Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeprijs

    .
    Freddy Maertens wint vrij vlot

    Met 136 stond men aan de start van de 61e Grote Scheldeprijs te Schoten. Echt schot kwam er in de wedstrijd niet, Eddy Merckx had wel de verontschuldiging van een pijnlijke rug. Voor Heist-op-den-Berg gaat Verhaegen ten aanval. In de bevoorrading demarreert Eddy Merckx, Verstraeten en Vanspringel reageren, maar Eddy en Herman worden opnieuw gegrepen. Verstraeten gaat door en krijgt het gezelschap van Huysmans, De Geest en Delcroix lopen tot 3’ uit maar zijn het de ploegmaats van Verbeeck die er voor zorgen dat na 155km alles te herdoen is. De renners hebben het verder rustig opgenomen en er een fikse training van meer dan 200km van gemaakt. Eén renner nam helemaal geen vrede met enkel een toeristische tocht doorheen de Kempen: Freddy Maertens. Met de geestdrift waarin hij zich al in de maanden maart en april in alle klassiekers had onderscheiden, reikte hij de hand aan zijn ploegmaat Marc Demeyer, die in de tweede van de drie plaatselijke omlopen van de kop af al de anderen uit het wiel reed en hardnekkig in de aanval ging. Vooral toen hij zag dat Maertens hem onmiddellijk achterna was gesprongen met Verreydt, Spruyt, De Buysschere en Pauwels in het wiel.

    De Flandria-tandem ging op volle kracht door en plaatste de groep vlug op een achterstand van twee minuten. Dit ging des te beter omdat in het peloton weer eens een formidabele Ronald De Witte meefietste. Hoe Merckx, Verbeeck en Van Vlierberghe ook nog trachten de achtervolging op gang te brengen, steeds zat De Witte in hun wiel. Vooraan ging het er trouwens net eender aan toe. De Buysschere en Verreydt kunnen ervan meespreken. Om beurten moesten ze achter Maertens en Demeyer, want dat duo liet de anderen geen seconde met rust.

    In de spurt won Freddy Maertens vrij vlot voor Louis Verreydt, Marc Demeyer, Christian Debuysschere, Daniël Pauwels en Jos Spruyt. Op 2’05” won Bernard Bourguignon de groepsspurt voor plaats 7. Verder volgden, Harm Ottenbros (Ned), Eddy Merckx, Ludo Van Staeyen, Walter Godefroot, Giovanni Jimenez (Col), Ronald De Witte, Georges Pintens en maakt Raf Hooyberghs de top15 vol.

    31-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Miguel-Maria Lasa

    In Spanje begon de rittenwedstrijd Vuelta a Mallorca te Castilla de Beliver zoals elke rittenwedstrijden met een proloog. De 2km werdendoor Miguel-Maria Lasa afgelegd in 3’16”. Verder bestond de top3 uit 2.José Pesarrodona op 1” en 3.Juan-Manuel Santisteban op 4”.Eerste landgenoot werd Frans Van Looy als 5e op 6”, Aimé Delaere werd 9e op 11”, Tony Houbrechts als 11e had 12” achterstand. Uitslag van andere landgenoten, 19.Yvan Benaets, 24.Christian Callens, 25.Johny Soenens, 32.André Hendrickx, 34.Flory Ongenae, 36.Julien Van Geebergen, 37.Eddy Cael en 39.Eddy Peelman.





    31-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Raymond Vanstraelen

    Te Boekt-Zolder kwamen 87 renners aan de start voor de St. Annaprijs. Reeds van bij de start trok Bruno Jaremko er op uit en hield het 10 van 16 kleinere ronden vol. De eersten die naar hem op zoek gingen waren Kaye en Van Santvoort, waarbij nog 4 anderen kwamen aansluiten. Toch konden de zes het niet bolwerken, eens bijgehaald was het opnieuw Kaye die wegreed met Van Gilst. In de laatste kleine ronde kwam alles opnieuw samen en ging een niet afgevende Kaye nog eens aan de haal. Nu kreeg hij het gezelschap van een viertal waarbij nog een tiental renners konden aansluiten en was de beslissing gevallen. In de spurt won Raymond Vanstraelen vrij vlot voor Gustaaf Verboven, Frits Slüper (Ned), Gustaaf Put, Roger Loysch, Leo Thielen, Jos Vandermeulen, Mathieu Maassen (Ned), e.a.

    Evergem kreeg na 108km Etienne De Beule als winnaar voor de Nederlander Jan Raas en August Van Looy.

    Na 108km wedstrijd te Kapellen waar 43renners de start namen had de Nederlander Frans Hellemons 50” voorsprong op Marc Vande Putte. Voor plaats 3 op 1’20” was Walter Dingemans sneller dan François Van Beeck, Cor van Dongen (Ned), Karel Clerckx, Willy Sprangers, Guido Bellens, Victor De Valckeneer en maakt Marc Michiels de top10 vol.

    Ledegem kreeg na 100km Daniël Desloovere als winnaar. Op 45” werd Luc Leman tweede voor Serge Van Daele.

    Freddy Reuland won te Messancy waar hij in een spurt met twee Nico Meyer (Ned)versloeg.Plaats 3 op 2’ was voor Gabriel Cardone.

    In Veurne heeft men met 37 de start genomen om 117km te koersen. Na 2.42’ wedstrijd was Jackie Desmet de snelste van vijf. Op 2 volgde Luc Demets, Marc Deseyne, Rudy Hesters en Norbert Lesage. Op 20” volgde Willy Vandemoortel gevolgd door Eric Jacques, Roger Vande Maele, Gerry Bouttry, Patrick Salomein en Gino Morent. Op 2’30” werd Eddy Van Haerens 12e voor Hugo Ryckaert, Dirk Ongenae e.a.

    31-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Duitsland ging de Reinland-Pfalz-Rundfahrt van start met een criterium over 37,5km te Diez. Peter Weibel deed er 56’07” over en verwees Wilfried Trott en Andreas Troche naar plaats 2&3.

    De Nederlander Fedor den Hertog won de laatste rit in de Sex-Dagars of de Ronde van Zweden. Hij legde de 188km tussen Vällingby en Skärholmen af in 4.17’43”. De Deen Jörgen Marcussen volgde op 17” en volgde de tweede Nederlander Theo Smit als 3e op 26” voor de Rus Igor Moskalev en de Deen Henrik Rasmussen.

    In de eindstand heeft de Zweed Bernt Johansson 56” voorsprong op de Rus Nikolaj Gorelov. Plaats drie was voorde Zweed Leif Hansson, op 4 volgt de Fin Harry Hannus en eindigt de Nederlander Fedor den Hertog als 5e op 5’. Drie landgenoten reden de wedstrijd uit, op 29 Willy Govaerts 26’42”, op 32 Theo Dockx 29’15” en Hugo Thijs als 39e volgde op 43’.

     

    31-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Spurt voor plaats twee

    Te Lommel-Barrier werd op het traditioneel achtvormige parkoers gereden dat zeven keer diende te worden afgelegd om de142km vol te maken. Bij de eerste doortocht ging de Nederlander Théo van der Loo aan de haal. Kon tot anderhalve minuut uitlopen op een wandelend peloton, maar eens dat er werkelijk aan koersen werd gedacht in de grote groep was het uit met de lieve vrijheid. Na enkele demarrages die nooit ver droegen kwam de uitval van het vijftal, Vander Leeuw, Van Pol, Barras, Vrijders en Bracke. Toen zij 40” voorop reden kwam er reactie van Doyen, Goossens en Harings. Deze drie kwamen met nog 50km te gaan vooraan aansluiten. Ook Steegmans, Peeters, Ebo, Scheers en Vanconingsloo hebben nog zonder succes geprobeerd van tot bij de kopgroep te rijden. Met nog 20km te gaan liet Ferdinand Bracke zijn gezellen achter en won met 20” voorsprong op Georges Barras, Herman Vrijders, Gert Harings (Ned), André Doyen, Theo Vander Leeuw (Ned), Jan Van Pol (Ned) en Eddy Goossens. Op 25” was Willy Scheers sneller dan Raymond Steegmans, Georges Vanconingsloo, Victor Peeters, Franky Ebo. De groepsspurt werd gewonnen door Lucien Zelck voor Pieter Nassen, Julien Verboven, Louis Dierckx e.a.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Labourdette

    In Frankrijk werden 3 criteriums afgewerkt.

    Bernard Labourdette was na 102km de beste te Auzances in een spurt met twee versloeg hij Raymond Poulidor. Op 10” volgde Roland Berland.

    Seignelay liet de renners 105km koersen, na 2.42’02” wedstrijd won Règis Ovion voor Yves Hézard. Bernard Thèvenet bolde 5” later als 3e over de streep.

    Plessala kreeg na 148km afgelegd in 3.42’ Lucien Aimar als winnaar. Op 5” volgde Daniel Ducreux en nog eens 3” later legde onze landgenoot Willy Teirlinck beslag op plaats 3.

    In Portugal werd er te Mealhada 70km gekoerst. Winnaar werd Custodio Gomes voor Firmino Bernardino en Fernando Mendes.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Van Hoof


    Bovelingen kreeg 42 renners aan de start, enkel Benny Paulissen en Michel Van Hoof wilden koersen. Reeds in de 2e ronde reden zij weg kregen nooit meer dan 1’ toch hielden zij het 10 ronden vol. Er kwamen nog verschillende pogingen maar boden uiteindelijk 31 renners zich aan voor de eindspurt. Slechts 7 renners konden geplaatst worden en werd de rest 8e gelijk geplaatst. Winnaar werd Raymond Vanstraelen voor Gustaaf Verboven, Roger Verwimp, Leonard Engelen, Parc Van Ouytsel, Frans Mertens en Roger Loysch.

    Hulste kreeg na 102km Ronny De Meyere als winnaar wat zijn 5e zege van dit seizoen werd. Op 40” volgde Florent Deleersnijder die Eddy Vantieghem naar plaats 3 verwees.

    Voor Willem Peeters deed er nog eentje bij in Itterbeek. Na 123km verwees hij Benoni Michiels en Adrien De Leeuw naar plaats 2&3.

    Een eerste zege op Belgisch grondgebied behaalde de Nederlander Jaak Roemerman te Messancy. Hij had maar liefst 1’30” voorsprong op Jean-Pierre Dartet en volgde de tweede Nederlander Cor Tuyt als derde op 3’.

    Ninove kreeg na 104km Marc Renier als winnaar zijn tijd was 2.47’. Hier waren plaats 2&3 voor Gustaaf Van Steenwinckel en Roger Van Lierde.

    In Schoten stonden 113 internationale liefhebbers aan de start. Na 130km had Eddy Van Hoof uit Leest 100meter voorsprong op Leopold Verboven, Jos Jacobs, Franky Franssen de Nederlander Piet Maas, Etienne Vander Helst, de Nederlander Jan Brinkman, Gery Verlinden, Paul Wellens, Alex Van Linden en Jozef Van Muylder. Op 200meter was voor plaats 12 Omer Meeus sneller dan Gust Van Looy, Frans Tilburgs en Marcel Laurens. Als 16e op 45” volgde Freddy Mees.

    Zijn derde zege behaalde Jean-Pierre Yansenne te Stockay voor de Nederlander Frits Slüper en Antoine Agten.

    Het podium te Tertre bestond uit: 1.Roland Callewaert, 2.Eddy Cools en 3.Hilaire Decocker

    In Tielt mocht Raf Coene de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 105k afgelegd in 2.42’ was hij sneller dan Eric Serlet. De derde Arthur Rooms volgde op 3’30”.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sex Dagars of de Ronde van Zweden

    In de Sex-Dagars of de Ronde van Zweden werd de voorlaatste rit verreden. De renners namen de start te Varby om na 136km te Södertalje te eindigen. Met Ronnie Carlsen werd het een vierde overwinning voor Zweden. Hij had 48” voorsprong op zijn landgenoot Jürgen Marcussen. Plaats drie op 2’01” was voor de Rus Igor Moskalev voor de Zweed Lars Ericsson en de Fin Mauno Uusivirta. Morgen mag de Zweed Bernt Johansson met de leiderstrui aan de laatste rit beginnen.

     

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Julian Andiano

    Met 123 stond men te Queiderbach nabij Kaiserlautern aan de start om de Westduitse wegtitel. De 26-jarige Berlijner Burckhard Bremer werd verrassend spurtwinnaar van deze 177,6km lange race. Hij legde de afstand af in 4.16’05”. In de eindspurt met 8 versloeg hij, Jürgen Kraft, Dieter Leitner, Peter Weibel, Dietrich Thurau, Wilfried Trott, Algis Oleknavicius en Johannes Ruch. Slechts 26 renners reden de wedstrijd volledig uit.

    In Spanje werd er te Villafranca de Ordizia gestreden voor de nationale bergtitel. Na 142km afgelegd in 3.56’18” mocht Julian Andiano de trui in ontvangst nemen. Hij had 1’02” voorsprong op Jésus Lopez-Carril (jongere broer van prof Vicente). Plaats 3 was voor Francisco del Olmo die op 2’56” volgde. Verder in de top5, Juan Pujol op 3’46” en Ramon Medina op 4’02”.

    Te Bonnevoie in Luxemburg werd de G.P. Lucien Steinhäuser betwist een wedstrijd over 142km. Winnaar Erny Kirchen deed er 3.38’20” over en had 1’53” voorsprong op zijn landgenoot Lucien Didier. Luxemburg haalde ook plaats 3&4 binnen Edy Carlier volgde op 3’15” voor nationaal kampioen Nico Neyer en werd onze landgenoot Jean Cleppe vijfde.

    In de Sex-Dagars of Ronde de Ronde van Zweden werd rit 4 verreden met start te Stockholm en aankomst na 140km te Varby (Ostergotlands Lan). Het werd een tweede ritzege voor de Zweed Bernt Johansson die er 3.12’15” over deed. Zijn landgenoot Leif Hansson werd tweede voor de Australiër Don Wilson, de Rus Igor Moskalev en de Nederlander Nidi Den Hertog. De ritwinnaar is ook de nieuwe leider.

    In Zwitserland werd te Saint-Maurice in het kanton Wallis het NK voor liefhebbers verreden. Na verleden jaar als 2e te eindigen heeft Robert Thalmann nu de titel gegrepen. Hij reed 5.13’14” over de 178km, en had 29” voorsprong op Iwan Schmid. Al de renners in de top10 kwamen afzonderlijk over de streep. Op 3 volgde Roland Schaer 3’12”, 4.Roland Salm 3’14”, 5.Werner Fritz 3’15”, 6.Toni Stocker 4’17”. 7.Martin Bitterli 7’24”, uittredend kampioen Xaver Kurmann eindigde op 10‘15” als 8e. Negende werd Jorg Stalder op 11’29” en op 10.Gilbert Bischoff op 12’40”.

     

     

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Frans Van Beeck

    Belsele kreeg amper 23 renners aan de startlijn om 70km te koersen. Winnaar Romain Vercauter behaalde zijn 6e seizoenszege. Verder bestond de top5 uit, Ribert Ferket, Rudy Heyns, François Van Vlierberghe en Alex Claeys.

    Alex Prophete behaalde zijn 3e zege te Braives waar hij twee Nederlanders achter zich liet, Ad Dekkers en Frits Slüper.

    In Deinze was na 72km afgelegd in 2.48’ de zege voor Kamiel D’Hooghe die Ferdi Van den Haute naar plaats twee verwees. Op 25” eigende Eddy Cackaerts zich plaats 3 toe.

    In Hamme stonden 38 renners aan de start, daarbij de jongens van Oost-Duitsland. Zij gingen met plaats 1&2 naar huis. Na 80km afgelegd in 2.05’ won Siegfried Kramer voor Michael Schiffner. Verder volgden Hedwig Bloem, H.Abbeloos, Etienne De Beule e.a.

    Voor hun tweede wedstrijd van het weekend kreeg men te Harlue 97 renners aan de start. Na 106km afgelegd in 2.35’ was Jean-Pierre Sterckx de snelste van elf. Alain Kaye werd tweede voor Walter Dalgal een in Charleroi geboren Italiaan, Jean-Claude Rogge, Marcel Louyet, Jacques Main e.a.

    Eversel-Heusden (Limb) mocht 72 rugnummers uitreiken en moest er in 27 ronden 108km afgelegd worden. Behoudens enkele kleine ontsnappingspogingen bleef men tot aan de 20e ronde samen. Toen ontstond de definitieve breuk. Een groep van 14 renners ontsnapte, behoudens Verboven en Daems die in de laatste ronde moesten afhaken mochten de 12 overigen voor de zege spurten. André Verbraeken haalde het voor Raymond Vanstraelen, Marc Van Ouytsel, Leonard Engelen, Roger Loysch, Lucien Vanderaerden, Marcel Pauwels, Georges Bortels, Eddy Pels (Ned), J.Freyns, René Wuyckens en Winoc Flebus.

    Te Reningelst vond de achtste en laatste proef van de West-Vlaamse Trofee plaats. Met 62 dapperen stond men aan de start. Negen renners maakten de wedstrijd en spurtten voor de zege. Winnaar Luc Leman legde de 130km af in 3.12’. In zijn spoor volgden, Eddy Vantieghem, Marc Renier, Ivan De Vriendt, Frans Assez, Eric Vande Wiele, Patrick Salomein en Eric Jacques. Op 10 eindigde met 1’30” achterstand Lieven Malfait, 5” later was Dirk Ongenae sneller dan Roger De Beukelaer, Norbert Lesage, André Coppers, Bertil Cael, Willy Vandemoortel, Martin De Clercq, Noël Pottier, Raf Coene en sluit Marc Deseyne de top20 af.

    Het eindklassement van de West-Vlaamse Trofee: 1.Lieven Malfait 453punten, 2.Dirk Ongenae 392p., 3.Bertil Cael 362p., 4.Roger De Beukelaer & Raf Coene 353p., 6.Noël Pottier 333p., 7.Marc Renier 332p., 8.Daniël Desloovere 322p., 9.Norbert Lesage 313p., 10.Alain Desaever 308p., 11.Marc Deseyne 302p., 12.Willy Baert 294p., 13.Martin De Clercq 286p., 14.Noël Neyens 274p. en op 15.Luc Catry 243 punten.

    Op de tweede dag te Stavelot kreeg men een gans Nederlands podium. Willy Wilms die de 109km aflegde in 2.53’ kreeg zijn vluchtgezel Johan Claessens en de op 5” volgende Ad Curvers naast zich.

    Tielt kreeg 53 renners aan de start die 105km moesten afleggen. Jean-Pierre Baert deed er 2.43’ over en liet 7 anderen achter zich. Plaats 2 was voor Gilbert Eeckhout dan volgden, Ghisleen De Clercq, H.Ryckaert, Eric Serlet, Eric Rosseel, Frans Lambert en Marc De Poortere. Voor plaats 9 was Paul Van Niuewenhuyse op 2’ de snelste voor Roger Van De Maele e.a.

    Met 92 heeft men te Vosselaar voor de provinciale trui van Antwerpen gestreden. Na 136km afgelegd in 3.28’ werd het een spannende eindspurt. François Van Beeck haalde het met 1 wiel voor Ludo Bruylandts, Jos Jacobs, Ludo Peeters, Alfons Van Camp, Wim Schroyens, Ortaire Goossens, René Van Gils, Frans Tilburgs e.a.

    Karel Clerckx (prof van 1955 t/m ’62) won te Wambeek waar men met 96 de start nam. Na 107km afgelegd in 3.01’ had hij 35” voorsprong op Florent Vos, Maurice De Neef, Peter De Neef, Karel Van Den Broucke, Jos Van Ransbeeck e.a.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd de Clasica de Sabinanigo verreden een wedstrijd over 232km met start te Zaragoza en aankomst te Sabinanigo. Antonio Martos won in een tijd van 5.57’19” en had 46” voorsprong op Victor Lopez-Carril. Voor plaats drie op 1’41” werd er met vier gespurt, José Pesarrodona haalde het voor Jesus Manzanèque, Luis Zubero en Ventura Diaz. Plaats 7 op 2’01” was voor Domingo Perurena die Javier Elorriaga en José-Luis Uribezubia achter zich liet. Plaats 10 op 2’41” was voor Juan-Manuel Santisteban. Deze wedstrijd werd in 1969 voor het eerst verreden, toen won Perurena, daarna volgden Zubero, Tamames en verleden jaar Goicoechea.

    In Italië Te Pesvara won Roger De Vlaeminck de Trofeo Matteotti. Roger legde de 216km af in 5.44’52” wat een gemiddelde is van 37,58km/uur. Wereldkampioen Marino Basso werd tweede op 24”. Hij versloeg in de spurt een groepje van 20 renners. Plaats 3 was voor Wladimiro Panizza dan volgden, Michele Dancelli, de Zwitser Joseph Fuchs, Felice Gimondi, Walter Riccomi, Wilmo Francioni, Enrico Paolini, Luciano Borgognoni, onze landgenoot Ludo Vander Linden, Italo Zilioli, Aldo Moser en op 15. Lino Farisato. De Zweed Gösta Pettersson als 19e is de derde buitenlander in dit groepje.

    In Frankrijk werden 3 criteriums verreden. Te Bain-de-Bretagne legde Cyrille Guimard de 100km af in 2.38’, in een spurt met twee versloeg hij Jean-Pierre Danguillaume. Voor plaats 3 op 4” was Luis Ocana (Sp) sneller dan Marcel Boishardy. Op 12” volgde Jacques Esclassan die voor plaats 5 sneller was dan, Gèrard Besnard, Alain Santy, René Grelin, de Duitser Jürgen Tschan en op 10. Yves Hezard.

    Oradour-sur- Glane zag na 105km onze landgenoot Willy Teirlinck winnen in een tijd van 2.30’36”. Zijn metgezel was de Fransman Michel Perin. Op 5” werd de Spanjaard José-Manuel Fuente derde.

    En Jacques Botherel mocht na 125km afgelegd in 3.04’ te Plumeliau de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Regis Ovion en Bernard Thevenet.

    Te Schinnen in Nederland won Michel Pollentier dank zij een ontsnapping in de slotfase, hij legde de 100km af in 2.25’31”. Dan volgden op 15” Gerben Karstens die sneller was dan Jan Krekels, Jan Van Katwijk, Jo Vrancken en Gérard Vianen. Wim Schepers als 7e volgde op 20”, en nog 2” later werd Gert Harings 8e en werden Cees Priem en Harm Ottenbros 9&10. Knap gedaan van Michelleke.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert


    Te Maria-Aalter kwamen bij mooi weer 60 renners het controleblad tekenen. Zij mochten 18 maal een omloop van 10km afleggen. Dirk Baert ging onmiddellijk ten aanval om een premie van 1.000fr. te nemen en mocht 3 ronden voorop blijven. De ene schermutseling volgde de andere op maar is het pas in de 11e ronde dat Demuynck ten aanval trok, zijn ploegmaats zijn vlucht beschermde en niemand nog aan een hergroepering dacht. Johan kon het echter niet bolwerken en vooral Bitossi, Maes, De Brauwere, Willekens en Frans Van Looy zorgden er voor dat het peloton in 3 stukken viel. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles opnieuw samen en maakten men zich op voor een massaspurt. De eerste aanvaller van de dag Dirk Baert dacht er anders over, nam 100meter voorsprong en kon deze tot aan de meet behouden. Voor plaats twee was Daniël Vanryckeghem de snelste voor Noël Vantyghem, Richard Bukacki (Ned), Daniel Verplancke, Alfons De Bal, Leopold Vanden Neste, Willy De Geest, Frans Van Looy, Eddy Moreels e.a.

    Met gastheer Dolf Huysmans namen 59 renners de start in Tisselt. In het eerste wedstrijdgedeelte viel niet veel te noteren. Paul Collaer en Johan Hendrickx deden een poging die niet ver droeg. Een tweede maal probeerde Hendrickx het met Omloop maar ook zonder succes. Ernstiger werd het na 120km met Louis Dierckx, Van Staeyen, Spruyt, Omloop en Pintens, hierbij kwamen nog Reniers, Collaer, Zelck en de plaatselijke renner Huysmans maar dat was net iets te veel. Twintig km verder was alles te herdoen. Even later reed een 7tal weg en opnieuw was Huysmans mee en kwamen nog eens 6 anderen aansluiten. Adolf Huysmans kon niet verhinderen dat 5km voor het einde Pintens nog eens wegsprong en enkel Spruyt en Van Staeyen mee waren. Van ver begon Pintens de spurt maar kwam Ludo Van Staeyen nog nipt winnen van Georges en werd Jos Spruyt derde. Voor Adolf Huysmans was er plaats 4 voor Louis Verreydt, Albert Van Vlierberghe, Roger Rosiers Theo Fierens, Louis Dierckx en maakt Guido Van Sweefelt de top10 vol.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Delcroix wint te Diepenbeek

    Berlare kreeg 76 renners aan de start die 110km mochten afleggen, Aimé Van Avermaet deed dat in 2.32’. Op 50” werd er met zes voor plaats twee gespurt. Ghisleen De Clercq haalde het voor Marc Van De Putte, Kamiel De Boeck, Roger Schouppe, Alex Van Nieuwenhuyze en de Nederlander Tony Huyzen. Op 1’50” was Frans Van Vlierberghe de snelste voor plaats 8 voor Etienne Vander Helst e.a.

    Van de 89 renners aan de start te Borsbeek            hebben na 94km er acht voor de zege gespurt. Leo Huysmans was sneller dan, Alfons Van Camp, Mathieu Maessen (Ned), Siegfried Kramer (Ddr), Karel Clerckx, Martin Peeters, M.Spelters en A. Adriaens.

    Hyon mocht 43 rugnummers uitdelen en werd er 102km gekoerst. Na 2.19’ versloeg Jean-Claude Buffet drie medevluchters, Rudy Pevenage, Daniel Mellaerts en J. Peirlinck. Voor plaats 5 op 25” was Albert Delrue de snelste.

    In Deinze bestond het podium na 65km uit Antoine De Meyer voor wie het een 4e overwinning werd, Alex Claeys en Eric Vande Wiele.

    Diepenbeek kreeg 85 renners aan de start die 11 ronden mochten afleggen om de 110km vol te maken. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door heel wat ontsnappingspogingen. In de erste ronde waren dat, Lindekens, Van Asten en Leroy, een ronde later kwamen Paulissen en Nelissen aansluiten. Ook Lemmens en Civatone (It) zouden even later aansluiten maar kwam in de derde ronde alles opnieuw samen. Onmiddellijk na de samensmelting reed het viertal, Lindekens, Agten, Paulissen en Janssens weg, namen 1’ voorsprong en was in de 8e ronde alles opnieuw samen. In de voorlaatste ronde viel de beslissing, Liekens, Taskin, Delcroix en Pirard (Ned) namen afstand. In de laatste ronde wist André Delcroix zijn kompanen te verrassen en hield 100 meter over op Ludo Taskin, André Liekens en de Nederlander Frits Pirard. Voor plaats 5 was André Verbraecken sneller dan Raymond Vanstraelen, Leonard Engelen, François Mertens en werd de rest op 9 gelijk geplaatst.

    De Nederlander Gerry Van Gerwen kwam in Hamme de Belgen verslaan. In de spurt versloeg hij, Jean Blommaert, René Dillen, Rudy Heyns e.a.

    Guy Minsart behaalde zijn eerste overwinning te Harlue waar hij na 105km met 30” voorsprong won. Bernard Tilmant werd tweede en J.P. Mathieu derde.

    Itterbeek kreeg 79 renners aan de start die 123km moesten afleggen. Adrien Vanderleeuw had daarvoor 3.18’ nodig. Op 50” werd Henri Van Horenbeke tweede. Voor plaats 3 op 1’15” was J.P. Marisse sneller dan Sergio Salas.

    Gommaar Van Calster was van de 71 vertrekkers de beste te Kersbeek-Miskom waar men 110km diende af te leggen. Na de winnaar volgden, Marc Van Ouytsel, Jean-Marie Coenen, Jos Vandermeulen, Jos Gijsemans, Paul Celis, Willem Peeters, Omer Meeus, Marcel Laurens e.a.

    Zijn 7e overwinning behaalde Luc Demets te Komen waar met hem nog 45 anderen aan de start stonden. De 110km werden afgelegd in 2.45’ en werd er met 12 voor de zege gespurt. Julien Dewaele werd tweede voor, Jean-Pierre Schelfhout, Ronny Vande Kendelaere, Norbert Dujardin, Marc Deseyne, Godfried Verhulst, Jean-Pierre Lobelle, Christian Lecluysse, Jean Clochet, Claude Coppieters en Gerry Bouttry.

    Te Lichtervelde waar men met 35 aan de start stond werd na 70km Eddy Ronquetti nog maar eens winnaar. Gilbert Eeckhout werd tweede voor Geert Malfait, André Coppens, Danny Ameloot, Noël Pottier, Noël Monteyne, Jackie Vercaemer, Libert Mahieu, Alain Desaever en Rudy Hesters. Op 25” was voor plaats 12 Karel Rottiers sneller dan Serge Vandaele, Lieve Malfait en op 15. Eddy Van Haerens.

    In Stavelot reed men een klimkoers en een tijdrit. De klimkoers over 5km werd gewonnen door Joseph Borguet die daarvoor 10’36” nodig had. De Luxemburger Ernie Kirchen had daar 11’02” voor nodig dan volgde Benny Schepmans met 11’06”. De Nederlander Henk Broeren deed er 11’07” over, na hem volgden nog 3 landgenoten, Jaak Roemerman met 11’08”, Ad Gevers met 11’12” en Bennie Ceulen met 11’13”. Dan volgt als 8e Robert Michot met 11’15”,

    De tijdrit werd verreden over 20km en ook hier was Joseph Borguet met 28’38” de beste. Nu was de Nederlander Ad Gevers met 29’04” tweede voor zijn landgenoot Johan Claessen 29’19”. Plaats 4 was voor Robert Michot met 29’48”.

    28-07-2013 om 07:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    Te Grosswaltersdorf in de DDR won kampioen Dieter Gonschorek een wedstrijd over 119km, die werden afgelegd in 3.14’. Op 42” volgde Günther Bertram die met 12” Jochen Müller voorbleef.

    In de Sex-Dagars of Ronde de Ronde van Zweden werden twee ritten afgewerkt.

    Men begon met Danderyd-Stockholm over 130km. De Rus Valeri Likatchev  versloeg in een spurt met twee de Nederlander Fedor Den Hertog. Op 17” volgde nog een Rus Nikolai Gorelov. Plaats 4 op 19” was voor de Deen Jörgen Marcussen en kwam de eerste Zweed Lennart Fagerlund 1” later toe.

    Het criterium over 45km in Stockholm werd gewonnen door de Australiër Don Wilson voor onze landgenoot Theo Dockx, de Rus Andris Jakobsons, de Zweed Curt Söderlund en de Australiër John Trevorrow. De Rus Likatchev is de nieuwe leider.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    In Frankrijk waren er de criteriums van Soissons en Pleurtuit.

    Raymond Poulidor was na 55km de beste te Soissons voor Aimable Denhez en Claude Tollet.

    Te Pleurtuit was de zege voor Tourwinnaar Luis Ocana die na 112km in een spurt met twee Robert Bouloux versloeg. Op 20” werd Gérard Besnard derde.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Mariekerke duurde het tot de negende ronde vooraleer de eerste aanval kwam. Zeven renners konden zich loswerken maar onder druk van Pintens en Peelman werden de vluchters ingerekend. Even na half koers heeft Arthur Vande Vijver het geprobeerd, opnieuw Pintens nu met Peersman riepen hem tot de orde. Met nog vijf ronden voor de boeg zijn De Bal en Abbeloos uit de groep weggereden . De volgende ronde werden ook zij bij de lurven gevat. Toen iedereen begon te denken aan een massaspurt, lieten Vrijders, Lambrecht en De Bisschop het ganse peloton in de steek en hadden vlug 50” bonus. Op ongeveer 5km van de meet plaatste Herman Vrijders een demarrage en won met 20” voorsprong op Ronny De Bisschop en Emiel Lambrecht. Voor plaats 4 op 40” is Alfons De Bal sneller dan Marcel Omloop, Georges Pintens, Lucien Willekens, Jos Van Olmen, Louis Dierckx e.a.

    Bergen mocht zich verheugen in de aanwezigheid van de Italiaan Franco Bitossi die bij ons zich komt voorbereiden op de komende wedstrijden. Reeds van bij de start gingen, De Buysschere, Fontaine, Barras en Berckmans aan de haal. Na 100km wedstrijd ging een zestal op zoek naar de leiders die in de eerste van de 12 lokale rondjes werden bijgehaald door Bitossi en Thomas. De 4 leiders reden nog steeds met 1’35” voorsprong op de 8 achtervolgers. De voorsprong van de 4 leiders werd steeds maar kleiner, maar Fontaine, die zich sterk genoeg waande, ging er in de derde lokale ronde alleen vandoor. De drie anderen werden bijgehaald en begon Bitossi in de vijfde lokale ronde aan het slotoffensief. Franco Bitossi won met 10” voorsprong op Leon Thomas en 15” op Robert Fontaine. Van de overigen was voor plaats 4 op 1’ Georges Barras sneller dan Jean-Pierre Berckmans, Christian De Buysschere, Ghislain Van Landeghem, André Peirsman en Eddy Demedts. Op 1’10” werd Gérard Hendrickx 10e. Voor Aimé Delaere was er op 1’15” plaats 11 met in zij wiel Eric Wyckaert.

    Voor de 13e maal waren de renners van de partij in het criterium van Rijmenam. De renners met Verbeeck, Opdebeeck, Stevens en thuisrijder Deschoenmaecker, brachten in het eerste koersgedeelte ’n gesmaakt vertoon. Na 30 ronden, op het ogenblik dat Merckx (rugpijn) uit de wedstrijd verdween was voor de vluchters alles te herdoen. Echter niet voor lang, nu gingen Verstraeten en Huysmans voorop rijden, maar ingevolge kettingdefect moest Verstraeten zich laten afzakken, maar kon nog bij het peloton aanpikken. Vooraan kreeg Huysmans het gezelschap van Verbeeck, Van Schil, Stevens en Vanspringel. Deze vijf kregen nooit meer dan 20”, toen Maertens en Bruyère kwamen aansluiten hebben vooral Torres (Sp) en Scheers voor de hergroepering gezorgd. Men was toen al aan de 60e ronde en is Maertens opnieuw in de aanval gegaan en viel de beslissing. In één ronde reden Verstraeten en Verbeeck tot bij Freddy en namen de drie een voorsprong van 30”. In de spurt won Frans Verbeeck met 3 lengten voor Freddy Maertens en Eddy Verstraeten. Op 25” was Tony Gakens voor plaats 4 sneller dan, Willy Teirlinck, Rik Van Linden, Vic Van Schil, Joseph Bruyère, Luis Balague (Sp), Julien Stevens en werd Englebert Opdebeeck 19e.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen-buitenland

    .

    Bij de 41 renners aan de start te Arendonk bevonden zich heel wat Nederlanders en enkele Oost-Duitsers. Winnaar werd de Nederlander Jan Aling voor de Oost-Duitser Michael Schiffner. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoten, Marc Verbeeck en Roger De Beuckelaer. Plaats 5 ging naar Michael Milde (Ddr) voor René Van Gils, Wil Van Helvoirt (Ned), Frans Tilburgs, Sigfried Kramer (Ddr), Ortaire Goossens, Frans Van Beeck e.a.

    Ichtegem kreeg na 72km Marc Renier als winnaar voor Lieven Malfait en Eric Van Hoecke.

    Waarschoot kreeg 45 renners aan de start, zij moesten 70km afleggen. De Nederlander Wim de Waal kwam voor de 15e maal in België winnen en had ook al op 24/4 hier gewonnen. Ook plaats 2 ging naar een Nederlander Peter Gödde met in zijn spoor, Paul Lannoo, Ivan Van de Steene, Marc De Poorter, Romain Vercauter e.a.

    In de Sex-Dagars of Ronde van Zweden werd op de derde dag rit 2 verreden. Men liet de renners van Täby naar Jakobsberg rijden over een afstand van 131km. Na 2.53’51” won de Zweed Bernt Johansson voor twee Russen, Nikolai Gorelov en Valeri Likatchev. Plaats 4 was voor de Zweed Leif Hansson en werd de Rus Igor Moskalev 5e. Ritwinnaar Johansson is ook de nieuwe leider.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk werden 2 criteriums verreden.

    Cyrille Guimard won in La Ferté-Bernard waar de 84km werden afgehaspeld in 2.04’. Plaats 2&3 waren voor Régis Ovion en Gérard Besnard.

    Le Creuset mocht Bernard Thévenet als winnaar begroeten, die Joop Zoetemelk in een spurt met twee versloeg. Hier werden de 88,2km ook afgelegd in 2.04’. Op 4” werd Joël Millard derde.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx


    Voor het criterium van Londerzeel waren 31 renners uitgenodigd. Winnaar Eddy Merckx legde de 70km af in 1.48’. Verder volgden, Julien Stevens, Walter Planckaert, Jos Huysmans, Julien Van Lint, Ronald De Witte, de Spanjaard Pedro Torrès, Willy Teirlinck, Englebert Opdebeeck, Ludo Delcroix, Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Gerben Karstens (Ned) en Marcel Pauwels. Op 35” werd Adolf Huysmans 16e voor Tony Daelemans en Jean-Pierre Berckmans.

    Te Waasmunster hebben de 72 vertrekkers het omwille van de regen kalmpjes aan gedaan. Een ogenblik zag het er zelfs naar uit of de beslissende ontsnapping al van bij het begin van de wedstrijd gevallen was. Dat was toen Jackie Coene, de Australiër Dave Watson en Jacky De Laat waren ontsnapt, en er van uit de groep geen reactie kwam. Deze 3 hielden het 8 van de 15 ronden vol. Tijdens de 10e ronde ontsnapte Van Landeghem, een ronde later kwam Ronny Vande Vijver aansluiten. Rosiers ging op zoek naar de leiders wat even later ook Verplancke, Kerremans en De Geest deden. Enkel Rosiers kon bij de twee leiders aansluiten. Ronny Vande Vijver was tijdens de laatste kilometers nog sterk genoeg om van zijn 2 medevluchters weg te springen en met 20 meter voorsprong te winnen. Voor plaats 2 was Roger Rosiers sneller dan Ghislain Van Landeghem. Even later volgden Daniël Verplancke, Frans Kerremans en Wily De Geest. Voor plaats 7 was Richard Bukacki (Ned) sneller dan Robert De Guchtenaere, Willy Planckaert, Raymond Steegmans e.a.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Het jaarlijks avondcriterium te De Panne kreeg een vrij levendig verloop. Voornamelijk wegens de menigvuldige premies waaronder een superpremie over meerdere spurten die uiteindelijk gewonnen werd door Roger De Vlaeminck. Na heel wat schermutselingen waarbij Pollentier en Maertens waren betrokken kwam er half koers een ontsnapping met Merckx, Pollentier, Van Ackere, David en Sercu. Toen zij bijna 30” voorsprong hadden kwam Maertens aansluiten en zorgde even later Vanspringel voor de hergroepering. Vier ronden voor het einde sloeg Merckx toe en kon enkel Vantyghem mee, zij werden nog achterna gezet door Demeyer die evenwel geen aansluiting kon krijgen. In de spurt versloeg Eddy Merckx vrij vlot Noël Vatyghem en volgde Marc Demeyer 5” later. Voor plaats 4 was Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Dirk Baert, Vic Van Schil, Patrick Sercu, Frans Verbeeck, José Van Ackere, Freddy Maertens, Jos Huysmans, Michel Pollentier en werd de rest met daarbij Englebert Opdebeeck 14 gelijk geplaatst.

    Te Eine-Oudenaarde kwamen onder een plassende regen 67 renners aan de start. Van bij het begin ging een trio aan de haal, Vanconingsloo, Zelck en Scheers, mochten tot 30” uitlopen om onder druk van De Geest, Houbrechts en Van Malderghem opnieuw te worden gegrepen. Na 60km gingen, Louis Dierckx, Romain Maes, Bernard Bourguignon en Jean Swinnen, spoedig hadden zij 1’ voorsprong en nam de koers een definitieve wending. Negen renners zouden nog vooraan komen aansluiten. Een 300 meters voor de streep plaatste Bernard Bourguignon zijn jump en won met 5” voor Eddy Verstraeten, Ludo Van Stayen, Léon Thomas, Willy Abbeloos, Hervé Vermeeren, Romain Maes, Eddy Cael, Paul Aerts, Marcel Maes, Jean Swinnen, Lucien De Brauwere en Louis Dierckx.

    In Nederland won Cees Priem te Egmond-aan-Zee voor Cees Bal en Jan Van Katwijk.

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Fransman Michel Roques van de ploeg Sonolor blijkt in de 18e rit van de Ronde van Frankrijk, Braive-Puy-de-Dôme een niet toegestaan stimulerend middel te hebben gebruikt. Hij is bij de dopingcontrole positief bevonden. Zijn straf: terugzetting naar de laatste plaats in de rituitslag, een boete van 1.000 Zwitserse francs en een maand voorwaardelijke schorsing.

    Alle andere uitgevoerde controles waren negatief. Na de rit zondag moesten de eerste vijf van het eindklassement zich aan de controle onderwerpen.

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Te Boezinge legde Norbert Lesage de 110km af in 3uur. Hij had 5 meter voorsprong op Dirk Ongenae, Gery Bouttry, Eric Van Hoecke, Gilbert Eeckhout, Bertil Cael, Raf Coene, Ronny De Meyere en Freddy Vervaet. Op 20” was Noël Cool de snelste voor plaats 10.

    Te Evere moesten de renners 129km afleggen wat René Dillen deed in 3.15’. Verder bestond de top5 uit, Willy Sprangers, Willy Verschueren, Eddy Van Hoof en Paul Teugels

    Zijn negende zege behaalde Omer Meeus te Grand-Hallet waar hij na 107km, afgelegd in 2.53’ een voorsprong had van 10” op Bruno Jaremko, Freddy Libouton, Joseph Borguet, Bennie Ceulen (Ned), Tony Daenen, Frits Slüper (Ned) en Daniël Parmentier. Op 3’06” werd Jacques Mean 9e voor Jean-Luc Yansenne.

    Te Grotenberge stonden 75 Oost-Vlamingen aan de start voor de provinciale titel en de daaraan verbonden trui.

    Ongeveer de helft der deelnemers konden het hoge tempo niet volgen. Uit de resterende kopgroep kozen Romain Vercauter, Ghisleen De Clercq en Jean-Paul Spileers voor de aanval. De beslissing leek gevallen, maar een gesloten spoorweg overgang dreigde nog roet in het eten te gooien. De koerscommissarissen lieten de vluchters met dezelfde voorsprong richting finish vertrekken. Romain Vercauter veruit de snelste van de drie aarzelde om vroeg aan de spurt te beginnen. Ook de andere 2 vluchters lieten het tempo te veel zakken.

    Tot het onvermijdelijke gebeurde en het peloton in de spurt aansluiting kreeg. Op de hellende aankomststrook was enkel de aalvlugge Ivan Van de Steene in staat om de vluchters te grazen te nemen en liet hen dan ook verbauwereerd achter met plaatsen 2,3 en 4 in de uitslag tot gevolg!

    Dus nieuwe kampioen Ivan Van de Steene voor Romain Vercauter, Jean-Paul Spileers, Ghisleen De Clercq, Etienne Van Der Helst, Jackie De Clercq, Frans Assez, Raf De Clercq, Eric Van De Wiele en op 10 Martin De Clercq. Wat maakt dat er 4x De Clercq in de top10 staat.

    In Houthalen hebben de 50 ingeschreven renners welke 45 maal de verkleinde omloop van het Europa industriepark dienden af te leggen voor spektakel gezorgd. Aangezien elke ronde een premie van 500 frank te verdienen was, werd er van bij het begin aan een hoog tempo gereden. Verwachtte iedereen een massaspurt, dan wisten op amper 2 ronden van het einde toch nog 4 renners zich los te werken. Voor plaatselijke renner Roger Loysch werd het een derde seizoenszege. Jozef Swinnen werd 2e voor, Raymond Vanstraelen en André Verbraecken. Op 100 meter volgden, Jos Vandermeulen, Guy Duchamps, Staf Verboven, Rik Leysen, Albert Segers, Ward Pels, Antoon Agten en werden 15 renners gelijk geplaatst op stek 12.

    Te Peruwelz stonden 51 renners aan de start. De 130km werden door Eric Jacques afgelegd in 3.35’, in een spurt met twee moest Christian Moureau het onderspit delven. Voor de derde Christian Despierre over de streep kwam moest er 1’40’ gewacht worden. Op 3’20” was Christian Dubois voor plaats 4 sneller dan Eddy Vantieghem. Op 5’ volgde Serge Van Daele als 6e  voor Eric Rosseel, Marcel Houyetn Christian Lecluyse en maakt Luc Goessens de top 10 volledig.

    .
    Wim Schroyens

    Te Scherpenheuvel werd er voor internationale liefhebbers ingericht waar 86 renners op af kwamen, waaronder heel wat Nederlanders en 4 renners van Oost-Duitsland. Het werd een korte (96km) maar snelle wedstrijd waarin vluchters het moeilijk hadden om zich aan de leiding te handhaven. Er waren doorlopend pogingen, maar doorgaans droegen ze niet heel ver. Slechts in de voorlaatste van de 12 af te leggen ronden scheen het ernstiger te worden, toen men met 13 ging voorop rijden. Toch ook zij hielden het niet vol, toen de hergroepering scheen werkelijk te worden, zonderden 5 renners uit de kopgroep zich af. Wim Schroyens haalde het voor Michael Schiffner (Ddr), Alain Kaye, Adri (Jos) Schipper (Ned) en zijn landgenoot Mathieu Maessen. Op 15 meter werd Michael Milde (Ddr) vijfde voor thuisrijder Gommaar Van Calster, Gerrie Van Gerwen (Ned), Marcel Laurens e.a.

    Paul Wieland heeft in eigen land de 1e rit gewonnen in de Sex-Dagars of Ronde van Zweden. Hij legde de 129km tussen Farsta en Handen af in 3.02’13”. Zijn landgenoot Bernt Johansson werd 4” later 2e voor de Rus Valeri Likatchev en nog eens 2 Zweden, Leif Hansson en Sven Ake Nilsson. De ritwinnaar mag ook de leiderstrui aantrekken.

     

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Lambrechts-Woluwe - criterium

    .
     Luis Ocana & Eddy Merckx


    15.000 toeschouwers hebben Eddy Merckx het criterium van Sint-Stevens-Woluwe zien winnen. Eddy plaatste zijn demarrage in de 20e van de 50 af te leggen ronden, enkel zijn ploegmaat Joseph Bruyère was mee. Na 27 ronden kreeg Luis Ocana een lekke band, hij zou opnieuw aanzetten maar vijf ronden later definitief uit de wedstrijd verdwijnen. Ook zijn teammaats Mortensen en Catieu verlieten toen de wedstrijd. Even later was er een valpartij met Kindt, Sercu, Berckmans en de Spanjaard Torrès die de wedstrijd verliet. In de eindspurt plaatste Eddy Merckx zijn maat Joseph Bruyère op 4”. Op 1’ was voor plaats 3 Freddy Maertens sneller dan Frans Verbeeck, Jos Deschoenmaecker, Vic Van Schil en Herman Vanspringel. Als 8e op 1’35” bolde Martin Vanden Bossche over de meet. Van de “groep” was voor plaats 9 Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Julien Van Lint, Englebert Opdebeeck, Jos Huysmans, Frans Mintjens, Luis Balague (Sp), Giovanni Battaglin (It), Ludo Delcroix, Roger Kindt, Patrick Sercu en Roger De Vlaeminck.

    Bij de liefhebbers waar men met 55 aan de start stond diende er 51km gekoerst worden. Winnaar Jacques Martin klaarde de klus in 1.08’. Verder volgden, Rudy Rijpens, Benny Paulissen, Marc Meernhout, Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Alex Van Linden, Jos Vander Meulen, Pierre Sonnet, Paul Van Haudt, Antoine De Meyer, Jean-Marie Bonfond, Jean-Pierre Sterckx, Jean-Marie Fameree en op 15.Eddy Cap.

    25-07-2013 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Deinze kreeg voor zijn Grote Prijs 86 renners aan de start. Eerste onruststokers waren Demol en Debosscher, toen daarna 18 renners het hazenpad kozen heeft de groep hard moeten jagen om terug orde op zaken te zetten. De demarrage van Jimenez (Col) na 110km was de inleiding van de beslissende ontsnapping. Hij kreeg het gezelschap van Holst (Ned), Bitossi (It), een ongewone klant op Vlaamse wegen, Verreydt, Goossens, Maes, Omloop, Vrijders en Temmerman (die door pech vlug wegviel). Een kind dat de weg wilde overlopen was aanleiding van een val waarbij Goossens en Holst betrokken waren.

    Eerstgenoemde bleef gekwetst liggen terwijl de Nederlander na een bewonderenswaardige achtervolging terug aanpikte. Ook Verreydt na bandbreuk kon opnieuw vooraan aansluiten. Een eerste poging van Maes mislukte, op 5km van het einde ging hij een tweede maal en hield stand. Na winnaar Marcel Maes kwamen Herman Vrijders en Franco Bitossi als 2&3 toe. Even later was Marcel Omloop sneller dan Giovanni Jimenez (Col), Daan Holst (Ned) en Louis Verreydt (dit na een tweede lekke band). Voor plaats 8 op 5’10” kwam Roger Rosiers ook solo over de meet. Voor Jacky Coene was er op 5’30” plaats 9. Hervé Vermeeren als 10e volgde op 5’40”. Met 10renners op 6’20” werd er voor plaats 11 gespurt en daarvan was José De Cauwer de snelste.

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Acht van Chaam ontsnapte vier ronde van het einde Joop Zoetemelk en won met 50” voorsprong op Gerben Karstens. Hij had al een poging ondernomen, kort na de start samen met Pijnen en Hordijk, maar was het Luis Ocana die er voor zorgde dat alles opnieuw samen kwam. Op 1’42” werd Henk Benjamins derde voor Gérard Vianen, onze landgenoot Eddy Peelman, Mathijs De Koning en Wim Prinsen. Op 2’06” was voor plaats 8 Klaas Balk sneller dan Jan Krekels, Jan van Katwijk, Jan Serpenti en Ger Harings. Op plaats 13 werden 35 renners gelijk geplaatst met daarbij Luis Ocana die te deze avond te Woluwe moet starten.

    Bij de liefhebbers die 104 km moesten afleggen won Wim De Waal voor Bennie Groen en Aad Van Den Hoek.

    In het Baskenland werd de Prueba Villafranca de Ordizia een wedstrijd over 215km betwist, waar Santiago Lazcano na 5.46’48” wedstrijd met 1.01” voorsprong over de meet kwam. Voor plaats twee was Francisco Galdos sneller dan Vicente Lopez-Carril. Op 4’02” kwam Jesus Manzaneque als 4e toe. Met 6 op 4’27”werd er voor plaats 5 gespurt Miguel-Maria Lasa haalde het voor Gonzalo Aja, Juan Zurano, de Portugees Fernando Mendès, José-Luis Uribezubia en Lucien Aimar (Fr). Als 11e op 9’17” eindigde Ventura Diaz e.a. Deze wedstrijd werd voor het eerst betwist in 1922 en kreeg Francisco Sarasola als winnaar. Enkel in 1936 en 1937 is deze wedstrijd niet verreden. Tot op heden heeft nog geen enkele buitenlander er de zege kunnen behalen.

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebber s- binnen-en buitenland

    .
    André Coppers

    In Borchtlombeek legde Paul Wellens de 126km af in 3.04’. Plaats 2 was voor de Nederlander Adri Beusing en werd Franky Franssen derde.

    Vandaag en morgen wordt er gekoerst in Scherpenheuvel. Het werd nog maar eens een zege voor Willem Peeters die zijn aantal op 10 brengt. De dichtste ereplaatsen waren voor Benny Schepmans en André Coppers.

    Waarschoot kreeg na 108km Daniël Deschrooder als winnaar voor hem werd het een 7e overwinning. Op 2&3 eindigden, Walter Dingemans en Paul Clinckaert.

    De Ronde van Zweden ging te Stockholm van start met een proloog van 3,8km. Het was de Rus Nikolai Gorelov die won met een tijd van 4.36”6. Verder bestond de top5 uit, de Zweed Tord Filipsson, Fedor Den Hertog (Ned) en de Russen Igor Moskalev en Valeri Likatchev.

     

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    De tweede wedstrijd voor het kampioenschap op de weg, “criterium” te Karl-Marx-Stadt in Oost-Duitsland werd gewonnen door Bernd Fischer. Nu moest men 64km afleggen wat de winnaar deed in 1.43’35”. De winnaar van gisteren Dieter Gonschorek werd tweede voor Reinhard Langanke. In de eindstand heeft Dieter Gonschorek 58 punten, de tweede Wolfgang Lötzsch komt aan 35. Dan volgen Siegfried Kramer 35p., Bernd Fischer 33p. en op 5. Thomas Schneider 20 punten.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Branst een gehucht van Bornem kreeg na 120km Walter Dingemans als winnaar. Voor Walter was het zijn 4e seizoenszege, met hem stonden Jean-Marie Coenen en Leopold Verboven op het podium.

    Een derde overwinning behaalde Jackie De Clerck te Deinze, na 100km afgelegd in 2.16’ verwees hij Luc Leman en Willy Baert naar plaats 2&3.

    Flobecq liet de renners 104km afleggen. Arthur Vanden Neucker deed er 2.13’ over en versloeg in een spurt met weed Romain Vercauter. Op 10” volgde Raf Coene.

    Lichtervelde mocht 39 rugnummers uitdelen na 110km werd er met 12 voor de zege gespurt. De snelle Eddy Ronquetti won voor Eddy Van Haerens, Bertil Cael, Marc Renier, Eric Van Hoecke, Noël Pottier, Norbert Lesage, Gerry Boutry, Eric Serlet, Serge Van Daele, Marc Deseyne en Luc De Keyser. Op 25” was Gilbert Eeckhout de snelste voor plaats 13.

    In Zele namen 75 renners de start om 110km te koersen. Het was tevens een laatste test voor het PK van Oost-Vlaanderen dat 2 dagen later plaats heeft. De Nederlanders Peter Godde en Hendrik Gijsel pakten de 2 mooiste plaatsen door de 7 andere renners van de kopgroep achter zich te laten. Plaats 3 was voor Jean-Pierre Sterckx gevolgd door Hedwig Bloem, Frans Van Vlierberghe, Rudy Heyns en Arthur Rooms, Johan Embrechts en Van Leeuwen (Ned).

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    Het criterium Pen ar Rhun te Callac in Frankrijk is gewonnen door de Spanjaard Luis Ocana. Hij legde de 136km af in 3.17’. Op 5” werd de Fransman Charles Rouxel 2e voor zijn landgenoot Bernard Thévenet.

    De Nederlander Jos van Beers won in eigen land het criterium van Obbicht. Na 120km had hij 3” voorsprong en werden Cees Priem en Jo Vrancken 2&3.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert


    Maldegem-Kleit kreeg 32 renners aan de start om in 20 ronden 140km af te leggen. Reeds vroeg in de wedstrijd trokken Vanden Neste, Bracke en Ongenae ten strijde, spijtig voor laatstgenoemde kwam een bandbreuk als spelbreker optreden. Flory heeft nog vruchteloos geprobeerd om weer aansluiting te krijgen met zijn 2 kompanen. Tot de 13e ronde bleven de 2 vluchters voorop. Twee ronden voor het einde gingen Planckaert en De Brauwer aan de haal. Ondanks een uiterste poging van Verplancke en Lievens bleven de twee buiten schot. Een spurt is het echter niet geworden, een hondertal meters voor de streep richtte De Brauwer zich op. Voor Willy Planckaert werd het zijn zevende overwinning. Op 15meter werd Urbain De Brauwer tweede. De groepsspurt op 1’40” werd gewonnen door de Australiër Graham Gilmore voor Noël Vantyghem, Richard Bukacki (Ned), Robert De Guchtenaere, Tony Daelemans, Ronny Vande Vijver, Daniël Verplancke, Johan Demuynck e.a. Voor pechvogel Flory Ongenae was er plaats 25.

    Het criterium van Ronse waar met 52 werd gestart is na 122km gewonnen door Jos Huysmans die er 2.58’ over deed. Op 10” was Eddy Verstraten sneller dan Marc Demeyer, Eddy Merckx, Roger Swerts, Willy Teirlinck, Willy Van Malderghem, Eddy Cael, Freddy Maertens en sluit Rik Van Linden de top10 af.

    De inrichters te Sint-Kwintens-Lennik waren ontgoocheld over de opkomst van de renners. Zij hadden 50 prijzen voorzien en kwamen slechts 34 renners een rugnummer afhalen. Om de 145km vol te maken moesten de renners 18 maal de zeer moeilijke omloop afleggen met de beklimming van de Berkmansberg alsmede talrijke kasseien. Verschillende renners werden door mechanisch defect uitgeschakeld. Reeds in de 11e ronde was de toekomstige winnaar met een vijftal op stap gegaan, waarbij De Bal, Demets en Kindt kwamen aansluiten. In de 16e ronde reed Leon Thomas een tweede maal weg en won met 40” voorsprong. Plaats 2 was voor Bernard Bourguignon, die 5” voorsprong had op Alfons De Bal, Ludo Van Staeyen, Paul Aerts en Ludo Vander Linden. Plaats 7 op 1’45” was voor Roger Kindt gevolgd door Gustaaf Hermans, Eddy Demets en Ghislain Van Landeghem. Jean-Pierre Berckmans werd op 2’50” 11e, Julien Van Lint 12e op 3’ met in zijn spoor Arthur Vande Vijver die de laatste renner was die niet werd gedubbeld. Op 1 ronde kwamen in deze volgorde over de streep, Dolf Huysmans, Roger Jochmans, Roger Volckaert, Paul Laeremans, Gérard Hendrickx en Jean-Marie Ritserveldt.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Mooie opkomst van 62 deelnemers te Deinze. Streekrenner Pol Lannoo kon de wedstrijd naar zijn hand zetten. Hij ranselde de kopgroep van 6 uit mekaar en won met 15” voorsprong op Dirk Goeteyn en 20” op Jacky De Clerck, Marc De Poorter, Marc Van De Putte en Gerrit De Clercq. Op 35” won Assenedenaar Martin De Clercq de spurt van een achtervolgend groepje van 6 voor veteraan Karel Clerckx.

    Izegem kreeg na 100km Luc Demets als winnaar voor Norbert Dujardin en Luc Catry.

    Aalstenaar Hedwig Bloem behaalde zijn 3e overwinning te Nieuwerkerken, na 110km die hij heeft afgelegd in 2.38’ had hij15” voorsprong op Etienne Vander Helst en Etienne Vander Molen

    Sint-Maria-Lierde kreeg slechts 19 renners aan de start en mocht na 105km Marc Michiels de zegebloemen in ontvangst nemen. Hier waren plaats 2&3 voor Ferdi Vanden Haute en Edward Bogaert.

    Tielen kreeg na 110km Frans Roefs als winnaar die Marcel Pauwels en Leopold Verboven naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Houtem-Vilvoorde kreeg 51 renners aan de start, zij moesten slechts 96km afleggen. Dit deed de Nederlander Martinus Venix in 2.28’. Plaats 2 was voor Karel Van Den Broeck voor de Nederlander W Schuurhuizen, Guido Van Calster, Florent Vos e.a.

    Viversel-Zolder kreeg 73 renners aan de start. Onder een druilende regen kwam er in de eerste van de tien af te leggen ronden echter weinig vaart in de groep, die op enkele uitlopertjes na tot de 7e ronde samenbleef. Toen ging een drietal voorop rijden die echter in de 9e ronde opnieuw gegrepen werden. Met 58 werd er naar de meet gereden en toonde Geert Malfait zich de snelste voor Etienne De Beule, Guy Duchamps,de Duitser Rolf Wissfeld, Gustaaf Verboven, Gustaaf Put en werden vanaf plaats zeven 52 renners gelijk geplaatst.

    23-07-2013 om 07:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het criterium van Aalst waar 33 renners aan de start stonden is in een spurt met 4 gewonnen door Roger De Vlaeminck. Hij legde de 100km af in 2.10’. Walter Godefroot werd tweede voor Eddy Merckx en Englebert Opdebeeck. Op 30” was André Dierickx voor plaats 5 sneller dan Gerben Karstens (Ned), Frans Verbeeck, Jean-Pierre Berckmans, Theo Verschueren en Willy Teirlinck. Vanaf plaats 11 werden 19 renners gelijk geplaatst.

    Voor hun 23ste grote prijs kregen de inrichters te Westrozebeke juist geteld 23 renners aan de start. Reeds in de 1e van de 12 af te leggen ronden ging Delaere even voorop rijden. Na hem waren het Soenens, Verschaeve, Callens en Van Landeghem die hun kans waagden. Nadat Soenens zich opnieuw liet inlopen werden de andere drie ook bij de lurven gevat. Even later ging Soenens een tweede maal op pad nu in het gezelschap van Christiaens, die zich iets later opnieuw liet inlopen. Soenens nam tot 1’ bonus maar werd de laatste ronde met een volledig peloton aan gevat. Onmiddellijk gingen Verschaeve, De Groote en Cael tot de aanval over en was het vooral Baert die aan de kop van de groep sleurde. In de flink hellende rechte baan naar de meet weerstonden alleen Cael en De Groote. Eddy Cael won met 10” vorsprong op Rudy De Groote. Op 18” werd Daniël Vanryckeghem 3e voor Daniël Verplancke en Roger Verschaeve. Als 6e volgde Dirk Baert op 22” en was voor plaats 7 op 25” Noël Vantyghem de snelste van een lang uitgerekt peloton.

    Zwijnaarde kreeg 74 renners aan de start, hieruit reden vlak na de start drie renners weg en werden vijf ronden later bijgebeend. Veertig kilometer voor de finish was het Hooyberghs die ging, nam vlug 100 meter en kwam een ronde later met 20” bonus door. De laatste ronde werd aangevangen met een bonus van 30” en gesteund door zijn ploegmaats won hij met 40” voorsprong op drie Nederlanders, Richard Bukacki, Bas Hordijk en Gert Harings. Plaats 5 was voor Robert De Guchtenaere voor Eddy Peelman, Jos Schoeters, Noël Van Clooster, Romain Maes en maakt Lucien Zelck de top10 vol.

    23-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland worden vandaag en morgen te Karl-Marx-Stadt het kampioenschap op de weg, “criterium” verreden. Dieter Gonschorek won na 56km die hij heeft afgelegd in 1.31’15”. Plaats 2&3 waren voor Siegfried Kramer en Wolfgang Lötzsch.

     

    23-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    De laatste dag van de Tour bestond uit een tijdrit en een rit in lijn.

    In de tijdrit heeft Tourwinnaar Ocana de 16km afgelegd in 20’57” wat 25” sneller is dan de Franse kampioen Bernard Thévenet. Derde man op het podium was Joop Zoetemelk (Ned) die op 41” volgde. De Portugees Joaquim Agostinho die 4e eindigde op 50” reed op 800 meter van de streep lek en kwam op een leeggelopen tube over de meet. Het nemen van een andere fiets zou hem zeker 10” gekost hebben. Onze landgenoot Lucien Van Impe werd vijfde op 53”. Ook Herman Vanspringel kon zich in de top 10 plaatsen, op 1’06” werd hij achtste.

    .
    Bernard Thévenet verrast iedereen

    Om 14.15’ zijn de 87 overgebleven renners te Versailles van start gegaan om na 89km te Vincennes de Ronde te beëindigen. Het peloton bleef volledig samen tot aan de helling van Senlisse (4e cat.) na 21km. Het was de Spanjaard Esperanza die eerst over de top kwam. Op 10km van het einde ondernamen Van Vlierberghe en Grelin (Fr) een vruchteloze poging. Ook Riotte (Fr), Dewitte en de Nederlander vander Leeuw hebben even voorop mogen rijden. Op de helling van Val d’Osne, 2 km van de wielerbaan sprong Thévenet weg, samen met Riotte. Dit duo nam 100 meter, maar de groep naderde gevaarlijk dicht en bij het binnenrijden werden de twee leiders ingerekend. Bernard Thévenet bleef echter doorspurten en slaagde Walter Godefroot er niet in voorbij de Franse kampioen te snellen. De Nederlander Jan Krekels werd 3e voor de Fransen Jacques Esclassan, Régis Ovion, Charles Rouxel, Daniël Ducreux, de Nederlander Gérard Vianen, Lucien Aimar (Fr) en sluit de Duitser Alfred Gaida de top10 af.
    .
    Thévenet-Ocana-Vanspringel


    In het eindklassement heeft Luis Ocana (Sp) 15’51” voorsprong op Bernard Thévenet (Fr), dan volgt José-Manuel Fuente op 17’15”, Joop Zoetemelk op 26’22”, Lucien Van Impe op 30’20”, Herman Vanspringel op 32’01”, Michel Périn (Fr) op 33’02”, Joaquim Agostinho (Por) op 35’51”, Vicente Lopez-Carril (Sp) op 36’18” en als 10e Régis Ovion (FR) op 36’59”. De laatste in de stand de Fransman Jacques Hochart heeft 4.51’09” langer in het zadel gezeten dan Ocana.

    De groene trui brengt Herman Vanspringel mee naar België met zijn 187punten heeft hij er 9 meer dan Joop Zoetemelk (Ned). De bergprijs is voor de Spanjaard Pedro Torres met 225punten, Bic is de beste ploeg, Zoetemelk wint de combiné, Marc Demeyer de knelpunten en krijgt Ocana ook de prijs van de strijdlust.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Peelman

    Onder stortregen namen 79 renners de start voor het PK van Brabant te Merchtem waar zij 168km of 14 ronden moesten afleggen. De man die desondanks het vuur aan de lont stak was Willy Abbeloos. Pas in de 4e ronde kwam de reactie los en kwamen 9 renners, waarbij Merckx en 2 ploegmaten hem bijbenen, en volgde groep op 30”. Enkel Van Schil en Demuynck zouden nog komen aansluiten. Op 25km van het einde bij de beklimming van de Bosbeekberg waagde Berckmans zijn kans werd echter door Van Schil gecounterd. Dan probeerde Demuynck en ging Bruyère hem terughalen. Bij de laatste beklimming van de Bosbeekberg ging Eddy zelf en kon enkel Johan Van Katwijk mee. In de eindspurt lapte Eddy (die Brabants kampioen werd) de Nederlander 4 lengten aan zijn broek. Op 3 eindigde Vic Van Schil voor Marcel Omloop en Jean-Pierre Berckmans. Voor plaats 6 op 1’ was Roger Kindt de snelste voor Joseph Bruyère, Julien Stevens, Jos Huysmans, Johan Demuynck, Willy Abbeloos en Arthur Vande Vijver. Op 7’ mocht Ernie Wielandt plaats 13 innemen.

    Ook te Wuustwezel werd er in de regen gekoerst, reed men soms zelfs in een volslagen duisternis, en kregen de renners donder, bliksem en zelfs hagelbuien over zich heen. Na een poging van Leman en De Buysschere die op premiejacht ging heeft de Nederlander Prinsen een solo van ruim 50km gemaakt. De beslissing viel op ongeveer 10km van het einde, een doorweekte Peelman trok er alleen op uit. Eddy won met 20” voorsprong. Een 20tal renners mochten voor plaats 2 spurten, Georges Claes leidde, maar leed, op 30meters van de meet stuurbreuk. De Limburger capituleerde over zijn fiets, sleurde Rik Van Linden mee, Swerts plofte er als 3e overheen en schoof een 10tal meters verder over de straat, met het gevolg dat de ganse bende tegen de vlakte ging. Slechts enkele achterblijvers konden zich nog doorheen het kluwen van gevallen renners werken. En werd alzo Jos Van Beers (Ned) 2e voor Lucien Willekens, Jos Vander Vleuten (Ned), Ludo Delcroix, Eric Leman, Wim Schepers (Ned), Gustaaf Van Gossum en Cees van der Meijden (Ned). Dan kwamen de gevallen renners, op 10 Rik Van Linden, 11. Roger Swerts en werd Georges Claes nog 19e.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Groot-Brittannië won te Felixstowe Dave Lloyd een wedstrijd over 64km waarvoor hij 1.31’32” nodig had. Voor plaats 2 op 4” was Reg Smith sneller dan Keith Lambert.

    Te Zambana (Italië) gelegen in de provincie Trente was na 114km Marino Basso sneller dan Felice Gimondi en werd Claudio Michelotto derde.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willem Peeters


    Emines kreeg 66 renners aan de start waar Bernard Tilmant na 105km afgelegd in 2’40” zijn medevluchter René Stardiot versloeg. Op 30” werd Louis Van Rompaey derde voor ? Stenico. Op 45” werd Francis Deminne 4e.

    Te Essen won Flory Van Hooydonck na 100km voor Walter Dingemans en Gery Verlinden.

    Zijn 3e zege in 4 dagen behaalde Daniël Deschrooder te Ettelgem waar hij na 105km Eddy Caeckaert en Bertil Cael naar plaats 2&3 verwees.

    Gelmen kreeg 75 renners aan de start waar het slechte weder en de Gelmenberg die 7maal diende beklommen te worden er voor zorgde dat de allersterksten naar voor kwamen. In de 1e ronde reed Lindekens al weg, kreeg de volgende ronde Louwet als gezelschap zij hielden het 4 ronden vol. Bij het ingaan van de laatste ronde wipten Benny Paulissen, Gustaaf Verboven en Leonard Engelen weg en kwamen in deze volgorde over de streep. Romain Bellis werd op 30” vierde voor Jean Maris. Met zes werd er voor plaats 6 gespurt, Leo Van Thielen haalde het voor Gaston Louwet, Marcel Van Leemput, Valère Reekmans, Jos Arnols en Hubert Janssens. Ook René Wuyckens uit Kessel-Lo was aan de start en werd 14e op 2’.

    Willem Peeters stond aan de start te Herne-Kokejane en dat hebben zijn 41 tegenstrevers ondervonden. Het werd zijn negende overwinning. Voor plaats 2 was op 2’45” Eddy Cools sneller dan Roland Hellebaut, Jos Vandermeulen, Maurice De Neef, Benoni Michiels e.a.

    Ook Christian Despierre zit met zijn zege te Hollain aan 9 overwinningen. Hij moest het opnemen tegen slechts 22 tegenstrevers, waarvan Albert Delrue het in een spurt met 2 werd overwonnen. Roland Callewaert volgde op 10” en was voor plaats 3 sneller dan, Raf Coene, Abel Holvoet, Eric Rosseel en Marc Deseyne. Voor Eddy Vantieghem op 2’40” was er plaats acht. Op 2’50” werd Claude Coppieters 9e voor Christian Lecluyse.

    Hombourg kreeg na 99km Pierre Sonnet als winnaar voor Guy Minsart en Jean- Pierre Dartet.

    Jamoigne kreeg de Nederlander Cees Heine als winnaar voor Alex Prophète en Rik Van Horenbeke

    Maarke-Kerkem kreeg voor deze lastige wedstrijd 49 dapperen aan de start. Romain Vercauter uit Assenede toonde hier dat hij meer kan dan spurten alleen. Met Geert De Cock die 2e zou eindigen verschalkte hij 11 anderen met wie hij in de beslissende ontsnapping zat. De spurt voor de 3e plaats ging naar Frans Assez voor Roger Van De Walle, Martin De Clercq, Jean-Pierre Baert, Willy Van De Moortel, Alex Claeys, Antoine De Meyer, Julien De Waele, Antoine Bogaert, Hugo Reyckaert en Marc Stofferis.

    Te Oedelem kwam de Nederlander Toine Van Den Bunder de Belgen nog eens aftroeven. Plaats 2&3 waren voor Carlos Cuylle en Eddy Ronquetti.

    Viane kreeg 36 renners aan de start. Na 108 km behaalde André Verbraeken zijn eerste zege van dit seizoen. Hij liet enkele kleppers achter zich in deze volgorde. Edmond Verbruggen, Franky De Gendt, Leo Huysmans, Lieven Malfait, Jean-Paul Spileers, Benny Schepmans, René Dillen, Eric Van De Wielel e.a.

    Ook Waasmunster kreeg een winnaar uit Assenede, Ivan Van de Steene mocht er zijn 4e zegepalm in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Aimé Van Avermaet en Arthur Rooms.

    Zandvliet kreeg Frans Tilburgs na 105km als winnaar. Op 10” werd Victor De Valckeneer 2e voor Herman Van Gansen.

    In Zemst behaalde Jean-Pierre Sterckx zijn tweede seizoenszege voor Paul Teugels en de Nederlander Hendrik Bakker.

    In de Ronde van Luik werd de laatste rit Welkenraedt-Rotheux over een afstand van 129km gewonnen door Rudy Brusselmans die 1’10” voorsprong had op Leo Coeck. Op 1’13” werd Raymond Vanstraelen 3e voor Albert Segers en de Nederlander Bennie Ceulen.

    In de eindstand heeft Alain Kaye 7” voorsprong op Eddy Van Hoof, 15” op Jos Gijsemans, 34” op Tony Daenen, 36” op de Nederlander Bennie Ceulen, 1’33” op Leo Coeck, 1’41” op Rudy Brusselmans, 2’03” op Raymond Vanstraelen, 2’06” op André Coppers en is met René Vranken op 3’31” de top10 volledig.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Eindwinnaar Gianbattista Baronchelli


    De laatste rit in de Ronde van de Toekomst is men ook aan de laatste rit toe. De overgebleven renners reden van Versailles naar Parijs en moesten slechts 89km afleggen. Deze rit werd nog gekenmerkt door talrijke schermutselingen met groene trui Martinez, Duchemin en Parsani. Na 43km kwam er een aanval met Knetemann en 5 anderen, zij werden op 20km van het einde ingelopen. In het zicht van Parijs reed een 5tal weg dat voor de zege mocht spurten. De Luxemburger Erny Kirchen haalde het voor de Zwitser Werner Fretz, Gaetano Baronchelli (It), Gianpaolo Flamini en Luis Diaz (Col).

    In de eindstand heeft de Italiaan Gianbattista Baronchelli 4’58” voorsprong op de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer, 5’46” op Bernard Bourreau (Fr), 6’56” op de Zwitser Iwan Schmid en is plaats 5 voor de Fransman Philippe Bodier. Zwitserland was de beste ploeg. De Spanjaard Enrique Martinez werd winnaar op punten, zijn landgenoot Julian Andiano won de bergprijs en was de Zwitser Iwan Schmid de beste in de combiné.

     

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wim de Waal


    In de Ronde van de Toekomst werd de voorlaatste rit Orléans-Versailles verreden over een afstand van 141km. Een eerste ontsnapping kwam tot stand onmiddellijk na de start met de Duitser Johann Ruch en de Nederlander Wim de Waal. Zij kwamen met 1’50” voorsprong voorbij aan het knelpunt te St.-Germain le Grand. Op de helling van Dourdan kwam de Nederlander als eerste door, maar was hun winst tot 35” gedaald en werden even later ingelopen. Na 120km gingen Gutierrez (Fr) en de Spanjaard Vallori in de aanval. Zij kregen nog het gezelschap van Didier (Lux), Gaetano Baronchelli (It) en Wil van Helvoirt (Ned). In de spurt won Antoine Gutierrez voor Wil van Helvoirt, Antonio Vallori, Lucien Didier en Gaetano Barochelli wiens broer Gianbattista leider blijft.

    In Nederland werd in Vlaardingen het officieus kampioenschap van de sponsors betwist. Na 125km wedstrijd won Herman Snoeijink voor Albert Hulzebosch, Jan Aling, Fedor Den Hertog en werd Alfons van Katwijk 5e. De ploeg Jan van Erp-Hutchinson werd 1e met 76punten. Ketting-Didam als 2e had 76punten en de 3e Caballero had 69punten.

     

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jan Nijhoff

    Anderlus kreeg na 90km wedstrijd Christian Dubois als winnaar die in een spurt met twee Francis Deminne versloeg. Op 25” werd J.P. Schelfhout derde.

    Aubel kreeg met Jan Nijhoff een Nederlandse winnaar en werd Henk Poppe nog een Nederlander 2e plaats 3 was voor Pierre Sonnet.

    Hérinnes mocht de zegebloemen aan Christian Moreau geven die 30” voorsprong had op J.P. Clochet en volgde Jean-Pierre Baert op 1’50”.

    Van de 61 renners aan de start in Hever hebben er 6 voor de zege gespurt. Jacobus Van Dijck (Ned) haalde het met 1 lengte van zijn landgenoot Theo Joore, Frans Van Vlierberghe, Gust Van Looy, Petrus van Leeuwen (Ned) en André Adriaenssens.

    Nog een Nederlandse zege te Hoboken waar 59 renners de start namen.Na 107km had Bas Lamoen 10” voorsprong op Victor De Valckeneer. Walter Dingemans als 3e volgde op 30”.

    Hulshout kreeg 35 renners aan de start. Na 145km was Jos Jacobs met zeven 2 lengten sneller dan Hugo Thijs, Marcel Peeters, André Delcroix, Ludo Bruylandts, Alfons Van Camp en Frans Tilburgs. Als 8e eindigde Theo Dockx met 1’20” achterstand.

    Lichtervelde kreeg Marc Van De Putte als winnaar het werd zijn 4e seizoenszege. Na Ghisleen De Clercq die het in de spurt had moeten afleggen werd op 50” Eddy Van Haerens 3e.

    Te Linter behaalde Jean-Marie Coenen zijn 9e zege. Na hem volgden, Guido Van Calster, Marcel Pauwels, Romain Bellis, Florent Vos e.a.

    De Nederlander Toine Van Den Bunderkwam te Maldegem de Belgen nog eens afdrogen. Eddy Cackaert als 2e volgde op 50” en had Guido Paridaen nog een Nederlander als 3e reeds 1’10” achterstand.

    In Opwijk waar 72 renners de start namen werd Etienne Vander Helst winnaar voor Rudy Heyns. Op plaats 3 eindigden Jos Vander Meulen, Raf Constant en Roger Vanden Eede gelijk.

    Te Rapertingen liet Gaston Louwet in het zicht van de eindstreep zijn 6 medevluchters in de steek. Op 10” werd Geert Malfait 2e voor Benny Paulissen, Staf Verboven, Mark Verbeeck, Jacky Frijns en Raymond Nelissen. Op 1’15” volgde Etienne De Beule als 8e.

    Sint-Pieters-Leeuw kreeg na 102km Henri Vandenbrande als winnaar voor Karel Vandenbroeck en Edmond Denorme.

    Tollembeek kreeg Jean Lauwereyns na 110km als winnaar voor Roger Beelaert en Rudy Pevenage.

    Te Waregem-Nieuwenhoven waar 33 renners aan de start stonden behaalde Daniel Deschrooder zijn 5e zege. In een spurt met 8 versloeg hij, Florent Deleersnijder, Luc Demets, Marc Depoorter, Eddy Depoorter, Marcel Vandenbossche, Godfried Verhulst en Eddy Vantieghem.

    Te Wuustwezel werd een ploegentijdrit over 97km verreden. De DDR won in een tijd van 2.7’52” wat een gemiddelde is van 45km.657meter. Hiervoor zorgden, Horst Tischoff, Joachim Vogel, Detlev Kletzin en Karl-Dietrich Diers. België B legde verrassend beslag op plaats twee wel op 5’26”. De ploeg bestond uit, Paul Lannoo, Rudi Rijpens, Roger De Beuckelaer en Georges Bortels. Plaats 3 was voor de Zwitsers op 5’43” en werd België A 4e op 7’49”. Deze ploeg bestond uit Willy Govaerts, Jacques Martin, Alex Van Linden en Marc Meernhout. Nederland werd 6e op 11’18” waar Fedor den Hertog verstek gaf en zijn plaats werd ingenomen door Jan van Lith.

    In de Ronde van Luik werden 2 ritten afgewerkt. Men begon te Soumagne met een tijdrit over 13,2km. Joseph Borguet haalde het met een tijd van 18’26’2. Plaats 2 op 11” was voor Jacques Main en volgde Alain Kaye als 3e op 24”. Op 4 met 27” achterstand eindigde Roger Loysch die 4” voorbleef op Eddy Van Hoof.

    Soumagne-Welckenraedt over een afstand van 102km werd gewonnen door Eddy Van Hoof voor Alain Kaye. Op 5” volgde, Raymond Vanstraelen, Rudy Brusselmans en werd de Nederlander Bennie Ceulen 5e. Er is met Alain Kaye ook een nieuwe leider.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Italië won Italo Zilioli een wedstrijd van 216km te Montelupo met 55” voorsprong. Verder bestond de top 10 uit, Franco Bitossi, Wilmo Francioni, Gianni Motta, Wladimiro Panizza, Fabrizio Fabbri, Adr Passuello, Giancarlo Polidori, Enrico Paolini en Roberto Poggiali, allen Italianen.

    Cyrille Guimard won te Auxerre een criterium van 90km in 2.16’. Op 10” volgde Claude Aiguesparses en werd op 15” Jean-Jacques Fussien derde.

    Voor onze landgenoten Frans Kerremans en Willy De Bosschere was er plaats 1&2 in het Zwitserse Murten. Hier werd de 85km afgelegd in 2.07’32”. Verder bestond de top 5 uit de Zwitsers, Louis Pfenninger, René Savary en Albert Zweifel.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnnenland

    .
    Frans Verbeeck


    Voor het 75.000 fr. prijzengeld kreeg Dentergem maar weinig bekende namen. De wedstrijd zelf kreeg een aantrekkelijk beeld, vooral door vele ontsnappingspogingen waarbij Cael, De Buysschere, Verplancke, Jimenez (Col), Van Leeuwen (Ned), De Boever en Coene zich onderscheidden. Niets van dit alles bracht wat op. Tot Van Ackere zich kon loswerken eerst de hulp kreeg van De Bal, Van Looy, Wyckaert, De Guchtenaere, Maes en Bal (Ned). Hieruit reed een paar kilometers voor de streep Van Looy weg. De Bal reageerde maar geraakte niet tot in Frans zijn wiel. Frans Van Looy met 10 meter voorsprong op Alfons De Bal zijn 2e wedstrijd. Op 20 meter volgden, Willy Van Malderghem, Cees Bal (Ned), Eric Wyckaert, Robert De Guchtenaere, Marcel Maes en José Van Ackere. Plaats 9 op 1’10” was voor Jaak De Boever. Voor plaats 10 op 1’15” was José De Cauwer de snelste voor Giovanni Jimenez (Col) e.a.

    De 79 renners die aan de start kwamen in Diest moesten eerst een grote ronde van 112km afleggen en daarna 15 plaatselijke rondjes. Reeds vroeg in de wedstrijd was het Van Gossum die ten aanval trok waardoor er een kopgroep ontstond van 40 renners die niet meer werden bijgehaald. In de derde van de 15 af te leggen ronden gebeurde de tweede, beslissende splitsing. Zeven renners konden zich loswerken waaruit Frans Verbeeck in de voorlaatste ronde wegreed. Frans won met 24” voorsprong op Raf Hooyberghs en Ludo Vander Linden. Op 1’32” volgden, Louis Verreydt, Jos Spruyt, Paul Aerts en Gustaaf Hermans. Als 8e op 4’27” kwam Roger Rosiers over de meet. Gustaaf Van Gossum aanstoker van de beslissende ontsnapping werd 9e op 5’17” voor Bernard Bourguignon, Herman Vrijders, Gerry Catteeuw en Martin Vanden Bossche. Raymond Steegmans als 14e volgde op 8’36” en werd Englebert Opdebeeck 21e.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Het ging er rustig aan toe

    Op de voorlaatste dag reden de 87 die nog in koers waren, van Bourges naar Versailles over een afstand van 233,5km en dienden zij nog 3 colletjes te overwinnen. Zowel op de Dourdan (4e cat.) als de Saint Rémy (4e cat.) kwam de leider in het bergklassement Torrés als eerste door. Op de Chateaufort (4e cat.) moest Torrés de eer laten aan onze landgenoot Marc Demeyer. Met 79 werd er voor de zege gespurt. Grote pechvogel was Walter Godefroot die moest spurten op een leegloper. Reeds van zeer ver begon Jacques Esclassan aan de spurt, viel stil en zou slechts 5e eindigen. Het was de Brit Barry Hoban die zijn tweede ritzege behaalde voor de Fransen, Jacky Mourioux en Daniël Ducreux. Dan volgde Jan Krekels (Ned), Jacques Esclassan (Fr), Gérard Vianen (Ned), Albert Van Vlierberghe, de onfortuinlijke Walter Godefroot, Gérard Besnard (Fr) en maakt Regis Délépine (Fr) de top10 volledig. Het geel blijft voor Ocana en het groen bij Vanspringel.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Luis Ocana aan de zuurstof


    Vandaag reden de renners van Brive naar de top van de Puy-de-Dôme over een afstand van 216,5km. Op de Sauvagnat (4e cat.) kwam de Spanjaard Pedro Torres als eerste door. De Nederlander Joop Zoetemelk en de Spanjaard José-Manuel Fuente werden 2&3. Ook op de Gardes (4e cat.) was plaats 1 voor de Spanjaard Torres, nu voor zijn landgenoten J.M.Fuente en Antonio Martos. Op de Puy-de-Dôme heeft Luis Ocana op het einde zich nog bijzonder schrap moeten zetten tegen een sterk terugkerende Lucien Van Impe. Onze landgenoot verklaarde na de aankomst dat hij een fout maakte door te lang bij Fuente te blijven. En ging hij verder ik ben ook gehinderd door de tientallen motards die mij voor de wielen reden. Lucien was er ook zeker van dat hij in de spurt het zou gehaald hebben van Luis die nu 4” eerder over de meet was gereden. Bernard Thévenet (Fr) werd op 20” derde. Verder in de top10: 4.José-Manuel Fuente (Sp) 34”, 5.

    Joop Zoetemelk (Ned) 53”, 6.Raymond Delisle (Fr) 54”, 7. Joaquim Aghostino (Por) 55”, 8. Francisco Galdos (Sp) 1’02”, 9. Pedro Torres (Sp) 1’19” en 10. Régis Ovion (Fr) 1’22”. Met zijn 12e plaats werd groene truidrager Herman Vanspringel 1’48” eerste landgenoot voor Tony Houbrechts die 13e werd. Twee dagen voor het einde heeft Ocana 15’41” voorsprong op Bernard Thévenet.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    In Temse werd er na 110km met twee gespurt, John Vanderveken haalde het van de Brit Richard Vaughan. Op 1’10” werd Leo Huysmans 3e.

    De 7e proef van de West-Vlaamse Trofee kende zijn verloop over 140km. De 35 deelnemers kwamen in stukken en brokken over de meet. Winst was er voor Raf Coene die 40” voorsprong had op: 2.Marc Renier, 3.Noël Pottier,4.Luc Leman, 5.Marc Deseyne en 6. Etienne Van Braekel.

    In de Ronde van Luik werd rit 2 verreden tussen Soheit-Tinlot en Soumagne over een afstand van 124km. De leider Jos Gijsemans was ook nu de snelste. Op 2 eindigde André Coppers en bestond de top 5 verder uit, Raymond Vastraelen, Roger Loysch en de Nederlander Bennie Ceulen.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .


    Met Egletons - Clermont-Ferrand is men in de Ronde van de Toekomst aan rit 10. De Zwitser Robert Thalmann legde de 141km af in 3.37’03”. Hij had 48” voorsprong op de Italiaan Gianpaolo Flamini. Voor plaats 3 op 1’19” haalde de Luxemburger Lucien Didier het van de Spanjaard Antonio Vallori. Nog een Spanjaard Julian Andiano werd 5e op 2’42”. De Italiaan Baronchelli blijft leider.

    De Ronde van Polen werd afgesloten met een tijdrit van 32km verreden tussen Pleszew en Kalisz. De Pool Tadeusz Mytnik deed er 43,20” over. Zijn landgenoot en eindwinnaar Lucjan Lis eindigde tweede op 17”. Ook plaats 3 t/m 6 werden door Polen bezet. Ryszard Szurkowski op 26”, Karmel op 31”,Janusz Kowalski 37” en Florian Andrzejewski 42”. De Oost-Duitser Dieter Gonschorek als 7e volgde op 50”. Dan maakten 3 polen de top10 volledig, 8.Stanislaw Szozda 51”, 9.Jozef Kaczmarek z.t. en 10.Tadeusz Ochot op 52”. In de eindstand werd Ryszard Szurkowski 2e op 1’19” gevolgd door 4 landgenoten, 3.Tadeusz Mytnik 3’21”, 4.Stanislaw Szozda 5’48”, 5.Jozef Kaczmarek 6’05” en 6.Wojciech Matusiak op 6’38”. De Oost-Duitser Siegrfried Kramer als 7e volgde op 7’47”. De Pool Lech Kluj op 8 had 8’43” achterstand. Negende werd de Oost-Duitser Michael Milde op 9’33” en op 10. De Cubaan Carlos Cardet hij had 10’34” achterstand. De puntentrui was voor de Pool Ryszard Szurkowski en de beste jongere was de Oost-Duitser Siegfried Kramer.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Claude Collet

    Nog 88 renners werden met bussen van Bordeaux naar de start in Sainte-Foy-la-Grande gevoerd om na 248km te eindigen in Brive-la-Gaillarde,welke de langste rit is in deze ronde. Onderweg moest men 2 colletjes beklimmen. Na het 1e knelpunt gewonnen door Hoban voor Teirlinck en Demeyer kwamen zij ook in deze volgorde voorbij het tweede. Aan km 50 ging de voorlaatste in de rangschikking de Fransman Jacques Hochart ten aanval en was 55km later zijn liedje uitgezongen. Enkele kilometers voorbij de bevoorrading kreeg men de Souillac (4e cat.) waar Torres voor Van Impe doorkwam. Na de afdaling gingen Mendes en Tollet ten aanval en kregen Berland als waakhond voor Ocana mee Na 187km kwam men voor de eerste keer in de aankomststad waar nog een grote ronde van 60km moest worden afgelegd en hadden de 3 leiders 1’ voorsprong. Op 50km van het einde had het drietal 1’55”, welke na 215km al tot 4’30” was opgelopen. Op de Col de Voutezac kwam Mendes als eerste door. De 3 mochten met 4’27” voorsprong spurten voor de zege. Claude Tollet (Fr) haalde het voor zijn landgenoot Roland Berland en Fernando Mendes (Por). De Brit Barry Hoban was de snelste voor stek 4. Verder in de top10. Régis Delpine (Fr), Jacky Mourioux (Fr), onze landgenoten, Walter Godefroot en Marc Demeyer. Dan volgden nog Jan Krekels (Ned) en groene trui Herman Vanspringel. Staf Van Roosbroeck als laatste volgde op 10’13”. Luis Ocana blijft leider.

    19-07-2013 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 88 werd er gestart te Mechelen waar de renners een bochtenrijk parcours onder de wielen kregen. Reeds in de 1e ronde ging Van Gossum op premiejacht en kreeg in de 3e ronde het gezelschap van Hooyberghs, de Nederlanders Duyndam, van Pol (Ned,) De Bal en Deschoenmaecker. Zij werden bijgehaald door een groepje van 17, waarna nog elf vooraan kwamen aansluiten. Wie hier niet bij was mocht het vergeten. Op 1 ronde van het einde bracht Van Staeyen de beslissende ontsnapping op gang en kreeg nog 8 anderen mee. Deschoenmaecker deed in de laatste ronde nog een poging maar Gakens ging hem terughalen. Van de 9 was het Tony Gakens die won voor zijn ploegmaat Alfons De Bal, Gerben Karstens (Ned), Ludo Vander Linden, Raf Hooyberghs, Englebert Opdebeeck, Jo van Pol, Roger Swerts en Ludo Van Staeyen.

    Door de gladde wegen hadden te Sint-Laureins halfkoers verschillende van de 62 gestarte renners de wedstrijd reeds verlaten. Zestien renners reden toen aan de leiding waaruit er 9 wegreden, waarvan Leman door bandbreuk werd uitgeschakeld. Freddy Maertens liet zijn gezellen achter om met 50” voorsprong te winnen voor Johan Demuynck. Op 1’10” werd Robert De Guchtenaere derde voor Julien Stevens, Daniël Verplancke, Jan Serpenti (Ned), Daniël Pauwels en Marc Lievens. Op 8’ werd André Dierickx 9e voor Christian Callens, Pol Vanden Neste, Kees Koeken (Ned) en Flory Ongenae. Pechvogel Eric Leman werd 14e op 17’.

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willy Vandenbroeck-Ludo De Bruyne - Ward Mariën - Antwerpen '57

    Een tweede zege was er voor Gentenaar Jacky De Clercq die in Destelbergen na 51km wedstrijd 10” voorsprong had op Eddy Cackaert en werd de Nederlander Jacques Van Dijck derde.

    Jean-Claude Hannot mocht te Hensies de zegebloemen in ontvangst nemen. De 110km werden afgelegd in 2.43’. Op plaats 2&3 eindigden Roger Schouppe & Benoni Michiels.

    Etienne Vander Helst behaalde zijn derde zege te Kerksken waar hij na 115km afgelegd in 2.37’ de Zwitser Hans Keller en Jan Van Uffel naar plaats 2 & 3 verwees.

    In Klemskerke was er winst voor Daniël Deschrooder die na 103km Eric Van Hoecke naar plaats 2 verwees. Op 3 eindigde Eddy Van Haerens.

    In Mechelen werd de Trofee Ludo De Bruyne verreden, liefhebber die in 1958 bij een ongeval het leven verloor. De wedstrijd over 150km werd na 3.33’ gewonnen door Ludo Peeters voor René Dillen, Jos Jacobs, Willem Peeters en op 5 Walter Dingemans.

    De Ronde van Luik ging van Start te Rotheux waar 64 renners de start namen om 110km later te SoheitTinlot te eindigen. Jos Gijsemans had na 110km afgelegd in 2.44’ een voorsprong van 4” op Antoine Agten die 8 anderen achter zich liet. Op 3 volgde Leo Coeck en verder Jeaques Mean, Eddy Van Hoof, Alain Kaye, Ben Ceulen (Ned), Gaston Louwet, Joseph Borguet en Tony Daenen. Op 1’33” werd André Coppers 11e voor Bruno Jaremko e.a.

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de Ronde van de Toekomst werd rit 9 verreden tussen Bergerac en Brive over een afstand van 160,5km. Het voornaamste feit was de lange solo-vlucht van de Fransman Michel Demore, die na een paar kilometers in de aanval ging en tot kilometerpaal 145 op voorsprong bleef. Zijn hoogste winst bedroeg 3’40”. Na nog enkele uitlopers werd het een massaspurt gewonnen door de Duitser Peter Weibel voor de Nederlander Wim de Waal, Enrique Martinez (Sp), Wil Van Helvoirt (Ned), Mathieu Dohmen (Ned) e.a. Baronchelli blijft leider.

    Een 5e ritoverwinning voor de Pool Ryszard Szurkowski die de 11e rit Lubin-Leszno over een afstand van 134km won voor zijn landgenoot Stanislaw Szozda die op 2” volgde. De Nederlander Henk Smits als derde volgde op 11”. Voor plaats 4 op 29” was de Pool Jezierski sneller dan zijn landgenoten, Stanislaw Boniecki, Wojciech Matusiak en Jozef Kaczmarek. Verder in de top 10, Michael Milde (Rda), Lech Kluj (Pol) en Perez (Cub). Lis blijft leider.

     

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van de Toekomst was de val van leider Baronchelli het enige wat er te beleven viel. In rit 8 Mézin-Bordeaux raakte de leider zijn landgenoot Parsani en kwamen ook Dohmen (Ned) en de Brit Cheetham ten val. In de eindspurt was de Luxemburger Erny Kirchen de snelste voor de Zwitser Iwan Schmid, de Oostenrijker Leopold Karner en 2 Nederlanders Wim de Waal en Wil van Helvoirt ook Ad Gevers als 9e plaatste zich in de top 10. Baronchelli blijft leider.

    Zielona Gora-Lubin is de 10e rit in de Ronde van Polen. De Pool LonginNadolny won na 154km met 2” voorsprong op zijn landgenoten Kus, Wojciech Matusiak en Lech Kluj. De oostduitser Michael Schiffner werd vijfde. Lis blijft leider.

     

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Deinze bestond het criterium uit een ploegentijdrit en een rit in lijn. VC Deinze won met Lannoo-Goeteyn en De Clercq. De rit in lijn over 52,5km werd gewonnen door Willy Dockx voor Theo Dockx en volgde Jean-Paul Spileers op 30”.

    In Gent werd het criterium over 70 km verreden, Ivan Van de Steene won voor Jos Vander Meulen en Noël Pottier.

    Ghisleen De Clercq deed er te Hingene nog een overwinning bij, op 30” volgde de Spanjaard Manuel Santos-Castillo.

    En Romain Mechelaere had te Westrozebeke 15” voorsprong op Marc Renier en werd Gilbert Eeckhout derde.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Houtem kreeg 46 renners aan de start waarbij Roger De Vlaeminck. Na een rustige eerste 50km was het Bracke die wegreed en het gezelschap kreeg van Antheunis, Barras en Kindt. Even later kwamen ook Kuiper (Ned), Hooyberghs, De Vlaeminck en De Bal aansluiten en konden Abelshausen en Bourguignon nog de aansluiting bewerken. Maar was even later alles te herbeginnen. Kindt ging echter opnieuw ten aanval en kreeg Aerts mee en kon iets later ook Adolf Huysmans aansluiten. Nog 2 streekrenners Van Lint en Janssens gingen in de achtervolging en kregen de steun van De Vlaeminck, Steegmans en De Bal. De 3 bleven echter buiten schot en liet Roger Kindt zijn gezellen nog achter en won met 15” voorsprong van Adolf Huysmans en Paul Aerts. Roger De Vlaeminck kwam 1’15” later over de streep en volgde 10” later Jos Abelshausen en Eddy Verstraeten. Op 1’40” was Herman Vrijders de snelste van de groep voor plaats zeven.

    Een pak meer renners stond aan de start te Temse waar men met 73 vertrok. Het was de plaatselijke renner José De Cauwer die wat kleur gaf aan de wedstrijd en 7.350 frank aanmoedigingspremies mocht opstrijken. In de 11e ronde ging De Cauwer op stap met Dierickx en Van Vlierden en werden pas in de laatste ronde ingelopen. De groepsspurt werd gewonnen door Willy Planckaert voor Roger Rosiers, Lucien Willekens, drei Nederlanders,Harm Ottenbros, Richard Bukacki en Jos Van Beers. Verder in de top10, Ludo Vander Linden, Arthur Vande Vijver, Eddy Peelman en Ronny Vande Vijver.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joaquim Agostinho

    Vandaag reden de 88 overgebleven renners van Fleurance naar Bordeaux, waar in de vooravond nog een tijdrit op de agenda stond. De renners namen het rustig op en mocht na 45km Michel Perin even de familie gaan groeten. Na 62km werd er gespurt voor het knelpunt, Hoban won maar werd later naar plaats twee verwezen ten voordele van Marc Demeyer die hij had gehinderd. Na 83 km trok Marc er alleen op uit om 4km verder het 2e knelpunt te winnen. Een volledig peloton bood zich aan en won onze landgenoot Walter Godefroot voor Jacques Esclassan (Fr), Daniël Ducreux (Fr), Staf Van Roosbroeck, Christian Blain (Fr), Charly Grosskost (Fr), Herman Vanspringel,Régis Délépine (Fr) en op 10 Marc Demeyer.

    In de tijdrit over 12,4km was Joaquim Agostinho (Por) met een tijd van 16’23” de beste voor Bernard Thévenet op 1”, Joop Zoetemelk (Ned) werd derde op 3” en leider Luis Ocana (Sp) op plaats 4 volgde op 12” en is met José-Antonio Gonzales-Linares die op 15” volgde de top5 volledig. Van Impe en Vanspringel werden 9&10.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers -buitenland

    In de Ronde van de Toekomst reden de renners van Montbourget naar Fleurance en moest er slechts 92,5km worden afgelegd. Deze rit bleek aanmerkelijk zwaarder dan voorspeld was. De beslissing viel reeds na 28km toen de Fransen Gutierrez en Dubreuil ten aanval trokken met de Zwitsers Nyffeler en Salm. Een paar kilometers verder kwam Dohmen (Ned) met de Duitser Ruch aansluiten. Vermits de best geplaatste op 18’ stond kregen zij de vrijgeleide, tot nog wat renners de sprong waagden met daarbij Diaz (Col) en hebben vanaf dan de Italianen de schade beperkt. Het was de Nederlander Mathieu Dohmen die voor een tweede Nederlandse zege zorgde. Verder volgden Johan Ruch (Duit), de Fransen Antoine Gutierez en Francis Dubreuil (Fr) de Zwitser Roland Salm en moest de 2e Zwitser Ernst Nyffeler als 6e nog 12” prijsgeven. Het groepje Diaz kwam 1’ voor het peloton over de meet en blijft Baronchelli leider.

    Met Miedzyrzecz-Zielona Gora zit men in de Ronde van Polen aan rit 9. De 178km werden afgelegd in 4.10’ en was de Fransman Jean-Louis Danguillaume de snelste van vijf. Na hem volgden, Jozef Kaczmarek (Pol), Jan Backowski (Pol), Luciano Rossignoli (It) en Longin Nadolny (Pol). Op 1’03’ was de Oost-Duitser Dieter Gonschorek de snelste voor plaats 6 voor Ryszard Surkowski (Pol), Michael Milde (Rda), de Nederlander Henk Smits en maakt de Pool Jezierski de top10 volledig. Zijn landgenoot Lis blijft leider.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - liefhebbers

    .
    Guido Paridaen

    Destelbergen kreeg na 85km Roger Beelaert als winnaar voor Antoine De Meyer en Albert De Cuyper.

    Te Diksmuide bracht Eddy Ronquetti zijn zegestand op 9, na 64km afgelegd in 1.35’ verwees hij Gilbert Eeckhout en Patrick Salomein naar plaats 2&3.

    Te Hensies mocht Roger Schoupe na 110km zijn eerste zegebloemen in ontvangst nemen. Hier werden Benoni Michiels en Frans De Koning 2&3.

    Vinderhoute kreeg de Nederlander Guido Paridaen als winnaar. Ook hier moest men weinig kilometers koersen, de 66,5km werden afgelegd in 1.40’. Frans Lambert werd 2e voor Jos Vander Meulen.

    Zandvliet kreeg na 108km Jos Jacobs als winnaar en waren plaats 2&3 voor Victor De Valckeneer en Frans Tilburgs.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - beroepsrenners



    Te Bornem stond net als gisteren in Duffel bijna de ganse Molteniploeg op uitnodiging van Martin Vanden Bossche aan de start, big boss Eddy uitgezonderd. De 57 renners moesten 19 ronden afleggen om de 150km vol te maken. Gedurende meer dan drievierde van de wedstrijd bleven de renners gegroepeerd. De klassementsspurten brachten wat sensatie en schreef Guido Van Sweevelt ze op zijn naam. Het is pas in ronde 16 dat er wat reaktie kwam in de groep, 3 renners gingen voorop rijden maar was de volgende ronde hun rijk uit. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde waren het Vander Linden, Van Sweevelt, Scheers en Reyniers die 15” voor de groep waren gaan rijden. Kort bij het einde heeft Ludo Vander Linden zich nog kunnen loswerken en won zijn 2e wedstrijd in evenveel dagen. Zijn 3 kompanen werden nog bijgehaald door 2 renners en was het op 15” Roger Rosiers die tweede werd voor Ludo Van Staeyen, Guido Van Sweevelt, Eddy Reyniers en Willy Scheers. Op 30” was voor plaats 7 Yvan Benaets sneller dan Gust Herrijgers, de Nederlander Jan Serpenti, Martin Vanden Bossche e.a.

    Zottegem kreeg slechts 37 renners aan de start, daarbij toch enkele klinkende namen zoals, Freddy Maertens, André Dierickx, Willy Planckaert en Noël Vantyghem. Op het einde van de 1e ronde reden de Fransman Meunier en de Brit Jolly weg en bleven tot km 110 op kop, hun voorsprong was op zeker ogenblik meer dan 3’ en staken heel wat premies in hun zak. Dan is Freddy Maertens zich met de zaken gaan bezig houden en met Vermeeren tot bij de leiders kwam. De Brit reed lek en bleven de andere drie buiten schot. Freddy Maertens kwam met 5” voorsprong op Hervé Vermeeren over de streep en gaf de Fransman Jean-Claude Meunier 15” prijs. Op 1’10” was Noël Vantyghem sneller dan Eddy Demets, Daniël Pauwels de Fransman Jean-Louis Guillemot, Romain Maes, Luc D’Hondt, Eddy Cael e.a.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Demeyer & David bij Fred

    Na de laatste zware bergrit zijn vandaag nog 89 renners begonnen aan de 15e rit, Pau-Fleurance 137km lang. Onderweg zijn er nog twee colletjes van 4e categorie.

    De eerste kilometers werden in groep afgelegd en gezien de wind gunstig zat, lag de snelheid vrij hoog. Na 28km kwam Torres eerste door op de Lembaye (4e cat.). In de afdaling gingen vijf renners door, Dewitte, Galdos, Rouxel, Perin en Balague, maar door de aanwezigheid van Perin (4e in het klassement) werden zij vlug tot de orde geroepen. Na 45km te Mabourguet was Demeyer nogmaals de snelste in de vliegende spurt. In groep begon men aan de Col de Marciac (4e cat.) en namen Torres en Lazcano in het zicht van de top wat voorsprong en kwamen in deze volgorde door. Bij het naderen van Lavardens waar het 2e knelpunt was kwam er opnieuw beweging, en was het tenslotte David die de meeste punten nam. Wilfried ging met nog 18km voor de boeg door, de Nederlander Vianen ging in de achtervolging maar werd door Demeyer gekortwiekt. Wilfried David won met 18” voorsprong op zijn ploegmaat Marc Demeyer, Gérard Vianen (Ned), de Fransen André Mollet en Jean-Pierre Genet, Ronald Dewitte en de Spanjaard Jesus Esperanza. Op 24” volgde Raymond Riotte (Fr). Op 29” moest Herman Vanspringel voor plaats 9 het afleggen tegen Jacques Esclassan (Fr), Walter Godefroot werd 11e. Onze landgenoot Georges Pintens kwam na het sluiten vand de controle binnen. In de klassementen zijn er geen veranderingen.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Lieven Malfait

    Alken kreeg 100 renners aan de start, die de eerste ronden gegroepeerd aan een hoge snelheid aflegden. In de vijfde van de achttien die moesten worden afgelegd gingen Schepmans en Louwet ten aanval. Acht renners kwamen aansluiten en reed de kopgroep een voorsprong van 45” bijeen. Toch kwamen in ronde 12 nog 10 renners aansluiten en na ronde 14 kwamen nog 9 renners de kopgroep vervoegen. Drie ronden van het eind spron Paulissen weg en kreeg het gezelschap van Coenen, Coeck en Buckx (Ned). Van ver begon Jean-Marie Coenen de spurt en won met 1 wiel verschil voor Leo Coeck, Benny Paulissen en Henri Buckx (Ned). Gaston Louwet kwam op 1’25” als 5e over de meet. En 5” later was Raymond Bellis sneller dan Luc Van Ouytsel, Guy Duchamps, Benny Schepmans en werden 19 renners gelijk geplaatst op plaats 10.

    In Diksmuide reed Lieven Malfait na 105km alleen over de meet. Ook Dirk Vandenberghe als 2e kwam 20” later solo toe. Op plaats 3 eindigde Carlos Cuyle met 1’40” achterstand.

    Ghisleen De Clercq behaalde zijn 3e zege te Hingene waar hij na 105km, Jan Lauwereyns en Eric Van Lent voorbleef.

    Valmeer kreeg 68 renners aan de start, waaronder 24 Nederlanders, waarvan er drie onmiddellijk ten aanval trokken met de Waal Antoine Garra. Maar lang hebben zij niet mogen voorop rijden. Maar direct gingen nog eens 3 Nederlanders ten aanval met daarbij Crijns en kwamen even later ook Agten en Van Dormael aansluiten. De voorsprong begon te verminderen en moesten Crijns en van Dormael hun plaats afstaan, in hun plaats kwamen Kaye en Loysch aansluiten. Halfkoers was alles weer samen en was het Agten die wegreed het 25 km volhield, tot 45” uitliep maar dan opnieuw werd ingelopen. Na enkele pogingen was die van de Nederlander Henk Boterhuis op 6 km van het einde de goede. Op 300meter werd Alain Kaye tweede voor de Nederlander Mathieu Maessen, Georges Bortels, Hans Koot (Ned), Pierre Sonnet, Roger Loysch e.a. Voor de vroege vluchter Antoine Garra was er nog een 20e plaats.

    Waasmunster kreeg ook een Nederlander als winnaar, Petrus Van Der Kruys won er voor Johny Vanderveken en Roger De Beukelaer

    Frans Assez won na 109 km te Wiers voor Willem Peeters en volgde Christian Moreau op 1’.

    16-07-2013 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De laatste pyreneeënrit in de Ronde van de Toekomst die de renners van Bagnères de Bigorre naar Pau bracht over een afstand van 141,5 km, de zesde van “kleine ronde” werd gewonnen door de Spanjaard José Nazabal. Plaats twee in dezelfde tijd als de winnaar was voor de leider Gianbattista Baronchelli, die nog verder uitloopt in het klassement. Op 3 volgde de Fransman Marcel Duchemin op 3’42” met in zijn spoor Enrique Martinez (Sp) en de Zwitser Werner Fretz. Nog een Zwitser Iwan Schmid won op 4’11” de spurt voor plaats zes. Liefst 13 renners hebben de strijd gestaakt.

    Rit 8 in de Ronde van Polen, Stargard Szczecinski-Miedzyrzecz moest door de renners 135km aflgelegd worden. De Pool Janusz Kowalski deed er 3.04’41” over. Verder in de top10 volgden 6 Polen, 1 Italiaan, 1 Oost-Duitser en een Cubaan. Op 2” werd Kazimierz Flak (Pol) tweede voor Witold Wozniak (Pol), Luciano Rossignoli (It), Konopinski (Pol), Michael Schiffner (Rda), Puzio (Pol), Vondracek (Pol), Carlos Cardet (Cub) en Jan Brezny (Pol). De Pool Lucjan Lis blijft leider.

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Duffel, Ingelmunster of Zele daaruit konden de profs kiezen om zich moe te maken.

    Duffel de woonplaats van de verleden jaar gestopte Hugo Hellemans mocht 54 renners verwelkomen. Het team-work van de Molteni’s resulteerde tijdens de 28e Grote Prijs Van Duffel, in een kopgroep van 16 man, die nog even aandikte tot 25,maar dan werd uitgedund tot 19 leiders, waartussen de 7 Molteni’s die waren gestart.

    In de voorlaatste ronde zette het bruine eskadron een nieuwe stap naar de zege toen Willy In’t Ven de definitieve vlucht lanceerde met ploegmaat Ludo Vanderlinden, maar ook den “Engel” ( zoals wij hem in Weerde noemen) Opdebeeck in het wiel kreeg. De deur werd dicht gedaan en vrij vlug hadden de drie 1’ voorsprong. In de laatste ronde trok Ludo alleen op pad en won met 22” voorsprong op Willy In’t Ven en Englebert Opdebeeck. Van acht achtervolgers was op 1’23” Fonske De Bal de snelste voor, Jos Van Beers (Ned), Raf Hooyberghs, Marcel Omloop, Vic Van Schil, Louis Verreydt, Jos Spruyt en Jos Vander Vleuten (Ned). Voor plaats 12 op 1’40” troefde Frans Mintjens de rest af. De winnaar lieten nog weten dat hij volgend jaar voor de ploeg Van Looy zou rijden.

    Ingelmunster met 34 renners aan de start werd het slechtst bedeeld. Maar kreeg het sensationeelste einde, nadat de 4 vluchters over de streep waren. Eric Wijckaert beweerde dat hij in de eindspurt gehinderd werd door de winnaar Christian Callens. Iedereen had bemerkt dat Callens een 20-tal meter voor de eindmeet, en net op het ogenblik dat Wijckaert een ultieme poging wou ondernemen, naar rechts uitweek wat deze laatste zou gehinderd hebben. Eric legde klacht neer , maar Christian beweerde dat hij helemaal niet gezien had wat achter hem gebeurde, en er zich niet van bewust was dat hij zijn vluchtersmaat gehinderd had. Eric Wijckaert kreeg gelijk en won voor Alain Vasseur (Fr), Johny Soenens en de gedeklasseerde Christian Callens. Op 40” was Frans Van Looy voor plaats 5 sneller dan Noël Vantyghem, Dirk Baert, Willy Planckaert, José Van Ackere, Daniël Verplancke e.a.

    Zele mocht 61 rugnummers uitdelen. Twee vroege ontsnappingen dede het peloton al vrij vroeg uit elkaar vallen. In de 2 ronde reden Van Landeghem en De Backer op kop die het slechts 1 ronde volhielden. De tweede demarrage stond op naam van Polansky en De Bisschop en hielden het iets langer vol. Halfkoers viel de beslissng een vijftal reed weg, waaruit Gilbert Wuytack alleen naar de meet reed. Eddy Goossens de eerste achtervolger volgde op 20 meter. Van de 3 anderen was op 20” Gerben Karstens (Ned) de snelste voor Jos Abelshausen en Rony Vande Vijver. Het peloton volgde op ruim 1’ en daarvan was Roger Kindt de snelste.

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Pedro Torres

    Na de opgave van Verbeeck, Poulidor en Hezard zondag en het forfait van de twee overgebleven renners van De Kimpe-Jossart (Abbeloos & Van Staeyen) is men nog met 90 renners vertrokken. Rit 14 Luchon-Pau is 227,5km lang en moet men 3 cols beklimmen en op het einde nog een heuvel 4e cat. waarvan de top 11km van de eindstreep ligt. Onmiddellijk na de start spurttr de Spanjaard Manzaneque vooruit en had vlug 40”. In het peloton was men niet opgetogen met deze vroege aanval en werd na 20km lde eider opnieuw gegrepen. Na een uur wedstrijd begon het te regenen, een volledig peloton bood zich aan voor de dagelijkse spurt om ’t knelpunt, Teirlinck won dit keer voor Demeyer, Hoban, Besnard en Zoetemelk. Met zijn allen begon men aan de eerste beklimming, de Col d’Aspin 2e cat.-1480m.), waar in de mist Fuente met 5” voorsprong als 1e doorkwam. Door de regen werd het een gevaarlijke afdaling en namen de renners geen risico’s. Op weg naar de 2e hindernis de Tourmalet (1e cat.-2113m.), waren alle bestgeplaatsten uit het algemeen klassement samen en kwam ook Godefroot aansluiten en ging onmiddellijk door. Vander Leeuw, Danguillaume en Agostinho gingen met Walter mee, op 14km van de top had dit 4tal 35” op de eerste achtervolgers en moest even later Walter afhaken. Ook deze beklimming gebeurde in een dichte mist, en was het Galdos die er voor zorgde dat de leiders gegrepen werden. Thévenet kwam als eerste door voor Fuente, Ocana, Galdos en Van Impe, Zoetemelk volgde op 30”. In de afdaling slipte Houbrechts en viel Vanspringel over zijn ploegmaat. Met een gapende wonde aan het achterhoofd en schaafwonden op het linkerbeen zette Herman de achtervolging in. Aan de voet van de afdaling waren 17 renners samen, in het dal kwam Herman (die al rijdend werd verzorgd) met 4 anderen aansluiten. Later kwam ook Houbrechts en enkele anderen aansluiten zodat een kopgroep 30 man sterk aan de Soulor (1e cat. 1445m.) begon. Danguillaume viel aan en nam 20” en werd 5 km van de top gegrepen. De leidersgroep rekte nog uit in de laatste kilometers en op 400m. van de top viel de Spanjaard Torres aan kwam als 1e boven, gevolgd op 5” door Fuente. Torres nam in de afdaling weldra 30” en reed Ocana lek en verloor ruim 1’. Achter Pedro Torres viel alles nog uit elkaar en won de Spanjaard op de Esquillot (4e cat.) met 1’09” voorsprong op Règis Ovion (Fr) verder volgden,3. Michel Perin (Fr) 1’11” met in zijn spoor Luis Balague (Sp). Eerste landgenoot werd op 5 Michel Pollentier 2’11” gevolgd door Tony Houbrechts. Als 7e volgde Jean-Pierre Danguillaume (Fr) op 2’15”. Voor plaats 8 op 3’07” was Herman Vanspringel de snelste van 16. Daarbij Zoetemelk, Van Impe, en Ocana als bijzondersten. De Spanjaard Andrés Gandarias is onderweg afgestapt. Ocana (geel) en Vanspringel groen behouden hun leiderstrui.
    .
    Al rijdend verzorging voor Herman Vanspringel

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De 60 renners hebben er te Lede een rustige namiddag van gemaakt, zij haspelden de 11 ronden af in hetzelfde tempo. Vrij vroeg wou Van Damme aan de haal gaan, maar die aanval werd teniet gedaan. Halfkoers sprongen Van Malderghem en Van Looy weg, niemand reageerde en liepen tot anderhalve minuut uit. In de voorlaatste ronde wipten Vanden Neste, De Mol en Demets tot bij de vluchters. In de spurt haalde Frans Van Looy het van Leopold Vanden Neste, André De Mol, Willy Van Malderghem en Eddy Demets. De groepsspurt voor plaats 6 op 47” werd gewonnen door Eddy Cael voor, Johan Demuynck, Raymond Steegmans, André Dierickx en is met Daniël Van Ryckeghem de top10 volledig.

    Zaventem kreeg 4 renners minder aan de start, zij moesten 6 ronden van 20km en 6 kleinere plaatselijke rondjes om de 156km vol te maken. Van bij de start gingen Vermeeren en De Buysschere aan de haal, bij terugkeer te Zaventem hadden zij 50” voorsprong, na de 2e ronde was die opgelopen tot 1’05”. In de 4e ronde was hun voorsprong gedaald tot 45” en kreeg Vermeeren bovendien pech. Debuysschere deed nog alleen verder maar bij het ingaan van de plaatstelijke rondjes moest hij zich bij de overmacht neerleggen. Toen dachten Berckmans, Zelck en van Pol (Ned) hun ogenblik gekomen. Achtereenvolgens zou dit drietal nog versterkt worden door Stevens, Van Geebergen en Bens. Ook Van Lint wou dit nadoen maar werd wegens bandbreuk uitgeschakeld. Dit zestal mocht voor de zege spurten, Lucien Zelck haalde het voor Jean-Pierre Berckmans, Ernest Bens, Julien Stevens, Julien Van Geebergen en Jo van Pol (Ned). Op 25” werd Romain Maes 7e voor Alfons De Bal, Roger Jochmans, Lucien Willekens e.a. De ongelukkige Hervé Vermeeren kon zich nog als 16e plaatsen.

    15-07-2013 om 07:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Opgave Raymond Poulidor

    Aangezien onze landgenoot Gustaaf Van Cauter niet meer aan de start verscheen zijn er nog 95 gestart voor de 13e rit van Bourg-Madame naar Luchon over een afstand van 235km. Onderweg moest men 4 cols overwinnen waarvan de laatste top op 10km van de streep ligt. Normaal moest men ook over de Col de Peguere (1e cat.) omdat de afdaling te gevaarlijk is heeft men hem geschrapt. Onmiddellijk na het startsein is de Fransman Hochart voorop gaan rijden. Na 10km had hij al een voorsprong van 2’40” , bij aanvang van de 1e klim de Puymorens (3e cat.-1915m.) daalde zijn voorsprong en werd 1km voor de top ingerekend. Het was Torrès die met 5” Ocana, Fuente, Perin, Zoetemelk en de langgerekte groep. Na 67km werd er gespurt voor het knelpunt, Barry Hoban won voor Demeyer,Teirlinck e.a. Een paar kilometer na de bevoorrading ging Raymond Martin (Fr) ten aanval, en aan de voet van de Portet d’Aspet (3e cat. 1070m.) had hij 1’45” voorsprong op en 3tal Dewitte, Bouloux en Mortensen, het peloton volgde op 2’05”. Op de top kwam Martin door met 40” op Torrès en Fuente. In de afdaling kwam de sensatie van de dag met de opgave van Frans Verbeeck en Raymond Poulidor. Frans miste een bocht en werd aan zijn heup gekwetst en Poulidor deed even later het Frans achterna, ging over de railing en kwam 3m lager in een kleine ravijn terecht en is in de ziekenwagen gatapt. Leider Martin begon aan de Col de Mente (2e cat.-1350m.) met 30” bonus, Fuente ging op zoek naar de leider, kwamer bij en liet hem achter, op de top had Fuente 35” voorsprong op Torrès, Ocana, Van Impe, Thèvenet, Zoetemelk en Martinez. In de afdaling liep een vrij groete groep vooraan samen en werd Fuente ingerekend. Na een korte inham in Spanje reed men naar de laatste hindernis de Col de Portillon (1e cat.-1308m.) Uit de kopgroep ging Zoetemelk aanvallen, even werd er geaarzeld tot Ocana het intiatief nam en de achtervolging inzette. Te Pont du Roi, aan de grenspost tussen Franrijk en Spanje op 29km van de aankomst, had Zoetemelk 20” voorsprong op Ocana en 1’35” op een achtervolgende groep met o.a. Fuente en Van Impe. Op minder dan 5 km van de top van de Portillon kwam Ocana bij Zoetemelk, de Spanjaard ging op minder dan3km van de top alleen weg. Luis kwam 30” voor Joop over de top. Lucien Van Impe e.a. volgden op 3’35”. Luis Ocana (Sp) had bij aankomst 15” voorsprong op Joop Zoetemelk (Ned). Voor plaats 3 op 3’34” was Michel Pollentier sneller dan Lucien Van Impe en Bernard Thévenet. Groene trui Herman Vanspringel op 4’07” was voor plaats 6 de snelste van een groepje van 15.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Een tweede plaats voor Martin De Clercq

    Te Aalter legden de renners de afstand van 100km meestal in gesloten groep af. Geen enkele ontsnapping droeg ver genoeg. Door de hoge snelheid werden overigens toch de helft der deelnemers gelost. Met 31 renners werd er voor de zege gespurt. Daniël De Schrooder behaalde zijn derde zege voor een verrassende Martin De Clercq, Geert Malfait, Guido Paridaen, Frans Lambert e.a.

    Ondanks het slechte weder kreeg men te Alken 73 renners aan de start. Een spijtig voorval was dat de plaatselijke renners, de broers Pels hun kat stuurden en elders aan de start kwamen. Van bij de start reden, Nelissen, Louwet, Smeets en Sonnet weg en hadden in de 8e ronde reeds 40” voorsprong. Vanstraelen en Jaremko zagen de ernst van de ontsnapping in, gingen op zoek naar de leiders en kwamen vooraan aansluiten. Halfweg hadden deze zes leiders reeds 1’15” voorsprong. In de laatste ronde probeerden Louwet en vervolgens Nelissen nog weg te springen, een waakzame Vanstraelen liet niet begaan. Raymond Vanstraelen won met 1 lengte voor Pierre Sonnet, Gaston Louwet, Raymond Nelissen, Bruno Jaremko en Michel Smeets. De derde plaatselijke renner Ludo Palmers werd op 1’45” zevende en bleef de spurtende groep 5” voor. Hiervan was Guy Duchamps de snelste.

    In Beernem mocht Marc Meernhout de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Dirk Vanden Berghe en Valeer Vandecasteele.

    De Nederlander Bennie Ceulen was te Floreffe na 92km sneller dan Francis Deminne en Jean-Pierre Schelfhout.

    Te Geetbets behaalde Omer Meeus zijn 8e overwinning, na 110km afgelegd in 2.50’ had hij 1’45” voorsprong op Romain Bellis en volgde Paul Van Haudt als derde op 3’.

    Gooik kreeg 58 renners aan de start zij moesten 110km afleggen. Het werd een tweede zege voor Etienne Vander Helst die een gans peloton achter zich liet. Op 2 eindigde Luc D’Hoeckers voor Jan Lauwereyns, Freddy Misotten, Peter De Neef, Maurice De Neef, Paul Teugels, Eddy Van Belle, Roger Schouppe en op 10. Raf De Clercq.

    Hulshout kreeg na 69km Gery Verlinden als winnaar voor André De Wolf en Leo Coeck.

    Eric Van Hoecke won te Kortemark na 70km voor Eddy Ronquetti en Gery Bouttry.

    Langdorp kreeg 80 renners aan de start om 110km te koersen. De Nederlander Robert Kroep won met 24” voorsprong op André Verbraecken, Marc van Ouytsel, Willy Van aerschot, Hugo Gevers, Eddy Cap, Jos Gijsemans e.a.

    Merksplas mocht 58 rugnummers uitdelen. Jos Jacobs deed er nog een overwinning bij door zijn tien medevluchters te verslaan. Na hem volgden, Leo Huysmans, Frans Tilburgs, André Delcroix, Victor De Valckeneer, Gust Van Looy, Marcel Peeters, Jos Van De Poel, Ludo Peeters, Alex Van Linden en ortaire Goossens. Plaat 11 op 20” was voor Eddy Geens.

    Montenaken liet de 55 liefhebbers 15 ronden afleggen om aan 110km te geraken. De Tongerenaren Lindekens en Max hebben in de eerste ronde wat mogen voorop rijden, na 8km was het al voorbij. Vijf km verder viel de beslissing toen 6 renners aan de haal gingen. De Luikenaar Jacques Mean ging de Limburgers vooraf. Op 1 lengte werd Maurice Bellet 2e voor Louis Jeunehomme, Michel Willems, Robert Camps en Alain Roufosse. Op 20” won Jacky Frijns de spurt voor plaats 7.

    Overijse-Terlanen kreeg 46 renners aan de start, na 108km afgelegd in 2.44’ was Jozef Janssens de snelste van vijf. Edward Bogaerts werd tweede voor Luc Grauwels, Jacques Van Moer en Roger Beelaerts. Van de eerste achtervolgers op 1’10” was Francis Moreels de snelste.

    Te Stekene behaalde François Van Vlierberghe zijn tweede zege. Na 100km afgelegd in 2.13’ was hij sneller dan Rudy Van Hove, Hendrikus Gijsel (Ned), Ghisleen De Clercq, Etienne Van der Snick e.a.

    Een 6e overwinning behaalde Albert Delrue te Wiers voor Abel Holvoet en Rudi Bauwens.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Grant Thomas

    In de Ronde van de Toekomst werd de 5e rit van Ax-les-Thermes naar Luchon over een afstand van 167,5km gewonnen door de Spanjaard Juan Pujol met maar liefst 6’49” voorsprong op de Zwitser Roland Salm. Plaats 3 op 6’58” was voor de Spanjaard Julian Andiano. Op 7’06” werd Bernard Bourreau vierde voor Enrique Martinez, leider Gianbattista Baronchelli e.a. Voor de Nederlander Gerrie Knetemann was er plaats 20 op 10’05”.

    In Groot-Brittannië werd het nationaal kampioenschap betwist. Grant Thomas legde de 161km af in 4.20’21”, verder volgden Dave Vose , Dave Mitchell op 2”, John Chewarth Allan Mellor, Phil carbutt, John Sergeant, Alan Gilchrist, Jack Kershaw en maakt Joe Waugh de top10 volledig.

    Rit 7 in de Ronde van Polen werd verreden van Koszalin naar Stargard Szczecinski over een afstand van 170km. de Pool Lucjan Lis won in een tijd van 4.2’55” en is de nieuwe leider. Plaats 2 was voor zijn landgenoot Jerzy Wladyslaw Glowacki en werd de Italiaan Simone Fraccaro derde. Op 12” volgde nog een Italiaan Agostino Bertagnoli die 6” voor de Pool Tadeusz Mytnik eindigde.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Barry Hoban

    Vandaag op de rustdag is bekend geraakt dat er na de rit naar Nice een renner positief was bevonden: de Gentse Engelsman Barry Hoban. Amper drie dagen na zijn ritzege te Argèles kreeg de ploegmaat van Poulidor dus wel een flinke opdoffer te inkasseren.

    Zoals alle renners die ooit voor hem hetzelfde vernamen, legde de Brit zich niet bij de feiten neer: “Het zal nogal een stimulerend middel geweest zijn dat ik zou genomen hebben” meesmuilde hij. In de rit naar Nice eindigde ik op 17’ van winnaar Lopez-Carril. Je moet niet vragen hoe ik “vloog” door dat zogezegde pepmiddel. Neen het gaat doodgewoon om een geneesmiddel. Omdat ik weet hoe voorzichtig men moet zijn, heb ik op voorhand goed de samenstelling van het produkt gelezen. Er stond nergens iets over Efedrine of zo op. Nu blijkt echter dat er toch nog een verboden substantie in verwerkt was. Hoe kan ik dat weten? Je zou tegenwoordig eerst de universiteit moeten om een apotekersdiploma te behalen, alvorens er aan te denken om renner te worden.

    14-07-2013 om 07:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leon Thomas

    Te Kalmthout dienden de renners 19 plaatselijke ronden van 10km af te leggen. Ritserveldt en De Buysschere waren de eerste aanvallers en hielden het 10 ronden uit. Nadien poogden, Kelleneers (Ned), Knockaert, Dierickx, Holst (Ned) en Delcroix, die voor eigen volk reed, een afscheiding te bewerken. Maar te vergeefs. Bij het ingaan van de laatste ronde bood zich nog een voltallige groep aan, waarbij de rappe mannen, Karstens (Ned), Leman en Peelman. Waar iedereen een groepsspurt verwachte was het zonder Scheers gerekend. In het zicht van de meet flitste hij van de groep weg. De spurters bekeken mekaar en alleen Ottenbros reageerde maar iets te laat. Willy hield 50 meter over op de Nederlanders, Jos vander Vleuten en Harm Ottenbros. Verder volgden, Noël Vantyghem, Freddy Maertens, de Nederlanders Jan Serpenti, Gerben Karstens werd Tony Daelemans 8e, Roger Rosiers 9e en werd Eric Leman 10e.

    De 52 renners aan de start te Neerheylissem moesten eerste een grote ronde van 85km afleggen en was het de plaatselijke renner Leon Thomas die even voorop mocht rijden. Bij de terugkeer te Neerheylissem reed Laeremans lichtjes de groep vooraf. In de plaatselijke rondjes moesten de renners telkens over een stuk slechte kaseeiweg die er voor zorgde dat heel wat materiaal naar den duivel werd gereden, en verschillende renners moesten afhaken. Het was Raf Hooyberghs die de beslissing afdwong en het gezelschap kreeg van nogmaals Thomas, Verreydt en Deschoenmaecker. Vijf kilometer verder kwam De Vlaeminck als een sneltrein afgestormd en slechts Spruyt had kunnen aanhaken. De zes leiders verstonden mekaar goed. Er kwam nog wel een reaktie van Aerts, Van Schil en Van Rijmenant maar zij schoten te kort. In het zicht van de streep ging Roger nog eens weg en kon enkel Raf mee. In de spurt was Roger De Vlaeminck 2 lengten sneller dan Raf Hooyberghs. Even later werd Leon Thomas 3e voor Jos Spruyt, Jos Deschoenaecker en Louis Verreydt. Op 50” werd Vic Van Schil 7e voor Paul Aerts, Roger Kindt, Georges Barras, Eddy Goossens, Ernest Bens en Jos Huysmans.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd er te Cuneo gekoerst, na 205km versloeg de Italiaan Valerio Lualdi zijn Zweedse medevluchter Gösta Pettersson. Als derde kwam Mauro Simonetti 25” later ovver de streep. Verder volgden , Giovanni Battaglin op 30” met in zijn zog, Roberto Poggiali en Lino Farisato. Als 7e eindigde Donato Giullani op 45” die Wilmo Francioni naar plaats 8 verwees. Plaats 9 was voor Ugo Colombo op 55” en 10. Luciano Borgognoni op 1’30” .

    In Groot-Brittannië was er een criterium van 32km te Scheffield, Mick Holmes klaarde de klus in 46’50”. Plaats 2&3 waren voor Leslie West en Geoffry Dutton.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - liefhebbers

    .
    Leopold Verboven

    In Yvoir werd op een lastig parcours het BK voor liefhebbers betwist, dat er voor zorgde dat reeds na 2 ronden bijna de helft van de renners voor de zege was uitgeschakeld. Favoriet Alex Van Linden was reeds na viertal toertjes zo getekend dat hij niet meer verder kon. De lange klim naar de aankomstlijn deed pijn en wat erger was, de “afdaling” gaf de renners geen ogenblik kans uit te blazen. Om de 100 meter lonkte een scherpe bocht. Daar moesten de remmen worden dichtgeknepen en vervolgens dienden de renners zich weer op snelheid te trekken. Moordend, vooral met 179km voor de boeg. Op één renner scheen dit alles geen vat te hebben, Etienne Van Braeckel wel tienmaal is hij in de aanval gegaan. Elke sprong had voor gevolg dat in het peloton enkele eenheden wegvielen. Meer dan 120 km heeft hij met zijn krachten gewoekerd en moest dan lossen. Voor twee favorieten Jacques Martin en Roger De Beukelaer werd een bandbreuk fataal en werd Theo Dockx door een val achteruit geslagen. De finale werd ingeluid door Wellens en Verboven zij kregen het gezelschap van Lannoo die Bortels meebracht. Deze laatste heeft wel 4maal geprobeerd alleen weg te rijden maar was het telkens Lannoo die het gat dicht reed. Zijn laatste aanval heeft Bortels geplaatst 4km van het einde en kwamen Lannoo en Verboven bij en over hem. In de spurt won Leopold Verboven vrij vlot van Paul Lannoo die 4” moest prijsgeven. Op 13” werd Georges Bortels derde. Dan volgde een 8tal op 25” waarvan Paul Wellens de snelste was voor, Willem Peeters, Karel Rottiers, André Coppers, Lieven Malfait, Jos Jacobs, Jean Vander Stappen en Eric Vande Wiele. Met vijf werd er op 30” voor plaats 12 gespurt, Franky De Gendt haalde het van Marc Renier Marcel Laurens, Frans Tilburgs en Eddy Van Hoof. Op 17 met 55” achterstand werd Romain Vercauter 17e voor Marc Deseyne. Op 1’ kwamen Jean-Marie Coenen en Joseph Borguet als 19&20 over de meet. Verder bestond de top 30 uit, 21.Marc Steels op 1’20”, 22.Eric Jacques op 1’50” met Alain Kaye in zijn wiel. Met 2’30” achterstand werd Berthil Cael 24e voor Eric Van Lent, René Dillen, Benny Schepmans en Jean-Pierre Baert. Plaats 29 op 3’10” was voor Théo Dockx en werd Willy Govaerts 30e.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Herman Van Gansen

    Zij die niet aan de slag waren in het BK konden uit 5 wedstrijden kiezen.

    De winnaar te Asse kon niet deelnemen aan het BK vermits hij een Spanjaard is. Van de 120 renners aan de start die 120km moesten afleggen was Manuel Santos-Castillo de snelste. Verder bestond de top5 uit, Ghisleen De Clercq, Florent Vos, Wim Schroyens en Louis Marievoet

    Hensies mocht 68 rugnummers uitdelen en moest er 100km gekoerst worden. Met 3 werd er voor de zege gespurt, Arthur Vanden Neucker haalde het van Eddy Van Tieghem en Eddy Furnière.

    Oekene kreeg 54 renners aan de start zij mochten 104km afleggen en behaalde Ronny De Meyere behaalde er zijn 4e overwinning met 30” voorsprong op Paul Van Nieuwenhuyse. Plaats drie ging naar Marc Vande Putte die op 45” volgde. Voor plaats 4 op 1’05” was patrick Salomein sneller dan Luc Leman e.a.

    Van de 82 die te Dendermonde zijn gestart was na 108km Herman Van Gansen de snelste voor, Ludo Gijsels, Jules Vande Weyer, Jozef Van Mulder, Gaston Van Den Hoecke e.a.

    Een kopgroep van 16 domineerde de wedstrijd te Waasmunster. De andere 83 waren kansloos. De leiders bleven samen en spurtten voor de zege. Het blote oog van de koerskomissarissen zag geen verschil tussen 1 en 2, beide renners de Belg Ivan Van de Steene en de Nederlander Petrus Kruys werden gelijk geplaatst. Op 3 volgde Frans Van Vlierberghe voor de Nederlander Adrianus van Katwijk (Ned), Rudy Heyns, Victor De Valckeneer e.a. waarbij nog 7 Nederlanders in de top15.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ritwinnaar en leider Baronchelli

    Rit 4 in de Ronde van de Toekomst was een tijdrit over 29,150km, met start te Unac en aankomst te Aix-les-Bains. Leider Gianbattista Baronchelli klaarde de klus in 49’39” en had 35” voorsprong op de Oostenrijker Wolfgang Steinmayer. De derde de Spanjaard Angel Barrios volgde op 1’19”. Voor de Fransman Bernard Bourreau was er op 1’25” plaats 4. Als vijfde volgde de Zwitser Iwan Schmid met 1’59” achterstand. Eerste Nederlander werd Wim de Waal op plaats 6 op 2’11”. Tweede Nederlander in de top10 Gerrie Knetemann werd 9e op 2’36”.

    In Polen stond er een tijdrit op het programma en werd er tussen Slawno en Koszalin 41km gereden. De Pool Ryszard Szurkowski klaarde de klus in 52’11” en is de nieuwe leider. De Oostduitser Dieter Gonschorek als tweede moest met 4” het onderspit delven Dan volgden 3 Polen, Tadeusz Mytnik op 27”, Jozef Kaczmarek op 35” en Stanislaw Szozda op 1’10”. Plaats 6 op 1’16” was voor de Oostduitser Michael Schiffner en volgde de Pool Lucjan Lis 1” later, zijn landgenoot Florian Andrzejewski op 1’32” werd 8e. Plaats 9 was nog voor een Pool Jan Brzezny op 1’54”. De Italiaan Simone Fraccaro als 10e heeft 1’57” langer gereden dan de winnaar.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Luis Ocana

    Rit 12 bestond uit twee delen een rit tegen het uur over 28,3km en een rit in lijn van 76km met aankomst op de Pyrénées 200 te Bolquere (2e cat. 1800m.)

    De tijdrit werd verreden van Perpignan naar Thuir. Het was de leider zelf die won, Luis Ocana (Sp) had 30” voorsprong op Raymond Poulidor (Fr), dan volgden Joaquim Agostinho (Por) 33”, José-Antonio Gonzales-Linares (Sp) 1’02” , Jesus Manzaneque (Sp) 1’03”, Charly Grosskost (Fr) 1’04”, Herman Vanspringel 1’26”, Bernard Thévenet (Fr) 1’29”, Joop Zoetemelk 1’32” en op 10.Fernando Mendes (Por) die op 1’36” volgde.

    .
    Lucien Van Impe wint
    Met 96 is men de rit in lijn begonnen, die van Thuir 99 meter boven de zeespiegel klimt tot 2000meter aan de finish. Na de eerste aanloopkilometers pogen talrijke renners vergeefs uit het peloton weg te rijden. Het is vooral de Fransman Martelozzo die bedrijvig is. Op 1km van de spurt voor het knelpunt na 32km, wipte Teirlinck weg en haalde het voor Zoetemelk en Santy. Op 18 km van het einde is de groep nog gegroepeerd en begint men aan de klim, en bevinden zich op 1040meter en moeten dus in 18km nog 960meter stijgen. Het is vanaf hier dat het een afvallingswedstrijd werd. Zonder al te sterk aan te dringen komen, Fuente, Thévenet, Ocana, Zoetemelk, Van Impe en Poulidor op voorsprong op 15 km van de meet. Een km verder rijdt het vijftal met 15” winst op Poulidor en met 30” op het peloton met Vanspringel. Op 10km van de streep pikt Poulidor opnieuw aan bij het leidend vijftal maar een paar honderd meter verder moet hij opnieuw loslaten. Een eerste achtervolgende groep, 18 man sterk, waarbij onze landgenoten, Vanspringel, Houbrechts, Pintens en Van Cauter volgen nog steeds op 30”. Met nog 8km te gaan valt Van Impe aan en neemt onmiddellijk 10” op Fuente, Ocana, Zoetemelk, Thévenet en de nogmaals teruggekomen Poulidor, de groep Vanspringel volgt dan op 35”. Lucien Van Impe wint uiteindelijk met 20” op Joop Zoetemelk (Ned), 21” op Luis Ocana, 23” op José-Manuel Fuente (Sp), komt Herman Vanspringel als 5e op 32” boven. Verder bestaat de top10 uit, Mariano Martinez (Fr), Joaquim Aghostinho (Por), Pedro Torres (Sp),Francisco Galdos (Sp) en Georges Pintens. Luis Oacana (geel) en Herman Vanspringel (groen)behouden hun trui.

    13-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wim de Waal

    Ook de liefhebbers in de Ronde van de Toekomst reden van Perpignan naar Pyrénées 2000 maar wel in 1 rit die 103,5km lang was. Geheel het koersverloop van deze rit splitste zich toe op de klim naar de eindmeet. Enkele moedigen hebben een aanval op gang gezet waarbij o.a. de Nederlander Wim de Waal maar veel haalde dat niet uit. Toen men aan de klim begon kwamen Rios (Col) en Andiano (Sp) opduiken, fietsten de laatste weglopers voorbij en zouden voor de zege spurten. Het was de Spanjaard Julian Andiano die het haalde voor de Columbiaan Abelardo Rios die net als gisteren tweede werd. Op 32” werd de Zwitser Robert Thalmann derde en volgde zijn landgenoot Iwan Schmid op 1’04”. Plaats 5 ging naar de Fransman Bernard Bourreau op 1’05” en volgde de nieuwe leider Gianbattista Baronchelli (It) als 6e op 1’07”.

    Met Pila-Koszalin is men in de Ronde van Polen aan de 5e rit. Na 171km werd er met drie voor de zege gespurt, de Pool Stanislas Szozda haalde het voor Michael Milde (Ddr) en de Fransman Jean-Louis Danguillaume. Op 4” werd er voor plaats vier gespurt, Fraccaro (It) haalde het voor 5 Polen,Wieslaw Kornacki, Witold Wozniak, Zwaka, Ryszard Szurkowski, Stanislas Gazda en de Cubaan Perez mag de top10 afsluiten. De Italiaan Bruno Vicino blijft leider.

    13-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Barry Hoban wint, Walter Godefroot protesteerd

    Net als gisteren stonden 99 renners aan de start voor de 10e rit, Montpellier-Argèles-sur-Mer een vrij vlakke rit van 238km. Tijdens het eerste koersuur werd er amper 20km afgelegd. Na 29km werd de Côte de la Montagne (4e cat.) beklommen en kwam Torrès als eerste boven met een voorsprong van 10” op Hoban, Agostinho en een eerste deel van de groep, de rest volgde op 45”. Vijf 5km voorbij de top lag de streep van de 1e vliegende spurt, Hoban haalde het voor Demeyer en Teirlinck, en kwam even later de 2e groep opnieuw aansluiten. Een wandelend peloton telde ineens 102 renners in plaats van de 99 die waren gestart. De sportbestuurders André Desvages, Louis Caput en Jean Stablinski , drie gewezen renners kropen op de fiets en reden een 20tal kilometer met de groep mee. De zieke Spanjaard Felix Gonzales stapte uit de wedstrijd, terwijl Frans Verbeeck en Herman Vanspringel een beroep deden op de tourdokter. Aan km 116,5 bij het tweede knelpunt werden sommige renners enigszins gehinderd door een meespurtende hond. Demeyer nam revanche en won voor Hoban en Teirlinck. Na 176,5km kwam de tweede beklimming de Côte de Treilles (4e cat.) en kwam de Nederlander Jan Krekels als eerste over de top. Op 10km van het einde was er een val in de groep en moest Willy Vanneste naar het ziekenhuis worden overgebracht. Bij het naderen van het circuit gingen Godefroot en Vanspringel weg en kwamen Besnard en Vianen aansluiten en namen 150meter. Vanaf dat ogenblik kwamen nog andere renners aansluiten: Van Staeyen, Dewitte, Gonzales-Linares en Menendez. Bij de eerste doortocht over de streep, met nog 1.600meter voor de boeg, naderde het peloton gevaarlijk dicht en werden de leiders ingerekend. De eindspurt werd van ver ingezet door Marc Demeyer maar was de zege voor de Brit Barry Hoban voor Jacques Esclassan (Fr), Staf Van Roosbroeck, Régis Delépine (Fr), een protesterende Walter Godefroot, Gérard Vianen (Ned), Jan Krekels (Ned), Gérard Besnard (Fr), Willy Teirlinck en werd Frans Verbeeck 10e. Luis Ocana (Sp) blijft leider en Herman Vanspringel behoud zijn groene trui.
    .
    De ongelukkige Willy Vanneste
     

    12-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eric Leman

    Voor de 39e Omloop van Gistel, of Grote Prijs Silveer Maes boden zich 46 renners aan. Reeds in de eerste van de 25 af te leggen ronden ging Christiaens aan de haal en kreeg het gezelschap van zijn ploegmaat Cael, dan kwam de Fransman Fussien aansluiten en even later was ook Hendrickx mee vooraan. Christiaens liet zich uitzakken en hadden de drie anderen na 4 ronden 40” voorsprong die na 35km koers was opgelopen tot 1’20”. Na een jacht van 30km konden Leman en Scheers vooraan aansluiten en bracht Freddy Maertens even later nog 7 renners mee tot bij de leiders zodat de kopgroep nu uit 13 bestond. Voor de Fransman ging het vooraan te snel en gaf Hendrickx er de brui aan. Maertens ging aan de haal en werd vervoegd door eerst Leman en dan Baert en viel de kopgroep verder uit mekaar. Op 1km van de streep liet Eric Leman zijn 2 kompanen achter en won met 10” voorsprong op Freddy Maertens die Dirk Baert naar plaats 3 verwees.

    Met 91 vertrekkers had men in Sinaai-Waas niet te klagen, alhoewel er weinig noemenswaardig gebeurde. In de 1e ronde reed Paul Laeremans met Jean-Marie Ritserveldt even voorop. Drie renners, Lucien Zelck, Paul Aerts en José De Cauwer probeerden het in de derde ronde maar ook zij werden vlug bijgebeend. De beslissing viel in de 5e van de 17 af te leggen ronden, Bens viel aan en De Vlaeminck ging mee. Bij dit duo sloten nog 8 anderen aan en liepen tot 4’ uit. In de laatste ronde werd de voorsprong gehalveerd en reed bij de leiders de Nederlander Bal lek in het zicht van de eindmeet. Roger De Vlaeminck won met 1 lengte voor Raf Hooyberghs, Alfons De Bal, Jos Huysmans, Daan Holst (Ned), Eddy Goossens, Jos Spruyt, Ernest Bens en Lucien Willekens. Op 2’ volgde Cor Bal als 10e en bleef nog juist buiten schot van Julien Stevens, Vic Van Schil, Paul Aerts, Luc Dhondt en Herman Vrijders. Op 2’10” was Ronny Vande Vijver de snelste van de groep voor plaats 16.

    12-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Met 119 renners stond men aan de start te Bornem en moest er 145km gekoerst worden. Franky De Gendt deed er 3.40’ over om met 20” voorsprong zijn 3e zege te behalen. Dan volgde een 6tal waarvan Jacques Martin sneller was dan André Delcroix, Jos Gijsemans, Walter Dingemans, Ghisleen De Clercq en André Liekens. Op 1’30” werd er gespurt voor plaats 8 Freddy Mees haalde het voor Willy Van De Wouwer, Ludo Peeters, Karel Andries, Geert Malfait, Jos Van Ransbeeck, Jules van de Weyer en sluit Luc Crauwels de top15 af.

    Te Wijtschate moest er 108km afgelegd worden en kwam na 2.40’ Ludo Dumarey met 35” voorsprong op Noël Pottier over de streep. Met 16 werd er op 50” voor de 3e plaats gespurt, Bertil Cael was sneller dan, Eddy Van Haerens, Frans Assez, Dirk Ongenae, Eric Van Hoecke, Luc Demets die samen met Gery Boutry op de 8e plaats werd gezet, Patrick Salomein, Hugo Ryckaert, Eric serlet, Willy Baert, Gery Oreel, Erik Rosseel, Gino Morent, Alain Desaever en Rudy Hesters.

    12-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Szurkowski 3 op 4
    De 2e rit in de Ronde van de Toekomst, welke de renners over en afstand van 166,5km van Pezena naar Argelès-sur-Mer bracht, zorgde voor heelwat spetakel. Bijna 100km lang zou’n zes man sterke groep vooruit fietsen, namen tot 4’40” voorsprong en kwam er na juist 100km een hergroepering. Vijf kilometer bleef alles samen, toen kreeg men de Col de Trellies voorgeschoteld en kwam de Spanjaard Martinez als eerste over de top, met de Columbiaan Rios in zijn spoor. Op 35” volgde een eerste groep, op 50” een tweede. Met nog 31km voor de boeg had het duo 2’20” voorsprong op de eerste groep. Bij het ingaan van de laatste 20km werd er fiks gereageerd zodat het 2tal flink wat tijd moesten inboeten. Na 4.15’35” won de Spanjaard Enrique Martinez voor de Columbiaan Abelardo Rios. Voor plaats 3 op 1’02” was de Nederlander Aad Van den Hoek sneller dan de Columbiaan Luis Diaz, gevolgd door 2 Nederlanders, Mathieu Dohmen en Wim de Waal, de Duitser Jurgen Kraft, de Luxemburger Lucien Didier, Bernard Bourreau (Fr) en de Spanjaard Antonio Vallori sluit de top10. De Nederlander Wil van Helvoirt plaatste zich 12e. In het algemeen klassement staat de Italiaan Gianpaolo Flamini aan de leiding voor 2 landgenoten, Gianfranco Pala op 8” en Gianbattista Baronchelli op 9”. De Nederlander Wim de Waal als 4e heeft 11” achterstand.

    In de Ronde van Polen werd rit 4 verreden en bracht de renners van Inowroclaw naar Pila over een afstand van 136km. Voor de Pool Ryszard Szurkowski werd het 3 op 4. De winnaar van gisteren de Italiaan Bruno Vicino moest 15” prijsgeven. Voor plaats 3 op 19” liet de Oost-Duitser Michael Milde drie Polen achter zich, Lucjan Lis, Jan Brzezny en Trams. De Italiaan Vicino blijft leider.

    12-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Michaël Wright wint
    Om 8.20’ zijn in Nice nog 99 renners van start gegaan voor de 10e rit. Voor men na 222,5km toekomt te Aubange heeft men 3 cols moeten overwinnen, waarvan de top van de laatste col op 19km van de aankomstlijn ligt. De eerste beklimming de Côte de la Slagne (4e cat.)wordt in groep beklommen en is het de Fransman Jean-Claude Blaud die als eerste over de top rijd. De vertraging op het vastgestelde tijdschema is reed groot geworden zodat de organisatie vreest niet tijdig in Aubange aan te komen om er de voorziene trein van 16 uur te halen. Lopen de renners te laat binnen dan worden zij met bussen en volgwagens naar Montpellier gereden. Het is pas na 72km te Seillans dat er enige beweging kwam in de groep, er werd voor een speciale premie gespurt die gewonnen werd door Riotte. Onmiddellijk volgde de beklimming van de col Saint-Arnoux (3ecat. 643m.) ook deze wordt in groep beklommen en komt Torres als eerste door. Na 100km wedstrijd bedraagt de achterstand op het geplande tijdschema reeds 45’. Na 105km wordt er gespurt om het knelpunt en is Marc Demeyer nog eens de snelste. Na verschillende mislukte pogingen is het de Luikse Brit Michaël Wright die de goede ontsnapping op gang brengt. Een drietal komt nog tot bij de Brit en beginnen met 1’10” voorsprong aan de laatste klim de Espigoulier (2e cat. 728m.) waar Hoban als eerste doorkomt. Deze vier spurten op de assebaan voor de zege en is het Michaël Wright (Gb) die het haalt het voor José-Antonio Gonzales-Linares (Sp), Charles Rouxel (Fr) en José Catieau (Fr). Voor Fernando Mendes (Por) is er plaats 5 op 36”. Dan volgt op 1’59” een achttal waarvan Joaquim Agostinho (Por) de snelste is voor Willy Vanneste, Michel Pollentier, René Grelin (Fr), Pedro Torres (Sp), Raymond Poulidor (Fr), Antonio Martos (Sp) en Francisco Galdos (Sp). Voor plaats 14 op 2’36” was Herman Vanspringel sneller dan Jean-Pierre Danguillaume (Fr), Frans Verbeeck e.a. Luis Ocana blijft leider in het algemeen klassement, Herman Vanspringel behoud de groene trui en de trein die heeft gewacht.

    11-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bas Hordijk wint te Vlijmen

    Bas Hordijk won met sprekend gemak de spurt van zeven voor de 1e plaats in de Profronde van Vlijmen. De 100km werden afgelegd in 2.17’04”. Verder volgden, Wim de Vlam, Jan van Katwijk, Willy Debosscher, Jan Serpenti, Henk Benjamins, Cees Stam. Van de groep was Jos van Beers sneller dan Cees Priem, René Pijnen, Hennie Kuiper, Harm Ottenbros en werd de Italiaan Felice Gimondi 29e.

    11-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willem Peeters

    Een 8e zege was er voor Willem Peeters te Banneux waar hij na 102km afgelegd in 2.32’ met 35” voorsprong over de meet bolde. Voor plaats 2 was Jean-Luc Yansenne sneller dan Alain Kaye, Freddy Libouton, raymond Vanstraelen, Jos Vandermeulen, Bernard Celen, Jacques Mean e.a..

    Ver moest Karel Rottiers uit Bornem niet rijden om in Puurs zijn 4e zege te behalen. Van de 79 die aan de start stonden was hij na 145km afgelegd in 3.35’ de snelste voor Eric Van Lent, Arthur Rooms, Alex Van Linden, Theo Dockx, Paul Teugels, Etienne Ilegems, Staf Van Steenwinckel, de Spanjaard Manuel Santos-Castillo e.a.

    Vrasene bracht een 2e zege voor Ghisleen De Clercq die in een spurt met twee Victor De Valckeneer versloeg. Op 5” volgde Leo Huysmans.

    11-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    André (Ad) Gevers

    In Oost-Duitsland werd te Cottbus de Internationaler Olympia-Preis verreden, een ploegentijdrit over 100km. De Denen reden er 2.7’47” over met, Blaudzun, Lund, Jensen en Olsen en reed de 1e ploeg van de DDR (Kletzin,Diers, Tischoff en Wagner)zich met een tijd van 2.8’38” naar de 2e plaats. Op 3 eindigde Zweden met (Filipsson, Hanson, Johansson en Nilsson) in een tijd van 2.9’23”.

    In de Ronde van de Toekomst zijn de Nederlanders voor de tweede dag op rij aan het feest. Na de proloog gisteren werd de eerste rit van Marignane naar Palavas-les-Flots over een afstand van 167,5km werd gewonnen door André (Ad) Gevers die tevens aan de leiding komt. De nederlander had 15” voorsprong op Gianpaolo Flamini (It) en 18” op Franco Pala (It), Philippe Bodier (Fr) en is plaats 5 voor Gianbattista Baronchelli (It).

    In de Ronde van Polen reden de renners van Sochaczew naar Inowroclaw over een afstand van 197km. Het was met 2” voorsprong dat de Italiaan Bruno Vicino won voor 4 Polen, Jerzy Wladyslaw Glowacki, Stanislaw Gazda, Zwaka en Brzeny dan volgden de Nederlander Henk Smits, de Pool Kreszowiec, de Nederlander Bert Pronk, de Pool Jozef Kaczmarek en sluit de Oost-Duitser Dieter Gonchorek de top10 af. De ritwinnaar is tevens leider.

    11-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Vicente Lopez-Carril

    De Nederlander Tino Tabak is niet meer van start gegaan in de 9e rit van Embrun naar Nice met maar liefst 6 beklimmingen. Reeds vanaf 7 uur was het verzamelen blazen voor de overige 106 renners te Embrun, waar zij een half uur later in autocars werden gestopt met bestemming naar de ruim 50km verder gelegen startplaats Uvernet-pra-Loup. Vele renners hebben hun beklag gedaan over het slecht eten en slechte slaapgelegenheid. De renners waren in een grote slaapzaal ondergebracht. Frans verbeeck had een protest ingediend bij de koersdirekteur Jacques Goddet tegen de uitsluiting van vier van zijn ploeggenoten, het protest werd afgewezen. Het was een lome groep die naar de eerste hindernis slenterde. Een langgerekte groep reed naar de top van de Cayolle (2e cat.- 2327m.), in het zicht van de top spurtte Lopez-Carril vooruit en kwam met 50meter voorsprong op Fuente e.a. over de meet. De tweede klim de Valberg (2e cat.-1669m.) werd ook in grorp beklommen en was het Torrès die eerst doorkwam. Het was een nog steeds gesloten peloton dat de beklimming aanvatte van de Col Saint-Martin ( 2e cat.1500m.) en was Torrés opnieuw als eerste boven. In de afdaling ging de Fransman Perin alleen aan de haal en hij bereikte de bevoorrading te Roquebilliere (km 141) met een winst van 1’30” op een nog 50-man sterk peloton. De tweede groep volgde op 3’ en waren ondertussen Frans Verbeeck zijn ploegmaats Bodart en Aerts in de bezemwagen gestapt. Perin begon met een winst van 3’25” aan de Turini (1e cat.-1607m.) maar kwam Lopez-Carril als 1e over de top. Op de laatste twee hellingen, de St. Roch (3e cat.-990m.) en de Chateauneuf (3e cat.-628m.) dreef de leider zijn voorsprong nog op en won uiteindelijk met 8’50” voorsprong op Frans Verbeeck, Jean-Pierre Danguillaume (Fr), Herman Vanspringel, Gérard Vianen (Ned), Charles Rouxel (Fr), Ronald Dewitte, Fernando Mendes (Sp), Joop Zoetemelk (Ned) en Mariano Martinez die de top 10 volledig maakt. Ook Tony Houbrechts 24e en Lucien Van Impe 32e zaten in deze groep. Luis Ocana blijft leider en Herman Vanspringel behoud zijn groene trui. Bij de opgevers 3 landgenoten, Aerts, Bodart en Coulon ook 2 Nederlanders zijn afgestapt, Kelleners en Pustjens.

    .
    Herman met de groene trui

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Spruyt

    Met 63 renners aan de start en een massale publieke belangstelling werden de inrichters van de 4e grote prijs Kamiel Dewalsche te Sleidinge ruim beloond. Alleen was er een tikje ontgoocheling omdat Roger De Vlaeminck niet was komen opdagen. Voor de klassementsspurten was het vooral Vanden Neste die zich liet opmerken en deze ook won. In de 7e van de 13 af te leggen ronde ging de Nederlander van Leeuwen voorop rijden en hield het 2 ronden vol. Met nog 2 ronden voor de boeg viel de beslissing, Maes, De Bisschop en Vande Vijver namen voorsprong waarvan laatstgenoemde op het einde zijn 2 metgezellen zou achter laten. Ronny Vande Vijver behield 100meter op Ronny De Bisschop en Romain Maes. De groepsspurt op 1’ voor plaats 4 werd gewonnen door Dirk Baert voor Noël Van Clooster, Willy Planckaert, Daniël Verplancke, Bas Hordijk (Ned), Hervé Vermeeren, Fernand Hermie die de top10 afsluit e.a.

    Tessenderlo kreeg 1 renner meer aan de start dan Sleidinge en liet hen 10 ronden in 8 vorm rijden. Het eerste koersgedeelte werd gekenmerkt door tal van ontsnappingen die nooit verder droegen dan 35”. Bij het ingaan van de 6e ronde viel het peloton in twee en de kopgroep, aangevoerd door Noels bestond uit 15 man. Dit betekende het begin van de definitieve ontknoping, want uit dit vluchtersgroepje demarreerde onmiddellijk Karstens weg achterna gezet door Deschoenaecker en Spruyt. Op 2 km van het einde sloeg Spruyt toe, Jos schermde zijn maat af en Karstens kon niet onmiddellijk reageren. Jos Spruyt won met 15” voor Gerben Karstens (Ned) en Jos Deschoenmaecker. Op 1’10” was Fernand Van Rijmenant sneller dan Roger Rosiers, Willy Scheers, Ludo Noels, Gilbert Wuytack, Vic Van Schil en is met Willy In’t Ven de top10 volledig.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Omer Meeus

    Aiseau kreeg Jean-Claude Buffet als winnaar, hij legde de 100km af in 2.50’ en had maar liefst 2’30” voorsprong op Maurice Deneef en 5’ op Jean Weber

    De Brit Dan Allan kwam te Celles winnen voor Marcel Hinion en Eddy Furnière.

    Met 91 renners stond men aan de start te Hoegaarden en mochten 110km afleggen. Omer Meeus klaarde de klus in 2.52’ en volgde Walter Dingemans op 15”. Voor plaats 3 op 20” was André Verbraecken de snelste voor Marc Steels, de Duitser Erwin Derlick, Hugo Gevers, Florent Vos, Marcel Laurens, Jean-Marie Coenen,Freddy Mees e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Willy Sprangers in Ternat voor Luc D’Hoekers en Jean Vander Stappen.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Szurkowski

    Vandaag ging in Frankrijk de Ronde van Toekomst van start met een proloog over 9,6km te Aubagne. België heeft geen ploeg afgevaardigd. De Nederlanders wonnen met 18” voor Zwitserland en volgde Italië als derde op 38”.

    In Nederland werd er te Westdorpe gekoerst, een criterium in Nederland dat is 2uur fietsen tegen bijna 45km/uur. De Nederlanders zijn op hun gebied dan ook quasi onklopbaar. Deze ker was het Antoon van den Bunder die het haalde door 5 medevluchters te verslaan. Achter de winnaar finishten, Piet van Leeuwen, Charles de Smit (prof in 1971 en ’72), Tony Huyzen, Jongelen en de Brit Grant Thomas. De enkele Belgen aan de start moesten zich met de kruimels tevreden stellen zijnde een plaats 18 en 20.

    Na de proloog won vandaag Ryszard Szurowski ook de 1e rit Warschau-Sochaczew over een afstand van 162km voor de Oost-Duitser Michael Milde en de Pool Stanislaw Szozda zij hadden 7” voorsprong op een groepje waarvan de Pool Wieslaw Kornacki de snelste was.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Ryszard Szurkowski

    Een 8e overwinning behaalde Eddy Ronquetti te Adegem waar hij na 99km afgelegd in 2.27’ Romain Vercauter en de Nederlander Johan Lookamp naar plaats 2&3 verwees.

    Voor Roger Loysch werd het te Bilzen een tweede seizoenszege. Hier moest slechts 65km gekoerst worden. Op 10” volgde Jos Vandermeulen die Romain Bellis achter zich liet.

    Desselgem kreeg 37 renners aan de start en moest er 108km afgelegd worden. Ook hier werd het een tweede seizoenszege, Eddy Van Haerens versloeg Marc Renier, Eric Serlet, Eric Jacques, Ghisleen De Clercq, Luc Demets, Eric Rosseel, Marc Deseyne e.a.

    Elouges liet de renners 105km afleggen. In een spurt met twee was Eric Vande Wiele sneller dan Jean-Pierre Schelfhout. “Brusselaar” Jean-Pierre Sterckx was op 4’45” de snelste voor plaats 3, na hem volgden Marcel Loyet, Christian Dubois en Francis Dopchies. Dan volgden twee renners op 5’20” waarvan Richard Dopchies sneller was san Gérard Cortenrais. Op 9 eindigde Tulio Tezza met 7’ achterstand en werd Claude Coppieters 10e.

    Frasnes-lez-Buissenal mocht de zegebloemen overhandigen aan Christian Despierre die na 108km 1’30” voorsprong had op Eddy Cools en werd Roger Beelaert derde.

    Parike kreeg 41 renners aan de start en werd er na 108km met 4 voor de zege gespurt. Jean-Paul Spileers en behaalde zijn achtste overwinning. Tweede werd Johny Vanderveken gevolgd door Franky De Gendt en V. Van Landeghem. Op 50” werd de Australiër John Trevorrow vijfde voor Yvan Ronsse e.a.

    Wortel mocht 57 rugnummers uitdelen en reed Marc Meernhout de 105km in 2.16’. Op 30” was de Nederlander Ben Ceulen sneller dan August Van Looy. Voor plaats 4 op 40” was de Nederlander Jos Van De Poel sneller dan André Delcroix. Dan volgde op 50” nog een tweetal daarvan was Lieven Malfait sneller dan Eric Van Lent. Voor plaats 8 op 1’ was Jos Jacobs de snelste voor Marc Verbeeck, Frans Van Beeck e.a.

    De Ronde van Polen is te Warschau van start gegaan met een tijdrit over 2,1km. Winnar werd groot favoriet Ryszard Szurkowski die er 2’28”914 over deed. Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten Jan Backowski en Bernard Kreczynski

     

    09-07-2013 om 20:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jan van Katwijk

    Te Stal-Koersel is de 13e Grote Prijs voor beroepsrenners pas in de derde laatste van de tien kleine ronden begonnen. Het was de Nederlander de Vlam die de aanstoker was en werd bijgehaald door zijn landgenoot van Katwijk en verder onze landgenoten Hendrickx en Mintjens. In het zicht van de aankomstlijn kwam de jagende groep nog geweldig opzetten. Van de vier laatste aanvallers scheen Frans Mintjens het te zullen halen doch de Westmallenaar viel als het ware stil en werd overstoken door Jan van Katwijk en Johan Hendrickx en werd Wil de Vlam vierde. Op 25” toonde Yvan Benaets zijn snelle benen voor plaats 5 en liet de ganse groep achter zich. De top10 bestond verder uit, Georges Claes, Roger Swerts, Roger Jochmans, Ger Harings (Ned) en Julien Verboven.

    Zele kreeg 62 renners aan de start zij mochten 12 ronden afleggen om de 150km vol te maken. Hier was de enige ontsnapping van deze koers de goede, Dury zou reeds na 10km wegrijden. In de tweede ronde kwamen onder impuls van Peelman 5 renners aansluiten, waarna nog een zes renners erin slaagden de aansluiting te verwezenlijken. Een slapend peloton werd op 8’ achterstand gefietst. Op het einde sprong Eddy Peelman weg en won met 45” voorsprong. Voor plaats twee zorgde José De Cauwer voor de verrassing door Willy Planckaert te kloppen, verder volgden, Cees Priem (Ned), Herman Vrijders, hij die de bal aan het rollen bracht Maurice Dury, Fernand Bruggeman, Ronny De Bisschop, Ghislain Van Landeghem, Julien Stevens, Ronny Christiaens en Daan Holst (Ned). Op 7’ werd er voor plaats 13 gespurt en was José Van Ackere de snelste voor Noël Van Tieghem e.a.

    09-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Gewonnen maar toch een beetje moe

    Cyrille Guimrd is niet meer vertrokken in de 8e rit Moutiers-Les Orres met maar liefst 4 beklimmingen, La Madeleine (2e cat.1993m.), de Galibier (1e cat.2556m.), de Izoard (1e cat. 2361m.) en aankomst op Les Orres 2e cat.1496m.). De renners maakten aanvankelijk niet veel aanstalten om te strijden, vooral omdat er bijzonder zwaar werk te wachten stond. Aan de voet van de eerste beklimming, de col de La Madeleine had het peloton een grote achterstand op het uurschema. Nochtans geraakte de Spanjaard Fuente in moeilijkheden en werd door zijn ploegmaats opgewacht waardoor zijn achterstand tot 1’ beperkt bleef beperkt. Tijdens de beklimming van de col de La Madeline stapte Fuente van de fiets, trok andere koerskledij aan en begon merkelijk beter te fietsen. Een volledig peloton op onze landgenoot Emile Bodart na kwam met Danguillaume op kop over de top. Een voltallige groep begon aan de Telegraphe en was het Fuente die onmiddellijk ten aanval trok maar Ocana reageerde gepast, op de top won Fuente van Ocana en kwamen in de afdaling achtereenvolgens, Thévenet, Zoetemelk, Ovion, Torrès en Lopez-Carril aansluiten. Tijdens de beklimming van de Galibier brak de strijd los, Lopez-Carril viel aan op 11km van de top en kwamen Ocana en Thévenet aansluiten. Deze reaktie werd Ovion fataal, de anderen konden later opnieuw aansluiten. Enkele kilometers voor de top gingen Fuente en Ocana nog maar eens aanvallen en moesten alle metgezellen loslaten. Nu kwam Ocana als eerste over de top en won er tevens de speciale premie Henri Desgrange. Dan kwam de Izoard waar Fuente voor Ocana boven kwam. Op iets minder dan 40km van het einde, te Guillestre reed Fuente lek en verspeelde 30”, de gele trui ging niet wachten op de treugkeer van zijn landgenoot. Toen men aan de laatste klim begon keek Fuente op tegen een achterstand van meer dan 2 minuten. Luis Ocana legde de 237,5km af in 7.55’47” en was José-Manuel Fuente tot op 58” teruggekomen. Verder volgden, Mariano Martinez (Fr) 6’57”, Bernard Thévenet (Fr) 6’59”, Michel Perin (Fr) 12’33”. Joop Zoetemelk (Ned) als 6e volgde op 20’24” met in zijn spoor 7 renners, waarbij onze landgenoten, Herman Vanspringel 8e en Lucien Van Impe 12e. Luis Ocana heeft nu 9’08” voorsprong op J.-M. Fuente en is onze eerste landgenoot Herman Vanspringel naar plaats 6 gezakt met 23’20” achterstand, maar behoud wel d groene trui. Drie renners zijn niet meer vertrokken Guimard en onze landgenoten, De Brauwere en De Geest. Twaalf renners zijn uit koers gezet om aan de wagen te hangen, daarbij Englebert Opdebeeck. Er blijven nog 107 renners in de wedstrijd.

    09-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Luis Ocana

    Na de rustdag mogen de renners vandaag 2 ritten afwerken met toch wat klimwerk. Rit 7a vertrok te Divonne les Bains en eindigde na 86,5km te Gaillard. Het was Walter Godefroot die ten aanval trok, hij begon met meer dan 2’ aan de 11km lange klim van de Solève (1e cat.1283m.). Een tegenactie kwam er van Delisle terwijl Thévenet, Van Impe en Catieau een zware inspanning moesten leveren om weer aansluiting te krijgen, dit na een valpartij. Inmiddels ging Martinez op zoek naar Godefroot die werd vervoegd en ter plaatse gelaten. Op 7km van de top was de situatie weer anders, Ocana reed in gezelschap van Fuente, Zoetemelk, Poulidor en Van Impe aan de leiding. Op 4km van de top liet Ocana de anderen achter, op 2km van de top had hij 30” voorsprong op Zoetemelk en 35” op de rest van zijn medevluchters. Op de top kwam Ocana door met 40” op een groepje waarbij Van Impe. In de daling naar Gaillard behield Luis Ocana (Sp) zijn voorsprong en won met 53” voorsprong op Mariano Martinez (Fr), Lucien Van Impe, Bernard Thévenet (Fr), Pedro Torres (Sp), Joop Zoetemelk (Ned), José-Manuel Fuente (Sp), Francisco Galdos (Sp) en Raymond Delisle (Fr). Raymond Poulidor 15e verloor 2’23” en Herman Vanspringel 17e moest 2’31” prijsgeven. Den Engel Opdebeeck werd 96e op 7’40”. Luis Ocana is nu leider met 44” op José Catieau.

    .
    Bernard Thévenet

    Na een korte rust kregen de renners het tweede gedeelte aangeboden. Een trip van Gaillard naar Méribel les Allues over een afstand van 150,5 km. De aankomst is voorzien op de Méribel 1750meter 2e categorie. Het eerste wedstrijdgedeelte werd gekontroleerd door Ocana en zijn ploegmaats. De eerste hindernis de Tamié 908meter 3e cat. werd in groep beklommen en kwam de Spanjaard Torres als eertse door. Op 30km van het einde kwamen dan de eerste akties op gang. Eerste aanvaller was Vanspringel, nadien Genet in het gezelschap van Houbrechts. Op dat ogenblik kwam Guimard opnieuw in moeilijkheden. Tenslotte zou een uitval van J.P. Danguillaume voor een definitieve schifting zorgen, die uiteindelijk vijf renners voorop zou brengen, Thévenet, Ocana, Zoetemelk, Van Impe en Fuente. Een eerste aanval van Thévenet werd suksevol door Ocana beantwoordt. Het bracht mee dat Zoetemelk en Van Impe moesten lossen en dat ook Fuente achterop geraakte. Eenmaal Thévenet door Ocana vervoegd konden ook de drie achtervolgers weer aansluiten. In het zicht van de meet ging de Franse kampioen een tweede maal zijn kans. Ditmaal met sukses. Ocana reageerde nog even maar toen hij geen hulp kreeg van het in zijn wiel rijdende trio liet ook hij het afweten. Bernard Thévenet won met 8” voorsprong op Joop Zoetemelk (Ned), 10” op José-Manuel Fuente (Sp), 12” op Lucien Van Impe en moest Luis Ocana (Sp) 50” prijsgeven. Een 6e plaats op 50” was er voor Herman Vanspringel. Den Engel Opdebeeck werd 63e op 7’19”. Als laatste kwam de opnieuw in moeilijkheden geraakte Cyrille Guimard binnen met 23’12” achterstand. In het klassement heeft Ocana nu 2’51” voorsprong op Zoetemelk en 2’55” op Vanspringel die nog steeds de groene trui draagt.

    08-07-2013 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium te Nandrin

    .
    Eddy Merckx

    Te Nandrin werd een criterium betwist met deelname van Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck en 23 anderen. Voor een massa volk moesten de renners 30 maal een omloop van 4,3km afleggen. Even mocht de streekrennerMarc Sohet aan de leiding rijden en waren het dan de Molteni’s die de wedstrijd controleerde. Toen Freddy Maertens die hier op 31/5 won ten aanval trok vonden Merckx en De Vlaeminck het toch wat gevaarlijk en kwam er een hergroepering. Dan waren het Huysmans, Deschoenaecker en Karstens die gingen voorop rijden, de Nederlander reed leek en werd daardoor gedubbeld en werden de twee opnieuw ingelopen. Toen probeerde Van Schil het voor de 4e maal, Eddy en Roger kwamen aansluiten en lieten Vic achter. Van zeer ver begon Roger de spurt maar Eddy bleef in zijn wiel om in de allerlaatste meters hem te verslaan. Op 1’05” werd Ludo Vander Linden derde voor Joseph Bruyère. Voor Freddy Maertens was er op 2’ plaats 5 voor Rik Van Linden, Jean-Pierre Berckmans, Vic Van Schil, Julien Stevens, Jos Huysmans en Roger Rosiers. Plaats 12 op 2’30” was voor Tony Gakens met in zijn spoor, Georges Vanconingsloo, Martin Vanden Bossche en Jos Deschoenaecker. De eerste vluchter Marc Sohet werd 16e op 4’.

    Ook de liefhebbers waren van de partij te Nandrin waar de 32 liefhebbers 75km moesten afleggen. Hier bestond de top uit uit, Jean-Marie Coenen, Alex Prophète, de Nederlander Henk De Boer, Gustaaf Put, Johan Claessen (Ned), Guy Minsart, Jean-Pierre Dartet, Frans Assez, Jean Caudron en Joseph Civatone (It).

    08-07-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Swerts

    Op de laatste dag van de beker Paul Staiger heeft Roger Swerts de zege behaald te Stuttgart wat hem tevens de eindzege in de beker Paul Staiger bezorgde. Op de laatste dag liet hij Dieter Puschel en Karl-Heinz Küster achter zich. In de klassering werd na Roger Dieter Puschel 2e, Karl-Heinz Müddemann 3e, Karl-Heinz Küster 4e en Ferdinand Bracke 5e.

    In Groot-Brittannië was er te Hertford winst voor Tony Gowland voor Dany Horton en Phil Bayton.

    De Deen Ole Ritter won in Italië te Puja di Prata een wedstrijd over 108km voor de Italianen Enrico Paolini en Giovanni Battaglin.

    In Portugal werd er gekoerst te Lissabon waar Firmino Bernardino zijn medevluchter Venceslau Fernandes versloeg. Plaats 3 was voor Francisco Miranda die op 25” volgde.

    08-07-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Alfons Scheys

    Kapellen-Glabbeek en Sint-Martens-Lierde waren vandaag de twee wedstrijden waaruit de profs konden kiezen.

    De wielerwedstrijd te Kapellen-Glabbeek zat in een bijzonder kleedje omdat de grote prijs Fons Scheys voor het laatst deze laatste als wielrenner zou zien optreden. Hij is willen gaan in glorie vooral om zijn talrijke supporters te danken die hem zovele jaren hadden gesteund. Jos Abelshausen heeft er evenwel anders over beschikt. 55seconden later vloerde Alfons Scheys de groep en bekwam aldus de tweede plaats. Het applaus dat hij daarvoor ontving, zal hem nog lang nablijven, hij pinkte een traan weg. Willy Scheers ging na 40km in de aanval, bleef 200 meter voor de groep uitrijden en verplichtte de anderen dus de stuurstang lager te nemen. 60km later trokken, Abelshausen, Spruyt, Hooyberghs, In’t Ven en Peeters ten aanval. De vluchters werden bijgehaald, uitgenomen Jos Abelshausen die zoals reeds geschreven won voor Scheys. Plaats 3 was voor Bas Hordijk (Ned), werd Ger Harings (Ned) 4e dan volgden Raf Hooyberghs, Ludo Noels, Staf Hermans, Roger Jochmans, Marcel Omloop en sluit Yvan Benaets detop10 af.

    Met 58 werd de start genomen te Sint Martens-Lierde en moest er 175km worden afgelegd.Het werd voor de Waal Christian De Buysschere een eerste seizoenszege. Dirk Baert als 2e volgde op 1’02” en werd er met vier voor plaats 3 gespurt Guido Van Sweevelt haalde het voor Arthur Vande Vijver, Herman Vanderslagmolen en Eric Wyckaert. Op 2’30” kwam Daniël verplancke als 7e over de streep. Een volgend groepje op 3’35” mocht voor plaats 8 spurtrn, Noël Vanclooster haalde het voor Fernand Hermie, Eddy Demedts, Romain Maes, Isidoor Weemaes, Robert Fontaine, Urbain De Brauwer, Daniël Pauwels en Eddy Goossens. De groep volgde op 4’55” en daarvan was Gérard Hendrickx de snelste.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Destelbergen winst voor Martin De Clercq

    Awans-Bierset kreeg 52 renners aan de start die 100km mochten afleggen. Na 2.20’ wedstrijd won Maurice Belet voor Georges Bortels, Romain Belis, Jacques Mean e.a.

    Te Beerzel kreeg Marc Michiels de zegebloemen en werden Marcel Laurens en Marc Roelants 2&3.

    Zijn eerste zege behaalde Marc Desyne te Deerlijk waar hij na 100km afgelegd in 2.22’ een voorsprong van 30” had op Norbert Dujardin en Eddy Vantieghem.

    In het Gentse Destelbergen behaalde Martin De Clercq een tweede seizoenszege. In Ivan De Vriendt vond hij een gretige vluchtgezel en onder hun beidjes gingen ze de concurrentie met 20” vooraf. Kamiel Dhooghe werd uiteindelijk de beste van de achtervolgers door aan de meet Alex Claeys, Thomas Moloney en Hedwig Bloem achter zich te laten.

    Een tweede zege behaalde Jean Weber te Gesves waar hij na 106km Jean-Claude Buffet en Freddy page naar plaats 2&3 verwees.

    Te Kessel werd het na 105km een spurt met twee. Gery Verlinden haalde het van Martin Bierebeeck. Op 3’30” werd Theo Heremans derde.

    Het podium te Lubbeek bestond uit, 1.Willem Peeters wat al zijn 7e overwinning is. Tweede werd Omer Meeus en derde Paul Van Haudt.

    Te Neerijse waar toch wat klimwerk is had Jean Vander Stappen na 105km een voorsprong van 1’15” op Louis Van Rompaeye en volgde Henri Van Horenbeke als derde op 1’20”.

    René Dillen was de beste te Nieuwmoer-Kalmthout waar hij Victor De Valckeneer en Marc Verbeeck naar plaats 2&3 verwees.

    Jean-Pierre Baert behaalde te Oudenaarde zijn 5e seizoenszege. Na 105km had hij 25” voorsprong op Antoine Demeyer, Jean-Paul Spileers, Dirk Goethyn, Julien De Waele e.a.

    Te Schakkebroek een gehucht van Herk-de-Stad kwamen 43 renners een rugnummer afhalen. Zij hebben er een gezondheidswandeling van gemaakt en viel er tijdens 5 kleine ronden niets te noteren. Daarna zijn er enkele uitlopertjes geweest allemaal zonder succes. Met 34 werd er voor de zege gespurt en was het Raymond Vanstraelen die voor eigen deur won. Plaats 2 was voor Guy Duchamps, dan volgden Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Hubert Janssen en werd 29 renners op plaats 6 gelijk geplaatst.

    Een derde overwinning behaalde Benoni Michiels te Silly waar hij na 103km Rudy Pevenage op 1’40” reed. De derde R. Stradiot volgde op 2’30”.

    Thisnes kreeg 45 renners aan de start en werd er na 110km met 7 voor de zege gespurt. De Nederlander Cor Tuyt won voor Freedy Libouton, José Thirion, J.P. Mathieu, Eddy Lemmens, Jan Jorissen en Johannes Huybers (Ned). Op 2’ was Marc Van Ouytsel sneller dan Dirk Van Den Bergh uit Machelen e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Freddy Misotten te Vlezenbeek, na 105km had hij 30” voorspron op Willy Marivoet en Peter Deneef.

    Te Wielsbeke werd het nog een overwinning voor Lieven Malfait die Ghisleen De Clercq en Luc Leman achter zich liet.

    Het podium te Wingene bestond uit Marc Van De Putte die er zijn derde zege behaalde. Plaats 2&3 waren voor Wilfried Vyncke en Eric Serlet.

    Voor eigen volk behaalde Aimé Van Avermaet de overwinning te Zele waar hij Yvan Van de Steene en de Nederlander Ad Deusing achter zich liet

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E.K. Juniores

    Te Westerndorf-München is na een spannende spurt de Zweed Claes Svensson de eerste Europese wegkampioen geworden bij de juniores. De foto-finish moest er bij gehaald worden om de Brit Peter Hall naar de tweede plaats te verwijzen. De winnaar legde de 102km af in 2.29’08”. Voor de Nederlander Jan Spijker was er op 25” de derde plaats. Plaats 4 ging naar de Fransman Bernard Beccas die 1” na de Nederlander over de meet bolde. De tweede Nederlander in de top 5 was Petrus van Krollenburg die op 27” van de winnar eindigde. Eerste landgenoot werd Jean-Luc Vandenbroucke op plaats 8 met dezelfde tijd als van Krollenburg. Uitslag van onze andere landgenoten, 12.Eddy Schepers, 13.Ludo Loos, 34.Frank Hoste en 37. Rudy De Bie.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Eindwinnaar Grant Thomas

    In Luxemburg werden vandaag twee rittenbetwist in de G.P. Felix Melchior. Men begon met een ploegentijdrit tussen Wasserbillig en Mondorf over een afstand van 38km. De Nederlanders wonnen voor Oostenrijk, Duitsland en België.

    De rit in lijn vertrok in Mondorf en eindigde te Mondercange na 114km. Het was de Luxemburger Lucien Didier die won voor twee landgenoten, Eddy Carrier en Erny Kirchen. In de eindstand heeft de Brit Grant Thomas 56” voorsprong op Nico Neyer, 2’11” op Erny Kirchen, 2’30” op Lucien Didier en 3’54” op Edy Carlier allen Luxemburgers.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Te Munguia werd de memorial Valentin Uriona betwist, de toen 26 jarige Uriona is in 1967 tijdens het Spaans kampioenschap voor profs op de weg te Sabadell verongelukt. Antonio Alcon won voor Manuel Esparza die op 2’05” volgde en had de derde Jesus Echeverria 2’30” achterstand.

    In Luxemburg ging te Mondercange de G.P. Felix Melchior een tweedaagse van start. Felix Melchior werd in 1917 & ’18 nationaal kampioen op de weg bij de liefhebbers en in 1919 moest hij tevreden zijn met een 3e plaats. De eertse rit werd verreden tussen Mondercange en Wasserbillig over een afstand van 152,2km. De Brit Thomas Grant deed er 3.59’09” over wat 11” minder is dan de tweede de Luxemburger Nico Neyer en volgde de Nederlander Robert Kroep als 3e al op 4’20”.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger De Beukelaer

    Bouwel kreeg 53 renners aan de start,zij moesten slechts 80km afleggen. Leo Coeck deed dat in 1.55’ en moest Marc Michiels het in de spurt met 1 lengte afleggen. Verder volgden, Freddy Mees, Hugo Gevers e.a.

    Hevillers mocht 65 rugnummers uitdelen en moest er 100km gekoerst worden. Voor de Spanjaard uit Boom Manuel Santos Castillo werd het zijn zevende overwinning. Gommaar Van Calster werd 2e en volgde verder, Guy Minsart, Gustaaf Deproft, Bruno Vrancken, nog een Spanjaard LorenzoAlaimo, Henri Vandenbrande e.a.

    Met 77 renners aan de start mocht Hingene tevreden zijn. Een 5e zege werd het voor Eddy Van Hoof die de 100km aflegde in 2.30’. In zijn spoor volgden, Rudy Brusselmans, Willy Sprangers, Paul Teugels e.a.

    Kortrijk mocht na 108km de bloemen overhandigen aan Roger Beelaert die 1’30” voorsprong had op Luc Leman en werd patrick Salomeyn derde.

    Een 4e zege werd opgetekend voor Paul Vannieuwenhuyse te Pittem waar na 100km die werden afgelegd in 2.15’ Roger Vande Maele en Florent Deleersnijder op plaats 2&3 eindigden.

    Rijkevorsel kreeg 55 renners aan de start. Frans Tilburgs deed er 2.35’ over op 300meter volgde de Nederlander Piet Maas, Marc Verbeeck, Piet De Jongh (Ned), Ortaire Goossens, Marc Hermans, Frans Costermans en Karel Andries die laatste van de 8 koplopers werd.

    Met 59 stond men aan de start te Ruddervoorde en ging de zege naar Eddy Cackaert die na 110km afgelegd in 2.45’ de rapste was. Zij die het onderspit moesten delven waren, Wilfried Reybrouck, Gilbert Eeckhout, Daniël Desloovere, Eddy Van Haerens, Alain Boussemaere, Danny Ameloot, Gery De Clerck e.a.

    Te Sinaai-Waas was na 108km Johny Vanderveken sneller dan de Nederlander Wim de Waal en Rudi Heyns

    Sint Séverin waar men met 49 vertrok kreeg een Nederlander als winnaar. Bennie Ceulen kwam 30” voor Maurice Belet over de streep. Verder volgden Frans Assez, Joseph Civatone (It), Gérard Cortenray, Alex Prophete, Cees Van Dongen (Ned), Christian Dubois, Pierre Sonnet, André Hendrickx en werd Gustaaf Put 13e.

    Stal-Koersel mocht 60 rugnummers uitdelen en moesten de renners 19 rondjes afleggen om de 108km vol te maken. Reeds in de 2e ronde reden 9 renners weg en was de goede trein vertrokken. Vijf ronden voor het einde liet Lemmens zijn 8 medevluchters in de steek, reed een voorsprong van 45” bijeen en reed dan lek. Na een geweldige inspanning kon hij toch opnieuw vooraan aansluiten. De spurt werd van ver ingezet en na een zij aan zij, won Emiel Gijsemans voor Etienne De Beule, de Nederlander Jacques Dekkers, Gaston Louwet, Winoc Flebus, de Nederlander A. Gruiters, Jean Swinnen, de ongelukkige E. Lemmens en Wil Bellemakers. Op 1’30” werd de nederlander Geert (Gerrit) Oosterbosch 10e voor zijn landgenoot Frits Slüper e.a.

    Te Wanfercée Baulet werd de Ronde van Henegouwen verreden over een afstand van maar liefst 187km. Van de 85 renners die aan de start stonden hebben er 7 voor de zege gespurt. Roger De Beukelaer haalde het voor Jean Vander Stappen, Marc Steels, Etienne Van Braeckel, Raf Coene, Frans De Coninck en Karel Vanden Broeck. Op 20” werd Marcel Laurens 8e voor Lieven Malfait, Jean-Marie Coenen, André Coppers, Carlos Cuyle, Dirk Ongenae, Eric Vande Wiele, Omer Meeus, Jos Van Der Meulen, Willem Peeters, Bertil Cael, Marc Renier, Eric Jacques en een twintigtal renners in dezelfde tijd.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Swerts

    Winst voor Roger Swerts in de beker Paul Staiger, te Schelkingen won hij voor de Duitsers Erwin Tischler en Dieter Puschel.

    In Italië werd het criterium van Corniola di Empoli na 100km gewonnen door Fabrizio Fabbri die in een spurt met twee Roberto Poggiali versloeg. Op 25” werd Gianni Motta derde.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Boezinge en Wezembeek-Oppem waren de twee wedstrijden in eigen land.

    Met 70 stond men aan de start te Boezinge om als inleiding 1 grote ronde van 44km doorheen het front van ’14-’18 te rijden. Slechts 1 renner Eric Wyckaert vond het tempo te gezapig. Men liet hem begaan en wanneer men Boezinge opnieuw bereikte, fietste Wyckaert nog steeds op kop maar niet meer voor lang. Bukacki en Cael gingen nu wat harder op de pedalen duwen en telden al vlug 2’ voorsprong. Onder aanvoering van Maertens ging een groepje dat zou aanzwellen tot 23 op zoek naar de leiders. Op 10km van het einde was het opnieuw Freddy die de beslissing uitlokte en waren er nog 7 mee. Waar iedereen Freddy verwachte was het Raf Hooyberghs die in de vele bochten van de Kapellestraat verrassend toesloeg en met de steun van zijn ploegmaten Planckaert en Verreydt met 25” voorsprong won. Willy Planckaert werd 2e voor Freddy Maertens, José Van Ackere, Eddy Moreels, Roger Loysch, Louis Verreydt en Robert De Guchtenaere. Op 40” voor plaats 9 was Eric Leman de snelste van de groep.

    Wezembeek-Oppem mocht 50 rugnummers uitdelen en moesten de renners 167km afleggen in 22 ronden. Het is pas in de 13de ronde dat de wedstrijd begon, toen In’t Ven, Catteeuw en Van Geebergen de aanval bliezen maar nooit meer dan 15” kregen. Jos Spruyt reed in één ruk tot bij de leiders met Jan van Katwijk in zijn wiel. Het was de Nederlander die won voor Jos Spruyt, Julien Van Geebergen, Gerry Catteeuw en Willy In’t Ven. Op 1’20” volgde Roger Rosiers en 10” later was Paul Collaer voor plaats 7 de snelste voor, Gilbert Wuytack, Adolf Huysmans, Johan Demuynck en Gérard Martens. Een volgend groepje mocht voor plaats 12 spurten en was Georges Vanconingsloo de snelste voor Herman Vrijders e.a.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees baankampioenschap - Juniores

    .
    Jean-Luc Vandenbroucke wereldkampioen

    Op de wielerbaan van München werden de Europese kampioenschappen voor juniores afgesloten.

    Voor België was er met Jean-Luc Vandenbroucke in de achtervolging een gouden medaille. In de finale versloeg hij na 3km de Duitser Gregor Braun die 3’37”65 reed tegenover Jean-Luc die met een tijd van 3’31”94 bijna 6” sneller reed.

    Plaats 3 was voor de Duitser Eugen Heim die 3’42”53 reed tegenover 3’18”56 voor de Rus Urmas Tooma.

    In de snelheid kwam Jean-Marie Spect niet verder dan een 8e plaats, de zege was voor de Italiaan Claudio Bagarello voor zijn landgenoot Marcello Braccioli en werd de Rus Oleg Gudyn winnaar van het brons.

    In de puntenkoers over 50 ronden werd onze landgenoot Noël Dejonckheere 10e. Winnaar werd de Deen Kim-Gunner Svendsen voor de Rus Urmas Tooma.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Julien Stevens

    Julien Stevens behaalde te Sint-Niklaas zijn 2e seizoenszege in een spurt met twee liet hij Flory Ongenae achter zich. Nog een tweetal op 2’35” mocht voor plaats 3 spurten Martin Vanden Bossche verwees Romain De Loof naar plaats 4. Op 3’ was de Nederlander Bas Hordijk de snelste van de groep voor Ludo Noels, Alfons Debal, Richard Bukacki (Ned), Georges Claes, André De Mol, Jos Schoeters, Eddy Reyniers, José De Cauwer, Vic Van Schil en is met Tony Gakens de top15 volledig.

    In de beker Paul Staiger is men in Duitsland al aan de zesde wedstrijd toe. Te Brucksal was de winst voor de Duitser Dieter Puschel voor onze landgenoot Roger Swerts en de Duitser Karl-Heinz Bugdahl.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Cyriel Guimard op de sukkel

    Met 123 is men van start gegaan in de 6e rit van Belfort naar Divonne over een afstand van 244,5km, daarbij ook Eddy Verstraeten die vader is geworden van een dochter die Wendy als naam krijgt. Onderweg krijgt men drie cols voor de wielen en zijn er 2 vliegende spurten. Het is pas bij het naderen van de 1e col de Bondeval 4e cat. dat er enige beweging viel te bemerken. Het peloton ging langgerekt naar de top en kwam Torrès (Sp) met 50meter voorsprong op de Nederlander Pustjens als 1e door. Ook op de 2e klim de Croix Saint Marc 3e cat. kwam Torrès als eerste door voor Pustjens. Ondertussen kwam Guimard met kniepijn weer in moeilijkheden. De eerste vliegende spurt na 152km ging weer naar Demeyer voor Planckaert en Teirlinck. Nu kwamen er verschillende pogingen en kwam een kopgroep van zeven tot stand terwijl Guimard het steeds lastiger kreeg. Te Morez mochten de 7 voor het tweede knelpunt spurten en won Riotte (Fr) voor onze landgenoot Paul Aerts en de Nederlander Kelleneers. De leiders hadden ondertussen 1’15” op 2 achtervolgers en 2’ op het peloton. Op klim 3 de Rousses 3e cat. na 198,5km kwam Lopez-Carril (Sp) als eerste boven en volgde Guimard al op 8’. Eens de afdaling voorbij was heeft het peloton vrij vlug de leiders ingelopen. Een aanval van Genty (Fr) werd beantwoord door Roques die gemakkelijk over leider ging en pas 10km van het einde werd gegrepen. Op 5km van de aankomst heeft Vanneste het geprobeerd maar werd ook bijgehaald. Op anderhalve km van de meet was het Danguillaume die ging en 6” overhield op Walter Godefroot Barry Hoban (Gb), Frans Verbeeck, Herman Van Springel, Staf Van Roosbroeck, Gérard Vianen (Ned), Michaël Wright (Gb) en was met Roger Gilson (Lux) de top10 volledig. Op 106 kwam Englebert Opdebeeck over de meet. Leider blijft José Catieau, Torrès staat aan de kop in het bergklassement, Teirlinck staat nog steeds aan de leiding van de vliegende spurten en is Vanspringel houder van de groene trui. Morgen genieten de renners van een dagje rust.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Erik Fäglum

    Te Beveren-Waas won na 110km Ortaire Goossens met 10” voorsprong op André Verbraecken en was plaats 3 voor Theo Dockx.

    Een 6e zege was er voor Omer Meeus te Binche waar hij na 110km Alain Kaye en Maurice Deneef naar plaats 2&3 verwees.

    De derde wedstrijd in Zweden vond plaats in Stockholm waar de Skeppsholsloppet werd betwist. Het was de Zweed Lennart Fagerlund die onze landgenoot Florimond Van Hooydonck van de overwinning hield. Plaats 3 was voor de Zweed Erik Fäglum. Op 57” werd onze landgenoten Edmond Verbruggen en Roger Verwimp 5e & 6e.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Giovanni Jimenez

    Te Melle waren Sohet en Bruggeman de eerste herriestokers, zij kregen het gezelschap van Herijgers, die later wegviel door een val, De Bisschop, Holst (Ned) en Gérard Hendrickx. Dit zestal werd bijgebeend door Hooyberghs, Rossiers, Omloop, Bens en André Hendrickx, mochten tot 20” uitlopen en werden even later tot de orde geroepen. Dan was het de beurt aan Vanden Neste en Debosscher die het een paar ronden volhielden, in de 8e ronde kregen zij het gezelschap van een zestal en kwamen even later nog eens 8 renners aansluiten. Meteen was de beslissing gevallen, bij het ingaan van de laatste ronde sloeg de Colombiaan Giovanni Jimenez toe en won met 1’25” voorsprong. Alfons De Bal was voor plaats 2 sneller dan, Willy Debosscher, Pol Vanden Neste, Willy Van Malderghem, Frans Kerremans, Ronny De Bisschop, Raf Hooyberghs de Nederlander Daan Holst, Herman Vrijders, Robert De Guchtenaere, Roger Rosiers, Arthur Vande Vijver, Urbain De Brauwer, Louis Verreydt en Luc Dhondt. Voor plaats 17 op 1’ was Willy Scheers de snelste.

    Voor de beker Paul Staiger waren de renners te Esslingen aan de slag. Het werd een tweede Belgische zijde, Ferdinand Bracke won voor de Duitsers Dieter Puschel en Klaus Bugdahl.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Walter Godefroot wint

    Rit 5 Nancy-Mulhouse over een afstand van 188km is om kwart over elf van start gegaan met nog 126 renners. Ook nu was het weer drukkend warm en kwam er pas wat beweging bij het naderen van Saint-Mard waar de enige spurt voor de knelpunten uit deze rit op de agenda stond, het was weer Demeyer die het haalde door op de lijn Guimard te kloppen en staat nu al 12 punten voor op Teirlinck. Er werd opnieuw rustig verder gereden tot Grosskost als streekrenner in de omgeving van Grandvillers ging voorop rijden. Zoals gewoonlijk liet het peloton begaan maar Charly meende het en had 10km verder al 3’30” voorsprong en nam bij de bevoorrading zelfs zijn eetzakje niet aan. Even kwam er reactie maar zorgden Grosskost zijn ploegmaten dat het niet doorging. Op de eerste beklimming de Col de la Sclucht 2e cat.1130meter, kwam Grosskost met 4’35” voorsprong op Delisle boven. Dan werd er naar de Grand Ballon 3e cat. 1353m. gereden en kwam er toch wat beweging achter Grosskost, een zestal met Pollentier gingen op zoek naar de leider. Op de top was zijn voorsprong tot 1’40” geslonken op de eerste achtervolgers. Ook op de derde klim de Silberloch 3e cat. 904meter kwam de leider eerste door met nog 1’15” op 4 renners waarbij nog steeds Pollentier, twee Fransen hadden de rol gelost. De leider begon nu aan de laatste 25km, reed in de afdaling lek, Bouloux kwam opnieuw tot bij de eerste achtervolgers waar Pollentier even moest afhaken maar wat verder opnieuw kon aansluiten. Met nog minder dan 10km voor de boeg werden de achtervolgers ingelopen en had Grosskost nog 35” voorsprong. Na een solovlucht van bijna 100km was op 5km van de meet ook zijn liedje uitgezongen. In de eindspurt Haalde Walter Godefroot het voor Cyrille Guimard (Fr), Jan Krekels (Ned), Staf Van Roosbroeck, Frans Verbeeck, Herman Vanspringel, Willy Teirlinck, Mariano Martinez (Fr), Gérard Vianen (Ned) en Roger Gilson (Lux) sluit de top10. In een groepje op 10’24” werd Englebert Opdebeeck 111e. De gele trui blijft bij Catieau en de groene is nog voor Vanspringel.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joop laat Frans achter zich

    Rit 4 ging van start te Reims waar het reeds zeer warm was wanneer de renners er aan begonnen om na 214km te Nancy te eindigen. Het was pas bij het naderen van het eerste knelpunt, te Bouy na 33 km dat er enige animatie kwam in de groep, Demeyer haalde het voor Godefroot, Planckaert, Hoban en Teirlinck. Daarna werd er opnieuw als wielertoeristen gereden en had men na 80km reeds 15’ achterstand op het voorziene tijdschema. Bij het naderen van de eerste hindernis de Lion 4e cat. trok Torrès (Sp) ten aanval en kwam 10” voor Van Impe over de top. De tweede vliegende spurt te Manonville (km 183) was opnieuw voor Demeyer. Nu kwamen er verschillende aanvallen echter allen zonder succes. De aankomst lag op het colletje Nancy 4e cat.,Van Impe viel aan maar werd 250meter voor de streep ingelopen door Joop Zoetemelk (Ned) die won voor Frans Verbeeck, Herman Vanspringel, LucienVan Impe en Raymond Poulidor (Fr). Op 12” werd Roger Gilson (Lux) 6e voor José- Luis Viejo (Sp), Charles Rouxel (Fr), Willy Vanneste en werd Cyrille Guimard (Fr) 10e. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 106, Ludo Delcroix op 36” kwam na sluitingstijd binnen. De Fransman José Catieau blijft leider, en Herman Vanspringel mag de groene trui aantrekken.

    04-07-2013 om 01:30 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    Zijn 10e zege behaalde Roger De Beukelaer te Scheldewindeke waar na 104km afgelegd in 2.40’ Yvan Ronsse en Eric Van Lent 2&3 werden.

    Voor hun tweede wedstrijd kreeg men te Tielrode 73 renners aan de start en legde Frans Van Beeck de 108km af in 2.20’ wat 2’ sneller is dan de winnaar van gisteren. De top 10 bestond uit, Omer Meeus, Henri Paulissen, Karel Rottiers, Leo Huysmans, Mark Michiels, Willem Peeters, Rudy Heyns, Raymond Vanstraelen en Paul Teugels.

    Net als gisteren hebben onze landgenoten die aan de slag zijn in Zweden zich goed verdedigd. Te Södertälje waar in 1891 de wagonfabriek Vabis werd opgericht die in 1911 fusioneerde met Scania een merk van (motor)voertuigen, en werd de vrachtwagen Scania-Vabis geboren. Wel moesten zij de zege laten aan 30 jarige Christer Lonnerby die 25” voorsprong had op zijn landgenoot Jonny Danielsson, Florimond Van Hooydonck werd 3e, Roger Verwimp 6e en Edmond Verbruggen 17e.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Na enkele ereplaatsen was er winst voor Roger Swerts in de beker Paul Staiger. Te Waldenbuch won hij voor de Duitser Dieter Puschel en de Australiër Graham Gilmore.

    In Nederland hebben Swerts zijn ploegmaten en kopman te Ulverhout het ganse podium ingenomen. Na 105km won Jos Huysmans na 105km voor Vic Van Schil en werd de patron Eddy Merckx 3e op 23”.

    Bij de liefhebbers won Henk Stander voor Mathieu Dohmen en Johnny Konings.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In eigen land werd er gekoerst te Nederbrakel en Waver.

    Met 52 stond men aan de start te Nederbrakel waar zij in de hitte 14 rondjes mochten rijden om de 142km vol te krijgen. Veel is er niet gebeurd, in de 1e ronde kregen Bruggeman, Van Clooster en Moreels 1’10” voorsprong, doch na 35km was alles te herdoen. Een volgende ontsnapping na 52km kwam er van Dierickx en Hendrickx, zij kregen 30km later het gezelschap van De Buysschere, Van Landeghem en Demuynck. Op 1km van het einde plaatste Dierickx zijn beslissende demarrage en verloor Hendrikx voeling met de anderen. André Dierickx kwam met 1’32” voorsprong over de meet. Christian De Buysschere werd 2e voor Ghislain Van Landeghem en Johan Demuynck. Gérard Hendrickx als 5e volgde op 1’55”. Met 4 werd er 3’55” na de winnaar voor plaats 6 gespurt, Dirk Baert won voor Romain Maes, Jos Saenen en Eddy Cael. Op 4’25” kwam Hervé Vermeeren als 10e toe en won Frans Van Looy op 5’ de spurt van het peloton voor de 11e plaats.

    Waver moest het met 36 renners stellen waaronder de plaatselijke renner Georges Vanconingsloo. Eerste aanvallers waren Van Rijmenant en Leenen die in de 5e ronde even voorop mochten rijden. Dan was het de beurt aan Volckaert, Collaer en Frans Maes namen 35” voorsprong en was bij aanvang van de 7e ronde hun liedje ook uit. Na twee pogingen in de 9e ronde kon Collard afstand nemen maar kwamen op het einde van die 9e ronde vier renners aansluiten. In de laatste ronde op 7km van het einde ging De Vlaeminck in de aanval en kon enkel Vander Linden mee. In de spurt versloeg Roger met 1 lengte Ludo. De achtervolgers kwamen ook afzonderlijk over de meet. Derde op 40” werd Paul Collaer, 4e op 45” werd Georges Barras en Jos Abelshausen op 1’ werd 5e. Een groepje van 5 volgde op 1’10” en daarvan was Louis Verreydt sneller dan Jean-Pierre Berckmans, Roger Loysch, Fernand Van Rijmenant en Roger Kindt. Thuisrijder Georges Vanconingsloo als 13e volgde met de groep op 1’20”.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    In België had men de keuze in drie wedstrijden, In Buggenhout kwamen maar liefst 92 renners opdagen. Voor Eddy Van Hoof werd het een 8e overwinning, na 107km die werden afgelegd in 2.35’ was hij de snelste. Na hem volgden, Gustaaf De Proft, Willy Verschueren, Jan Weymans, Frans Tilburgs, Jan Lauwereyns, Eric Van Lent, René Dillen, Rudy Brusselmans en maakt Jean-Marie Coenen de top10 volledig.

    In Knesselare kwam na 110km Daniël Deschrooder als eerste over de streep voor Marc Renier en Jackie De Clerck.

    In Tielrode kwamen 36 renners aan de start voor de eerste wedstrijd van de tweedaagse. Voor Marc Steels werd het een tweede seizoenszege voor Roger De Beukelaer, Johny Vanderveken, Ghisleen De Clercq, André Verbraecken, Eddy Cap, Franky Fransen e.a.

    In Zweden werd te Upssala de “Crescent Cup” betwist, de Zweed Jonny Danielsson haalde het voor zijn landgenoot Erik Flaglum en eindigden onze landgenoten, Florimond Van Hooydonck en Roger Verwimp 2&3.

    03-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Frans Verhaegen

    Te Kruishoutem stonden 77 renners aan de start die de 144km over een grote acht reden. Na 20 km was Jackie Coene die ten aanval trok in het gezelschap van Eddy Moreels en Fernand Bruggeman namen 30” en hielden het 25km vol. Maar Coene gaf niet af en reed nu met Vande Vijver en De Buysschere weg zij kregen even later het gezelschap van Maertens en Moreels, die twee gingen door, terwijl de anderen werden ingelopen. Daniël Verplancke maakte de sprong naar de 2 leiders om later met pech te moeten afhaken. In de laatste ronde liet Freddy zijn medevluchter achter maar op 7km van het eind begon zijn tube langzaam leeg te lopen en werd in de laatste km bijgehaald door de kop van het peloton. Hiervan ging Frans Verhaegen zo hard door dat hij nog 20” nam op Willy Planckaert, Dirk Baert, Hervé Vermeeren, Roger Rosiers en Johan Demuynck. Op 25” werd Luc D’Hondt 7e voor Daan Holst (Ned), Eddy Moreels en Robert Fontaine. Voor plaats 11 op 45” was Eric leman de snelste.

    De 3e wedstrijd voor de beker Paul Staiger in Duitsland vond plaats te Munsingen waar Karl-Heinz Muddeman zijn 2e zege behaalde. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoot Roger Swerts en de Duitser Dieter Kemper

    03-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Cyrille Guimard wint


    Met 130 begon men aan de 3e rit Roubaix-Reims over een afstand van 226km. Te Lecelles, na 37km kwam de eerste vliegende spurt van de dag en haalde Demeyer het voor Riotte en Teirlinck. Minder goed verging het Van Marcke die aan km 52 bij een valpartij gekwetst geraakte aan zijn knie. De Fransman Mintkiewicz mocht even voorop gaan rijden om zijn familie te groeten. Het is pas aan km 74 dat de strijd losbarste 12 renners reden weg en hadden 6km verder al 45” voorsprong, op een groepje van 20 en volgde het peloton op 1’. De 2e vliegende spurt aan km 82,5 was voor Guimard, die later als eerste doorkwam op de Laon 3” cat. voor De Geest en haden de leiders al 5’40” voorsprong. Op de volgende klim, col des Bruyères 4e cat. was het Van Roosbroeck die eerst doorkwam. Uiteindelijk hielden de koplopers waarbij Hoban, Schleck en Vasseur waren gelost nog 2’34” over op de eerste achtervolgers. De ritwinst ging naar Cyrille Guimard (Fr) voor Staf Van Roosbroeck, Jacky Mourioux (Fr), Régis Délepine (Fr), Juan Zurano (Sp), Willy De Geest die nog een rondje maakte omdat hij dacht dat er gebeld werd voor de laatste ronde, Leif Mortensen (Den), Luis Ocana (Sp) en José Catieau (Fr). Van de eerste achtervolgers owas Frans Verbeeck de snelste voor plaats 10. In een groepje dat eindigde op 16’22” werd Englebert Opdebeeck 86e. De Fransman José Catieau is de nieuwe leider met 1’16” voorsprong op Willy De Geest

    03-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean Vander Stappen

    In de kermiswedstrijd van Assenede namen 38 renners de start. De talrijke streekrenners werden in de luren gelegd door de Waaslander Ghisleen De Clercq uit Belsele die met voorsprong won. De spurt van de drie achtervolgers was voor Ivan Van de Steene die Romain Vercauter en Etienne Bundervoet vooraf ging. Voor de 5e plaats haalde Martin De Clercq het voor François Van Vlierberghe en Freddy Dhaenens.

    Het criterium van Dendermonde kreeg na 70km Benoni Michiels als winnaar die er 1.59’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Walter Dingemans en Roger De Cock.

    Na 30/6 was Jean-Paul Spileers opnieuw de beste te Scheldewindeke, na 104km die werden afgelegd in 2.35’ liet hij twee kleppers achter zich. De Nederlander Gerrie Knetemann en Alex Van Linden.

    Warneton mocht de zegebloemen overhandigen aan Bertil Cael voor wie het zijn 3e seizoenszege was. Na 108km had hij 1’ voorsprong op Eric Rosseel en werd Daniël Desloovere derde.

    Van de 41 renners aan de start in het criterium van Waver was na 70km Jean Vander Stappen de snelste voor Raymond Vanstraelen de Nederlander Henk Smits, Jacques martin, Albert Seghers, Pierre Sonnet, Benny Paulissen, Guy Minsart, Freddy Missotten en is met Jean-Pierre Schelfhout de top10 volledig.

    De Ronde van de provincie Luxemburg eindigde met de rit Saint-Léger – Saint Hubert over een afstand van 144km. Nog 60 renners hebben de start genomen en was de zege voor Karel Rottiers met een tijd van 4.22’. Zijn medevluchter Theo Dockx moest met de 2e plaats tevreden zijn. Met 15 werd er 1’08” later voor plaats 3 gespurt. Etienne Van Braeckel haalde het voor de Zwitser Rudy Scheller, Eric Vande Wiele, Roger Loysch, Wilfried Wesemael, eindwinnaar Willy Govaerts, Yvan Ronsse, Marcel Hinion, Joseph Henssen, de Brit Doug Dailey e.a.

    In de eindstand heeft Willy Govaerts 16” voorsprong op Yvan Ronsse, 18” op de Zweed Tord Philipsson, 28” op de Nederlander Jos Schipper en sluit de Brit Doug Dailey de top5. Merelbeke was de beste ploeg voor Sint-Martens-latem en Zweden. Etienne Van Braeckel was de beste klimmer.

    02-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    William (Bill) Kund

    In Duitsland werd er op de tweede dag te Vaihingen an der Enz voor de Beker Paul Staiger gestreden. Het werd een volledig Duits podium met op 1.Karl-Heinz Muddemann voor Dieter Puschel en Karl-Heinz Kunde.

    In Nederland waren 5.500 mensen te Made opgekomen om 45 renners waaronder kersverse beroepsrenner Bas Hordijkaan die als enige renner voor Saroma rijd aan het werk te zien. Eerste aanvaller was Gerben Karstens die de Amerikaan William (Bill) Kund als gezel meekreeg en kwam wat later ook Cees van der Meijden aansluiten. Geen van deze drie zou de zege pakken het was Jan van Katwijk die na 105km afgelegd in 2.16’55” zijn twee medevluchters Cees Stam en Cees Priem achter zich liet. Op 20” werd René Pijnen 4e, ook Gerben Karstens als 5e op 35” kwam alleen toe. Dan volgden op 50” Harry Jansen, Jos van Beers onze landgenoot Alfons De Bal, Harm Ottenbros en Ger Harings. Op 1 ronde werd Jo van Pol 11e voor Cees Zoontjens, Piet de Wit, Harry Beurskens debutant Bas Hordijk en Marian Polansky (vaderlandsloose).

    02-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Veel volk te Humbeek waar de renners voor de 25e maal aan de start kwamen, met 76 waaronder heel wat Merckxisten en Roger De Vlaeminck mochten zij 140km afleggen. Het was deze laatste die zich de ganse namiddag zeer bedrijvig en aanvallend toonde. Reeds in de eerste ronde ging hij mee met enkele uitlopers die spoedig tot 15 zouden uitgroeien, in de 9e ronde kwam Julien Van Lint aansluiten met in zijn spoor Huysmans en de Nederlander Holst. Vooraan vielen Van Linden en Dierickx weg en bleven de 16 anderen tot 40 km van het einde samen. Het was streekrenner Adolf Huysmans uit Tisselt die aanviel en het gezelschap kreeg van De Vlaeminck, Van Schil en Hermans. Op 10km van het einde liet Roger de anderen achter en won met 40” voorsprong op Gustaaf Hermans en Vic Van Schil. Adolf Huysmans moest nog 2’15” prijsgeven en hield 10” over op Marc Lievens. Voor plaats 6 op 2’55” was Jos Van Olmen sneller dan Ronny De Bisschop, Julien Stevens, Ward Janssens, de Nederlander Daan Holst en Jos Huysmans. Georges Barras kwam op 3’30” als 12e over de streep en volgde Jos Spruyt als 13e op 3’35” met in zijn spoor, Willy De Temmerman, Paul Collaer en Frans Van Looy als laatste van de 16 koplopers.

    02-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy Verstraeten

    Ook vandaag stonden er twee ritten op het programma met de ploegentijdrit te Sint-Niklaas en de rit in lijn Sint-Niklaas – Roubaix.

    De kampioen van België Frans Verbeeck, en zijn teamgenoten hebben met ruime voorsprong de ploegentijdrit gewonnen. Zij legden de 12,4k af in 1.12’29” wat de tijd is van de eerste 5 renners die over de meet kwamen (Verbeeck,Verstraeten, Coulon,Doyen en Walter Planckaert, al de anderen kwamen later over de streep). De eerste kwam na 14’29” over de streep. Tweede werd Peugeot-BP op 44”(Escalassan, Ovion, Rouxel, Mollet, Martelozzo, Delisle, Parenteau, Bouloux, Thévenet en Tschan. Danguillaume reed in de eerste ronde lek en heeft de rest alleen afgelegd) hun gezamelijke tijd was 1.13’13”6 en reed de eerste 14’38”. Derde werd Kas met (Fuente, Gonzales-Linares, Martos, Aja, Galdos, Menendez, Grande, Lazcano, Melero en Zubero) zij volgden op 52”, hun gezamelijke tijd was 1.13’21”. En was 14’40” de tijd van de eerste die over de meet kwam. De ploeg Poulidor kwam met 15” vertraging aan de start en legde het verdere parcours af zonde de minste overtuiging, aangezien deze ploegentijdrit niet in aanmerking komt voor het individuele klassement. Er moesten 4 ronden van 3km100 worden afgelegd en was er een zeer talrijk publiek opgekomen.

    Op de grote markt werd de start gegeven van het tweede ritgedeelte dat de 132 renners over een afstand van 138km naar Roubaix bracht. De officiële start werd gegeven 4km buiten het centrum. In de omgeving van Aalst ging Van Impe voorop rijden om vrouw en bekenden te groeten, in Welle km 33 stond Lucien en vervolgens het volledige peloton voor een gesloten overweg. In Geraardsbergen kwam Frans Verbeeck als eerste over de muur. Met nog 40km voor de boeg ging De Geest en de Nederlander Tabak ten aanval, Willy kwam als eerste door op de helling van Mont Saint Aubert (4e cat.) en volgde het peloton op 45”, maar werden beiden enkele kilometers voor Roubaix opnieuw ingelopen. Na een poging van Perrin was het Verstraeten die wegsprong en 100 meter nam, voldoende om alleen op de piste te komen en aan zijn eerste ronde te beginnen op het ogenblik dat de eersten achtervolgers de wielerbaan opkwamen. In een komplete warboel omdat er twee ronden dienden te worden gereden, kon Eddy zijn ritzege veilig stellen. Na Eddy Verstraeten werd op 7“ de Nederlander Gérard Vianen tweede voor Fernando Mendes (Por),de Fransen Michel Perin, Charles Rouxel en Régis Delepine. De groepspurt voor plaats 7 op 24” werd gewonnen door Walter Godefroot, plaats 65 was voor den Engel Opdebeeck. De tijden werden opgenomen bij het binnenkomen van de piste.Herman Vanspringel blijft leider voor Catieau en Vianen die Teirlinck naar de 4e plaats verwijst. Onze landgenoot Pieter Nassen gevallen en de Nederlander Prinsen kwamen na de sluitingstijd binnen.
    .
    Pieter Nassen minder gelukkig dan de winnaar

    02-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Ritwinst voor Willy Teirlinck

    Op de eerste dag moesten de renners twee ritten afwerken, men begon met Scheveningen-Rotterdam over een afstand van 84km. Nadat Willy Teirlinck verleden jaar 3 ritten won is hij er vandaag al opnieuw aan begonnen. Een van de eerste pechvogels in deze korte rit was Herman Vanspringel, die na een val met 15 renners waarbij ook Ocana heelwat tijd had verloren en door zijn ploegmaats opnieuw in het peloton werd gebracht. De Geest die ook op Herman had gewacht trok eens terug in het peloton ten aanval. De Sonolors met drie vertegenwoordigd trokken de kaart Tabak. Op 3km van het einde ging tabak alleen weg en was het weer De Geest die net voor de laatste rechte lijn de anderen terugbracht. Willy De Geest werd enkel nog geklopt door Willy Teirlinck verder volgden,Robert Mintkiewicz (Fr), JurgenTschan (Duit), Alain Nogues (Fr), Gérard Vianen (Ned), Leif Mortensen (Den), Antonio Menendez (Sp), Ludo Delcroix,Sylvain Vasseur Fr), Carlos Melero (Sp), Gustaaf Van Cauter en gaf de nederlander Tino Tabak als 13e nog 4" prijs. Op 48" won voor plaats 14 Jacques Esclassan (Fr) de groepsspurt waarin den Engel Opdebeeck 34e werd. De gele trui gaat van Joop naar Willy.

    .
    José Catieau klopt Herman

    Na de middag werd er van Rotterdam naar Sint Niklaas gefietst over een afstand van 137,5km. Voor de start was neo-prof Ludo Delcroix druk in de weer om een renner te vinden die voldoende frans sprak om voor hem een klusje op te knappen. Het was Ronald De Witte die de taak op zich nam om hier en daar in het peloton de renners te verwittigen dat Ludo bij het overschrijden van de Nederland-Belgische grens zijn dorp binnenreed. Ludo zou graag wat voorsprong willen nemen aangezien zijn supporters hem daarvoor een dikke premie hadden beloofd. Ludo is in zijn opzet geslaagd. Een aanval opgezet door de Rokado's eens men op de kasseien kwam heeft er voor gezorgd dat Herman Vanspringel 2' kon nemen met de Fransman José Catieau die hem in de spurt klopte. Herman werd in 2 dagen de 3e leider. Plaats 3 op 2'12" was voor de Spanjaard Gonzalo Aja voor Michel Perin (Fr). Plaats 5 op 2'17" was voor de Nederlander De Koning . De groepsspurt op 2'24" werd gewonnen door Gustaaf Van Roosbroeck voor Albert Van Vlierberghe, Frans Verbeeck, Barry Hoban (Gb) en maakt Marc Demeyer de top10 volledig. Englebert Opdebeeck werd 54e. In de stand heeft Herman Vanspringel 30" voorsprong op ritwinnaar Catieau en 1'48" op Willy Teirlinck.

    01-07-2013 om 04:52 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Theo Dockx

    Te Aartselaar mocht Eddy Cools die de 104km aflegde in 2.38’ de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Karel Clerckx en Paul Van Haudt.

    Te Bioul werd het PK van Namen betwist en moest men 130km afleggen. Na 3.35’ wedstrijd ging de zege naar Jacques Martin voor Francis Deminne die provinciaal kampioen werd hij volgde op 50”. Voor plaats 3 op 3’40 was Roger Vanderavero sneller dan René Stardoit. De vijfde plaats was voor Jean-Marie Fameree die liefst 8’ achterstand had.

    Eksel kreeg 32 renners aan de start die 21 rondjes mochten draaien. Al vlak na de start ging Roeffaerts voorop rijden en hield het 3 ronden uit. Er volgden meerdere ontsnappingspogingen maar werden steeds door Verbeeck en Gielen gekortwiekt. Na half koers wanneer de lokale renner Fons Geunis wegens een bandbreuk moest afhaken en Gielen door een val werd uitgeschakeld kwam er een aftekening. Het waren Verbeeck en Verboven die toesloegen en het gezelschap kregen van een 6tal. Aan de meet was Jean-Marie Coenen een half wiel sneller dan Staf Verboven, Mark Verbeeck, Hubert Janssen, Urbain Vanderflaas, Louis Daems, André Bollen en Johan Huybers. Op 15” volgden Albert Segers en Marcel Peeters die 9&10 werden.

    Een 5e zege behaalde Albert Delrue te Ellignies-Sainte-Anne waar hij de 137km aflegde in 3.45’. Twee en drie werden Luigi Delbergiolo (It) en Abel Holvoet.

    Met zo’n naam moest Franky De Gendt te Gent wel winnen. De 105km werden afgelegd in 2.50’. Op 30” werd Paul Lannoo 2e voor Yvan Devriendt.

    Hofstade kreeg na 110km Luc Decroock als winnaar die er 2.44’ over deed. 45” Later werd Leo Huysmans tweede voor Etienne De Beule.

    Humbeek mocht de zegebloemen aan Eddy Van Hoof geven die 2.48’ deed over de 108km. Adrien De Leeuw en Louis Marivoet werden 2&3.

    Zijn eerste zege als liefhebber behaalde René Wuyckens voor eigen volk te Kessel-Lo. Na 110km die hij heeft afgelegd in 2.58’ had hij 10” voorsprong op Claude Van Hoof en werd Louis Van Rompaye derde.

    Te Kluisbergen mocht Romain Vercauter de zegebloemen in ontvangst nemen en werden Kamiel Dhooge en Ronny Deprez 2&3.

    De wedstrijd van Merksem naar Tielen kreeg 60 renners aan de start zij moesten140km overbruggen. Het werd voor Jos Jacobs een elfde zege, na 140km afgelegd in 3.20’ had hij 30” voorsprong op Roger De Beukelaer. Voor plaats 3 op 50” was Florimond Van Hooydonck sneller dan Frans Tilburgs, Roger Verwimp, Paul Clinckaert, Ludo Peeters e.a.

    Ook Lieven Malfait deed er nog een zege bij te Moorslede. De 120km werden afgelegd in 2.52’. Carlos Cuyle volgde op 25” en de derde Bertil Cael had 45” achterstand.

    Freddy Missotten won te Nederhasselt voor Maurice Deneef die op 20” volgde en Raf Bijl 5” later volgde.

    Eerste aanvaller van de 35 die zijn gestart te Neerwinden was Omer Meeus die het gezelschap kreeg van Gerard Cauberghs, zij liepen tot 20” uit, maar was na 40 km alles te herdoen. Maar direct reed Meeus opnieuw weg, nu met Buckx en Vos. Maar ook Schepmans was bij de pinken en reed in één ruk totbij de leiders. In de eindspurt won Benny Schepmans vrij vlot voor Henri Buckx (Ned),Florent Vos en Omer Meeus. Op 1’15” was André Coppers de snelste van de groep.

    Raoul Lecluyse reed te Poelkapelle Luc Leman op 1’ en had de 3e Eric Serlet 2’ aan zijn been.

    Sint-Niklaas kreeg voor hun criterium 30 renners aan de start. Na 73km afgelegd in 1.54’ was Daniël Heyns de snelste en mochten Marc Steels en Roger Boelaert mee op het podium.

    Te Stevoort kwamen 31 renners een rugnummer afhalen. Na verschillende pogingen reden in de 7e ronde zes renners weg en dacht men dat de beslissing was gevallen. Het was vooral Vanstraelen die de rest terugbracht. Op 4 ronden van het einde schoven 10 renners van de anderen weg en was de beslissing een feit. Door pech viel Van Camp vooraan weg en mochten de 9 anderen voor de zege spurten. Georges Bortels haalde het voor Raymond Vanstraelen, Benny Paulissen, Willy Scheers, Valère Reeckmans, Jacky Frijns, Ludo Palmers, Ludo Wendelen en Willy Heremans

    Een 3 zege was er voor Frans Assez te Viane waar hij in een spurt met twee Peter De Neef achter zich liet. Op 15” volgde Rudy Pevenage.

    In Vichte bestond het podium uit 1.Roger Van De Maele, 2.Paul Vandewalle en 3.Willy Baert.

    Het pk van Luik te Warsage werd met een tijdrit en een rit in lijn betwist. Men begon met 20km tegen het uurwerk. Joseph Borguet deed er 28’46” over. Guy Minsart reed 29’14” en de derde Jacques Main had 29’17” nodig. Met 29’20” werd Jean-Luc Yansenne 4e en Alain Kaye als 5e reed 29’27”.

    De rit in lijn over 126km werd gewonnen door Jacques Main die 1” voor Joseph Borguet eindigde. De derde Pierre Sonnet volgde al op 5’14” met in zijn wiel Alain Kaye, René Habeau en Guy Minsart.

    Joseph Borguet werd kampioen voor Jacques Mean, Guy Minsart e.a.

    Een 6e overwinning behaalde de Soanjaard Manuel Santos-Castillo te Wezembeek-Oppem. Na 110km afgelegd n 2.45’ had hij 31” voorsprong op Raf Constant en werd Frans De Koninck derde.

    Te Wilderen schreven 28 renners zich in om 109km te koersen. Na verschillende ontsnappingen was het pas op 20km van het einde dat 14 renners afstand namen. Hieruit reden in de laatste ronde 4 renners weg en kwamen even later er nog vier aansluiten. Paul Van Elderen haalde het voor de Nederlanders Ad Dekkers, Louis Meijers en Frits Slüper. Dan volgden, André Hendriks, Tony Ramaekers, de Nederlander Johan Claessen en werdRené Vranken laatste van de acht leiders. Op 1’ was Leonard Engelen voor Jean Lindekens de snelste van de eerste achtervolgers.

    Zingem kreeg Marc Stofferis na 104km als winnaar voor Jackie De Clerck en Raf De Clercq.

    In de Ronde van de Provincie Luxemburg werd vandaag te Bleid zowel een tijdrit als een rit in lijn betwist.

    De tijdrit was 9 km en werd Willy Govaerts winnaar zijn tijd was 13’10”. Op 2 eindigde Wilfried Wesemael met 13’14”, 3.werd de Zweed Tord Philipsson met 13’16”, 4.werd de ritwinnaar van gisteren de Nederlander Wim de Waal met 13’18” en op 5.Theo Dockx die eveneens 13’18” reed.

    De rit in lijn werd met 12” voorsprong gewonnen door Yvan Ronsse die 3.20’15” over de 130km reed. Met drie werd er op 12” voor de 2e plaats gespurt, Roger Loysch haalde het voor de Brit Doug Dailey en de Zweed Tord Philipsson. Op 5 met 15” achterstand eindigde de Nederlander Piet Kuys voor Willy Govaerts die nu aan de leiding staat voor Yvan Ronsse.

    01-07-2013 om 04:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Weinig volk aan de start te Fayt le Franc voor de grote prijs Fina, slechts 34 renners kwamen een rugnummer afhalen. De hitte en de lange afstand hebben er ook voor gezorgd dat de eerste 50km er niet veel gebeurde. Enkel voor de premies was er wat strijd. Rond km 125 zijn Verhaegen en Wyckaert voorop geraakt maar meerdan 55” kregen zij niet. Nadat zij werden ingelopen was het de beurt aan Soenens, Delchambre en Gérard Hendrickx die tot 1’15” uitliepen, het peloton was toen tot een 20 man herleid. Toch viel de beslissing pas op 25km van het einde, De Buysschere en opnieuw Wyckaert gingen aan de haal en hadden 10km van het einde 40” op Verreydt die in de achtervolging was gegaan. Louis Verreydt slaagde er niet alleen in die 40” goed te maken maar versloeg in een lange spurt bergop met 1 lengte Christian De Buysschere en Eric Wyckaert. Het peloton volgde op 2’15” en daarvan was Raymond Steegmans de snelste voor Dirk Baert, Alfons De Bal, Georges Vanconingsloo, Frans Verhaegen, Gilbert Wuytack en maakt Leon Vandendaele de top10 vol.

    01-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Karl-Heinz Kuster

    In Duitsland is de Beker Paul Staiger van start gegaan. Men rijd er 8 dagen een criterium. Vandaag werd er te Ebingen gekoerst en was de zege voor de Duitser Karl-Heinz Kuster voor onze landgenoot Roger Swerts en werd Karl-Heinz Müddemann derde.

    De Brit Lest West won in eigen land te Haverhill waar hij na 161,7km 1’40” voorsprong had op Dave Lloyd en 4’40” op Phil Bayton.

    In italië was er winst voor Eddy Merckx te Pavullo waar hij de 102 km heeft afgelegd in 2.29’. Plaats 2&3 weren voor de Italianen Franco Bitossi en Felice Gimondi.

    01-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Korporatieven

    Voor het Belgisch kampioenschap van de korporatieven te Vottem boden zich 55 renners aan. Eerst was voorzien dat zij 23 ronden van 4,2km hadden af te leggen maar daar werd 1 rondje vanaf gedaan. Marc Roelands is verdiend kampioen geworden, want hij reed 3/4 van de wedstrijd alleen vooraan. Achter hem vormde zich een groepje van acht renners waarvan ter aankomst er vier overbleven. Het duurde een hele tijd eer de officiële uitslag klaar was want op de kleine omloop waren er een 30tal renners die eens twee of zelfs meermaals gedubbeld waren. Marc Roelands legde de 92,4km af in 2.43’. Op 3’ werd Willy Van Elsuwé tweede voor Jan Van Nueten, Marc Michiels en Eric Windey. 20” Later werd Maurice Engels 6e voor Jos Hennikenne, Donald Deras, Francis Rasson, Eric Declercq e.a.

    01-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Willem Peeters

    In Oost-Duitsland werd er gekoerst te Adorf en Berlijn. Voor Michael Schiffner werd het de tweede zege in twee dagen. Nu was hij de beste te Adorf voor Dieter Gonschorek en volgde Siegfried Kramer als 3e op 1’40”.

    In Berlijn was na 120km de zege voor Reinhard Langanke voor Bartels en Michel Drabinski.

    In Italië werden twee wedstrijden betwist, Te Arezzo was er de Valli Aretine over 157km en werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Bruce Biddle die na 157km zijn medevluchter de Italiaan Gianfranco Pala versloeg. Op 2’30” was plaats drie voor Daniele Mazziero.

    De Giro di Toscana te Comeana was na 174km afgelegd in 4.26’ voor Donato Masi die 35” voorspron had op Gianbattista Battaglin en volgde Alfredo Luddi op 50”.

    Onze landgenoot Willem Peeters won in Luxemburgstad de G.P. Alex Schmitz een wedstrijd over 138km. die hij heeft afgelegd in 3.38’30”. De tweede de Luxemburger Edy Carier volgde al op 4’32”. Op drie met 6’13” achterstand eindigde onze landgenoot M.Boomans. De Nederlander Ger. Nelissen werd 4e op 6’49” en nog een Belg Henri Vanden Brande werd 5e op 10’08”.

    01-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!