Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van de Toekomst was de val van leider Baronchelli het enige wat er te beleven viel. In rit 8 Mézin-Bordeaux raakte de leider zijn landgenoot Parsani en kwamen ook Dohmen (Ned) en de Brit Cheetham ten val. In de eindspurt was de Luxemburger Erny Kirchen de snelste voor de Zwitser Iwan Schmid, de Oostenrijker Leopold Karner en 2 Nederlanders Wim de Waal en Wil van Helvoirt ook Ad Gevers als 9e plaatste zich in de top 10. Baronchelli blijft leider.

    Zielona Gora-Lubin is de 10e rit in de Ronde van Polen. De Pool LonginNadolny won na 154km met 2” voorsprong op zijn landgenoten Kus, Wojciech Matusiak en Lech Kluj. De oostduitser Michael Schiffner werd vijfde. Lis blijft leider.

     

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Deinze bestond het criterium uit een ploegentijdrit en een rit in lijn. VC Deinze won met Lannoo-Goeteyn en De Clercq. De rit in lijn over 52,5km werd gewonnen door Willy Dockx voor Theo Dockx en volgde Jean-Paul Spileers op 30”.

    In Gent werd het criterium over 70 km verreden, Ivan Van de Steene won voor Jos Vander Meulen en Noël Pottier.

    Ghisleen De Clercq deed er te Hingene nog een overwinning bij, op 30” volgde de Spanjaard Manuel Santos-Castillo.

    En Romain Mechelaere had te Westrozebeke 15” voorsprong op Marc Renier en werd Gilbert Eeckhout derde.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Houtem kreeg 46 renners aan de start waarbij Roger De Vlaeminck. Na een rustige eerste 50km was het Bracke die wegreed en het gezelschap kreeg van Antheunis, Barras en Kindt. Even later kwamen ook Kuiper (Ned), Hooyberghs, De Vlaeminck en De Bal aansluiten en konden Abelshausen en Bourguignon nog de aansluiting bewerken. Maar was even later alles te herbeginnen. Kindt ging echter opnieuw ten aanval en kreeg Aerts mee en kon iets later ook Adolf Huysmans aansluiten. Nog 2 streekrenners Van Lint en Janssens gingen in de achtervolging en kregen de steun van De Vlaeminck, Steegmans en De Bal. De 3 bleven echter buiten schot en liet Roger Kindt zijn gezellen nog achter en won met 15” voorsprong van Adolf Huysmans en Paul Aerts. Roger De Vlaeminck kwam 1’15” later over de streep en volgde 10” later Jos Abelshausen en Eddy Verstraeten. Op 1’40” was Herman Vrijders de snelste van de groep voor plaats zeven.

    Een pak meer renners stond aan de start te Temse waar men met 73 vertrok. Het was de plaatselijke renner José De Cauwer die wat kleur gaf aan de wedstrijd en 7.350 frank aanmoedigingspremies mocht opstrijken. In de 11e ronde ging De Cauwer op stap met Dierickx en Van Vlierden en werden pas in de laatste ronde ingelopen. De groepsspurt werd gewonnen door Willy Planckaert voor Roger Rosiers, Lucien Willekens, drei Nederlanders,Harm Ottenbros, Richard Bukacki en Jos Van Beers. Verder in de top10, Ludo Vander Linden, Arthur Vande Vijver, Eddy Peelman en Ronny Vande Vijver.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joaquim Agostinho

    Vandaag reden de 88 overgebleven renners van Fleurance naar Bordeaux, waar in de vooravond nog een tijdrit op de agenda stond. De renners namen het rustig op en mocht na 45km Michel Perin even de familie gaan groeten. Na 62km werd er gespurt voor het knelpunt, Hoban won maar werd later naar plaats twee verwezen ten voordele van Marc Demeyer die hij had gehinderd. Na 83 km trok Marc er alleen op uit om 4km verder het 2e knelpunt te winnen. Een volledig peloton bood zich aan en won onze landgenoot Walter Godefroot voor Jacques Esclassan (Fr), Daniël Ducreux (Fr), Staf Van Roosbroeck, Christian Blain (Fr), Charly Grosskost (Fr), Herman Vanspringel,Régis Délépine (Fr) en op 10 Marc Demeyer.

    In de tijdrit over 12,4km was Joaquim Agostinho (Por) met een tijd van 16’23” de beste voor Bernard Thévenet op 1”, Joop Zoetemelk (Ned) werd derde op 3” en leider Luis Ocana (Sp) op plaats 4 volgde op 12” en is met José-Antonio Gonzales-Linares die op 15” volgde de top5 volledig. Van Impe en Vanspringel werden 9&10.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers -buitenland

    In de Ronde van de Toekomst reden de renners van Montbourget naar Fleurance en moest er slechts 92,5km worden afgelegd. Deze rit bleek aanmerkelijk zwaarder dan voorspeld was. De beslissing viel reeds na 28km toen de Fransen Gutierrez en Dubreuil ten aanval trokken met de Zwitsers Nyffeler en Salm. Een paar kilometers verder kwam Dohmen (Ned) met de Duitser Ruch aansluiten. Vermits de best geplaatste op 18’ stond kregen zij de vrijgeleide, tot nog wat renners de sprong waagden met daarbij Diaz (Col) en hebben vanaf dan de Italianen de schade beperkt. Het was de Nederlander Mathieu Dohmen die voor een tweede Nederlandse zege zorgde. Verder volgden Johan Ruch (Duit), de Fransen Antoine Gutierez en Francis Dubreuil (Fr) de Zwitser Roland Salm en moest de 2e Zwitser Ernst Nyffeler als 6e nog 12” prijsgeven. Het groepje Diaz kwam 1’ voor het peloton over de meet en blijft Baronchelli leider.

    Met Miedzyrzecz-Zielona Gora zit men in de Ronde van Polen aan rit 9. De 178km werden afgelegd in 4.10’ en was de Fransman Jean-Louis Danguillaume de snelste van vijf. Na hem volgden, Jozef Kaczmarek (Pol), Jan Backowski (Pol), Luciano Rossignoli (It) en Longin Nadolny (Pol). Op 1’03’ was de Oost-Duitser Dieter Gonschorek de snelste voor plaats 6 voor Ryszard Surkowski (Pol), Michael Milde (Rda), de Nederlander Henk Smits en maakt de Pool Jezierski de top10 volledig. Zijn landgenoot Lis blijft leider.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - liefhebbers

    .
    Guido Paridaen

    Destelbergen kreeg na 85km Roger Beelaert als winnaar voor Antoine De Meyer en Albert De Cuyper.

    Te Diksmuide bracht Eddy Ronquetti zijn zegestand op 9, na 64km afgelegd in 1.35’ verwees hij Gilbert Eeckhout en Patrick Salomein naar plaats 2&3.

    Te Hensies mocht Roger Schoupe na 110km zijn eerste zegebloemen in ontvangst nemen. Hier werden Benoni Michiels en Frans De Koning 2&3.

    Vinderhoute kreeg de Nederlander Guido Paridaen als winnaar. Ook hier moest men weinig kilometers koersen, de 66,5km werden afgelegd in 1.40’. Frans Lambert werd 2e voor Jos Vander Meulen.

    Zandvliet kreeg na 108km Jos Jacobs als winnaar en waren plaats 2&3 voor Victor De Valckeneer en Frans Tilburgs.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - beroepsrenners



    Te Bornem stond net als gisteren in Duffel bijna de ganse Molteniploeg op uitnodiging van Martin Vanden Bossche aan de start, big boss Eddy uitgezonderd. De 57 renners moesten 19 ronden afleggen om de 150km vol te maken. Gedurende meer dan drievierde van de wedstrijd bleven de renners gegroepeerd. De klassementsspurten brachten wat sensatie en schreef Guido Van Sweevelt ze op zijn naam. Het is pas in ronde 16 dat er wat reaktie kwam in de groep, 3 renners gingen voorop rijden maar was de volgende ronde hun rijk uit. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde waren het Vander Linden, Van Sweevelt, Scheers en Reyniers die 15” voor de groep waren gaan rijden. Kort bij het einde heeft Ludo Vander Linden zich nog kunnen loswerken en won zijn 2e wedstrijd in evenveel dagen. Zijn 3 kompanen werden nog bijgehaald door 2 renners en was het op 15” Roger Rosiers die tweede werd voor Ludo Van Staeyen, Guido Van Sweevelt, Eddy Reyniers en Willy Scheers. Op 30” was voor plaats 7 Yvan Benaets sneller dan Gust Herrijgers, de Nederlander Jan Serpenti, Martin Vanden Bossche e.a.

    Zottegem kreeg slechts 37 renners aan de start, daarbij toch enkele klinkende namen zoals, Freddy Maertens, André Dierickx, Willy Planckaert en Noël Vantyghem. Op het einde van de 1e ronde reden de Fransman Meunier en de Brit Jolly weg en bleven tot km 110 op kop, hun voorsprong was op zeker ogenblik meer dan 3’ en staken heel wat premies in hun zak. Dan is Freddy Maertens zich met de zaken gaan bezig houden en met Vermeeren tot bij de leiders kwam. De Brit reed lek en bleven de andere drie buiten schot. Freddy Maertens kwam met 5” voorsprong op Hervé Vermeeren over de streep en gaf de Fransman Jean-Claude Meunier 15” prijs. Op 1’10” was Noël Vantyghem sneller dan Eddy Demets, Daniël Pauwels de Fransman Jean-Louis Guillemot, Romain Maes, Luc D’Hondt, Eddy Cael e.a.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Demeyer & David bij Fred

    Na de laatste zware bergrit zijn vandaag nog 89 renners begonnen aan de 15e rit, Pau-Fleurance 137km lang. Onderweg zijn er nog twee colletjes van 4e categorie.

    De eerste kilometers werden in groep afgelegd en gezien de wind gunstig zat, lag de snelheid vrij hoog. Na 28km kwam Torres eerste door op de Lembaye (4e cat.). In de afdaling gingen vijf renners door, Dewitte, Galdos, Rouxel, Perin en Balague, maar door de aanwezigheid van Perin (4e in het klassement) werden zij vlug tot de orde geroepen. Na 45km te Mabourguet was Demeyer nogmaals de snelste in de vliegende spurt. In groep begon men aan de Col de Marciac (4e cat.) en namen Torres en Lazcano in het zicht van de top wat voorsprong en kwamen in deze volgorde door. Bij het naderen van Lavardens waar het 2e knelpunt was kwam er opnieuw beweging, en was het tenslotte David die de meeste punten nam. Wilfried ging met nog 18km voor de boeg door, de Nederlander Vianen ging in de achtervolging maar werd door Demeyer gekortwiekt. Wilfried David won met 18” voorsprong op zijn ploegmaat Marc Demeyer, Gérard Vianen (Ned), de Fransen André Mollet en Jean-Pierre Genet, Ronald Dewitte en de Spanjaard Jesus Esperanza. Op 24” volgde Raymond Riotte (Fr). Op 29” moest Herman Vanspringel voor plaats 9 het afleggen tegen Jacques Esclassan (Fr), Walter Godefroot werd 11e. Onze landgenoot Georges Pintens kwam na het sluiten vand de controle binnen. In de klassementen zijn er geen veranderingen.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Lieven Malfait

    Alken kreeg 100 renners aan de start, die de eerste ronden gegroepeerd aan een hoge snelheid aflegden. In de vijfde van de achttien die moesten worden afgelegd gingen Schepmans en Louwet ten aanval. Acht renners kwamen aansluiten en reed de kopgroep een voorsprong van 45” bijeen. Toch kwamen in ronde 12 nog 10 renners aansluiten en na ronde 14 kwamen nog 9 renners de kopgroep vervoegen. Drie ronden van het eind spron Paulissen weg en kreeg het gezelschap van Coenen, Coeck en Buckx (Ned). Van ver begon Jean-Marie Coenen de spurt en won met 1 wiel verschil voor Leo Coeck, Benny Paulissen en Henri Buckx (Ned). Gaston Louwet kwam op 1’25” als 5e over de meet. En 5” later was Raymond Bellis sneller dan Luc Van Ouytsel, Guy Duchamps, Benny Schepmans en werden 19 renners gelijk geplaatst op plaats 10.

    In Diksmuide reed Lieven Malfait na 105km alleen over de meet. Ook Dirk Vandenberghe als 2e kwam 20” later solo toe. Op plaats 3 eindigde Carlos Cuyle met 1’40” achterstand.

    Ghisleen De Clercq behaalde zijn 3e zege te Hingene waar hij na 105km, Jan Lauwereyns en Eric Van Lent voorbleef.

    Valmeer kreeg 68 renners aan de start, waaronder 24 Nederlanders, waarvan er drie onmiddellijk ten aanval trokken met de Waal Antoine Garra. Maar lang hebben zij niet mogen voorop rijden. Maar direct gingen nog eens 3 Nederlanders ten aanval met daarbij Crijns en kwamen even later ook Agten en Van Dormael aansluiten. De voorsprong begon te verminderen en moesten Crijns en van Dormael hun plaats afstaan, in hun plaats kwamen Kaye en Loysch aansluiten. Halfkoers was alles weer samen en was het Agten die wegreed het 25 km volhield, tot 45” uitliep maar dan opnieuw werd ingelopen. Na enkele pogingen was die van de Nederlander Henk Boterhuis op 6 km van het einde de goede. Op 300meter werd Alain Kaye tweede voor de Nederlander Mathieu Maessen, Georges Bortels, Hans Koot (Ned), Pierre Sonnet, Roger Loysch e.a. Voor de vroege vluchter Antoine Garra was er nog een 20e plaats.

    Waasmunster kreeg ook een Nederlander als winnaar, Petrus Van Der Kruys won er voor Johny Vanderveken en Roger De Beukelaer

    Frans Assez won na 109 km te Wiers voor Willem Peeters en volgde Christian Moreau op 1’.

    16-07-2013 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De laatste pyreneeënrit in de Ronde van de Toekomst die de renners van Bagnères de Bigorre naar Pau bracht over een afstand van 141,5 km, de zesde van “kleine ronde” werd gewonnen door de Spanjaard José Nazabal. Plaats twee in dezelfde tijd als de winnaar was voor de leider Gianbattista Baronchelli, die nog verder uitloopt in het klassement. Op 3 volgde de Fransman Marcel Duchemin op 3’42” met in zijn spoor Enrique Martinez (Sp) en de Zwitser Werner Fretz. Nog een Zwitser Iwan Schmid won op 4’11” de spurt voor plaats zes. Liefst 13 renners hebben de strijd gestaakt.

    Rit 8 in de Ronde van Polen, Stargard Szczecinski-Miedzyrzecz moest door de renners 135km aflgelegd worden. De Pool Janusz Kowalski deed er 3.04’41” over. Verder in de top10 volgden 6 Polen, 1 Italiaan, 1 Oost-Duitser en een Cubaan. Op 2” werd Kazimierz Flak (Pol) tweede voor Witold Wozniak (Pol), Luciano Rossignoli (It), Konopinski (Pol), Michael Schiffner (Rda), Puzio (Pol), Vondracek (Pol), Carlos Cardet (Cub) en Jan Brezny (Pol). De Pool Lucjan Lis blijft leider.

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Duffel, Ingelmunster of Zele daaruit konden de profs kiezen om zich moe te maken.

    Duffel de woonplaats van de verleden jaar gestopte Hugo Hellemans mocht 54 renners verwelkomen. Het team-work van de Molteni’s resulteerde tijdens de 28e Grote Prijs Van Duffel, in een kopgroep van 16 man, die nog even aandikte tot 25,maar dan werd uitgedund tot 19 leiders, waartussen de 7 Molteni’s die waren gestart.

    In de voorlaatste ronde zette het bruine eskadron een nieuwe stap naar de zege toen Willy In’t Ven de definitieve vlucht lanceerde met ploegmaat Ludo Vanderlinden, maar ook den “Engel” ( zoals wij hem in Weerde noemen) Opdebeeck in het wiel kreeg. De deur werd dicht gedaan en vrij vlug hadden de drie 1’ voorsprong. In de laatste ronde trok Ludo alleen op pad en won met 22” voorsprong op Willy In’t Ven en Englebert Opdebeeck. Van acht achtervolgers was op 1’23” Fonske De Bal de snelste voor, Jos Van Beers (Ned), Raf Hooyberghs, Marcel Omloop, Vic Van Schil, Louis Verreydt, Jos Spruyt en Jos Vander Vleuten (Ned). Voor plaats 12 op 1’40” troefde Frans Mintjens de rest af. De winnaar lieten nog weten dat hij volgend jaar voor de ploeg Van Looy zou rijden.

    Ingelmunster met 34 renners aan de start werd het slechtst bedeeld. Maar kreeg het sensationeelste einde, nadat de 4 vluchters over de streep waren. Eric Wijckaert beweerde dat hij in de eindspurt gehinderd werd door de winnaar Christian Callens. Iedereen had bemerkt dat Callens een 20-tal meter voor de eindmeet, en net op het ogenblik dat Wijckaert een ultieme poging wou ondernemen, naar rechts uitweek wat deze laatste zou gehinderd hebben. Eric legde klacht neer , maar Christian beweerde dat hij helemaal niet gezien had wat achter hem gebeurde, en er zich niet van bewust was dat hij zijn vluchtersmaat gehinderd had. Eric Wijckaert kreeg gelijk en won voor Alain Vasseur (Fr), Johny Soenens en de gedeklasseerde Christian Callens. Op 40” was Frans Van Looy voor plaats 5 sneller dan Noël Vantyghem, Dirk Baert, Willy Planckaert, José Van Ackere, Daniël Verplancke e.a.

    Zele mocht 61 rugnummers uitdelen. Twee vroege ontsnappingen dede het peloton al vrij vroeg uit elkaar vallen. In de 2 ronde reden Van Landeghem en De Backer op kop die het slechts 1 ronde volhielden. De tweede demarrage stond op naam van Polansky en De Bisschop en hielden het iets langer vol. Halfkoers viel de beslissng een vijftal reed weg, waaruit Gilbert Wuytack alleen naar de meet reed. Eddy Goossens de eerste achtervolger volgde op 20 meter. Van de 3 anderen was op 20” Gerben Karstens (Ned) de snelste voor Jos Abelshausen en Rony Vande Vijver. Het peloton volgde op ruim 1’ en daarvan was Roger Kindt de snelste.

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Pedro Torres

    Na de opgave van Verbeeck, Poulidor en Hezard zondag en het forfait van de twee overgebleven renners van De Kimpe-Jossart (Abbeloos & Van Staeyen) is men nog met 90 renners vertrokken. Rit 14 Luchon-Pau is 227,5km lang en moet men 3 cols beklimmen en op het einde nog een heuvel 4e cat. waarvan de top 11km van de eindstreep ligt. Onmiddellijk na de start spurttr de Spanjaard Manzaneque vooruit en had vlug 40”. In het peloton was men niet opgetogen met deze vroege aanval en werd na 20km lde eider opnieuw gegrepen. Na een uur wedstrijd begon het te regenen, een volledig peloton bood zich aan voor de dagelijkse spurt om ’t knelpunt, Teirlinck won dit keer voor Demeyer, Hoban, Besnard en Zoetemelk. Met zijn allen begon men aan de eerste beklimming, de Col d’Aspin 2e cat.-1480m.), waar in de mist Fuente met 5” voorsprong als 1e doorkwam. Door de regen werd het een gevaarlijke afdaling en namen de renners geen risico’s. Op weg naar de 2e hindernis de Tourmalet (1e cat.-2113m.), waren alle bestgeplaatsten uit het algemeen klassement samen en kwam ook Godefroot aansluiten en ging onmiddellijk door. Vander Leeuw, Danguillaume en Agostinho gingen met Walter mee, op 14km van de top had dit 4tal 35” op de eerste achtervolgers en moest even later Walter afhaken. Ook deze beklimming gebeurde in een dichte mist, en was het Galdos die er voor zorgde dat de leiders gegrepen werden. Thévenet kwam als eerste door voor Fuente, Ocana, Galdos en Van Impe, Zoetemelk volgde op 30”. In de afdaling slipte Houbrechts en viel Vanspringel over zijn ploegmaat. Met een gapende wonde aan het achterhoofd en schaafwonden op het linkerbeen zette Herman de achtervolging in. Aan de voet van de afdaling waren 17 renners samen, in het dal kwam Herman (die al rijdend werd verzorgd) met 4 anderen aansluiten. Later kwam ook Houbrechts en enkele anderen aansluiten zodat een kopgroep 30 man sterk aan de Soulor (1e cat. 1445m.) begon. Danguillaume viel aan en nam 20” en werd 5 km van de top gegrepen. De leidersgroep rekte nog uit in de laatste kilometers en op 400m. van de top viel de Spanjaard Torres aan kwam als 1e boven, gevolgd op 5” door Fuente. Torres nam in de afdaling weldra 30” en reed Ocana lek en verloor ruim 1’. Achter Pedro Torres viel alles nog uit elkaar en won de Spanjaard op de Esquillot (4e cat.) met 1’09” voorsprong op Règis Ovion (Fr) verder volgden,3. Michel Perin (Fr) 1’11” met in zijn spoor Luis Balague (Sp). Eerste landgenoot werd op 5 Michel Pollentier 2’11” gevolgd door Tony Houbrechts. Als 7e volgde Jean-Pierre Danguillaume (Fr) op 2’15”. Voor plaats 8 op 3’07” was Herman Vanspringel de snelste van 16. Daarbij Zoetemelk, Van Impe, en Ocana als bijzondersten. De Spanjaard Andrés Gandarias is onderweg afgestapt. Ocana (geel) en Vanspringel groen behouden hun leiderstrui.
    .
    Al rijdend verzorging voor Herman Vanspringel

    16-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De 60 renners hebben er te Lede een rustige namiddag van gemaakt, zij haspelden de 11 ronden af in hetzelfde tempo. Vrij vroeg wou Van Damme aan de haal gaan, maar die aanval werd teniet gedaan. Halfkoers sprongen Van Malderghem en Van Looy weg, niemand reageerde en liepen tot anderhalve minuut uit. In de voorlaatste ronde wipten Vanden Neste, De Mol en Demets tot bij de vluchters. In de spurt haalde Frans Van Looy het van Leopold Vanden Neste, André De Mol, Willy Van Malderghem en Eddy Demets. De groepsspurt voor plaats 6 op 47” werd gewonnen door Eddy Cael voor, Johan Demuynck, Raymond Steegmans, André Dierickx en is met Daniël Van Ryckeghem de top10 volledig.

    Zaventem kreeg 4 renners minder aan de start, zij moesten 6 ronden van 20km en 6 kleinere plaatselijke rondjes om de 156km vol te maken. Van bij de start gingen Vermeeren en De Buysschere aan de haal, bij terugkeer te Zaventem hadden zij 50” voorsprong, na de 2e ronde was die opgelopen tot 1’05”. In de 4e ronde was hun voorsprong gedaald tot 45” en kreeg Vermeeren bovendien pech. Debuysschere deed nog alleen verder maar bij het ingaan van de plaatstelijke rondjes moest hij zich bij de overmacht neerleggen. Toen dachten Berckmans, Zelck en van Pol (Ned) hun ogenblik gekomen. Achtereenvolgens zou dit drietal nog versterkt worden door Stevens, Van Geebergen en Bens. Ook Van Lint wou dit nadoen maar werd wegens bandbreuk uitgeschakeld. Dit zestal mocht voor de zege spurten, Lucien Zelck haalde het voor Jean-Pierre Berckmans, Ernest Bens, Julien Stevens, Julien Van Geebergen en Jo van Pol (Ned). Op 25” werd Romain Maes 7e voor Alfons De Bal, Roger Jochmans, Lucien Willekens e.a. De ongelukkige Hervé Vermeeren kon zich nog als 16e plaatsen.

    15-07-2013 om 07:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Opgave Raymond Poulidor

    Aangezien onze landgenoot Gustaaf Van Cauter niet meer aan de start verscheen zijn er nog 95 gestart voor de 13e rit van Bourg-Madame naar Luchon over een afstand van 235km. Onderweg moest men 4 cols overwinnen waarvan de laatste top op 10km van de streep ligt. Normaal moest men ook over de Col de Peguere (1e cat.) omdat de afdaling te gevaarlijk is heeft men hem geschrapt. Onmiddellijk na het startsein is de Fransman Hochart voorop gaan rijden. Na 10km had hij al een voorsprong van 2’40” , bij aanvang van de 1e klim de Puymorens (3e cat.-1915m.) daalde zijn voorsprong en werd 1km voor de top ingerekend. Het was Torrès die met 5” Ocana, Fuente, Perin, Zoetemelk en de langgerekte groep. Na 67km werd er gespurt voor het knelpunt, Barry Hoban won voor Demeyer,Teirlinck e.a. Een paar kilometer na de bevoorrading ging Raymond Martin (Fr) ten aanval, en aan de voet van de Portet d’Aspet (3e cat. 1070m.) had hij 1’45” voorsprong op en 3tal Dewitte, Bouloux en Mortensen, het peloton volgde op 2’05”. Op de top kwam Martin door met 40” op Torrès en Fuente. In de afdaling kwam de sensatie van de dag met de opgave van Frans Verbeeck en Raymond Poulidor. Frans miste een bocht en werd aan zijn heup gekwetst en Poulidor deed even later het Frans achterna, ging over de railing en kwam 3m lager in een kleine ravijn terecht en is in de ziekenwagen gatapt. Leider Martin begon aan de Col de Mente (2e cat.-1350m.) met 30” bonus, Fuente ging op zoek naar de leider, kwamer bij en liet hem achter, op de top had Fuente 35” voorsprong op Torrès, Ocana, Van Impe, Thèvenet, Zoetemelk en Martinez. In de afdaling liep een vrij groete groep vooraan samen en werd Fuente ingerekend. Na een korte inham in Spanje reed men naar de laatste hindernis de Col de Portillon (1e cat.-1308m.) Uit de kopgroep ging Zoetemelk aanvallen, even werd er geaarzeld tot Ocana het intiatief nam en de achtervolging inzette. Te Pont du Roi, aan de grenspost tussen Franrijk en Spanje op 29km van de aankomst, had Zoetemelk 20” voorsprong op Ocana en 1’35” op een achtervolgende groep met o.a. Fuente en Van Impe. Op minder dan 5 km van de top van de Portillon kwam Ocana bij Zoetemelk, de Spanjaard ging op minder dan3km van de top alleen weg. Luis kwam 30” voor Joop over de top. Lucien Van Impe e.a. volgden op 3’35”. Luis Ocana (Sp) had bij aankomst 15” voorsprong op Joop Zoetemelk (Ned). Voor plaats 3 op 3’34” was Michel Pollentier sneller dan Lucien Van Impe en Bernard Thévenet. Groene trui Herman Vanspringel op 4’07” was voor plaats 6 de snelste van een groepje van 15.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Een tweede plaats voor Martin De Clercq

    Te Aalter legden de renners de afstand van 100km meestal in gesloten groep af. Geen enkele ontsnapping droeg ver genoeg. Door de hoge snelheid werden overigens toch de helft der deelnemers gelost. Met 31 renners werd er voor de zege gespurt. Daniël De Schrooder behaalde zijn derde zege voor een verrassende Martin De Clercq, Geert Malfait, Guido Paridaen, Frans Lambert e.a.

    Ondanks het slechte weder kreeg men te Alken 73 renners aan de start. Een spijtig voorval was dat de plaatselijke renners, de broers Pels hun kat stuurden en elders aan de start kwamen. Van bij de start reden, Nelissen, Louwet, Smeets en Sonnet weg en hadden in de 8e ronde reeds 40” voorsprong. Vanstraelen en Jaremko zagen de ernst van de ontsnapping in, gingen op zoek naar de leiders en kwamen vooraan aansluiten. Halfweg hadden deze zes leiders reeds 1’15” voorsprong. In de laatste ronde probeerden Louwet en vervolgens Nelissen nog weg te springen, een waakzame Vanstraelen liet niet begaan. Raymond Vanstraelen won met 1 lengte voor Pierre Sonnet, Gaston Louwet, Raymond Nelissen, Bruno Jaremko en Michel Smeets. De derde plaatselijke renner Ludo Palmers werd op 1’45” zevende en bleef de spurtende groep 5” voor. Hiervan was Guy Duchamps de snelste.

    In Beernem mocht Marc Meernhout de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Dirk Vanden Berghe en Valeer Vandecasteele.

    De Nederlander Bennie Ceulen was te Floreffe na 92km sneller dan Francis Deminne en Jean-Pierre Schelfhout.

    Te Geetbets behaalde Omer Meeus zijn 8e overwinning, na 110km afgelegd in 2.50’ had hij 1’45” voorsprong op Romain Bellis en volgde Paul Van Haudt als derde op 3’.

    Gooik kreeg 58 renners aan de start zij moesten 110km afleggen. Het werd een tweede zege voor Etienne Vander Helst die een gans peloton achter zich liet. Op 2 eindigde Luc D’Hoeckers voor Jan Lauwereyns, Freddy Misotten, Peter De Neef, Maurice De Neef, Paul Teugels, Eddy Van Belle, Roger Schouppe en op 10. Raf De Clercq.

    Hulshout kreeg na 69km Gery Verlinden als winnaar voor André De Wolf en Leo Coeck.

    Eric Van Hoecke won te Kortemark na 70km voor Eddy Ronquetti en Gery Bouttry.

    Langdorp kreeg 80 renners aan de start om 110km te koersen. De Nederlander Robert Kroep won met 24” voorsprong op André Verbraecken, Marc van Ouytsel, Willy Van aerschot, Hugo Gevers, Eddy Cap, Jos Gijsemans e.a.

    Merksplas mocht 58 rugnummers uitdelen. Jos Jacobs deed er nog een overwinning bij door zijn tien medevluchters te verslaan. Na hem volgden, Leo Huysmans, Frans Tilburgs, André Delcroix, Victor De Valckeneer, Gust Van Looy, Marcel Peeters, Jos Van De Poel, Ludo Peeters, Alex Van Linden en ortaire Goossens. Plaat 11 op 20” was voor Eddy Geens.

    Montenaken liet de 55 liefhebbers 15 ronden afleggen om aan 110km te geraken. De Tongerenaren Lindekens en Max hebben in de eerste ronde wat mogen voorop rijden, na 8km was het al voorbij. Vijf km verder viel de beslissing toen 6 renners aan de haal gingen. De Luikenaar Jacques Mean ging de Limburgers vooraf. Op 1 lengte werd Maurice Bellet 2e voor Louis Jeunehomme, Michel Willems, Robert Camps en Alain Roufosse. Op 20” won Jacky Frijns de spurt voor plaats 7.

    Overijse-Terlanen kreeg 46 renners aan de start, na 108km afgelegd in 2.44’ was Jozef Janssens de snelste van vijf. Edward Bogaerts werd tweede voor Luc Grauwels, Jacques Van Moer en Roger Beelaerts. Van de eerste achtervolgers op 1’10” was Francis Moreels de snelste.

    Te Stekene behaalde François Van Vlierberghe zijn tweede zege. Na 100km afgelegd in 2.13’ was hij sneller dan Rudy Van Hove, Hendrikus Gijsel (Ned), Ghisleen De Clercq, Etienne Van der Snick e.a.

    Een 6e overwinning behaalde Albert Delrue te Wiers voor Abel Holvoet en Rudi Bauwens.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Grant Thomas

    In de Ronde van de Toekomst werd de 5e rit van Ax-les-Thermes naar Luchon over een afstand van 167,5km gewonnen door de Spanjaard Juan Pujol met maar liefst 6’49” voorsprong op de Zwitser Roland Salm. Plaats 3 op 6’58” was voor de Spanjaard Julian Andiano. Op 7’06” werd Bernard Bourreau vierde voor Enrique Martinez, leider Gianbattista Baronchelli e.a. Voor de Nederlander Gerrie Knetemann was er plaats 20 op 10’05”.

    In Groot-Brittannië werd het nationaal kampioenschap betwist. Grant Thomas legde de 161km af in 4.20’21”, verder volgden Dave Vose , Dave Mitchell op 2”, John Chewarth Allan Mellor, Phil carbutt, John Sergeant, Alan Gilchrist, Jack Kershaw en maakt Joe Waugh de top10 volledig.

    Rit 7 in de Ronde van Polen werd verreden van Koszalin naar Stargard Szczecinski over een afstand van 170km. de Pool Lucjan Lis won in een tijd van 4.2’55” en is de nieuwe leider. Plaats 2 was voor zijn landgenoot Jerzy Wladyslaw Glowacki en werd de Italiaan Simone Fraccaro derde. Op 12” volgde nog een Italiaan Agostino Bertagnoli die 6” voor de Pool Tadeusz Mytnik eindigde.

    15-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Barry Hoban

    Vandaag op de rustdag is bekend geraakt dat er na de rit naar Nice een renner positief was bevonden: de Gentse Engelsman Barry Hoban. Amper drie dagen na zijn ritzege te Argèles kreeg de ploegmaat van Poulidor dus wel een flinke opdoffer te inkasseren.

    Zoals alle renners die ooit voor hem hetzelfde vernamen, legde de Brit zich niet bij de feiten neer: “Het zal nogal een stimulerend middel geweest zijn dat ik zou genomen hebben” meesmuilde hij. In de rit naar Nice eindigde ik op 17’ van winnaar Lopez-Carril. Je moet niet vragen hoe ik “vloog” door dat zogezegde pepmiddel. Neen het gaat doodgewoon om een geneesmiddel. Omdat ik weet hoe voorzichtig men moet zijn, heb ik op voorhand goed de samenstelling van het produkt gelezen. Er stond nergens iets over Efedrine of zo op. Nu blijkt echter dat er toch nog een verboden substantie in verwerkt was. Hoe kan ik dat weten? Je zou tegenwoordig eerst de universiteit moeten om een apotekersdiploma te behalen, alvorens er aan te denken om renner te worden.

    14-07-2013 om 07:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leon Thomas

    Te Kalmthout dienden de renners 19 plaatselijke ronden van 10km af te leggen. Ritserveldt en De Buysschere waren de eerste aanvallers en hielden het 10 ronden uit. Nadien poogden, Kelleneers (Ned), Knockaert, Dierickx, Holst (Ned) en Delcroix, die voor eigen volk reed, een afscheiding te bewerken. Maar te vergeefs. Bij het ingaan van de laatste ronde bood zich nog een voltallige groep aan, waarbij de rappe mannen, Karstens (Ned), Leman en Peelman. Waar iedereen een groepsspurt verwachte was het zonder Scheers gerekend. In het zicht van de meet flitste hij van de groep weg. De spurters bekeken mekaar en alleen Ottenbros reageerde maar iets te laat. Willy hield 50 meter over op de Nederlanders, Jos vander Vleuten en Harm Ottenbros. Verder volgden, Noël Vantyghem, Freddy Maertens, de Nederlanders Jan Serpenti, Gerben Karstens werd Tony Daelemans 8e, Roger Rosiers 9e en werd Eric Leman 10e.

    De 52 renners aan de start te Neerheylissem moesten eerste een grote ronde van 85km afleggen en was het de plaatselijke renner Leon Thomas die even voorop mocht rijden. Bij de terugkeer te Neerheylissem reed Laeremans lichtjes de groep vooraf. In de plaatselijke rondjes moesten de renners telkens over een stuk slechte kaseeiweg die er voor zorgde dat heel wat materiaal naar den duivel werd gereden, en verschillende renners moesten afhaken. Het was Raf Hooyberghs die de beslissing afdwong en het gezelschap kreeg van nogmaals Thomas, Verreydt en Deschoenmaecker. Vijf kilometer verder kwam De Vlaeminck als een sneltrein afgestormd en slechts Spruyt had kunnen aanhaken. De zes leiders verstonden mekaar goed. Er kwam nog wel een reaktie van Aerts, Van Schil en Van Rijmenant maar zij schoten te kort. In het zicht van de streep ging Roger nog eens weg en kon enkel Raf mee. In de spurt was Roger De Vlaeminck 2 lengten sneller dan Raf Hooyberghs. Even later werd Leon Thomas 3e voor Jos Spruyt, Jos Deschoenaecker en Louis Verreydt. Op 50” werd Vic Van Schil 7e voor Paul Aerts, Roger Kindt, Georges Barras, Eddy Goossens, Ernest Bens en Jos Huysmans.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd er te Cuneo gekoerst, na 205km versloeg de Italiaan Valerio Lualdi zijn Zweedse medevluchter Gösta Pettersson. Als derde kwam Mauro Simonetti 25” later ovver de streep. Verder volgden , Giovanni Battaglin op 30” met in zijn zog, Roberto Poggiali en Lino Farisato. Als 7e eindigde Donato Giullani op 45” die Wilmo Francioni naar plaats 8 verwees. Plaats 9 was voor Ugo Colombo op 55” en 10. Luciano Borgognoni op 1’30” .

    In Groot-Brittannië was er een criterium van 32km te Scheffield, Mick Holmes klaarde de klus in 46’50”. Plaats 2&3 waren voor Leslie West en Geoffry Dutton.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - liefhebbers

    .
    Leopold Verboven

    In Yvoir werd op een lastig parcours het BK voor liefhebbers betwist, dat er voor zorgde dat reeds na 2 ronden bijna de helft van de renners voor de zege was uitgeschakeld. Favoriet Alex Van Linden was reeds na viertal toertjes zo getekend dat hij niet meer verder kon. De lange klim naar de aankomstlijn deed pijn en wat erger was, de “afdaling” gaf de renners geen ogenblik kans uit te blazen. Om de 100 meter lonkte een scherpe bocht. Daar moesten de remmen worden dichtgeknepen en vervolgens dienden de renners zich weer op snelheid te trekken. Moordend, vooral met 179km voor de boeg. Op één renner scheen dit alles geen vat te hebben, Etienne Van Braeckel wel tienmaal is hij in de aanval gegaan. Elke sprong had voor gevolg dat in het peloton enkele eenheden wegvielen. Meer dan 120 km heeft hij met zijn krachten gewoekerd en moest dan lossen. Voor twee favorieten Jacques Martin en Roger De Beukelaer werd een bandbreuk fataal en werd Theo Dockx door een val achteruit geslagen. De finale werd ingeluid door Wellens en Verboven zij kregen het gezelschap van Lannoo die Bortels meebracht. Deze laatste heeft wel 4maal geprobeerd alleen weg te rijden maar was het telkens Lannoo die het gat dicht reed. Zijn laatste aanval heeft Bortels geplaatst 4km van het einde en kwamen Lannoo en Verboven bij en over hem. In de spurt won Leopold Verboven vrij vlot van Paul Lannoo die 4” moest prijsgeven. Op 13” werd Georges Bortels derde. Dan volgde een 8tal op 25” waarvan Paul Wellens de snelste was voor, Willem Peeters, Karel Rottiers, André Coppers, Lieven Malfait, Jos Jacobs, Jean Vander Stappen en Eric Vande Wiele. Met vijf werd er op 30” voor plaats 12 gespurt, Franky De Gendt haalde het van Marc Renier Marcel Laurens, Frans Tilburgs en Eddy Van Hoof. Op 17 met 55” achterstand werd Romain Vercauter 17e voor Marc Deseyne. Op 1’ kwamen Jean-Marie Coenen en Joseph Borguet als 19&20 over de meet. Verder bestond de top 30 uit, 21.Marc Steels op 1’20”, 22.Eric Jacques op 1’50” met Alain Kaye in zijn wiel. Met 2’30” achterstand werd Berthil Cael 24e voor Eric Van Lent, René Dillen, Benny Schepmans en Jean-Pierre Baert. Plaats 29 op 3’10” was voor Théo Dockx en werd Willy Govaerts 30e.

    14-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!