had 47" voorsprong op Luis Ocana en 1'44" op Miguel-Maria Lasa. Verder bestond de top10 uit, 4.Bernard Labourdette (Fr) 2'02", 5.José-Antonio Gonzales-Linarès 2'09", 6.Alain Santy (Fr) 2'43", 7.José Pessarodona z.t., 8.Antonio Martos 2'49", 9.Domingo Perurena 2'53" en op 10.Francisco Galdos 3'06".

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Reeds gedurende de eerste ronde te Geraardsbergen gingen van de 62 vertrekkers, Bruggeman en Vanspringel er vandoor, maar meer dan 200 meter kregen ze niet. In de derde ronde mochten, Janssens, Ebo, Van Braekel, Soenens en Deschoemaecker even wegrijden. Een goed rijdende Van Brakel ontliep in de zevende ronde de nogmaals de groep, nu met Vanryckeghem en opnieuw Vanspringel. Ritserveldt kwam tot bij de leiders maar bracht Merckx himself de groep tot bij de drie vooraan. Eddy ging dan zelf met Verbeeck, Maertens en De Witte. Onder impuls van Godefroot en Vanspringel viel de groep na een eerste hergroepering in twee stukken uit elkaar. We kregen aldus 15 renners aan de leiding tot 3km van het einde. Jos Huysmans ging solo naar de meet en hield 50 meter over op Eddy Cael, Jos Deschoenmaecker, Ronald De Witte, Etienne Van Braekel, Luc D'hondt, Daniël Vanryckeghem, Freddy Maertens, Herman Vanspringel, Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Eddy Merckx en Franky Ebo. Op 5'30" werd Aimé Delaere 15e voor Lucien De Brauwere e.a.

    De druivenkoers te Overijse heeft een spetterende finale gekend toen, in de voorlaatste ronde der tien af te leggen ronden, Roger Swerts, Tony Houbrechts, Staf Hermans en Jos Van Olmen oprukten uit een kopgroep van dertien.

    Van Olmen bezweek echter onder het geweld van Swerts, zodat ze met drie naat de finish reden. Op de laatste beklimming van de Schaveiberg liet Swerts zijn medevluchters achter. Roger won met 5" voor Gustaaf Hermans en Tony Houbrechts. Op 45" werd Leon Thomas 4e voor Hervé Vermeeren, Ludo Noels, Roger Kindt, Jean Vanderstappen, Tino Tabak (Ned) Julien Van Lint e.a. Roger De Vlaeminck en Willy Planckaert hebben de wedstrijd niet uitgereden.

    Voor de 31ste uitgave van de G.P. van Putte namen 59 renners de start. Er was een massale belangstelling maar hebben de renners er geen denderend vertoon van gemaakt. In het eerste gedeelte heeft Eddy Verstraeten zich in de kijker gereden maar kreeg nooit meer dan 30". Ook enkele andere pogingen kenden geen succes, zodat twee ronden van het einde nog 47 renners samen waren.

    Het werd een massaspurt vrij vlot gewonnen door de Nederlander Richard Bukacki voor zijn landgenoot Jan van Katwijk, Frans Verhaegen, Jos Schoeters, Jos van Beers (Ned), Staf Van Roosbroeck e.a.

     

     

     

     

     

     

     

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Jacques Fussien

    De Fransman Jean-Jacques Fussien ploegmaat van Ocana heeft de 4e rit in de Vuelta a Cantabria gewonnen. Remosa-La Corrales over 212km heeft hij in 5.58'35" afgewerkt. Verder bestond de top5 uit, drie Spanjaarden, Domingo Perurena, Pedro Torres, José-Antonio Ponton en Alain Santy landgenoot en ploegmaat van de ritwinnaar.

    In Frankrijk werd de Route Nivernaise betwist, met start en aankomst te Cosne-sur-Loire. Na 260km werd er met 7 voor de zege gespurt.

    Jean-Pierre Danguillaume was na 6.33'08" wedstrijd de snelste van de koplopers. Na hem volgden Raymond Poulidor, Serge Lapébie, Michel Perin, Claude Tollet, Règis Ovion en Jean-Claude Meunier. De groepsspurt op 2'11" voor de 8e plaats werd gewonnen door Jean-Luc Molineris voor Cyrille Guimard, Règis Delepine e.a.

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers- binnen- en buitenland

    .
    Paul Wellens


    De Nederlander Mathieu Buckx was na gisteren te Erwetegem nu ook in Châtelineau waar men met 33 aan de start stond te sterk voor onze landgenoten. Nu verwees hij na 100km afgelegd in 2.40' Roger Vanderavero naar plaats 2. Op 39" was Rudy Pevenage voor plaats 3 sneller dan, Michel Leclercq, Jean-Claude Rogge, Joël Chanoin, Van Belle, Marcel Louyet, Roger Loysch en is met André Coppers de top10 volledig.

    In Dendermonde mocht men de zegebloemen overhandigen aan Walter Dingemans waarmee zijn teller op 5 staat. Na 70km die werden afgelegd in 1.55' was hij sneller dan Wilfried Wesemael en Benoni Michiels.

    In Destelbergen mocht men 43 rugnummers uitreiken. Hier kwam de winnaar uit Limburg, Paul Wellens die zijn totaal op 3 bracht had na heeft de 100km afgelegd in 2.25'. Op 5" was Leo Huysmans sneller dan Ivan Van de Steene, Alain Desaever, Ludo Bruylandts e.a.

    Antoine De Meyer bracht met zijn overwinning te Sint-Martens-Latem zijn aantal zeges op 5. De dichtste ereplaatsen waren voor Eddy Vanhaerens en Ghisleen De Clercq. De 110km werden afgelegd in 2.25'.

    In de Ronde van Slovakije was er in de 7e rit winst voor de Tsjech Miroslav Sykora.

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK- ploegentijdrit

    .
    Rusland - Polen - Zweden

    Voor de Belgische liefhebbers op de wereldkampioenschappen is een nieuwe rouwdag achter de rug. Waar de baanrenners er niet het minst van terecht gebracht hebben, heeft de eerste wedstrijd op de weg al een even ontgoochelende eindresultaat gekregen.

    De vier die ons land vertegenwoordigde, Alex Van Linden, Willy Govaerts, Rudi Rijpens en Marc Meernhout hebben in de 100km tijdrijden per ploeg een zware nederlaag moeten incasseren.

    De 17e plaats op 23 is een schril kontrast tegen de twee voorbije resultaten. Verleden jaar werd België 4e op de Olympische Spelen maar mocht na de deklassering van Nederland het brons in ontvangst nemen. In 1971 te Mendriso werd de wereldtitel behaald door het viertal, Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter, Louis Verreydt en Ludo Van der Linden.

    De wereldtitel was voor de Polen met Lujan Lis-Ryszard Szurkowski-Stanislas Szozda en Wojcieh Mytnik die de 100km hebben afgelegd in 2.03'29" of een gemiddelde van 48km589 . Bij nader toezien bleek dat er slechts 96km zou zijn gereden waardoor men naar een gemiddelde van 46km645 is gezakt.

    Op twee eindigde Rusland op 1'42" hiervoor reden, Mikhailov-Kommatov-Goukhov en Sinitzin. Plaats 3 op 3'12" was voor Zweden met Fagerlund, Filipsson, Hansson en Nilsson.

    Door de dopingsaffaire op de O.S. verleden jaar kreeg Nederland een slechte startpositie. De traditie wil dat de ploegen worden ingedeeld naar de uitslag van het vorige wereldkampioenschap. In de Olympische jaren gelden de uitslagen van de Olympische Spelen.

    Als "strafmaatregel" moesten de Nederlanders als tweede ploeg achter Chili vertrekken. Na 25km had Nederland al 1' goedgemaakt op de Chilenen. Bij de tweede doortocht reden zij reeds op kop, en werden door de transfeer van Cruyff naar F.C.Barcelona door de Spanjaarden aangemoedigd. Alleen Zweden, Noorwegen, Polen en Rusland waren in de eerste 25km sneller.

    Een km verder sloeg het noodlot toe Gevers had spaakbreuk en kreeg een nieuw wiel. De Hertog, sleepte zijn ploeggenoten naar De Waal en Knetemann die vooruit waren gereden. Hoe hard de Nederlanders ook nog reden verder dan een vijfde plaats geraakten zij niet. De vier Nederlanders Fedor Den Hartog, Wim De Waal, Ad Gevers en Gerrie Knetemann werden op 4'38" slechts vijfde.

    .
    De ongelukkige Nederlanders

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In de 100km tijdrijden per ploeg reden vijf Nederlanders mee. In de Canadese ploeg reed ook Henk Koning, een talentvolle wegrenner uit Toronto die 13 jaar geleden met zijn ouders naar Canada was geëmigreerd.

    Vlak voor start van het wereldkampioenschap 100km tijdrijden voor ploegen diende Polen een protest in tegen de samenstelling van de Russische ploeg. Aan de start ontdekte de Poolse ploegleider dat Rusland twee renners had opgesteld die niet aan de UCI waren opgegeven. Het protest dat onder voorbehoud was ingediend werd niet in behandeling genomen omdat Polen won.

    Zweden , dat derde werd hoorde na afloop van het WK over het Poolse protest maar toen was het echter te laat zodat de jury de uitslag handhaafde.

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Eric Van Lent

    Erwetegem kreeg na 101km een Nederlander als winnaar Mathieu Buckx die er 2.28' over deed. Plaats twee was voor Johan Van Uffel en was plaats 3 voor Fred. Becaus.

    Zijn tiende overwinning behaalde Eric Van Lent te Haaltert waar hij na 110km afgelegd in 2'28" met voorsprong toe kwam. John Bollaerts als 2e kwam 15" later over de streep voor Johny Vanderveken.

    Een 3e overwinning behaalde Willy Verschueren te Huppaye. Na hem werden Guy Minsart en Luc Van Ouytsel 2&3.

    In de einde seizoenwedstrijd van Kaprijke speelden de Meetjeslanders de hoofdrol.

    Van de 38 deelnemers maakten er 9 renners deel uit van de beslissende ontsnapping. Ivan De Vriendt won uiteindelijk met 35" voorsprong op Kamiel Dhooghe en Eddy Cackaert. Vijf tellen later was Dirk Van Den Berghe de snelste voor de 4e plaats door de rest van de leiders achter zich te houden. Wilfried Vyncke 5e, Rudy Hesters 6e, Frans De Belie 7e, Martin De Clercq 8e, Alex Claeys 9e en Dirk Kosolowski vervolledigen de top10.

    Te Lendelede zag men Eric Rosseel zijn 5e wedstrijd winnen. Plaats 2&3 waren voor Gilbert Van Compernolle en Fr. Van Marcke.

    Merendree kreeg Albert De Cuyper als winnaar en brengt zijn totaal op 3. Hier werden Lucien De Volder en Jack Desmet 2&3.

    François hield te Moerkerke-Waas twee Nederlanders achter zich. De jongere broer van Albert won voor Peter Godde en Bert Broere.

    In Roeselare liet na Dirk Ongenae 100km Eddy Ronquetti en Gilbert Eeckhout achter zich.

    Onze landgenoot Bernard Draux was de beste in de zesde rit van de Ronde van Slovakije.

     

     

    28-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaal Sels

    .
    August Herijgers

    Van de 117 renners aan de start van de beker Sels te Merksem stond enkel Frans Verbeeck niet in de clubtrui. De trui van de Stoempers uit Leuven moest plaatsmaken voor zijn nationale trui.

    Wel was Frans dominerend van bij de eerste kilometers, heeft in het wedstrijdeinde talloze keren gepoogd zijn tegenstanders te verschalken. Maar niemand gaf hem een meter vrijheid. Door de vele premies zijn er gans de wedstrijd heelwat ontsnappingen tot stand gekomen, die echter nooit ver droegen. De eerste ernstige uitval kwam er half wedstrijd, toen Van Sweevelt, Spruyt en Vrijders gingen aanvallen en even later Pintens en Brusselmans aansloten. Dit vijftal mocht tot 1' voorsprong nemen maar moesten zich 5 ronden voor het einde gewonnen geven.

    Bij het ingaan van de laatste ronde boden zich nog meer dan 100 renners aan, waarbij ook nog heelwat liefhebbers. Op 8km van het einde is een bijzonder sterke August Herijgers ten aanval getrokken en won na 2 jaar wachten op een zege bij de profs nu zijn tweede wedstrijd in 1 week.

    Op 25" werd Vic Van Schil tweede voor Florimond Van Hooydonck (liefh.) zij waren de naaste achtervolgers.

    Frans Verbeeck volgde 35" en was voor plaats 4 sneller dan Rik Van Linden, Herman Vrijders, Herman Vanderslagmolen, Frans Van Looy, Roger De Beukelaer (liefh.), Willy Teirlinck, Freddy Maertens e.a.

    De Dijlespurters uit Mechelen met 24 punten won de interclub voor Egmondspurters
    36p., Lierse , de Lagevrienden en Hoboken .
    .
    Spurt plaats 4

    28-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Arnaldo Caverzasi


    Vandaag reden de renners in de Vuelta a Cantabria in de 3e rit van Noja naar Remosa waarvoor zij 215km dienden te overbruggen.

    Antonio Menendez had er 6.27'50" voor nodig en won in de spurt voor, Domingo Perurena, Miguel-Maria Lasa, Antonio Martos en Luis Ocana, Vicente Lopez-Carril, Francisco Galdos, Jesus Manzaneque, Gonzales-Linares, José Pessaradona en de Fransaman Bernard Labourdette. De leiderstrui blijft in het bezit van Jesus Manzaneque.

    In Frankrijk werd er gekoerst te Plouay en behaalde Jean-Claude Largeau er zijn eerste overwinning. Na 205km die werden afgelegd in 5.09' had hij 42" voorsprong op Gilbert Bellone, 45" op Guy Sibille, Robert Mintkiewicz volgde op 1'17" en eindigde voor Regis Delepine, Cyrille Guimard e.a.

    De laatste Italiaanse grote koers in het vooruitzicht van het wereldkampioenschap, de Coppa Agostoni, is gewonnen door Arnaldo Caverzasi die 8" voorsprong had op, Giancarlo Santambrogio, Franco Bitossi, Davide Gazzola en werd onze landgenoot Joseph Bruyère op plaats 5 de eerste buitenlander. Gimondi, Merckx en Roger De Vlaeminck eindigden in het grote peloton op meerder minuten van de winnaar.

    28-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Thevenet

    In de Vuelta a Cantabria werden vandaag 2 ritten afgewerkt, men begon met een rit in lijn en daarna volgde een race tegen de tijd.

    Rit 2a) Solares-Noja was 91km en werd na 2.30'17" gewonnen door de Fransman Jean-Jacques Fussien die sneller was dan de ritwinnaar van gisteren, Domingo Perurena, Javier-Francisco Elorriaga, onze landgenoot Roger Rosiers en op 5. José- Luis Abilleira.

    Rit 2b) Gama-Santona moest er 24km gekoerst worden tegen de klok. De beste tijd werd verwezenlijkt door Jesus Manzaneque die er 6'12" over deed. De tweede Luis Ocana moest al 47" prijsgeven. Verder bestond de top5 uit, 3.Miguel-Maria Lasa 1'44", de Fransman Bernard Labourdette 1'44" en José-Antonio Ponton op 1'47". Door zijn zege in de tijdrit mag Manzaneque ook de leiderstrui aantrekken.

    Voor Bernard Thevenet was er na 108km winst te Montceau in Frankrijk. Stonden mee op het podium Jean-Pierre Danguillaume en Charles Rouxel.

    27-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buiteland

    .
    Johan Peels

    Te Alken kwamen 50 renners aan de start. Bruno Jaremko reed na 105km die werden afgelegd in 2'40" met 2'voorsprong solo over de streep. Na hem werd er met acht voor de 2e plaats gespurt. De Nederlander Hub Geilenkirchen was sneller dan zijn landgenoot Peter Kuys, onze landgenoot Georges Bortels, de Nederlander Mathieu Maessen, onze landgenoten, Jean Bemong, Op de Beeck, Smeets en H.Marx.

    Nummer drie is binnen voor Maurice Bellet. Te Bertrix was hij na 90km sneller dan Joseph Hensen en Jean-Pierre Dartet.

    Een vijfde zege behaalde Bertil Cael te Komen na 105km versloeg hij in een spurt met twee Lieven Malfait. Op 30" volgde Eric Rosseel als 3e.

    Na gisteren te Brakel was het nu te Geraardsbergen opnieuw prijs voor Paul Lannoo wat zijn aantal overwinningen op 14 brengt. Thuisrijder Rudy Pevenage veroverde op 30" plaats 2 voor de Brit Terry Carroll.

    Grez-Doiceau kreeg Wim Schroeyens na 104km als winnaar. Na 2.34' wedstrijd had hij 2' voorsprong op Frans Costermans die de Nederlander Johan Peels achter zich liet.

    In Jupille-sur-Meuse namen de Nederlanders het ganse podium in. Na 100km die werden afgelegd in 2.25' werd 1. Frits Slüper, 2. Henk Smits en 3. Bennie Ceulen.

    Rik Van Horenbeke moest in zijn Overijse tevreden zijn met een 3e plaats. Na 110km die werden afgelegd in 3uur moest hij winnaar Jozef Janssens en Henri Vandenbrande laten voorgaan.

    Rit 5 in de Ronde van Slovakije werd rit 5 gewonnen door de Tsjech Vlastimil Moravec.

    27-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan - Nederland boven

    .
    De Wit - Stam


    De finale bij de stayers is een eentonige strijd geworden. Twee van de drie Nederlanders aan de start, Piet De Wit en Cees Stam bleven gedurende vele ronden boven elkaar hangen. Uiteindelijk won Stam de wereldtitel dit met 1 wiel voorsprong op De Wit, die in de laatste 3 minuten een felle eindstrijd had ingezet.Het heeft wel veel vraagtekens opgeroepen. De Fransman Christian Raymond behaalde brons, hij had 795meter achterstand. Onze landgenoot Romain De Loof moest tevreden zijn met een vierde plaats op 1040meter. De derde Nederlander Nico Been heeft de strijd gestaakt.

    Bij de huldiging klonk het "s Wiens Neerlands bloed door d'aderen vloedt". Na de ereronde ontdekten de UCI-organisatoren de kapitale fout en zette de nieuwe plaat met het Wilhelmus op.

    27-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan - goud

    .
    Robert wereldkampioen

    In de 1/2 finale sprint won onze landgenoot Robert Van Lancker vrij gemakkelijk van de Italiaan Borghetti. En in de tweede wedstrijd versloeg de Italiaan Turrini zijn landgenoot Cardi.

    In de kleine finale werd het brons gewonnen door Ezio Cardi en moest Luigi Borghetti met een vierde plaats tevreden zijn.

    In de eerste reeks van de finale reed Van Lancker aan de leiding, dreef bij het ingaan van de tweede ronde het tempo op en liet zich verrassen door Turrini bij het uitkomen van de voorlaatste bocht.

    Turrini dook inderdaad onder Van Lancker door. Onze landgenoot stak onmiddellijk de hand in de hoogte ten teken van protest. Even later werd de Italiaan door de rechters gedeclasseerd omdat hij de baan had verlaten.

    In de tweede reeks heeft onze landgenoot het bewijs willen leveren dat hij 's werelds snelste spurter is. De Italiaan vertrok ditmaal aan de leiding, zeer langzaam. Van Lancker wist maar duidelijk dat de Italiaan hem een surplace wilde opdringen. Daarom ook ging de titelverdediger, op het ogenblik dat zijn tegenstrever stilstond, bij het begin van de twede ronde (van de drie) plots uit volle macht wegspurten.

    Twee ronden lang stoof Robert als een boliede over de Anoetabaan en voor de Italiaan betekende zulks de zwaarste nederlaag die hij ooit had moeten incasseren

     

     

     

     

     

     

     

     

    27-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De gekende en veelbelovende liefhebber uit Mortsel Edmond Verbruggen heeft besloten met het wielrennen te stoppen na het einde van dit seizoen.

    Het ging hem de laatste tijd niet volledig naar zijn zin en met een diploma voor het bouwbedrijf op zak gaat hij het zekere voor het onzekere nemen.

    Dit jaar won hij de G.P. Bodson te Sint Joris-Weert, te Deurne-Bt, Mere en Hombeek.

    26-08-2013 om 06:52 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De laatste rit in de Italiaanse Settimana Bergamasca werd gewonnen door Giovanni Sabbadini.

    De eindwinst was voor Gaetano Baronchelli die 1'14" voorsprong had op Pierluigi Fabbri en volgde de derde Daniele Mazziero op 1'59".

    In het Luxemburgse Tetange werd Edy Carier winnaar voor onze twee landgenoten, Roland Wiscour die op 4'25" volgde en had de derde Jean-Marie Wanlin 7'30" achterstand.

    In de Ronde van Slovakije werd rit 4 gewonnen door de Tjech Jiri Vicek

    26-08-2013 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Cornelia van Oosten-Hage

    Voor de dames was er de finale achtervolging. Het goud was voor de Russische Tamara Garkoushina die 4'01"60 reed over de 3km. De Nederlandse Cornelia van Oosten-Hage kreeg het zilver, haar tijd was 4'04"48. Voor het brons was er strijd tussen twee Britse vrouwen. Baryl Burton 4'08"38 haalde het van Carol Barton 4'12"31.

    In de 1/2 fond bij de profs werd de herkansing verreden. De Fransman Christian Raymond won de 1e reeks voor de Nederlander Nico Been. De Duitser Axel Krause staakte de strijd. Aangezien de 2e reeks werd stopgezet gaan enkel de Fransman en de Nederlander mee naar de finale.

    In de 1/4 finale Olympische achtervolging gaan, Polen, Duitsland, Groot Brittannië en Nederland naar de 1/2 finale.

    Bij de profs werden de 1/4 finale sprint betwist. Onze landgenoot Robert Van Lancker en drie Italianen Ezio Cardi, Luigi Borghetti, GiordanoTurrini gaan naar de 1/2 finale.

    26-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq

    In de laatste rit van de Ronde van Namen, Floreffe-Eghezée over een afstand van 140km mocht André Delcroix voor de vierde maal het zegegebaar maken. Met vier heeft men voor de zege gespurt, Freddy Libouton werd 2e voor Jacques Martin en Johan Van Uffel. Op 10" volgde Pierre Sonnet als 5e.

    De eindwinnaar Jacques Martin heeft 1'34" voorsprong op Eddy Van Hoof, 1'38" op Francis Deminne, als 4e heeft Alain Kaye 2'10" achterstand. Plaats 5 is voor Jean Weymans op 2'27".

    Aartselaar kreeg Alex Robberechts als winnaar en werden Paul Huygelen en Jan Lauwereyns 2&3.

    Na 75km te Bierbeek mocht Romain Bellis voor de 8e maal jubelen. Na hem werden Frans Deconinck en Leo Coeck 2&3.

    Borgworm kreeg de Nederlander André van Maezelingen als winnaar, hij legde de 105km af in 3.10'. Mochten mee op het podium, Ludo Taskin en Jean-Pierre Dartet.

    Zijn derde zege behaalde de Spanjaard Lorenzo Alaimo te Bousval waar hij onze landgenoten Louis Van Rompaey en Carl Vandenbroucke achter zich liet.

    Nummer 13 is binnen voor Paul Lannoo, te Brakel liet hij na 109km Eric Jacques en Dirk Vanden berghe achter zich.

    Denderleeuw waar 36 renners de start namen mocht na 105km Roger Schouppe de zegebloemen in ontvangst nemen. De drie renners die door hem werden afgetroefd waren, John Scheirlinck, Willy De Bondt en François Matthys. Op 1'30" was Hedwig Bloem de snelste voor plaats 5 voor Roger Van Lierde, Luc Dhoeckers e.a.

    Ivan Van de Steenebehaalde zijn 9e zege te Hamme, Frans Costermans en August Van Looy eindigden op de dichtste ereplaatsen.

    In het Waasland laten de plaatselijke renners enkel de kruimels voor de tegenstanders. Ook hier in Kemzeke was er eentje te sterk nl. Ghisleen De Clercq. Hij liet de overige 42 deelnemers achter zich door met voorsprong te finishen. Dan volgde een duo zijnde Alex Claeys en Arthur Rooms. Een spurtje voor de 4e plaats gaf Walter Dingemans als winnaar voor Martin De Clercq die alzo 5e werd.

    Voor eigen volk te Kortenaken heeft André Coppers met 50" voorsprong zijn 10e zege van het seizoen behaald. Tijdens de laatste van de 10 af te leggen ronden begon hij aan zijn solovlucht, die hij met succes wist te bekronen.

    Voordien had de Nederlander Bert Pronk de koersgeschiedenis geschreven. Hij ontsnapte uit de groep van 37 renners in de 4e ronde en werd slechts in de allerlaatste ronde bijgehaald door vijf renners. En begon André aan zijn nummertje. Benny Schepmans werd tweede voor, Gommaar Van Calster, Bert Pronk (Ned), André Liekens en Willy Verschueren. Op 2' was Marcel Pauwels de snelste voor plaats 7 en kon René Wuyckens zich als 11e plaatsen.

    In Kortrijk moest er 105km gekoerst worden en was Daniël Deschrooder de beste van de 56 die aan de start stonden. Na hem volgden, Eric Serlet, Marc Deseyne, Serge Vandaele, Eric Van Hoecke, Frans Lambert e.a.

    Menen mocht 31 rugnummers uitdelen. Na 110km kwam Carlos Cuyle met 50" voorsprong als eerste over de streep. Gilbert Eeckhout werd tweede voor Norbert Dujardin. Dan volgde op 1' Luc Catry die Noël Pottier, Roger Vandewalle e.a. achter zich liet.

    Moha kreeg de Nederlander Freddy Becker als winnaar, hij liet Jean-Marie Bonfond en René Habeaux achter zich

    In een spurt met twee te Mol was Jos Jacobs sneller dan Marcel Peeters. Op 18" volgde Ludo Peeters als 3e.

    Te Opgrimbie bleven de 29 renners 4 ronden van de 25 samen. Onder impuls van Bemong en Verboven geraakten 13 renners voorop. In de 21e ronde liet Verboven zijn gezellen achter, hij kreeg nog het gezelschap van 6 anderen. In de voorlaatste ronde ging de plaatselijke renner Jean Bemong zelf ten aanval, nam 100 meter en behield deze tot aan de meet. Plaats 2 was voor Gustaaf Verboven, de Nederlander Petrus van Pol, Jacky Frijns, Cor Tuyt (Ned), Ward Pels en Johan Claessens.

    Tienen kreeg Emiel Gijsemans als winnaar voor Marc Van Ouytsel en Al. Viskens.

    26-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Studenten

    Het Belgisch kampioenschap voor studenten, ingericht door de sportvereniging van de Gentse Universiteit in samenwerking met het sport-en feestkomitee St.Martens-Latem werd een succes.

    De wedstrijd werd volledig beheerst door het duo Coeckaerts en Tyteca. Deze twee reden in de eerste van de 13 ronden weg en behielden steeds een 30" voorsprong. Leenaerts en Puttaert probeerden vruchteloos bij de twee koplopers te komen, maar 3 ronden voor het slot werden de vluchters dan toch ingelopen, nadat Puttaert, Veldeman de kampioen van vorig jaar en Van Meel zich voor de wagen hadden gespannen.

    Wat niemand verwachtte gebeurde. Coeckaerts en Tyteca lieten opnieuw iedereen in de steek. In de laatste ronde rukte de niet verwachte Coeckaerts zich los en won onbedreigt.

    De 21-jarige student van Onze-Lieve-Vrouw-Tielt, die shool loopt te Mol voor een diploma van technisch ingenieur, reed dit jaar zijn eerste koers.

    Omer Coeckaerts legde de 84km af in 2.08' voor Roland Tyteca. Op 5" werd Johan Decleir 3e en volgden op 10" Marnix Furnière, Hubert Paelinck, R. Desmijter, Frank Veldeman, Antoine De Roo, José Depypere en op 10. Benjamin Mahieu.

    26-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Niet minder dan 118 renners waren voor de "Leeuwse pijl" opgekomen en daaronder een bijna voltallige Molteni-ploeg.

    Er waren 2 ronden van 24,5km af te leggen, vijf van 16km en vijf andere van 11km, waarin telkens een strook van 8km kasseien. Hebben deze de groep niet uit elkaar kunnen rafelen, dan veroorzaakten zij toch heel wat opgaven.

    De Columbiaan Jimenez, sedert enkele jaren te Halle gevestigd heeft een verdienstelijke wedstrijd gereden. Hij is het die, na enkele schermutselingen te Gaasbeek (km38) wegreed, tot 1' voorsprong nam en pas bij de 80ste km werd gegrepen onder impuls van Zelck en Bruyère.

    Bij km. 120 ging Jimenez alweer, nu met De Witte en even verder kwam Stevens aansluiten. De Witte reed lek en de twee overigen werden bijgehaald door Spruyt, Verhaegen en D'Hondt. Meteen waren de kleine ronden ingezet en gaf Vanspringel na bandbreuk op en werden de koplopers gegrepen. De Molteni's namen nu de controle over en werd elke aanval verijdeld. Toen Pintens toch weggeraakte werd een bandbreuk hem fataal, ook Merckx moest in het zicht van de finish afstappen. Verbeeck, Swerts en Teirlinck hebben beurtelings hun kans gewaagd echter zinder succes.

    In de spurt was net als gisterenavond te Poperinge Freddy Maertens de snelste nu voor, Willy Teirlinck die op 1 lengte volgde, Frans Verhaegen, Rik Van Linden, Willy Planckaert, Jean-Pierre Berckmans, Maurice Dury, Bernard Bourguignon, Gerben Karstens (Ned), Johny Soenens e.a.

    Assebroek kreeg slechts 32 renners aan de start die er niet veel van bakten. Even hebben Ritserveldt, Bruggeman en Vermeeren met een bonus van 1' mogen voorop rijden. Dan was het de beurt aan Demol die het 40km volhield.

    Met nog enkele ronden voor de boeg reden Vanden Neste en Van Lint weg en won Leopold vrij vlot van Julien. Uit de groep sprong Jaak De Boever nog weg en eigende zich de derde plaats toe. Voor de vierde plaats was Tony Daelemans sneller dan Herveé Vermeeren, Fernand Bruggeman e.a.

    26-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    Domingo Perurena heeft in Spanje de eerste rit gewonnen van de rittenwedstrijd Vuelta a Cantabria 26 -30/8.

    Santander-Pedrena was 111km die werden afgelegd in 3.15'. Na Domingo bestond de top 5 verder uit, 2.José-Luis Viejo, José-Luis Abilleira, Javier-Francisco Elorriaga en werd na de 4 Spanjaarden, de Fransman Alain Santy vijfde.

    In Frankrijk werd Raymond Poulidor nog maar eens winnaar, te Lescouet-Jugon had hij na 92km een voorsprong van 18" op Raymond Martin en werd Jacques Botherel derde.

    De Deen Ole Ritter heeft in Italië het criterium van Valdengo gewonnen. Hij legde de 101,8km af in 2.56'. Op 1'15" was De Vlaeminck de snelste voor de tweede plaats. Roger liet Wladimiro Panizza, Franco Bitossi, Felice Gimondi e.a. achter zich.

    In Nederland won Jan van Katwijk na 100km te Ossendrecht waar hij in een spurt met twee Gérard Vianen achter zich liet. Op 25" volgde Jos vander Vleuten.

    26-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Pijnen - Porter - Bracke
     

    Met Ferdinand Bracke in de achtervolging hebben wij onze eerste medaille.

    In de eerste halve finale moest Ferdinand Bracke 6'16"83 de meerdere herkennen in de Nederlander René Pijnen die 6'16"28 liet afdrukken.

    In de tweede halve finale won de Brit Hugh Porter 6'05"15 van de Deen Mogens Frey 6'12"73.

    In de finale won Hugh Porter 6'02"97 vrij vlot van René Pijnen 6'12"47.

    De kleine finale werd gewonnen door Ferdinand Bracke die 6'05"84 reed wat hem brons opbracht, zijn tegenstrever Morgens Frey reed 6'12"12.

    In de snelheid werden de reeksen afgewerkt, onze landgenoot Robert Van Lancker heeft zich geplaatst voor de 1/4 finale. Ook de Nederlander Leijn Loevesijn heeft zich geplaatst.

    Willy De Bosscher won in de herkansingen van de Amerikaan Snedden, maar werd later door Cutting eveneens een Amerikaan verslagen en was het over voor Willy.

    De Nederlander Klaas Balk won eveneens in de herkansingen, hij versloeg de Japanner Madarame, maar werd door de Japanner Abe naar huis gestuurd.

    Bij de stayers begon men met de reeksen, in reeks a won de Nederlander Cees Stam, zijn landgenoot Piet de Wit was de beste in reeks b waarin Romain De Loof tweede werd. Deze drie renners mogen naar de finale.

    Door zijn 2e plaats in de herkansingen mag de derde Nederlander Nico Been eveneens naar de finale.

    In de Olympische achtervolging liefhebbers reden voor België, Marc Meernhout, Etienne Vander Helst, Herman Van Gansen en Alex Van Linden met een 11e plaats was het voor hen over.

    Voor Nederlander reden, Gerardus Fens, Peter Nieuwenhuis, Herman Ponsteen en Roy Schuiten met een 8e plaats mochten zij naar de 1/4 finale.

    Winnaar werd Oost-Duitsland die door de onvoorzichtigheid van een official in de allerlaatste meters ten val kwam. De jury nam de uitzonderlijke omstandigheden in overweging en nam de stand van beide ploegen bij het ongeval. Al hadden zij de totale afstand niet afgelegd toch werden de Oost-Duitsers tot overwinnaars uitgeroepen en de Britten die daardoor 2e werden aanvaarden sportief de beslissing van de jury.

    25-08-2013 om 14:30 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Paul Wellens

    In de Ronde van Namen werd rit 4 Ciney-Bioul gewonnen door Johan Van Uffel die de 130km aflegde in 3.30'. Hij had 53" voorsprong op Marc Verbeeck, Marcel Louyet, Christian Moreau en is plaats 5 voor Joseph Weber. Morgen mag Jacques Martin in de leiderstrui aan de laatste rit beginnen.

    In het Henegouwse Barbençon behaalde de Nederlander Henri Buckx zijn tweede zege in België. Na 109km afgelegd in 2.58' werd Noël De Backer tweede. Hij zat wel in de tang van de broers Buckx waarvan Mathieu zijn bijna 7 jaar jongere broer de zege zal gegund hebben.

    Freddy Missotten kwam na 100km te Bousval solo over de streep. Op 10" volgde de Spanjaard Lorenzo Alaimo en werd op 1'15" Ludo Bruylandts derde.

    Evergem kreeg dit keer 84 starters die voor een hard koersveloop kozen. De 3 podiumplaatsen werden ingenomen door de man in vorm Kamiel Dhooge (1e) die 2.45' deed over de 110km., Ivan Van de Steene (2e), Lucien De Volder (3e), die allen afgescheiden over de meet kwamen.

    Voor plaats 4 spurtte Wilfried Reybrouck sneller dan Frans Lambert en Chtistiaan Van De Gehuchte.

    Nummer 8 is binnen voor Johny Vanderveken, te Gijzegem won hij met 15" voorsprong en waren plaats 2&3 voor Ghisleen De Clercq en Hedwig Bloem.

    Voor André Liekens was het te Grez-Doiceau een tweede zege in drie dagen wat zijn totaal op 5 brengt. Frans Costermans en Wim Schroyens eidigden op de dichtse ereplaatsen.

    Voor Benoni Michiels werd het te Groot-Bijgaarden een zesde seizoenszege hier stonden Franky Franssen en Peter De Neef mee op het podium.

    Ludo Peeters liet te Herstal na 108km twee nederlanders achter zich, Frits Slüper en Willy Wilms.

    Het was een tijd geleden maar te Kortemark stond Eddy Ronquetti er weer. Na 106km afgelegd in 2.32' moesten Gilbert Eeckhout en Daniël Desloovere het met de dichtste ereplaatsen stellen.

    In het criterium van Leopoldsburg moesten de 37 renners in 40 ronden slechts 80 km afleggen. Door de vele premies en het hoge tempo kwam er pas afscheiding in de 22ste ronde.Bellemakers, Rommers, Jaremko en Wellens geraakten lichtjes voorop. Met de 25ste ronde kwam er beroering want Segers, Put en Agten begonnen aan de achtervolging en konden na 4 ronden aansluiten. Agten die gisteren te Heusden won, sloeg opnieuw toe na 30 ronden. Hij verhoogde stelselmatig zijn voorsprong terwijl zijn 6 maten werden vervoegd door 14 achtervolgers.

    Toen Agten met 45" aan de leiding lag, daagde Wellens in de achtervolging op. In de voorlaatste ronde lag Agten nog op kop met 35" voorsprong op Wellens en 55" op de groep. Bij het ingaan van de laatste ronde reed Agten lek, maar kon nog bij de groep aansluiten. Paul Wellens won met 25" voorsprong op Constant Rommers die de groep nog was ontlopen. Dat Antoon Agten sterk bezig is bewijst hij door op 35" de groepsspurt te winnen voor Jozef Swinnen, Albert Segers, Gustaaf Put, Ward Pels en werd de rest 8e gelijk geplaatst.

    Machelen (Brab.) kreeg na 105km Jos Gijsemans als winnaar voor Francis Moreels en Marcel Vanderslagmolen.

    Te Ooigem kwam na 108km Eric Rosseel solo over de meet. Op 45" was voor plaats 2 Luc Demets sneller dan de Nederlander Cor Tuyt.

    Willem Peeters kwam met 10" voorsprong over de meet in Oordegem, plaats twee was er voor Pol Lannoo die nog 5" over had op Lieven Malfait.

    De Waal Christian Dubois kreeg zijn 4e zegebloemen te Peruwelz waar hij L. De Cuyper en Roger Scourneau achter zich liet.

    Gery Verlinden won te Ranst met 25" voorsprong op Leo Huysmans en Jos Jacobs.

    Met 82 renners aan de start waartussen een pak Nederlanders waren de inrichters te Waanrode best tevreden. En hun geluk kon niet op toen de plaatselijke renner Jos Vandermeulen als winnaar over de meet bolde.

    In de laatste van de 14 af te leggen ronden reed de winnaar weg uit de kopgroep. Reeds vroeg in de wedstrijd reden 13 renners voorop waarvan er 11 de laatste ronde ingingen, daar Jules Van De Weyer terrein had moeten prijsgeven en Jozef Six wegens pech verdween. De rest van het jagend groepje werd nog in twee delen gesplitst.

    Op 50 meter werd Jean-Marie Coenen tweede voor André Coppers, Leopold Verboven, Emiel Gijsemans en Florent Vos. Dan volgden op 25" Leo Coeck, Jozef Janssens, de Nederlanders Lou Verwey en Johannes Claessens en werd Willy Verschueren 11e. De vooraan geloste Jules Van De Weyer werd 12e op 2'.

    25-08-2013 om 07:37 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Michael Milde

    Ook de laatste rit hebben de Oost-Duitsers in hun ronde gewonnen. Altenburg-Riesa over 157km werd gewonnen door Michael Milde. Tweede werd de Pool Wieslaw Jezierski voor de Oostduitser Siegfried Kramer, de Tsjech Hynek Kubicek diens landgenoot Jiri Prchal en de Oostduitser Wolfram Kühn.

    In de eindstand heeft de Oostduitser Dieter Gonschorek 2'24" voorsprong op zijn landgenoot Siegfried Kramer en volgt de Tsjech Hynek Kubicek als 3e op 2'37". Onze landgenoten Victor De Valckeneer en Dirk Opdebeeck werden 39 e op 23'28"en 41e op 33'9".

    Gonschorek was ook de beste op punten en de bergprijs en ook zijn ploeg was eerste.

    In Italië werd rit 4 in de Settimana Bergamasca gewonnen door Alfredo Chinetti.

    Mertert-Wasserbillig een wedstrijd over 140km in Luxemburg werd gewonnen door de Brit Colin Davidson voor de Luxemburger Edy Carier. Plaats 3 op 3'55" was voor Robert Treis (Lux). Onze landgenoot Joseph Hensen werd 4e op 7'45" voor de Duitser Josepf Weber.

    In de Zwitserse rittenwedstrijd G.P.Willem Tell bestond de laatste dag uit 2 ritten. Er werd begonnen met de rit in lijn, Bremgarten-Willisau over een afstand van 72km. Winnaar werd de Rus Valery Likhatcev voor de Zwitser Werner Fretz en onze landgenoot Franky De Gendt.Onze andere landgenoten eindigden, 7.Romain Vercauter, 8.Raymond Vanstraelen, 9.Marcel Laurens en 54.Yvan Ronnsse.

    De afsluitende tijdrit te Willisau werd gewonnen door de leider Guy Leleu (Fr) die 36'25"4 reed over de 25km. Plaats 2 was voor de Duitser Johannes Ruch op 18" en werd de Fransman Joseph Kerner derde met 19" achterstand.

    In de eindstand heeft Guy Leleu 2'05" voorsprong op Johannes Ruch en werd de Rus Nikolai Gorelov derde op 4'01". Plaats 4 was voor de Nederlander Cees van Dongen op 5'45" en werd onze landgenoot Roger Loysch vijfde op 6'50".

    In de Ronde van Slovakije werd de derde rit over 170km gewonnen door de Tsjech Dusan Zeman voor zijn landgenoot Milos Hrazdira die op 7" volgde. Ook plaats 3 was voor een Tsjech, leider Rudolf Labus volgde op 12". Voor onze landgenoten waren er de volgende uitslagen, 25e Raf Coene, 42e Bernard Draux en 64e Marc Renier.

    In de rangschikking staat Raf Coene op 13, Bernard Draux op 39, en François Van Beeck op 63.

    25-08-2013 om 07:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Zijn eerste zege van dit seizoen behaalde in eigen land de Spanjaard Javier-Francisco Elorriaga te Llodio waar hij na 152km de snelste was. Verder bestond de top10 uit, Miguel-Maria Lasa, José-Luis Abilleira, Juan Zurano, Antonio Menendez, Antonio Martos, José-Luis Viejo, Felix Gonzalez, José Casas en Luis Zubero allen Spanjaarden.

    Jos Van Beers die te Born de goede ontsnapping had gemist heeft vandaag weerwraak genomen te Dordrecht.

    Vandaag kwam hij licht afgescheiden als 1e over de meet. Na 102km had hij 10" voorsprong op Bas Hordijk, Gérard Koel, Cees van der Meijden, Cees Zoontjes en Gérard Vianen. Op 20" was Jan Zoons de snelste voor plaats 8 voor Tino Tabak e.a.

    25-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Rijkevorsel kreeg 62 renners aan de start en kwamen van bij het begin heel wat ontsnappingen tot stand. Het was Debuysschere die in gezelschap van Ongenae de eerste op gang bracht. Maar laatstgenoemde wou geen meter kop doen, toch haalden zij een voorsprong van 2', maar alleen kon Christian het ook niet bolwerken.

    Dan was het de beurt aan Verreydt, De Bisschop en Omloop maar ook zij kenden geen sukses. Een internationaal gezelschap bestaande uit een Zwitser, een Brit, twee Nederlanders en een landgenoot bracht het evenmin ver.

    In de plaatselijke ronden zou Mintjens het tempo in de groep zodanig opvoeren dat er stukken vielen. Op het moment dat Mintjens evenwel stil viel, was het de beurt aan Herijgers om weg te springen. Ondanks er nog 35km af te leggen waren bleef Gustaaf doorgaan en haalde zelfs 2' voorsprong. Onder druk van een achtervolgend groepje slonk zijn voorsprong tot 30".

    Dit was echter genoeg om Gust Herijgers zijn eerste zegebloemen te mogen in ontvangst te nemen en dit dan nog in eigen streek. Op 30" was Frans Van Looy sneller dan Willy Planckaert, Ludo Van Staeyen en Hennie Kuiper (Ned). Ook plaats 6 op 50" ging naar een Nederlander, Gerben Karstens was sneller dan, Jos Abelshausen, Julien Verboven, Louis Verreydt, Noël Van Clooster e.a.

    Voor aanvang van het criterium van Poperinge waarvoor een massa volk op de been was werden Eddy Merckx en Frans Verbeeck door de burgemeester in een korte hulde betrokken en werden de renners door de Hoppe-koninginnen in de bloemen gezet.

    Zevenentwintig renners trokken daarop de honderd ronden tegemoet. Pollentier was de eerste die zijn neus aan het venster stak. Hij hield het 12 ronden vol, maar toen Verbeeck er zich mee bemoeide, mocht hij er een streep onder trekken.

    De meest spannende ontsnapping kwam er na 28km. wedstrijd, toen Vanspringel aan de haal ging. Catteeuw en De Witte zetten dadelijk de achtervolging in en laatstgenoemde slaagde er in Herman te vervoegen. Zij namen tot 50" voorsprong, zodat velen meenden dat de beslissing was gevallen. Toen manager Van Buggenhout zich even toonde werd de jacht ingezet en na 29 ronden aan de leiding te hebben gereden werd ook achter deze poging een punt gezet. Negen ronden voor het einde reed Verbeeck weg, Maertens, Poulidor en Merckx organiseerden de tegenaanval. Poulidor ging dan alleen, terwijl Verbeeck er alles uitperste om voorop te blijven. Drie ronden voor het einde trokken Merckx, Maertens en Verschaeve op zoek naar de vluchter.

    Er volgde een prachtige finale en pas tijdens de laatste tweehonderd meters werd Frans vervoegd. Freddy Maertens won met een 1/2 lengte voor Frans Verbeeck, Eddy Merckx en Roger Verschaeve. Op 7" was Walter Godefroot voor plaats 5 sneller dan Ronald De Witte, Jos Huysmans, Michel Pollentier, Eric Leman, Marc Demeyer e.a.

    25-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Oostduitsers laten geen enkel graantje voor de buitenlanders in hun Ronde. Rit 6 van Saalfeld naar Attenburg over een afstand van 144km bracht een nieuwe zege voor Dieter Gonschorek. Na 3.37'44" wedstrijd had hij 19" voorsprong op zijn landgenoot Siegfried Kramer en Wolfgang Miersch nog een Oostduitser werd derde op 29".

    Plaats 4t/m 6 waren voor deTsjechen, Jiri Prchal, Hynek Kubicek en Jindrich Marek. Gonschorek begint morgen als leider aan de afsluitende tijdrit.

    In Italië werd de derde rit in de Settimena Bergamasca gewonnen door Bruno Vicino.

    In de Zwitserse rittenwedstrijd G.P. Willem Tell moesten de renners tweemaal in het zadel.

    Men begon met een bergrit van Altdorf naar Sustenpass over 44km. Met een tijd van 1.42'55" werd de Zwitser Werner Fretz winnaar. Onze landgenoot Romain Vercauter als 2e moest slechts 15" prijsgeven, en werd 2" later de Duitser Johannes Ruch derde. Leider Guy Leleu werd 4e op 21" en was plaats 5 voor de Nederlander Cees van Dongen.

    Uitslag van onze andere landgenoten, 22. Marcel Laurens op 4'43", 25.Roger Loysch op 4'52", 27.Franky De Gendt op 5'14", 32.Ferdi Van den Houtte reed 1.49'34", 49.Marc Steels reed 1.52'36", Raymond Vanstraelen reed 1.54'19" en Yvan Ronsse reed 1.54'48".

    Na deze rit blijft de Fransman Leleu leider, de Nederlander van Dongen is 5e en is Roger Loysch 6e.

    Het tweede gedeelte werd verreden tussen Innertkirchen en Uetendorf en moest er 84km worden afgelegd. De Rus Igor Moskalev won met 2" voorsprong op de Duitsers Klaus-Peter Thaler en Wilfried Trott en werd plaats 4 ingenomen door onze landgenoot Marcel Laurens die de Pool Stanislas Boniecki naar plaats 5 verwees. De Fransman Leleu blijft leider.

    Gisteren is de Ronde van Slovakije van start gegaan en werd de 1e rit gewonnen door Milos Hrazdira. Vandaag was onze landgenoot Marc Renier de beste in een rit over 170km. Voor een andere landgenoot, Lucien Pratte was het minder. In de rechte lijn naar de aankomst kwam hij ten val en moest in een ziekenhuis worden opgenomen. Naast een handbreuk liep hij ook oppervlakkige schaafwonden op.

     

     

    24-08-2013 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Een goed halfuur voor de start van het criterium van Eversel-Heusden had men Eddy Merckx, op zijn eentje nog zien trainen op de weg Lummen-Heusden.

    Toen dan diezelfde Merckx reeds de eerstepremiespurten won en op jacht ging naar de klassementsspurten voor een slaapkamer, die hij ook nog won, was men er van overtuigd dat hij zou meedoen voor winst.

    Ook Vanspringel liet zich opmerken, hij won de klassementsspurten voor de badkamer en... 7 radiatoren. Ook een wederoptredende Frans Verbeeck was van de partij.

    In de wedstrijd ging Eddy meermaals de weglopers tot de orde roepen en toen er nog 14km moesten worden afgelegd ging hij zelf aan de haal.

    De 5.000 toeschouwers zagen Eddy winnen met 12" voorsprong op Rik Van Linden, Frans Verbeeck, die liet weten geweldig te hebben afgezien, Georges Claes, Tony Gakens, Roger Loysch, Roger Swerts, Walter Planckaert, Jos Deschoenmaecker, Tony Houbrechts en Vic Van Schil. De rest werd op plaats 12 gelijk geplaatst met daarbij o.a.Luis Ocana en Englebert Opdebeeck.

    Voor de profs hadden 35 liefhebbers hun 50 rondjes afgehaspeld. Er werd zo vlug gereden dat niemand een kans kreeg om weg te geraken. Het enige gebeuren tijdens de wedstrijd was een valpartij waarin Bellis, Six en Wendelen betrokken waren.

    Bij het ingaan van de laatste ronde won Agten één van de vele premiespurten en nam direct een lichte voorsprong en kon enkel Bonfond met hem mee. In de spurt was Antoon Agten sneller dan Jean-Marie Bonfond. Op slechts 20 meter volgden, Guy Duchamps, Guido Verheyden, Ward Pels, André Verbraeken, Staf Put, Benny Schepmans en op 9 een groep van 21 renners.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Michel Pollentier

    In Nederland stonden voor het criterium van Born 48 renners aan de start. Michel Pollentier was er ontegensprekelijk de verdienstelijkste renner. Hij stond herhaaldelijk in de kijker, was altijd mee vooraan en legde de basis voor de definitieve ontsnapping.

    Na 84km moest Michel het in een spurt met 5 het afleggen tegen Jan Krekels en werd Theo vander Leeuw derde voor Jules Bruessing en Harry Beurskens. Op 1'20" was Jos Van Beers de snelste voor plaat 6 verder volgden, Cees Priem, Jo Vrancken, Jan Serpenti, Gert Harings, Jan van Katwijk, Harm Ottenbros en Wim Wanders. Op 15 werd een groep met Roger Rosiers, Willy De Geest en Marc Demeyer gelijk geplaatst.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    Liedekerke kreeg na 125km wedstijd Marcel Vanderslagmolen als winnaar voor Willy Michiels en Jean-Pierre Van Molecot.

    De 4e rit in de Ronde van Namen vond plaats te Ciney waar een tijdrit over 27km op het programma stond.

    Leider Jacques Martin legde de 27km af in 41'19", en verstevigde alzo zijn leidersplaats. Plaats 2 op 22" was voor Florimond Van Hooydonck en volgde de ritwinnaar van gisteren Guy Minsart als 3e op 32". Voor Joseph Borguet was er op 35" plaats 4 en met 38" achterstand werd Eddy Van Hoof vijfde.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Horst Gnas

    Tijdens de derde dag van de wereldkampioenschappen op de baan kwamen voor het eerst ook de profs op de baan en wel voor de achtervolging waarvoor de schiftingen en de kwartfinales werden betwist.

    Dirk Baert bracht het er niet al te best vanaf. Hij geraakte evenals Ferdinand Bracke wel door de ziftingen, maar in de kwartfinale werd hij er roemloos uitgereden door de Nederlander René Pijnen.

    Bracke deed het een heel stuk beter en waar hij in de ziftingen reeds de derde beste tijd liet afdrukken, geraakte hij in de kwartfinale tegen de Italiaan Boifava zelfs aan de tweede beste tijd na Porter die met 6'02"18 de snelste was.

    De liefhebbers reden hun finale halve fond en toonde de Duitser Horst Gnas onbetwistbaar de sterkste. Hij legde de 50km af in 43'15"14. Plaats 2 op 420meter was voor zijn landgenoot Rainer Podlesch en het brons ging naar de Nederlander Gaby Minneboo. Op 4 eindigde de Spanjaard Bartolome Caldenty op 775meter. Plaats 5 was voor de Italiaan Rino Carraro op 915m. en 6. de Fransman Alain Dupontreue op 1950meter.

    De Fransman Daniël Morelon werd wereldkampioen sprint bij de liefhebbers. In twee reeksen versloeg hij de Rus Anatoly Lablunowski.

    Voor plaats 3 won de Italiaan Giorgio Rossi van de Deen Peder Pedersen.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De kampioen en winnaar

    Te Lommel kwamen 50 renners aan de start waarvan er 10 in aanmerking kwamen voor de Limburgse kampioenstitel.

    Het werd een vrij snelle maar weinig boeiende wedstrijd omdat elke ronde, eerst vijf van 18km nadien tien van 9km, een extra premie te verdienen was, wat wel vluchters tot stand deed komen maar geen afscheiding in de hand kon werken.

    Ernstig leek het een eerste maal te worden toen, bij het afsluiten van de grote ronden Swerts zich met Steegmans, Noels en Abelshausen ging afscheiden. Later werden ze vervangen door Van Gossum, Herijgers en Willekens die het gezelschap kregen van Van Vlierden, maar werden onder druk van Swerts opnieuw gegrepen. Op 30km van het einde heeft Steegmans nog een uitval gewaagd echter zonder succes. De beslissing viel uiteindelijk drie ronden voor het einde. De Nederlander Bal ging er vandoor en kreeg Swerts, Doyen, Houbrechts, Peelman, van Katwijk (Ned), Vrijders, Doyen, Scheers, Dierckx, Verhaegen, Willekens en de Nederlander Karstens als gezellen.

    Swerts heeft er alles aan gedaan om solo toe te komen maar werd telkens gekortwiekt door Houbrechts.

    Toen uiteindelijk Doyen ging aanvallen en het gezelschap eerst van Peelman, nadien van Scheers, en Vrijders reageerde Swerts niet meer.

    Het hield in dat het viertal voor de overwinning ging strijden. Nochtans mocht Scheers te gemakkelijk van Peelman wegfietsen, op enkele kilometers van de meet, en behaalde alzo zijn tweede overwinning van het seizoen. Op 100meter werd Eddy Peelman tweede voor Herman Vrijders en André Doyen. Op 250 meter werd Roger Swerts met zijn 5e plaats kampioen van Limburg, verder volgden, LouisDierckx, Frans Verhaegen, de Nedrelanders Gerben Karstens, Cees Bal en Jan van Katwijk, Lucien Willekens en Tony Houbrechts.

    Op 350meter won Ludo Noels de groepsspurt voor plaats 13 voor Gust Herijgers, Lucien Zelck e.a.

    Te Mere werd na een eerste uitlopertje van Vanneste, na 5km bijgebeend door Vanderslagmolen werd in de tweede ronde reeds het voorspel tot de difinitieve ontsnapping opgevoerd. Zes renners sprongen weg, Laeremans, Hendrickx, Verplancke, Mac Villy (Aus), Phil Bayton (Gb) en Kindt, zij geraakten aan een voorsprong van 4'50". Dat belette evenwel niet dat zes anderen zich in de eindfase nog bij hen konden voegen.

    Het waren Meeus, De Geest, Van Braekel, Hermans, Dury en Aerts. Nadat De Geest wegens bandbreuk uit de kopgroep was weggevallen wipten Laeremans, Dury en Bayton weg op 4km van de meet.

    In de spurt haalde Maurice Dury het vlot van Paul Laeremans, Etienne Van Braekel en Phil Bayton. Op 20" werd Daniël Verplancke 5e met in zijn spoor Roger Kindt, Gustaaf Hermans, Omer Meeus, de Australiër Graham Mac Villy, Paul Aerts, Gérard Hendrickx en Johan Demuynck. Op 1'20" won Ghislain Van Landeghem de groepsspurt voor plaats13.

    Het criterium van Seraing kreeg meer dan 10.000 toeschouwers, waar 30 renners 100km mochten afleggen. Zowel Eddy Merckx als Luis Ocana stonden aan de start, maar geen van beide grootmeesters reden de wedstrijd nochtans uit.

    Met 3 werd er voor de zege gespurt, Freddy Maertens klopte Joseph Bruèyre met 1 wiel en werd Raymond Poulidor derde. Op 20" volgde Vic Van Schil en werd 10" later de groepsspurt gewonnen door Eric Leman voor André Dierickx, Patrick Sercu, Willy Teirlinck, Ronald Dewitte, Walter Godefroot, Englebert Opdebeeck e.a.

    23-08-2013 om 06:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Sheila Young

    Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen begon men met schiftingsreeksen snelheid liefhebbers. Onze drie vertegenwoordigers, Henri Wats, Robert Maveau en Raf Constant werden er direct uitgebonjourd. In de herkansingen werd Maveau gedeklasserd en naar plaats drie verwezen en Wats kwam niet verder dan een 3e plaats. Constant won wel zijn reeks tegen Hector Edwards uit Barbados maar had met 12"66 de slechtste tijd.

    Bij de vrouwen won de Amerikaanse Sheila Young de snelheid zij versloeg in de finale de Tjechische Iva Zajikova. Voor het eerst sedert het invoeren in 1958 van het snelheidswereldkampioenschap voor vrouwen ontsnapte aldus deze wereldtitel aan Rusland.

    Plaats 3&4 waren wel voor Rusland met, Galina Ermolaeva en Elena Ponomareva. Nederland met Willy Kwantes en Wilhelmina Brinkhoff behaalde plaats 7&8.

    In de 1/2 finales achtervolging werd begonnen met Knudsen en Kürmann. Reeds na 500meter nam Knudsen de leiding en liep Kürmann na 3km300meter in.

    In de 2e 1/2 finale vertrok de Nederlander Ponsteen zeer snel nam direct 3" voorsprong op de Duitser Kratzen en won uiteindelijk met 5"52.

    In de finale gaven Knudsen en Ponsteen mekaar niets toe. Geen duimbreed, kan men zeggen. Bij de bel van de laatste ronde kon men nog niet zeggen voor wie de titel zou zijn. Hij ging tenslotte naar de Noor Knud Knudsen die 4'49"53 reed tegenover 4'54"40 voor de Nederlander Herman Ponsteen

    Voor plaats drie haalde de Duitser Ruppert Kratzer het van de Zwister Xaver Kurmann.

    In de 1/2 fond liefhebbers werden de herkansing verreden. De Nederlandse winnaar Johannes De Jong legde 40km af in 35'36"65 en werd onze landgenoot Robert Maveau met zijn 5e plaats uitgeschakeld.

     

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Oost-Duitsers blijven hun Ronde domineren. Siegfried Kramer won rit 5, Bad Langensalza - Saalfed 151km lang in een tijd van 4.3'6". Plaats 2t/m4 waren eveneens voor Oost-Duitsers, Michael Milde, Dieter Gonschorek en Klaus Bernhardt. Op 5 volgde de Tsjech Hynek Kubicek en werd Dietmar Käbisch (Ddr) 6e. Michael Schiffner behoud de leiderstrui.

    In Italië werd de 2e rit in de Settimana Bergamasca gewonnen door Giampaolo Flamini.

    Onze landgenoot Roger Loysch werd net als gisteren 4e in de rittenwedstrijd G.P. Willem Tell. De 2e rit Emmetten-Altdorf over een afstand van 192,5km werd gewonnen door de Zwitserse kampioen Robert Thalmaan. Hij had maar liefst 3'12" voorsprong op de Duitser Johannes Ruch, de Nederlander Cees van Dongen dan volgde onze landgenoot en werd de Fransman Guy Leleu 5e. Voor nog een landgenoot Franky De Gendt was er op 4'13" een zesde plaats. Een 12e plaats op 6'23" was er voor Ferdi Van den Haute.

    In het algemeen klassement is de Fransman Leleu leider, de eerste Nederlander is Cees van Dongen op plaats 6 en voor België is op plaats 8 Ferdi Van den Haute de best geplaatste en staat Franky De Gendt op 9.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Guy Minsart


    Hofstade kreeg na 110km Ghisleen De Clercq als winnaar wat zijn 6e seizoenszege werd. Plaats 2&3 waren voor Johny Vanderveken en J. De Wachter.

    Jauche kreeg na 100km André Liekens als winnaar hij met een tijd van 2.48'. Hier waren plaats twee en drie voor Wim Schroeyens en de Nederlander Henk Prinsen.

    Rudy Rijpens legde te Merchtem de 137km af in 3.29' en verwees Freddy Missotten en Luc Leman naar de dichtste ereplaatsen.

    Een vijfde overwinning werd het voor Rudy Heyns te Waasmunster waar 105 werd gekoerst. Alex Robberecht werd tweede en Willy Bellemakers (Ned) derde.

    67 Vertrekkers in het Gentse Wondelgem. Een bedrijvige Kamiel Dhooge reed het hele deelnemersveld aan flarden. Met een lichte voorsprong van 5" won hij de koers voor Daniel De Schrooder, Richard Vaughan (Ned) en Ivan De Vriendt. Op 1' werd Eddy Van Tyghem 5e en nog 30" later Dirk Ongenae 6e.

    Op dag twee in de Ronde van Namen reden de renners van Floreffe naar Ciney en moest er 136km overbrugd worden. Guy Minsart deed het in 3.10' en had 1'15" voorsprong op Freddy Libouton, Francis Deminne, Jacques Martin, Eddy Van Hoof e.a. Jacques Martin is de nieuwe leider.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Theo Verschueren
    De beslissing van de IWU, waardoor de stayers verplicht worden achter een gangmaker uit eigen land te rijden, heeft als gevolg dat Theo Verschueren niet zal starten in de titelproef voor profs. Verchueren wilde gisteren al naar huis terugkeren, maar vond geen plaats in het vliegtuig.

    De Spaanse TV maakte van deze gelegenheid gebruik om hem een interview af te nemen, dat in de avond werd uitgezonden.

    Verschueren kreeg eeen aanbod van de Belg Meuleman om hem te gangmaken, maar deze eiste 150.000fr. voor de trainingen en de koersen en daarbuiten 10% van de kontrakten, die Verschueren zou ondertekenen voor wedstrijden in de winter. Dat heeft Verschueren geweigerd.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Mauro Simonetti

    In Spanje werd te Leon de G.P.Caballes de Abajo betwist een wedstrijd over 208km. De zege was voor Domingo Perurena die na 6.05'31" wedstrijd met 1'10" voorsprong won voor Antonio Menendez die 2" voorbleef op Ventura Diaz.

    De bergprijs ging eveneens naar Perurena 8p voor German Martin 7p en José Casas 6p. de beste ploeg was Kas.

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck is in Italië tweede geëindigd in de Coppa Sabatini, die eindigde op de piste van Peccioli. De tijd van de winnaar, Mauro Simonetti, was 4.56' voor de 10 ronden van tesamen 195km. Roger had 1'45" achterstand en won 5" later Franco Bitossi de spurt voor plaats 3, voor Fabrizio Fabbri, Enrico Paolini, Marino Basso, Giancarlo Polidori, Michele Dancelli, Roberto Poggiali en maakt Aldo Moser de top10 volledig.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Herman Ponsteen

    De wereldkampioenschappen op de baan zijn van start gegaan in het Spaanse San Sebastian.

    Er werd van start gegaan met de ziftingen achtervolging voor liefhebbers, liefst 35 renners boden zich aan voor een individuele rit van 4km. Acht onder hen zouden mogen starten in de kwartfinales. De beste tijd was voor de Noor Knud Knudsen met 4'49"48. De verrassing van de dag kwam van de Nederlander Herman Ponsteen die 4'50"70 reed en tweede werd. Verder volgden, de Tjech Milan Purzla, de Rus Vladimir Osokin, de Duitser Ruppert Kratzer, de Zwitser Xaver Kürmann, de Duitser Hans Lutz en de Brit Ian Hallam. Onze landgenoot Jean-Luc Vandenbroucke reed 4'54"37 werd 9e en kwam daarmee één honderdste van een second tekort tegen de Brit om zich te kwalificieren.

    In de 1/4 finale won Ruppert Kratzer van Vladimir Osokin. Xaver Kürmann haalde het van Milan Purzla. Herman Ponsteen versloeg Hans Lutz en Knut Knudsen won vrij vlot van Ian Hallam.

    In de reeksen 1/2 fond liefhebbers gingen de 1e en de 2e rechtstreeks naar de finale. In reeks 1 werd de Duitser Horst Gnas winnaar voor de Fransman Alain Dupontreue. Reeks 2 werd gewonnen door de Spanjaard Bartolome Caldentey voor de Italiaan Rino Carraro. In reeks 3 ging onze landgenoot Robert Maveau van start maar moest door zijn 3e plaats naar de herkansingen. Zijn reeks werd gewonen door de Nederlander Gaby Minneboo voor de Duitser Rainer Podlesch

    Het eerste goud werd behaald door de Pool Janusz Kierzkowski die 1'07"51 reed over de km. Hetgeen bijna één volle seconde beter was dan de Rus Eduard Rapp die 1'08"8 reed. De verrassing kwam van de Nederlander Herman Ponsteen die brons behaalde met een tijd van 1'08"33.

     

    22-08-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Leopold Verboven won te Hofstade waar hij na 140km afgelegd in 3.20' Jos Gijsemans en Eric Vande Wiele achter zich liet.

    Met de rit Namen-Floreffe is de Ronde van Namen van start gegaan. Na 130km die werden afgelegd in 3.20' had Jacques Mean 18" voorsprong op Jacques Martin, volgde Rudy Brusselmans als 3e op 22" met in zijn zog, André Delcroix en Edmond Verbruggen.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de 4e rit verreden tussen Schönebeck en Bad Langensalza over een afstand van 176km. Het werd een 4e zege op rij voor de thuisrijders en brengt Michael Schiffner de stand tegenover Gonschorek die hij van de leiding verdringt op 2-2. De Tsjech Ludek Kubias volgde op 10" en werd de Oost-Duitser Horst Brauer 3e op 20". Nog 10" later versloeg de Pool Longin Nadolny de Deen Erik Skelde Pedersen. Plaats 6 was voor Wieslaw Jezierski die op 1'02" volgde.

    In Italië won Gaetano Baronchelli de eerste rit in de Settimana Bergamasca die t/m 26/8 loopt.

    In Zwitserland was er een top5 plaats voor Roger Loysch in de eerste rit van de G.P. Tell. Na 133km won de Rus Nikolai Gorelov met 5" voorsprong op de Duitser Peter Weibel; 9" op de Fransman Guy Leleu. Onze landgenoot Loysch als 4e volgde op 1'54" en werd 6" later de Duitser Johannes Ruch vijfde.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eeklo kreeg 40 renners aan de start. Reeds in de eerste ronde trok Flory Onenae er alleen op uit en werd pas in de 12e vervoegd door Dolf Huysmans, maar kwam even later alles samen. De beslissing viel pas in de 15e van de 25 af te leggen ronden. Drie renners, De Bisschop, Callens en David namen vrij vlug 30". In de 21e ronde was hun voorsprong al opgelopen tot 2'40",naar naar het einde toe moesten zij daarvan wel wat inboeten. Het werd een vinnige spurt tussen Ronny De Bisschop en Christiaen Callens. Het heeft wel even geduurd voor men de zege aan Ronny gaf die met 1 bandikte zou gewonnen van Christian. Wilfried David werd 3e. Op 4 eindigde Julien Stevens op 1'25" die 5" voorsprong had genomen op de groep, waarvan Richard Bukacki (Ned) de snelste was. Verder bestond de top10 uit, Leopold Vanden Neste, Julien Verboven, Daan Holst (Ned), Johan Demuynck en de Brit Bill Bilsland.

     

    Voor de G.P. van Ruiselede kwamen 46 renners opdagen, de Nederlander Theo van der Leeuw trok onmiddellijk ten aanval, kleurde de wedstrijd, toen echter de beslissende slag kwam, was hij er niet bij.

    Na een eerste hergroepering ging de Nederlander weer onverstoord alleen aan de haal, en kreeg even later het gezelschap van Sylvain Vasseur (Fr) en Debuysschere. Toen het 3tal 40" voorop lag kwam Staf Hermans op zijn eentje aansluiten en kwam even later de ganse groep tot bij de koplopers. Opnieuw ging de Nederlander er vandoor nu met Planckaert en Soenens, maar de aanwezigheid van Willy werd niet geduld en was nogmaals alles te herdoen.

    Ondertussen was men nog een kleine 20km van het einde en waagde De Groote zijn kans. Hij kreeg eerst acht en daarna nog negen andere renners als gezelschap.

    Toen Scheers, De Boever, Pollentier en Van Malderghem een laatste maal toesloegen, waren ook de vier beste plaatsen voorbestemd.

    Willy Van Malderghem won voor een sterk aandringende Jaak De Boever, Michel Pollentier en Willy Scheers.

    Op 20" werd Bernard Bourguignon vijfde voor Hervé Vermeeren, Johny Soenens, Lucien Willekens, Willy Vanneste, Roger Verschaeve, Jacky Coene e.a.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd het een derde zege op rij voor de thuisrijders. Rit 3 Wittenberge-Schönebeck over een afstand van 148km bracht na 3.20'17" een nieuwe ritzege voor leider Dieter Gonschorek voor zijn landgenoot Michael Milde. Plaats 3 was voor de Tsjech Petr Hladik gevolgde door de Oost-Duitser Wolfram Kühn en twee Tsjechen, Jindrich Marek en Jiri Prchal.

    In Zwitserland begon de rittenwedstrijd G.P.Tell met een proloog per ploeg. Het waren de Russen die het haalde voor West-Duitsland en Zwitserland.

    Voor België was er plaats zes op 8"2. Hiervoor zorgden, Yvan Ronsse, Marc Steels, Franky De Gendt, W. Van Hautte, Raymond Vanstraelen, Romain Vercauter, Roger Loysch en Marcel Laurens. Morgen mag Vladislav Neliubin met de leiderstrui starten.

     

     

     

     

     

     

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Zottegem dienden de renners 162km af te leggen verdeeld over 4 grote en 4 kleine omlopen.

    Reeds in de derde van de vier grote ronden viel de beslissing. Acht renners reden weg, Vanspringel, Dury, VanStayen, De Cauwer, Van Landeghem, de Brit Bayton, Demets en Van Vlierden.

    In de laatste omloop sloeg Dury toe in gezelschap van Bayton. Vijf kilometer voor het einde werd laatstgenoemde uit de wielen gereden.

    De 164km werden door Maurice Dury afgelegd in 3.45'. De Brit Phil Bayton volgde op 25". Voor plaats 3 op 45" was José De Cauwer sneller dan, Ludo Van Stayen, Herman Vanspringel, Michel Van Vlierden, Ghislain Van Landeghem en Eddy Demets. Op 1'05" kwamen als 9&10 Frans Van Looy en Jos Deschoenmaecker binnen. Na deze twee was 15" later André Dierickx de snelste van een vijftal.

    Roger De Vlaeminck heeft te Eeklo voor eigen supporters zijn twintigste zege van het seizoen behaald. Roger had het nochtans niet gemakkelijk met zijn 39 tegenstanders. De grootste onruststokers waren, De Laat, De Geest en Delcroix. Bij het ingaan van de laatste van de 25 ronden slaagde Roger erin zich met de laatstgenoemde twee af te zonderen. In de spurt won de Eeklonaar vrij gemakkelijk.

    Roger deed 3.25' over de 135km en werden Willy De Geest en Ludo Delcroix 2&3. Voor plaats 4 op 20" was Willy In't Ven sneller dan Ronny Van Marcke. De groepsspurt voor plaats 6 op 25" werd gewonnen door Marc Demeyer voor Roger Rosiers, Eric Leman, Bas Hordijk (Ned), Herman Vrijders, Jos Schoeters, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Jacky Coene en is met Robert De Guchtenaere de top 15 volledig.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Frankrijk waren er criteriums te Meymac en Bussières.

    De Nederlander Joop Zoetemelk versloeg te Meymac zijn medevluchter Jean-Pierre Danguillaume zij legden de 110km af in 3.03'. De derde de Spanjaard Luis Ocana volgde op 10"

    Een negende zege behaalde Raymond Poulidor te Bussières waar hij 10" voorsprong had op Ferdinand Julien en Luis Ocana die vandaag voor de 2e maal derde werd.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Karel Rottiers

    Gent-Wervik over 151km werd in een tijd van 3.25' gewonnen door Karel Rottiers die vanaf 4/9 als prof zal starten in de ploeg van Eddy Merckx. Op 14" was Jos Jacobs voor plaats 2 sneller dan Willem Peeters,Willy Verschueren en op 5 Leopold Verboven.

    Te Lochristi kwamen 57 renners aan de start en is nr 7 binnen voor Romain Bellis die 2.35' nodig had om de 120km rond te maken. Na hem volgden Eddy Caeckaert, Marnix Michiels, Alex Robberecht, Ivan De Vriendt e.a.

    Sint-Kwintens-Lennik kreeg 64 renners aan de start en mocht na 110km afgelegd in 2.45' Luc De Croock zijn zesde palm in ontvangst nemen en na 23/4 de tweede in deze gemeente. Verder volgden, Hendrik Vandenbrande, Benoni Michiels, Karel Van den Broucke, Jos Vandermeulen, Wim Schroeyens e.a.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Joaquim Agostinho

    Joaquim Agostinho zou zich volgens een belangrijk Portugees sportblad "Record", tijdens de onlangs verreden Ronde van Portugal die hij op een schitterende wijze op zijn naam bracht, schuldig gemaakt hebben aan het gebruik van "Ritaline" een soort doping welke voorkomt op de zwarte lijst van verboden produkten.

    De analisten zouden het produkt in de urine van Agostinho teruggevonden hebben, aldus het blad, maar de klub en de renner zelf zouden reeds een tegenonderzoek hebben aangevraagd.

    Indien Agostinho dan ook positief wordt bevonden zou de zege naar de Spanjaard Manzaneque gaan.

    Marino Basso zal op het einde van de maand augustus niet langs de traditionele kas moeten komen, voor zijn maandsalaris.

    De wereldkampioen werd inderdaad door de leiders van zijn sportgroep op deze wijze gestraft omdat hij niet van start was gegaan in de Ronde van Umbria, wedstrijd die meetelt voor het Italiaans merkenkampioenschap.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Tijdens een training in gezelschap van Englebert Opdebeeck kreeg Frans Verbeeck plots ondraaglijke pijnen in de voet, die reeds voor het BK was gekwetst geworden. Frans diende per wagen huiswaarts te keren. Het lopen is hem momenteel onmogelijk, van fietsen is nog minder sprake.

    Voor Frans betekent dit een bijzonder zware handicap vlak voor het WK. Hij vreest zelfs dat zijn deelname in het gedrang zou kunnen komen.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Lou Verwey

    In België werden twee van de drie wedstrijden gewonnen door een Nederlander.

    Te Helkijn mocht Eddy Vantieghem zijn derde zegebloemen in ontvangst nemen. Na 103km die werden afgelegd in 2.47' had hij 35" voorsprong op Christian Despierre en volgde 5" later Eric Rosseel als derde

    Zijn 4e overwinning in België behaalde Gerrie van Gerwen te Overmere. Na 105km die hij aflegde in 2.40' verwees hij zijn landgenoot Lou Verwey en François Caethoven naar plaats 2&3.

    Onder de 29 renners aan de start te Polleur waren heel wat Nederlanders en mochten na 100km twee van hen op het podium staan.

    Frits Slüper had na 100km 1'32" voorsprong op zijn landgenoot Hans Koot en was plaats 3 op 1'40" voor onze landgenoot Alain Kaye, voor Marc Van Ouytsel, Peter van Pol (Ned), Gustaaf Put e.a.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de tweede rit verreden tussen Rostock en Wittenbergs over een afstand van 156km.

    Met een tijd van 3.32'25" was de Oost-Duitser Michael Schiffner 10" sneller over de streep dan de Tjechen Hunek Kubicek en Jiri Prchal die op 20" volgde. Voor de Oost-Duitser Michael Milde was er plaats 4 op 30" die de Pool Kazimierz Jasinski en nog een Oost-Duitser Peter Richter naar plaats 4&5 verwees. Gonschorek blijft leider.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Catieau


    In Frankrijk won José Catieau na 120km te Le Quillio in een tijd van 3.20'. In een spurt met twee was hij sneller dan Maurice Le Guilloux en werd 15" later Raymond Poulidor derde.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Mende waar Luis Ocana sneller was dan Alain Santy. Op 5" volgde Guy Sibille.

    Voor Eddy Merckx was er winst te Missano in Italië waar hij een criterium won over 25 ronden of 87,3 km. Plaats 2&3 was voor de Italianen, Felice Gimondi en Ercole Gualazzini.

    Daarna werd een tijdrit per ploeg betwist over 6,976km. Deze werd gewonnen door de ploeg Gimondi-Gualazzini en Ritter met een tijd van 8.26"2. Merckx-Swerts en Bruyère reden 8'26"4 en werden Zilioli-Borgognoni-Landini derde.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Lèon Thomas

    Drie wedstrijden op één dag is van het goede te veel.

    Borgerhout dat 63.000 frank aan prijzen en premies te bieden had kreeg amper 17 renners aan de start. Waardoor de inrichters zworen dat de broodrijders in Borgerhout geen gelegenheid meer zouden krijgen om geld te verdienen.

    Ondanks alles is het nog een levendige wedstrijd geworden. Van bij de start gingen Dillen en De Buysschere aan de haal. Zij zochten de rijke buit aan premies. Toen het erop begon te lijken dat de twee vluchters praktisch alle winst op zak zouden steken, kwam er een tegenaanval, die uiteindelijk zes man aan de leiding bracht, daarbij drie Nederlanders. Enkel Reniers kon de kloof nog dichten. Op twee ronden van het einde leek Abelshausen dan alle kansen te hebben verspeeld op de zege toen hij lek reed. Jos ging op een reservefiets echter in de achtervolging, kwam aanpikken en ging in een ruk door. Aan de meet hield Jos 10" over op de Nederlander Harm Ottenbros, winnaar in 1971 & 1972.Harry van Leeuwen (Ned), Adolf Huysmans, Gilbert Wuytack, Daan Holst (Ned) en Eddy Reniers. Op 1' eigende Willy Scheers zich plaats 8 toe voor Frans Verhaegen, Jacky De Laat, Flory Ongenae, Lucien Willekens, Christian De Buysschere, René Dillen en 15. Guido Van Sweevelt.

    Haasdonk kreeg dubbel zoveel renners aan de start dan Borgerhout. Hier werden verschillende renners tengevolge van het slechte parcours vroegtijdig uitgeschakeld.
    Eerste aanvaller was de Brit Head die samen met Dury op pad ging. De Brit hield het langst vol, maar toen De Bisschop en De Witte op zoek gingen, bood hij weerstand tot halfkoers. De Bisschop verloor De Witte en deed alleen verder, Sercu en Antheunis gingen op zoek naar de leider maar konden hem niet vervoegen. De voorsprong van de leider daalde van 2'15" tot 45" toen Van Vlierberghe het ernstig nam. In de 12e van de 15 af te leggen ronden werden eerst Sercu en Antheunis ingelopen en moest daarna ook De Bisschop er aan geloven. Albert werd voor zijn werk beloond met een lekke band.
    De beslissing viel wanneer acht renners zich konden afscheiden en tot 2'30" uitliepen. De laatste kilometers probeerden meerdere renners weg te geraken, maar slechts Johan Demuynck bereikte zijn doel. Op 25" werd Ronny Vande Vijver tweede voor Louis Dirickx, José Van Ackere, Ronny De Bisschop, Jan Serpenti (Ned), Ludo Delcroix en Jaak De Boever. Plaats 9 op 4'35" was voor Ronny Vande Vijver en de groepsspurt op 5'25" werd gewonnen door Eddy Peelman voor Herman Vanderslagmolen e.a.

    Te Geetbets kwam er pas definitief schot in deze wedstrijd in de achtste ronde. Laeremans probeerde toen op zijn eentje weg te geraken, gelukte daar ook tijdelijk in maar kreeg dan het gezelschap van, Thomas, Van Rijmenant, Hooyberghs en Collaer. Deze vijf kregen nog het gezelschap van de Nederlander vander Leeuw en was de kopgroep in vaste vorm gegoten. Enkele renners hebben tevergeefs geprobeerd nog mee vooraan te komen echter zonder succes.

    Vooraan werd er om de eerste plaats vinnig gespurt tussen de ploegmaats Raf Hooyberghs en Léon Thomas waarbij laatstgenoemde het haalde. Verder volgden, Theo vander Leeuw (Ned), Paul Collaer, Fernand Van Rijmenant en Paul Laeremans. Op 17" volgde Tony Houbrechts en werd 1" later Vic Van Schil 8e. Op 20" werd Eddy Verstraeten 9e voor Raymond Steegmans, Michael Wright (Gb) en Gert Harings (Ned). Ook de rest van het peloton kwam verbrokkeld over de streep.


     

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Dolgelukkig overschrijd streekrenner Martin De Clercq als winnaar de eindstreep..

    Te Adegem kwam de Nederlander Toine Van Den Bunder onze landgenoten nog eens fietsles geven. Op 1' werd Wilfried Reybrouck 2e voor Eddy Ronquetti.

    Een zesde zege behaalde Alex Prophète te Amay waar plaats 2&3 waren voor Jean Weber en de Nederlander Bennie Ceulen.

    Nr 3 is binnen voor Pierre Sonnet die te Awans won voor Jacques Mean en de Nederlander Mathieu Buckx

    Beernem kreeg na 110km Raf Coene als winnaar hij verwees Norbert Lesage en Eric Serlet naar plaats 2&3.

    Bonheiden leverde Jos Jacobs zijn 23e zege op. Hier werden Leo Huysmans en Emiel Gijsemans 2&3.

    Jan Weymans was te Breendonk 15" sneller binnen dan Eric Van Lent en werd de Nederlander Tiny van Hasselt derde.

    Gorsem-Duras kreeg 33 renners aan de start die 11 ronden van 10km mochten afleggen. Reeds na 15km reed het duo Jaremko en Costermans weg en namen vlug 15" voorsprong. Tien renners konden nog de aansluiting bewerken en was de rest verslagen. In de voorlaatste ronde kwam in de kopgroep Vanstraelen ten val maar kon spoedig zijn plaats opnieuw innemen. Het was diezelfde Vanstraelen die in de laatste ronde wegreed en Costermans en Jaremko meekreeg. In de spurt won Raymond Vanstraelen met een half wiel van Frans Costermans en Bruno Jaremko. Op 10" was Marc Van Ouytsel sneller dan Albert Segers e.a.

    In Haasrode had na 110km Willy Verschueren 30" voorsprong op Eddy Cools en werd Marcel Laurens derde.

    Een tweede zege behaalde Roger Van De Maele te Helkijn. Op 20" was voor plaats 2 Claude Coppieters sneller dan Christian Lecluyse.

    Met zijn zege te Hensies bracht de Italiaan Luigi Delbergiole zijn aantal op 3. Hier waren plaats 2&3 voor Georges Clausse en Michel Leclercq.

    Joseph Borguet reed te Hoegaarden zijn eerste achtervolgers op 2'30". Plaats 2&3 waren voor Jacques Christens en Guy Minsart.

    Vier vroege aanvallers hebben te Kuringen, waarvoor 32 renners waren opgekomen, naar een vroege ontknoping gestuurd. In de vierde van de 25 af te leggen ronden gingen de plaatselijke favorieten Bortels en Put, samen met Paulissen en Bollen aan de haal. Op geen ogenblik is er enige reactie gekomen vanuit de groep zodat op 5 ronden van het einde de vier ruim 4' voorsprong hadden. Op dat ogenblik reed Put lek maar kon 2 ronden later opnieuw aansluiten.

    In de spurt was Georges Bortels sneller dan Benny Paulissen, Gustaaf Put en André Bollen. Op 4'20" was Geert Malfait sneller dan Mark Verbeeck, Etienne De Beule, Louis Boeckx, Gustaaf Cuylitis en is plaats tien voor Willy Scheers wiens naamgenoot prof is.

    Messancy kreeg de Luxemburger Oscar Beck als winnaar na 102km. De Nederlander Willy Raymaekers en M. Wanlin.

    Te Mont-sur-Marchienne mocht Bernard Draux de zegebloemen in ontvangst nemen nadat hij Joël Chanoine en Lucien Pratte naar plaats 2&3 had verwezen.

    Oosteeklo kreeg dit keer 41 moedigen voor het 2e deel van hun tweedaagse. Nadat zijn vriend Kamiel Dhooge gisteren het 1e deel won, was het nu Martin De Clercq die de favorieten rol waarmaakte. Geen enkele ontsnapping gemist en op het einde nog sterk genoeg op 45" weg te rijden bleek goed voor een 4e zege dit jaar.

    Achter hem waren het 2 dorpsgenoten die het podium vervolledigden met name Ivan Van de Steene (2e) en Romain Vercauter 3e. Plaats 4 was voor Ivan Devriendt en een 5e voor Kamiel Dooghe bleek net genoeg om samen met Martin De Clercq de tweedaagse winnend af te sluiten

    Te Oosterzele kwam na 110km Ghisleen De Clercq solo over de meet. Op 25" volgde Franky De Ghendt en had Jozef Clauwaert 55" achterstand.

    Benoni Michiels mocht zijn 5e zegeruiker in ontvangst nemen te Sint-Laureins-Berchem. Na 110km verwees hij Freddy Missotten en Willy Michiels naar plaats 2&3.

    Ook Johny Vanderveken is in goede doen, te Sint-Niklaas mocht hij zijn 7e zegepalm in ontvangst nemen. Hij had na 107km die werden afgelegd in 2.50' een voorsprong van 1'30" op Willy Heyns die Rudy Hendrickx naar plaats 3 verwees.

    In Stavelot was er winst voor Jacques Delvaux die Gabriel Cardone en J.M. Scheen mee op het podium kreeg.

    Zijn 15e overwinning behaalde Jacques Martin te Tombeek-Overijse, de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke moest zich tevreden stellen met stek 2. Voor Louis Van Rompaye was er plaats 3.

    Ulbeek mocht 40 renners inschrijven, zij moesten 10 ronden van 11km afleggen. Eerste aanvallers waren Roefs en Avonds die in de 4e ronde wegreden en later het gezelschap kregen van een vijftal, maar was 2 ronden later alles opnieuw samen. In de laatste ronde viel de beslissing, drie renners konden een lichte voorsprong nemen. In de spurt was Guy Duchamps sneller dan Ludo Frijns en Jean-Marie Bonfond. Op 10" eigende Benny Schepmans zich plaats 4 toe voor Luc Pels, Roger Loysch, Ward Pels en werd de rest op 8 gelijk geplaatst.

    Viane kreeg Ferdi Van den Haute als winnaar die zijn metgezel Frans Matthys achter zich liet. Op 2'10" eindigde Eddy Van Belle derde.

    Waanrode kreeg 49 renners aan de start waar André Coppers voor de stunt van de dag zorgde.In de laatste ronde toen hij op weg leek naar zijn 10 overwinning werd hij door een bandbreuk geremd. Inderhaast greep hij een herenfiets langs de baan en kon zich in de spurt voor plaats 4 na Jos Gijsemans en Marcel Hermans als 6e plaatsen voor Michel Van Hoof en René Hermans.

    De zege was uiteindelijk voor Freddy Libouton die na 105km Ludo Peeters en André Delcroix het nakijken gaf.

    Nummer 11 is binnen voor Yvan Ronsse te Zingem liet hij na 72km, Jean-Pierre Baert en Eddy Vanthieghem achter zich.

    19-08-2013 om 07:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In West-Duitsland vond te Saarbrücken de Saarland Rundfahrt plaats. Na 184km was Wilfried Trott sneller dan zijn medevluchter Johannes Ruch. Op 2'12" werd Jürgen Kraft derde voor onze landgenoot Paul Lannoo, Klaus-Peter Thaler en werd nog een landgenoot Willems 6e.

    De Ronde van Oost-Duitsland ging van start te Rostock met een tijdrit van 13km. Nationaal kampioen Dieter Gonschorek reed de tweede Michael Schiffner op 31". De derde Jürgen Siegl moest 1'10" toegeven.

    In Zwitserland reden ook de liefhebbers te Oberwil de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd. Ook hier won de nationale kampioen Robert Thalmann legde de 170km af in 4.12'17".

    Op 13" werd Iwan Schmid tweede voor Meinrad Vögele, Bruno Rohner en Hansruedi Keller.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk werd te Allevard een klimkoers betwist. Règis Ovion haalde het na 23km die werden afgelegd in 48'04". Na hem volgden twee Spanjaarden, Luis Ocana op 41" en Pedro Torrès op 1'15".

    Onze landgenoot Eddy Verstraeten won de omloop van Dunkerque, een wedtrijd van 110km. Op 10" volgden, Gérard Vianen (Ned), Barry Hoban (GB) en onze landgenoten Georges Barras,René Dillen, DaNiël Verplancke, Wilfried David, Willy Vanneste.

    Te Chateaugiron was Roland Berland na 120km 3" sneller dan Daniel Ducreux en Marcel Boishardy.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cronostaffetta

    .
    Joseph Bruyère

    Voor de zevende maal op acht heeft de sportgroep Molteni de cronostaffetta van Marinssicuro naar Nereto gewonnen.

    Men begon met Martinsicuro-Tortoreto met zijn 30km de minst lange maar het moeilijkste gedeelte.Merckx nam dit gedeelte voor zijn rekening en won in een tijd van 45'19"2. Hij plaatste zijn tegenstrevers onmiddellijk op grote achterstand. Poggiali op 2'26", Battaglin 2'29", Bertoglio 2'47", Thomas Pettersson 2'46", Panizza 2'56", Giulani 3'33", Vannucchi 4'49" en Guerra ploegmaat van Ritter en Gimondi op 4'50". Vooral de slechte prestatie van laatstgenoemde was verbazingwekkend. Het hield in dat Gimondi zo goed als verloren had gespeeld.

    Tortoreto Alto - Euroflex Corropoli over 38,6km werd gewonnen door Gösta Pettersson met een tijd van 53'23"8 hij liet Gimondi 16"2 achter zich. Met zijn 3e plaats op 1'01" bleef Roger Swerts onder de verwachtingen.

    Joseph Bruyère daarentegen deed het in de derde reeks weer zoveel beter. Hij won met 27" voorsprong op Paolini en 48"7 op Aldo Moser.

    In de eindstand heeft Molteni 2'17" voorsprong op Scic met de broers Pettersson en 5'16"4 op Bianchi met Gimondi

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P. Regio

    .
    Georges Pintens

    Te Oberwil in Zwitserland werd de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd betwist een wedstrijd over 205km.

    Reeds van bij de aanvang van de 24 ronden ging Gerben Karstens aan de haal in gezelschap van Puschel, Vandewiele, Caverzasi en De Bal, zij reden 140km aan de leiding en kregen tot 5' voorsprong. Ze hadden zeventien ronden lang de wedstrijd van de eentonigheid kunnen redden.

    Vier ronde voor het einde sprong Houbrechts weg met Pintens, Maggioni, Bitossi, Van Staeyen en Küster. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Georges zijn kans. Enkel Maggioni was mee, in de laatste tweehonderd meter reed Georges Pintens de Italiaan Enrico Maggioni uit het wiel en won met 6" voorsprong. Voor plaats 3 op 15" was Tony Houbrechts sneller dan Franco Bitossi (It), Ludo Van Staeyen en de Duitser Karl-Heinz Küster. Op 58" volgde als 7e Italo Zilioli (It), op 1'15" werd Flory Ongenae 8e voor Bernard Croyet (Fr). Voor plaats 10 op 1'20" was de Nederlander Gerben Karstens sneller dan Frans Van Looy e.a. Van de 81 renners aan de start hebben er 44 de wedstrijd uitgereden.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs

    Gellik kreeg voor de tweede uitgave van de Grote Prijs van Zuid-Oost Limburg amper 29 renners aan de start, daar waar alleen al onder kontrakt drie ploegen van 12 renners werden verwacht.

    Eerst diende men 9 ronden van 13 km af te leggen om te eindigen met 10 kleine van 4,2km. In de zesde grote ronde gingen Van Rijmenant, Laeremans en Barras vooruit rijden. Zij haalden 30" boni en toen kwamen Hooyberghs en Leenen aansluiten. De vijf werden 10km verder bijgebeend door , Steegmans, Van Vlierden, Verreydt, Loysch, Harings (Ned) en Peeters. Meteen was de beslissing gevallen, al moesten later Leenen, Peeters en Barras vooraan afhaken. Twee renners Van Olmen en Herijgers zijn nog op zoek gegaan naar de vluchters doch tot bij de kop van de vluchters geraakten ze niet meer.

    De mannen van Rik Van Looy met 6 bij de leiders mochten de zege niet uit handen geven. Eerste aanvaller was Verreydt, doch Steegmans en Van Rijmenant reageerden. Toen er even rust kwam, wipte bij de beklimming van de Zavelstraat Raf Hooyberghs weg. Voor Hooyberghs werd het een vijfde seizoenszege. Op 1'45" was Fernand Van Rijmenant sneller dan, Raymond Steegmans, Gert Harings (Ned), Roger Loysch, Louis Verreydt, Paul Laeremans en Michel Van Vlierden. Op 2'15" werd August Herijgers 9e voor Alfons Leenen op 2'20", Georges Barras op 3', Victor Peeters en Jos Van Olmen op 3'20". Dan volgde een groepje van zes op 3'45" en hiervan was Georges Claes de snelste voor plek 14.

    Wat het aantal deelnemers betreft had Malderen nog 1 renner minder dan Gellik, slechts 28 kwamen het inschrijvingsblad tekenen.

    Eerste aanvaller was streekrenner Frans Maes die het tot km35 volhield. Dan was het de beurt aan Spruyt en Zelck (die later uit de kopgroep verdween)aan km 60 gingen zij voorop rijden, en begonnen meteen aan de 13 plaatselijke rondjes. In de vijfde ronde kwamen, Vrijders, In't Ven, Vanden Neste, A.Vande Vijver en Janssens aansluiten.

    Ward Janssens gesteund door Spruyt en In't Ven reed solo naar de streep en won met 1'20" voorsprong. Plaats 2 was voor de plaatselijke renner Herman Vrijders die nog 7" was weggereden van, Leopold Vanden Neste, Arthur Vande Vijver, Willy In 't Ven en Jos Spruyt. Met een achterstand van 7' won Jos Schoeters de groepsspurt voor plaats 8 voor Willy Abbeloos, Frans Mintjens e.a.

    Het 32e criterium van Zingem kon op mooi weer rekenen, maar was er minder belangstelling dan de voorgaande jaren. Walter Godefroot ziek, verscheen niet aan de start. De Nederlander Harry van Leeuwen en Vic Van Schil lieten een rustig rondtoerend peloton in de steek en reden enkele rondjes aan de leiding.Vooral Frans Verbeeck heeft er voor gezorgd dat de twee werden ingelopen. Wereldkampioen Basso die zich geruime tijd had weggestoken in het peloton demarreerde en kreeg Ebo mee. Maar ook zij bezweken voor de overmacht. Op 20km van het einde duwde Huysmans wat rapper op de trappers en schoof van de groep weg.Verbeeck, Basso en Willy Planckaert reden zo vlug aan de leiding dat ook Jos eraan was voor de moeite. Tien kilometer van het einde ontliepen kampioen Verbeeck en Vermeeren hun gezellen en kregen in een minimum van tijd Roger De Vlaeminck in hun wiel. De koers lag nog niet in zijn beslissende plooi want ook Maertens en Van Schil kwamen nog bij de drie koplopers.

    In de spurt haalde Roger De Vlaeminck het van Frans Verbeeck, Freddy Maertens, Hervé Vermeeren en Vic Van Schil. Op 100 meter volgden, Willy Planckaert, Marc Demeyer, Jos Huysmans, Eric Leman en maakt pistier Norbert Seeuws de top10 vol. Plaats 18 was voor Englebert Opdebeeck.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    Laatste dag in de Ronde van Portugal bestond uit een rit in lijn en een tijdrit.

    Lourinha-Autodril was 116km lang en werd gewonnen door de Portugees Manuel Gomes voor zijn landgenoot Emiliano Dionisio en de Spanjaard Agustin Tamames.

    Zoals verwacht won Joaquim Agostinho de tijdrit die ook in Auotodril werd verreden. De winnaar legde de 36km af in 45'17". Verder bestond de top5 uit, Jesus Manzaneque (Sp) 33", Fernando Mendes (Por) 51", Joaquim Andrade (Por) 1'45" en José Martins (Por) eveneens 1'45".

    In de eindstand heeft Joaquim Agostinho maar liefst 18'05" voorsprong op Jesus Manzaneque (Sp), derde werd Fernando Mendes op 19'33". Plaats 4 was voor José Martins op 23'09" en op 5. Herculano de Oliveira met 24'14" achterstand.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Denderbelle kreeg 28 renners aan de start zij moesten slechts 70km afleggen. De Nederlander Pier Maas was na 1.52' wedstrijd de snelste voor Luc De Croock, Hans Hellemons (Ned), Oscar Pauwels, Willy De Bondt, Benoni Michiels e.a.

    Ook te Kemzeke werd het met Ed Deuzingen een Nederlandse zege. Na 102km afgelegd in 2.16' was hij sneller dan François Van Vlierberghe, Roger De Beukelaer, François Caethoven, Johny Vanderveken e.a.

    Lier mocht de zegebloemen overhandigen aan Willy Sprangers die na 110km met 5" voorsprong won. Plaats 2&3 waren voor Leo Huysmans en Edmond Verbruggen.

    Lommel kreeg 46 renners aan de start waarvan er slechts 15 uit eigen land kwamen om 11 ronden te draaien. In de eerste van de 11 af te leggen ronden gingen 3 renners ten aanval echter zonder succes. Ook een volgende poging mislukte. Beter verging het de 15 die zich konden afscheiden, namen 1' waarvan zij op het einde een groot stuk moesten inleveren. In de laatste kleine ronde kon de Nederlander Cor Tuyt zich loswerken en hield 100 meter over op zijn landgenoot Gerrit Oosterbosch. Op 200meter was Jos Swinnen sneller dan Hans Koot (Ned), Ward Pels, Marcel Peeters, Marc Verbeeck e.a.

    Roland Van Den Berghe uit Machelen (Brab) won te Maillen waar hij in een spurt met twee sneller was dan Marcel Louyet. Op 10" werd Jean-Pierre Schelfhout 3e.

    Merelbeke kreeg Roger Schouppe na 106km als winnaar voor Eddy Cackaert en Freddy Becaus.

    Het eerste deel van de tweedaagse in het Oosteeklose Meetjesland kreeg slechts 32 renners aan de start. Streekrenner Kamiel Dhooge uit het nabije Bassevelde haalde het met voorsprong op 3 achtervolgers. Aad van den Hoek werd 2e, Johan Bollaert 3e en Alex Claeys 4e.

    Na kettingbreuk en fietsverwisseling eigende Martin De Clercq zich de 5e stek toe.

    .
    Oostham links Van Beeck rechts Van Thielen

    Oostham kreeg 56 renners aan de start die 35 rondjes dienden af te leggen om de 105km vol te maken. Op een biljart vlakke omloop hebben vele renners getracht om enige afscheiding te brengen. Uiteindelijk werd er 39 voor de zege gespurt. Na 'n emotionele spurt werd besloten François Van Beeck en Leo Van Thielen gelijk te plaatsen als winnaar. Plaats 3 was voor Romain Bellis voor Louis Boeckx, Guido Bellens, Willy De Raedt, Theo Michotte, André Verbraeken, Roger Loysch en Van Loo. Vanaf plaats 11 werd de rest waaronder René Wuyckens gelijk geplaatst.

    Van de 37 renners aan de start te Roeselare kwam Gilbert Eeckhout met 10" voorsprong solo over de streep. Achter hem werd Marc Renier 2e voor Luc Catry, Dirk Ongenae, Frans Vanmarcke, Willy Van deMoortel, Ronny Van de Candelaere en werd de rest op 8 gelijk geplaatst.

    Te Soiron werd na 102km met twee voor de zege gespurt. Guy Minsart heelde het van Jean-Pierre Dartet. Plaats 3 op 15" was voor de Nederlander Bennie Ceulen.

    Tielt kreeg na 108km Eric Serlet als winnaar, het was zijn 2e zege dit jaar. Plaats 2 op 45" was voor Eric Rosseel en nog 10" later werd Roger Van De Maele derde.

    Torhout mocht 50 rugnummers uitdelen. Na 150km die werden afgelegd in 3.33' mocht Lieven Malfait zijn 18e zegeruiker in ontvangst nemen. Voor plaats 2 op 5 meter kwamen Luc Leman en Serge Vandaele gelijk over de streep. Vierde werd Leopold Verboven gevolgd door Ludo Bruylandts, Bertil Cael, Daniël Desloovere, Eric Jacques, Raf Coene e.a.

    Wondelgem kreeg de Nederlander Bert Broere na 105km als winnaar, die zijn derde zege in België behaalde. Plaats 2&3 waren voor Frans Costermans en Marc De Poorter.

    In Nederland zou de Vierstromenlandronde verreden worden. Als protest tegen de maatregel van de K.N.W.U. waarbij bepaald werd dat oudere amateurs niet langer voor een fabrieksploeg mogen uitkomen, werd een algemene rennersstaking doorgevoerd.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Paul Spileers

    Met 48 werd er in een drukkende warmte gestart in de 8ste grote prijs van Peruwelz. Men moest eerst een grote ronde van 80km afleggen die een maat voor niets werd. Enige aanvaller in die ronde was de Fransman Mintkiewicz, hij had dan nog de pech plat te rijden.

    Het zou dus gebeuren op de tien plaatselijke omlopen van 10km, met de lange klim naar de basiliek van Bon Secours. Men verwachtte de streekrenner De Buysschere, maar deze maakte stukken bij km 100 en verdween uit de groep.

    Het was Jean-Paul Spileers, 5 dagen geleden prof geworden bij ploeg van Eddy Merckx die met De Bisschop op pad ging, hij werd echter bijgehaald onder impuls van een tegenaanval met Walter Planckaert, Ronny Vande Vijver en Ludo Delcroix.

    Jos Huysmans zette de beslissing in op 45km van het einde, Vande Vijver en De Brauwere sprongen hem bij en daar waar een spurt met drie verwacht werd, kon De Brauwere zich op 3km van de aankomst los werken en tot het einde aan de repliek van zijn twee gezellen weerstaan.

    Lucien won met 5" voorsprong op Ronny Vande Vijver en Jos Huysmans. Voor plaats 4 op 35" was André Dierickx de snelste van een eerste kleine groep voor de ongelukkige Fransman Robert Minthiewicz, Léon Thomas, Jos Deschoenmaecker e.a. Op 55" volgde een tweede groepje die voor plaats 11 mochten spurten daarvan was Maurice Dury de snelste.

    Te Izenberge-Leisele werd er voor de provinciale titel van West-Vlaanderen gestreden.

    In de eerste kilometers mochten Bruggeman en Wyckaert tot 35" uitlopen, aan km 40 waren het Sercu, Vantyghem, de Brit Head, Pollentier, De Boevere en Catteeuw die wegliepen maar bereikten ook niet meer dan 40" voorsprong. Toen zij werden ingelopen was het De Groote die wegreed, nam tot 2' maar toen De Vlaeminck en Hendrickx eveneens de groep in de steek lieten kwam er de reaktie.

    Toen de twee tot bij de leider kwamen, sloot even later ook de groep aan. Uiteindelijk kon een groepje van 12 zich afscheiden, op 1km van het einde plaatste Willy Vanneste zijn jump hield 15" over en mocht de provinciale trui aantrekken. Plaats 2 was voor Dirk Baert voor Noël Vantyghem, Eric Leman, Jacky Coene, Willy Scheers, Freddy Maertens, Emiel Lambrecht, Marc Lievens, Johan Demuynck, Roger Verschaeve en Jaak De Boever. Op 1'30" was André De Mol de snelste voor plaats 13, voor Hervé Vermeeren e.a.

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jan Serpenti

    De profronde van Hendrik Ido Ambacht een wedstrijd over 103 km werd gewonnen door Jan Serpenti in een tijd van 2.21'44". In een spurt met 10 was hij sneller dan Cees Bal, Hennie Kuiper, Bas Hordijk, X, wereldkampioen Marino Basso, Cees Priem, onze landgenoot Frans Verbeeck, Jan Krekels en op 10 Harm Ottenbros.

    In Portugal is men aan de voorlaatste dag en werd er gereden van Alcobaca naar Loueinho over een afstand van 171km. Na 5.21'06" bestond de top3 uit,de Spanjaard Agustin Tamames die zijn landgenoot Juan Zurano en de Portugees Francisco Miranda naast zich op het podium kreeg. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Frankrijk werd het criterium van Plancoët betwist, Jean-Pierre Danguillaume haalde het met 6" voor Robert Bouloux en Bernard Thevenet.

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy Merckx

    Agueda-Alcobaba rit 12 in de Ronde van Portugal was 188km. De Portugees Vitor Rocha die zijn tweede ritzege behaalde had na 4.55'14" wedstrijd 1'51" voorsprong op zijn landgenoot Jorge Fernandes. Op 3 eindigde de Spanjaard Eufronio-Enrique Sahagun met 4'21" achterstand. Aan de leiding blijft Joaquim Agostinho.

    In het Italiaanse skioord Montecampione werd een klimkoers betwist met een rit in lijn en een rit tegen het uur.

    De rit in lijn was 34km en werd gewonnen door Gianni Motta met een tijd van 1.05'08". In een spurt met twee was hij sneller dan Eddy Merckx. Op 6" volgde Felice Gimondi en nog 2" later werd Roberto Poggiali vierde. De Spanjaard José-Manuel Fuente als 5e volgde op 10". Voor Giovanni Battaglin op 14" was er plaats zes. Italo Zilioli werd zevende op 27". Voor Joseph Bruyère was er plaats 8 op 39". Negende werd Fausto Bertoglio op 45" en op 10 eindigde met 1'12" achterstand Attilio Rota.

    De klimtijdrit werd verreden over 12km, winnaar Eddy Merckx had daarvoor 32'29" nodig, wat 7" beter is dan José-Manuel Fuente. Plaats drie was voor Wladimiro Panizza die al 48" langer klom. Vanaf plaats vier gaat men over de minuut. Giovanni Battaglin werd op 1'28" gereden en verder volgden, op 1'32" Enrico Paolini, Roberto Poggiali 1'39", Felice Gimondi 1'43", Gianni Motta 1'49", Italio Zilioli 1'51" en moest Fausto Bertoglio als tiende 2'08" toestaan.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx die 1.37'37" reed over de 46km een voorsprong van 19" op José-Manuel Fuente en volgden verder Giovanni Battaglin 1'43", Robert Poggili 1'47", Felice Gimondi had al 2' aan zijn been, Gianni Motta 2'09", Italio Zilioli 2'19", Fausto Bertoglio 2'54", Wladimiro Panizza 3'16" en werd Enrico Paolini met 3'17" achterstand tiende.

    De Nederlander Joop Zoetemelk won te Quillan in Frankrijk met 10" voorsprong op de Spanjaard Pedro Torrès en de Fransman Pierre Martelozzo.

    De tweede wedstrijd in Frankrijk had plaats te Concarneau waar Raymond Poulidor José Catieau en Jean -Pierre Danguillaume mee op het podium kreeg.

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Mintjens

    In de eerste wedstrijdhelft was de zware val van Pieter Nassen het enige zij het dan negatieve nieuws. Aanvankelijk scheen het zeer ernstig, maar eenmaal in het ziekenhuis van Turnhout en zijn fel bebloed hoofd verzorgd was, bleek dat alles zich beperkte tot een lichte hersenschudding en wat schaafwonden. In de eerste 100km is er enkel een lange ontsnapping geweest van Marian Polansky.

    Feitelijk begon de wedstrijd pas enkele kilometers voor de finish. Raf Hooyberghs was de aanstoker door een korte vlucht in de voorlaatste ronde. Spruyt, Peelman en Maertens gingen hem achterna en het kwam tot een hergroepering. In de laatste ronde konden Mintjens en Verreydt in een oogwenk 100 meter nemen, hoe men in de groep ook reageerde de twee bleven voorop. In de spurt haalde Frans Mintjens het met miniem verschil van Louis Verreydt. Op 40 meter volgde Jos Van Beers (Ned) en op 100meter versloeg Willy De Bosscher, Rik Van Linden, Frans Verhaegen, Yvan Benaets, Robert De Guchtenaere, Jos Abelshausen, Richard Bukacki e.a.

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Na zijn nederlaag gisteren te Weris heeft André Coppers vandaag zijn negende overwinning behaald te Lessines waarhij Marc Michiels en Etienne Vanden Hauwe naar plaats 2&3 verwees.

     

     

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 11 in de Ronde van Portugal bestond nogmaals uit twee delen.

    Men begon met de rit in lijn, Sela-Agueda over een afstand van 129km. Winst was er voor de Spanjaard Agustin Tamaes die na 3.38'52" twee landgenoten mee op het podium kreeg. Tweede werd Jose-Luis Abilleira en 3. José-Luis Viejo

    Op de wielerbaan Bairrade reed de Portugese leider Joaquim Agostinho met 2'42" over de 2km de beste tijd. Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten Joaquim Andrade en Manuel Gomes.

    In Spanje werd te Bilbao de GP Vizcaya verreden. Na 200km die werden aflegd in 6.05'40" had José Grande 1'07" voorsprong op Antonio Menendez. Op 3 met 1'57" achterstand kwam José-Antonio Gonzalès-Linares over de streep, gevolgd door José Pesarrodona. Plaats 5 op 4'32" was voor Santiago Ayastuy. Voor plaats 6 op 4'52" was Gonzalo Aja sneller dan Javier-Francisco Elorriaga, Francisco Galdos, Santiago Lazcano en op 10. Domingo Perurena. Allen Spanjaarden.

    Lucien Van Impe won te Plogastel Sain Germain een criterium over 120km. Plaats 2&3 waren voor de Duitser Jürgen Tschan en de Fransman Jean-Pierre Guillemot

    In Italië te Fano werd de wedstrijd tipo pista gewonnen door Giancarlo Polidori 24punten voor Franco Bitossi en Enrico Paolini.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers



    Te Heusden Oost-Vlaanderen werd het met Gerrie van Gerwen een Nederlandse overwinning. Na 106km verwees hij Rudi Rijpens en Ghisleen De Clercq naar plaats 2&3.

    Het Waalse grondgebied ligt de Nederlander Jaak Roemerman uitstekend. Te Weris behaalde hij er zijn derde overwinning. Na gisteren te Bleid met 6'30" voorsprong te winnen was het vandaag iets minder. De tweede André Coppers kreeg maar 5' aan zijn broek en verwees Alain Kaye naar plaats 3.

    Te Zutendaal viel de beslissing al in de eerste van de dertig af te leggen ronden. Vijf renners maakten een kloof en dreven stelselmatig hun voorsprong op. Na een tiental ronden werd de jacht dan toch steviger maar hielden de leiders stand en brak de groep in drie stukken. Twee groepjes werden zelfs gedubbeld door de leiders. In de spurt won Jean-Marie Coenen voor Marc Van Ouytsel, Leonard Engelen, Jean Jorissen en Gaston Louwet. De eerste achtervolgers mochten 3'25" later spurten voor plaats 6, Geert Malfait haalde het voor Jos Vandermeulen, Roger Debacker, Gustaaf Put, Jean Bemong, Luc Pels, Tony Daenen en Maurice Bellet.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Emile Bodart

    De tweede grote prijs Keizer Karel te Olen is van start gegaan zonder de plaatselijke renner Ludo Vander Linden die door ziekte forfait moest geven. Wel aan de start wereldkampioen Marino Basso die enkel kwam om te oefenen en zich van het gebeuren niets aantrok. Nadat de Nederlander Jos van der Vleuten even mocht voorop rijden gingen na 10km Van Roosbroeck en Bal er vandoor. Enkel twee Nederlanders, Priem en Pijnen en onze landgenoot Stevens konden nog tot bij de leiders komen. Deze vijf mochten ook voor de zege spurten, Gustaaf Van Roosbroeck haalde het voor Cees Priem, René Pijnen die met een slepend wiel moest spurten, Cees Bal en Julien Stevens. Op 1'30" was Pieter Nassen de snelste van 9 achtervolgers. Ludo Noels werd 7e voor Jos Abelshausen, Louis Verreydt, Gerben Karstens (Ned), Jan van Katwijk (Ned), Frans Verhaegen, Roger Rosiers en Tony Houbrechts. Wereldkampioen Marino Basso werd 20e in een groepje dat op 2'10" volgde.

    De dertigste grote prijs van Lessines (Lessen) werd verreden over een afstand van 150km of 17 ronden over Bois de Lessines en Ollignies een niet zo gemakkelijk parcours. Met het gevolg dat reeds vrij vroeg in de wedstrijd 12 renners zich konden afscheiden. Na een moeilijke achtervolging konden onder impuls van De Buysschere nog 7 renners vooraan komen aansluiten. Vooraan was Ward Janssens zeer bedrijvig reed in de 6e ronde weg nam tot 40" maar werd half wedstrijd weer tot de orde geroepen. Nadien heeft De Buysschere het geprobeerd maar slaagde evenmin.

    Van de 19 zouden uiteindelijk er 16 voor de zege spurten, Emile Bodart haalde het voor José De Cauwer, Dirk Baert, Willy Teirlinck, Léon Thomas, Christian De Buysschere, Ward Janssens, Gérard Hendrickx, Ghislain Van Landeghem, Ferdinand Bracke, Georges Vanconingsloo, Etienne Van Braekel, Arthur Vande Vijver, Willy Vanneste, Gustaaf Hermans en Julien Van Lint. Van de 3 achterblijvers was op 1' Cees Koeken (Ned) sneller dan Rudy De Groote en Fernand Van Rijmenant. Voor plaats 20 op 2'10" toonde Christian Callens zich de snelste voor Franky Ebo en werden de anderen op plaats 22 gelijk geplaatst.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Lorenzo Alaimo

    Koersen zat voor de liefhebbers zij konden kiezen tussen maar liefst 22 wedstrijden.

    De Nederlander Jaak Roemerman kwam te Bleid fietsles geven na 91 km had hij 6'30" voorsprong op Michel Leclercq en werd Bruno Servais derde op 6'45".

    Voor eigen volk won Willem Peeters te Boutersem waar hij na 108 km Paul Celis en Robert Saren naar plaats 2&3 verwees.

    Nummer 20 is binnen voor Jos Jacobs te Goetsenhoven kwam hij na 126km solo over de meet. Franky De Gendt werd tweede op 20" en verwees de Nederlander Henk Smits naar plaats 3.

    Voor eigen volk behaalde André Liekens te Heist o/d Berg zijn tweede zege van dit seizoen. Na 103km versloeg hij zijn medevluchter Willy Verschueren uit het naburige Hallaar. Op 1'15" werd Guido Bellens 3e.

    Te Hombourg stonden 110km twee Nederlanders op het podium. Op het hoogste stond Henk Frissen, plaats 2 was voor G. Cardonne en drie de Nederlander J. Claesen

    De in België geboren Italiaan Lorenzo Alaimo behaalde zijn 2e zege te Itterbeek waar hij Benoni Michiels en Luc Decroock naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    De Nederlander Ben Libregts kwam onze landgenoten aftroeven te Kalken waar Aimé Van Avermaet en Etienne Vander Helst 2&3 werden.

    In Klerken werd een criterium van 30km betwist, Wilfried Reybrouck won met 12" voorsprong op Marc Renier en volgde Eddy Cackaert op 50".

    Te Kruishoutem mocht na 104km wedstrijd Paul Lannoo zijn 12de zegebloemen in ontvangst nemen. Dirk Goetijn en Yvan Devriendt werden 2&3.

    Na 104km wedstrijd was Luc Leman de snelste te Kuurne waar hij Roger Van De Maele en Eddy Vantieghem naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Een vijfde overwinning behaalde Eric Vande Wiele te Melle, na 80km versloeg hij Rudy Bauwens. Op 3' volgde Rudy Pevenage.

    Van de 52 renners die aan de start stonden te Neerpelt waren er 29 uit Nederland. Hoewel de Nederlanders van bij de start het initiatief in handen namen en de ene ontsnapping de andere opvolgde werd het toch een Belgische zege. De finale werd met 7 betwist, 2 Belgen en 5 Nederlanders. Raymond Vanstraelen won voorde Nederlanders Geert Oosterbosch, Herman Ketting, Hans Koot onze tweede landgenoot Hubert Jansen en de twee andere Nederlanders Arnold van Hooft en Cor Tuyt.

    Jacques Martin behaalde zijn 14e overwinning te Perbais waar plaats 2 voor Feancis Deminne was en de Chileen S. Salas derde werd.

    Poperinge kreeg na 102km Raf Coene als winnaar hij had 50" voorsprong op Eddy Van Haerens en Paul Van Nieuwenhuyse.

    Nummer 7 is binnen voor Florimond Van Hooydonck, in Ranst verwees hij Victor De Valckeneer en Paul Clinckaert naar plaats 2&3.

    Na op 11/6 gewonnen te hebben te Rumes was Albert Delrue er nu ook weer de beste. Op 10" werden Luc Demedts en Christian Despierre 2&3.

    Een Nederlandse zege werd het te Saint Georges sur Meuse, Henri Buckx versloeg na 108km afgelegd in 2.45' onze landgenoot Jean-Luc Yansenne. Plaats 3 op 1' was voor Jozef Weber.

    Sint Lambrechts-Herk mocht 33 rugnummers uitdelen die 23 ronden mochten afleggen om de 110km vol te maken. De plaatselijke renner Nelissen reed al in de 2e ronde weg met Louwet en Bortels. Na 10 ronden was hun voorsprong al 1'10" en nog enkele ronden verder volgde de groep al op 1'45". Op dat ogenblik ging men met 11 op zoek naar de leiders die vrij vlug werden bijgebeend. Op 4 ronden van het einde reden 2 Belgen en 2 Nederlanders uit de kopgroep weg en zouden voor de zege spurten. Na Gustaaf Verboven en Frans Costermans op 1 elngte moesten de Nederlanders Wil van Helvoirt en Hub Geilenkirchen het met plaats 3&4 stellen. Voor plaats 5 op 1' was Leonard Engelen sneller dan Paul Wellens en Georges Bortels. Voor de plaatselijke renner Raymond Nelissen was er een 11e plaats.

    Marc Van Ouytsel mocht in Testelt de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 110km afgelegd in 2.36' verwees hij Leo Van Thielen en Francois Van Vlierberghe naar plaats 2&3.

    In Vilvoorde was na 110km Jozef Janssens sneller dan Gustaaf De Proft en Frans Matthys.

    Vlijtingen kreeg slechts 26 renners aan de start die pas in de tweede koershelft er een sprankelend vertoon van hebben gemaakt. In de negende van de zestien a te leggen ronden reden 4 renners weg en kwamen een ronde later Agten en Loysch mee vooraan en in de 12de ronde konden ook Frijns en Paulissen aansluiten. In het zicht van de streep liet de NederlanderMathieu Maessen zijn vluchtgezellen achter en kwam Luc Pels te laat en werd tweede op 300 meter. De overigen volgden op 400 meter en daarvan was Benny Paulissen sneller dan, Antoine Agten, Roger Loysch, Bruno Jaremko, Jacky Frijns en Louis Meijers (Ned). Op liefst 4' werd Ward Pels negende voor Willy Willems e.a.

    Te Wansin won Ludo Peeters zijn 4e wedstrijd met 1'45" voorsprong op Guy Minsart en volgde Joseph Borguet als derde 2'10" later.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    15-08-2013 om 07:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans


    De inrichters van de jaarlijkse half-oogst prijs te Dworp keken verrast op toen wereldkampioen Marino Basso zijn rugnummer kwam afhalen. Hij is uit de wedstrijd verdwenen toen het ernst werd.

    Bij de zesde beklimming van de Molenberg maakten, Hooyberghs, Peersman, Dierickx, Vander Linden, David, Berckmans en Hendrickx zich los. Dolf Huysmans was bij hen maar moest in de beklimming loslaten. Even later kwamen De Vlaeminck, Vrijders en De Brauwere mee vooraan. Tien renners reden zo voorop.

    Pintens kwam in de 10e ronde op zijn beurt aansluiten, ten koste van een mooie inspanning, alleen uit de groep op 1'15". Hij kon zo zijn ploegmaat Jean-Pierre Berckmans bijstaan, die in de laatste ronde wegreed en met lichte voorsprong won. Voor plaats 2 op 50" was Roger De Vlaeminck sneller van wat overbleef van de kopgroep, Gérard Hendrickx, Herman Vrijders, Raf Hooyberghs, Georges Pintens en Lucien De Brauwere.

    Dan was het 6' wachten om Emile Bodart de "groepsspurt" te zien winnen, voor Maurice Dury, Roger Kindt, Eddy Cael, Paul Aerts, en werden Jean-Paul Spileers en Jean Vanderstappen 13e gelijk geplaatst. Voor Adolf Huysmans was er plaats 15. Op 16 eindigde Herman Vanderslagmolen, 17.Aimé Delaere en 18 gelijk: Michel Van Vlierden, Jo van Pol (Ned), Gérard Martens en Robert Fontaine.

    De tweede wedstrijd vond plaats in De Pinte waar van bij de start 16 renners ontsnapten. Hieruit verdwenen, Christiaens, Soenens, Bukacki (Ned), Kerremans en De Bisschop wegens defekt.

    Bij het ingaan van de laatste 10km poogde Jimenez (Col) nog driemaal weg te flitsen, hij mislukte telkens. Ook Bruggeman waagde nog zijn kans eveneens zonder succes. In de spurt met 11 won Tony Gakens voor Christian Debuysschere, Theo van der Leeuw (Ned), Ernest Bens, Georges Claes, Fernand Bruggeman, Luc D'Hondt, X, Daan Holst (Ned), Urbain De Brauwer en Giovanni Jimenez (Col). Op 2'13" was Dirk Baert de snelste van de groep voor plaats 12.

    Het jaarlijks criterium van Sint-Lenaerts kreeg nu ook weer de grote vedetten aan de start, maar men had wel de indruk dat er minder volk langs de kant stond. Deze wedstrijd over 35 ronden wordt ieder jaar gekenmerkt door een rijke premiewinst, iets wat thans ook het geval was.

    De 26 renners aan de start hebben er dus voor grof geld gevochten, wat ondermeer tot gevolg had dat niemand veel voorsprong kreeg. Eerste aanvaller was Swerts, bleef 6 ronden voorop wat hem wel enkele stuivers opleverde. De volgende was In't Ven en ook hij mocht 5 ronden lang premies winnen. Dan was het opnieuw de beurt aan Swerts nu met Vanspringel en Planckaert zij hielden het ook niet lang vol.

    De beslissing viel 5 ronden van het einde, Merckx en Van Schil gingen aan de haal en bleven voorop. Eddy won vrij vlot voor Vic, achter hen werd 23" later Rik Van Linden derde voor Walter Planckaert, Roger Rosiers, Willy Teirlinck, Joseph Bryère, Marc Demeyer, Guido Van Sweevelt, Herman Vanspringel en Gustaaf Van Roosbroeck. Op 40" was voor plaats 12 Gilbert Wuytack sneller dan Englebert Opdebeeck e.a.

    Frans Verbeeck, Ludo Van Staeyen en Frans Van Looy werden op 1 ronde 24e gelijk geplaatst.

    15-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    In de Ronde van Portugal werd rit 10 verreden, er werd gestart te Lamego om na 152km te eindigen in Torre. Het werd een vijfde zege in deze ronde voor leider Joaquim Agostinho. Na 5.10'11" versloeg hij zijn medevluchter Herculano De Oliveira. Op 1'20" werd José Martins derde.

    In Frankrijk won Enzo Mattioda het criterium van Ambert waar hij na 110km afgelegd in 2.53' Bernard Thevenet en de Luxemburger Johny Schleck mee op het podium kreeg.

    De tweede wedstrijd in Frankrijk vond plaats te Excideuil hier moesten de renners 105km afleggen. Jean-Pierre Genet deed dat in 2.43' wat 10" beter is dan Règis Ovion en Gilbert Bellone die 2&3 werden.

    15-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Vicente Lopez-Carril

    In de Ronde van Portugal moesten de renners twee ritten afwerken.

    Men begon met Vidago-Pedras Salgadas een tijdrit van 10km. Er stond geen maat op het meesterschap van Joaquim Agostinho die won in een tijd van 16'48". De tweede Joaquim Andrade moest 45" prijsgeven en volgde de derde Firmino Bernardino op 47".

    De rit in lijn werd verreden tussen Vidago en Murca. Na 100km won de Spanjaard Agustin Tamames voor zijn landgenoot José-Luis Abileira en werd de Portugees Emiliano Dionisio derde. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Laatste dag in de Tres Dias de Leganes, nu moesten de renners 212km afleggen. Ritwinnaar Francisco Galdos deed er 5.35'22" over. Opnieuw was Domingo Perurena tweede nu op 2.01" en werd Vicente Lopez-Carril derde. Deze laatste heeft in de eindstand 1'35" voorsprong op Gonzalo Aja, 3'40" op Domingo Perurena verder volgden in dezelfde tijd, Nemesio Jimenez, Antonio Martos, Miguel-Maria Lasa, José Casas en Ventura Diaz. Plaats 9 op 4'53" was voor Carlos Melero en werd Santiago Ayastu met de zelfde tijd 10e.

    In Frankrijk werden 2 criteriums betwist. Cyrille Guimard won na 102km te Pléaux voor Jacques Esclassan en Claude Aiguesparses.

    La Clayette kreeg na 115km de Spanjaard Luis Ocana als winnaar. Op 2" volgde Bernard Thèvenet en volgde José Catieau als derde.

    In Italië won na 115km Enrico Paolini te Belmonte Piceno hij had 21" voorsprong op Giovanni Cavalcanti en Emmanuele Bergamo.

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Prof van eind 1929 t/m 1939

    Voor de Grote Prijs Maurits Raes te Heusden Oost-Vlaanderen kwamen 65 renners aan de start. Ruim drie uren hebben de renners de verzengende hitte getrotseerd en de afstand in een razend tempo afgelegd.

    Reed vrij vlug stak Pol Vande Neste zijn neus aan het venster, daarna was het Albert Van Damme en vervolgens Theo Verschueren en nog zoveel anderen, die het om beurten beproefden, maar nooit de passend hulp kregen om te slagen.

    Drie ronden voor het einde kwam de passende stoot van een groep van elf: Marcel Maes, Vic Van Schil, Cees Bal (Ned), Frans Verbeeck, Eddy Merckx, Marino Basso (It), Eric Leman, Freddy Maertens, Robert De Guchtenaere, Jos Huysmans en Eddy Goossens. Met deze renners vooraan was het voor de groep onbegonnen werk nog de aansluiting te bewerken. Vooral de Belgische kampioen Frans Verbeeck ondernam alles om te winnen, maar ook Merckx wou de bloemen, dus ging het in de drie laatste ronden hard tegen hard.

    In de laatste ronde kon Vic Van Schil afstand nemen en won met 10" voorsprong op Frans Verbeeck, Freddy Maertens, Eric Leman, Marino Basso (It), Eddy Merckx, Robert De Guchtenaere, Jos Huysmans, Eddy Goossens, Cees Bal en Marcel Maes. Voor plaats 12 was Cees Priem (Ned) de snelste van de groep voor Julien Stevens, Jos Schoeters, Rik Van Linden e.a.

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Lieven Malfait

    In Boom werd de trofee Van Vaernewijck betwist waaraan liefhebbers en junioren mochten deelnemen. Na 80km wedstrijd won Ludo Bruylandts voor Ferdinand Vanden Houtte en Frans Matthys. Op 10" volgde Louis Brusselmans en op 5. Theo Dockx.

    Lovendegem mocht de zegebloemen overhandigen aan Daniël Desloovere die Kamiel Dhooghe en Romain Vercauter naar plaats 2&3 verwees.

    François Van Beeck behaalde zijn 5e zege in Temse waar hij de Nederlander Jan Raas en Arthur Rooms achter zich liet.

    Zijn 17e zege behaalde Lieven Malfait te Tielt waar hij de 77km aflegde in 1.50'. Op 45" werd Paul Lannoo tweede voor Rudi Rypens.

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Angreau kreeg Willem Peeters als winnaar, hij legde de 108km af in 2.55'. Plaats 2&3 waren voor Rudy Pevenage & Henri Vandenbrande.

    Zijn vijfde overwinning behaalde Luc De Croock in Baasrode waar hij in een spurt met twee Frans Van Steenwinckel achter zich liet. Plaats 3 op 10" was voor Frans Caethoven.

    Erezée kreeg 33 renners aan de start, daarbij verschillende Nederlanders en Luxemburgers. De renners moesten slechts 84km afleggen. De Nederlander Bennie Ceulen kwam solo over de meet en behaalde er zijn 3e overwinning in België. Op 30" volgde Joseph Borguet. De groepsspurt op 1' werd gewonnen door de Luxemburger Lucien Didier voor Freddy Reuland, de Nederlander Jacques Roemermann voor Ernie Kirchen (Lux), Robert Michot, Jean Caudron, Jean-Marie Bonfont en maakt de Nederlander Henk Botterhuis de top10 volledig.

    Te Geel-Zammel kwam na 110km Jos Janssens als winnaar over de streep. Op 55" werd Guido Bellens tweede voor Michel Van Hoof.

    Kotem-aan-de-Maas kreeg 47 renners aan de start, waaronder 26 Nederlanders 20 Belgen en 1 Duitser , zij mochten 28 plaatselijke ronden afleggen.

    De beslissende ontsnapping kwam reeds in de zevende ronde wanneer 18 renners aan de leiding kwamen. Enkel Luc Pels moest wegens pech afhaken. Op 5 ronden van het einde reden 4 Nederlanders en Ward Pels weg. In de laatste ronde wist Hub Geilenkirchen nog alleen weg te komen om afgetekend te winnen. Op 15" werd Gerrie van Gerwen tweede voor Frits Slüper, onze enige landgenoot in de kopgroep Ward Pels en Mathieu Maessen. Op 30" werd Jean Lindekens 6e voor Peter van Pol (Ned). Met 5 werd er op 1' voor de 7e plaats gespurt waarvan de Nederlander Mathieu Dohmen de snelste was.

     

    13-08-2013 om 07:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Francisco Miranda

    Guimaraes-Vidago 173km is de 8e rit in de Ronde van Portugal.De Portugees Francisco Miranda kreeg na 5.42'11" zijn landgenoten José Pereira en Emiliano Dionisio mee op het podium. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Op de 3e dag van de Tres Dias de Leganes werd er 192km gekoerst. De Spanjaard José - Antonio Gonzales-Linares kwam na 5.18'35" met 2'31" over de streep. Plaats 2&3 waren voor zijn landgeoten Domingo Perurena en Javier-Francisco Elorriaga.

    Raymond Poulidor was in Frankrijk de beste te Egletons waar hij na 100km met 4" voorsprong won. Plaats 2&3 waren voor Raymond Martin & Michel Perin.

    Te Vailly versloeg Jean-Pierre Danguillaume na 105km Yves Hezard. De NederlanderJoop Zoetemelk werd 3e op 20".

    In Italië werd er 100km gekoerst te Castiglione del Lago na 2.20' kwam Felicr Gimondi solo over de streep. Franco Bitossi werd op 25" tweede voor Wladimiro Panizza.

    13-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Vorig jaar kreeg men te Wilrijk amper 25 deelnemers aan de start en met het gering aantal toeschouwers leek deze bekende jaarmarktprijs op punt te staan te verdwijnen. Men tastte echter diep in de geldbeugel en wierf enkele gekontrakteerde renners aan met ondermeer grote trekpleister Eddy Merckx. Met als gevolg 77 renners aan de start en veel toeschouwers.

    Verbeeck en Van Linden konden geen animo brengen in de wedstrijd omdat ze door bandbreuk werden uitgeschakeld. Merckx deed het des te meer. Al in de 2e ronde lanceerde hij een korte ontsnapping met Van Linden, Van Looy, De Buysschere, Van Sweevelt en Peelman. Toen was het de beurt aan Ward Janssens (gesteund door de Molteni's) die Vrijders meekreeg en tot 1'20" konden uitlopen.

    Tot halfweg de voorlaatste ronde bleef die toestand ongewijzigd. Op dat ogenblik echter wijzigde Merckx zijn houding totaal. Met een formidable sprong wipte hij weg uit het peloton. Toen hij 100 meter voorlag, moest hij even van de fiets door pech aan zijn wiel. Hij startte opnieuw met slechts 30 meter voorsprong op de groep en nog altijd 40" achterstand op het duo aan de leiding. Vier kilometer verder zat hij al mee vooraan en reed het peloton bijna 1' achter hem. Het was een ontsnapping zoals alleen Merckx er een kan leveren en de vreugde van de toeschouwers werd er zo mogelijk nog groter op toen Eddy in de eindspurt van ver op kop ging en de aanklampende Herman Vrijders niet meer liet terugkomen. Plaats 3 was voor Ward Janssens. De groepsspurt op 1'20" werd gewonnen door Noël Vantyghem voor Roger Rosiers, Frans Verhaegen, José De Cauwer, Emile Bodart, Daan Holst (Ned), Jean Vanderstappen, Roger Jochmans, René Dillen, de Australiër Dave Watson, Gilbert Wuytack, Jos Spruyt e.a.

    13-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 7 in de Ronde van Portugal bracht de renners van Porto naar Guimaraes. Na 170km wedstrijd won de Portugees Vito Rocha die 2" voor zijn landgenoot Pedro Rodriguez eindigde, op 4" eindigde Joao Curto (Por) derde. Voor plaats 4 was het wel 8'35" wachten op Fernando Mendes (Por), José Martins (Por), Celestino de Oliveira (Por) e.a. achter zich liet. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Dag twee in Tres Dias de Leganes, nu werd er 113km gekoerst te Leganes. Javier Elorriaga had na 2.41'02" wedstrijd een voorsprong van 1'05" op Domingo Perurena die Antonio Vallori naar plaats drie verwees.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean Vanderstappen


    Met 56 stond men aan de start te Nieuwmoer-Kalmthout, voor twee grote ronden en 16 lokale ronden. Eerste aanvallers waren de sinds 9/8 prof geworden Jean Vanderstappen, Jean-Pierre Berckmans en Ghislain Van Landeghem, zij zouden ruim 100km aan de leiding rijden, en haalde een maximum voorsprong van 3'. Inmiddels waren op een slecht stuk fietspad, Peelman, Leenen, Vandewiele en Hendrickx ten val gekomen en verlieten de wedstrijd. In de 9e ronde trok Hooyberghs ten aanval, zijn uitval werd goed afgeschermd door zijn ploegmaats. Dit werkte zo ontmoedigend op de plaatselijke renner Ludo Delcroix, dat deze de wedstrijd verliet. Juist op dat ogenblik gingen Kindt en Abelshausen in de achtervolging, zij kregen eerst het gezelschap van 5 en daarna kwamen nog 4 anderen aansluiten.

    Raf Hooyberghs haalde het met 1'30" op Willy Scheers die nog alleen was weggeraakt. Voor plaats 3 op 1'50" was Paul Aerts sneller dan Richard Bukacki (Ned), Jos Abelshausen, Julien Verboven, Jean-Pierre Berckmans, Ernest Bens, Paul Collaer, Roger Kindt, Raymond Steegmans en de Spanjaard Amalio Hortelano. Slechts 21 renners reden de wedstrijd uit.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP Union -Brauerei Dortmund

    .
    Teirlinck - Houbrechts - Merckx

    Ruim 120.000 toeschouwers zijn getuige geweest van een bijzonder geanimeerde wedstrijd. De 60 renners aan de start dienden 7 ronden van 21,5km af te leggen. De renners hebben er een snelle wedstrijd van gemaakt. Uiteindelijk slaagde Willy De Geest erin op drie ronden van het einde aan de haal te gaan. De tegenaktie werd op gang gebracht door Eddy Merckx, die er in slaagde de vluchter bij aanvang van de laatste ronde weer tot de orde te roepen. Op dat ogenblik sloeg Tony Houbrechts toe. Hij werd tijdens het wedstrijdeinde nog sterk bedreigd.

    Tony won uiteindelijk met 24" voorsprong op Willy Teirlinck die zich nog had kunnen losmaken uit het groepje achtervolgers. Op 29" was Eddy Merckx sneller dan, Frans Verbeeck, Albert Van Vlierberghe, André Dierickx, Roger De Vlaeminck, Herman Vanspringel, de Duitser Karl-Heinz Müddemann, Georges Pintens, Hennie Kuiper (Ned), de tweede Duitser Karl-Heinz Küster, Vic Van Schil en werd Johan Demuynck 15e of laatste van het achtervolgend groepje. Slechts de helft van de aan de start gekomen renners hebben de wedstrijd uitgereden.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Giancarlo Polidori

    In Italië werd te Perugia de Giro del Umbria verreden. Met 94 is men er van start gegaan om 226km af te leggen. Na 5.39'30" wedstrijd had de winnaar Giancarlo Polidori liefst 3'24" voorsprong op Fabrizzio Fabbri. Dab volgden op 3'55" vijf renners, Antonio Salutini, Luigi Castelletti, Alessio Antonini, Atillio Rota en Renato Laghi. Achtste werd Angelo Bassini op 5'20", negende Tullio Rossi 5'30" en 10e Doanto Giuliani op 6'16". De enige niet-Italiaanse finisher was de Zweed Gösta Pettersson op de 24e plaats met 8'47" achterstand.

    In Frankrijk vonden twee criteriums plaats, te Issé won Cyrille Guimard na 100km voor José Catieau en volgde Jean-Claude Largeau op 20".

    Bernard Thèvenet had te Saussignac na 110km een voorsprong van 8" op Michel Perin die de Spanjaard Pedro Torrès naar de 3e plaats verwees.

    In Groot-Brittannië werd er te Eckington 96,9km gereden. Dave Lloyd won er met 25" voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Reg Smith en Colin Lewis.

    Te Valkenswaard in Nederland werd het net geen 2 op 2 voor Jos Van Beers. Na gisteren winst te Kamerik werd het vandaag een 2e plaats in Valkenswaard. Na 100km was Jan Krekels vlugger dan Jos en René Pijnen.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Ardooie kreeg net als gisteren Carlos Cuyle als winnaar. Vandaag moest er slechts 75km afgelegd worden. De winnaar had daarvoor 1.58' nodig wat 10" minder is dan de tweede Gilbert Eeckhout. Voor plaats 3 was het 1'10" wachten op Marc Meernhout.

    Nummer 9 is binnen voor Romain Vercauter die te Bottelare won na 110km te hebben afgelegd in 2.50'. Hij verwees Eric Vande Wiele en Dirk Goeteyn naar plaats 2&3.

    Buggenhout nodigde twee dagen na de profs de liefhebbers uit. Net als op 3/7 mocht Eddy Van Hoof de zegebloemen mee naar huis nemen. Na 105km werden Gustaaf Deproft en Raf Constant 2&3.

    Jean Cleppe had te Gesves na 110km 2' voorsprong op Jacques Martin die Jean-Claude Buffet naar plaats 3 verwees.

    Herve kreeg de Nederlander Jacob Langen na 95km wedstrijd als winnaar. De nummer twee Robert Saren kwam 4' later over de meet, gevolgd door de Luxemburger Richard Wagner.

    Met zijn zege te Hollogne brengt Freddy Libouton zijn aantal op 8. Plaats 2&3 waren voor Antoine Agten en René Vrancken.

    Kessel-Lo kreeg na 109km wedstrijd André Delcroix als winnaar die 10" voorsprong had op Jean-Marie Coenen en Willem Peeters.

    Wielerclub "Het Torenhof" uit Kozen mocht 49 renners een rugnummer geven, die 3 grote en 8 kleine ronden mochten afleggen om aan 110km te geraken.

    Reeds bij het ingaan van de tweede ronde konden 9 renners afstand nemen, wat meteen de beslissende fase van de wedstrijd werd. Drie renners hebben nog getracht vooraan aansluiting te krijgen, maar slaagden niet in hun opzet. Vooraan moesten drie renners de rol lossen. Tijdens de voorlaatste ronde sprongen Verbraeken en Verboven uit de kopgroep weg. Net als op 5/8 won nu weer Gustaaf Verboven die André Verbraeken geen schijn van kans gaf. Van de eerste achtervolgers op 30" won Benny Schepmans de spurt voor plaats 3 voor Raymond Vanstraelen, Jean-Pierre Dartet en Gerard Lemkens.

    Te Nieuwerkerken-Waas mocht na 70km wedstrijd Rudi Heyns voor de 4e maal de zege bloemen in ontvangst nemen. Voor Ghisleen De Clercq en Roger Boelaert waren er plaats 2&3.

    Te Putte versloeg na 116km wedstrijd Ludo Bruylandts zijn medevluchter Marc Michiels. Op 1'20" werd René Van Gils 3e.

    Rumes liet de renners 100km koersen, na 2.41' wedstrijd werd er gespurt voor de zege. Marc Deseyne haalde het voor Luc Demedts. Plaats drie op 20" was voor Albert Delrue.

    Van de 35 starters te Schuiferskapelle kon niemand de streekrenners Frans Lambert en Eric Serlet een strobreed in de weg leggen. Na een volledige verbrokkeling sprintten beide voor de zege, hetgeen voor Lambert de hoogste plaats op het podium opleverde. Serlet dus 2e. Vier renners boden zich aan voor de 3e plaats en hier was Alain Desaever die het haalde voor Eddy Van Haerens, Gerry Bouttry en Raf Coene. Op bijna 3 minuten werd Roger Van De Maele 7e.

    Te Sint Eloois-Winkel legde Luc Leman de 110km af in 2.48'. Zijn eerste achtervolger Serge Van Daele eindigde op 45". En plaats 3 was voor Daniël Desloovere die 1'05" meer nodig had om over de meet te komen.

    Te Sint Lambrechts Herk kwamen 37 renners aan de start die 23 rondjes mochten afleggen. Reeds in de eerste ronde ging de plaatselijke renner Raymond Nelissen aan de haal, kreeg het gezelschap van Louwet maar werden na 3 ronden opnieuw ingelopen. Dan was het de beurt aan Jaemko en Put die in de 5e ronde gingen voorop rijden zij werden na 5 ronden opnieuw ingelopen. In ronde 6 viel de beslissing, Palmers trok ten aanval en kreeg 6 renners mee. Alleen een sterk rijdende Jaremko kwam vooraan nog aansluiten. Op 1km van de streep speelde Palmers alles of niks maar werd vlak voor de meet werd hij door de zes overstoken. Bruno Jaremko won en behaalde zijn tweede seizoenszege. De Nederlander Mathieu Maessen werd 2e voor Marc Van Ouytsel, Roger Loysch,Beckers, Saro, Ludo Palmers en Jean Bemong. Op 1'45" was Benny Paulissen de snelste voor plaats 9 voor Luc Van Ouytsel.

    André Coppers deed er nog een overwinning bij te Vlezenbeek. Plaats 2&3 waren voor Adrien De Leeuw en Ferdinand Vandenhaute.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Eric Van Lent

    De laatste rit bestond uit een rit in lijn en een tijdrit die werden afgewerkt in Hoogstraten.

    Jos Jacobs heeft nog pogingen ondernomen om zijn verloren positie weer in te nemen. Hij is daarin niet geslaagd alhoewel hij zowel in de rit in lijn als in de tijdrit, die hij trouwens won, beter presteerde dan Tilburgs, die uiteindelijk Jos met 31" versloeg.

    De rit in lijn werd gewonnen door Eric Van Lent die de 72km aflegde in 1.41'53". Verder bestond de top5 uit, Roger Lemmens, André Liekens, Gery Verlinden en Dirk Opdebeeck.

    De tijdrit was voor Jos Jacobs die 23'45" reed over de 18km. Hier bestond de top5 uit, Jules Vande Weyer, Marc Renier, Frans Tilburgs en Flory Van Hooydonck.

    In de eindstand heef Frans Tilburgs 31" voorsprong op Jos Jacobs en volgt de 3e René Dillen op 2'37", met de zelfde tijd werd Frans Van Beeck 4e voor Edmond Verbruggen die op 2'41" volgde.

    Voor Jos Jacobs was er wel winst in het puntenklassement met 109p. voor Marc Renier die er 86 heeft en met 74 punten werd René Dillen 3e. Bij de clubs was Deurne de beste voor Kempisch Wielerverbond en Heist-Sport.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dietrich Diers
    In Oost-Duitsland werd te Bad Saarow de Rund um den Scharmützelsee betwist. Na 174km die werden afgelegd in 4.5' bestond de top5 uit: 1.Detlef Kletzin, 2.Karl-Dietrich Diers, 3.Hans-Joachim Hartnick, 4.Bernd Drogan en 5.Michael Jelitto

    In Groot-Brittannië werd de Bromsgrove Star Trophy betwist. Na 141km won Tony Gornall voor Alan Mellor en John Kenworthy

    Te Arzago d'Adda in Italië werd er 167km gekoerst. Na 3.40' werd Angelo Tosoni winnaar voor Dino Porrini en Florenzo Ballardin.

    In Polen werd het nationaal kampioenschap gereden. Na 165km werd Stanislaw Szozda kampioen vooe groot favoriet Ryszard Szurkowski en was het brons voor Janusz Kowalski.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Nieuwelingen

    .
    Hugues Cosaert

    Met 140 nieuwelingen stond men aan de start voor hun nationaal kampioenschap. Onmiddellijk na de start kwam de eerste ontsnapping op gang met Willem Thomas en Patrick Meert, namen 30" maar werden op het einde van die eerste ronde opnieuw ingelopen. Daarna waren het Rudy Vermassen en Rony Claes die even voorop mochten rijden. Ernstig werd het toen Patrick Pevenage wegreed en het gezelschap kreeg van Ronald Delen, Patrick De Vos (broer van Henri die verleden jaar kampioen werd), André Van Den Steen en Jean-Pierre Mees. Met nog 2 ronden voor de boeg was alles echter te herdoen. Edwin Roskam ging de voorlaatste ronde in met 100 meter op het peloton van ongeveer 90 renners, maar ook hij moest zich gewonnen geven.

    Toen velen al aan een massaspurt gingen denken kwam er een ontsnapping met, Maurice De Groen, Roland Liboton, Hugues Cosaert, Leonard Houben en René Laeremans. Eén renner kon nog komen aansluiten Eli Meulaert. De poging van Patrick De Vos en Eddy Van Den Abeele mislukte.

    Met nog 9km te gaan, plaatste Cosaert een nijdige demarrage, nam 150 meter en wou Laeremans er naar toe rijden maar mislukte. Hugues Cosaert werd na 44,5km kampioen met 45" voorsprong op Jaak Neyens, Roland Liboton, Eli Meulaert, Dirk Fastenaekels en René Laeremans. Op 52" volgde Eddy Pauwels, André Blanchy, Eddy Van Den Abeele, Diederik Verlinden e.a.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Franse liefhebbers streden vandaag te Dax voor de nationale trui. Na 174km afgelegd in 4.41'26" werd Hervé Florio kampioen door in een spurt met twee Francis Duteil te verslaan. Voor plaats 3 op 36" was Alain Cigana sneller dan André Corbeau en Joseph Kerner. Zesde op 2'38" werd Bernard Vallet voor Bourreau. Eric Lalouette op plaats 8 volgde al op 3'01". Verder in de top 10 eindigden, 9.Antoine Gutierrez(geboren in Marokko) 5'04" en 10.Remy Faure op 7'26".

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland - Pfalz - Rundfahrt

    .
    Eerste Nederlander

    De laatste rit werd gewonnen door de Duitser Rudolf Menne die de 131,5km tussen Marienberg en Diez aflegde in 3.07'42". Op 59" werd zijn landgenoten Schneider en Fenner 2&3. Op 1'29" werden nog twee Duitsers, Jozef Doster en Sobotka. Voor onze landgenoten was er voor Gijsemans plaats 11. Op 14 werden Verschueren, Segers, Van Rompaye gelijk gezet en Coeck eindigde 35e.

    In het algemeen klassement heeft de Duitser Peter Weibel 1'35" voorsprong op zijn landgenoot Erwin Derlick. Derde werd de Deen Jörgen-Emil Hansen op 3'04". Plaats 4 op 4'20" was voor de Duitser Algis Oleknavicius en was plaats 5 op 5'50" voor de Nederlander Alfons van Katwijk. Eerste landgenoot werd Willy Verschueren achtste op 10'34". Verder eindigden, Albert Segers op 25, Van Rompaye op 28, Jos Gijsemans op 31 en Coeck op 35.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Florimond Van Hooydonck


    In de Ronde van de Kempen is men op de voorlaatste dag te Vosselaar aan de slag. Men moest er een rit van 142km afwerken.Winnaar Florimond Van Hooydonck behaalde er zijn 7e overwinning. Na 3.27'54" verwees hij Marcel Laurens,de Nederlander Ad Tak en Willy Baeten naar de dichtste ereplaatsen. Frans Tilburgs mag morgen als leider aan de laatste twee halve ritten beginnen.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Tuilt-Kuringen: rechts aankomst winnaar, links spurt plaats twee

    Eric Rosseel behaalde zijn 3e overwinning te Angreu waar hij na 108km Christian Despierre, Michel Leclercq en Freddy Page versloeg. Op 2'45" was Rudy Pevenage sneller dan Eddy Furnière. Plaats 7 op 3'15" was voor Pierre Leurquin.

    Met 10" voorsprong won Carlos Cuyle te Ardooie waar hij de 100km afgelegd heeft in 2.30'. Op 10" was Eddy Ronquetti voor plaats 2 sneller dan Eric Serlet. De groepsspurt op 30" voor de vierde plaats werd gewonnen door Bertil Cael.

    Twee dagen na winst in de Slag der Zilveren Helmen te Halen, is het opnieuw prijs voor André Coppers. Te Essenbeek was André de snelste in een groepsspurt. Na 105km wedstrijd afgelegd in 2.49' was hij sneller dan Freddy Missotten, Freddy Becaus, Charles Vandenbroucke, Edmond Denorme, Marcel Vanderslagmolen, Francis Moreels, Frans Deconinck e.a.

    De Nederlander Fedor den Hertog kwam te Herstal winnen, na 100km had hij maar liefst 4'30" voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Jacques Mean en Guy Minsart.

    Te Heusden bij Gent was het nogmaals de Nederlander Wim de Waal die in België kwam winnen. Plaats twee was voor Lieven Malfait en werd Peter Godde nog een Nederlander 3e.

    Te Hove kreeg men 58 renners aan de start waarvan na 106km Franky Franssen solo over de meet kwam. Op 40" volgden Leo Huysmans, Paul Clinckaert, Wim Schroyens, François Van Vlierberghe en H. Marcel.

    Kalmthout mocht de zegebloemen overhandigen aan Willy Govaerts, het was zijn 6e dit jaar. Na 108km versloeg hij zijn medevluchter Willy Rommes. Plaats 3 was voor André Delcroix die 15" later over de streep bolde.

    Zijn 5e overwinning behaalde Karel Rottiers in Lebbeke waar hij de 102km heeft afgelegd in 2.41'. Plaats 2&3 waren voor Ferdinand Vanden Houtte en Benoni Michiels.

    Malderen kreeg 68 renners aan de start die 107km mochten afleggen. Een week na zijn 2e plaats in Londerzeel werd het nu in een groepsspurt een overwinning voor de Nederlander Lou Verwey. Na hem volgden, Jos Janssens, Roger Schouppe, Freddy Vandeneede, Raf Constant, Arthur Rooms, Kamiel De Boeck, de Spanjaard Manuel Santos-Castillo, Rudy Van Der Aerschot en maakt André Vandevoorde de top10 volledig.

    Tuilt-Kuringen kreeg 65 renners aan de start die in een nog al zware hitte 35 ronden hadden af te leggen. Er werd onmiddellijk hard gefietst zodat na twintig ronden al 15 renners uit de wielen waren gereden. Op 10 ronden van het einde konden 12 renners zich afscheiden, liepen 15" uit en werden 2 ronden later opnieuw ingelopen. Op 4 ronden van het einde ging Borguet nam 30" en hield aan de meet 20" over op zijn eerste achtervolgers. Joseph Borguet legde de 105km af in 2.21'. Voor plaats 2 was Benny Paulissen sneller dan Paul Wellens. Op 25" werd Gaston Louwet 4e. en 5" later was plaats 5 voor Georges Bortels.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jules Van Holsbeke :1950 kampioen van België

    Tot op een goed half uur van het einde van de wedstrijd te Beernem durfde men geloven dat de zegepalm zou overhandigd worden aan een van de vier: Frans Verhaegen, Willy Vanneste, Eddy Cael of André Hendrickx.

    Zij waren na een schuchtere poging van een drietal in de aanval gegaan. Terwijl de groep lijdzaam toekeek nam die viertal 3'45" voorsprong gedurende de vlucht die circa 130km heeft geduurd. Het is pas op het laatste wedstrijd-halfuur dat Soenens, Verschaeve, Pauwels en Holst (Ned) in de achtervolging gingen. Op een tiental km van de streep was de aansluiting een feit. Vooraan ging Roger Verschaeve (prof sinds 1/6) er alleen vandoor en won met 200meter voorsprong. Frans Verhaegen werd 2e voor Willy Vanneste, Johny Soenens, Eddy Cael, André Hendrickx, Daniël Pauwels en Daan Holst (Ned). Van het eerste groepje achtervolgers op 35" was Eric Leman de snelste voor, Maurice Dury, Frans Van Looy, José Van Ackere, Fernand Hermie, Aimé Delaere, Noël Vantyghem, Noël Van Clooster, Herman Vrijders, Daniël Vanryckeghem, Jaak De Boever en Jacky Coene.

    Te Drongen was het dubbel feest. Jules Van Holsbeke die in 1950 kampioen van België werd bij de nieuwelingen won nu voor eigen volk bij de veteranen, en werd daarna Walter Godefroot voor eigen deur winnaar van het criterium.

    Met 32 renners werd er getart waarvan Freddy Maertens een enig krachtstukje heeft opgevoerd. Het gebeurde in de 63e van de 75 af te leggen ronden. Toen Stevens, Spruyt, De Witte, Godefroot en Lievens een 300 meter voorsprong hadden. Als een pijl uit een boog vloog Freddy vooruit, verraste iedereen en overbrugde in rekordtempo de achterstand. Hem lukte wat Basso, Verbeeck en Walter Planckaert te vergeefs geprobeerd hadden.

    Het hartelijk applaus om een krachtstukje van groot formaat was dubbel en dik verdiend. Freddy zette van zeer ver de spurt in, maar werd in de laatste 20 meters overstoken door Walter. Verder volgden, Julien Stevens, Jozef Spruyt, Marc Lievens en Ronald De Witte. Op 35" volgde Englebert Opdebeeck, en nog 5" later won Marino Basso (It) de spurt voor plaats 8 voor, Marc Demeyer, Walter Planckaert en werd diens broer Willy 27e.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Portugal werd een rit in lijn en een tijdrit op de wielerbaan afgewerkt.

    Men begon met de rit in lijn Figueira da Foz - Porto over een afstand van 144km. De winnaar José-Luis Viejo deed er 3.24'12" over. Hij had 4'24" voorsprong op Fernando Mendes die leider Joaquim Agostinho achter zich liet.

    De tijdrit op de piste van Antas werd gewonnen door de Spanjaard Juan Zurano die de 6km aflegde in 8'35". Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten José-Luis Viejo en José Gomes-Lucas. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Spanje ging de rittenwedstrijd Tres Dias de Leganes, ook de Trofeo Antonio Blanco genoemd van start.

    Elke dag is de start- en aankomstplaats te Leganes en koerste men 4 dagen. Vandaag was de ritzege voor Vicente Lopez-Carril die de 180km heeft afgelegd in 5.00'29". Hij had 1'35" voorsprong op Gonzalo Aja en werd 2" later Manuel-Antonio Garcia derde.

    In Frankrijk werden 2 criteriums betwist, te Maurs was na 90km de zege voor Luis Ocana (Sp) die de Fransen Cyrille Guimard en Bernard Thèvenet naar plaats 2&3 verwees.

    Voor Raymond Poulidor was er winst te Rieux, na 107km liet hij Jacques-André Hochart en Jean-Claude Largeau achter zich.

    In Groot-Brittannië was er winst voor Sid Barras die te Wentworth Brian Jolly en Leslie West mee op het podium kreeg.

    Jos Van Beers won in Nederland de Ronde van Kamerik, een wedstrijd van 100km. Na 2.21'20" wedstrijd versloeg hij zijn 6 medevluchters waarmee hij 1 ronde voorsprong had genomen. Na hem volgden, Cees Bal, Jan van Katwijk, Wim Kelleneers, René Pijnen, Cees Priem en Wim Schepers. Op 1 ronde volgden in de top 10, Bas Hordijk, Harm Ottenbros en Gert Harings.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz-Rundfahrt is men met rit 9 Bad Neuenhar- Marienberg aan de voorlaatste dag begonnen.

    Na 123,5km was het de Duitser Klaus-Peter Thaler die won in een tijd van 3.20'56". Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoot Johannes Ruch en de Deen Jörgen Emil Hansen. De Duitser Peter Weibel blijft leider.

    In Spanje werd het 120km gekoerst te Morazarral, winnaar Enrique Martinez deed er 3.10'57" over en versloeg in een spurt met twee M. Munoz. Op 1'14" werd Faustino Ruano derde.

    In het Italiaanse Boltière werd de Coppa Ballerivi verreden, na 128km afgelegd in 2.52' won Antonio Tovola voor Pino Porrini en Guido Lussignoli.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Theo Dockx

    Rit 6 van de Ronde van de Kempen vond plaats te Lier. Er moest 120km worden afgelegd. Winnaar Theo Dockx deed dat in 2.46'56" wat hem zijn 4e zege opleverde, in een spurt met twee versloeg hij Eric Van Lent. Voor plaats 3 op 4" was leider Jos Jacobs sneller dan François Van Beeck, Marc Renier e.a.

    Etienne Vander Helst behaalde zijn 5e overwinning te Gentbrugge. Na 70km afgelegd in 1.45' verwees hij Abel Holvoet en Johan Van Uffel naar plaats 2&3.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Charly Rouxel

    Het criterium van Sarzeau in Frankrijk werd gewonnen door Charly Rouxel die de 92 km aflegde in 2.02'12". Plaats 2&3 waren voor Jacques Botherel en Maurice Le Guilloux.

    Michele Dancelli was in Italië de beste in het criterium van Ghedi, na 108km afgelegd in 2.34' verwees hij Felice Gimondi en Franco Bitossi naar de dichtste ereplaatsen.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Pieter Nassen

    De 56 renners die zich te Buggenhout kwamen inschrijven, hebben er de eerste uren een ware gezondheidswandeling van gemaakt. Uiteindelijk werd de eerste uitval genoteerd toen Vanden Neste ten aanval trok in gezelschap van Van Landeghem, Barras en Vande Vijver. Tot 1'15" kreeg het viertal dat vier grote en 11 kleine ronden had te verwerken. Na 9 ronden waren ze er aan voor de moeite.

    Twee ronden later trok Steegmans op avontuur in gezelschap van Peersman en Collaer. Weer schoof het drietal zeer vlug van de groep weg. Het leek erop dat de beslissing was gevallen. Toen de Nederlander Holst zich evenwel met de achtervolging ging bezig houden en Steegmans wegens een lekke band wegviel, kwam de hergroepering bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Een voltallige groep bood zich voor de eindspurt aan, Pieter Nassen haalde het voor Lucien Willekens, Willy Abbeloos, Herman Vrijders, Julien Verboven, Gérard Martens, Gust Herijgers, Michel Van Vlierden, Arthur Vanden Vijver, Louis Dierckx e.a.

    Het criterium van Sint-Niklaas waaraan 34 renners deelnamen werd gewonnen door Herman Vanspringel die zijn medevluchter Ronald De Witte in de spurt klopte. De winnaar legde de 100km af in 2.05'. Voor plaats 3 op 30" werd het een pittig spurtje gewonnen door de Belgische kampioen Frans Verbeeck voor, Gerben Karstens (Ned), Rik Van Linden, Eddy Merckx, Marian Polansky, Walter Planckaert, Richard Bukacki (Ned), Willy Teirlinck e.a. Op plaats 19 werden 7 renners gelijk geplaatst met daarbij den Engel Opdebeeck. Als 29e of voorlaatste kwam Freddy Maertens over de streep.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    De Portugese kampioen Joaquim Agostinho heeft met zijn ritwinst van vandaag ook de leiderstrui genomen.

    De 5e rit, Abrantes-Figueira da Foz over een afstand van 202km werd door Agostinho afgelegd in 5.39'35". Hij had maar liefst 13'28" voorsprong op Fernando Mendes, Jesus Manzaneque (Sp), José Santos e.a.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen- kampioenschap van Frankrijk

    .
    Geneviève Gambillon 
    Te Dax in Frankrijk streden de vrouwen voor de nationale titel op de weg. Na 59,5km afgelegd in 1.45'05" mocht Elisabeth Camus de tricolore trui aantrekken. In een spurt met twee versloeg zij Mauricette Carpentier. Op 1'19" werd Geneviève Gambillon derde. Deze laatste is een echte kampioenschaprijdster. In '69'-70 en '72 was zij kampioene, '71 was goed voor zilver.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .
    Piet van Katwijk


    De Nederlanders hebben in de 8e rit, Wittlich-Bad Neuenahr voortdurend aangevallen, maar het Duitse team onder leiding van Altig hebben mooi stand gehouden.

    Op 50km van het einde is de Duitse ritwinnaar Andreas Troche met zijn landgenoot Harald Sutterlin er vandoor gegaan. Deze laatste is tijdens de doortocht te Bell gevallen en moest zijn kompaan laten rijden. De winnaar had 2'30" voorsprong op de broers Alfons en Piet van Katwijk die 2&3 werden. Voor Peter Weibel met nog 2 dagen te gaan wenkt de eindwinst.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .

    Gaststad in de Ronde van de Kempen was Turnhout, waar een rit in lijn en een tijdrit werd verreden.

    De rit in lijn was 102km en Alfons Van Camp klaarde de klus in 2.19'45", in een spurt met twee versloeg hij de Nederlander Nico van Hest. Op 15" volgde René Dillen die Victor De Valckeneer en Florimond Van Hooydonck naar plaats 4&5 verwees.

    Na de middag won leider Jos Jacobs de tijdrit over 1,8km in een tijd van 2'40". Hiermee verstevigd hij zijn leidersplaats in het algemeen- en puntenklassement. Op 3" werd Edmond Verbruggen 2e voor René Dillen op 4"4, Roger De Beukelaer 4"6 en werd Florimond Van Hooydonck op 4"7 voor de tweede maal 5e.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Slag der Zilveren Helmen

    .
    André Coppers wint



    Liefst 134 renners stonden aan de start van de 48ste Slag der Zilveren Helmen te Halen. Ondanks de hoge snelheid, de eerste 90km werden afgelegd in 2 uur, kwam het tot heel wat pogingen, waarin vooral de Nederlander Hennie van Zandbeek, Jaremko, Paulissen, Van Calster en Rottiers zich toonden. Ook verschillende anderen zijn hun kans gegaan maar slaagden niet in hun opzet.

    De beslissing kwam er vanwege het Hollands trio, Pirard, van Gerwen,Fransen en Geilenkirchen. Dit viertal kreeg weldra versterking van Verbraeken, Coppers en vervolgens van Kaye. Hiermede was de beslissing gevallen, al gingen nog 19 renners in de achtervolging.

    In de spurt won André Coppers voor André Verbraeken, de Nederlanders Herman Fransen en Gerrie van Gerwen, Alain Kaye, de Nederlanders Hub Geilenkirchen en Frits Pirard.

    Op 30" was Jean-Marie Coenen de snelste voor plaats 8 voor Roger Loysch, Jos Vandermeulen, Leonard Engelen, Leo Van Thielen, Wim Schroyens, Jacques Mean e.a.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Booischot gingen 80 collega's van start met de lokale renner Eddy Verstraeten om 150 km te koersen. Het was wachten tot de 10e ronde vooraleer een ernstige ontsnapping op gang kwam. Het begon met, Doyen en Barras die werden op 100meter gevolgd door, vanderleeuw (Ned), Verreydt en Aerts. Tweehonder meter verder vond men Benaets en Steegmans terug. In de 11e ronde kwamen deze zeven renners samen en dacht men dat het gebeurd was. Het was Verstraeten die er anders over dacht en onder zijn impuls werden de koplopers in de 13e ronde bijgehaald. Eddy is dan in die zelfde ronde ten aanval getrokken met Verhaegen, Van Roosbroeck en Verreydt. In de laatste ronde hebben Verreydt en Verstraeten hun 2 medevluchters achtergelaten.

    Eddy Verstraeten won met 10 meter voor Louis Verreydt en volgden Frans Verhaegen en Staf Van Roosbroeck op 20 meter. Voor plaats 5 op 1'05" was Tony Gakens sneller dan Frans Verbeeck, Richard Bukacki (Ned), Jos Van Beers (Ned), Tony Daelemans e.a.

    Kortrijk mocht 89 rugnummers uitdelen, en ging Gilbert Wuytack onmiddellijk op zoek naar de premies. Daarna werd het iets ernstiger gemeend met de vlucht van Vantyghem en Soenens die het 6 ronden volhielden. In de 16e ronde probeerden Demuynck, Demeyer, Maes en Jimenez (Col) het lot te forceren maar na 500 meter voorsprong te hebben genomen gingen, Thomas, Bal (Ned), Maertens, Van Ackere en De Brauwere in de tegenaanval en kwamen vooraan aansluiten. Hiervan was Demeyer de grootste premiejager en vergaarde 3.500frank. De grootste demonstratie kwam echter van Maetrtens die zo hard aan de kop ging sleuren tot hij alleen weggeraakte. Freddy won met 15" voorsprong op Lèon Thomas, Marc Demeyer, Cees Bal (Ned), Johan Demuynck, José Van Ackere, Romain Maes, Giovanni Jimenez (Col), Lucien De Brauwere. De groepsspurt werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor Dirk Baert, André Dierickx e.a.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Portugal is men in de Ronde van hun land aan rit 4 toe, Beja-Enventos was 237km lang. Het werd een tweede ritzege op rij voor Fernando Mendes. Plaats 2 op 2' was voor de Spanjaard Juan Zurano en de Portugees Firmino Bernardino werd 3 op 4'. Dan volgden op 5' Joaquim Agostinho, Jesus Manzaneque (Sp), José Martins, Vanceslau Fernandes, Joaquim Andrade, Leonel Miranda en Jose Pacheo. Alvaro Roque blijft aan de leiding

    In Spanje werd in Madrid de 8e Trofeo Elola betwist een wedstrijd over 170km die werden afgelegd in 4.50'. Winnaar werd Domingo Perurena die deze wedstrijd ook al in 1970 had gewonnen. Nu versloeg hij 6 medevluchters, Augustin Tamames, José-Luis Viejo, José-Luis Abilleira, Francisco Esclapès, José Casas en X. Op 5" volgden, Antonio Martos, Javier-Francisco Elorriaga en werd Carlos Melero 10e.

    Een tweede wedstrijd vond plaats te Vigo, die bestond uit een afvallingsrit en een rit in lijn.

    Manuel Blanco won de afvalling voor Luis Zubero en Jaime Huelamo.

    De rit in lijn ging naar Luis Zubero voor Santiago Ayatuy en Santiago Lazcano.

    De eindwinst is voor Luis Zubero 97punten voor Jaime Huelamo 91p. en Antonio Martos 89p.

    De Italiaan Franco Bitossi won in eigen land te Marina di Massa een criterium van 94,5km. Plaats 2&3 waren voor Davide Boifava en Felice Gimondi.

    In Stockholm Zweden was er een open wedstrijd over 60 km. Plaats 1&2 waren voor de Italianen Pietro Guerra en Ercole Gualazzini. Plaats 3 was voor de Zweedse liefhebber Lennart Fagerlund. Ook plaats 4 &5 op 21" waren voor Zweedse liefhebber Bent Johansson en Leif Hansson met in hun spoor de Italiaanse Attilio Rota.

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz-Rundfahrt zijn na een dagje rust de Nederlanders er opnieuw ingevlogen.

    In rit 7, Kirn-Wittlich over een afstand van 148,5km kwam na 30km de goede ontsnapping op gang, zes renners konden zich afscheiden. Te vergeefs hebben vier renners waaronder de Nederlander Aad van den Hoek en onze landgenoot Albert Segers getracht de kloof te dichten.

    In de spurt haalde Fons van Katwijk het voor de Deen Jörgen-Emil Hansen en de Duitser Wilfried Trott, wiens landgenoot Peter Weibel die 6e eindigde de leiderstrui mag aantrekken. De 4 achtervolgers eindigden op 5'07" en het peloton had meer dan 9' achterstand.

    Nog in Duitsland werd er gereden van Hohenstein naar Ernstthal over een afstand van 155km. Siegfried Kramer deed er 4.44'2" over en had 33" voorsprong op Wolfgang Kühn en de Duitse kampioen Dieter Gonschorek. Plaats 4 op 40" was boor Wolgang Lötzsch en volgde de vijfde Horst Brauer op 4'50.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Piet Franken

    Lokeren kreeg na 144km wedstrijd de Nederlander Piet Franken als winnaar, in een spurt met twee versloeg hij André Delcroix. Plaats 3 wa voor Benoni Michiels die op 20" volgde.

    Roeselare-Ieper werd gewonnen door Pol Lannoo die op 4/9 prof zal worden bij de ploeg van Frans Verbeeck.

    Na 162km die hij heeft afgelegd in 3.54' had hij 1'03" voorsprong op Luc Leman, Willem Peeters, Paul Clinckaert en Raf Coene die de top5 vol maakt

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verhaegen

    Grobbendonk mocht 73 rugnummers uitdelen, wel vond men het spijtig dat Herman Vanspringel, winnaar verleden jaar, er nu niet bij was. Eerste aanvaller was Yvan Benaets, reed een tijdje alleen aan de leiding en stopte er dan mee. In de 5e van de 12 af te leggen ronden ging Herijgers voorop rijden, nam 30" en kreeg in dezelfde ronde het gezelschap van Verhaegen. De twee verstonden mekaar heel goed en hadden in de 9e ronde reeds 2'20" voorsprong, tot Herijgers het in de 10e ronde moeilijk kreeg, en later zou afstappen. Verhaegen kwam alleen door en dreef zijn voorsprong in de 11e ronde tot 3' op. In de groep kwam de reactie te laat en Frans Verhaegen won met 1'03" op Willy Scheers die de groep was ontlopen. Voor plaats 3 op 1'12" was Rik Van Linden sneller dan, Louis Verreydt, Ludo Van Staeyen, Roger Rosiers, Willy De Geest, Romain De Loof en Cees Bal (Ned). Ronny Vande Vijver als 10e en Jos Abelshausen 11e volgden op 1'20". De groepsspurt voor plaats 12 op 1'25" werd gewonnen door Raf Hooyberghs voor Robert Fontaine e.a.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    In de Ronde van Portugal werd een rit in lijn verreden en werd op de piste 2km tegen de tijd gereden.

    Rit 3a werd verreden tussen Lagos en Loulé over een afstand van 70km. Ritwinnaar Fernando Mendes deed er 1.47'04" over. Stonden mee op het podium Joaquim Aghostinho en Antonio Castro.

    De 2km op de baan van Tavira werd gewonnen door Joaquim Agostinho met een tijd van 2'31". Nu was Firmino Bernardino tweede met dezelfde tijd als de winnaar. Op 1" werd Fernando Mendes de ritwinnaar van deze voormiddag derde. Alvaro Roque blijft aan de leiding met 1".

    In Italië werd vandaag opnieuw een tipo pista betwist nu te Follonica. Op het podium stonden de drie renners van gisteren, nu in een andere volgorde. Op1.Felice Gimondi 33punten, 2.Enrico Paolini 23p. en 3. Italo Zilioli 13punten.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Spruyt

    Te Sint-Denijs heeft een stormwind en heuvelachtig parcours er voor gezorgd dat slechts 21 van de 60 vertrekkers de koers uitreden.

    Na 20km begon de enige ontsnapping. Slechts Pollentier kon zich nog mee vooraan nestelen. Op 5km van het einde ging Demeyer aan de haal. Hij won afgetekend. Marc legde de 144km af in 3.35'. Op 40" was André Dierickx sneller dan, Hervé Vermeeren, Willy Van Malderghem en Marc Lievens. Op 1' werd Johan Demuynck zesde. Voor plaats 7 op 3'50" was Daniël Verplancke sneller dan Eric Wyckaert en Michel Pollentier. Pas na 6' werd Dirk Baert 10e voor Noël Vantyghem, Romain Maes, Alain Vasseur (Fr), Eddy Demets, Marcel Maes, Rudy De Groote, Aimé Delaere, Eddy Cael, Luc Dhondt, Bill Bilsland (Gb) en op 21. Urbain De Brauwer die op 1 ronde volgde.

    In Willebroek hebben Christian De Buysschere en Flory Ongenae het eerste gedeelte van deze wedstrijd geanimeerd. Vier renners kwamen de twee koplopers vervoegen . Enkel In't Ven kon nog de sprong naar voor maken en kreeg men zeven leiders.

    In de slotkilometers kon Jos Spruyt de vluchters ontlopen en hield 50 meter over op Herman Vrijders, Vic Van Schil, Paul Collaer, Willy In't Ven en Christian Debuysschere. De zevende Flory Ongenae moest 40" prijsgeven. Op 1'45" voor plaats 8 won de Nederlander Bas Hordijk de spurt van het peloton, voor Adolf Huysmans, Willy Teirlinck e.a.

    07-08-2013 om 15:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    .
    Gery Verlinden

    Rit 4 over een afstand van 130km, die verreden werd te Booischot werd een rare bedoening.

    Het was Jos Jacobs zijn ploegleider die beslist had om Jos zijn ploegmaat Tilburgs aan de leiding te brengen. Dit zou ook gelukt zijn als Rik Van Looy niet in de koers was gekomen. Diens aanwezigheid joeg Jacobs zodanig op, dat hij uiteindelijk zijn leiderstrui behield. Drie ronden voor het einde miste Jos de trein toen 20 renners in de achtervolging gingen op zeven, die op dat ogenblik aan de leiding reden.

    Die twintig kwamen bij de 7 met daarbij Tilburgs, die virtueel leider werd. Toen kwam Van Looy, die Jos voor volgend seizoen een contract zou aangeboden hebben, naast het peloton rijden. Het deed de man met de leiderstrui als een hardnekkige jagen met het resultaat dat hij zijn achterstand tot 30" kon terugbrengen en leider blijven.

    De rit werd gewonnen door Marc Renier voor de Nederlander Cees Heine die op 31" volgde. Gery Verlinden als 3e volgde op 39" en hield 1" over op Daniel Deschrooder, Francois Van Beeck e.a. Morgen mogen de renners rusten

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Eric Vande Wiele behaalde te Gentbrugge zijn vierde overwinning waar hij na 108km Ferdi Van Den Haute 10" achter zich liet. Op 15" volgde de Nederlander Gerard Koop uit Wateringen als 3e.

    In Merksem was plaats 1 voor de Nederlander Bert Broere, die zijn tweede zege in België behaalde. Na 110km die hij aflegde in 2'50" verwees hij onze landgenoten, André Adriaensens en Franky Franssen naar plaats 2&3.

    Te Waarschoot kwam het tot een volledige verbrokkeling bij de 41 deelnemers. Vijf renners betwisten de eindfase en daarin toonde Assenedenaar Romain Vercauter zich de sterkste. Het werd zijn8e seizoenszege.

    Aan de meet hield hij Antoon Van Den Bunder (Ned), Alain De Saever, Eddy Cackaerts en Marc De Poorter achter zich. Zesde op 2' werd Eric Serlet en zevende Marc Stofferis.

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Italo Zilioli

    Rit 2 in de Ronde van Portugal werd verreden tussen Beja en Lagos en moesten de renners 175km overbruggen. Na 4.50'46" wedstrijd werd er met twee voor de zege gespurt.De Portugees José-Maria Nunes haalde het van zijn landgenoot Manuel Oliveira. Ook plaats 3 op 10" was voor een Portugees José Sousa Santos en blijft Alvaro Roque leider.

    In Italië werd te Cirié een wedstijde tipo pista verreden, Italo Zilioli met 31 punten won voor Felice Gimondi 24p. en Enrico Paolini 14.punten.

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Jos Jacobs

    Vandaag was Retie gastheer voor de Ronde van de Kempen, waar een rit in lijn en een ploegentijdrit op het programma stond.

    Nadat de Belgische kampioen Pol Verboven tijdens de eerste dagen van deze Ronde een demonstratie had gegeven, heeft hij vandaag roemloos de aftocht geblazen. Reeds tijdens de eerste van zeven ronden over 17km werd hij verrast. Hij kon de schade herstellen maar moest een ronde later weer afhaken. Hij besloot uiteindelijk de strijd te staken.

    Groot triomfator werd Jos Jacobs, in een zeer zware wedstrijd, slaagde hij er in zich af te zonderen met, Eric Van Lent, Marc Renier en Roger De Beuckelaer wat ook de volgorde is van de rituitslag. Voor plaats vijf was Florimond Van Hooydonck de snelste. Jos Jacobs is ook de nieuwe leider.

    De ploegentijdrit over 5km werd gewonnen door Brugse Velo-Sport die er 6'17"8 over deed. Kempens Wielerverbond werd 2e voor Deurne W.Sp., Heist Sport en Liers B.C.

    06-08-2013 om 07:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    J.J. Alvarez

    In de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt is men vandaag aan rit 6 toe en mogen de renners morgen een dagje rusten.

    Kaiserlautern-Kirn over een afstand van 134km werd gewonnen door de Duitser Johannes Ruch voorzijn landgenoot Nilges en onze landgenoot Willy Verschueren.

    In Frankrijk won de Fransman Paul-Louis Combes te Langogne de "Veau d'Or due Gevauden" een wedtrijd van 100km die werden afgelegd in 2.41'. Op 13" volgde Paul Millet (FR) en op 2'18" werd nog een Fransman José-Jesus Alvarez derde.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Te Bocholt was het een Belgische wedstrijd met een sterke Nederlandse bezetting, vermits 32 Nederlanders zich tussen de 45 vertrekkers aanboden. Tijdens de eerste van de 18 af te leggen ronden, viel reeds de beslissing. Toen sprongen de Nederlanders Smits en van Gerwen weg. De ronde daarop kregen ze het gezelschap van de lokale renner Janssen, de Nederlanders Bakker (die later wegviel), Botterhuis, Lunenburg, Roemerman en onze landgenoot Kosolosky. De koplopers hadden na 7 ronden reeds 1'40" voorsprong.

    Harry Lunenburg werkte zich uiteindelijk los en kwam licht afgescheiden als winnaar over de meet. Henk Smits werd 2e voor Gerrie van Gerwen, Dirk Kosolosky, Henk Botterhuis, Jaak Roemerman en Hubert Janssen.

    Op 5' won voor plaats 8 Benny Schepmans de spurt voor nog een resem Nederlanders, zodat in de top18 zich 3 landgenoten bevonden.

    Genk-Waterschei kreeg slechts 24 renners aan de start om 22 ronden af te leggen. Ook hier viel de beslissing vrij vroeg, in de 2e ronde reden 9 renners weg en bezetten de plaatsen 1&9. Wel kwamen er enkele pogingen van o.a. Jaremko, de Nederlander Slüper tot 3maal toe, en op het einde van Loysch. In de spurt won Raymond Vanstraelen voor Gustaaf Verboven, en werden Jacques Mean en Frits Slüper (Ned) op 3 gelijk geplaatst. Bruno Jaremko werd 5e voor, Peter van Pol (Ned), Roger Loysch, Hubert Geilenkirchen (Ned) en Mathieu Maessen (Ned).

    In Rumbeke legde Bertil Cael de 70km af in 1.40' wat goed is voor een 4e seizoenszege. Op 10" volgde Gilbert Eeckhout voor Eric Van Hoecke.

    Zijn 9e zege behaalde de Spanjaard Manuel Santos-Catillo te Sint-Kathelijne-Waver met 40" voorsprong op Marc Michiels en werd de Nederlander Piet Kuys 3e.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raymond Steegmans wint

    Beringen kreeg 53 renners aan de start, grote afwezige was Roger Swerts die ziek te bed lag, waardoor ook geen Molteni's aan de start stonden.

    Door de drukkende warmte en een zijdelingse wind werd er tijdens de eerste grote ronde niet snel gefietst. Slechts 2 Nederlanders eerst Kelleneers en vervolgens Brinkman hebben een uitlopertje gewaagd, werden ingelopen en overstoken door de Duitser Kemper, ook hij hield het slechts 10km vol.

    Even na halfkoers gebeurde het dan. Opnieuw Kelleneers nu met Van Beers gingen aan de haal. Toen zij goed en wel 30" hadden kwam er een reaktie uit de groep. Elf renners gingen in de achtervolging en kwamen vrij vlug bij de leiders. Toch slaagde er nog één renner in de leiders te vervoegen, Tony Gakens. Deze 14 begonnen aan de 7 plaatselijke ronden, maar moest van der Vleuten (Ned) de rol lossen. In het zicht van de meet sprong Verboven weg, Gakens ging hem achterna maar toen hij aansloot treuzelde hij te lang om door te gaan. Het was Raymond Steegmans die van ver de spurt begon en het ook volhield. De Nederlander Jan Krekels werd 2e voor Tony Gakens, René Pijnen (Ned), Jos Van Beers (Ned), Léon Thomas, Ludo Noels, de Duitser Alfred Gaida, Roger Loysch, Frans Verhaegen, Ernest Bens, Julien Verboven en Wim Kelleneers. Voor plaats 14 op 3' was de Nederlander Gerard Harings sneller dan Louis Dierckx e.a.

    Het is te Lokeren een zeer saaie wedstrijd geworden die wel gekenmerkt werd door het feit dat de renners een hevige wind op kop kregen waardoor weinigen het riskeerden om voorop te gaan rijden.

    Toch gingen onmiddellijk na de start, Berten Van Damme, Vanden Neste, Bruggeman en De Geest weg en kregen 35" voorsprong. Alleen Bruggeman bleef nog even voorop rijden terwijl de rest door de groep werd ingelopen.

    De beslissing viel 2 ronden voor het einde toen Van Staeyen wegreed, enkel Albert Van Vlierberghe kwam nog tot bij Ludo en liet hem kansloos in de spurt. Op 50" won de Nederlander Cees Priem de groepsspurt voor Ronny De Bisschop, Julien Stevens, Jos Schoeters, Roger Verschaeve, André Demol, Daan Holst (Ned), Gilbert Wuytack e.a.Veldrijder Albert Van Damme werd uiteindelijk 24e. in een groepje dat op 4'30" volgde waarvan José De Cauwer de snelste was voor plaats 18.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Enrico Paolini

    De eerste rit in de Ronde van Portugal werd verreden van Lisboa naar Beja over een afstand van 206km. Alvaro Roque klaarde de klus in 5.34'15" en had 11" voorsprong op Jorge Fernandes. Plaats 3 was voor Fernando Mendes op 1'02" . Op plaats 4 werden Joaquim Leite en José-Luis Viejo gelijk geplaatst. De rit winnaar mag ook de leiderstrui aantrekken.

    In Frankrijk won Bernard Thèvenet het criterium van Chateau-Chinon. De 110km werden afelegd in 2.44'20". Plaats 2&3 waren voor Raymond Poulidor en Raymond Delisle.

    Enrico Paolini won te Badia a Settimo (Italië) een wedstrijd over 108km. Na 2.20' wedstrijd versloeg hij zijn medevluchter Felice Gimondi. Op 20" werd Roberto Poggiali derde.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Gustaaf Verboven voor de broers Pels

    Zijn 10e overwinning behaalde Jean-Paul Spileers te Brakel waar hij ook op 11/6 heeft gewonnen. Jean-Paul legde de 105km af in 2.49'. Verder bestond de top5 uit, Julien Vanden Haute, Benoni Michiels, Ivan De Vriendt en Eric Van De Wiele.

    Te Brasschaat werd het een tweede zege dit week-end voor Leo Huysmans, die daarmee zijn aantal overwinningen op 7 brengt. Op 20" werd Roger De Backer tweede en 10" later kwam Willy Sprangers over de meet.

    Cul-des-Sart mocht de zegebloemen aan Bernard Draux geven. Na 105km afgelegd in 2.20' was hij in een spurt met twee sneller dan de Italiaan Walter Dalgal. Op 45" werd Yvan Raveydts derde.

    Serge Vandaele verwees te Egem Eric Serlet en Carlos Cuyle naar plaats 2&3.

    Hemiksem kreeg na 109km afgelegd 2'50" Romain Vercauter als winnaar. Voor plaats 2 op 12" was Rudy Rijpens sneller dan Michel Peeters.

    Nummer 9 is binnen voor Yvan Ronsse die te Herstal de 105km aflegde in 2.38'. Op 2' werd Jacques Mean 2e voor, Jean Weber, Jean-Luc Yansenne en Maurice Bellet.

    Plaatselijke renner Benny Schepmans kreeg te Wijer-Kozen 38 collega's aan de start. Tot grote ontgoocheling van zijn aanhangers verliet hij de wedstrijd op drie ronden van het einde. Ook Raymond Vanstraelen uit het naburige Schakkebroek verliet met Benny de wedstrijd. Het zijn Pels en Troonbeeckx die de wedstrijd hebben gekleurd. Troonbeeckx viel vooraan weg door vorkbreuk en deed Ward Pels alleen verder. Deze kreeg het gezelschap van zeven anderen en was de wedstrijd gelopen.

    In de spurt versloeg Gustaaf Verboven, Ward Pels en kon diens broer Luc de 3e plaats veroveren. Dan volgden Frans Boons, J.P.Henrard, Roger Loysch, André Bollen en Jean-Pierre Dartet. Op 2' was voor plaats 9 Guy Duchamp sneller dan Leonard Engelen e.a.

    Linter kreeg na 105km Jean-Marie coenen als winnaar in een tijd van 2.41'. Plaats 2&3 waren voor Marc Peeters en Gommaar Van Calster.

    Te Londerzeel werd het een zesde overwinning voor Johny Vanderveken die de 110km aflegde in 2.34'. Plaats 2 werd gedeeld door de Nederlander Lou Verwey en A.Vandevoorde.

    Nummer 5 is binnen voor Alex Prophète die te Ottignies de 81km aflegde in 2.03'. Roland Vandenberghe uit Machelen (Brabant) werd tweede voor Guy Minsart.

    Overijse kreeg na 105km Jacques Martin als winnaar die daarvoor 2.50' nodig had. Op 1'40" werd Jean Cleppe tweede voor Wim Schroyens.

    De Nederlander Hedwig bloem reed te Petit-Enghien zijn eerste achtervolger Etienne Vander Helst op 2'45" die Hilaire De Cocker naar plaats 3 verwees.

    Rapertingen-Hasselt kreeg 57 renners aan de start die 20 ronden mochten afhaspelen. In de 8e ronde kwam de eerste ontsnapping op gang, en vijftal kreeg 30" bonus, maar niettemin kwamen nog 9 renners aansluiten. Op een 25 km van het einde sloegen Jaremko en Taye hun slag. Eén 1renner de plaatselijke renner Vandormael ging in de tegenaanval maar geraakte niet meer vooraan. In de spurt was Bruno Jaremko sneller dan Alain Taye. Eric Vandormael volgde op 1'30". De groepsspurt op 3' voor plaats 4 ging naar Antoine Agten voor Geert Malfait, André Verbraecken, Gustaaf Put, Benny Paulissen, Bennie Ceulen (Ned), Miel Gijsemans e.a.

    05-08-2013 om 07:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 87 stond men aan de start te Meise-Eversem voor de Noord-West Brabantse Pijl waar na twee grote omlopen er nog 10 plaatselijke rondjes moesten worden afgelegd. Er werd nogal hard gekoerst waardoor de groep in drie viel maar later opnieuw alles weer samen kwam.

    In de vierde plaatselijke ronde was het Vrijders die ontsnapte, en kreeg het gezelschap van Janssens, Spruyt en de Nederlander Bal. De groep liet begaan, zodat het viertal in één ronde bij de twee minuten kon uitlopen. Later ging een vijftal in de achtervolging maar kwamen te laat. De twee streekrenners Vrijders en Janssens lieten hun gezellen nog achter en bood Ward Janssens op 7" weinig weerstand aan winnaar Herman Vrijders die van zeer ver de spurt begon.

    Op 20" werd de Nederlander Cees Bal 3e voor Jos Spruyt. Voor plaats 5 op 1'50" was de Nederlander Bas Hordijk sneller dan Ludo Van Staeyen, Noël Van Clooster en Emile Bodart. De vijfde van de achtervolgers Willy In't Ven gaf nog 10" prijs en werd 9e voor Eddy Reyniers die tot bij Willy was gekomen. Maurice Dury als 11e volgde op 2'30" en won Jean-Pierre Berckmans op 2'40" de groepsspurt voor plaats 12.

    Tijdens de voorstelling van de talrijke vedetten onder de 35 deelnemers te Moorslede werd ook hulde gebracht aan Cyrille Van Hauwaert die op 18/12 negentig jaar zal worden.

    De wedstrijd over 70 ronden had tijdens de eerste koershelft slechts weinig om het lijf. Het is pas in de 44e ronde dat negen renners afstand namen. Enkel Bruyère en Teirlinck konden de aansluiting nog bewerken.

    Op 3 ronden van het einde beantwoorde Merckx een aanval van Maertens en mochten voor de zege spurten. Na een milimeter-spurt haalde Eddy Merckx het met 2cm van Freddy Maertens. Vic Van Schil volgde op 24" en Frans Verbeeck op 28". Voor plaats 5 op 30" was Roger De Vlaeminck sneller dan, Joseph Bruyère, Willy Teirlinck, Michel Pollentier, Gerry Catteeuw, Herman Vanspringel en Eric Leman. Op 2'15" was Dirk Baert voor plaats 12 sneller dan Patrick Sercu e.a.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Veteranen te Heverlee

    .
    Podium
    2.Gustaaf Van Dyck-1.René Beullens -3.Lucien Vanderaerden



    Te Heverlee werd het nationaal kampioenschap der veteranen betwist. Hiervoor kwamen 68 renners opdagen. Na schuchtere pogingen van Brabants tijdens de aanvangsronde en van Bonaventure en mijn dorpsgenoot Huybrechts in de 2e ronde viel de beslissing reeds in de 3e van de 15 af te leggen ronden. Beullens reed weg met Brabants, Van Dijck ( nog een dorpsgenoot) en Maes zij namen vlug 100 meter. Wanneer bij het ingaan van de 5e ronde de vluchters reeds 50" voorsprong hadden leek de wedstrijd gereden. Wel hebben Kumps, Demeulenaere, Elens en Huybrechts in de 10e ronde zonder succes geprobeerd de kloof te overbruggen. Vooraan moesten Maes en Brabants de rol lossen. Tijdens de voorlaatste ronde op een lichte helling liet Beullens de snellere Van Dyck achter, die het ongeluk had uit zijn voethaakje te schieten. Aan de meet had René Beullens 22" voorsprong op Gustaaf Van Dyck. Lucien Vanderaerden als 3e op 1'12" versloeg, Leon Van Belle, Frans Roelants, Karel Clerckx, Louis Asselnerghs, Jozef Carpentier, Leopold Beullens (broer van de winnaar) en is met José Demeulenaere de top10 volledig. Voor Lucien Huybrechts was er plaats 16.
    .
    De goede ontsnapping: Beullens voor Van Dyck

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Yvan Benaets wint de laatste rit

    In Spanje eindigde vandaag de Vuelta a Mallorca met de rit, van Urbanizacion-Riera Marsa naar Palma over een afstand van 130km. Ritwinst was er voor onze landgenoot Yvan Benaets voor de Duitser Karl-Heinz Müddeman,de Spanjaarden, Javier-Francisco Elorriaga, José-Antonio Ponton, Domingo Perurena, Miguel-Maria Lasa, Antonio Vallori, Hennie Kuiper (Ned), Tony Houbrechts en José Casas (Sp) als 10e.

    In de eindstand heeft heeft de Spanjaard Miguel-Maria Lasa 7" voorsprong op Tony Houbrechts en 9" op Jos" Pessarrodona.

    Wat betreft onze andere landgenoten werd Yvan Benaets 18e, Frans Van Looy 19e, Eddy Cael 20e, Eddy Peelman 21e en Gérard Hendrickx 22e.

    In Italië werd de Giro dell'Appennino te Pontedecimo gewonnen door de Italo Zilioli die 6.39'48" deed over de 254km. Hij had 1'04" voorsprong op Gianni Motta, Michele Dancelli, Felice Gimondi, Wladimiro Panizza, Marcello Bergamo, Giancarlo Polidori, Roberto Poggiali, Fabrizio Fabbri, Giovanni Battaglin en Walter Riccomi die elfde werd. Van de 93 renners aan de start hebben er 39 de koers uitgereden.

    In Portugal op de wielerbaan van Alvalade ging de Ronde van Portugal van start. 98 Renners reden een proloog over 5km. Joaquim Agostinho reed 6'43" wat 3" beter was dan Fernando Mendes. Dan volgden de Spanjaard Jesus Manzaneque op 5". Plaats 4 op 6" was voor Joaquim Andrade (Por) op 5 eindigde de Spanjaard Juan Zurano met 10" achterstand.

    Te Ouranse in Spanje werd de GP Cuprason betwist, een wedstrijd over 86km. In 2.16' won Vicente Lopez-Carril voor Antonio Martos en Santiago Lazcano die op 2" volgde.

    Walter Godefroot won het criterium van Soudan in Frankrijk. Na 94 km won hij voor de Fransman Règis Delepine en de Nederlander Joop Zoetemelk.

    In Groot-Brittannië werd te Leek gelegen in het graafschap Staffordshire een open wedstrijd verreden over 141,6km. Leslis West won in een tijd van 3.53'02" en had 9" voorsprong op Dave Lloyd. Plaats 3 was voor Phil Bayton op 56". Voor plaats 4 op 2'37" was Colin Lewis sneller dan de liefhebber Phil Griffiths. Plaats 6 was voor Hugh Porter op 3'13".

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    Dag twee in de Ronde van de Kempen bestond eveneens uit twee ritten.

    Men begon met een ploegentijdrit van 12km, gewonnen door Heist Sport in 15'47". Plaats 2 was voor Lierse BC op 4" en derde werd Deurne WS met 9" achterstand. Brugge V.Sp. als 4e volgde op 11" en op 5 KWV Turnhout op 14".

    De rit in lijn, Herentals-Herentals over 110km werd gewonnen door René Dillen in een tijd van 2.43'. Hij versloeg met 1 lengte zijn Nederlandse medevluchter Cees Heine. Op 1' was Jos Jacobs de snelste voor de derde plaats. Verder volgden in de top10, Frans Tilburgs, François Van Beeck, Sylveer Aerts, Leopold Verboven die leider blijft, Victor De Valckeneer en Frans Costermans.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .
    Piet van Katwijk

    Het blijft stuivertje wisselen tussen de Nederlanders aan het hoofd van het klassement. Na Aad van den Hoek en Frits Schür is het nu ritwinnaar Piet van Katwijk die de leiderstrui mag aantrekken.

    In de rit 5, Landau-Kaiserslauteren over een afstand van 143,5km behaalde Piet van Katwijk zijn tweede ritzege. In een spurt met 3 versloeg hij de Duitsers Jürgen Kraft en Algis Oleknavicius, het was ook de vijfde achtereenvolgende buitenlandse ritzege. Na zijn broer Piet was Alfons 17" later de snelste voor plaats 4, gevolgd door 5 Duitsers en nam nog een Nederlander Frits Schür plaats 10 in.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    François Faber

    In Italië te Castelleto d'Orba werd de Memorial Fausto Coppi betwist. Na 160km won Giovanni Sabbadini met 10" voorsprong. Verder bestond de top5 uit, Vincente Caviglia, Alfredo Chinetti, Alberto Meroni en Giusseppe Mion.

    In Luxemburg werd te Wiltz de G.P. François Faber betwist over een afstand van 149km. Na 4.14'22" wedstrijd had Lucien Didier 8" voorsprong op Erny Kirchen en volgde op 1'43" de Nederlander Willie Wilms als 3e. Op 2' werd de Luxemburger Edy Carier 4e , plaats 5 op 2'38" was voor onze landgenoot F. Renwart.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq als eerste plaatselijke renner in dezelfde hulde betrokken als Knetemann


    Overwinning 5 behaalde Paul Van Nieuwenhuyse te Aarsele voor Gilbert Eeckhout en Eric Serlet.

    Balegem liet de renners 108km afleggen, Jean-Paul Spileers deed het in 2.42'. Stonden mee op het podium, Kamiel Dhooghe en Fr. Becaus.

    Beringen mocht 75 renners inschrijven en liet hen 21 rondjes rijden om de 105km vol te maken. Na een kalme verkenningsronde gingen, Boeckx, Camps en Engelen even voorop rijden. Ook Cuylits en Wuyckens hebben het geprobeerd. Even later viel al de beslissing, toen Pels, Van Thielen, Heremans en Peeters een bres sloegen. Tijdens de zevende ronde kon een 7tal de aansluiting bewerken. René Wuyckens en Jos Gijsemans hebben nog getracht de kopgroep te ontlopen. Op 2km van het einde sloeg Wellens toe en bij het nemen van de laatste bocht dacht iedereen dat hij het zou halen. Van Thielen perste er alles uit

    Beveren kreeg na 69km Ivan Van de Steene als winnaar die er 1.37' over deed. Roger Beelaert en Johny Vanderveken werden 2&3.

    Leo Huysmans mocht in Buggenhout de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 109km afgelegd in 2.34' verwees hij Willy Govaerts en André Delcroix naae de dichtste ereplaatsen.

    Met 23 werd te Gooik van start gegaan om 110km te koersen. Marc Roelants had daaarvoor 2.43' nodig. Op 5" volgden, Eddy Van Belle, Herman De Neef, Maurice De Neef, Karel Van den Broucke e.a.

    Te Hekelgem waar 55 renners aan de start stonden heeft Willem Peeters zich nogmaals de beste getoond. Willem legde de 110km af in 2.36'. Verder volgden, Pierre Van Ransbeeck, Manuel Santos Castillo (Sp), Peter De Neef, Paul Celis, René Hermans e.a.

    Herchies mocht 31 rugnummers uitdelen, na 110km had Lucien Pratte 2'45" voorsprong op Christian Dubois en Jean-Luc Vandenbrande. Voor plaats 4 op 3'45" was René Stradiot sneller dan Joël Chanoine, Luigi Fornari (It), Rudy Pevenage en Michel Leclercq.

    Te Herstal had Ludo Peeters na 90km 1'10" voorsprong op Maurice Bellet en werd de Nederlander Mayhieu Dohmen derde.

    Een 12e overwinning behaalde Jacques Martin te Mellet. Hier waren plaats 2&3voor Jean-Claude Rogge en Francis Deminne.

    Te Nieuw-Tongeren kwamen 54 renners aan de start, zij moesten 11 ronden afleggen. Na enkele schuchtere pogingen kregen we het Tongerse duo Frijns-Saeren in de spits maar ook zij kregen geen vrijheid. In de 10 ronde geraakten Pels, Loysch en Verstraeten alleen op kop, de groep kwam echter terug, en op dat moment plaatste Loysch weer een jump, nam 100 meters en kreeg even later Pels in zijn wiel. Deze twee mochten voor de zege spurten en haalde Luc Pels het van Roger Loysch. Voor plaats 3 op 30" kwam de Nederlander Wil van Helvoirt alleen over de meet. Ook Raymond Vanstraelen als 4e op 45" zou solo toekomen. Dan werd er op 1'20" met zeven gespurt voor plaats 5 en daarvan was André Verbraeken de snelste.

    Pepinster waar 48 renners aan de start stonden moest er 102km afgelegd worden. Winnaar Alain Kaye deed dat in 2.35'. In een spurt met acht. Guy Minsart werd 2e, dan volgden Robert Michot, de Nederlanders Bennie Ceulen en Henk Smits, Jean Claessens, Yvan Ronsse en Joseph Borguet. Op 2'35" werden de Nederlanders Jan Langen en Hub Geilenkirchen 9&10.

    Ramegnies-Chin liet de 42 renners starten om 108km af te leggen. Raf Coene klaarde de klus in 2.48', wat 45" sneller was dan, Christian Despierre, Marc Deseyne en Francis Ranson. Op 1' werd Jean-Pierre Clochet 5e voor Christian Moureau en Edmond Bogaert.

    Een tweede zege behaalde Daniël Desloovere te St.Baafs-Vijve. Op 10" volgde Roger Vande Maele die Noël Pottier achter zich liet.

    In Torhout was Lieven Malfait de sterkste van 34 deelnemers. In een spurt met 2 versloeg hij Alex Van Linden. Op 100 meter volgden, Eddy Ronquetti, Rudy Rijpens, Danny Ameloot, Eddy Van Haerens, Karel Rottiers en werd de rest op 9 gelijk geplaatst.

    Een lange kasseistrook zorgde te Zelzate voor de 58 deelnemers voor een hele zware klus. Niet voor de Nederlander Gerry Knetemann die de Belgen fietsles gaf. Met liefst 3 minuten voorsprong won hij de wedstrijd. Tweede werd Dirk Van Den Berghe die lichtjes afgescheiden de meet overschreed.

    De spurt voor de 3e plaats was voor Jackie De Smet die Martin De Clerck, Wilfried Vyncke, Eric Van Hoecke, Eddy Cackaert, Alex Claeys, Luc De Keyzer, Carlos De Clerck e.a. Voor Martin De Clercq een welverdiende ereplaats na liefst 3 fiets of wiel verwisselingen.

     

    04-08-2013 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oost-Duitsland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland werd te Waltershausen het nationaal kampioenschap verreden. Na 185km die werden afgelegd in 4.39'55" werd Dieter Gonschorek de nieuwe kampioen. Op 14" volgde Michael Schiffner en was het 1'35" wachten op de 3e Reinhard Langanke. Plaats 4 op 2'58" was voor Wolfram Kühn en na 3'30" werd Bernd Fischer vijfde.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .

    In de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt werden vandaag twee ritten afgewerkt. Rit 4a bracht de renners van Ludwigshafen naar Bellheim over een afstand van 127,5km. Winnaar werd de Deen Jan Höegh voor de Westduitsers Hans Michalsky en Fenner. De Nederlander Aad van den Hoek werd 4e en mag ook de leiderstrui aantrekken.

    Rit 4b was een tijdrit van 19,5km van Ludwigshafen naar Bellheim. Hier was de zege voor de Nederlander Frits Schür met een tijd van 25'15". Plaats 2 &3 waren voor de Duitsers Johannes Ruch en Algis Oleknavicius beiden op 39". De Nederlander Piet van Katwijk werd 4e op 1'. Nog twee Nederlanders eindigden in de top10. Op 8 van den Hoek 1'40" en op 9 Alfons van Katwijk op 1'41".

    In het klassement betsaat de top 3 uit Nederlanders. Op 1. Frits Schür voor Aad van den Hoek en Piet van Katwijk.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    .
    Leopold Verboven
    De Ronde van de Kempen ging van start te Herenthout met een tijdrit over 10km. gevormd met tien renners. De ploeg Leopold Verboven won in een tijd van 13'07" voor ploeg Roger De Beukelaer 13'10", ploeg Marc Renier 13'15", ploeg Alex Robberecht 13'16", ploeg Roger Verwimp 13'21" en ploeg Wilfried Reybrouck 13'27".

    Dan volgde een rit in lijn Herenthout-Herenthout van 110km. Opnieuw was Leopold Verboven de beste met een tijd van 2.31'49".Op 6" volgde Marc Renier en André Liekens. Voor plaats 4 op 11" was Wilfried Reybrouck sneller dan Jos Jacobs, Guido Bellens, Marc Verbeeck, Roger De Beukelaer, Alex Robberecht, René Dillen, Peer Maas (Ned), Staf Van Steenwinckel, Alfons Van Camp, Eric Van Lent en Fraçois Van Beeck.

    Leopold Verboven is natuurlijk de leider en bij de ploegen staat Veloclub Brugge aan de leiding voor Heist o/d Berg Sportief en KWV Turnhout.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    Dat Joop Zoetemelk in goede doen is staat vast, na gisteren in Nederland was hij nu de beste in Frankrijk te Commentry. Na 100km verwees hij de Fransen Michel Perin en Lucien Aimar naar plaats 2&3.

    Cyrille Guimard had te Lamballe eveneens in Frankrijk na 100km een voorsprong van 13" op Alain Santy en werd de Spanjaard Pedro Torrès derde.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Van de Vijver

    Wielerclub "WSC Hoger op" uit Bazel-Kruibeke kreeg voor hun " Omloop van de Wase Scheldeboorden" 64 renners aan de start. Al in de eerste van de 18 af te leggen ronden ging José De Cauwer voorop rijden maar werd spoedig vervangen door Graham Gilmore (Aus) die het eveneens niet lang volhield. Vervolgens waren het Maes en Pauwels die hun kans waagden, maar ook zij kregen geen steun. Dan werkten zich Ritserveldt, Ebo, Pintens en Abelshausen voorop, van dit 4tal hield Abelshausen het vooraan het langst vol.
    Pas was de orde opnieuw hersteld of De Geest, Pauwels, Verplancke, Fierens en De Guchtenaere ontsnapten uit de groep. De tiende ronde was toen pas ingezet. Zij hielden het 3 ronden vol. Vijf ronden voor het einde werd de de beslissende ontsnapping op gang gebracht door In't Ven, Van Vlierberghe, Vander Linden en Goossens. Van de Vijver zag er wat in en kreeg aansluiting bij de leiders. Enkele kilometers voor het einde sprong Ronny Van de Vijver weg en hield 150meter over op Albert Van Vlierberghe, Ludo Vander Linden, Willy In't Ven en Eddy Goossens. Voor plaats 6 was Willy Planckaert de snelste van de groep voor, Willy Van Malderghem, Noël Van Tyghem, Noël Van Clooster, André Demol e.a.

    In 1969 werd de eerste profwedstrijd ingericht en dit door het toetreden van de plaatselijk renner Ronny Van de Vijver bij de beroepsrenners op 23/8/1968. En die vandaag het genoegen had hier te kunnen winnen en zijn naamgenoot Arthur opvolgde. Eerste winnaar van deze wedstrijd was Willy In't Ven, gevolgd door Jaak Clauwaert en Giovanni Jiménez (Col).

    Booischot moest het met slechts 24 renners stellen die 65 ronden moesten afleggen. Animo was er genoeg maar tot een beslissende ontsnapping kwam het toch slechts in de eindfase. Eerste vluchters waren Dolf Huysmans, Bens en Verboven, maar erg ver geraakten ze toch nooit weg. Er kwamen nog verschillende pogingen maar na 45 ronden was de groep nog kompleet. In de 54e ronde viel de beslissing, Verreydt was de uitbouwer, in de voorlaatste ronde kreeg hij hij nog het gezelschap van drie renners. Het was Lucien Willekens die iedereen verraste en met 10" voorsprong won. Staf Van Roosbroeck werd tweede voor Roger Rosiers en Louis Verreydt. Op 15" was Alfons de Bal voor plaats 5 sneller dan Julien Verboven, Emile Bodart, Frans Verhaegen, de plaatselijke renner Eddy Verstraeten en sluit Georges Vanconingsloo de top10 af.

    .
    Roger klopt Eddy

    Brustem kreeg voor hun tweede "Nacht van Saffraanberg" een ganse schare wielervedetten aan de start, die 90 rondjes mochten rijden op de omloop van het militair domein.

    In de 11e ronde gingen, Merckx, Nassen, Steegmans en Sohet voorop rijden, onder impuls van Verbeeck en De Vlaeminck werden zij opnieuw ingelopen. Even later ging Merckx opnieuw nu met Stevens en Bourguignon, Eddy drukte zo geweldig op de pedalen, dat zijn twee medevluchters moesten lossen en hield het 16 ronden vol, maar kon nooit meer dan 15" nemen. In de 69ste ronde viel de beslissing, Mintjens sprong weg en kreeg het gezelschap van De Vlaeminck. Eddy zag het gevaar en kwam zeer vlug aansluiten. Met twee Molteni's en een Brooklyn tipte men op een tweede zege op rij van Eddy. Roger dacht er anders over en verwees Eddy en Frans naar plaats 2&3. Op 45" was Frans Verbeeck voor plaats 4 sneller dan Julien Stevens, Roger Swerts en Vic Van Schil. Op 52" werd Willy Teirlinck 8e voor Georges Claes (Zonhoven), Roger Jochmans, Rik Van Linden e.a. Vanaf plaats 17 gelijk werd de rest gelijk geplaatst waaronder Georges Claes (Kerkom), Freddy Maertens en Englebert Opdebeeck.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    Nederland aan de macht in de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt. In de 3e rit Mainz-Ludwigshafen over een afstand van 149km waren plaats 1&2 voor de Nederlandse broers van Katwijk. Winnaar Piet kreeg na 149km afgelegd in 3.40'22" zijn oudere broer Fons en de Deen Jorgen-Emil Hansen mee op het podium.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden


    Het jaarlijks Tourcriterium te Tienen werd gewonnen door Rik Van Linden. De snelle Antwerpse renner liet het ditmaal niet tot een spurt komen; hij won met 5" voorsprong op Joseph Bruyère. De groepsspurt op 15" werd gewonnen door de Nederlander Gerben Karstens voor Roger Rosiers, Willy Teirlinck, Roger De Vlaeminck, Roger Jochmans, Raymond Steegmans, Jos Huysmans en werd Frans Verbeeck 10e. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 23.

    Met zijn zege kan Rik Van Linden zeker de 1.000fr. boete betalen die hem door de sportcommisie van de provincie Antwerpen B.W.B. werd opgelegd. Dit wegens onwelvoegelijke houding t.o.v. een overheidspersoon, dit na afloop van de wielerwedstrijd te Wuustwezel op 22/7. Er werd rekening gehouden met verzachtende omstandigheden in die zin dat betrokken overheidspersoon, na schriftelijke verontschuldigingen te hebben ontvangen van de renner, niet meer heeft aangedrongen op een zwaardere straf.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Vuelta a Mallorca behaalde Domingo Perurena zijn tweede ritoverwinning in twee dagen. In de 3e rit van Playa de Palma naar Ca'n Picafort over een afstand van 123km afgelegd in 3.51'40" was hij sneller dan zijn landgenoten, Javier Francisco Ellorriagia en de leider José Pesarrrodona. Dan volgden de Duitser Karl-Heinz Kuster, Hennie Kuiper (Ned), en werd de top 10 verder aangevuld met Spanjaarden, José-Luis Uribezubia, José Casas,Miguel-Maria Lasa, Joaquim Perez Soliva en José-Antonio Ponton.

    De Nederlander Joop Zoetemelk heeft in eigen land het criterium van Linne een wedstrijd over 100km gewonnen. Zoetemelk werd in de eindspurt uit een kopgroep van vier tweede na Jan Serpenti , maar protesteerde na afloop. Serpenti was volgens Joop van zijn rechte lijn afgeweken, had hem in het publiek gedrongen en hem daardoor zijn kans op de overwinning ontnomen. De jury had de overtreding gezien en declasseerde Serpenti in het voordeel van Zoetemelk. Na Zoetemelk werden Jo van Pol en Mathieu Pustjens op 2&3 geplaatst.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    .
    Theo Verschueren


    In het Olympisch stadion van Amsterdam heeft Eddy Merckx nu ook bewezen dat hij goed zijn man blijft staan op de piste. In een achtervolgingsrit over 5km versloeg hij de Nederlander Joop Zoetemelk. Merckx finishte in de zeer snelle tijd van 6'10"7 en bleef daarmee slechts 1,7 seconde boven het baanrecord van 6'09"0. Dit record werd in 1959 door de Fransman Roger Rivière gevestigd.

    Merckx, die Zoetemelk 6'26"4 bijna had bijgehaald, was zelf zeer verbaasd over zijn prestatie en wist niet dat hij zo dicht bij het baanrecord was geweest.

    Onze landgenoot Robert Van Lancker 3 punten won de snelheid voor Klaas Balk (Ned) 4p., Lijn Loevesijn 5p. en onze landgenoot Willy Debosscher 6.punten.

    In de 1/2 fond werd de eerste reeks gewonnen door Stam, de tweede door Verschueren. Eindwinnaar werd onze landgenoot Theo Verschueren 3punten voor Cees Stam 4p., Piet De Wit 5p. en onze tweede landgenoot Romain Deloof 9punten.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Luc Leman


    Te Runkst-Hasselt kwamen 134 renners aan de start en was er ook een grote publieke belangstelling. In de eerste ronde gingen de Nederlander Hub Geilenkirchen en de Waal Francis Deminne hun kans. Nadien was het aan Jean Lindekens en nog enkele anderen om enkele premies op zak te steken. Toen Bruylandts en Jacobs in de vijfde ronde hun kans gingen kreeg dit tweetal geen vrijheid evenmin als Bakker (Ned) die het nadien probeerde. Op 5 ronden van het einde viel dan de beslissing toen 14 renners voorop geraakten. Hieruit gingen Malfait en Slüper (Ned) met succes hun kans. Lieven Malfait liet de Nederlander Frits Slüper nog achter en won met 13" voorsprong. Paul Wellens was ook nog uit het groepje weggereden en kwam op 1'05" als 3e over de streep. Voor plaats 4 op 1'10" was Bruno Jaremko sneller dan Jos Jacobs, Raymond Vanstraelen, Benny Schepmans, Alex Prophète, René Dillen, Petrus Franken, André Delcroix, Marcel Peeters en Rudy Hendrickx. Op 2'20" werd er gespurt voor plaats 14, Jean-Marie Bonfond haalde het voor Guy Duchamps, Ludo Taskin, André Coppers, Franky Franssen, Frans Costermans en sluit René Wuyckens uit Kessel-Lo de top 20 af.

    Zijn tweede zege behaalde Luc Leman de jongere broer van Eric te Ledegem. Hij legde de 70km af in 1.40'. Plaats twee op 10" was voor Ferdi Van den Haute en volgde 5" later Gilbert Eeckhout als 3e.

    Onze landgenoot Jos Gijsemans won de tweede rit in de Rheinlan-Pfalz-Rundfahrt. Na 146km afgelegd in 3.29'08" versloeg hij zijn twee medevluchters, de Nederlander Herman Snoeijink en de Duitser Willy Singer. Op 8" volgden de Nederlander Piet van Katwijk, de Duitser Wilfried Trott en onze landgenoten Albert Segers als 6e en op 8.Leo Coeck .

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jacques Esclassan

    Te Rodez in Frankrijk won Jacques Esclassan een criterium over 94km. in 2.08'. Plaats 2&3 waren voor Felice Gimondi (It) en de Spanjaard Pedro Torrès. Ook werd het tegen het uurwerk gereden wat gewonnen werd door Raymond Poulidor.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ward Janssens


    Deerlijk kreeg 92 renners aan de start voor hun 12e textielprijs. Meest geviseerde renner was de Italiaan Franco Bitossi die bij ons in 1 week twee wedstrijden kwam winnen. Nochtans Franco heeft het alleen geprobeerd, toen de zeven weglopers hard bezig waren de basis van definitieve beslissing te leggen, maar hij strandde. Want het peloton, nog 72 renners sterk, reageerde nu plots met een ongelooflijke vurigheid. De 7 die voorop reden waren: eerst Hooyberghs, Abelshausen, Wijckaert en De Groote, vervolgens Pollentier, De Guchtenaere en Fierens. Op het ogenblik dat die twee groepjes samensmolten, waren er nog 9 kleine ronden af te leggen.

    Na de zeven leiders vormde zich een tweede groepje van zeven met daarachter nog een vijftal. Op 2km van het einde waagde Fierens zijn kans, Eric Wijckaert reageerde en in het zicht der eindmeet ging hij onweerstaanbaar over Theo en won met 2 lengten. Ook Rudy De Groote kwam alleen over de meet en werd op 20" derde. Dan volgden op 45" Robert De Guchtenaere, Jos Abelshausen, Raf Hooyberghs en Michel Pollentier. Op 1'40 volgde Lucien De Brauwere als 8e. Plaats 9 op 1'55" was voor Paul Aerts en op 10 eindigde Georges Barras op 2'20".

    Voor Jos Abelshausen werd het een goede dag hij hij won met een premie een schrijfmachine (waarde 10.000 fr.).

    Een pak minder renners aan de start te Ninove waar slechts 28 renners een rugnummer kwamen afhalen. Zo klein de groep was, zo klein zijn ook de daden van deze renners geweest en is het een saaie boel geworden.

    Onmiddellijk na de start was er een poging van Zelck en Vanderslagmolen die echter niet ver droeg. Na 11 km kwam een scheiding in de groep die tot het einde behouden bleef. Met twaalf reed men weg, waaruit er nog enkele door pech wegvielen en 5 renners afstand namen. Zonder een demarrage te plaatsen reed Ward Janssens 1' van de anderen weg. Na hem kwam op 1'05" Maurice Dury over de streep. Dan volgden op 1'10" Julien Verboven en Ritserveldt. Plaats 5 op 1'15" was voor de Vaderlandsloze Marian Polansky. De spurt voor plaats 6 op 3'30" werd gewonnen door Roger Volckaert voor Victor Peeters en Michel Coulon. Georges Vanconingsloo werd 9e op 6'50' voor André Demol, Fernand Van Rijmenant en Herman Vanderslagmolen. Op liefst 12' won Cees Koeken (Ned) de spurt voor plaats 13.

     

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Mallorca

    .
    Domingo Perurena

    Rit 2 in de Vuelta a Mallorca werd verreden over een afstand van 135km, met vetrek te Mogalluf en aankomst te Playa de Palma. Winnaar Domingo Perurena (Sp) legde de afstand af in 4.23'45". Plaats twee was voor José Pesarodona (Sp). Op 1" volgde Ventura Diaz (Sp) met in zijn spoor, José Casas (Sp), Tony Houbrechts, de Nederlander Hennie Kuiper en de Spanjaard José-Antonio Ponton. Op 30" volgde als 8e Antonio Vallori (Sp) voor zijn landgenoot Javier-Francisco Elorriaga, 36 renners zijn nog in koers. In het klassement komt José Pesarrodona aan de leiding met4" op Domingo Perurena en 12" op Tony Houbrechts. Voor Hennie Kuiper is er plaats 6 op 26".

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Van Looy

    In de Vuelta a Mallorca is het in de eerste rit al prijs voor onze landgenoten. Palma-Mogalluf over een afstand van 160km is door Frans Van Looy gewonnen in een tijd van 4.46'05". In een massaspurt versloeg hij Eddy Peelman, Domingo Perurena (Sp) en het ganse peloton. Proloogwinnaar Lasa blijft leider.

    In Portugal won Custodio de Pinho Gomes de Trofeu Santos een wedstrijd over 135km. Op 3" volgden, Manuel Gomes en Albano Costa

    In Zwitserland werd de GP Kanton Aargau te Gippingen gewonnen door wereldkampioen Marino Basso. Na 220km afgelegd in 5.12'58" versloeg hij zijn 2 medevluchters, onze landgenoot Herman Vanspringel en zijn landgenoot Alessio Peccolo. Op 4 eindigde Ugo Colombo (It) met 8" achterstand. Op 48" werd er met zes voor plaats 5 gespurt, onze landgenoot Albert Van Vlierberghe haalde het van, Felice Gimondi (It), Wilmo Francio,i (It), René Grelin (Fr), Vladimiro Panizza (It) en Georges Pintens. Verder in de top25 nog 2 landgenoten, Jean-Pierre Berckmans als 13e en werd Gustaaf Hermans 16e.

    01-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Walter Godefroot


    In de nacht van Bilzen kwamen de eerste aanvallen van Merckx, Swerts en De Vlaeminck. Na een 20-tal ronden kwamen echter Swerts, Godefroot en Dewitte even voorop, doch onder impuls van De Vlaeminck was alles te herdoen. Dan probeerde het Roger De Vlaeminck zelf, hield het een paar ronden vol, doch moest zich evenzeer gewonnen geven, net als de Nederlander Harings die een paar premies ging op zak steken.

    Op een 25-tal ronden, toen een premie werd aangekondigd voor de renner die het eerst een ronde zou nemen, sprong Swerts weg, achternagezet door Dewitte en Godefroot en al spoedig hadden deze een halve minuut voorsprong, welke aan de streep tot 45" was aangedikt. Walter Godefroot haalde het voor Roger Swerts en Ronald Dewitte. Voor plaats 4 versloeg Rik Van Linden, Eddy Merckx, Gert Harings (Ned), Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Gerben Karstens (Ned), Vic Van Schil, Willy Teirlinck, Jos Huysmans, Raymond Steegmans, Ludo Noels, Lucien Willekens e.a.

    Te Moorsele werd er gestart bij een mooi zomerweertje, in de tiende ronde kregen we een ontsnapping van de Italiaan Primo Mori. Nam spoedig een paar honderd meters en wist deze zelfs op te drijven tot 1'05". Toen meende de Nederlander Bal zijn kans gekomen zette de achtervolging in gesteund door Bens en Vanden Neste. Mori werd bijgehaald en achtergelaten en wisten ook Claes, De Bal en Wyckaert en Bitossi aansluiten te krijgen. In de spurt versloeg Franco Bitossi met een half wiel Georges Claes. Verder volgden Ernest Bens, Alfons De Bal, Pol Vanden Neste, Cees Bal (Ned). ERic Wyckaert als 7e gaf 10" prijs. Op 20" werd er voor plaats 8 gespurt en haalde José Van Acker het van Willy Scheers, Graham Gilmore (Aus), Omer Meeus die zijn eerste wedstrijd bij de profs reed, André Demol, Julien Stevens, Jacky Coene en is met Noël Van Clooster de top15 volledig.

    01-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    Zijn 5e seizoenszege behaalde Marc Renier te Veurne. Na 115km wedstrijd afgelegd in 2.38' verwees hij Luc Demets en Raf Coene naar plaats 2&3.

    Rit 1a in de Reinland-Pfalz-Rundfahrt werd de eerste rit verreden in twee delen. Rit 1a was 51,6km en bracht de renners van Diez naar Bad Schwalbach. De Dyuitser Klaus-Peter Thaler kwam met 2" voorsprong op zijn landgenoot Jürgen Kraft en de Deen Jan Höegh over de streep.

    Voor rit 1b moesten de renners van Bad Schwalbach naar Mainz wat 118km was. De Duitser Jürgen Kraft was nu aan de eer, met hem stonden zijn landgenoot Peter Weibel en de Nederlander Piet van Katwijk op het podium.

    01-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!