Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Wevelgem

    .

    De 33ste Gent-Wevelgem kreeg ideaal weer waardoor deze wedstrijd in een rekordtempo werd verreden. Wat betreft de winnaar deze wou er na 140km mee ophouden toen hij was gevallen er een gescheurde trui en een ontredderde fiets aan over hield. Het was ploegmaat Raymond Steegmans die hem ter hulp schoot zijn fiets in orde bracht en hem aanmoedigde om verder te rijden, want de ploegmaats zullen wel wachten zei Raymond nog.Op 15km van het einde ging Georges Pintens en werd bijgehaald door Roger Rosiers; Ole Ritter; Jurgen Tschan en Jos Deschoenmaecker zij konden niet meer dan 15” voorsprong nemen. Op 3km van de streep scheen de vlucht te mislukken maar dan sprong Pintens weg en hield het vol tot het einde. Roger De Vlaeminck sneuvelde op een lengte en zei na afloop lag de meet 5 meter verder dan won ik. En Eddy Merckx verklaarde dat pijn in zijn knie (gevallen te Oostrozebeke) er de oorzaak van was dat hij minder durfde dan in normale omstandigheden en de ploeg hard had gewerkt om Basso in gunstige positie aan de spurt te laten beginnen maar het heeft niet mogen baten. Hetzelfde verklaarde Tony Houbrechts die de rappe Guido Reybroeck als kopman in zijn ploeg had.

    Ook de liefhebbers reden hun Gent-Wevelgem na 206km was de winnaar Rik Van Linden hij had 10 meter op de 2e Victor Peeters en was Freddy Maertens 3e , de Nederlander Adri Duycker 4e dan volgden nog Isidoor Weemaes 5e op 32” en werd Ernest Bens 6e op 38”

    31-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-Kampioenen

    Voor de meeting van 5/4 te Gent is er heel wat belangstelling vanwege oud-kampioenen. Hebben al beloofd aanwezig te zijn: Poeske Scherens; Louison Bobet; Briek Schotte; Jacques Anquetil; Rudi Altig; Jan Aerts; Karel Kaers; Marcel Kint; Eloi Meulenberg; Rik Van Looy; Gabriel Deloof; Rik Van Steenbergen; Dolf Verschueren; Pol Depaepe; en Louis Proost. Ook gewichtheffer Serge Reding zal aanwezig zijn. Om 20 uur zal de eerste start gegeven worden.

    30-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis Gent

    Wat betreft de wielermeeting in het sportpaleis van Gent op 5 april ten voordele van de weduwe van Jempi Monseré is het programma gekend. Het wordt een internationaal ploegenomnium met vier ploegen. België: Merckx; Sercu en de broers De Vlaeminck. Italië: Gimondi; Motta; Bitossi en Zandegu. Frankrijk: Grosskost; Mourioux; Van Lancker en Pingeon. Nederland: Janssen; Post; Duyndam en Pijnen. De wedstrijd wordt in 3 reeksen verreden: puntenkoers; 1 km Italiaanse wijze en een ploegenachtervolging. Er zal ook een individuele achtervolging zijn: Bracke tegen Ritter en Poulidor tegen Zoetemelk. Een snelheidswedstrijd tussen Robert Van Lancker (profs) en Manu Snellinckx (liefh.) beiden kampioen van België in hun categorie en Tim Mountford (Usa) en Jackie Simes (Usa) . Tenslotte nog een individuele en afvallingskoers met volgende renners: Basso; Tschan; Vanspringel; Seeuws; Godefroot; Stevens; Swerts; Wagtmans; Vanclooster; De Boever; Claes; Loysch; Baert; Peelman; Van Marcke; de broers In’t Ven; Reybroeck; Houbrechts; Brasseur; G.Vanden Berghe, De Geest en Bravenboer.

    29-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amstel Gold Race

    .

    De 6e editie van de Amstel Gold Race vertrok nu in Heerlen en men had een gans ander parcour uitgestippeld eentje dat volgens de inrichters kon vergeleken worden met Luik-Bastenaken-Luik. Het was al van bij de start dat Rinus Wagtmans ging aanvallen en kreeg het gezelschap van Jaak Frijters en Jos Vander Vleuten wat later kwamen ook de Duitser Karl-Heinz Muddeman (Flandria) en Tino Tabak de koplopers vervoegen. Bij de eerste helling kwam ook Maurice Eyers aansluiten,dit zestal had zeer rap 4’ voorsprong. Op de top van de Vaalserberg juist halfweg hadden zij nog een voorsprong van 2’. Frijters en Muddeman moesten even later toen de Gulperberg voor de 2e maal werd beklommen lossen Frijters kon even later opnieuw aansluiten maar moest door mechanisch defect afhaken. De koplopers kwamen nog eerst Meersen binnen waar nog vier plaatselijke ronden moesten worden gereden. Onder impuls van Frans Verbeeck en Georges Pintens werden de koplopers bijgehaald nog voor de 1e plaatselijke ronde ten einde was het was bij de aanvang van de 3e ronde dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, Jos Deschoenmaecker sprong weg en kreeg het gezelschap van, Pintens, Rosiers, Karstens, Swerts, Vanspringel, Verbeeck en Vianen. In de eindspurt gaf Gerben karstens lang de indruk te zullen winnen maar was het Frans Verbeeck die hem remonteerde, 3e werd Roger Rosiers, 4e Georges Pintens, 5e Herman Vanspringel, 6e Jos Deschoenaecker, 7e Gerard Vianen en 8e Roger Swerts. Jos Spruyt won de spurt van de eerste achtervolgers dit op 1’32”.

    In eigen land was er de Omloop van Waasland waar 180km moest worden gefietst. Onmiddellijk na de start was het de man met de witte trui Marian Polansky die aanviel en zeer vlug een voorsprong van 1’30” had. Toen kwam er een reactie van twee andere in witte trui Leopold Vanden Neste en Ward Sels. Het was pas na 50 km dat de achtervolgers bij de koploper aansloten. Deze drie bleven tot halfweg aan de leiding na enkele schuchtere pogingen viel het peloton iets voorbij Kallo de vluchters op de nek. Het was uiteindelijk de winnaar van verleden jaar Etienne Antheunis die de beslissende ontsnapping op gang bracht. Met vijf ging men naar de meet en was het Walter Planckaert die het haalde voor Fernand Hermie, Eddy Goossens, Etienne Antheunis en de Brit Peter Head. De eerste vluchter van de dag Marian Polansky eindigde nog 9e dit op 40” samen met nog 3 andere renners.

    Raymond Poulidor won voor de 4e maal het Criterium National (Evreux-Rouen) ook in ’64-’66 en ’68 was hij de beste. De 236km werden in 5.45’03” afgelegd Raymond was op 7km van de streep ontsnapt en had 31” voorsprong op Gilbert Bellone en op 38” Daniel Ducreux die een 12tal medeachtervolgers versloeg.

    In Italië werd de Giro di Regio Calabria gewonnen door Gianni Motta die de 263,2km aflegde in 6.48’. Hij was de beste van 9 die mochten spurten voor de zege. Op 3’42” won Patrick Sercu de spurt van het peloton. Na gisteren won nu Luis Ocana te Arrate het Europees Bergkriterium na 122km had hij 12” voorsprong op Leif Mortensen en stond ook José Gomez-Lucas op het podium. Ook vandaag mochten in Zwitserland voor de Ronde van het meer van Genève de liefhebbers met de profs rijden. En dat hebben de profs geweten geen enkele van hen heeft de wedstrijd uitgereden. Winnaar werd Norbert Krapf.

    28-03-2011 om 07:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flandria- Mars

    De pech voor de ploeg Flandria blijft maar duren, Eric Leman onderweg naar de “Amstel” reed te Lokeren de auto van de De Vlaemincks aan. Briek Schotte wist te vertellen dat Eric zelfs niet snel reed maar door de slag vloog zijn echtgenote met haar hoofd door de voorruit. Haar zuster die achterin zat vloog over haar heen waardoor de hals van Marie-Louise diep in het glas werd gedrukt. Ze is zelf nog het ziekenhuis van St.Niklaas binnen gegaan, even later was ze er nietmeer. En dan was er nog Harry Van Leeuwen ook van de ploeg Flandria die botste tijdens de Amstel tegen een wagen en brak zijn hand.

    28-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimkoers - Arrate

    .

    De klimkoers van Arrate werd gewonnen door Luis Ocana hij legde de 7,7 km af in een tijd van 19’23”. Halfweg de beklimming had Ocana zijn jump geplaatst en was niemand bekwaam hem te volgen. Op 18” werd Gabriël Mascaro 2e volgden in zijn spoor: Andreas Oliva; Leif Mortensen en Gonzales Aja e.a. Wat betreft de andere buitenlanders werd Joaquim Agostinho 12 op 21” en Rolf Wolfshohl 20e op 1’20”

    In Geneve was er een wedstrijd van 160km waar de profs en liefhebbers samen reden, hier ging de zege naar Jürg Schneider (Prof) voor de Fransman Jacques Michaud (Liefh); Fr.Werhli (Liefh); Herbert Auchli (Liefh) en Bernard Vifian (Prof), 6e werd Roland Salm (Liefh) op 5’

    In Nederland reden de liefhebbers de Omloop van de Braakman na 145,5 km won Carolus De Smit het in de spurt van Sjef Van der Burg; op 11” werd Klaas Balk 3e; Adri Duycker 4e en Henk Stander 5e.

    27-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harelbeke

    .

    Roger De Vlaeminck heeft revanche genomen voor zijn nederlaag twee dagen geleden in Gent-Gent.

    De E3-prijs te Harelbeke werd in een ijskoude wind betwist, door het offensief van Eddy Merckx op de kasseien tussen Everbeek en Flobecq (135km)werd het kaf van het koren gescheiden maar had Eddy ook zijn ploegmaats in de vernieling gereden en zat hij alleen in de kopgroep. Flandria had vier man mee: de broers De Vlaeminck: Leman en Jaak De Boever, verder enkel eenzaten; Godefroot; Reybroeck; Willy Planckaert; Van Ryckeghem en Verbeeck natuurlijk ontbrak Georges Pintens niet en hij had zijn ploegmaat Christian Callens mee. Voordien was Georges Claes (Watney) al op de Hoppeberg gelost. Voorbij de Kluisberg kregen de renners de wind pal op de kop. Men had Pintens al 2x moeten terughalen toen Merckx met Harelbeke in zicht het waagde, werd ingehaald en dan was het de beurt aan Godefroot werd ook terugefloten en was het weer Eddy die zijn kans waagde maar niet weggeraakte ook Callens probeerde het zonder sukses. Het was op iets voor het begin van de 2 plaatselijke ronden dat Pintens wegreed en even later het gezelschap kreeg van Roger De Vlaeminck.

    De beslissende ontsnapping was tot stand gekomen, Eddy probeerde nog kwam tot minder dan 100 meter en dat was het ogenblik dat Roger ging. Roger De Vlaeminck won met 3” voorsprong op Georges Pintens; 8” op Eddy Merckx; kwamen ook nog afzonderlijk in deze volgorde over de streep; Walter Godefroot op 40”; Eric De Vlaeminck 42” en Frans Verbeeck 45”. Guido Reybroeck versloeg voor de 7e plaats op 48” zijn 4 medeachtervolgers.

    Harelb-indiv

    Ook de individuelen reden naar jaarlijkse gewoonte in Harelbeke ze waren met 57 en bleven de eerste 70 km pratisch allemaal samen. Het was bij het buitenrijden van Diksmuide dat onder impuls van Herman Vrijders het peloton in 3 stukken viel. De koplopers 20man sterk hadden half koers reeds 2’ voorsprong. Het was Tony Gakens die bij de beklimming van de Kemmelberg fors doorging kreeg nog 4 renners mee maar te Mesen werden ze opnieuw ingehaald. Even later was het Eddy Peelman die demarreerde maar kreeg opnieuw Tony Gakens mee alsook Herman Vrijders; Albert Van Vlierberghe en Marian Polansky. Op 20km van de streep viel de beslissing en was het net als verleden jaar dat Albert Van Vlierberghe er alleen op uit trok. De 4 kregen nog het gezelschap van enkele andere. Albert Van Vlierberghe won uiteindelijk met 1’18” op 2.Fernand Hermie en 3.Herman Vrijders verder volgden nog; Roger Loysch als 4e op 2’38; 5e Etienne Sonck; 6e Pieter Nassen;dan drie Eddy’s 7e Peelman; 8e Goossens; en 9eCael; 10e Etienne Buysse.

    Ook de liefebbers kwamen te Harelbeke aan bod, er waren 92 vertrekkers zij moesten 139km afleggen, hier was het Ferdinand Peersman die met 15 meter voorsprong won op Roger Verschaeve; 3e werd Daniel Moenaert; 4e Fernand Bruggeman en 5e Rino Van Dromme; 6e Michel Pollentier; 7e Ronny Christiaens; 8e Hervé Vermeeren; 9e Jan Vande Wiele en 10e Marc Demeyer.

    27-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Hoekstra

    .
    Piet Hoekstra

    Piet Hoekstra (24/3/47) van de ploeg Gazelle heeft zich een laat verjaardagscadeau geschonken, in Spanje te Villafranca del Panadès won hij de Trofeo Juan-Bautista Soler na 150kmversloeg hij de Portugees Emilio Dioniso; op 2” werd Francisco Sanchez-Munoz 3e en werd Jos Vander Vleuten ploegmaat van Hoekstra 4e ; 5e werd Miguel -Maria Lasa.

    Het omnium G.P. John Stol (Prof van 1904 t/m 1919) te Rotterdam werd gewonnen door Leijn Loevesijn 15 punten voor 2.Gérard Koel 17p.; 3.Cees Stam 19p.;4.Peter Post 22p.; 5.Rene Pijnen 24p en 6e de Brit Norman Hill 30punten.

    26-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse week & Campania

    .

    In de Katalaanse week was het de laatste rit : Manlleu naar Soldeu over 169km ging naar de Italiaan Italo Zilioli hij had 1” voorsprong op de Deen Leif Mortensen; Luis Ocana en Georges Pintens op 2” volgde Raymond Poulidor die eindwinnaar werd en ook het bergklassement won, Georges Pintens werd 5 e in het eindklassement.

    Minder goed verging het onze andere landgenoten; Albert Van Vlierberghe; Lucien Van Impe; Willy De Geest; Roger Cooreman; Romain Maes en Jos Schoeters zij gaven allen op in de laatste rit.

    In Italië was er de Omloop van Campania ook Napels-Napels genoemd. Onze landgenoot Patrick Sercu enige Belg bij de 12 vluchters, werd verrast door de Italiaan Claudio Michelotto die bij het binnenkomen van het stadion van Albricci een lichte voorsprong nam en die ook kon behouden. Patrick werd 2e en Marino Basso 3e. Voor de 13e plaats op 7’20” won Piero Spinelli de spurt van de achtervolgers.

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Gent

    Wat ontbrak nog op Eddy Merckx zijn palmares ? inderdaad Gent-Gent en dat is nu rechtgezet. De eerste waaier werd gevormd te Zonnebeke waar Eddy met vijf ploegmaats deel uitmaakte van een 17koppige groep. Flandria had enkel Roger De Vlaeminck mee en Bic Roger Rosiers. Het werd een uur jagen door voornamelijk deze twee ploegen en alzo kwamen een vijftigtal renners samen. Op de Volkegemberg was het Eddy die de forcing voerde en enkel Roger De Vlaeminck was mee. Met 1 versnelling op het vals plat was ook Roger er aan voor de moeite. Eddy reed de laatste 30 km dus alleen en had te Gent 1’53” voorsprong op de 1e achtervolgers waarvan Roger Rosiers de spurt won voor Noël Vantyghem,Joseph Bruyère; Jos Abelshausen en Jos Deschoenmaecker. Na de aankomst vertelde Roger De Vlaeminck nog dat hij bij de aanval van Eddy, te bruusk een inspanning deed en krampen kreeg. Ook Lomme Driessens had zijn aandeel in de winst van Eddy; inplaats van post te vatten achter Eddy is Lomme gewoon naast de wagen van Schotte (Flandria) komen rijden, een 10tal kilometers een “barrage” maakte zodat geen enkele wagen kon passeren en alzo verhinderde dat men ook maar enig voordeel kon verlenen aan de achtervolgers.

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale Interclubs

    In het ganse land zijn vandaag de Provinciale Interclubs verreden: uitslagen (Vlaamse Provincies) in alfabetische volgorde en plaats van gebeuren:
    Antwerpen – Nijlen:

    Nieuwelingen-Juniores:1.Lierse B.C. (A) 31km/ 43’21”3 – 2.KWV Turnhout 43’47”3 – 3.Dijlespurters (A) 44’33”4

    Liefhebbers: 1.Lierse B.C. (A) 31km/ 41’01” – 2.Dijlespurters (A) 41’17”4 – 3.Deurne WS 42’02” – 4.Lierse B.C.(B) 42’15”2 – 5.Balense 42’19”3

    Gemengde ploegen: 1.Lierse B.C. 31km/ 39’47 (Spruyt-Vanspringel-Rosiers-Huysmans-Verhaegen en Vekemans) – 2.KWV Turnhout 41’24” – 3.Dijlespurters 41’39”1 – 4.Hoboken 43’06”

    Brabant- Kerkom:

    Nieuwelingen-Juniores: 1.Laken Sportief 37,4km/ 51’02”65 – 2.Kureghem Sportief 51’29”17 – 3.Stoempers Leuven 51’41”17 – 4.Jetse Sportvrienden 51’50”34 – 5.Demervallei Testelt 52’01”10

    Liefhebbers: 1.Stoempers Leuven (A) – (L. Van Goidsenhoven - J.M.Coenen – O.Meeus  en J.Roosen) 37,4km/ 47’23”42 – 2.Jette Sportief (A) 49’06”71 – 3.Stoempers Leuven (B) 49’54”93 – 4.Egmontspurters Machelen (A) 50’12”32 – 5.Jetse Sportvrienden 50’17”30

    Gemengde ploegen:1.Evere Kerkhoek Sportief (Jean Ronsmans – Tony Daelemans – Englebert Opdebeeck en Harry Michiels) 37,4km/ 50’21”22 – 2.Ruisbroek Sportief 55’30”50. Stoempers Leuven en Kureghem Sportief kwamen telaat aan de start en kregen startverbod.

    De liefhebbers haalden een gemiddelde van 47,358km/uur tegenover 44,588 km/uur voor de gemengde ploeg.

    Limburg – Wijshagen (Meeuwen-Gruitrode)

    Nieuwelingen:1.Sport en Steun Leopoldsburg VIII – 32,8 km/ 48’01”25 – 2.Zuid Limburgse V - 48’41”15 – 3.Sport en Steun IX – 50’02”35 – 4.Motten Tongeren II – 50’14”45 – 5.Sport en Steun XI 51’43”       

    Juniores:1.Zuid-Limburgse II – 32,8km/                46’24” – 2.Sport en Steun VI – 47’03”45 – 3.Motten Tongeren 48’04” – 4.Zuid Limburgse III – 48’53” – 5.Sport en Steun VII – 50’05”

    Liefhebbers:1.Sport en Steun II ( Tony Kellenaers – Frans Lemmens – Michel Van Vlierden – Georges Bortels – Leonard Engelen en Willy Willemen) 32,8km/ 43’52”45 – 2.Zuid-Limburgse I 44’33” – 3.Sport en Steun III 44’37”25 – 4.Sport en Steun IV 45’28” – 5.Sport en Moedig Genk I 46’21”

    Beroepsrenners: 1.Sport en Steun I (Georges Claes - Roger Loysch – Willy Moonen – Pieter Nassen – Roger Swerts – Roger Blockx) 32,8km/ 43’14”4 – 2.Sport en Steun II 43’37” – 3.Sport en Steun III 43’52”8 – 4.WC St.Truiden 44’33” – 5.Sport en Steun IV 45’28”

    Oost-Vlaanderen – Oostakker

    Juniores:1.Gentse Velosport 20km/ 26’09” – 2.WSC Merelbeke (A) 26’43” – 3.WSC Merelbeke (B) 27’07” – 4.KVW Latem 27’42” – 5.Eigen straat Denderhoutem 28’05

    Liefhebbers:1.WSC St.Gillis Vooruit ( Heins – André Peirsman – Ronny De Bisschop – José De Cauwer – Ghislain Van Landeghem – Van Puymbroeck) 40km/ 51’17”06 – KVW Latem 51’17”59 – 3.WSC Merelbeke 51’49” – 4.Gentse Velosport 53’42” – 5.WSC Merelbeke 54’32”

    Gemegde ploegen:1.VC Deinze (Jaak De Boever – Walter Planckaert – Willy Planckaert – Declercq – Etienne Buysse – Pol Lannoo) 40km/ 51’57” – 2.WSC Merelbeke 52’48” – 3.KSC Denderstreek 54’03” – 4.Vliegend Wiel Evergem 54’08”

    West-Vlaanderen – Deerlijk

    Juniores-Liefhebbers:1.WSC Torhout (Mark Meerhout-Michel Pollentier-Luc Leman en Jacques Gryspeerdt) 29,6km/ 39’56”35 – 2.SV Deerlijk 40’27”25 – 3.Kortrijk Sport 40’30”25 4.Brugse Velo Sport 41’22”35 – 5.SV Meulebeke 42’37”

    Beroepsrenners:1.SV Deerlijk (Eric Leman-Dirk Baert-Marc Devos en Bernard Vandekerckhove) 29,6km/ 39’20” – 2.WSC Torhout 39’56” – 3.Kortrijk Sport 41’14”3 – 4.SV Meulebeke 41’30”4 – 5.Zeemeeuw Oostende 43’02”45

                                                                                                                                                

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunfonds

    Steunfonds voor Jean-Pierre Monseré opgericht met de bedoeling van een gedenkteken op de plaats van het ongeval te plaatsen en van zijn weduwe te helpen. Met de inrichting van een wielermeeting in het Gentse Sportpaleis dat zal doorgaan op 5 april daags na de Ronde van Vlaanderen wil men deze doelstelling verwezenlijken.

    Kan Frans Verbeeck starten in Gent-Gent ? Gisteren heeft Frans getroffen door de griep het nog even geprobeerd maar moest zijn trainingsrit vroegtijdig afsluiten en is dan maar naar bed gegaan. In Milaan – San Remo had hij er al wat last van en in de Brabantse Pijl ging het helemaal niet meer.

    209 km werden er vandaag gereden in de Katalaanse week; in de voormiddag won de Fransman Raymond Riotte de rit Malgrat- Gerona na 109km was hij de rapste van vier; Jos Schoeters werd 2e; Dom.Perurena 3e en Albert Van Vlierberghe 4e. Het tweede gedeelte Gerona-Manlleu daar was na 100km Leif Mortensen de beste nu was Domingo Perurena 2e op 45” en werd Georges Pintens 5e.

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Henegouwen

    In Doornik werd het Kampioenschap van Henegouwen verreden met niet zoveel renners slechts 57 kwamen aan de start wie er wel was is Jan Janssen maar door een valpartij na 3km was de koers voor de Nederlander al voorbij. Na de gebruikelijke schermutselingen was het uiteindelijk na 135km en met nog 15km te rijden dat Willy Monty er alleen op uittrok en het tot een goed einde kon brengen en tevens Kampioen van Henegouwen werdd. Voor de 2e plaats op 20” versloeg Eddy Cael, Georges Vanconingsloo.

    Te Knokke waren de inrichters met 73 renners beter bedeeld er moesten 17 ronden van 8 km worden afgelegd, wie de snelste was in de 5 klassementsspurten kon een tv mee naar huis nemen. Na een 30tal kilometers was het deelnemersveld in 3 groepen verdeeld, maar was na 50 km alles weer samen. Het was op een 30tal kilometers van de streep dat de Nederlander Harry Van Leeuwen en Ronald Dewitte de finale inluiden en even later zijn er nog 14 renners die aansluiten. Het is in het zicht van de aankomst dat Julien Van Lint een kleine voorsprong kan verwerven en wint met 15” voorsprong op de Engelsman Brian  Jolly, voor de 3e plaats wint Guido Reybroeck de spurt van het peloton en mag ook de tv mee naar huis nemen.

    In de Katalaanse week neemt Raymond Poulidor de leiding over van Luis Ocana. De rit van Sabadell naar Malgrat over 187km was nog maar 20km ver toen Luis Ocana er vandoor ging maar het werd een ferme sisser. Even na de hergroepering was het de Nederlander Jos Vander Vleuten die er op uittrok. Tussen de 1e en de 2e helling kwamen J.M.Lopez Rodriguez en Poulidor bij de leider. De Nederlander kwam wel als 1e boven op de 3 hellingen later sloten er nog enkele renners aan maar geen Ocana. De dagwinst was voor José-Manuel Lopez Rodriguez voor Miguel-Maria Lasa; 3e werd Gösta Pettersson; 4e Lucien Aimar en 5e Jos vander Vleuten, met zijn 7e plaats werd Poupou de nieuwe leider. Ocana werd 14e op 23” en zakt naar de 3e plaats in het klassement waar Georges Pintens 17e in de rit met dezelfde tijd als Ocana naar plaats 4 zakt en klimt Gösta Pettersson naar plaats 3.

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse week- 2erit

    .

    De 2e rit in de Katalaanse week heeft voor heel wat verrassingen gezorgd; De rit werd verreden tussen Tarragone en Hospitalet over een afstand van 196km waarbij de Collado de Lilla moest worden beklommen. De winnaar van gisteren Walter Godefroot verliet de koers ook de Nederlanders Jaak Frijters; Harm Ottenbros; Jan Serpenti;onze landgenoot Willy De Geest; de Italiaan AldoMoser en de Brit Martin Filmer volgden zijn voorbeeld. Het was pas in de laatste kilometers dat Italo Zilioli en Georges Pintens zich lichtjes wisten los te werken. De Italiaan versloeg onze landgenoot in de spurt,Georges Pintens kwam wel mee aan de leiding met Luis Ocana die met een beter puntengemiddelde de trui mocht behouden. Na sluitingstijd kwamen er nog liefst 10 renners over de finish hierbij ook onze landgenoten, Willy Planckaert; Willy Scheers en Hubert Hutsebaut

    22-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brabantse Pijl - Ichtegem - Katalaanse week

    .

    De elfde Brabantse Pijl had ook het weder niet mee het regende de ganse dag waardoor er ook veel renners bandbreuk leden en het deelnemersveld vlug tot een vijftigtal renners werd herleid. Tijdens de eerste grote plaatselijke ronde was het de Nederlander Cees Rentmeester die aanviel en zijn landgenoot Rinus Wagtmans en Guido Reybroeck meekreeg. Even later was het Jos Spruyt die aansloot met Willy Vanden Eynde; en Herman Vanspringel die Frans Staes had achtergelaten kon even later ook aansluiten.

    Bij het ingaan van de zes kleine ronden ging Jos Spruyt er alleen vandoor toen op 20km van de meet Christian Callens in de tegenaanval trok was het Vanspringel die mee ging en even later kwam Eddy zelf met Roger De Vlaeminck aansluiten. Jos Spruyt bleef echter standhouden en zou met 2’43” voorsprong winnen op Eddy Merckx die 5” voorsprong had genomen op Roger De Vlaeminck;Christian Callens en Herman Vanspringel. Met zijn 6 e plaats op 3’20” was Georges Vanconingsloo de 4 e Molteni in de topzes. Willy Vanden Eynde werd 18 e en Englebert Opdebeeck 29 e. Twee Molteni’s die er verassend bij waren aan de start waren Julien Stevens die werderoptrad na zijn val (sleutelbeenbreuk) in de 6daagse van Antwerpen en Martin Vanden Bossche die in Italië is gehuwd en aldaar verbijft.

    In Ichtegem werd de 26 e Omloop van de Vlaamse Ardennen verreden werd er gestart in een Lenteweertje dan kwam er vlug een nijdige wind. De eerste aanvaller was Willy Vanneste die na een tijdje het gezelschap kreeg van een 20tal achtervolgers. Wie de trein had gemist was gezien, want te Moorslede na 50 km hadden zij al 2 minuten voorsprong. Bij het begin van de 3 lokale ronden was de voorsprong al opgelopen tot 5’15” het was ook het moment dat Eric Leman ging en enkel André Dierickx en Roger Rosiers konden volgen in deze volgorde kwamen zij ook over de meet. De spurt van de eerste achtervolgers werd gewonnen door Gustaaf Van Roosbroeck dit op 50”. Kan nog meegeven dat Pol Mahieu die de groepsspurt voor de 16 e plaats won een achterstand had van 12’10”

    Gent-Ieper voor liefhebbers werd gewonnen door Theo Dockx die 3.50’ deed over de 151km.2e werd Daniel Moenaert en was René Dillen de derde renner op het podium.

    In de Kataleense week is men begonnen met 2 ritten; a) was een tijdrit van 9,344km te Montjuich (Trofeo Dicen) waar Luis Ocana met 7” Raymond Poulidor versloeg en werd Gösta Pettersson 3e , eerste landgenoot werd Georges Pintens op plaats 10 op 34”.

    b) Na de middag was er een korte rit in lijn van 104 km en was het Walter Godefroot die de ganse groep versloeg; met Albert Van Vlierberghe 2e; Ramon Saez 3e, Jos Schoeters 4e en Eddy Reyniers 5e met 4 landgenoten in de top5 was het België boven. Luis Ocana bleef wel leider.

    21-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenis Monseré & Ledegem

    Vandaag werd onder grote belangstelling te Roeselare Jean-Pierre Monseré naar zijn laatste rustplaats gebracht. De kerkelijke dienst werd geleid door Mgr. De Smedt bisschop van Brugge. Deze heeft zeker niet kunnen vermoeden dat hij, nadat hij de wereldkampioen in zijn residentie had ontvangen deze enkele maanden later naar zijn laatste rustplaats zou moeten begeleiden. Hij herhaalde de woorden die hij toen tot Jean-Pierre had gesproken “ Vandaag is het de dag van de oogst, de dag van blijdschap en dankbaarheid. De oogst die gij Jean-Pierre ingeschuurd hebt, is de schoonste, de rijkste die een renner kan verhopen. Gij zijt nu een van de groten geworden, vergeet nu niet de kleinen”.

    Het leven gaat echter verder en er moest te Ledegem gekoerst worden, de inrichters lieten de wedstrijd pas om 14 uur starten en hadden ook de afstand verminderd. Van enige strijdlust was er niets te merken de renners bleven in gesloten groep rijden het is pas in de 2 e plaatselijke ronde dat er drie renners zijn ontsnapt en ook voorop bleven. Het was uiteindelijk de Fransman Jacky Mourioux (Fagor)die de twee Watneys Herman Vrijders en Maurice Eyers in deze volgorde versloeg. De groep kam nog tot 10” terug hiervan won Raymond Steegmans de spurt.

    Brussel-Opwijk voor liefhebbers waaraan 78 renners deelnamen werd in de spurt gewonnen door Ernest Bens hij was een half wiel vlugger dan Georges Barras; 3 e werd Gustaaf Van Cauter; 4 e Guido Van Sweevelt en 5 e Willy Van Mechelen.

    In Italië was er het criterium van Tavarnelle over 104km. De zege was er voor Gianni Motta hij had 16” voorsprong op Ole Ritter, op 1’15” won Dino Zandegu de spurt voor de 3e plaats van 7 achtervolgers.

    20-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Merckx wint Milaan - San Remo

    .

    Eddy Merckx behaald zijn 4e overwinning in zes jaar en gaat daarmee voorbij Fausto Coppi die 3 maal won. Hij komt op gelijke hoogte van Gino Bartali die het zelf heeft komen volgen blijft nog enkel Costante Girardengo over met 6 overwinningen. Wat betreft het koersverloop is er door de zeer slechte weersomstandigheden niet veel gebeurd. Een bijna kompakte groep bereikte de voet van de Turchino. In de afdaling werd het zeer gevaarlijk, door de stortregen en een bijna ondoorzichtige mist. Bij het bereiken van de kust was er een hels onweer waardoor vele renners afstapten. Bij de aanval van twee Italianen ging Joseph Bruyère mee,Gimondi plaatste een aanval op het moment dat Merckx met pech had af te rekenen wel was zijn ploegmaat Jos Spruyt mee. Toen Gimondi 2’ voorsprong had reageerde Eddy en kreeg het gezelschap van Pettersson en Motta. In de klim van de Poggio plaatste Eddy een vernietigende uitval en kwam solo toe. Gimondi werd 2e en Gösta Pettersson 3e. Slechts 47 van de 172 die waren vertrokken bereikten San Remo.

    In Spanje was er de Trofeo Iberduero te Zamora hier was de zege voor Antonio Gonzales Menendez hij had na 125km 5” voorsprong op José-Luis Galdamez en 17” op Fernandez Pedro Carlos Jovellar hij won ook de bergprijs.

    Op de wielerbaan van Rotterdam werd het Nederlands Kampioenschap 1/2 fond voor liefhebbers betwist het was Albertus (Bert) Boom die won voor Rijnink en De Jong

    19-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan - San Remo

    Morgen is er de 62e Milaan-San Remo die in 1907 door de heer Costamagna directeur van de "Gazetta dello Sport" voor de eerste maal werd ingericht. Het was de Fransman Lucien Petit-Breton die de eer had deze 1e editie te winnen. De wedstrijd was 288km lang en er werd met slechts 33 renners gestart alhoewel er 62 waren ingeschreven. Reeds bij de 2de editie mocht er een Belg juichen Cyrile Van Hauwaert won met 3'30" voorsprong slechts 14 van de 48 gestarte renners bereikten de eindmeet. In 1913 won Odile Defraye voor een andere landgenoot Louis Mottiat. In het jaar 1934 waren wij weer aan het feest nu met Jozef Demuysere. Dan kwam Rik Van Steenbergen winnen in 1954; Germain Derijcke in 1955 en Fred De Bruyne in 1956. Rik Van Looy was de beste in 1958 en Miel Daems in 1962. En toen kwam de grootmeester Eddy Merckx hij won in 1966-1967 en 1969

    18-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice

    .

    De laatste dag van Parijs-Nice bestond uit 2 delen een korte rit 108km van Draguignan naar Nice en een klimtijdrit van de col d’Eze. De renners moesten reeds vroeg starten aangezien ze na elf uur niet meer op de Promenade des Anglais mochten. De eerste opgever was Jan Janssen en dit wel om een speciale rede. De inrichters hadden besloten de vliegende spurt van de dag voordien wegens onregelmatgiheden niet te laten tellen en dat was bij Jan (kanshebber puntentrui) in het verkeerde keelgat geschoten. Reeds na 25km was de goede ontsnapping tot stand gekomen, met drie Fransen: Georges Chappe; Raymond Riotte; Michel Perin en Eddy’s ploegmaat Frans Mintjens die onderweg nog eens virtuele leider zou worden. Het was uiteindelijk Raymond Riotte die won en onderweg ook een premie van 50.000 BFr had meegepakt,Frans Mintjens werd 2e ; Chappe3e en Perin 4e, Gerben Karstens won de spurt van de eerste achtervolgers. Eddy Merckx eindigde in het peloton en kan als leider aan de afsluitende klimtijrit starten.

    In de slottijdrit is het een verbluffende Raymond Poulidor die Merckx het meeste weerstand bied,halfweg de beklimming had Raymond maar 5 seconden achterstand; Letort 10”; Mortensen en Pettersson 20” en Ocana die had reeds 30” achterstand. Merckx won met 8” voorpsrong op Poulidor en 9” op Mortensen. In de eindstand had Eddy Merckx 58” voorsprong op Gösta Pettersson en 1’09” op Luis Ocana. Na de huldiging gaf Eddy zijn bloemen aan Prises Liliane van Retie de echtgenote van Koning Leopold. Wil het toeval dat juist vandaag het stoffelijk overschot van de in Retie verongelukte Jempi Monseré van Turnhout naar Roeselare werd overgebracht.

    17-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice & Milaan-Turijn

    .

    Voor de start van de 6e rit in Parijs-Nice werd 1’ stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Jempi Monseré. De Flandriaploeg ging niet meer van start. De renners waren meer met de dood van J.P.Monseré bezig dan met de koers en bleef de groep samen. Aan km 95 mocht Ronald Dewitte met goedkeuring van Eddy wegrijden en ook de Brit Derek Harrison mocht 15km later op zoek gaan naar Ronald. Het was in de afzink van de Verdière dat beide renners samenkwamen. In de spurt haalde Ronald De Witte het met een 1/2 lengte van deBrit. Met eenachterstand van 2’05” was het Merckx die het voor de 3 e plaats haalde van Gösta Pettersson. Op 13” won Barry Hoban de spurt van het peloton.

    Ook in Italië was er bij de start van Milaan-Turijn een verslagen stemming.Onmiddellijk na de start was er een aanval van drie renners: Claudio Michelotto; Tommaso De Pra en Gilbert Bellone na 100km hadden ze 3’ voorsprong. Na de beklimming van de Paso Serra begon men zich in het peloton te roeren en was na 155km alles weer bijeen. Even later geraakten 13 renners weg waaronder de Belgen:Vanspringel, Sercu, Pintens, Deblaere, Callens en Van Lint. Het was de Superga die op 8km van de meet de beslissing bracht. In de 4km lange afdaling waren het Pintens; Paolini; Maggioni; Boifava en Wagtmans die afstand namen. Met deze vijf ging men naar de streep, voor het binnenkomen van de piste waren het Paolini en Wagtmans die een 10tal meters voorsprong namen, het was pa op 200 meter van de meet dat de andere terugkwamen en ging Georges Pintens direkt door en won voor Enrico Paolini en Rinus Wagtmans.

    16-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice

    Twee dagen geleden na de rit Autun-St.Etienne had Louis Caput er een gesprek met de grote bazen van het daar gevestigde moederhuis van Mercier. Er werd over de toekomst van de wielerploeg gesproken en men stelde hem de vraag of hij in zijn ploeg een renner had gezien met winstkanst in Milaan-San Remo. Caput zei neen wat de grote baas deed besluiten om er niet te starten. Nu 2 dagen later wint de enige Nederlander van zijn ploeg toch de 5e rit in Parijs-Nice, 2e op 3” werd Leo Duyndam en Daniel Van Ryckeghem werd 3e. Eddy Merckx blijft leider.

    15-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Monseré verongelukt

    .

    De laatste omkleding van burger naar renner gebeurde samen met de broers De Vlaeminck in de pastorij van Retie. De 2e Grote kermisprijs van Retie is na 80 km wedstrijd in bijzondere dramatische omstandigheden geëindigd. Het was op het einde van de grote ronde toen een kopgroep van 16 waaronder Jempi voorop reed dat het drama zich afspeelde. Er reden 2 wagens uitgerust met lichtsignalen en een gevarendriehoek enkele honderden meters voorop en dan volgde de koersleider die met een rode vlag de tegenliggers tot voorzichtigheid aanmaande, hij gaf te kennen dat het best was om halt te houden.
    De vrouw die de wagen bestuurde kwam van Gierle en reed gewoon door naar Retie, het drama gebeurde toen Jempi zich van de kop liet afzakken en reed in volle snelheid tegen de linkerkoplamp, werd tegen de voorruit geslingerd en plofte dan tegen het beton. De bijgeroepen dokter kon niet anders dan de dood vaststellen. In de vooravond werd het stoffelijk overschot van Jempi overgebracht naar het St.Elizabethkliniek te Turnhout. De begrafenis zal zaterdag te Roeselare plaatsvinden.

    Erelijst van Jean-Pierre Monseré

    1962 - onderbeginneling won er zijn 1e wedstrijd toen hij nog geen 14 was.

    In 1963 werden dat er 4 en in 1964 liefst 28 en werd op 21/8 nieuweling.

    Op 5/1/1965 werd hij junior en won 22 wedstrijden.

    1966 - junioren:36 overwinningen en 2e in het BK.

    Werd liefhebber op 8/9/1966 en won nog 3 wedstrijden

    1967 - 19 overwinningen als liefhebber en werd op de baan kampioen van België Ploegenachtervolging met de West-Vlaamse ploeg (J.P.Monseré-Rudy Serruys-Ronny Vanmarcke-Armand Van Wijnsberghe)

    1968 - 22 overwinningen als liefhebber,waaronder het BK – Militairen. Werd op de baan kampioen van België Ploegenachtervolging (Christian Callens-J.P.Monseré-Rudy Serruys- Ronny Vanmarcke) –

    1969 - 25 overwinningen als liefhebber en werd op 4/9 prof en won 2 dagen later te Koekelare en op 11/10 de Ronde van Lombardije.

    1970 - 18 overwinningen waaronder het Wk te Leicester

    1971 – 3 overwinningen : 1e en 3e rit plus eindstand Ronde van Andalousië

    15-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice & Tirreno-Adriatico

    .
    Foto 1963
    De 4e rit van St.Etienne naar Bollène over 191,5 km bezorgt Eric Leman zijn 3e ritzege. Reeds heel in het begin van de rit moest de Col de la République beklommen worden dit gebeurde in bittere koude en sneeuw. Het was omstreeks km 130 dat de 1e aanval plaatsvond hiervoor zorgden de Fransen Alain Vasseur en Michel Perin die even later het gezelschap kregen van Albert Van Vlierberghe, zij kregen nog het gezelschap van Robert Bouloux; Jos Spruyt; Roger Rosiers en Franco Bitossi. Van Vlierberghe die zich kansloos waande tegen Bitossi trok er alleen op uit maar de Flandria’s brachten de achtervolging op gang en het was pas op 1km van de meet dat Albert werd gegrepen. Onmiddellijk nam René Pijnen met een demarrage 50m. maar het was Leman die de hele groep op sleeptouw nam en er op en over ging zonder dat iemand hem kon bedreigen. Door zijn ritzege evenaarde Eric Leman het record van Rik Van Looy die in 1963 eveneens 3 ritten won. Als matroos op de Artevelde heb ik toen in ’63 de aankomst gezien van de rit Ajaccio-Bastia waar Wolfshohl won en Anquetil de leiderstrui nam.

    In Tirreno-Adriatico stond de laaste rit op het programma met vertrek en aankomst te San Benedetto over een heuvelachtig parcour moesten de renners 210km afleggen. Reeds na 60 km moest Ole Ritter 2e in de stand afstappen wegens een hardnekkige bronchitis, nu was het enkel nog onze landgenoot Georges Pintens nu van plaats 3 naar 2 die door Zilioli moest in het oog gehouden worden. Het was Giancarlo Polidori die vrijgeleide kreeg en slechts op het einde gingen Rinus Wagtmans en Wladimiro Panizza op zoek naar de vluchter. Uiteindelijk won Polidori met 3’01” voorsprong op Wagtmans en Panizza en versloeg Patrick Sercu op 3’34” de ganse groep voor de 4e plaats. Eindstand: 1.Italio Zilioli – 2.Georges Pintens op 1’24” en 3e Marcello Bergamo, ook Noël Vanclooster als 9e eindigde in de toptien.

    Onze landgenoot Herman Beysens behaalde in de liefhebberswedstrijd Köln-Schuld-Köln een mooie 3e plaats na 134km moest hij het afleggen tegen de Duitser Dieter Leitner en de Luxemburger Roger Gilson.

    Op 1’48” werd de spurt voor de 4e plaats gewonnen door Erwin Derlick voor Burkhart Ebert.

    14-03-2011 om 07:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge & Hoeilaart

    .
    Voor de start van de wedstrijd  Hoeilaart-Diest-Hoeilaart maakte Willy Jossart zijn selectie bekend voor Milaan-SanRemo; kopman is uiteraard Frans Verbeeck verder zal de ploeg bestaan uit; Jos Abelshausen; André Dierickx; Raf Hooyberghs; Emile Bodart; Willy Monty; Englebert Opdebeeck en Willy Vanden Eynde behalve André Dierickx (11 Steden-Brugge) waren deze renners hier aanwezig. Na 2 jaar te zijn geklopt (’69:2e-‘70:3e) is het Frans Verbeeck nu gelukt om deze wedstrijd te winnen en om een deel van zijn tegenstanders zelfs te dubbelen tijdens de plaatselijke ronden. Twee ploegmaten mochten mee op het podium: Jos Abelshausen 2e op 4’05” en Willy Vanden Eynde 3e op 6’5”. Als individueel behaalde Paul Crapez een mooie 4e plaats. Englebert Opdebeeck die als enige Watneys niet mee was in de goede ontsnapping eindigde 21e .

    In Brugge werd de 29e Elfstedenronde betwist onder de 84 deelnemers waren er 12 Nederlanders en 14 Fransen. Daniël Verplancke trok direct na de start ten aanval en kreeg na 10km het gezelschap van Alain Santy; Paul Mahieu; Eric Raes; Ernie Deblaere en Eddy Cael dit zestal reed samen over de Zwarte en de Rode Berg bij de beklimming van de Kemmel was het Alain Santy die wat afstand nam maar in de afdaling kwamen de 6 terug samen. Uiteindelijk kwam alles samen en was het de Nederlander Mat Gerrits die even buiten Kortrijk de finale zou inluiden en twee renners meekreeg maar ook zij werden na 40 km opnieuw gegrepen., 10km verder trok er een nieuw 5tal op uit maar geraakten niet aan 1’ voorsprong, op 6km voor de meet gingen HarryVan Leeuwen; Eddy Verstraeten; Noël Vantyghem en Hubert Hutsebaut op en over de koplopers. Hutsebaut moest nog afhaken en het was Harry Van Leeuwen die won voor Eddy Verstraeten en Noël Vantyghem op 8”won Roger De Vlaeminck de spurt van het peloton, maar door de winst van de Nederlander bleef de zege toch in de ploeg.

    Bij de liefhebbers in Brugge was het Aimé Van Laere die won voor 2.Rik Van Linden; 3.Theo Fierens; 4.Daniel De Schrooder; 5.Cor Priem (Ned); 6.Gerry Catteeuw; 7.André Peirsmans; 8.Antoon Vanden Bemden; 9.Cor Bal (Ned) en 10.Ernest Bens

    14-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice & Tirreno-Adriatico

    .

    Parijs - Nice
    Met de 3e rit Autun-St. Etienne hebben we de eerste niet Belg winnaar het was Franco Bitossi ook iemand die zich had laten verrassen in de 1e rit. Samen met Merckx; Pettersson; Ocana en Letort was Bitossi bij de betere tijdens de beklimming van de Saint-Galmier in de afdaling kwamen een 50tal renners samen maar geen Leman. In de eindspurt trok Stablinski de spurt aan voor Hoban en ook Van Ryckeghem deed mee maar op 50 meter van de streep was het Bitossi die iedereen het nakijken gaf,en nog met 1 lengte won. Onderweg was Frans Mintjens mee in een ontsnapping even virtuele leider. De top5: 1.Franco Bitossi; 2.Barry Hoban; 3.Daniel Van Ryckeghem; 4.Jan Janssen en 5.Roger Rosiers.

                                                                      Tirreno-Adriatico 

    De 4e rit in Tirreno-Adriatico werd verreden tussen Pineto en Civitanova over een afstand van 202km en eveneens als gisteren (Reybroeck) werd nu ook Marino Basso geklopt het was voormalig wereldkampioen op de baan snelheid (65&68) Giuseppe Beghetto die het hem lapte. Onderweg mochten eerst Antonio Marzoli en daarna Guerrino elk een voorsprong van 5 minuten nemen, en ook Patrick Sercu probeerde het nog even op 20km van de meet. Dat er in het Civitanovastadion werd gespurt zal wel in het voordeel van Beghetto geweest zijn, Dino Zandegu was 3e; Guido Reybroeck 4e en Noël Vanclooster werd 5e.

    13-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel - Merchtem & Hulste-Ingelmunster

    .

    De 2e Brussel-Merchtem kreeg dezelfde overwinnaar als verleden jaar: Frans Verbeeck die met zijn dertien ploegmaats de koers domineerde en aan de aankomst met André Dierickx 2e; Jos Abelshausen 3e op 45”; 4e Herman Vrijders op 1’ en 5e Englebert Opdebeeck op 1’30” de eerste vijf plaatsen innam. Op 6 hebben we de Nederlander Jos Vandervleuten,en 7e Willy Scheers.Voor de 8e plaats op 1’30” versloeg de Nederlander Mat Gerrits vijf andere. De wedstrijd was 199 km verdeeld over 1 ronde van 45 km en 14 ronden van 11 km.

    In de grote ronde was er buiten de val van de Nederlandse kampioen Peter Kisner en Pieter Nassen niets te melden. De eerste aanval werd op gang gebracht door Herman Vrijders bij het begin van de 2e plaatselijke ronde die volgende renners meekreeg: Roger Cooreman; Maurice Eyers; Emile Bodart; Willy Scheers en Arthur Vande Vijver ver heeft deze ontsnapping niet gedragen. Nadat Verbeeck met enkele renners was op stap geweest was het Willy Scheers die er vanonder trok met Raf Hooyberghs en de in België geboren Nederlander Jos Van Beers en hadden weldra 1’20” voorsprong. Dit was het sein voor Verbeeck om met zijn manschappen de achtervolging in te zetten, samen met André Dierickx liet hij op het einde van de voorlaatste ronde zijn medevluchters in de steek met het gekende gevolg.

    Te Hulste-Ingelmunster werd de 10e Omloop Zuid-West -Vlaanderen verreden over een afstand van 191km. De eerste ernstige ontsnapping gebeurde bij het binnenrijden van Roeselare door Jean-Claude Genty; Dirk Baert; Gilbert Wuytack; Alain Bellouis; Jean-Marie Leblanc; Hugo De Haes; Noël Vantyghem; Ronny Van Marcke en Daniel Verplancke, na 20km vlucht hadden deze reeds een voorsprong van 1’45” bereikt, zodat sportbestuurder Noël Foré aan zijn 2 renners (Van Marcke & Verplancke) verbood om nog mee te werken. Het was tijdens de beklimming van de Kemmel dat de leiders werden gegrepen,enkel De Haes die als 1e boven kwam bleef nog even uit de greep van De Vlaeminck en Monseré. In de afzink vormde zich een kopgroep van 9 de 3 voornoemde renners en de gebroeders Alain en Guy Santy; Willy Degeest; Eddy Cael; Hubert Hutsebaut en Ronny Van Marcke. Met 3 Flandria’s in de kopgroep mocht de zege hen niet ontsnappen dus reden De Vlaeminck en Monseré gesteund door Van Marcke als waakhond van de andere weg. Roger won met 32” voorsprong op Jempy en was Alain Santy voor de 3e plaats rapper dan zijn broer Guy;5e Willy Degeest; 6e Hubert Hutsebaut; 7e Eddy Cael; 8e Hugo De Haes en Ronny Van Marcke werd 9 op 1’08”. De spurt van het peloton voor plaats 10 op 7’15” werd gewonnen door Eddy Verstraeten (Watneys) voor Tony Gakens zijn ploegmaat.

    De afwachtingswedstrijd voor liefhebbers te Hulste-Ingelmunster werd gewonnen door de Nederlander Adri Duycker die zijn medevluchter Gerry Catteeuw versloeg. De spurt van de achtervolgers voor de 3e plaats werd gewonnen door de Nederlander Cor Bal 50”; 4e Marc Demeyer; 5e Ronald Rosseel; 6e Willy Tanghe; 7e Jacky Declercq; 8e Ronny Christiaens; 9e Daniël Pauwels en 10e Julien Vermote.

    De crossers zijn aan hun laatste week-end begonnen, te Stene (Oostende) namen 23 renners de start het was Eric De Vlaeminck die in de spurt won van Eric Desruelle; 3e op 45” werd Norbert Dedeckere die Leo Arnouts achter zich liet, de 5e André Geirlandt volgde op 1’50”.

    13-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice & Tirreno Adriatico

    .

    In Parijs-Nice zijn er vandaag 2 ritten a) in lijn Châblis-Autun 128 km en b) een tijdrit van 4,7 km eveneens te Autun. De voormiddagrit kende een rustig verloop, behalve de ontsnapping van een 10tal renners met een maximum voorsprong van 200 meter en een uitval van Yves Hezard op een der talrijke hellingen viel er niets te beleven. Met een “voltallige” groep werd er gespurt voor de zege, en was het nogmaals Eric Leman die het snelste was voor Franco Bitossi en Roger Rosiers; Daniel Van Ryckeghem werd 5e en Eddy Merckx 8e. Twee Britse renners kwamen met ruime achterstand toe John Atkins op 8’ en Tony Gowland die kwam toe op net geen 11 minuten. Door zijn zege is Eric Leman ook de nieuwe leider.

    In de tijdrit na de middag was het natuurlijk Eddy Merckx die won en ook opnieuw leider werd. Na de 4,7 km die hij had afgelegd in 6’30”8 had hij 11” voorsprong op Luis Ocana en werd Ferdinand Bracke 3e op 12”.

    In Tirreno was men aan de 3e rit toe deze werd verreden tussen Pescasseroli en Pineto di Pescaro over een afstand van 184km. Van bij de start deden de renners het nogal rustig aan met enkele schuchtere ontsnappingspogingen van ondermeer Tony Houbrechts. Het was Rinus Wagtmans die het verst kon wegrijden en 35” voorsprong kon nemen maar aan de voet van de Col Forca Carruzo (1100m.) werd hij bijgehaald en overstoken. Het bleef nu ontsnappingen regenen maar men reed toch met een voltallige groep naar Pineto waar door een val van een twintigtal renners het niet tot een massaspurt kwam. Op 150 meter van de streep zette Marino Basso de eindspurt in maar werd geremenonteerd door Guido Reybroeck; Gianni Motta werd 3e en Noël Vanclooster 4e. Italo Zilioli blijft leider.

    12-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice De Wolf

    .
    Maurice De Wolf
    Vandaag is in Sint-Niklaas pistier Maurice De Wolf op 75 jarige leeftijd overleden, hij werd geboren te Hamme op 11/01/1896. Maurice was prof van 1920 t/m 1929. Als liefhebber won hij het BK sprint voor liefhebbers, als prof heeft hij driemaal een zesdaagse gewonnen en stond 3x op het schavotje bij het BK sprint maar nooit op het hoogste.

    Op de wielerbaan van Rotterdam won Leijn Loevesijn 4 p. een omnium voor Gérard Koel 6p.; 3e werd Tim Mountford (Usa) 10p. en 4e werd Piet van der Lans. Voor de liefhebbers stond het NK- Omnium op het programma hier was het Klaas Balk 8p. die de nieuwe kampioen werd voor Chris Kipping 10p. en met de pas 20 jarige (6/3) Gerrie Knetemann 21p. was het podium volledig.

    De derde wedstrijd die avond was achter motoren hier was de eindzege voor Cees Stam 6p. hij won voor Ehrenfried Rudolph eveneens 6p., 3e werd onze landgenoot Theo Verschueren 9p.; 4e Jaap Oudkerk 12p.; de Brit Norman Hill met 14p. werd 5e en met 16p. werd onze landgenoot Leo Proost laatste .

    12-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirreno - Adriatico 2e rit

    .

    In Tirreno-Adriatico was het nu ook weer bang afwachten of de ganse rit zou kunnen worden afgewerkt. Na enkele schermutselingen waren het 2 onbekenden Virginio Levati en Pierino Primavera die tot 8 minuten mochten uitlopen. Aan de voet van Forca d’Acero (1530m.) werden zij bijgehaald door Ole Ritter die zelf op 1 km van de top werd voorbij gereden door Italo Zilioli die boven 10” voorsprong had op Ole Ritter; Aldo Moser en Georges Pintens. In de afzink nam hij op de met ijzel bedekte weg enorme risico’s en moest soms met zijn twee voeten op de grond bijsturen. Zilioli begon aan de laatste klim de Pescasseroli (1170) met 1’ bonus en won uiteindelijk met 49” voorsprong op Georges Pintens en werd Ole Ritter 3e op 53”. Italo Zilioli is ook de nieuwe leider voor Ole Ritter 1’23” en Georges Pintens 1’24”.
    Noël Vanclooster 10e in de rit staat in het klassement op een 12e plaats met 3’46” achterstand.

    11-03-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice 1e rit

    .

    Na ongeveer een uur wedstrijd werd er met een 20tal renners een waaier gevormd wie van de vedetten zich heeft laten verrassen zijn o.a Raymond Poulidor en Franco Bitossi. Eddy Merckx moest om zijn leiderstrui te behouden in de topdrie eindigen. Flandria met de snelle Eric Leman nam het initiatief Joop Zoetemelk zat zich op 1,5 km voor het einde op kop, maar op 300 meter van de meet was het Eddy Merckx die de spurt inzette maar ook voor Eddy was dit te vroeg en was het Eric Leman die het haalde voor Eddy, Jan Janssen en Walter Godefroot enz. De grote groep kreeg bijna 12 minuten aan hun broek. Met zijn 2e plaats bleef Eddy Merckx wel leider voor Eric Leman op 3” en staan Jan Janssen en Luis Ocana gelijk op de 3e plaats zij volgen op 6”.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirreno - Adriatico

    .

    Door de slechte weersomstandigheden is de 1e rit Ladispoli-Fiuggi langer geworden dan men had voorzien en moesten de renners 210 km afleggen. De eerste ernstige aanval kwam er van Patrick Sercu samen met zijn ploegmaat Ole Ritter maar dat viel niet in goede aarde bij de Italianen en werd deze uitval rap teniet gedaan. Bij de beklimming van de 705 meterhoge Monte Fumone was het Gianni Motta die aanviel er werd goed afgestopt door zijn ploeg zodat hij vlug een halve minuut voorsprong had. Er kwam een tegenactie van Zlioili en Dancelli maar uiteindelijk ging men met een grote groep waaronder enkele rappe mannen Sercu en Reybroeck en Basso naar de eindmeet. Maar Dancelli plaatste van zeer ver een aanval maar had zich toch wel wat overschat het was uiteindelijk Gianni Motta die het haalde voor Michele Dancelli en Italo Zilioli met een 9e plaats was Vic Van Schil eerste Belg.

    10-03-2011 om 14:03 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proloog Parijs - Nice



    De proloog van Parijs-Nice werd verreden te Dourdan op de fameuze helling van Dourdan, bij de ingang van de Chevreusevallei waar vroeger zo vaak werd beslist over winst en verlies in Bordeaux-Parijs. De klim van 1,7km met een sterke hellingspercentage moest worden beklommen. Voor de winnaar was er 5” bonificatie, voor de tweede 3”; de derde 2” en de 4de kreeg 1”. De 1e renner die onder de 3’ bleef was Charly Grosskost waarmee hij 7e werd. Het was Eddy Merckx die met een tijd van 2’49”00 won voor de verrassende 35 jarige Raymond Poulidor die 2’51”4 liet optekenen, als 3e werd Luis Ocana met 2’53”6 en de 4e die recht had op bonificatie werd Franco Bitossi 2’55”6. De tijden van de proloog tellen niet mee voor het algemeen klassement, zodat de behaalde bonificatie’s morgen na de 1e rit zullen worden afgetrokken. Merckx start morgen met de Witte leiderstrui en met zijn 2e plaats mag Poupou die van de bergprijs aantrekken.


    10-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Trui


    Wie op dit ogenblik nog geen merk heeft is Ward Sels hij rijd dus met een “witte trui”. Van 3/2 tot 1/3 heeft hij zich gaan voorbereiden in het Franse zuiden. Hij heeft er reeds 5000km geoefend en aan 5 wedstrijden deelgenomen. Te St.Raphaël werd hij 16e en te Menton eindigde hij in de groep. In 2 wedstrijden had hij pech: te Cannes reed hij plat en te Hyères sloeg zijn versnellingsapparaat in zijn achterwiel, toen hij in de kopgroep van 20 zat en het was in de laatste ronde dat het gebeurde anders had hij wel heel dicht kunnen eindigen. Enkele sportbestuurders hebben al contact met hem opgenomen
    maar Ward wacht nog even af.

    09-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice


    Volgende woensdag start Parijs-Nice, Eddy Merckx zal het zonder Herman Vanspringel moeten stellen, de Moltenibazen hebben beslist dat Herman in Tirreno-Adriatico zal starten.

    Zullen wel van de partij zijn: Jos Spruyt; Roger Swerts; Frans Mintjens; Joseph Bruyère; Jos Deschoenmaecker,Jos Huysmans en Georges Vanconingsloo

    08-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genua - Nice

    .

    Door een parcourswijziging moest de Madonna del Ghisallo niet beklommen worden en vervangen door de klim “Mont des Mules” deze ligt kort bij het einde. Bij het vertek in Genua was het zonnig maar koud. Van bij de start was er een ontsnapping van 6 Italianen en de Spanjaard Luis Ocana op de Capo Berta na 120km werden zij opnieuw bijgehaald. De beslissing viel op 8km van het einde toen Claudio Michelotto een aanval plaatste en het gezelschap kreeg van Gerard Vianen en José Catiau even later sloten door een link maneuver (reden een verboden richting in)op een groot kruispunt ook Gilbert Bellone; Michel Perin en Francis Ducreux aan. In de spurt haalde Gérard Vianen het voor zijn ploegmaat Michel Perin en de Italiaan Claudio Michelotto, 4e werd José Catiau; 5e Francis Ducreux; 6e Gilbert Bellone.

    In de Trofeo Munecas Famosa zijn het weer de Nederlanders die juichen nu is het Mat Gerrits die de 2e rit Onil-Alicante-Alcoy-Onil wint, hij legde de 180km af in 5.18’32”, Mat Gerrits is tevens eindoverwinnaar van deze 2daagse rittenwedstrijd en gaat in de toptien 9 Spanjaarden vooraf.

     

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne

    .
    Vandaag is ook de Ronde van Limburg te Sint Truiden afgelast de Omloop van beide Vlaanderen is wel kunnen doorgaan,mits een kleine wijziging. De Kluisberg werd niet aangedaan omdat de afdaling er te gevaarlijk bij lag. De eerste aanvaller van de dag was Michel Coulon die begon met 1’ voorsprong aan de Zwarte Berg maar werd rond de 70e km ingehaald. Een volgende aanval kwam er van Georges Pintens en Marc Devos deze laatste moest te Deerlijk afhaken. Even later kwamen Willy Vanneste; Marc Lievens; Jos Abelshausen; Peter Head; Englebert Opdebeeck; Willy Vanden Eynde en Roger Kindt bij Pintens en hadden te Tiegem 1’35” voorsprong. Het was Georges Pintens die maar bleef aanvallen en op 20km van de meet was hij nu op pad met Willy Vanneste en Jos Abelshausen achteraan begonnen de groten zich te roeren en wisten op 10km van de streep, Roger De Vlaeminck; Eric Leman; Frans Verbeeck; Roger Rosiers en Barry Hoban de aansluiting te bewerken,Jean-Pierre Monseré had moeten afhaken en had 20” achterstand. Net als verleden jaar toen men met de snelle Daniel Van Ryckeghem naar de meet ging liet nu ook Eric Leman, Roger De Vlaeminck een lichte voorsprong nemen, en won op 2” de spurt van de achtervolgers,3.Frans Verbeeck; 4.Noël Vanclooster, 5.Roger Rosiers; 6.Barry Hoban (Gbr); 7.Willy Vanneste; 8.Georges Pintens; 9.Jos Abelshausen op 10” en 10e Jempi Monseré op 45”. De spurt van het peloton voor de 11e plaats werd gewonnen door Daniel Van Ryckeghem op 1’15”. Englebert Opdebeeck werd 21e.

    De openingswedstrijd voor liefhebbers Gent-Staden over een afstand van 115km werd gewonnen door Michel Pollentier in een tijd van 2.52’ hij versloeg in deze volgorde Roger Verschaeve; Johny Soenens; José Vanackere en Freddy Maertens, André Peirsman won op 30” de spurt voor de 6e plaats voor, Romain Maes; Luc D’Hondt; Hervé Vermeeren en Robert De Guchtenaere.

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelast

    .
    Peter Kisner
    Door het slechte weer is de openingswedstrijd Gent-Gent afgelast en zal waarscijnlijk op 25/3 doorgaan.

    71 Renners namen de start in de 1e rit van de Trofeo Munecas Famosa (Spanje)welke voor de 9e maal werd verreden. Het was eigenlijk een tweestrijd tussen Nederland en Spanje. Na 120km versloeg de Nederlandsekampioen Peter Kisner de ganse groep, Domingo Perrurena werd 2e en Ramon Saez 3e , Mat Gerrits werd 4e en Francisco Sanchez-Munoz 5e.

    In België is men nog aan het crossen te Aalter was er een B-cross waar Norbert Dedeckere de beste is voor André Geirland 30” en Robert Vande Sompele 45”

    06-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sassari - Cagliari

    .
    Albert Van Vlierberghe
    De semi-klassieker Sassari-Cagliari had ook te lijden onder het slechte weer en moest tot 2 maal worden ingekort. Van de 225km konden er slechts 125km worden verreden. Eerst wou men te Macomer op 75km van Sassari starten, maar men vond niet genoeg vervoer. Uiteindelijk toen men genoeg autobussen had gevonden en te Macomer aankwam viel er nog steeds pakken sneeuw. Dan maar verder naar Abbasanta daar vertrokken 73 niet gemotiveerde renners. Men bleef in groep fietsen en slechts op enkele kilometers van de streep was het onze landgenoot Albert Van Vlierberghe die er vanonder muisde. Op 11” won Patrick Sercu de spurt voor de 2e plaats voor Guido Reybroeck en de groep.

    05-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Eddy Peelman
    De inrichters van deze rittenwedstrijd hebben enkel tegenslag gekend. Vandaag is het weer heel koud en worden de renners er van op de hoogte gebracht dat de tijd van de 1e rit niet wordt verrekend, wel behouden Proust en Zoetemelk hun bonificatie. De laatste rit is 185km met start te St.Avertin . Na een lange ontsnapping vande Fransman Loïc Le Bourhis (85km) en opgave, en enkele andere pogingen gaat een gesloten peloton naar Tours waar Eddy Peelman het haalt voor nog 2 Belgen Roger Jochmans en Georges Claes (Zonh.). De eindzege is voor Daniel Proust voor Christian Raymond en Jacques Botherel met zijn 4e plaats is de Nederlander Jan Krekels de 1e buitenlander. De laatste tegenslag was voor nu, bij het bekijken van de fotofinish stond er niets op het filmpje.

    04-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Geen tegenstand voor Eddy Merckx
    De 5e en laatste rit in de Ronde van Sardinië met start te Olbia en aankomst te Nuoro over een afstand van 108 km is in een hevige regenbui vertrokken. Na enkele schuchtere pogingen onderweg van Ritter en Sercu moest men op 10 km van de streep nog een heuveltje van 553 meter over. Het was Felice Gimondi die ten aanval trok, ook hier was het beginnen sneeuwen. Eddy Merckx counterde en ging alleen door en won met 1’13” voorsprong de rit voor Franco Bitossi en Patrick Sercu 1’14”. Guido Reybroeck was onderweg afgestapt. De eindzege was natuurlijk voor Eddy Merckx die 2’43” voorsprong had op de nr 2 Gösta Pettersson en werd Herman Vanspringel op 3’57” derde. Andere Belgen in de top 10 van het klassement: 6.Jos Deschoenmaecker; 7 Jos Huysmans en 8. Albert Van Vlierberghe.

    Indre-et-Loire

    Gisteren afgestapt en vandaag winnaar dit overkam Noël Vantyghem die de 2e rit van Joué-les-Tours naar Tours over een afstand van 195 km won door 9 medevluchters te verslaan, de leider Daniel Proust kwam als 11e met een achterstand van 5” over de meet. De spurt van het peloton voor plaats 12 werd gewonnen door onze landgenoot Eddy Peelman zij hadden 31” achterstand op de overwinnaar.

    Zoals gisteren vermeld mochten de renners die de wedstrijd hadden verlaten opnieuw starten wie dit niet deed was de Nederlander Jan Janssen hij vond het veel te gevaarlijk

    03-03-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Ole Ritter
    Opnieuw 2 ritten in Sardinië
    4a) Grote verrassing in de tijdrit :Sassari-Porto Torrès die werd gewonnen door de Deen Ole Ritter hij verslaat Eddy Merckx met 28” en haalt een gemiddelde van 54,219 km/uur. Over de 19 km. Eddy zelf loopt verder uit op zijn achtervolgers. In de top 10 van het klassement vinden we nog 2 Belgen: 9e Herman Vanspringel op 1’29” en Jos De Schoenaecker op 1’42 wordt 10e.

    4b) Na de middag is er nog Sassari-Olbia 133km, alhoewel Guido Reybroeck (Salvarani) zeer snel is pakt hij het even anders aan. Iets voor de eindmeet plaatst hij een demarrage en verrast iederen Patrick Sercu moet tevreden zijn met de 2e plaats, Albert Van Vlierberghe met zijn 7e plaats is de 3e Belg in de toptien. Willy Vekemans was niet meer gestart, en Merckx blijft natuurlijk leider.

    De 1e rit in de Ronde van Indre-en-Loire, is in zeer slechte weersomstandigheden gestart.Normaal zou de rit verreden worden tussen Saint-Cyr en Tours (190km) maar moest na 117km te Neuville Ponty-Pierre worden afgevlagd. De zege was voor de Fransman Daniel Proust die samen met Joop Zoetemelk een voorsprong had van 5’ toen beslist werd om de rit te beindigen.Jean-Pierre Danguillaume won de spurt van de achtervolgers; Roger Loysch werd 6e en Eddy Peelman 11e. Heel wat renners waaronder enkele Belgen: Roger Jochmans; Noël Vantyghem; Willy De Bosscher en André Poppe waren afgestapt maar mogen morgen met een handicap van 15’ opnieuw starten.

    02-03-2011 om 06:29 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië

    .

    Jos De Schoenmaecker
    Vandaag 2 korte ritten
    3a)Oristano - Macomer met de beklimming van de Bivio, 6,68km lang en een klimpercentage van 6,1 %. Het was Eddy Merckx (Molteni) zelf die na 27 km en aan de voet van de Bivio het initiatief nam en een 8 tal renners meekreeg. Hierbij waren liefst 3 ploegmaten:Herman Vanspringel 6e; Jos Huysmans 7e en Jos Deschoenmaeker 9e ,Eddy zelf won natuurlijk. Ook de ploeg Ferretti was goed vertegenwoordigd : Albert Van Vlierberghe 2e; Italo Zilioli 4e en Gösta Pettersson 5e verder waren er nog Georges Pintens 7e (Hertekamp) en Gianni Motta 3e (Salvarani). De spurt voor de 10e plaats op 5'43" werd gewonnen door Roberto Ballini (Ferretti) die onze landgenoot Roger Cooreman (Hertekamp) vloerde. Voor de 12e plaats was het Willy Vekemans (Hertekamp) die op 5'46" het ganse peloton achter zich liet.

    3b) Macomer – Capo Falcone: De Italianen willen weerwraak voor de nederlaag die zij deze voormiddag hebben opgelopen. Maar Merckx en zijn ploegmaten controleren de wedstrijd tot ongeveer 30km voor de meet. Uiteindelijk geraken er een 8tal weg waarvan niemand minder dan 8’ achter staat op Merckx.

    Michele Dancelli haalt het in de spurt tegen Franco Bitossi en Patrick Sercu wint de groepsspurt voor de 9e plaats.

    01-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!