Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse zege in de Vuelta

    .
    Gert Harings

    De 1e rit in de Ronde van Spanje Almeria-Aguilas ging naar de Nederlander Gert Harings hij had 10” voorsprong op Eddy Peelman en 16” op Willy Planckaert nog een landgenoot Walter Godefroot werd 4e op 30”. Jacques Cadiou moest na een val op 25km van de streep de Vuelta met een hersenschudding verlaten.

    In het Nederlandse Geleen werd het criterium achter derny’s gewonnen door Peter Post 25 punten, 2.Theo Verschueren 20p. (door zijn zege in de 2e reeks), 3.Dieter Kemper eveneens 20p. 4.Jan Janssen 19p. 5.Jaap Oudkerk 16p.6.Wim Bravenboer 13p. 7.Albert Van Midden 11p.en 8.Ehrenfried Rudolph 5p.

    Uitslagen van de reeksen:

    1e reeks: 1.Post-2.Kemper-3.Bravenboer-4.Oudkerk-5.Janssen-6.De Wit-7.Van Midden-8.Verschueren en 9 Rudolph

    2ereeks:1.Verschueren-2.Post-3.Janssen-4.Kemper-5.Oudkerk-6.Van Midden-7.Bravenboer-8.Rudolph- Piet De Wit deed een val.

    Bij de liefhebbers was onze landgenoot Milo Cools 29p. de beste voor Jo Van Pol 28p-3.Evert Dolman 22p.-4.Dekkers 22p-5.Karel Delnoy 15p.-6.Firmin De Vleminck (Bel)15p.

     

     

    30-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - Liefhebbers

    .
    Ernest Bens

    De zware rit Oostende –Ledegem was 156km lang, tot aan de beklimming van de Kemmel bleef het vrij rustig. Halfweg deze beklimming was het Rik Van Linden die aanviel, Peersman, Vande Wiele en Abbeloos schoven mee, maar in de afdaling kwam het tot een gedeeltelijke hergroepering. Het was te Wulvergem dat Ernest Bens ten aanval trok in het gezelschap van Ferdinand Peersman (opnieuw) en Herman Beysens en konden 1’ voorsprong nemen. Vijf renners gingen in de tegenaanval, leider Sannen, Dierickx, Rijpens, Van Puymbroeck en de Nederlander Duycker. Toen de vijf gingen aansluiten reden Bens en Beysens weg en won Ernest Bens met 4” voorsprong op Herman Beysens in wiens wiel Jan Vande Wiele 3e werd, Ferdinand Peersman werd 4e. Louis Dierckx werd 5e op 10” in zijn spoor volgden nog leider Marcel Sannen, Rudi Rijpens en Adri Duycker en Eddy Van Puymbroeck. Rik Van Linden won de spurt van het peloton voor August Herijgers dit op 33”.

    30-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruddervoorde

    .
    Herman Vrijders

    Met 100 waren ze te Ruddervoorde en hebben er een boeiende wedstrijd van gemaakt, het was vooral een strijd tussen Watney en Flandria, Herman Vrijders (Watney) behaalde zijn eerste seizoenszege na 154km had hij 35” voorsprong op zijn eerste achtervolgers. Eric Leman (Flandria) won de spurt voor de 2e plaats voor André Dierickx, Jos Abelshausen (twee ploegmaats van Vrijders), Maurice Dury (Hertekamp)en Johan De Muynck (Flandria).

    De proloog van de Ronde van Spanje te Alméria was voor de Nederlander René Pijnen die 5’22” deed over de 4.2km. Ferdinand Bracke met zijn 4e plaats is de eerste landgenoot.

     

    29-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan-Vignola

    .
    Marino Basso werd winnaar van Milaan-Vignola een wedstrijd over 245km die werd afgelegd in 5.10’ wat een gemiddelde van 47,4 km/uur is. Voor Basso is het zijn eerste zege van het seizoen. Nu had Eddy Merckx voor de start aan Basso beloofd indien hij hem kon aan de zege helpen het zeker zou doen en wat dus ook gebeurde, het was van zeer ver dat Eddy de spurt lanceerde. Door een onregelmatigheid op 250 meter van de streep werd Dino Zandegu van plaats 2 naar plaats 25 verwezen. Hierdoor wordt Patrick Sercu 2e, en Luigi Sgarbozza 3e. Albert Van Vlierberghe 4e, Georges Barras 6e en Raymond Steegmans 7e waren de andere Belgen in de toptien.
    Het moest er van komen Rik Van Linden wint de 4e rit Zottegem-Oostende 158km lang. Wie er niet meer bij is dat is Vic Peeters de Belgische kampioen die na een medische controle de start werd geweigerd hij verliet volledig ontredderd de rondekaravaan. Veel heeft deze rit niet gebracht en dus ging een gesloten peloton naar de wielerbaan van Oostende. Wel ontstond er heel wat herrie wegens een val bij het binnenrijden van de piste en werd besloten slechts een gedeelte binnen te laten. De tijd van de andere werd aan de poort opgenomen. Rik Van Linden was lichtjes voorop geraakt en gaf dit niet meer uit handen. Guido Van Sweevelt werd 2e, Luc tavernier3e. Sannen blijft leider en Rik Van Linden heeft de puntentrui, morgen is het rustdag.

     

    28-04-2011 om 21:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokere koers

    .

    Met 113 waren ze te Nokere voor 12 maal de lastige omloop af te leggen wat meebracht dat halfweg reeds heel wat renners opgaven. Na de gebruikelijke schermutselingen was het op 45km van de streep dat 13 renners wegreden, Johan De Muynck, Ben Janbroers (Ned), Ronny Van Marcke, Roger Rosiers, Jaak Deboever, Herman Vanspringel, Fonske Debal, Hubert Hutsebaut, Maurice Eyers, Englebert Opdebeeck, Eric Leman, Martin Vanden Bossche en Emiel Lambrecht. Janbroers kon het tempo niet aan en Vanden Bossche viel weg door pech. Het was vooral Herman Vanspringel die het tempo onderhield en op 7km van de streep alleen wegreed. Het groepje viel helemaal uiteen ,Vanspringel won met 30” voorsprong op Eric Leman, 40” op Maurice Eyers, 45” op Roger Rosiers, als 5e Alfons Debal op 55” , Englebert Opdebeeck 6e, Hubert Hutsebaut 7e, Ronny Van Marcke 8e, Emiel Lambrecht 9e,Harry Van Leeuwen (Ned) 10e, Johan De Muynck 11e en Jaak Deboever 12e. Voor de 13e plaats klopte Jaak Clauwaert op 1’30” de overige 12 renners.

    De 3e rit Wanfercée-Baulet – Zottegem bleef gesloten tot men in de omgeving van Zottegem kwam waar men nog 2 plaatselijke ronden moest afleggen. Het was Ferdinand Peersman die op een 30tal kilometers ten aanval trok, kreeg na 10km het gezelschap van een 8tal maar even later kwam alles opnieuw samen.

    Op het einde kwamen Gerry Catteeuw, Jan Vande Wiele, Ronny Schoep, Daniel Pauwels en de Nederlander voorop. V.C.Karel Van Wijnendaele had met Pauwels en Schoep 2 renners mee maar het was de Nederlender Adri Duycker die de bovenhand nam in de licht oplopende aankomststrook. Ronny Schoep werd 2e, Daniel Pauwels 3e, jan Vande Wiele 4e en Gerry Catteeuw vijfde. Op 10” was Rik Van Linden nog eens de rapste van het peloton. Marcel Sannen blijft leider.

     

    27-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderhoutem

    .

    Vertrokken met 93 en toegekomen met 16 dit is wat gebeurde te Denderhoutem door het zeer slechte weer. Wie er geen last van had was Herman Vander Slagmolen die kort na de start er al op uit trok en rond 20km het gezelschap kreeg Piet Hoekstra (Ned), Albert Van Vlierberghe, Willy Moonen en Jos Abelshausen. Vooraan viel na 50km Van Vlierberghe weg door pech, het was op dat ogenblik dat Noël Vanclooster in de tegenaanval ging met Paul Mathieu, Etienne Antheunis en Frank Ebo. Aan km 110 ging Noël Vanclooster er alleen vanonder voor een solorit van 55km en werd winnaar met 2’40” voorsprong op Jos Abelshausen en won Willy Teirlinck 5” later de spurt voor de 3e plaats voor Emiel Cambré, Herman Vander Slagmolen en Willy Moonen. 7e werd Tony Daelemans op 4’10” voor Leopold Vanden Neste en Paul Mahieu. Op plaats 10 hebben we Willy Van Malderghem met 4’55” achterstand. Voor plaats 11 op 5’25” versloeg Willy Donnie het “ganse peloton” , 12.Frans Staes, 13.Jean Ronsmans, 14.Etienne Antheunis, 15.Herman Flabat en 16e Victor Nuelant.

    Ronde van België Liefhebbers 2e rit Neerharen - Wanfercée-Baulet 136km en ook hier zeer slecht weer. Het was rond km 90 dat een groep van 20 renners wegreed, waaruit op 30km van de streep 6 renners, Marcel Sannen, Herman Beysens, Guido Van Sweevelt, Gerrie Cateeuw, Ferdinand Peersman en de Nederlander Dirk Groen ontsnapten. Op de Côte du Vilain ging Peersman nog eens, niemand scheen bekwaam om te volgen maar dan ging de 20jarige Herman Beysens er in één ruk naartoe. Ook Cateeuw waagde de sprong maar kreeg een lekke band. Dan gebeurde wat niemand verwachte Marcel Sannen ploegmaat van Beysens zette zich op kop en reed het gat dicht. Maar Sannen wist wat hij deed, kontroleerde en zette Beysens uit de wind, deze plaatste op 4km van de streep de beslissende demarrage won met 21” voorsprong op Sannen die Peersmaman versloeg voor de 2e plaats, Guido Vansweevelt werd 4e op 27” voor de Nederlander Dirk Groen. Sannen is ook de nieuwe leider voor de Nederlander Dirk Groen 2e en Guido Van Sweevelt 3e beiden met 21” achterstand.

     

    26-04-2011 om 06:48 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik-Bastenaken-Luik

    .

    Bij de bevoorrading te Vielsalm waren al de helft van de deelnemers wegens het slechte weer afgestapt, drie renners Wilfried David, Yves Hézard en Jos Spruyt hadden een voorsprong van 6 minuten. Het was op de helling van Wanne dat Merckx een 1e maal doortrok en nog eens 30 er de brui aan gaven. Tijdens de klim van de Stockeu op 93 km van de streep ging Eddy alleen op zoek naar de 3 leiders om in 15km de 6’ achterstand te overbruggen. Op de top van de La Bouquette op 43km van de streep had hij al 4’30” voorsprong op een groep die nog een 25tal renners telde, ooit is hier ook Jacques Anquetil aan een zegetocht begonnen. En toen gebeurde wat niemand zou durven denken, Georges Pintens ging in de achtervolging maar 20km verder op de Forges aan het standbeeld van Stan Ockers kreeg Eddy een klop van de hamer en was Pintens al tot minder dan 2’ gekomen iets wat nog nooit iemand anders had gekund. Op 3km van Rocourt kwam Pintens bij Eddy die enkel nog uit het wiel kwam om te winnen. Frans Verbeeck won op 4’51” de spurt voor de 3e plaats voor Gilbert Bellone en Tony Houbrechts. Dan volgde op plaats 6 Ferdinand Bracke met een achterstand van 5’51” en Joseph Bruyère 7e in de z.t. Raymond Delisle op 6’45” werd 8e en Felice Gimondi versloeg voor de 9e plaats op 6’54 een twaalftal renners.

    De Ronde van België voor liefhebbers ging vandaag van start met een rit in lijn en een ploegentijdrit deze telt echter niet mee voor het individuele klassement. De rit in lijn ging van Sint-Truiden naar Neerharen. De eerste ontsnapping kwam er van Jan Vande Wiele en de Pool Mikolajzyk maar heeft maar een 10tal kilometers stand gehouden. Te Neerharen moesten de renners over de noodbrug van de Zuid-Willemsvaart amper 2 meter breed en dit heeft het verloop beïnvloed. Hier was het dat Ferdinand Peersman ging maar  een lekke band besliste er anders over. Dan kwam de goede ontsnapping tot stand, vijf renners reden weg en even later ging de Nederlander Theo vander Loo in de tegenaanval maar slipte op het brugje dat er spekglad bij lag door de regen en lag het ganse peloton tegen de vlakte. Van die vijf was Luc van Goidsenhoven de snelste voor José van Ackere, Louis Verreydt, Hervé  Vermeeren en Willy Abbeloos. Op 50” won een ontgoochelde en nijdig op zijn stuur kloppende Rik Van Linden de pelotonsspurt voor August Herijgers, 8e Louis Dierckx, 9e Marc Verbeeck en 10e Theo Dockx. Na de middag wonnen de Dijlespurters (Marcel Omloop, Ferdinand Peersman, Ernie Roskam, Roger Verwimp, Rudi Rijpens en Gregoire Van Moer) met 6” de ploegentijrit voor WC De Netespurters en werden de Stoempers uit Leuven op 7” derde.

     

    25-04-2011 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    De laatste rit in de Ronde van het Baskenland:San Sebastian-Eibar over 162km werd gewonnen door José Ponton hij had 36” voorsprong maar werd gedeklasseerd, Cyrille Guimard die de spurt van het peloton won werd uitgeroepen als winnaar. De Ronde zelf werd gewonnen door Luis Ocana die 1’06” voorsprong had op Raymond Poulidor en 1’10” op Miguel-Maria Lasa. Eddy Peelman van de Fagor-Mercier ploeg eindigde op de 35e plaats als allerlaatste met 59’42” achterstand, hij won wel de Metas volantes. Guimard won het Puntenklassement, Ventura Diaz de Bergprijs en Bic was de beste ploeg.

    De Circuit de la Vienne (Frankrijk) 230km werd gewonnen door Pierre Martelozzo in 5.46’, 2e werd Christian Raymond, 3e Daniel Ducreux, 4e Jacques Botherel en 5e Enzo Mattioda. Te Sevignac was er een criterium van 122km hier was het François Le Bihan die won in de spurt voor Claude Mazeaud, op 1’ werd Serge Guillaume 3e.

    De liefhebbersklassieker Enschede (Nederland) – Munster (Duitsland) over een afstand van 204km werd een triomf voor de Nederlands: Piet van Katwijk won voor zijn landgenoten Cees Koeken en Fedor den Hertog, 4e werd onze landgenoot Luc Demedts. Van de 90 die vertrokken zijn er 25 aangekomen.

    Ook in Luxemburg gingen de Nederlanders met de zege naar huis, Jo Vrancken won te Bettembourg de G.P.Clemens hij had 2’56” voorsprong op Jos Weber (Oostenrijk) en K.Klinkers (Nederland)

     

    25-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    Vandaag stonden er 2 ritten op het programma een rit in lijn Pamplona-Tolosa over 137km en was het Miguel-Maria Lasa die zijn 3e ritzege behaalde hij had 26” voorsprong op Francisco Gabica, verder bestond de topvijf uit, Cyrille Guimard, Gabino Erenozaga en Santiago Lazcano.

    Tolosa-San Sebastian een tijdrit van 30km was een kolfje naar de hand van Luis Ocana die met liefst 50” voorsprong won voor Raymond Poulidor, de 3e Francisco Gabica die had al 1’55” achterstand en Miguel-Maria Lasa als 4e had 2’10” aan zijn broek en 5e was Jesus Manzanèque op 2’17”. Luis Ocana mag morgen met de leiderstrui aan de laatste rit San Sebastian-Eibar beginnen.

    De 170km lange Ronde van Gelderland voor liefhebbers werd gewonnen door Cees Swinkels die zijn medevluchter Jans Vlot “vlot” in een spurt met twee versloeg, zij hadden 1’06” voorsprong op de naaste achtervolgers waarvan Arie Hassink de snelste was voor plaats drie, 4e werd Peter Van den Donk en 5e Jules Bruessing.

    Roland Wiscour uit Habergy (prov.Luxemburg) die veel in het Groot Hertogdom Luxemburg rijd moest het in de G.P.Hubert Clement afleggen tegen Johny Back (Lux) en werd de Zwitser Othmar Huber 3e.

     

    24-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Georges Barras

    Geen koers voor de beroepsrenners vermits het morgen Luik-Bastenaken-Luik is. Voor de liefhebbers waren er een 5tal. In Gistel was Freddy Maertens de beste van 68 vertrekkers hij had liefst 1’40” voorsprong op Aimé Delaere ,Eddy Ronquetti , de Nederland Cees Priem werd 4e. In Gooik was men met 82 en versloeg Julien Van Geebergen zijn 3 medevluchters, Pierre Buslot, Gustaaf Hermans en Jean Van Horenbeeck. In Heusden won Jackie Declerck het van twee Nederlanders, Adri Van Opdorp en D.Aardoom. Te Xhendremael was het Georges Barras die al zijn 5e seizoenszege behaalde en vanaf volgende maand voor Eddy Merckx gaat rijden. En in Schelle was men 89 vertrokken om 110km te koersen hier won Eddy Van Hoof voor Ludo Van Stayen, Eddy Voet en Karel Sels de jongere broer van Ward werd 4e.

    24-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    Geen 3e ritzege voor Lasa het was de Fransman Bernard Labourdette die solo de 3e rit Logrono-Pamplona won met 1’09” voorsprong op zijn landgenoot Cyrille Guimard die Luis-Pedro Santamarina versloeg voor de 2e plaats. 12” later werd Ventura Diaz 4e voor Luis Ocana. Bernard Labourdette is ook de nieuwe leider.

    23-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    Al tijdens het eerste uur zat er het bovenarms op in de 35e Waalse Pijl, een 18tal renners verdeeld over enkele groepjes hadden een voorsprong van 1’30”. Met een formidabele inspanning op de Côte d’Ossogne verhinderde Herman Vanspringel een hergroepering en kreeg Jos Deschoenmaecker en Edy Schutz, alsook Roger De Vlaeminck, Joop Zoetemelk, Frans Mintjens en Walter Godefroot mee. Dat gaf 3 renners van Lomme en 3 van Schotte en 2 eenzaten. Een 30tal kilometers verder hadden zij al 8’ voorsprong. Aan km 189 ging Deschoenmaecker en kreeg De Vlaeminck mee die even later lek reed en te lang moest wachten op herstelling en Jos van Lomme alles moest geven. Ook Vanspringel en Mintjens reden lek deze laatste die als 7e zou eindigen werd na koers uit wedstrijd gezet om een wiel uit een wagen van een andere sportdirecteur te hebben gekregen. Op de muur van Thuin had Jos nog steeds 1’45” voorsprong maar dan begon Frans Verbeeck mee jacht te maken wat fataal werd voor Zoetemelk. Op 1km van de streep had Jos nog voldoende voorsprong keek achterom en zag enkel wagens maar niet dat Verbeeck en De Vlaeminck naderden. Uiteindelijk won Roger De Vlaeminck voor Frans Verbeeck en moest Jos Deschoenmaecker als 3e nog 6” prijsgeven.4e werd Joop Zoetemelk op 1’13” en 5e Walter Godefroot dit op 4’45” en Herman Vanspringel 6e op 5’31”, Edy Schutz schuift van plaats 8 naar 7 dit op 6’28” hij kwam samen met Frans Mintjens over de streep. Voor Englebert Opdebeeck was er een 30e plaats.

    22-04-2011 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    Net als gisteren was de zege in de Ronde van het Baskenland voor Miguel-Maria Lasa die nu ook weer een Fransman in de spurt versloeg in de 2e rit , Bilbao-Logrono over een afstand van 186km, Cyrille Guimard werd dus 2e, Jesus Manzanèque 3e, Jean-Pierre Genet 4e en de Portugees José Eduardo Dos Santos 5e. M.M.Lasa blijft uiteraard leider.

    22-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    .
    Miguel-Maria Lasa

    De Ronde van het Baskenland (G.P.Eibar) een 5daagse rittenwedstrijd met 5 ritten is vandaag gestart met een zege van Miguel-Maria Lasa. De rit van Eibar naar Bilbao 173km, bleef gesloten tot aan de Col de Sollube waar Galdos als 1e bovenkwam. De afdaling was glad wat leidde tot vele valpartijen waarvan Augustin Tamames het grootste slachtoffer werd en niet verder kon. Met 20 reed men naar Bilbao waar Raymond Poulidor met een 2e plaats moest tevreden zijn, 3e werd Cyrille Guimard op 3”, Luis Pedro Santamarina werd 4e en Francisco Galdos 5e.

    21-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liège - Tongrinne

    .

    Op de handelsbeurs van Milaan werd door Molteni kenbaar gemaakt dat Eddy Merckx niet zal starten in de Giro. Merckx vond dat 5 jaar na mekaar de Giro en 3 maal de Tour wel wat teveel was en dat hij alles op de Tour wou zetten voor een 3e zege op rij. In de voormiddag had hij samen met Basso, Santambrogio en Tosello in de omgeving van Milaan een trainingstochtje van 150km afgehaspeld.

    Wie wel in België zich voor het Ardeense week-end kwam voorbereiden is Felice Gimondi hij nam de start in Liège-Tongrinne en dat hebben zijn tegenstrevers geweten, Felice kwam,zag en overwon. Het is pas voor de 2e maal dat deze wedstrijd op de kalender staat wel had men enkele wijzigingen aan het parcours tegenover verleden jaar aangebracht om de wedstrijd iets minder zwaar te maken. Merckx in Italië en ook geen Verbeeck of De Vlaeminck aan de start. De wedstrijd zelf begon pas aan km 60 toen Felice’s ploegmaat Tony Houbrechts te Andenne wegreed en het gezelschap kreeg van Jan Krekels,Tino Conti, en diens ploegmaat bij Scic Adriano Pella,Raf Hooyberghs en André Doyen. Ver heeft deze ontsnapping niet gedragen. Dan is het recital Gimondi begonnen eerst met een achttal dat maximum 35” kon uitlopen. Bij de 1e doortocht te Tongrinne na 115km was het weer Gimondi die ging kreeg een tiental renners in zijn zog en even later sloten er nog eens zoveel aan, maar dat was het moment dat Mori & Gimondi met Callens en Willy In’t Ven wegreden. Op 70km van de meet zat Gimondi zich op kop en bleef daar tot 8km van de streep dan liet hij zijn metgezellen achter om met 35” voorsprong te winnen. Uit de achtergrond waren Walter Godefroot ,en Georges Pintens nog komen opzetten en werden 2 & 3. Franco Mori 4e, Christian Callens 5e, Willy In’t Ven 6e en Wilfried David 7e. Op 1’ werd Fons Debal 8e voor Ward Janssens. Met Flory Ongenae die op 2’10” volgde is de toptien kompleet. Englebert Opdebeeck eindigde 24e op 2’20”.

    Voor de wedstrijd te Oostkamp kwamen liefst 113 renners aan de start voor 21 ronden van 6,7km. Tijdens de 4e ronde was het Jos Abelshausen die een ontsnapping  van 26 op gang bracht. Alhoewel men nooit meer dan 36” voorsprong had bleven deze renners voorop. In de kopgroep was er nog een spijtig voorval Willy Vanneste kwam ten val toen een jongen plotseling de baan overstak men vreest voor een schouderbreuk. Ook de aanstoker Jos Abelshausen en Frans Melckenbeek vielen door een bandbreuk uit de kopgroep weg. Men ging met 23 naar de meet waar Eric Leman het haalde voor de sterk aandringende Jaak Clauwaert, Walter Planckaert, Noël Vanclooster, Georges Claes, Roger Loysch, Pol Vanden Neste, Rudy De Groote, Roger De Vlaeminck en Leo Duyndam sluit de top 10 af.


     

    20-04-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Rosiers

    .

    Enkele wetenswaardigheden over de winnaar van Parijs-Roubaix, Roger Rosiers.

    Roger werd geboren te Vremde op 26/11/1946 en reed in 1961 zijn eerste wedstrijd bij de onderbeginneling en won dat jaar 4 wedstrijden van de 33 koersen die hij reed, in ’62 werden dat er 8.

    In het seizoen ’63 werd hij nieuweling en is dus vanaf dan aangesloten bij de B.W.B. en behaalde 20 zeges en werd liefst 16 maal tweede op 68 gereden wedstrijden. Wat betreft 1964 reed hij 82 wedstrijden waarvan hij er 27 won bij de nieuwelingen en 3 bij de liefhebbers en was 64 keer bij de 5 eerste.

    In 1965 stopte hij met zijn studies, won 16 koersen waaronder de schaal Sels en was 12 maal tweede dit op een totaal van 95 wedstrijden. Won Gent-Wevelgem voor liefhebbers in 1966 en bracht zijn totaal gewonnen wedstrijden op 17 en werd achtmaal tweede. Brak dat jaar tweemaal zijn sleutelbeen.

    Vanaf 1967 beroepsrenner bij de ploeg Mann t/m 1969 vanaf 1970 bij Bic. In zijn eerste jaar won hij de Brabantse Pijl, werd 11e in de WaalsePijl, 7e in L-B-L, en ook 7e in het BK. Voor 1968 hebben we 9 zeges waaronder de Elfstedentocht en werd met zijn zege in Wilrijk waar hij zijn medevluchter Emile Bodart klopte tevens Provinciaal kampioen. Behaalde nog verschillende ereplaatsen waaronder een 6e plaats in de Ronde van Vlaanderen. Zijn laatste jaar voor Mann-Grundig was goed voor 4 overwinningen maar was wel 28 maal bij de 5 eerste. Zijn eerste jaar bij Bic won hij 9 wedstrijden waaronder “Midden België” te Lier, werd 2e in de Omloop Het Volk achter Frans Verbeeck, werd 4e in Gent-Wevelgem, 5e in de Ronde van Vlaanderen, 8e Parijs-Roubaix, 4e Waalse Pijl, 8e Parijs-Tours en werd 3e in Bordeaux-Parijs die werd gewonnen door Herman Vanspringel. Wat betreft dit jaar is Parijs-Roubaix zijn eerste zege , was 2e in de Omloop Het Volk, 8e in Milaan-San remo, 3e in de Amstel Goldrace en werd 5e in de Ronde van België

    19-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Roubaix

    Toen een 20tal kilometers voorbij Solesmes een groep van 14 renners wegreed was dit zonder Merckx, die kwam wel aansluiten even voor het bos van Wallers, en even later kwamen ook Pintens en Verbeeck aansluiten. Rond de 195ste kilometer reed Eddy voor de 3e maal plat en waren Gimondi en Jourden samen weggereden. Voor de derde maal moest hij achtervolgen en verloor alzo Spruyt en Huysmans die het tempo niet konden volgen. Een 50tal kilometers voor het einde reed het duo Gimondi-Jourden op kop met achter hen 13 renners met name Merckx,Vanspringel en Basso van Molteni, de broers De Vlaeminck en Leman van Flandria, Rosiers en Janssen van Bic,verder nog de enkelingen Poulidor, Motta, Pintens, Godefroot, en Verbeeck. Door het werk van Vanspringel en Eric De Vlaeminck die het meeste kop deden in de achtervolging werd het leidende duo bijgehaald. Door pech vielen vooraan nog weg Verbeeck, Pintens, Poulidor en Godefroot. Het was op karakter dat Rosiers die rond km 230 was gelost nu opnieuw aansloot en onmiddellijk doorging op zoek naar de ontsnapte Eric De Vlaeminck. Op 25km van de streep kwam hij bij Eric die nog even kon aanpikken maar dan Rosiers moest laten gaan. Achteraan leverde Jan Janssen puik werk voor Rosiers die met 1’26” voorsprong op Herman Vanspringel won, 9” later werd Basso 3e voor Jan Janssen, Eddy Merckx,Eric Leman, Roger De Vlaeminck, en Gimondi.

    Eric De Vlaeminck werd 9e op 2’40” voor Pintens, Poulidor en Jourden. Plaats 13 was voor Walter Godefroot met Frans Verbeeck in zijn wiel zij hadden al meer dan 5’ achterstand. Willy Vanden Eynde werd 28e en Englebert Opdebeeck 36e. Al van bij het begin van zijn laatste kilometer kon Roger zijn opgekomen vrienden en supporters groeten ook zijn vrouwtje Maria Verhaegen zus van Frans was daar natuurlijk ook bij.

    In het Spaanse Amorebetia won Domingo Perurena de G.P.Pascuas een wedstrijd over 210km die hij aflegde in 5.44’39”, 2e werd J.M.Lopez-Rodriguez, 3e Augustin Tamames, 4e Ramon Saez en 5e Francisco Sanchez-Munoz.

    Net als gisteren was er nu ook weer een handicapwedstrijd in Zwitserland nu te Fribourg, het was de in Spanje geboren en sinds 20/12/1963 Fransman geworden Mariano Martinez die met 3” voorsprong won

    voor de liefhebbers Meinrad Vögele, Herbert Auchli,Marc Riegendinger, Alfred Schurter, René Ravasi en dan 2 Franse profs Jean Dumont en Pierr Rivory e.a.

    Dover-Gravesend een wedstrijd van 120,7 km in Groot-Brittannië was voor Brian Jolly die een voorsprong had van 1’01” op Gary Crewe en 1’21” op Sid Barras.

    In Nederland was er voor de liefhebbers de “Ster vanBladel” een wedstrijd van 164km en won Arie Hassink in een tijd van 4.00’14” hij had een voorsprong van 20” op Jan Hordijk, 3e werd Jules Bruessing op 21” die Ben Juriaans en Frits Schur achter zich liet.

    In de 2e rit van de Ronde der 12 Kantons werd het opnieuw een Luxemburgse zege Johny Michely won voor zijn landgenoot Laschette en de Nederlander Henk Van der Laar die ook eindoverwinnaar werd voor Johny Michely die 47” achterstand had, 3e werd onze landgenoot Gustaaf Hermans die 1’25” achterstand had en Piet van Katwijk op 2’05” werd 4e.

     

     

     

    18-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heverlee

    .

    Te Heverlee was het weer Albert Van Vlierberghe die veel te sterk was voor zijn tegenstrevers. Deze renner had eigenlijk zijn plaats in Parijs-Roubaix maar zijn ploeg had er geen interesse voor. Met 105 namen ze start en het was rond km50 dat thuisrijder Hugo De Haes en Christian Brasseur even voorop reden. Een 15tal kms verder was het weer De Haes die meesprong met William Bilsland (Gbr) en Rinus Wagtmans (Ned). Ook enkele anderen waagden hun kans maar tenslotte kwam rond km 125 alles opnieuw bijeen. Een 5tal kilometers verder werd de basis gelegd van de uitslag. Het waren Johan De Muynck, Warreke Janssens, opnieuw William Bilsland, André Doyen en de Nederlandse kampioen Peter Kisner die wegreden,de twee laatst genoemden lieten zich wel opnieuw afzakken. Maar dan kwam Van Vlierberghe met Ronsmans en Dewitte in een razend tempo naar de leiders gereden en kon Kisner opnieuw aanpikken. Rond km 165 kwam er nog een tegenaanval van Gakens, Vrijders, Raes, Crapez, Van Lint,Eyers en Deschoenmaecker maar dat was het moment dat Van Vlierberghe nog eens doortrok en enkel Dewitte kon nog mee. Albert won zoals hij wou voor Dewitte op 1’10” werd Jean Ronsmans 3e voor Kisner, Bilsland,De Muynck, Janssens en Eyers. Tony Gakens werd op 1’30” 9e voor zijn ploegmaat Vrijders.

    Enkele liefhebbersuitslagen: In Kortrijk-Galmaarden was Theo Fierens na 140km sneller dan Freddy Maertens, Willy Abbeloos, Isidoor Weemaes, Ferdinand Peersman, Louis Verreydt e.a.

    De Nederlander Adri Duycker won te Deerlijk waar José van Ackere en Willy Baert mee op het podium stonden.

    Ver moest Gregoire Van Moer uit Kontich zich niet verplaatsen om in Reet waar 87 renners de start namen te gaan winnen en dit voor zijn ploegmaat bij de Dijlespurters en thuisrenner Rudi Rijpens en werd Theo Heremans 3e.

    Nog een Nederlandse overwinning te Ruddervoorde waar het ganse podium Oranje kleurde: Cees Priem won voor Cees Bal en B.Vande Poele.


     

    18-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Momignies

    .


    Jos Deschoenmaecker die in extremis zijn plaats in de ploeg van Merckx voor Parijs-Roubaix moest afstaan heeft ei zo na weerwraak genomen maar moest te Momignies in de spurt met 2 afleggen tegen Dirk Baert. Met 57 waren ze vertrokken om 1 grote ronde van 120km en 11 van 5km. Het was wachten tot Virelles (67km) om de eerste ontsnapping te noteren het Waaltje Michel L’Hoest en Eddy Cael zij konden tot 1’30” uitlopen maar kregen toch nog het gezelschap van de in Nederland geboren Fransman Christian Palka. Hun liedje was echter uitgezongen tijdens de 2e plaatselijke ronde en kreeg men een goep van 40 renners op kop. Het was tijdens de 9e ronde dat Dirk en Jos wegreden met Ronny Van Marcke die echter de rol moest lossen en op 20” derde werd.

    Bij de liefhebbers behaald Rik Van Linden te Edegem al zijn 6e seizoenszege voor Ludo Van Staeyen,Rudi Rijpens,René Dillen en Leon Daelemans.

     

    17-04-2011 om 06:50 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro di Marche

    .

    In Groot-Brittannië won Dave Watson de wedstrijd te Islington hij had 1’36” voorsprong op Trevor Bull en 2’05” op Brian Jolly

    De Giro di Marche te Fabriano tweede proef voor de Trofee Cougnet werd gedomineerd  door de 2 broers Gösta & Erik Pettersson al van bij de start zijn deze 2 weggereden en hadden bij de aankomst liefst 8’10” voorsprong. Gösta won voor Erik en Arturo Pecchielan won de spurt van de eerste achtervolgers. Gösta is ook leider in de Trofee Cougnet.

    In het Zwitserse Lancy vond er een handicapwedstrijd plaats dit is een wedstrijd waar profs en liefhebbers mogen samen rijden. De zege was voor Othmar Huber die de 160km aflegde in 4.08’16” 2e werd Bruno Hubschmid en 3e John Hurgentobler met zijn 4e plaats was Kurt Rub de eerste prof.

    De liefhebbers in Nederland reden vandaag de Ronde van Noord-Holland daar was na 177km Nanno Bakker de beste en had 31” voorsprong op Adri Duycker , 3e werd Matthys De Koning, 4e Klaas Balk en 5e Gerrie Knetemann.

    Een mooie 3e plaats voor onze landgenoot Gustaaf Hermans in de 1e rit van de Ronde der 12 Kantons voor liefhebbers in Luxemburg een rittenwedstrijd over 2 dagen. De zege was voor de Luxemburger Robert Treis die won voor de Nederlander Piet van Katwijk

    17-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Planckaert

    .

    Willy Planckaert.

    Wie in deze Ronde een puike prestatie leverde is Willy Planckaert die al van in de jeugdjaren mijn idool is. Als liefhebber behaalde hij in 1962 18 overwinningen uitsluitend in Oost- en West Vlaanderen. Het jaar 1963 sloot hij af met 34 zeges waaronder de 3e en 5e b)rit in de Ronde van Zweden waar hij enkel in de laatste rit niet in de toptien eindigde en was 5e in de eindstand en Roger Swerts eindwinnaar werd. 1964 werd wat betreft overwinningen zijn topjaar maar beleefde waarschijnlijk ook zijn grootste ontgoocheling. Hij sloot het jaar af met 44 overwinningen waaronder het Belgisch Kampioenschap bij het leger en ook dat van de Luchtmacht. In WK te Sallanches-Passy dacht hij gewonnen te hebben maar was Eddy Merckx al 27” eerder over de meet gekomen. 17e werd Jos Spruyt,18e Walter Godefroot, 34e Herman Van Loo en Roger Swerts gaf op. In 1965 won hij nog 4maal bij de liefhebbers en zijn 1e zege als prof behaalde hij te Waver thuishaven van Georges Vanconingsloo. En wie was daar de eerste aanvaller van de 95 die waren vertrokken neen niet Willy maar Eddy Merckx die trok er op uit met twee Britten Alan Ramsbotton en Kenneth Nuttal maar werden gegrepen na dat zij de drie grote ronden hadden afgelegd. Men moest nog tien kleine ronden afleggen,Merckx verdween uit de wedstrijd na bandbreuk. Uiteindelijk ging men met 14 naar de meet waar Willy won met 2lengten van Lode “Witte”Troonbeeckx, 3e werd Willy Vanden Eynde. Dan kwam 1966 als 22jarige won hij de Groene trui en behaalde 13 overwinningen maar een grote overwinning zat er niet in. Werd wel o.a. 2e in Parijs-Brussel en 3e in de Henninger Turm, 4e in Parijs-Roubaix, 5e in Het Volk,Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik . Voor 1967 waren er 8 zeges, in ’68 kon hij niet 1 koers winnen, ’69 en ‘70 kon hij afsluiten met 3 overwinningen.

     

    16-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    Buiten dat er geen Moltenirenner won is er niet veel te vertellen over deze laatste rit die 204km lang was en de renners van Herbeumont naar Oudergem (Brussel) brachten. Het was tijdens de laatste 40km dat men een spervuur van aanvallen kreeg steeds beantwoord door één of twee van Eddy’s ploegmaten. Het was de zeer bedrijvige Willy Vanden Eynde die een 20tal km voor de streep de beslissende ontsnapping op gang bracht en nog 5 andere meekreeg net als zij waren wegreden was er een valpartij in het peloton en moest Georges Vanconingsloo met een armbreuk worden afgevoerd. Zijn na de val ook niet meer verder gereden, Jan Janssen, Eddy Reyniers, Serge Lapebie, Emile Bodart en Willy Monty. De spurt werd gewonnen door Gustaaf Van Roosbroeck die de ook toch wel snelle Daniel Van Ryckghem klopte, 3e werd Joseph Bruyère, 4e Willy Teirlinck,5e Johan de Muynck en 6e Willy vanden Eynde ploegmaat van de winnaar. Het podium van de Ronde bestond uit:1e Eddy Merckx, 2e Herman Vanspringel en 3e Ferdinand Bracke. Het Puntenklassement was eveneens voor Eddy Merckx met 23punten voor zijn ploegmaats Bruyère 15p. en Vanspringel 14p.Het ploegenklassement was uiteraard voor Molteni voor Flandria en Watney.

    15-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    Na de inspanningen van gisteren werd er vandaag wat rustiger gereden en was het wachten tot km 130 voor de eerste ontsnapping van de dag. Het was Eddy’s ploegmaat Joseph Bruyère die wegreed tot 35” uitliep maar na 20km opnieuw gevat werd. Op dat ogenblik sloot ook een groepje van 12 opnieuw aan die wegens een valpartij waren achter gebleven. Bij het naderen van Herbeumont waar de aankomst was moesten de renners een lus van 20 km maken die hen naar de Côte de Terme een lastige klim van 2 km bracht. Het was hier dat Merckx doorging en onmiddellijk een 50” voorsprong nam, een poging van Pintens,Rosiers,Bodart en Monty om mee te zijn mislukte en de man die misschien nog iets had kunnen ondernemen Frans Verbeeck reed tijdens de belimming lek. Merckx won met 1’34” voorsprong op Eric Leman die de spurt won van de eerste achtervolgers een groep van 21 renners, Gerben Karstens werd 3e, Roger Rosiers 4e, Ronald Dewitte 5e, André Poppe 6e, Walter Planckaert 7e, Lucien van Impe 8e, Pieter Nasssen 9e en de Brit William Bilsland 10e. Herman Vanspringel die 11e eindigde werd pas op enkele meters voor de streep bijgehaald en liep daardoor 15” bonificatie mis.

    14-04-2011 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denain

     
                                              
                                                                André Dierickx
     

    De 12e Grote Prijs van Denain (Fra)werd gewonnen door onze landgenoot André Dierickx. Onder de 106 deelnemers waren er maar liefst 68 Belgen, de eerste Fransman in de uitslag is Alain Santy op een 17e plaats.Na een paar ontsnappingen van enkele groepjes waren het uiteindelijk 9 die de goede ontsnapping op gang brachten zowat 25km voor de streep,waaruit op 6km van de meet de ploegmaten Dierickx en Vrijders wegreden. Op 15” werd Frans Verhaegen 3e voor Martin Vanden Bossche, Fernand Hermie, Maurice Eyers, Eddy Goossens, Camille Sohier en Willy Scheers.

    In Parijs-Camembert ding de zege naar de 23 jarige Gérard Moneyron uit de Fagor-Mercier ploeg na 253km had hij 3’05” voorsprong op oud-wereldkampioen bij de liefhebbers Jacques Botherel (’65) en werd Jacques Cadiou 3e op 3’45”. Hier vind ik slechts 1 Belg in de uitslag: Patrick Sercu 6e op 8’02”.

     

    13-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3e Rit Ronde van België

    De Molteniploeg blijft de Ronde van België domineren na tweemaal Eddy Merckx is het nu Herman Vanspringel die rit 3 op zijn naam schrijft. De rit ging van Hyon/Ciply naar de Mont-Rigi gelegen in de Hoge Venen. Het was voor het eerst in de geschiedenis van deze Ronde dat de aankomst op het hoogste punt van ons land lag. De col du Mont-Rigi is 14km lang met een gemiddelde klimpercentage van 3,2 en heeft een hoogteverschil van 449meter. De rit was 214km lang de wedstrijd zelf bleef lang gesloten. Het was Georges Pintens die het vuur aan de lont stak waardoor ook Merckx, Bruyère, Vanspringel, Verbeeck, Dewitte,Huysmans,Van Impe, De Geest en Rosiers wegreden. Dan is er tussen km 145 en 180 een geweldige strijd geleverd tussen koplopers en achtervolgers maar deze konden de 30” achterstand niet overbruggen. Met nog een 30km te rijden en een hergroepering zou tot stand komen kwamen Willy Planckaert,Willy Van Malderghem, Ferdinand Bracke, André Poppe en de Nederlander Wim Schepers aansluiten. Vooraan vielen zowel De Geest als Bruyère door een geweldige inzinking weg. Op minder dan 20km was het Jos Huysmans die door Merckx ten aanval werd gestuurd, weer was Willy Van Malderghem die als eerste reageerde en Eddy zelf als waakhond meekreeg, ook Rosiers en Pintens sloten nog aan. Toen men dacht dat de beslissing was gevallen leed Georges Pintens tweemaal bandbreuk. Merckx twijfelde even wat voor gevolg had dat Bracke, Vanspringel, Verbeeck en Willy Planckaert kwamen aansluiten. Om de snelle mannen aan banden te leggen werd nu Vanspringel voorop gestuurd en hij werkte het ook af en kwam van plaats 4 naar 2 in de rangschikking. Willy Planckaert werd 2e op 6”, Merckx 3e, Verbeeck 4e, Rosiers 5e, Bracke 6e en de verdienstelijke Willy Van Malderghem 7e op 13”.

    13-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergkampioenschap-Spanje

    In Spanje werd vandaag te Estella het Bergkampioenschap verreden over een afstand van 192km winnaar werd Miguel-Maria Lasa in een tijd van 5.45’45”, tweede nog maar eens Domingo Perurena. Op 1” werd Pedro Torrès 3e en op 2” Andrès Oliva 4e die Joaquin Galera en Enrique Sanchidrian vooraf ging.

    Derde en laatste rit in de Tour Isle of Wight en nu is het weer Brian Jolly die solo wint met 30” voorsprong op Sid Barras en 3e is Dave Mitchell. In de eindstand is na 434,5km Brian Jolly de beste voor Colin Lewis op 4’24” en 3e is Nigel Dean. Onze landgenoot Flory Ongenae behaalde een mooie 5e plaats op 8’07” van zijn ploegmaat, hun ploeg TI-Carlton won ook het ploegenklassement.

    Het Criterium van Morbihan te Ploerdut was voor Cyrille Guimard die na 121km zijn 3 vluchtersgezellen Charles Rouxel, Raymond Poulidor en François Le Bihan in de spurt versloeg. Op 1’27” won Georges Chappe de spurt van de eerste achtervolgers.

    In Italië won Gianni Motta te Col San Martino een wedstrijd van 105 km voor Giuseppe Beghetto en Dino Zandegu.

     

     

    12-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e Rit Ronde van België


    .
    Roger Pingeon
    De tweede rit in de Ronde van België werd verreden tussen Heist en Hyon/Ciply over een afstand van 174km en kende zijn eerste opgave: na 100km was het Roger Pingeon die plaats nam in de bezemwagen hij was zogezegd onwel, de werkelijke reden was evenwel dat Pingeon na de Ronde van Vlaanderen was betrapt op doping, en hij weigerde een tegenexpertise aan te vragen. Hij liep kans om uit koers gezet te worden want het was in minder dan 1 jaar dat hij tweemaal op doping werd betrapt. Het was rond die 100e km dat een ontsnapping tot stand kwam en 27 renners zich afzonderden toch zouden er nog een 16tal aansluiten op 30km van de streep.Toen iedereen dacht dat deze groep zou spurten voor de zege was het op de helling van Pâturages dat Merckx aanviel 2 ploegmaats mee had Bruyère en Vanspringel en verder nog Verbeeck, Hooyberghs, De Vlaeminck, De Geest en de Nederlander Pijnen. Het werd een incidentrijke spurt met Frans Verbeeck als grootste slachtoffer door zijn val verloor hij nog 39”. Eddy Merckx won voor Eric De Vlaeminck, René Pijnen, Joseph Bruyère, Raf Hooyberghs, Herman vanspringel en Willy De Geest en als 8e de ongelukkige Frans Verbeeck. Buiten Pingeon haalden ook K.H.Kunde en Noël Vanclooster het einde niet. Merckx heeft nu 50” voorsprong op René Pijnen en 1’06” op zijn ploegmaat Joseph Bruyère.

    Voor Albert Van Vlierberghe is er in België op dit ogenblik geen tegenstrever die hem aan kan. Na gisteren wint hij nu de Grote Lenteprijs te Hannut waar 64 renners de start namen. Het is al zijn 6e seizoenszege het kampioenschap van zijn club bijgerekend. De renners moesten 13 ronden van 11,5km in 8vorm afleggen. In de 6e ronde waren het Jos Deschoenmaecker en Paul Crapez die van de anderen wegreden maar zeer vlug sloten er nog 17 man aan en was de beslissing gevallen. Het was bij het ingaan van de laatste ronde dat Deschoenmaecker ten aanval trok maar kreeg direct Van Vlierberghe, Spruyt, Tabak en Mintjens mee. Enkel Spruyt zou nog moeten lossen zodat de 4 voor de zege mochten spurten. Op de 2e plaats eindigde Frans Mintjens, 3e Tino Tabak en Jos Deschoenmaecker 4e, Jos Spruyt als 5e gaf nog 10” prijs. Voor de 6e plaats op 30” won Julien Van Lint de spurt van de eerste achtervolgers .

    12-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

                                                                               

                            Albert Van Vlierberghe
    Vandaag ging de Ronde van België van start wie er niet bij is wegens een “zere knie” is Roger De Vlaeminck en ook Walter Godefroot is er niet bij. Navraag bij Eric wat betreft de afwezigheid van zijn broer was zijn uitleg: om dezelfde reden dat Merckx niet vertrok in Roeselare. Voor deze Ronde was er slechts 1 renner die startgeld kreeg, U mag raden wie. De 1e rit een tijdrit over 12,5km was een kolfje naar de hand van Eddy hij won met 19” voorsprong op René Pijnen, 3e werd Ferdinand Bracke op 21”, 4e Georges Pintens op 26” en 5e Roger Rosiers op 26”.

    In Alken was er de 17e Omloop van de Fruitstreek een wedstrijd van 195km met eerst een aanloop van 3 rondjes van 13 km om vervolgens een lus van 91km en dan opnieuw de 5 plaatselijke rondjes van 13km. Er werd gestart met 91 renners al tijdens de eerste drie kleine ronden kwam er een ontsnapping op gang, met Hugo De Haes, Jaak Clauwaert,Frans Verhaegen en Daniel Verplancke hun maximale voorsprong was 2’ zij hielden het 80 km uit. Daarna gingen Jan Janssen, Hugo Hellemans en Maurice Eyers te Zoutleeuw na 95km hadden zij 35” voorsprong en werden bijgehaald door Paul Crapez en Roger Loysch en een verder sloten ook Michel Coulon, Eddy Goossens en de Luxemburger Edy Schutz aan. Deze acht begonnen met een kleine voorsprong aan de 5 plaatselijke ronden. Maar dan was het Albert Van Vlierberghe die het heft in handen nam, eerst maakte hij de ontsnapping van de 8 ongedaan zodat er een kopgroep van 23 ontstond maar dan ging hij voor de 2e maal, kreeg 3 renners in zijn wiel die ook voor de zege zouden spurten. Albert Van Vlierberghe won vrij vlot voor Fernand Hermie, de Brit Peter Head en Julien Van Lint. 20” later werd de spurt van de eerste achtervolgers voor de 5e plaats gewonnen door Etienne Sonck voor Roger Jochmans, Englebert Opdebeeck werd 17e.

    Liefhebbers:

    Freddy Maertens won met 40” voorsprong in Eernegem de wedstrijd tellende voor het Wesvlaamse Trofee Het Volk, Roger Verschaeve werd 2e en Aimé Delaere 3e. In Ophasselt-Hekelgem moesten de renners 150km afleggen hier was de zege voor Gustaaf Hermans hij had 23” voorsprong op Theo Fierens, 3e werd Julien Van Geebergen, 4e Isidoor Weemaes, 5e Rudi Rijpens en 6e Luc Vanden Daele.

    José De Cauwer was de beste te Hamme waar hij de Nederlander Wim De Waal en zijn streekgenoot Alex Robberecht vooraf ging.

     

    11-04-2011 om 07:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour Isle of Wight

    Tweede rit in de Tour Isle of Wight en 2e zege voor de ploeg TI-Carlton nu is het Derek Harrison die na 161km de winnaar van gisteren Brian Jolly verslaat in een “spurt” met twee, op 1’06” volgt Colin Lewis van de Holdsworth-Campagnolo ploeg.

    De Circuito de Pascuas te Pamplona werd gewonnen door “Txomin” Domingo Perurena hij legde de 210km af in 5.35’51”, 2e werd José-Manuel Lopez-Rodriguez, 3e Ramon Saez, 4e Julian Cuevas en 5e Carlos Echeverria.

    In het criterium van het Franse Camors komt Walter Godefroot 13” te kort het is Raymond Delisle die de beste is na 110km die hij aflegde in 2.55’. Walter versloeg wel zijn 2 medeachtervolgers Robert Bouloux en François Lebihan. Eddy Peelman werd 12e op 1’30”.

    Luis Ocana die won solo het criterium van Curac (Frankrijk) hij had 2.35’40” nodig voor de 100km, op 1’20” werd er door 3 renners gespurt voor de 2e plaats, het was Francis Campaner die het haalde voor Daniel Ducreux en Joop Zoetemelk.

    Het Azencriterium van Pontoglio (Italië) werd gewonnen door de Zweed Erik Pettersson hij versloeg na 100km zijn 4 Italiaanse medevluchters Alberto Della Torre, Italo Zilioli, Felice Gimondi en Attilio Rota. 16” later won zijn broer Gösta de spurt voor de 6e plaats van Marino Basso.

    Bij de liefhebbers moest onze landgenoot Gustaaf Verboven in het Duitse Brunswick tevreden zijn met een 3e plaats winnaar werd Harald Sutterlin voor Herbert Schneider.

    Bernard Delchambre uit Momignies behaalde te Liévin (Frankrijk) in de G.P.Flandres zijn 3e seizoenszege

    11-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare

                                                                                

    De 15e Grote Prijs van Roeselare kreeg 91 renners aan de start. Grote figuur en winnaar van deze wedstriijd is Patrick Sercu. Wanneer men voor de eerste maal Roeselare had bereikt en men richting de Westvlaamse heuvels reed waren het Noël Vantyghem, Englebert Opdebeeck, Johan De Muynck, Frans Verhaegen, Jos Deschoenmaecker, Noël Vanclooster en Willy De Geest die ten aanval trokken. Uiteindelijk kreeg men een kopgroep van 17 waar door pech Jos Abelshausen (gevallen) en Eric De Vlaeminck (plat) nog wegvielen. Maar te Langemark was het opnieuw Vantyghem die in de aanval ging en Van Malderghem, Opdebeeck en Vanspringel meekreeg. Het is dan dat Sercu met Deschoenmaecker de aansluiting kon bewerken. Later sloten nog 8 andere aan en moest Van Malderghem de rol lossen. De beslissing viel met Sercu,Vanclooster, Vanspringel, Verbeeck en Willy Planckaert, maar dan ging Sercu nog eens enkele kilometers voor de streep en won tenslotte met 32” voorsprong ,Noël Vanclooster werd 2e , Willy Planckaert 3e, Frans Verbeeck 4e, en Herman Vanspringel 5e, voor de 6e plaats op 40” versloeg Christian Callens, Emiel Bodart, Noël Vantyghem, Willy Vanneste, Englebert Opdebeeck, Jos Deschoenmaecker, Roger Swerts, en Rinus Wagtmans in deze volgorde.

    Ook de liefhebbers hadden hun wedstrijd te Roeselare na 98km was Marcel Omloop de beste, tweede werd Georges Rogiers en derde werd de Nederlander Carolus Desmit.

     

    10-04-2011 om 06:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

                                                   .

                                                                    Flory Ongenae
    In Italië won Giancarlo Polidori de G.P.Cemab eerste proef van de “Trofee Cougnet” die werd verreden te Mirandola gelegen in de provincie Modena. Met een demarrage op 500 meter van de streep verraste hij de spurters. Hij legde de 192km af in 5.03’, Marino Basso werd 2e, Dino Zandegu 3e, Gianni Motta 4e, Romano Tumellero 5e, Franco Mori 6e, Adriano Durante 7e, Enrico Maggioni 8e, Felice Gimondi 9e en Angelo Bassini 10e. Ook de 4 broers Pettersson eindigden in dezelfde tijd als de winnaar.

    De Tour Isle of Wight (Groot-Brittannië)een rittenwedstrijd over 3 dagen is vandaag van start gegaan, Flory Ongenae van de TI-Carlton is enige Belg aan de start. Het was zijn ploegmaat Brian Jolly die na 144,8km een voorsprong had van 1’33” op nog een TI-Carlton renner Wes Masson die Sid Barras naar de 3e plaats verwees.

    In Nederland was er de Ronde van Drenthe voor Liefhebbers een wedstrijd over 160km de winnaar Jules Bruessing versloeg zijn medevluchter Nanno Bakker na 3.43’43”, op 19” volgde Klaas Balk en Jans Vlot (jongere broer van Wichert) en Piet van Katwijk als 5e had 25” achterstand.

    10-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

                                                                           
                                                  .
    Zondag 11/4 begint de 55e Ronde van België voor beroepsrenners, de 1e editie vond plaats in 1908 toen won de Fransman L.Petit-Breton in 6 ritten moest men 1067km afleggen. De langste editie was die van 1914 dan werden er 2090km afgelegd in 7 ritten en was L. Mattiot de winnaar. De kortste ronde is verreden in 1969 toen moest winnaar Eric De Vlaeminck slechts 768,8km afleggen. Tweemaal tijdens de oorlogsperiode was er een onderbreking (1915-1918 en 1940-1944). Dit jaar begint de Ronde te Heist aan Zee met een tijdrit, de 2e dag rijd men richting Ardennen om donderdag naar Oudergem/Brussel te komen.

    09-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellegem

                                                                

                                                                         

    Door het goede weer en het feit dat de jaarlijkse Witte Donderdagprijs van Bellegem geen  concurrentie heeft kwamen liefst 153 renners aan de start. Dat men niet gekomen was om te slaapwandelen ondanks het lastige en heuvelachtig parcours werd bewezen door het feit dat slechts 33 renners het einde haalde. Tot halverwege waren er maar enkele ontsnappingen dan gingen Julien Stevens, Paul Mahieu en Tino Tabak geraakten niet verder dan 1’ weg maar door de reactie in het peloton, viel het in verschillende waaiers. Tot 4 ronden voor het einde kon een groep van 20 renners voorop blijven. Dan ging Albert Van Vlierberghe hij kreeg Roger De Vlaeminck, Jan Krekels, Roger Rosiers, Walter Godefroot, Jan Janssen en Noël Vanclooster mee, een tegenaanval van een tiental renners schoot tekort. Bij het ingaan van de laatste ronde moesten Godefroot en Vanclooster wegens bandbreuk de 5 andere laten rijden. Er kwamen nog pogingen van Rosiers en Janssen maar uiteindelijk gingen de 5 naar de meet waar Roger De Vlaeminck met een venijnige demarrage enkele meters voorsprong nam en ook behield 2e werd Jan Krekels, 3e Roger Rosiers, 4e Albert Van Vlierberghe, 5e Jan Janssen, 6e werd op 1’40” Piet Hoekstra die Willy Planckaert naar plaats 7 verwees, 8e Alfons Scheys, 9e Tony Houbrechts, 10e Jean Ronsmans, 11e Willy Vanneste, 12e Rinus Wagtmans en 13e Englebert Opdebeeck. Maurice Eyers met zijn 14e plaats had 2’35” achterstand en 10” later won Willy Monty de spurt voor de 15e plaats voor 5 andere. Willy Van Malderghem op 4/4 nog 2e in de Ronde van Vlaanderen bij de liefhebbers werd 21e op 4’10’. Frans Brands kwam als 33e over de streep.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Genappe van 100km Marc Demeyer won in een tijd van 2.25’ voor René Dillen en Jan Bertrains.

    08-04-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    De 64e titelraces te Deerlijk werden verrassend maar verdiend gewonnen door de Koninklijke Veloklub Deinze bij de gemengde ploegen en door de Mechelse Dijlespurters bij de liefhebbers. Bij de gemengde ploegen is Antwerp Bicycle niet komen opdagen. Veloklub Deinze onder aanvoering van veteraan Jaak De Boever (29/8/’37) en met de broers Willy en Walter Planckaert en als 4e man Etienne Buysse legden de 34,6km af in 45’49” wat een gemiddelde van 45,311km/uur is. Het viertal van KSV Deerlijk (Eric Leman-Noël Vantyghem-Dirk Baert en Bernard Vandekerkhove) moesten 45” prijsgeven.WC Merelbeke – Scheldestreek (Leopold Vanden Neste-Fernand Hermie-Eddy Peelman en ook hier een veteraan Emiel Lambrecht (29/5/36) werden 3e op 1’17”.

    Bij de liefhebbers ontbraken 5 ploegen: Guidon Bosvoorde, De Denderstreek, Laken Sportief en twee Waalse ploegen :Sirault & Jambes. De Dijlespurters (Ernie Roskam-Eric Van Lent-Rudi Rijpens en Jan Bertrains) wonnen met een tijd van 47’04” over de 34,6km en hun gemiddelde was 44,107km/uur. 2e op 19”werd WSC Torhout met Luc Leman (jongere broer van Eric) – Marc Meerhout- Rino Vandromme en Michel Pollentier) en de derde ploeg op het podium waren de Kortrijkse Groeningespurters (José Vanackere-Gerry Catteeuw-Fernand Bruggeman en Roger Verschaeve) hun tijd was 47’51”.

    07-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Evert Dolman

                                                                                             .  
    Evert is een vrij omstreden Nederlands wegrenner, die nooit de verwachtingen in hem gesteld heeft kunnen inlossen. In 1964 werd hij te Tokio met Nederland (Dolman-Karstens-Pieterse en Zoet) Olympisch kampioen 100km tijdrijden. Toen hij in 1966 op de Nurburgring op een briljante manier wereldkampioen werd bij de liefhebbers dacht iedereen dat Nederland weer een wielervedette rijker was. In 1967 werd hij Nederlands kampioen bij de profs te Heerlen maar moest zijn titel na een dopingcontrole inleveren. Het jaar nadien stond hij te Beek-Adsteeg wel terug op het hoogste schavotje en was ook verleden jaar ei zo na kampioen van zijn land moest enkel Jaak Frijters voorlaten. In zijn 5e profjaar heeft de 25 jarige Rotterdammer nu wel de hoofdvogel afgeschoten. Dolman bij Flandria als knecht binnen gehaald schonk zijn ploeg wel een klassieke overwinning. De overeenkomst tussen Dolman en Flandria was al tijdens de Ronde van Frankrijk van verleden jaar tot stand gekomen. In die ronde reed hij in dienst van Rinus Wagtmans maar het boterde niet echt tussen die twee. En aangezien Joop Zoetemelk sinds verleden jaar in dienst bij Flandria meer Nederlandse hulp wou was de zaak vlug in orde

    06-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingsmeeting - J.P.Monseré

                                          .                              
    Het Gentse Sportpaleis zat barstens vol voor de herdenkingsmeeting “Jean-Pierre Monseré”.

    1.Internationaal ploegenomnium:

    1e Reeks: Puntenkoers:

    De spurten werden gewonnen door Roger De Vlaeminck - Sercu-Koel – Merckx en Sercu

    Uitslag van deze reeks: 1.België 28 p. – 2.Nederland 13p. – 3.Italië en Gemengde ploeg 7 p.

    2e Reeks: 1km Italiaanse wijze:

    1.België 1’00”9 – 2.Nederland 1’01”6 – 3.Gemengde ploeg 1’02” – 4.Italië 1’03”4

    3e Reeks: Achtervolging:

    A)-1.Gemengde ploeg de 4km in 4’41”2 – 2.Italië 4’45”8

    B)-1.België 4’11”2 – 2.Nederland – ingelopen

    Eindstand: 1.België (Merckx-Sercu – Eric en Roger De Vlaeminck) 3p. – 2.Nederland (Koel-Post-Karstens en Janssen) 8p.-3.Gemengde ploeg (Scob-Grosskost-Mourioux en Brasseur) 8,5 p. – 4.Italië.(Bitossi-Zandegu-Basso en Gimondi) 10,5 punten.

    Snelheid:

    1e Reeks – 1.Loevesijn – 2.Van Lancker laatste ronde in 9”7

    2e Reeks – 1.Van Lancker – 2.Loevesijn laatste ronde in 9”7

    Finale: 1.Loevesijn – 2.van lancker laatste ronde in 9”9

    Eigen kracht over 15km:

    1.Ronny Van Marcke 5p. – 2.op 1 ronde : Van Springel 6p. – 3.op 2 ronden: de Boever 15p. – 4. Willy In ’t Ven 10p. – 5.Wagtmans 8p. – 6.op 3 ronden: Vandenberghe 7p. – 7.Claes en Bravenboer 5p. en 9e Dolman 3 punten.

    Afvalling:

    1.Vanclooster- 2.Kerremans – 3.Tschan – 4.Peelman – 5.De Geest – 6.Godefroot – 7.Van Ryckeghem – 8.Seeuws – 9.Verschueren

    Puntenkoers: De spurten werden gewonnen door Kerremans (3) en Godefroot (2).

    De uitslag: 1.Kerremans 21p – 2.Godefroot 10p – 3.Verschueren 9p – 4.De Geest 7p – 5.Peelman 3p – 6.Vanclooster 2p en 7.Seeuws 1p.

    Individuele achtervolging over 4 km:

    Reeks a: 1.Dirk Baert – 2.Zoetemelk ingelopen na 2’55”7

    Reeks b: 1.Ferdinand Bracke 5’03” – 2.Julien Stevens op 1 meter

    05-04-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


                                                                      .
                                                                              Grégoire Van Moer

    De Dijlespurters uit Mechelen behaalde met Grégoire Van Moer in Duitsland een mooie overwinning in de Rund um Düren een koers van 140km die hij aflegde in 3.36’15” zijn ploegmaat Rudi Rijpens werd 2e stond ook mee op het podium de Duitser Josef Flachs.

    Nog een landgenoot die in het buitenland ging winnen was Christian De Buysschere uit Jemappes hij versloeg zijn medevluchter en landgenoot Jacques Coppieters in de G.P.Kellen te Duppach (Lux) zij hadden een voorsprong van 46” op Roger Gilson (Lux). Andere landgenoten in de uitslag: 5e Willy Day op 1’06”; 7e J.Glineur; 9e Fr.Lamolin z.t. 10e K.Vande Weghe op 1’21” en 12e Roland Wiscour z.t. Er waren 45 deelnemers.

    Gustaaf Hermans uit Wezemaal werd in Groot-Brittannië 5e in de Harp Lager International hier was na 167,4km de zege voor Bob Jones (Gbr) en werd de Deen Jorgen Hansen 2e voor zijn landgenoot Verner Blaudzun.

    In Nederland werd de Omloop van de Baronie verreden en was de zege voor Piet van Katwijk die de 169km heeft afgelegd in 4.07’44” en zijn metgezel Arie Hassink in de spurt versloeg. Op 16” volgde Arnold Voogt; 4e op 20” was Henk van der Laar en 5e Cees Koeken.

    04-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .

    De 55e Ronde van Vlaanderen kreeg een winnaar die niemand verwachte: de Nederlander Evert Dolman.
    Er werd evenals in Gent-Wevelgem uitzonderlijk snel gereden, daar Eddy Merckx zich niet echt super voelde heeft hij dan maar enkele van zijn ploegmaats voorop gestuurd. Het was Jos Spruyt die met de Fransen Yves Hézard en Jean Jourden na de Valkenberg en de Hostellerie een voorsprong had van 45”. Op 24km van de meet was het Tony Houbrechts die geschaduwd door Frans Mintjens de achtervolging inzat en er na 7km in slaagde aan te sluiten. Even later kwamen nog 10 renners waaronder Georges Vanconingsloo aansluiten en had Merckx 3 ploegmaten vooraan. Wat bij Houbrechts op 3km van de meet mislukte kreeg Evert Dolman op 1km van de finish wel gedaan en won met 2” voorsprong. Na de wedstrijd was Eddy heel ontgoocheld dat de overwinning niet door een ploegmaat werd behaald. Frans Mintjens verklaarde: wij zijn toch ook maar mensen en aan onze krachten komt toch ook eens een einde.We hebben alles gedaan om Georges te laten winnen Jos en ik hebben alle aanvallen in de kiem gesmoord. Ikzelf ben Houbrechts gaan halen en had even tevoren Johan Demuynck gaan terughalen. Dan kwam er die veraderlijke bocht waar Dolman ging ik moest even naar adem snakken en het was te laat. Ook Florent Van Vaerenbergh was zeer ontevreden, hij had de rappe Frans Kerremans mee en ook Jean-Pierre Berckmans maar deze laatste bleef volgens Florent liever meepeddelen voor een dikke prijs inplaats van Kerremans te helpen.

    De uitslag: 1.Evert Dolman (Ned) 268km/ 6.12’- 2.Frans Kerremans 2“ - 3.Cyrille Guimard (Fra) – 4.Georges Vanconingsloo – 5.Frans Mintjens – 6.Jan Janssen (Ned) – 7.Jan Krekels (Ned) - 8.Jean Jourdan (Fra), 9.Johan Demuynck – 10.Jos Spruyt – 11.Yves Hézard- 12.Gelijk: Jean-Pierre Berckmans; Ole Ritter (Den);Tony Houbrechts en Frans Maes. Op 44” won Frans Verbeeck de spurt van het peloton. Willy Vanden Eynde werd 36e ; Englebert Opdebeeck 52e; Willy Planckaert 59e en Eddy Merckx 79e.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar Louis Dierckx uit Itegem hij was de beste van 101 vertrekkers en had 2.50’ nodig om de 114km af te leggen. 2e werd Willy Van Malderghem; 3e Romain Vercauter; 4e Theo Dockx; 5e Isidore Weemaes; 6e Theo Fierens; 7e José De Cauwer; 8e Aimé Delaere; 9e F.Franssens en 10.Ernest Bens.

    De laatste rit in de Ronde van Mallorca was een tijdrit van 28km welke werd gewonnen door José-Antonio Gonzales-Linares voor Miguel-Maria Lasa die eindwinnaar werd

    04-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mallorca


    Na een 3e en een 4e plaats eindelijk een zege voor de rappe Domingo Perurena hij won de 3e rit in de Ronde van Mallorca die 171 km lang was 2e werd J.M.Lopez-Rodriguez en 3e Fernando Plaza. Leider blijft Lasa.

    Italo Zilioli won te Cotignola (Ita) een criterium over 105km, 2e werd Felice Gimondi en 3e Giovanni Cavalcanti.

    Enkele uitslagen van de liefhebbers:

    Bissegem 49 deelnemers: 1.Gerry Catteeuw 104km/ 2.32’- 2.Romain Vercauter op 50 meter – 3.Fernand Bruggeman.

    Bredene 53 vertrekkers:1.Eddy Ronquetti 96km/ 2.36’ – 2.Ronald Rosseel 20” – 3.Aimé Delaere 30” – 4.Michel Pollentier

    Hemiksem 144 deelnemers: 1.Rik Van Linden 95km/ 2.18’ – 2.Frans Raymaeckers- 3.Theo Fierens.

    Korbeek-Lo 89 vertrekkers: 1.Marcel Omloop 140km/ 3.08’ – 2.Ernest Bens – 3.Gustaaf Verboven – 4.Gustaaf Van Gossem – 5.Theo Dockx – 6.Gustaaf Hermans – 7.André Peirsman – 8. 29 renners.
    Lot: 1.Georges Barras 106km/ 2.45’ – 2.Ludo van Stayen – 3.Pierre Buslot

    Luik-Warsage 90 vertrekkers: 1.August Herijgers 98km/ 2.28’ – 2.Frans Lemmens 35” – 3.Frits Slüper (Ned)

    Ronse 62 deelnemers: 1.Daniël Pauwels 102km/ 2.30’ – 2.Jan Vande Wiele 3” – 3.Marc Demeyer 7”

    03-04-2011 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaardelijk

    .
    De Nederlandse renner Rinus Wagtmans (Molteni) is voor een maand voorwaardelijk geschorst door de Italiaanse bond. Na de 5e rit van Tirreno – Adriatico zou Rinus betrapt zijn op het gebruik van dope. Hij moet ook een boete van 150.000 lire betalen.

    De 2e rit in de Ronde van Mallorca over 193 km was voor José-Luis Errandonea, 2e werd J.M.Lopez-Rodriguez en 3e Domingo Perurena. De winnaar van gisteren Lasa blijft leider.

    Op de wielerbaan van Rotterdam wonnen Gerard Koel – Cees Stam 8,5 punten een omnium voor Leijn Loevesijn – Jan Janssen 11punten en René Pijnen – Jaap Oudkerk 13 punten

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtgenote Leman

    Te Ooigem is vandaag Marie-Rose Pauwels echtgenote van Eric Leman begraven. Doorheen een haag van toeschouwers ging de rouwstoet van hun woning naar de kerk. Voorop een vertigtal rouwkransen o.m. gedragen door zijn ploegmaats. De rouwmis werd opgedragen door de pastoor van Ooigem bijgstaan door Monseigneur Depoortere en Sportaproost E.H.Lahousse. Eddy Merckx had zich laten vertenwoordigen door zijn echtgenote Claudine. Eddy die nog last had aan zijn knie en schouder van zijn val te Oostrozebeke ging 150km trainen. Na de middag is Eddy een romer champagne gaan drinken bij de bondsvoorzitter die een nieuw restaurant opende.

    01-04-2011 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmuel

    .
    De inrichters die hun koers “Grote Prijs Pino Cerami” als een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen hadden aangekondigd kregen wel niet het verhoopte aantal renners aan de start. Vele hadden genoeg aan de gisteren verreden Gent-Wevelgem en andere waren naar de uitvaart van mevrouw Leman. De wedstrijd was 215km lang, waarvan 191km over een grote omloop en 3 plaatselijke ronden van 8 km. Het was al na 15km dat 4 renners wegreden, Tony Houbrechts, Tony Gakens, Ernie Deblaere en de Brit Peter Head deze laatste zou na 100km moeten afhaken. Kwamen nog aansluiten de latere winnaar Georges Vanconingsloo en Marian Polansky. De winnaar Vanconingsloo legde de 215km af in 5.34’, 2e werd Houbrechts op3”, 3e Polansky, 4e Tony Gakens en als laatste en 5e van de kopgroep Ernie Deblaere. Vic Van Schil volgde als 6e op 40”, Gustaaf Van Roosbroeck op 45” klopte voor de 7e plaats in deze volgorde,Albert Van Vlierberghe, Martin Vanden Bossche, Willy Monty, Eddy Goossens en Eddy Cael. Op 1 minuut was het Willy Vanden Eynde die voor plaats 13 de spurt van het peloton won.

    Bij de liefhebbers te Wasmuel was de zege voor Willy Van Malderghem hij had na 133km 25” voorsprong op Julien Van Geebergen en Henri Michiels.

    In de Ronde van Mallorca een rittenwedstrijd over 4 dagen telkens met vertrek en aankomst te Palma werd vandaag de 1e rit verreden en was het Miguel-Maria Lasa die na 192km 5” voorsprong had op zijn medevluchter José Gomez-Lucas de 3e man op het podium was J.M.Lopez-Rodriguez op 2’23”.

    01-04-2011 om 06:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!