Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sassari - Cagliari

    .
    Albert Van Vlierberghe
    De semi-klassieker Sassari-Cagliari had ook te lijden onder het slechte weer en moest tot 2 maal worden ingekort. Van de 225km konden er slechts 125km worden verreden. Eerst wou men te Macomer op 75km van Sassari starten, maar men vond niet genoeg vervoer. Uiteindelijk toen men genoeg autobussen had gevonden en te Macomer aankwam viel er nog steeds pakken sneeuw. Dan maar verder naar Abbasanta daar vertrokken 73 niet gemotiveerde renners. Men bleef in groep fietsen en slechts op enkele kilometers van de streep was het onze landgenoot Albert Van Vlierberghe die er vanonder muisde. Op 11” won Patrick Sercu de spurt voor de 2e plaats voor Guido Reybroeck en de groep.

    05-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Eddy Peelman
    De inrichters van deze rittenwedstrijd hebben enkel tegenslag gekend. Vandaag is het weer heel koud en worden de renners er van op de hoogte gebracht dat de tijd van de 1e rit niet wordt verrekend, wel behouden Proust en Zoetemelk hun bonificatie. De laatste rit is 185km met start te St.Avertin . Na een lange ontsnapping vande Fransman Loïc Le Bourhis (85km) en opgave, en enkele andere pogingen gaat een gesloten peloton naar Tours waar Eddy Peelman het haalt voor nog 2 Belgen Roger Jochmans en Georges Claes (Zonh.). De eindzege is voor Daniel Proust voor Christian Raymond en Jacques Botherel met zijn 4e plaats is de Nederlander Jan Krekels de 1e buitenlander. De laatste tegenslag was voor nu, bij het bekijken van de fotofinish stond er niets op het filmpje.

    04-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Geen tegenstand voor Eddy Merckx
    De 5e en laatste rit in de Ronde van Sardinië met start te Olbia en aankomst te Nuoro over een afstand van 108 km is in een hevige regenbui vertrokken. Na enkele schuchtere pogingen onderweg van Ritter en Sercu moest men op 10 km van de streep nog een heuveltje van 553 meter over. Het was Felice Gimondi die ten aanval trok, ook hier was het beginnen sneeuwen. Eddy Merckx counterde en ging alleen door en won met 1’13” voorsprong de rit voor Franco Bitossi en Patrick Sercu 1’14”. Guido Reybroeck was onderweg afgestapt. De eindzege was natuurlijk voor Eddy Merckx die 2’43” voorsprong had op de nr 2 Gösta Pettersson en werd Herman Vanspringel op 3’57” derde. Andere Belgen in de top 10 van het klassement: 6.Jos Deschoenmaecker; 7 Jos Huysmans en 8. Albert Van Vlierberghe.

    Indre-et-Loire

    Gisteren afgestapt en vandaag winnaar dit overkam Noël Vantyghem die de 2e rit van Joué-les-Tours naar Tours over een afstand van 195 km won door 9 medevluchters te verslaan, de leider Daniel Proust kwam als 11e met een achterstand van 5” over de meet. De spurt van het peloton voor plaats 12 werd gewonnen door onze landgenoot Eddy Peelman zij hadden 31” achterstand op de overwinnaar.

    Zoals gisteren vermeld mochten de renners die de wedstrijd hadden verlaten opnieuw starten wie dit niet deed was de Nederlander Jan Janssen hij vond het veel te gevaarlijk

    03-03-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Ole Ritter
    Opnieuw 2 ritten in Sardinië
    4a) Grote verrassing in de tijdrit :Sassari-Porto Torrès die werd gewonnen door de Deen Ole Ritter hij verslaat Eddy Merckx met 28” en haalt een gemiddelde van 54,219 km/uur. Over de 19 km. Eddy zelf loopt verder uit op zijn achtervolgers. In de top 10 van het klassement vinden we nog 2 Belgen: 9e Herman Vanspringel op 1’29” en Jos De Schoenaecker op 1’42 wordt 10e.

    4b) Na de middag is er nog Sassari-Olbia 133km, alhoewel Guido Reybroeck (Salvarani) zeer snel is pakt hij het even anders aan. Iets voor de eindmeet plaatst hij een demarrage en verrast iederen Patrick Sercu moet tevreden zijn met de 2e plaats, Albert Van Vlierberghe met zijn 7e plaats is de 3e Belg in de toptien. Willy Vekemans was niet meer gestart, en Merckx blijft natuurlijk leider.

    De 1e rit in de Ronde van Indre-en-Loire, is in zeer slechte weersomstandigheden gestart.Normaal zou de rit verreden worden tussen Saint-Cyr en Tours (190km) maar moest na 117km te Neuville Ponty-Pierre worden afgevlagd. De zege was voor de Fransman Daniel Proust die samen met Joop Zoetemelk een voorsprong had van 5’ toen beslist werd om de rit te beindigen.Jean-Pierre Danguillaume won de spurt van de achtervolgers; Roger Loysch werd 6e en Eddy Peelman 11e. Heel wat renners waaronder enkele Belgen: Roger Jochmans; Noël Vantyghem; Willy De Bosscher en André Poppe waren afgestapt maar mogen morgen met een handicap van 15’ opnieuw starten.

    02-03-2011 om 06:29 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië

    .

    Jos De Schoenmaecker
    Vandaag 2 korte ritten
    3a)Oristano - Macomer met de beklimming van de Bivio, 6,68km lang en een klimpercentage van 6,1 %. Het was Eddy Merckx (Molteni) zelf die na 27 km en aan de voet van de Bivio het initiatief nam en een 8 tal renners meekreeg. Hierbij waren liefst 3 ploegmaten:Herman Vanspringel 6e; Jos Huysmans 7e en Jos Deschoenmaeker 9e ,Eddy zelf won natuurlijk. Ook de ploeg Ferretti was goed vertegenwoordigd : Albert Van Vlierberghe 2e; Italo Zilioli 4e en Gösta Pettersson 5e verder waren er nog Georges Pintens 7e (Hertekamp) en Gianni Motta 3e (Salvarani). De spurt voor de 10e plaats op 5'43" werd gewonnen door Roberto Ballini (Ferretti) die onze landgenoot Roger Cooreman (Hertekamp) vloerde. Voor de 12e plaats was het Willy Vekemans (Hertekamp) die op 5'46" het ganse peloton achter zich liet.

    3b) Macomer – Capo Falcone: De Italianen willen weerwraak voor de nederlaag die zij deze voormiddag hebben opgelopen. Maar Merckx en zijn ploegmaten controleren de wedstrijd tot ongeveer 30km voor de meet. Uiteindelijk geraken er een 8tal weg waarvan niemand minder dan 8’ achter staat op Merckx.

    Michele Dancelli haalt het in de spurt tegen Franco Bitossi en Patrick Sercu wint de groepsspurt voor de 9e plaats.

    01-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kampioen wint


    De laatste rit in de Ronde van Levante was eigenlijk een criterium de renners moesten 80 rondjes rijden van circa 1000 meter en om de 5 ronden werd er een spurt betwist. Het was Luis Ocana die 1” achterstand had op de leider die meerdere ontsnappingspogingen probeerde maar er niet is in geslaagd.

    De eindspurt werd gewonnen door de Nederlandse kampioen Peter Kisner die nogmaals Diego Perurena naar de 2e plaats verwees. Frans Verhaegen werd 10e. J.M.Lopez-Rodriguez won dus met 1“ voorsprong op Luis Ocana de ronde Luis Zurano werd 3e op 50”, eerste landgenoot werd Marc Sohet op 6’43” en Mat Gerrits op plaats 10 met 6’45” achterstand de 1e Nederlander.

    In de Ronde van Sardinië is het België boven, Patrick Sercu wint de 2e rit Cagliari-Oristano over een afstand van 125km, en Eddy Merckx blijft leider. Tijdens deze 2e rit is Thomas Pettersson zwaar gevallen en werd naar het ziekenhuis van Oristano overgebracht waar wordt gevreesd voor een breuk aan de rechterelleboog. Ook de Italiaan Pietro Poloni van de Cosatto ploeg moest na een aanrijding met een politieman naar her ziekenhuis.

    Nice-Seillans de laatste wedstrijd aan de Azurenkust werd verreden in erbarmelijk weer, door de regen en sneeuw gaven de meeste van de 100 vertrekkers er de brui aan. Op het einde liet Désiré Letort zijn medevluchters achter en won met liefst 4'43" voorsprong op Bernard Labourdette, enige Belg in de 10tien is Flory Ongenae op een 9e plaats en had 6'03" achterstand. Ondanks zijn opgave won Frans Verbeeck de "Maillot Azur".

    Op de wielerbaan van Dortmund was nu Leijn Loevesijn de beste spurter 2e werd Sigi Renz; Gordon Johnson werd 3e en onze landgenoot Robert Van Lancker 4e.

    In de ½ Fond moes Theo Verschueren het met 10 meter afleggen tegen Dieter Kemper die 74km afmaalde in 1 uur; 3e werd Ehrenfried Rudolph op 150m.; 4e Norman Hill op 380m.; 5e Jaap Oudkerk op 470m. en 6e Leo Proost op 1080 meter.

     

    28-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen: dubbel succes

    Dubbel succes voor onze landgenoten in het WK voor veldrijders te Apeldoorn – Nederland. Bij de profs werd algemeen favoriet Eric De Vlaeminck voor de 5e maal wereldkampioen en bestond het podium verder uit: 2.Albert Van Damme en 3.René Declercq onze 4e landgenoot Julien Vanden Haesevelde werd 6e. België won natuurlijk ook het landenklassement. Door zijn 5e wereldtitel komt Eric op gelijke hoogte van André Dufraisse (Fra) en Renato Longo (Ita).

    Bij de Liefhebbers verlengde Bertje Vermeire zijn titel en werd de Duitser Dieter Uebing 2e en de Nederlander Jaak Spetgens 3e, door ziekte heeft Gertie Wildeboer die 5e werd niet echt zijn kans kunnen verdedigen, Nederland won wel het landenklassement voor België die buiten plaats 1 geen andere renner kon plaatsen in de toptien.

    In eigen land waren er ook enkel crossen: te Edelare won Michel Baele een A-cross voor Eric Desruelle en August Badts. De B-cross te Sinaai was voor André Geirlandt die Jefke Thielemans op 35” fietste en werd Alfons Van Parijs 3e, te Brecht won, Louis Vandenbossche de B-cross voor Jan Theughels en Theo Verlinden.

    28-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen 4 op 4

    Geen 4 op 4 voor Frans Verbeeck aan de Azurenkust, te St.Tropez nadat de Italiaan Giancarlo Polidori en de Fransman Lucien Aimar werden gegrepen was het Charly Grosskost die zijn jump plaatste en het volhield tot aan de finish, voor de 2e plaats op 4” werd Verbeeck nog geklopt door Serge Lapebie,andere Belgen in de toptien: 4e Georges Vanconingsloo; 6e Jean Ronsmans en 9e Julien Van Lint.

    In de Ronde van Sardinië heeft Eddy Merckx onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven, reeds na 21km van de 1e rit Potenza-Salerno trok Eddy er op uit en kreeg het gezelschap van drie Italianen, Motta; Zilioli en Dancelli even later sloten nog 5 renners aan. Merckx lag er zo’n hoog tempo op dat behalve Motta iedereen moest passen. Uit het peloton kwamen Gösta Pettersson en Herman Vanspringel bij de 2 leiders aansluiten waar even later Motta door pech wegviel. In de spurt haalde Eddy het van Gösta Pettersson, en werd Eddy’s ploegmaat Herman Vanspringel 3e op 2”. Het 1e groepje achtervolgers waarbij Motta en Gimondi volgden al op 1’52” en het peloton op 3’55”. Deze avond vertrekt de karavaan vanuit Napels naar Sardinië.

    In de Ronde van Levante is het eindelijk prijs voor de Spanjaard Domingo Perurena die de voorlaatste rit Benidorm-Benol wint hij had 21” voorsprong op zijn landgenoot J.A.Gonzales-Linarès ; 3e werd Piet Kisner op 1’18” een andere Nederlander Piet Hoekstra werd 4e op 1’23”.

    Op de wielerbaan van Groningen won de Australiër Gordon Johnson 19 punten het sprintnummer voor onze landgenoot Robert Van Lancker 18p. 3e werd de Nederlander Leijn Loevesijn 15p.; 4e Gérard Koel (Ned) 15p.; 5.”Jack” Simes (Usa) 13p; en als laatste Tim Mountford (Usa) met 11 punten

    In het veld won Eric Desruelle de B-cross van Zandvoorde (Oostende) voor André Geirlandt en Lionel de Keyser.

    27-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders winnen in Antwerpen

    Gisteren eindigde de 32e zesdaagse van Antwerpen met een overwinning van de Nederlanders Leo Duyndam – Rene Pijnen – Peter Post met 796 punten. Op 2 ronden werd de nieuw gevormde ploeg Dieter Kempen – Jean-Pierre Monseré – Julien Stevens 2e met 496 punten. De 3e ploeg op het podium was Walter Godefroot – Sigi Renz – Theo Verschueren met 553 punten en 4 ronden achterstand.

    De 3e rit in de Ronde van Levante ging van Orihuela naar Benidorm waar de eindstreep boven op de klim lag. Reeds na 20km sprong Manuel Santisteban weg en legde de rest van de 168km lange rit alleen af. Slechts op 24km van de meet werd er gereageerd door Luis Ocana die even later het gezelschap kreeg van Luis Zurano en J.M.Lopez-Rodriguez . Aan de voet van de beklimming naar Benidorm was het Ocana die wegsprong nam wat voorsprong maar Rodriguez die het even lastig had kon toch de kloof dichten en klopte Luis Ocana met 1” genoeg om leider te worden want de winnaar die 4’19” voorsprong had heeft in de vorige ritten teveel tijd verloren.

    26-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fair - Play

    In de 2e rit van de Ronde van Levante was de grootste verrassing de parcourswijzigng de renners moesten niet over de Col De San Antonio (1e cat) die is gelegen tussen Denia en Javea. Uiteindelijk zou een omvangrijke groep te Orihuela voor de 1e plaats spurten, weer kwam Mat Gerrits iets te kort en moest nog eens met de 2e plaats tevreden zijn,de zege was voor Ramon Saez. Onze landgenoot Roger Rosiers  was net als gisteren 5e, de andere Belg in de kopgroep Marc Sohet werd 16e. De Nederlanders hadden heel wat meer volk mee in de ontsnapping; Serpent 6e; Kisner 7e; Ottenbros 8e; en Van Midden 21e. In een 2e groep op meer dan 6 minuten werd Frans Verhaegen 39e.

    Prijs van de Fair-Play:

    Het internationaal Komitee v/d trofee “Fair Play” pierre De Couberttin heeft de eerste prijs voor het jaar 1970 uitgereikt aan de Poolse renner Ryszard Szurkowski. Tijdens het kampioenschap van Polen op 18/7/1970 te Gdansk reden Zygmunt Hanusik en Szurkowski met hun beiden naar de eindmeet. Door materiële pech en zijn volgwagen niet in de nabijheid zocht Hanusik hulp bij de wagen van Szurkowski.

    Maar van helpen was geen sprake,maar Szurkowski gebood zijn reservefiets klaar te maken en Hanusik te helpen. Hanusik won en Szurkowski werd 5e op 19”. Reactie van Szurkowski na de wedstrijd: Een zege op een weerloze tegenstander zou ik toch als waardeloos hebben beschouwd.

    25-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Frans Verbeeck

    .
    J.M.Lopez Rodriguez
    Grote verrassing in de Grote Prijs van Monaco waar liefst 200 renners aan de start kwamen. Alhoewel Merckx en zijn ploeg alles deden om de overwinning te behalen en in de finale met 11 liefst 4 renners in de kopgroep hadden konden ze niet verhinderen dat Fran Verbeeck vlot zijn 3e zege behaalde, Eddy werd 2e; Enrico Paolini 3e; Vic Van Schil 4e; Désiré Letort 5e; Joël Bernard 6e; René Grelin 7e; Jos Huysmans 8e; Gilbert Bellone 9e; Jos Spruyt 10e en Willy Monty als 11e was de laatste van de koplopers.

    In de Ronde van Levante werd Jose Manuel Lopez Rodriguez door zijn zege in de 1e rit Castellon-Gandia ook de leider, de enige Belg in de kopgroep Roger Rosiers werd 5e. De Nederlanders waren met 4, Gerrits 2e; Serpenti 3e; Ottenbros 11e en Vander Vleuten 18e. Het grote peloton kwam met bijna 15’ achterstand over de meet, Frans Verhaegen werd 60e, alle 64 gestarte renners reden de rit uit.

    24-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Levante

    De Ronde van Levante startte met een ploegentijdrit van 6,5km als proloog, maar kwam niet in aanmerking voor het algemeen klassement. Dat Frans Verhaegen in goede doen is bewees hij nog maar eens. De Bicploeg (Wright-Ocana-Verhaegen) wonnen met een totaaltijd van 32’59”; Kas werd 2e op 4” en Werner op de 3e plaats had 28” achterstand. Te Aix-en-Provence was er nu de G.P. waarvan de afstand 160km is, Alain Santy won met 1’39” op de Nederlander Gérard Vianen die Jurgen Tschan versloeg voor de 2e plaats. De 4e Pierre Gautier kwam met 3’02” achterstand over de meet en Barry Hoban werd 5e op 3’15”.

    23-02-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valpartij in Antwerpen

    .
    Peter Post
    Om middernacht 21-22/2 werden de toeschouwers van de 6daagse in Antwerpen opgeschrikt door een zware valpartij. In de laatste ronde van de Dernywedstrijd streden Peter Post en Theo Verschueren voor de zege, plotseling ging Post die niet voorbij Verschueren geraakt van zijn lijn en zwiepte zonder enige rede naar boven. Zowel Dieter Kemper; Willy Debosschere als Rinus Wagtmans kwamen zwaar ten val. Volgens gangmaker Maurice De Boever zou Peter in aanraking zijn gekomen met zijn derny en een uitwijkingsmaneuver moeten doen hebben om zelf niet te vallen. Het is dank zij het koelbloedig optreden van de gangmakers dat er niet meer slachtoffers vielen.

    Vandaag was de verrassingspremie voor Roger Loysch die mocht een ereronde rijden op de rug van den ezel die hij had gewonnen.Op dit ogenblik staan er 3 ploegen in dezelfde ronde:
    1.Post-Pijnen-Duyndam 365p.- 2.Sercu-De vlaeminck-Bugdahl 305p. en Verschueren-Rens-Gidefroot 241p.

    22-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laigueglia

    .
    Italio Zilioli
    Antibes is de tweede wedstrijd voor Frans Verbeeck aan de Azurenkust en voor de 2e maal komt hij alleen toe nu heeft hij 35” voorsprong op zijn ploegmaat André Dierickx en verslaat J.P.Danguillaume Raymond Poulidor voor de 3e plaats zij hebben 1 minuut achterstand. Te Aix-en-Provence moet onze landgenoot Willy Teirlinck het afleggen tegen Charly Grosskost en wordt thuisrijder René Panagiotis 3e.

    In Italië werd er gekoerst te Laigueglia en was de ploeg van Eddy Merckx aan de slag alsook enkele andere Belgen in Italiaanse loondienst. De wedstrijd was 168 km en hier kwam Italo Zilioli met 1’39” voorsprong op Mauro Simonetti binnen, Wladimiro Panizza werd 3e op 1’40” en als 4e op 1’51” was het Eddy Merckx die de snelste was van een 6tal achtervolgers, 5)Thomas Pettersson; 6) Gianni Motta) 7.Gosta Pettersson; 8) Enrico Maggioni; 9) Aldo Moser. Uitslag van de andere Belgen: 10.Albert Van Vierberghe op 2’04”; 12.Tony Houbrechts; 13.Herman Vanspringel; verder werd Vic Van Schil 35e op 5’47”; 42e Roger Swerts; 45e Julien Van Lint; 48e Guido Reybroeck; 58e Jos Huysmans; 59e Frans Mintjens; 60e Jos Spruyt en 61e Jos de Schoenmaecker allen in dezelfde tijd als Van Schil.

    Mooie overwinning van de verleden maand (22/1) 23 jaar geworden Frans Verhaegen uit Pulle te Valencia wint de renner van de Bic ploeg een wedstrijd over 195km, het is nogmaals Domingo Perurena die 2e wordt (zie Andaloesië) als 3e de Nederlandse kampioen Peter Kisner; 4e J.M.Lopez-Rodriguez; 5e Nemesio Jimenez  en 6e wordt Mat Gerrits ook een renner uit de ploeg Gazelle.

    21-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    In het veldrijden is het nog 1 week wachten dan wordt het WK te Apeldoorn –Nederland verreden, ondertussen blijft favoriet nr 1 Eric De Vlaeminck maar winnen nu is hij de beste te Ottenburg waar hij 1’10” voorsprong heeft op Michel Baele en reeds 2e op Freddy Nijs. Norbert Dedeckere was de beste in de ander A-cross die werd verreden te St.Martens-Lierde, hij versloeg er Julien Vanden Haesevelde in de spurt en werd op 3’ Marc De Block 3e. De ander topfavoriet voor het WK liefhebbers Robert Vermeire die was de beste te St. Jan in Eremo waar André Geirlandt volgde op 35” en Lionel De Keyser als 3e reeds 1’20” moest prijsgeven.

    21-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannes - Frans Verbeeck


    Frans Verbeeck heeft het seizoen direct met een zege begonnen te Cannes kwam hij na 140km solo over de meet, de Engelsman Derek Harrison volgde op 57” en de 3e Michel Perin had 1’30” achterstand. De Britten deden nochtans uitstekend want plaats 4 & 5 waren voor Barry Hoban op 3’40” en Peter Head op 3’55”. Te Hyères was de zege voor Gilbert Bellone die zijn 3 medevluchters versloeg de Nederlander Jan Janssen werd 8e en onze landgenoot Willy Teirlinck 11e.

    De veldrit te Booischot werd gewonnen door Albert Van Damme hij had 20” voorsprong op Michel Baele en 30” op René Declercq

    20-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6d Antwerpen - Ploegen

    Heel wat wijzigingen aan het deelnemersveld van de zesdaagse uiteindelijk starten Monseré en Stevens wel ,komen er renners bij en vallen er dus ook enkele weg. En is het bang afwachten of Jean-Pierre Monseré en Roger De Vlaeminck nu nog op tijd vanuit Andalousië in Antwerpen geraken.Volgende ploegen zullen van start gaan:

    Walter Godefroot – Sigi Renz – Theo Verschueren / Leo Duyndam – René Pijnen – Peter Post / Jan Janssen – Noël Van Clooster – Alain Van Lancker / Fritz Pfenninger – Emiel Severeyns – Marinus Wagtmans / André Poppe – Gilbert Wuytack – François Van de Walle/ Klaus Bugdahl – Patrick Sercu – Roger De Vlaeminck / Gerben Karstens – Gerard Koel – Leijn Loevesijn/ Georges Claes – Daniel Goens – Ronny Van De Vijver / Roger Loysch – Leo Proost – Cees Stam/ Willy Debosscher – Tim Mountford – Jack Simes / Wilfried Peffgen – Dieter Puschel – Dieter Kemper/ Graeme Gilmore – Jean-Pierre Monseré – Julien Stevens

    19-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindzege voor J.P.Monseré


    Op de laatste dag is het dan toch geen Flandriazege geworden, de renners vertrokken te Ronda met een half uur vertraging wat niet in goede aarde viel bij Roger en Jean-Pierre want zij moeten deze avond aan de start van de Antwerpse 6daagse staan. Het was de Nederlandse kampioen Peter Kisner die kon profiteren van het feit dat Roger dacht dat Eric Leman in zijn wiel zat. De eindzege van Jean-Pierre Monseré kwam niet meer in gevaar. De bergprijs was voor Roger De Vlaeminck en Flandria won natuurlijk ook het Ploegenklassement. Enkel het puntenklassement werd niet gewonnen hier was het de Nederlander Jos Vandervleuten die won. In Frankrijk werd de G.P. van Menton gewonnen door Alain Santy na 145km had hij 45” voorsprong op Italo Zilioli en werd J.L.Molineris 3e.

    19-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlaatste rit Andalousië

    In de 4e rit van de Ronde van Andaloesië moesten de renners 120km afleggen tussen Jerez de la Frontera en Ronda, waarbij de “Monte Carte” moest worden overwonnen. De wegen lagen er zeer slecht bij, leider J.P.Monseré viel 2x en moest enkele keren met bandenpech afrekenen. Uiteindelijk was het toch weer een Flandriarenner die won. Roger De Vlaeminck had 3” voorsprong op Domingo Perurena net als gisteren 2e maar met zijn bonifikatie en 5” winst op J.P.Monseré die 6e werd komt hij tot 25” van de leider. Zodat morgen in de laatste rit nog alles mogelijk is.

    18-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Meunier

    .
    Charles Meunier
    In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17/2 is te Montignies-sur Sambre Charles Meunier overleden hij werd  geboren op 18/6/1903 te Gilly. Als nieuweling was hij één van de betere. In 1922 won hij het Criterium van Henegouwen en in 1924 & 1925 het Kampioenschap van Henegouwenbij de Onafhankelijken. In 1926 schreef hij het nationaal Criterium voor Onafhankelijkenop zijn naam en won Antwerpen-Menen (Onafh.) en werd dat jaar nog prof. In 1928 waren er enkele ereplaatsen: 3e in Parijs-Roubaix achter André Leducq en Georges Ronsse, werd 5e in Roubaix-Brussel en 4e in het Belgisch Kampioenschap. Zijn grootste overwinning behaalde hij in 1929 toen won hij Parijs-Roubaix en werd dat jaar 6e in Parijs-Brussel.

    De 3e rit in de Ronde van Andalousië verliep weer zoals de jongens van Briek Schotte het wilden na een ontsnapping van een 15tal renners waaronder weer verschillende Flandriarenners die spaak liep op 20km van de meet. Een nieuwe poging van Roger De Vlaeminck die nog 3 renners meekreeg werd rap teniet gedaan. Nu was het Vander Vleuten die zijn kans waagde en nog 7 andere sloten aan, de spurt werd door een vergissing van J.P.Monseré van ver ingezet hij had zich vergist tussen een reclamedoek en die van de eindstreep. Uiteindelijk won hij toch voor Domingo Perurena,en werd opnieuw leider.

    17-02-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!