Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Wim de waal

    Ekeren kreeg na 105km Roger De Beuckelaer als winnaar die in een spurt met twee Nederlander Ad van den Hoek versloeg. Op 2’ werd Urbain Vander Flaas derde. Van een 5tal was op 3’ Leo Huysmans de snelste voor plaats vier.

    Marcel Laurens ging te Grez-Doiceau winnen, na 105km had hij 2’50” voorsprong op Bernard Tilmant, Alex Prophete, Jos Van der Meulen, Gommaar Van Calster, Felix Vrancken, Eddy Nijs e.a.

    Te Heppen waar 60 renners van start gingen voor 19 ronden is er van bij het begin aanvallend gekoerst. Het was een slagvaardige Verheyden die de wedstrijd controleerde. Half koers sloeg hij dan zelf toe en kreeg het gezelschap van Romain Bellis die echter leek reed en uit de wedstrijd verdween. Verheyden hield tot in de 17de ronde alleen vol en schommelde zijn voorsprong tussen de 30” en 45”. Louwet en Schuer kwamen tot bij de leider en kwam de groep tot op 50 meter. Met een krachtige pedaalslag schoot Verheyden opnieuw weg en werden de 2 opnieuw ingelopen. Guido Verheyden won met 15” voorsprong op Jos Hensen die nog uit het peloton was weggereden. Voor plaats 3 op 20” was Leonard Engelen de snelste voor Jos Swinnen, André Verbraecken, Winnoc Flebus, Antoine Agten, en werden de anderen op plaats 8 gelijk geplaatst.

    Lembeke 44 deelnemers kwamen opdagen voor deze wedstrijd. Zeven daarvan legden de race in een definitieve plooi.

    Na verschillende demarrages waar niemand het verschil kon maken werd er gespurt. West Vlaming Eric Serlet haalde het voor Jozef Kerkhof, Johan Neyrinck,Luc Demedts, Jean De Baets, Kamiel Dhooghe en Martin De Clercq. De sprint van de achtervolgers was voor Carlos De Clercq.

    Alain Desaever kwam solo over de meet in Oostende, hij had 1’35” voorsprong op Norbert Dedeckere en 1’50” op Eric Van Hoecke. Dan volgde een 3tal op 4’20” waarvan Noël Pottier de snelste was.

    Luc D’Hoekers was na 105km de snelste te Outer voor Manuel Santos-Castillo (Sp), Paul Van Houdt, Rudy Rijpens, Yvan De Vriendt e.a.

    Te Sint-Gillis-Waas reden twee Nederlanders met 8” voorsprong over de meet. Wim de Waal liet Fedor Den Hertog achter zich. Plaats 3 was voor August Van Looy voor Ghisleen De Clercq, Ferdinand De Wael, Paul Theugels Marc Streel e.a.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd de tweede Ronde van Geleen betwist, hier stonden 40 Nederlanders en 15 Belgen aan de start. Reeds in de allereerste kilometers gaf van der Leeuw het sein voor de beslissende ontsnapping. Zij die hem volgden waren de Nederlanders Kelleneers, Balk, Spetgens en onze landgenoten Bens, Abbeloos en Planckaert. Tien km voor het einde demarreerde Wim Kelleneers, hij kreeg 5km verder het gezelschap van Walter Planckaert die hem in de eindsprint gemakkelijk versloeg. Op 13” werd Klaas Balk derde voor Ernest Bens, Willy Abbeloos, Jan Spetgens (Ned) en Theo van der Leeuw (Ned). Dan volgden 3 Nederlanders op 8 Harry van Leeuwen 1’38”, en op 1’45” als negende Jan Serpenti en maakt Evert Dolman de top10 volledig.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binche - beroepsrenners & liefhebbers

    .
    Albert Delrue won bij de liefhebbers

    Te Binche werd de eerste Grote Prijs van Wallonië voor beroepsrenners verreden. Het was tevens het provinciaal kampioenschap van Henegouwen. De inrichters kregen welgeteld 11 renners aan de start om 208km af te leggen. De zege was na 5.40’ wedstrijd voor Adolf Huysmans voor Marc Sohet, Gérard Hendrickx die kampioen werd. Verder volgden, 4.Leon Thomas, 5.August Herijgers op 1’35” en 6.Christian De Buysschere. Op 7 volgde op 3’ Robert Fontaine. Plaats 8 op 3’10” was voor Bernard Delchambre en volgden op 15’ Jean-Marie Ritserveldt en Alfons Scheys.

    Ook de liefhebbers waren te Binche van de partij en behaalde Albert Delrue zijn eerste overwinning. Plaats twee was voor Michel Leclercq en werd Claude Rogge derde.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Jos Deschoenmaecker wint

    Rit 4 in de Vuelta Alcazar de San Juan naar Cuenca over 169km bezorgde onze landgenoten een vierde zege. Toen Jos Deschoenmaecker met de Spanjaard José Pesarrodona op kop reed heeft het niet veel gescheeld of een fantasietje van de inrichter had de hele karavaan in rep en roer gezet. Inrichter Albinez die de tijden naar de politiewagen moet doorsturen had op 20km van het einde toen Jos en de Spanjaard nog geen minuut voorsprong hadden de wedstrijd verlaten. En was 5km verder hun bonus tot bij de 5’ aangedikt, zonder dat nog iemand van de positiewijziging op de hoogte was gebracht. Het verwekte heel wat beroering, vooral in het peloton waarin uiteindelijk Merckx nog poogde te redden wat er te redden viel. Alhoewel het uiteindelijk niet allemaal mis afliep. Deschoenmaecker die gedurende de ganse vlucht geen meter aan de leiding had gereden, won immers gemakkelijk de rit. Zijn kompaan Pesarrodona werd de nieuwe leider met 1’15” op Merckx, die derde was geworden voor Domingo Perurena (Sp). Deze laatste heeft een probleem, hij zou na de tweede rit betrapt zijn op stimulerende middelen, feit waarvoor hij ook verleden jaar was gestraft geworden.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Henk van Kilsdonk

    Onze landgenoot Jan Lauwereyns won in Duitsland te Ramscheid een wedstrijd over 75km voor nog een landgenoot Callebaut en de Duitser Beheng.

    In Berlijn was er een tijdrit van 39,1km Ditrich Thurau deed er 54’18”3 over wat 57” beter is dan de nummer twee Rainer Podlesch en volgde Gunter Haritz als derde op 1’29”.

    De laatste rit van G.P. Greenalls Whitley in Groot-Brittannië werd gewonnen door de Brit Ian Hallam. Eindwinst was er voor de Noor Knut Knudsen en volgde de Nederlander Frits Slüper op 12”, nog een Noor Thorl Andresen werd derde op 14”. Onze landgenoot René Dillen werd vierde op 37” en werd Sandy Gilchrist eerste Brit op plaats 5 met 1’13” achterstand.

    In Italië won Gianbattista Baronchelli de Trofeo Perona te Cuorgné na 144km met 1’55” voorsprong op zijn 1 jaar oudere broer Gaetano en werd Franco Baroni derde.

    In Luxemburg werd de G.P. Pierre Clemens te Bettembourg verreden en was na 104km de winst voor de Nederlander Henk van Kilsdonk voor de Luxemburger Jürgen Siegel en werd de Nederlander H. Rossen derde. Plaats 4&5 waren voor de Luxemburgers Ferdy Reuland en Robert Treis.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Alken: zoek de winnaar

    Voor de Schaal Frans Theelen te Alken kwamen 92 renners aan de start, 65 Belgen, 11 Nederlanders, 10 Duitsers, 3 Italianen, 2 Joegoslaven en 1 Pool. Reeds van bij de start sprongen zes renners weg namen tot 20” en vond dan de groep het welletjes en bij het ingaan van de derde ronde was alles opnieuw samen. Tijdens de 15e ronde vormde zich een kopgroep van 6 die in de laatste ronde tot 38 zou aandikken. Met drie op één lijn ging het de laatste 50 meter in hier toonde Benny Schepmans (verleden jaar 50 zeges bij de juniores) zijn spurttalent en won zijn eerste wedstrijd bij de liefhebbers. Verder volgden Gustaaf Verboven, Robert Reekmans, Guy Duchamps, Gaston Louwet, Raymond Vanstraelen, Roger Loysch en werden op 8 31 renners gelijk geplaatst.

    Jean Weber was na 107km de beste van 29 te Antheit voor Roland Hofmans, Tony Daenen, Joseph Civatone (It), Oscar Paquet, Jean-Luc Yansenne en Alain Kaye e.a.

    Ardooie kreeg na 101km Carlos Cuyle als winnaar voor Jozef Kerhof en Frans Lambert.

    Te Ellignies Ste Anne moesten de renners 109km afleggen wat Jean-Pierre Baert deed in 2.45’. Plaats 2&3 waren voor Michel Legat en Albert De Cuyper.

    Te Godarville mocht Henri Vandenbrande na 100km de zegebloemen in ontvangst nemen. Frans Lamoline werd tweede en Raymond Devos derde.

    Karel Rottiers won te Hekelgem met 15” voorsprong op Paul Lannoo en volgde de Nederlander Herman Nak als derde op 21”.

    In Hofstade was de zege voor Wilfried Wesemael die na 110km met 4” Johan Van Huffel en André Vandevoorde voor bleef.

    Te Kemmel werd er een rit in lijn en een tijdrit betwist en kreeg men telkens Michel Pollentier als winnaar. In de rit in lijn werd de Nederlander Toune van den Bunder tweede op 10” en Bertil Cael derde.

    Ook in de tijdrit werd de Nederlander tweede op een gedeelte plaats met Bernard Draux.

    Meer kreeg gebuur Flory Van Hooydonck als winnaar voor Frans Van Beeck en de Nederlander Ad van Overveld.

    Racour kreeg 42 renners aan de start en won na 104km Bernard Bourguignon voor Freddy Libouton, Jos Gijsemans, André Verbraecken, Richard Lagasse, Erni Blommaert, Leo Van Thielen, Maurice Vanelderen, de Deen Fleming Wever, Louis Van Rompaye e.a.

    Reet kreeg de Nederlander Wim de Waal als winnaar voor Paul Huygelen en P. Van Houdt.

    In een spurt met twee haalde Willy Govaerts het van Gustaaf Van Looy te St.Joris-Weert. Op 1’ werd Jean-Pierre Sterckx derde.

    In Waanrode was er winst voor Hugo Serin voor Jos Jacobs en Jan Maris.

    Te Waret-la-Chaussée was er de G.P.Dochain over een afstand van 108km. Winnaar werd Roland Hellebaut die Roger Vanderavero versloeg in een spurt met twee. Op 3’20” werd Georges Clausse derde.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België 2 wedstrijden

    .
    Gerry Catteeuw

    Een grote wedstrijd is het te Bavikhove niet geworden. Nochtans met Verbeeck, De Vlaeminck, Godefroot, Dierickx, Maertens en broers Planckaert mocht men zich aan een denderend vertoon verwachten. Maar al die toprenners hielden zich schuil. Wel kwamen er ontzaglijk veel ontsnappingen, die echter niet de minste aarde aan de dijk brachten. Zelfs op de Kwaremont en de Kruisberg viel er niets opmerkelijks te noteren. Het is pas aan km 144 vlak voor het Vossenhol dat Pauwels en Dewitte gingen voorop rijden en vlug 45” bonus haalden. Na 177km kwamen Delcroix, De Bal en Vande Vijver aansluiten. Zes km verder kwamen de Nederlander Schepers en De Brauwere aansluiten. In de laatste km heeft laatstgenoemde nog 3 maal een aanval geplaatst maar was het telkens de Nederlander die hem ging terughalen. In de spurt was Alfons De Bal de snelste voor Ronny Vande Vijver, Wim Schepers (Ned), Lucien De Brauwere, Ludo Delcroix en werden de aanstokers van deze vlucht Daniël Pauwels en Ronald Dewitte 6&7. Voor plaats 8 op 35” bleef Herman Vrijders 5” voor de spurtende groep waarvan Isidoor Weemaes sneller was dan André Dierickx, Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Christian Callens, Willy Planckaert e.a.

    De tweede wedstrijd van de dag Brussel-Bever die werd verreden in bar slecht weer kreeg slechts 45 renners aan de start. Hier viel de beslissing al na 40km. Immers na 30km waren De Buysschere en Moreels gaan voorop rijden en kwamen 10km later Catteeuw en Van Olmen aansluiten en zouden 4’30” voorsprong bijeen fietsen. Vooraan moesten 30km voor het einde Moreels en Van Olmen de rol lossen. In een prangende zij aan zij was het Gerry Catteeuw die het haalde van Christian De Buysschere. Plaats 3 op 20” was voor Jos Van Olmen voor Eddy Moreels. Op 1’ was de Columbiaan Giovanni Jimenez de snelste van de groep voor Jos Schoeters, Tony Daelemans, Pol Vanden Neste e.a. Op plaats 25 staat Emil Merckx (Duitsland) of dit juist is weet ik ook niet.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Italië werd te Fabriano de Giro delle Marche verreden, na 219km was de zege voor Sigfrido Fontanelli voor Enrico Maggioni, Michel Dancelli, Pierino Gavazzi, Luciano Borgognoni, Italo Zilioli, Franco Bitossi, Francesco Moser, Antonio Salutini en werd Marcello Bergamo tiende.

    In Frankrijk was er de klimmerstrofee te Serinac en had de Nederlander Joop Zoetemelk na 112km een voorsprong van 6” op de Fransman Raymond Delisle. Op 8” volgden de Fransen Raymond Martin, Ferdinand Julien, Regis Ovion, Roland Berland, Francis Campaner, Lucien Aimar, Christian Blain en legde Raymond Poulidor beslag op plaats 10.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indre-et-Loire

    .
    Yves hézard

    In de Ronde van Indre-et-Loire werden op de laatste dag twee ritten afgewerkt. In de voormiddag reed men van Chateaurenault naar Tours over een afstand van 130km. Het was een voltallige groep die naar de meet reed. De Fransman Cyrille Guimard haalde met 1” het voor Georges Vanconingsloo, Jean-Pierre Danguillaume (Fr), onze landgenoot Lucien Zelck, Guy Sibille (Fra), de Nederlander Hennie Kuiper e.a.

    De tijdrit was 17km wat voor Yves Hézard genoeg was om de ritzege en ook de eindwinst naar zich te toe te trekken. Guimard werd tweede en Danguillaume derde. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats zes. Vanconingsloo werd pas 22ste. In de eindstand heeft Guimard 5” achterstand op Hézard en werd de Duitser Jürgen Tschan derde op 23”. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats 7 met 50” achterstand en is Georges Vanconingsloo naar plaats 10 gezakt op 1’05”.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Pieter Nassen

    Net als gisteren heeft Eddy Merckx tevergeefs getracht om opnieuw de leiderstrui te veroveren. Op de Los Lasarès col van 3e categorie werd hij vooraf gegaan door Fussien en Abilleira. En later in de eerste premiespurt was het Palka die hem vloerde, en nam Karstens de tweede voor zijn rekening en heeft Eddy niet meer aangedrongen. De reden waarom werd duidelijk toen op enkele kilometers van de streep Swerts demarreerde en wanneer hij opnieuw werd gegrepen was het Eddy die in volle macht van zijn tegenstrevers wegreed. Het is pas in het zicht van de meet dat hij door de spurtende groep werd bij gebeend. Vooral Leman had zich fel ingespannen maar moest zulks bekopen toen eerst Karstens ging aanvallen met Perurena in het wiel. Het leek of de Spanjaard ging winnen. Maar net als twee dagen geleden sloeg Nassen in de laatste meters als een bliksemschicht aan zijn tegenstanders voorbij. Na Pieter Nassen werd de Fransman Jean-Jacques Fussien tweede. Verder volgden Domingo Perurana (Sp), Gerben Karstens (Ned) die leider blijft, Roger Rosiers,gevolgd door vijf Spanjaarden, Andrès Oliva, Jesus Manzaneque (Sp), Segundo Goicoechea, José Gomez-Lucas, José-Luis Viejo. Onze landgenoot Paul Collaer viel juist uit de top10, werd Eric Leman twaalfde en Eddy Merckx 21ste.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Peter Post

    Een felle brand heeft het bowlingcentrum van de ex-wielrenner Peter Post in Amstelveen verwoest. Het vuur ontstond omstreeks half twaalf op de bovenetage in het restaurant en verspreidde zich zo snel dat de brandweer het gebouw niet meer kon redden. Volgens een voorlopige raming van Post bedraagt de schade ongeveer drie miljoen gulden. Bezoekers en personeel van het bowlingcentrum konden allen ongedeerd het complex, dat er enkele jaren geleden werd gevestigd, verlaten. Omtrent de oorzaak tast men in het duister.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebber buitenland

    Vandaag werden in de G.P. Greenalls Whitley (GB) twee ritten verreden met telkens onze landgenoot René Dillen als winnaar.

    In Nederland was er de derde Omloop van Walcheren voorbehouden aan jonge liefhebbers. Na 104 km was de zege voor Frits Pirard voor Jaap van Dijk en Johnny Konings. Op 14” volgden Jan Ruckert en werd Ad Dekkers vijfde op 19”.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Nog een zege voor Eric Van Lent

    Diegem kreeg na 105km afgelegd in 2.38’ Romain Bellis als winnaar hij hield Nico van Hest (Ned) en Etienne Vanden Hauwe achter zich.

    Grez-Doiceau mocht 54 renners de baan opsturen om 108km te koersen. In een spurt met twee liet Freddy Libouton de Nederlander Willy Wilms achter zich. Plaats 3 op 1’10” was eveneens voor een Nederlander Hub Geilenkirchen voor Bernard Bourguignon e.a.

    Liefst 102 renners stonden aan de start te Kemmel, zij moesten 108km afleggen. Het was Michel Pollentier die met 10 meter voorsprong won voor Marc Meernhout. Met 10 werd er met 1’ achterstand gespurt voor plaats drie. Lieven Malfait haalde het voor Toine van den Bunder (Ned), Eicc Van Hoecke, Luc Leman, Patrick Geldhof, Raf Declerck, Bernard Draux, X, Eddy Ronquetti en Raf Coene.

    Een vierde zege werd het te Sint-Kathelijne-Waver voor Dijlespurter Eric Van Lent hij was na 104km de beste van 106 deelnemers. Op 2&3 eindigden de Nederlanders Gerrie van Gerwen en Piet van der Kruys (die in ’70 als prof reed). Op 4 eindigde André Delcroix, 5.Emiel Gijsemans, 6.Leopold Verboven, 7.Antoon Agten, 8.Leo Coeck, 9.Alex Dockx, 10.Hugo Thijs, 11.Charles Palmans, 12.Alfons Van Camp en op 13 werden 30 renners gelijk geplaatst.

    Sint-Pieters-Leeuw kreeg Roger De Beukelaer na 110km als winnaar, voor Raf Constant en Marcel Van der Slagmolen.

    Voor de sterrit te Temse kwamen 160 renners opdagen. In een spurt met 7 haalde Jos Jacobs het van Karel Rottiers, Albert De Cuyper, Paul Lannoo, Willy Van den Ouwelandt en de Nederlanders Theo Joore en Jan Brinkman. Op 15” won Etienne Vander Helst de spurt voor de achtste plaats.

    Georges Clausse van Charleroi won te Thiméon met 30” voorsprong op Jean-Claude Hannot en werd de Nederlander Mathieu Buckx derde.

    Zijn tweede overwinning behaalde Joseph Borguet te Yvoir waar hij 55” voorsprong had op Jean-Luc Yansenne, Jean-Claude Rogge en Lucien Pratte. Op 1’20” won Georges Bortels de spurt voor de vijfde plaats voor Alain Kaye e.a.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Bank van Roeselare

    .

    Voor de 16de Grote Prijs Bank van Roeselare kwamen 95 renners een rugnummer afhalen. Reeds na 3km reed de Nederlander van der Leeuw weg, en kreeg na 8km het gezelschap van Baert, Bruggeman, Cael, Van Marcke, Verplancke en de Nederlanders Ottenbros, Broere en Van Straelen. Baert, Cael en Verplancke kwamen nog wel in die volgorde over de Kemmel, maar werden vooral onder druk van Maertens even later ook gegrepen. Met Maertens waren ook Walter en Willy Planckaert, Dierickx, De Geest, Van Bruwaene, Maes en Fierens komen aansluiten. Toch zouden ze slechts met 13 voorop blijven, Marcel Maes, Bert Broere (Ned) moesten afhaken, en Peter Van Straelen (Ned) werd na een val afgevoerd naar het ziekenhuis. Te Roeselare waar nog 2 lokale ronden moesten verreden worden, reden kort na de eerste doortocht acht renners weg en zouden voor de overwinning spurten. Freddy Maertens haalde het voor, Walter Planckaert, de eerste vluchter Theo van der Leeuw (Ned), Willy De Geest, André Dierickx, Dirk Baert, Willy Planckaert en Eddy Cael. Plaats 9 op 1’05” was voor Raf Van Bruwaene voor Daniël Verplancke, Harm Ottenbros (Ned), Theo Fierens en Ronny Van Marcke.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta & Indre et Loire

    .
    Karstens duwt Merckx

    In de tweede rit van de Vuelta verreden tussen Murcia en Albacete heeft Eddy Merckx onderweg zijn leiderstrui moeten afstaan. Bij het eerste knelpunt werd Eddy onttroond door Elorriaga (Sp) die hem versloeg. Eddy heeft dan getracht om opnieuw leider te worden, eerst op de Lomas de Gamonar3e cat. waar hij slechts als derde door kwam. En dan bij het tweede knelpunt maar was het nu Fussien (Fr) die dat verhinderde. Geprikkeld door dit alles sloeg Eddy op 30km van de meet toe. Het hield in dat men met 19 naar de sintelbaan reed, 2 oud-winnaars Pingeon en Bracke waren er niet bij. Winnaar werd de Nederlander Gerben Karstens die tevens leider werd. Plaats twee was voor Domingo Perurena (Sp) dan volgden Eddy Peelman, Pieter Nassen, Javier-Francisco Elorriaga (Sp), Pedro Torres (Sp), Roger Swerts, Eddy Merckx, Nemesio Jimenez (Sp) en sluit Herman Vanspringel de top10 af.

    Rit twee in de Ronde van Indre et Loire, Sainte Maure-Tours over een afstand van 260km werd gewonnen door de Nederlander Cees Bal die de snelste was van acht. Onze landgenoot Georges Vanconingsloo werd tweede en mocht de leiderstrui aantrekken. Verder volgden, Jürgen Tschan (Duit), Alain Nogues (Fr), Jean-Claude Blocher, Eddy Verstraeten (Bel), Daniël Rebillard en Bernard Croyet.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland profs & liefhebbers

    .
    Nassen wint voor zijn ploegmaat Karstens

    Enige opschudding in de eerste rit van de Vuelta, Calpe-Murcia was toen op 1km van de meet plots de slagbomen dicht gingen en een goederentrein passeerde. Het leek er op dat de opgehouden karavaan door het aanstormende peloton zou worden overspoeld. In extremis kon zulks worden verhinderd. Van zeer ver werd dan Leman met Esclassan in het wiel door zijn ploegmaats gelanceerd. Toen kwamen de mannen van Van Vaerenbergh die de tegenstrevers overrompelden. Onze landgenoot Pieter Nassen haalde het voor zijn ploegmaats Gerben Karstens en Eddy Peelman. Een kleine smet op de zege is dat wanneer Karstens had gewonnen ook leider zou geworden zijn. Nu behoud Eddy zijn leiderstrui.

    De eerste rit in de Ronde van Indre et Loire, St. Paterne-Tours is gewonnen door Regis Delepine voor Jean-Pierre Danguillaume, de Nederlander Gérard Vianen, Jacky Mourioux en werd onze landgenoot Georges Vanconingsloo vijfde.

    In Groot-Brittannië is de rittenwedstrijd voor liefhebbers G.P. Greenalls Whitley 27-29/4 van start gegaan. De eerste rit is gewonnen door de Noor Knut Knudsen.

    27-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ruddervoorde mocht voor hun profkoers 101 rugnummers uitdelen. De renners moesten 135km afleggen wat Willy Van Neste deed in 3.06’ en had 20 meter voorsprong op Herman Vrijders. Van de vijf achtervolgers op 200 meter was Albert Van Vlierberghe de snelste voor José Van Ackere, Gust Herijgers, Maurice Dury en Lucien Van Impe. Op 30” was Dirk Baert voor plaats 8 sneller dan Daniël Verplancke. Op 10 eindigde met 45” achterstand Johny Soenens die Rudy De Groote en de Nederlander Evert Dolman achter zich liet. Van de groep op 1’ was de Brit Barry Hoban de snelste, waarin Roger De Vlaeminck op plaats 29 eindigde.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta en Indre-et-Loire

    .
    Eddy Merckx

    Bij zijn eerste deelname aan de Vuelta heeft Eddy Merckx reeds te Calpe de leiderstrui veroverd door winst in de proloog over 6km. Zijn tijd was 7’26” wat een gemiddelde van 48,517 is. Tweede werd Joaquim Agostinho (Por) op 3”, als derde eindigde José-Antonio Gonzalez-Linares (Spa) op 4” Luis Ocana ‘(Spa) die reeds 6” verloor. Plaats 5 was voor Ferdinand Bracke eveneens op 6”.

    In Frankrijk ging de Ronde van Indre-et-Loire van start met een ploegentijdrit over 3,2km. Winst was er voor Gitane en mocht Michel Pitard de leiderstrui aantrekken. 2&3 werden Sonolor en Gan-Mercier.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Giuseppe Fratini

    In Italië werd er gekoerst te Flumcino en te Alzate.
    Te Flumcino was er de G.P. Liberazione een wedstrijd over 163km. Winnaar werd de Rus Ivan Trifonov die na 4.10’30” wedstrijd een voorsprong had van 3” op de Tjech Jan Stejskal de Oost-Duitser Karl-Dietrich Diers en werden de Italianen Giuseppe Fratini en Cesare Sartini 4&5.

    Te Alzate moest er 141km gekoerst worden en was na 144km afgelegd in 3’15’ Gianbattista Baronchelli sneller dan zijn kompaan Franco Baroni. Op 20” werd de Zwitser Roland Salm derde.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eerste aanvaller te Oostakker was Leopold Vanden Neste die werd bijgestaan door Willy Debosscher die voor zijn goede bedoelingen met een lekke band werd beloond. Het waren Hooyberghs en De Bal die in de zesde ronde de basis legden van de beslisende ontsnapping. In de elfde ronde kwamen eerst zeven en later nog twee renners aansluiten. In de slotronde was het Theo Fierens die iedereen verschalkte en met de steun van zijn ploegmaats voorop bleef. Op 25” werd Leopold Vanden Neste tweede voor Jos van Beers (Ned), Alfons De Bal, Willy De Geest, Robert De Guchtenaere, Fernand Hermie, Barry Hoban (Gb), Daniël Pauwels, Raf Hooyberghs en Herman Vanderslagmolen. Voor plaats 12 op 1’10” was de Fransman Robert Mintkiewicz de snelste van het peloton.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd Milaan-Vignola verreden over een afstand van 239km die werden overbrugd in 5.11’. Het was wereldampioen Marino Basso die het haalde voor onze landgenoot Patrick Sercu. Verder volgdende de Italianen Gianni Motta, Franco Bitossi, Franco Ongarato, Pierino Gavazzi, Walter Avogadri, Aldo Parecchini, Marcello Osler, Michele Dancelli, Francesco Moser, Davide Boifava, Pietro Gambarotto, Roberto Poggiali en was plaats 15 voor de Zwitser Joseph Fuchs.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Sabrina neemt afscheid van papa Eddy

    Vandaag zijn de Molteni’s naar Spanje afgereisd waar overmorgen de Vuelta van start gaat. Zij die Eddy Merckx zullen bijstaan zijn: Joseph Bruyère, Jos Deschoenmaecker, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Ward Janssens, Frans Mintjens, Roger Swerts, Jos Spruyt en Vic Van Schil. Van Belgische zijde nemen nog deel: Roger Rosiers (Bic), Ferdinand Bracke en Jaak De Boever voor Peugeot. En voor Rokado, Herman Vanspringel, Paul Collaer, Eddy Peelman, Pieter Nassen, Jean-Pierre Berckmans, Jan Vande Wiele, Ferdinand Peersman en Robert Van Lancker.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Wim de Waal
    Te Waarschoot waren de liefhebbers aan de slag en werd het na 108km een Nederlandse zege. Wim de Waal had 35” voorsprong op Willy Baert en volgde de nummer drie Georges Windels op 40”.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In Frankrijk waren er twee wedstrijden.
    Parijs-Camenbert over een afstand van 237km werd gewonnen door Regis Delepine in een tijd van 5.41’. voor Alain Santy, André Mollet en de Nederlander Gérard Vianen. Van de 11 achtervolgers op 7” was de Nederlander Harry Jansen de snelste voor Claude Tollet, Robert Bouloux, Joop Zoetemelk (Ned), Raymond Martin, Jacques Botherel, Cees Koeken (Ned), Gilbert Bellone, Alain Noguès, Michel Coroller en Raymond Delisle.

    Te Denain waar 75 renners van start gingen vind men in de uitslag met 24 renners slechts twee Fransen. Winnaar werd Marc Demeyer die 4.29’05” deed over de 180km. Verder volgden Englebert Opdebeeck, Dirk Baert, Noël Vantyghem, José De Cauwer, Frans Verhaegen, Maurice Dury, Robert Mintkiewicz (Fr), Frans Verbeeck, Frans Van Looy, Wilfried David, Daan Holst (Ned) en Ludo Van Staeyen. Op 1’15” werd Marcel Omloop 14de voor August Herijgers, Herman Vrijders, Giovanni Jimenez (Col), Aimé Delaere, en op 19 gelijk: Guido Reybrouck, Georges Barras, Daniël Verplancke, Henri-Paul Fin (Fr) en Rudy De Groote. Op 24 eindigde Robert Fonteyne van Charleroi uitkomende voor Flandria-Shimano.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Tony Gakens wint te Hannuit

    Slechts 49 beroepsrenners namen de start te Hannuit voor de jaarlijkse Paasmaandag Prijs. Tijdens de 15 ronden van 11,5km die in achtvorm dienden afgelegd te worden kwamen slechts enkele kleine ontsnappingen tot stand waarvan de laatste op 4 ronden van het einde de beste was. Het waren Lucien Zelck en Herman Vrijders die uit de groep wegreden. Waar iedereen dacht dat deze twee voor de bloemen zouden sprinten, kwamen op 3km van de streep Christian Callens en Tony Gakens nog aansluiten. Zij zouden nog de beste plaatsten bezetten want Tony won met lengten van Christian, Herman en Lucien. Op 17” volgde de groep en daarvan was Georges Claes (Zonhoven) sneller dan Raf Hooyberghs, Willy Planckaert, Dirk Baert, Frans Verhaegen en is met Alfons Scheys de top10 volledig.

    In Reet kregen de Wisselspurters voor hun eerste inrichting zestig renners aan de start waaronder natuurlijk de plaatselijke renner Theo Fierens, zij moesten 4 grote en 9 kleine ronden afwerken. Van bij de start werd er een hoog tempo op nagehouden, het was dan ook moeilijk om weg te geraken. Na 60km was de groep in twee geslagen maar bedroeg het verschil amper 250meter en kwam de volgende ronde alles opnieuw samen. Na enkele pogingen met o.a. Fierens was het Guido Van Sweevelt die de goede ontsnapping op gang bracht enkel Leopold Vanden Neste kwam nog bij de leider maar moest het in de spurt tegen Guido afleggen. Op 20” werd er door het peloton voor plaats drie gespurt en was het Paul Aerts die het haalde voor Theo Fierens, Ronny De Bisschop, Jos Schoeters, dan volgden 3 Nederlanders Gerben Karstens, Harm Ottenbros en Jan van Katwijk, Robert De Guchtenaere, Raf Van Bruwaene e.a.

    23-04-2013 om 07:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Allegro Grandi

    Op 66 jarige leeftijd overleed te Caracas in Venezuela de Italiaan Allegro Grandi, hij was prof van 1929 t/m 1935.

    In 1926 werd hij als liefhebber kampioen van zijn land en eindigde vijfde op het WK. Het jaar daarop werd hij onafhankelijke en won 5 wedstrijden. In 1928 werd hij opnieuw liefhebber en werd Wereldkampioen en vierde op de Olympische Spelen met Italië in de ploegentijdrit. In Venezuela is hij nog driemaal kampioen geworden en heeft tot 1946 gekoerst.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    Baasrode kreeg na 110km Leo Huysmans als winnaar voor August Van Looy en Jos Van De Poel.

    In Boezinge kwam Roger Verschaeve die de 105km heeft afgelegd in 2.23’ met 5” voorsprong op Michel Pollentier over de streep. Plaats 3 op 40” was voor Daniël Desloovere.

    Duffel dat 71 renners aan de start kreeg mocht na 108km de zegebloemen geven aan Eric Van Lent die Florimond Van Hooydonck 50 meters achter zich liet, verdrer volgden Willy Govaerts, Emiel Gijsemans, Willy Verschueren en Theo Heremans.

    Marcel Louet had te Elouges 5” voorsprong op Michel Legat en Christian Despierre.

    Genebos-Lummen kreeg 106 renners aan de start voor de Schaal Frans Theelen waaronder 18 Nederlanders en 2 Duitsers. Het is pas in de voorlaatste ronde dat de wedstrijd op gang kwam. Onder impuls van Roger Loysch, die onmiddellijk het gezelschap kreeg van de latere winnaar Dekkers, Wellens, Van Hoof en Taskin zonderden zich 14 renners af. In de spurt won de Nederlander Ad Dekkers vrij vlot voor Romain Bellis en Raymond Vanstraelen die beiden op plaats 2 werden geplaatst. Verder volgden Marc Verbeeck, Gustaaf Verboven, Jacobus Dekkers (Ned), Luc Vreys, Paul Wellens, Ludo Taskin Roger Loysch, Roger De Backer, Michel Van Hoof, Jozef Similon en Bruno Jaremko. Op 35” was Ludo Noels de snelste voor plaats 15.

    Te Mere bestond het podium uit 1.Edmond Verbruggen die de 110km heeft afgelegd in 2.50’. 2&3 werden Willy Sprangers en J. De Baerdt.

    Nieuwkerken-Waas mocht John Vanderveken als winnaar begroeten na 105km versloeg hij twee Nederlanders, Leon Strobbe en Jaap Marijs.

    Yvan Van de Steene behaalde zijn tweede overwinning te Sint Amands waar hij Alex Van Linden en Franky De Gendt achter zich liet.

    Te Sint-Kwintens-Lennik mocht Luc De Croock de zegebloemen in ontvangst nemen, Henri Vanden Brande werd tweede en Etienne Vander Helst derde.

    St.Maria-Oudenhove kreeg Paul Lannoo als winnaar voor Luc D’Hont en Luc Valepijn.

    Te Wanze waar de 68 renners 127km moesten afleggen werd het een Nederlands podium. Mathieu Buckx haalde het met 5” op zijn landgenoten Wil van Helvoirt, Mathieu Maessen, verder volgden Jacques Martin, Francis Deminne, Marcel Pauwels, Johan Claesen en Jean Weber.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje won Domingo Perurena de G.P.Navarra voor José-Luis Abilleira en Petro Torres. Op 3” volgde Gonzalo Aja en Juan Zurano. Plaats 6 was voor Manuel Blanco op 5” en volgde Luis Balagué als 7e op 6”, verder in de top10 Andrès Gandarias en Ventura Diaz op 7” en Agustin Tamames op 8”.

    In Duitsland te Krefeld werd achter derny’s de Memorial Klemens Grossimlinghaus verreden en was de zege voor Wilfried Peffgen voor Karl-Heinz Kunde en werden Hans Junkermann en Hennie Kuiper gelijk geplaatst op stek 3.

    De Nederlander Joop Zoetemelk was na 121km de beste te Ploërdut in Frankrijk waar hij 35” voorsprong had op Raymond Delisle (Fr) en 55” op Cyriel Guimard (Fr).

    Nog in Frankrijk had de Spanjaard Luis Ocana te Saint-Claud na 137,5km een voorsprong van 2’23” op onze landgenoot Walter Godefroot en werd Jacques Cadiou derde.

    In Italië won Francesco Moser zijn eerste wedstrijd als prof te Col San Martino waar hij na 105km een voorsprong van 15” had op Felice Gimondi en Romano Tumellero die 2&3 werden.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Raymond Vanstraelen

    Komen de Nederlanders massaal winnen in België dan pikken wij toch ook een graantje mee in het buitenland. In Duitsland stonden 135 liefhebbers aan de start van de G.P. van Duisburg of “Rund um Duisburg” een wedstrijd over 118km. Raymond Vanstraelen uit Schakkebroek versloeg er de Nederlander Joop Ribbers, op 10 meter volgde de Duitsers G.Klein, Dulpers, en werd onze landgenoot Jan Lauwereyns vijfde. Nog twee landgenoten eindigden in de top15: Benny Schepmans werd achtste en Ward Pels dertiende. België won ook het landenklassement voor Westfalen en Nederland.

    In Frankrijk eindigde de 21ste editie van de Omloop van de Sarthe een 4daagse rittenwedstrijd. De eindzege was voor de Rus Nikolai Gorelov voor de Pool Ryszard Szurkowski. Een 6e plaats was er voor de Nederlander Jan Aling op 1’03”.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Raymond Nelissen wint te Helchteren
    Te Deerlijk werd er met twee voor de zegebloemen gespurt en was het Alex Robberecht die het haalde van Valère Vandecasteele. Voor plaats 3 op 30” was Luc Demets sneller dan Florent De Leersnijder.

    Ook voor de 2e wedstrijd van de Westvlaamse Trofee kwamen 73 renners hun rugnummer afhalen.

    Nog voor half koers konden er maar 30 renners meer aanspraak maken voor de prijzen.

    Na 130 km toonde de Nederlander Cees Priem zich de sterkste door met voorsprong de meet te bereiken. Michel Pollentier eindigde 2e op 20 seconden en Roger De Beukelaer won de spurt voor de 3e plaats voor Wim de Waal(Ned) , Lieven Malfait, Antoine Van den Bunder (Ned), Roger Verschaeve, Willy Jonckheere, Daniël Desloovere en Hennie Gijsel (Ned). Martin De Clercq kon zijn 6e stek in het klassement niet verdedigen wegens pech.

    In Helchteren kwamen voor de Schaal Frans Theelen 73 renners opdagen. Het was een compacte groep die de laatste ronde inging. Roger Loysch probeerde nog weg te geraken, maar de spurters verleenden niemand doorgang. De toeschouwers keken reikhalzend naar de bocht op 150 meter van de meet. Maar in plaats van een spurtende bende verschenen twee witte truien. Na een zij-aan-zij richtte zich één renner op. Het nummer 34 verdapperde en stak dan glimlachend de hand op. De eerste zege bij de liefhebbers was binnen voor Raymond Nelissen uit St.Lambrechts Herk. Plaats twee was voor Raymond De Vos en op 100 meter was Guido Verheyden de snelste van de groep. Verder volgden:4.André Verbraecken, 5.Gustaaf Verboven, 6.Jean-Marie Bonfond 7.Marc Verbeeck, 8.Georges Bortels 9.Guy Duchamps, 10.Roger Loysch, 11.Ludo Noels, 12.Antoon Agten, 13.Jaak Van Helden en op 14 werden 45 renners gelijk geplaatst.

    Kortenaken kreeg heel wat Nederlanders aan de start, en hebben plaats 1 t/m 5 ingenomen.Hans Koot was na gisteren te Edegem opnieuw de beste hij had 25” voorsprong op Mathieu Buckx, 35” op Nico van Est, Henk Prinsen en Wilm Hoogen.Op 1’10” was Willem Peeters met zijn zesde plaats de eerste landgenoot in zijn spoor volgden, Jacobus van Dijck (Ned), en de Belgen, Gommaar Van Calster, René Wuyckens en Jos Jacobs.

    Kruishoutem kreeg na 104km Jean-Paul Spileers als winnaar voor Yvan De Baedts en de Nederlander Hans Hellemons.

    Te Lens-St.Servais kon Marcel Pauwels na 109km afgelegd in 2’40’ verhinderen dat de bloemen naar Nederland gingen. Cees van Dongen (Ned) werd tweede en Luc Van Ouytsel derde.

    In Martelange kwam de Luxemburger Nico Neyer winnen voor de Duitser Wilfried Krauss en volgde de eerste Belg Joseph Hensen als derde op 50” verder in de top5 nog 2 Luxemburgers, Norbert Fisher en John Michely.

    Onze-Lieve-Vrouw-Waver kreeg met Marcel Schorts een Nederlander als winnaar, André Liekens werd tweede en Wim Schroyens derde.

    André Coppers behaalde zijn eerste seizoenszege in Ophasselt-Hekelgem een wedstrijd over 150km. Verder bestond de top10 uit: 2.Jean-Marie Coenen, 3.Willy Van den Ouwelandt, 4.Jos Van Der Meulen, 5.Jos Gijsemans, 6.Riland Hellebaut, 7.Flory Van Hooydonck, 8.Luc Tavernier , 9.Theo Dockx en is met Rudi Rijpens de top10 volledig. Heist Sport was de beste club.

    Na gisteren te Fleurus was het vandaag opnieuw prijs voor Christian Despirre te Rumes, wat al zijn derde zege van dit seizoen is. Albert De Cuyper werd tweede en Luigi Delbergiolo derde, plaats 4&5 waren voor Lucien Pratte en Albert Delrue.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd te Pamplona de GP Pascuas verreden een wedstrijd van 209km. Winnaar werd na 5.40’25” Jesus Esperanza die zijn vier medevluchters versloeg. Tweede werd José Grande dan volgden Luis Balagué en José-Manuel Fuente. Plaats 5 op 3’57” was voor Segundo Goicoechea die José Casas naar plaats 6 verwees. Op 6’12” werd Juan Zurano zevende.

    In Frankrijk won Robert Bouloux te Camors na 110km kreeg hij Raymond Delisle en Jean-Pierre Guitard mee op het podium.

    Nieuwe zege voor Bob Jones in Groot-Brittannië waar hij nu te Stoke Poges won voor Geoff Dutton en Jock Kerr.

    In Italië te Cotignola was na 105km Franco Bitossi sneller dan de Deen Ole Ritter. Op drie eindigde Ercole Gualazzini met 12” achterstand. Onze landgenoot Patrick Sercu legde beslag op plaats 5.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik - Bastenaken - Luik

    .
    Eindspurt L-B-L

    Eddy Merckx heeft in een prangende spurt voor de vierde maal Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Een eerste prik had Eddy gegeven in de klim van Stockeu waar enkel Verbeeck en Ocana bij hem konden aansluiten. Maar beiden moeten Eddy laten rijden in de beklimming van de Haute Levée bij het verlaten van Stavelot. Eddy dringt echter niet en kunnen Poulidor, Zoetemelk en Ocana opnieuw aansluiten. Te Spa is de kopgroep tot 25 renners aangedikt, maar op de Mont Theux blijven er slechts negen over, Merckx, Verbeeck, Poulidor, Mortensen, Godefroot, Vanspringel, Zoetemelk, Thevenet en Ovion. Aan het standbeeld van Stan Ockers (Les Forges) is de kopgroep 16 man sterk, waarvan Schepers, In’t Ven en Lopez-Carril afhaken en men met 13 naar de wielerbaan van Rocourt rijd. In de spurt haalde Eddy het voor Frans Verbeeck die dacht gewonnen te hebben, Walter Godefroot, de Fransen Raymond Poulidor , Régis Ovion, Bernard Thevenet, de Deen Leif Mortensen, Georges Pintens, Joop Zoetemelk (Ned), Vic Van Schil, Herman Vanspringel, Tony Houbrechts en Luis Ocana (Sp).

    Na de wedstrijd was er wat deining over 2 aankomstlijnen die zouden getrokken zijn, de dader zou een streep verse cement zijn die over een barst was getrokken.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    In Baasrode kwam het na 110km wedstrijd tot een massaspurt gewonnen door Victor De Valkeneer voor Benny Michiels, Jean Maris, Arthur Van Den Neucker, Gaston Van Den Hoecke e.a.

    Nederlandse zege in de jaarlijkse Paasprijs te Diegem waar de 25 jarige Nederlander Herman Nak het in een spurt met twee haalde van Joseph Borguet. Op 15” was Jean-Marie Coenen de snelste van vijf achtervolgers. Op 4 eindigde Albert Geeraerts voor Luc De Croock, Marcel Laurens en Gadton Louwet. Voor plaats 8 op 30” was Jean-Pierre Sterckx sneller dan Eric Van Lent en Ludo Noels die de top10 volledig maakt.

    Dolhain kreeg na 100km wedstrijd Georges Bortels als winnaar voor Ben Ceulen (Ned), Henri Gevers, Henri Leyssens en werden 50 renners op plaats 5 gelijk geplaatst.

    Edegem kreeg de Nederlander Hans Koot als winnaar hij had 30” voorsprong op Edmond Verbruggen, Rudy Rijpens, René Dillen, André Verbraeken en werden op zes vier renners gelijk geplaatst: Leo Huysmans, Franky Franssen, Mark Verbeek en Antoine Agten. Op 10 eindigde Floy Van Hooydonck voor Eddy Cap, Jos Six, Alex Robberecht en op 14 achtentwintig anderen.

    Fleurus kreeg na 107km Christian Despierre als winnaar met 3’10” voorsprongop Jean-Claude Rogge, Roger Vanderavero, de Nederlander Mathieu Buckx e.a.

    In Leest bestond de top 10 uit Ernie Blommaert die na 105km afgelegd in 2.32’ volgende renners achter zich liet, August Van Looy, Jozef Remers, Alex Van Linnden, Eddy Van Hoof, Eddy Cools, Roger Van den Eede, Staf Cuylits, Leo Van Thielen en Alex Dockx.

    Voor Johan Van Uffel uit Aalst werd het te Oudenaarde zijn eerste seizoenszege. In zijn spoor volgden, Erik Vande Wiele, Herman Van Gansen, Jean-Pierre Baert, Abel Holvoet e.a.

    Marc Meernhout was te Stasegem in een spurt met twee sneller dan Yvan Ronsse. Op 50 meter volgde Gilbert Eeckhout hij liet achter zich, Jean-Paul Spileers, Geilbert De Cuyper, Georges Windels, Wilfried Reybrouck, Gerrit Declercq, Berthil Cael, Geert Malfait en sluit Luc D’Hondt de top10.

    In Tielt was er een criterium over 70km en was het de Nederlander Antoine van den Bunder die al zijn vierde zege op Belgische bodem behaalde. Op 1’15” versloeg Eddy Ronquetti voor plaats twee Luc Leman.

    Zelzate kreeg voor zijn criterium over 70km een Engelse invasie. Reeds van bij de tweede van de 45 af te leggen ronden ontsnapte het Engelse trio Malcolm, Grantham en Caroll en werd halfweg de groep gedubbeld. Foster Malcolm haalde het voor Thomas Grantham en Fereman Caroll. Voor plaats 4 was er een duel tussen twee renners uit Assenede, Yvan Vande Steene was sneller dan Romain Vercauter e.a.

    21-04-2013 om 07:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - profs & liefhebbers

    .
    Arie Hassink

    Primo Mori won te Tavernelle (Italië) de profwedstrijd over 110km voor Diego Moser en Marino Basso.

    In Duitsland ging onze landgenoot Jos Jacobs de liefhebberswedstrijd over 150km te Lövenich nabij Keulen winnen. Zijn tijd was 2.55’15” na hem volgden de Duitsers Klaus-Peter Thaler en Günther Haritz, de Zwitser Max Hürzeler, de Duitser Helmut Ritterfeld. Nog twee landgenoten Jan Lauwereyns en Frans Tilburgs werden 7&10, allen in de zelfde tijd.

    In Nederland was er de Ronde van Drenthe voor liefhebbers. Moest de overwinning terecht komen bij de man die het meeste werk verzette, dan zou dat voor wat de Ronde van Drenthe betreft, ongetwijfeld Arie Hassink zijn. Onvoorstelbaar zoals de frele rouleur uit Neede zich er in durfde gooien. Hoe hij steeds weer aan de spits van het peloton een meedogenloos tempo aangaf en later ook in de uiteindelijke kopgroep de hoofdrol vervulde. De talentvolle Amstel-rijder kon zelfs na een lekke band het gat van een halve minuut weer dichtrijden en heeft ontegenzeggelijk gezorgd dat de koplopers Gerry van Gerwen, Piet van der Kruijs, Henk Prinsen en hijzelf, bij wie in de slotfase nog Bert Bathoorn en de totaal in de vernieling zittende Wim Nooren als overtollige ballast werden afgewor­pen, konden wegblijven. Een tekort aan “aankomst" en ook het gemis aan vermogen om zijn belagers tenslotte nog los te gooien, heeft hem bij het verdelen van de voornaamste prijzen danig parten gespeeld. Achter Gerry van Gerwen, Piet van der Kruijs en Henk Prinsen werd Arie Hassink slechts vierde.

    21-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland profs & liefhebbers

    .
    Guy Dolhats

    In Groot-Brittannië was er te Cryers Hill bij de profs winst voor Bob Jones die de 128,7km heeft afgelegd in 3.10’ en had 1’28” voorsprong op Nigel Dean. De derde Dave Lloyd had een achterstand van 6’05”.

    Voor de liefhebbers was er in Frankrijk een wedstrijd te Monthléry en was na 106km de zege voor Guy Dolhats voor Christian Seznec en Quentin.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale interclubs

    Bij de liefhebbers ging de zege naar Noord-West Brabant die 38’42”97 reden om de 28,3km te overbruggen.Tweede werd Broek-Sport Ukkel met een tijd van 38’49”06. Op drie eindigde Jette Sportief 39’02”74, vierde werd Jetse Sportvrienden 39’04”85. Op 5 Cureghem-Sportif 39’12”65.

    De juniores en nieuwelingen reden samen en hier was de zege voor Noord-West Brabant met een tijd van 39’08”41 over de 28,3km. Op twee eindigde de Stoempers uit Leuven 39’24”15 en was plaats 3 voor de Egmontspurters hun tijd was 40’00”56.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale interclubs gemengd

    Te Sint-Pieters-Leeuw streden de Brabantse clubs. Hier was de zege voor de Egmont Spurters uit Machelen. Hiervoor zorgden Marcel Vanderslagmolen, Yvan Benaets, Willy Teirlinck en Jean Swinnen zij reden 37’04’25” over de 28,3km. Plaats 2&3 waren voor Cureghem Sportif op 10”en Ruisbroek Sport op 28”.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .

    Baisieux kreeg Lieven Malfait als winnaar na 102km afgelegd te hebben in 2.28’  Edmond Verbruggen en Eddy Ronquetti werden 2&3.

    Genappe kreeg een Nederlander als winnaar. Bas Hordijk legde de 115km af in 2.50’ en liet Eric Van Lent en André Coppers achter zich.

    Het criterium van Marcinelle in afwachting van de Waalse Pijl over 70km werd gewonnen door Bernard Bourguignon..Op 45” werden Jean-Marie Coenen en Jozef Vermeulen twee en drie.

    19-04-2013 om 06:54 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Julien Stevens

    De technische commissie van de UCI heeft uitspraak gedaan in de zaak Julien Stevens. Tijden de eerste rit van de Ronde van Puglia heeft hij de antidoping- regels overtreden. Julien wordt voor een maand geschorst en krijgt een geldboete van 150.000 lire.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellegem

    .

    Voor hun twintigste uitgave hebben de inrichters te Bellegem het niet getroffen. Er was de concurrentie van de Waalse Pijl, waardoor de grote namen ontbraken, het was vrij koud, het regende af en toe en ook de belangstelling was minder dan andere jaren. Met een zeventigtal renners werd er gestart. Na 30km ontstond er een kopgroep van zes, De Buysschere, Van Midden (Ned), de Zwitser Wehri die later zou lossen, Demeyer, Verplancke en Catteeuw deze hadden vlug 1’ voorsprong. Na 100km wedstrijd hadden de vijf reeds met 2’30” voorsprong. Bij aanvang van de 6 kleinere ronden gingen Fierens, Antheunis en de Fransman Masson op zoek naar de leiders. Vooraan liet Demeyer zijn kompanen achter en kwamen de drie achtervolgers en even later ook Baert, de Brit Bilsland en Vermeeren tot bij het viertal. Terwijl Baert nog alleen op zoek ging naar Demeyer moesten ook De Buysschere en Van Midden afhaken. Marc Demeyer hield 40” over op Dirk Baert en werd op 1’15” voor plaats drie gespurt. Daniël Verpalncke haalde het voor Theo Fierens, Etienne Antheunis, de Brit Bill Bilsland, de Fransman Bernard Masson, Gerry Catteeuw en Hervé Vermeeren.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    André Dierickx

    Tweehonderd kilometer hadden de renners al afgelegd van een Waalse Pijl, die in de sneeuw was vertrokken maar die eindelijk op een beetje beter weder mochten rekenen dan de jongste dagen. Het scheen het peloton geen inspiratie te geven, want nooit geraakte een Waalse Pijl trager op gang. Tot plots Georges Pintens naar voor schoof en met 20” voorsprong aan de muur van Thuin begon. Het was Verbeeck die in de achtervolging ging en enkel Merckx, Poulidor, Guimard konden hem volgen. Echt doorgaan deden zij ook niet en kwamen pas 7km verder bij Pintens aansluiten. Door gebrek aan verstandhouding vooraan kwamen nog zeven renners aansluiten, Godefroot, Vanspringel, Rosiers, Moser, Dierickx, Bellone en Walter Planckaert. In de afzink van de Bomerée was het Dierickx die wegreed, niemand reageerde en zou André nog 1’10” uitlopen. Voor plaats twee was Eddy Merckx sneller dan Frans Verbeeck, Walter Planckaert, Georges Pintens, Cyrille Guimard (Fr), Walter Godefroot, Roger Rosiers, Francesco Moser (It), Herman Vanspringel, Gilbert Bellone(Fr) en Raymond Poulidor(Fr). Dan volgden op 3’20” Tony Houbrechts en de Deen Leif Mortensen. De groep op 5’23” mocht voor plaats 15 spurten en was Roger Swerts sneller dan Régis Ovion(Fr), Joseph Bruyère, Alain Santy(Fr) Arnaldo Caversazi(It), Marcello Bergamo (It), Freddy Maertens e.a.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland was er de Ronde van Gelderland een wedstrijd over 167km die werden overbrugd in 3.35’23”. De beslissing viel op 12km van het einde toen 22 renners wegreden. Op 1km van het einde komen ook Roy Schuiten, Aad van den Hoek, Jan Raas, Rob Kroep, Hennie Geysel, Ben Liebregts, Cees van Bragt, Gaby Minneboo, Henk Boom en Leon Boose aansluiten. In de eindspurt is het Piet van Katwijk die het haalt voor Janus van Tol die in de kant was gereden, en daardoor net te kort kwam. Op 3 eindigde Albert Hulzebosch voor Jan Aling en werd Cees van Bragt vijfde.

    18-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale interclubs

    Te Nijlen werden de provinciale interclubs van de provincie Antwerpen gehouden voor nieuwelingen, juniores en liefhebbers over een afstand van 34km.

    Bij de nieuwelingen ging de zege naar de Netespurters met een tijd van 43’15”. Lierse B.C. reed 44’58”3 en de Rupelspurters 45’08”2.

    De juniores van KWV Turnhout waren met een tijd van 42’21” de besten voor Lierse B.C. 42’26”4, Heist Sport 42’48” en de Dijlespurters uit Mechelen deden er 42’48”4 over en als vijfde had Hoboken WAC 43’02” nodig.

    Bij de liefhebbers was er winst voor de Lagewegvrienden uit Hoboken met een tijd van 40’55”. Plaats twee was voor Liers BC met 41’06”, op drie Dijlespurters 41’09”5, als vierde eindigde Deurne WAS 41’26”9 en op vijf Heist Sport 41’30”5.

    In de provincie Namen te Emines was Namur-Velo met 53’07”5 de beste over de 37km. Plaats twee was voor Moustier 53’36”3 en werd Jambes VC met een tijd van 54’56”8 derde.

    18-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Vande Vijver

    Twee dagen na de E3-prijs waren de renners opnieuw te gast in Heverlee voor de eerste Vlaamse Pijl van 202km, te overbruggen in 8 ronden. Reeds na 10km wedstrijd werd de eerste uitval genoteerd van de Rokado’s Peersman en Collaer, zij kregen het gezelschap van Omloop, Van Olmen en de Nederlanders Koken en Kellenaers, een ronde later kwam ook Van Landeghem bij de zes. Vooraan viel Omloop door een lekke band weg op het ogenblik dat Hooyberghs de tegenaktie op gang bracht. Niet Raf maar Vandewiele kwam tot bij de 6 leiders en leek nu met 3 Rokado’s de beslissing gevallen. Half wedstrijd vielen vooraan Van Olmen, Peersman en Koeken weg en kregen het gezelschap van Hermans, Huysmans en Bruggeman. Toen begon Hermans aan een sterk nummer, in één ruk reed hij naar de vier leiders en ging zo geweldig te keer dat op 3 ronden van het einde zijn ploegmaat Vandewiele het begaf. Staf kon niet rekenen op de hulp van zijn medevluchters en moest de terugkeer toestaan van De Bal, Planckaert, Vande Vijver, Vandewiele en Kindt, later van Antheunis en Nassen en tenslotte van Verhaegen en Cael. Op 50km van het einde is Ronny Vande Vijver op een stukje slechte weg ten aanval getrokken en hield het tot aan de streep vol. Op 1’35” werd zijn ploegmaat Willy Planckaert tweede voor Fonske De Bal, Staf Hermans en Eddy Cael. Plaats 6 op 1’50” was voor Roger Kindt voor Wim Kellenaers (Ned).

    De kermiskoers van Nokere kreeg 99 renners aan de start, zij moesten 10 ronden van 15km afleggen door de gemeenten, Waregem, Kruishoutem, Wortegem en Nokere. In de tweede ronde ontsnapte Romain De Loof, oud-wereldkampioen bij de stayers. Hij kreeg het gezelschap van Walter Planckaert, Hervé Vermeeren en Cornelius Bal (Ned) zij namen 25” voorsprong maar werden de volgende ronde opnieuw ingelopen. Vantyghem en Herrijgers hebben dan de basis gelegd van de goede ontsnapping. Half koers kregen zij het gezelschap van een zestal en kwamen op het einde van de negende ronde nog eens zes renners aansluiten, en werd de finale ronde aangevangen. Vantyghem plaatste bergopwaarts een demarrage en enkel de Claude Magni kon mee. Noël won met 10” voorsprong op de Fransman Magni en werd 25” later Gérard Vianen (Ned) derde op 45” volgde Dirk Baert. Voor plaats 5 op 1’10” was Willy Teirlinck sneller dan August Herijgers en André Dierickx. De groep volgde op 1’20” en daarvan was Jos Schoeters de snelste.

    17-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Freddy Maertens

    Neo-prof Freddy Maertens wist sinds het begin van dit seizoen reeds enkele merkwaardige uitslagen te behalen. Een 1e plaats werd behaald te Sint-Maria-Oudenhove. Op 2 eindigde hij te Kuurne, Ichtegem en in de Ronde van Vlaanderen. Plaats 3 was er te Waregem en in de Elfstedenronde. Harelbeke was goed voor plaats 4. Vijfde werd hij in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. In Luik-Tongrinne werd hij negende en Milaan-Sanremo werd op plaats 17 afgesloten.

    16-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winnaar Ivan Van de Steene

    Morgen zijn in Heverlee de beroepsrenners van de partij, vandaag mochten de liefhebbers een wedstrijd van 100km afwerken. Ivan Van de Steene uit Assenede kreeg Bernard Bourguignon en Willem Peeters mee op het podium.

    16-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Roubaix

    .
    Door de hel:links Eddy Merckx - rechts Rik Van Linden
    De organisatoren van Parijs-Roubaix hebben de hel van het Noorden dit jaar nog 20km langer gemaakt. De werkelijke Hel begon daardoor nu veel vroeger waardoor de finale een iets regelmatiger verloop kreeg. Slechts een 40tal renners begon aan het bos van Wallers, waar Roger De Vlaeminck de laatste zwakkelingen over boord gooide. Na de meest te duchten vier kilometer was men nog met 17. Daarbij kwamen nog aansluiten, Swerts, Van Clooster, Perin en Guimard, net toen iedereen even verpoosde verdwenen, Verbeeck, Van Clooster en Maertens door een val uit de kopgroep. Na 213km ging Sylvain Vasseur in de aanval, nam een tiental meters, Merckx reageerde en liet de Fransman terplaatste en kwam De Vlaeminck tot bij Eddy. De rest van de kopgroep viel uiteen, en bleven enkel Godefroot, Rosiers, Leman en Vanspringel samen in de achtervolging, waaruit Leman en Vanspringel door een lekke band wegvielen. Met nog 40km voor de boeg moest Roger Eddy Merckx laten rijden die met 2’20” voorsprong won op Walter Godefroot en Roger Rosiers. Plaats 4 op reeds 7’15” was voor Walter Planckaert voor Freddy Maertens. Op 7’46” won Frans Verbeeck de spurt voor plaats zes voor Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Regis Delepine (Fr) als negende had al 11’53” achterstand, in zijn spoor volgden, Raymond Poulidor (Fr), Michel Perin (Fr), Julien Van Lint en Willy Van Malderghem. Als laatste eindigde de Fransman Michel Roques op plaats 35 met 36’09” achterstand.

    15-04-2013 om 06:52 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Mieczylaw Pawel Nowicki

    In Duitsland werd Rund um Duisburg gewonnen door onze landgenoot Willy Govaerts voor Theo Dockx. Plaats drie was voor de Duitser Günther Schumacher.

    In Frankrijk werd Michel Pollentier tweede in de eindstand van de driedaagse rittenwedstrijd Tour du Loir et Cher. De eindzege was voor de Fransman Patrick Beon die 5” voorsprong had op onze landgenoot. Op 3 eindigde de Pool Mieczyslaw Pawel Nowicki, plaats 4 was voor Jean-Louis Danguillaume (Fr) 36” en op vijf de Nederlander Gerrie van Gerwen.

    De Duitser Wilfried Trott won in Italië Torino-Alassio een wedstrijd van 185km. In een spurt met drie versloeg hij twee Italianen, Giovanni Sabbadini en M. Vaira.

    In Luxemburg te Dippach waar de G.P.Henri Kellen werd betwist werd het een triomf voor onze landgenoten die plaats 1t/m 4 innamen. De zege na 135km was voor Lucien Pratte die 29” voorsprong had op André Coppers, Joseph Hensen, Freddy Libouton, Robert Treis (Lux), Lucien Didier (Lux) en Johny Michely (Lux). Op 3’21” won Erny Kirchen (Lux) de spurt van de groep voor plaats acht.

    15-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Wim de Waal

    Galmaarden-Kortrijk-Galmaarden kreeg 137 renners aan de start. Na 177km afgelegd in 4’38” haalde René Dillen in een spurt met twee het van Cees Priem (Ned). Op 16” won Jan Raas (Ned) de spurt voor plaats 3, voor Eric Van Lent, Bernard Bourguignon, Alex Van Linden, Roger De Beuckelaer, Willem Peeters, Flory Van Hooydonck, Jos Jacobs, Luc D’hont, Omer Meeus, Karel Sels, Romain Vercauter en Franky De Gendt. Plaats 16 was voor Roger Verschaeve op 1’45”. Verder bestond de top20 uit 17.Lieven Malfait 1’55”, 18.Eddy Van Hoof, Christian Despierre en Jean-Marie Coenen.

    Nederlandse zege te Knokke waar Wim de Waal het haalde van Eddy Ronquetti, Daniel Deschrooder, Toine van den Bunder (Ned), Willy Jonckheere, Grant Thomas(Gb) e.a.

    Koersel kreeg 87 renners aan de start die in 19 ronden 107km moesten afleggen. In de achtste ronde vormde er zich een kopgroep van 20, waarvan er 13 voor de zege zouden spurten. Het was Leon Engelen die vrij vlot zijn tweede seizoenszege behaalde voor Alex Robberecht, Frans Van Vlierberghe, jongere broer van Albert e.a.

    Lauwe kreeg 96 renners aan de start en haalde Herman Van Gansen het met 3 lengten van Marc Meernhout. Op 1’ volgden Georges Michiels, Luc Demets, Bas Hordijk (Ned), Gilbert Eeckhout e.a.

    Luik-Boëlhe moest het met 41 vertrekkers stellen. Na 130km werd er met 2 Nederlanders en 1 Belg gespurt. Wil van Helvoirt (Ned) haalde het van Jacques Martin en werd Bennie Ceulen (Ned) derde.

    Ook te Orsmaal ging de zege naar een Nederlander, Harrie van Groezen haalde het voor zijn landgenoot Ad Dekkers, Jos Van De Poel, Leopold Verboven, René Wuyckens e.a.

    Voor de schaal Frans Theelen te Sint-Lambrechts-Herk kwamen 63 renners aan de start waaronder 27 Nederlanders en dat heeft men geweten. Om de 110km te overbruggen moest men 25 rondjes afleggen. Het is in de 18e ronde dat de beslissing viel. Gerrie Knetemann en Roger Loysch gingen voorop rijden en hadden vlug 40” voorsprong op een 10tal achtervolgers. Tijdens de voorlaatste ronde werd Loysch er gewoon afgereden. De Nederlander hield stand en won met 30” voorsprong. Ook plaats 2 t/m 4 werden door Nederlanders ingenomen. Jan Brinkman was sneller dan Alfons en Piet van Katwijk. Verder bestond de top10 uit: 5.Gustaaf Verboven, 6.Herman Nak (Ned), 7.Thomas Kusters (Ned), 8&9 waren nog eens twee landgenoten, Raymond Vanstraelen en Raymond Nelissen en op 10. Willem van Lachterop (Ned).

    15-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Gustaaf Hermans

    Heverlee kreeg voor de E3-prijs 127 renners aan de start om in 20 ronden 180km te overbruggen. Het is de B-ploeg van Rokado die de wedstrijd naar hun hand heeft gezet. Vooral Willy De Geest heeft er voor gezorgd dat Gustaaf Hermans zijn eerste zege als prof behaalde. Toen Vanden Neste, Van Landeghem, Pauwels, Peersman, Delaere, Hooyberghs met De Geest aan de laatste ronde begonnen met 25” voorsprong, kwam Hermans met Antheunis in de achtervolging. De Geest zag hen komen, liet zich uitzakken en bracht de twee tot bij de leiders. Willy is dan zelf nog eens gaan aanvallen maar werd opnieuw gegrepen. Gustaaf Hermans won voor Willy De Geest en Ferdinand Peersman, de drie Rokado’s kwamen met 200m voorsprong op Ghislain Van Landeghem en Aimé Delaere over de streep. Op 500 meter volgden, Leopold Vanden Neste, Raf Hooyberghs en Daniël Pauwels.Op 30” werd Etienne Antheunis negende voor Alfons De Bal, Gerben Karstens (Ned), Roger Kindt, Maurice Dury, Paul Collaer e.a.

    15-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland



    In Spanje werd de GP Nuestra Senora de Oro verreden over een afstand van 168km. In een spurt met vier was Domingo Perurena sneller dan Jésus Manzanèque, José-Luis Abileira en Pedro Torrès. Op 6” versloeg Manuel Blanco, Luis Balagué, Gonzalo Aja en Miguel-Maria Lasa. Op 15” werd Andrès Oliva negende. Angel Barrigon als tiende had 30” achterstand.

    In Groot-Brittannië was er Londen-Battle-Londen daar moest 197,5km worden gekoerst. Na 4.54’40” had Sid Barras 2 seconden voorsprong op Rob Jones. Voor plaats drie was Geoffry Dutton op 2’03” sneller dan Bill Bilsland en Colin Lewis. Op plaats 6 endigde met 2’05” achterstand Nigel Dean.

    In Zwitserland te Fribourg was er voor de tweede dag op rij een open wedstrijd. De zege was voor de Franse prof Joël Millard die twee landgenoten achter zich liet. Ferdinand Julien werd tweede en Charles Genthon derde. Op 1’41” werden de Zwitserse liefhebbers Anton Hasler, Richard Trinkler en Fausto Stiz 4-5 en 6.

    Gianni Motta was de beste te Bruceto di Montecatini (Italië) na 108km afgelegd in 2.28’ kreeg hij Wilmo Francioni en Mauro Simonetti mee op het podium.

    In Portugal waren er maar liefst drie wedstrijden, te Aveiro was er een criterium over 60km. Herculano De Oliveira had 2’15” voorsprong op José Sousa Santos en volgde Manuel Godinho als derde op 5’54”.

    In Porto was er winst voor Antonio Castro die na 165km afgelegd in 4.45’23” José Martins en Joaquim Leite naar plaats 2&3 verwees.

    Te Pinheiro de Loures was er na 60km winst voor Fernando Mendes, volgde Firmino Bernardino op 2’09” en de derde Venceslau Fernandes op 2’30”.

    15-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Luxemburg te Esch-sur Alzette was er de G.P. Hubert Clément. De zege was na 177km voor John Michely die de Zweed Hardy Görgenssen, Robert Treis, de Duitser Peter Weibel en de Luxemburgse kampioen Lucien Didier achter zich liet.

    14-04-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Draux

    Deurne-Diest thuishaven van Gustaaf Verboven kreeg 77 renners aan de start en moesten in 7 ronden 105km overbruggen. Van bij de start werd er aan een snedig tempo gereden. Er zijn verschillende ontsnappingen tot stand gekomen maar geen enkele hield lang stand. Toen in de laatste rond nog 59 renners zich gingen aanbieden voor de massaspurt, is op 3km van het einde een drietal ontsnapt die met 50 meter voorsprong voor de zege mochten spurten. Edmond Verbruggen haalde het voor Jos Schuer en Jean-Pierre Vandendriessche. Op vier eindigde Leonard Engelen voor Gustaaf Verboven, Leo Van Thielen, Winnoc Flebus, Bernard Bourguignon, Jean-Marie Bonfond, Ludo Noels, Rik Leysen en werden 48 renners op plaats 12 gelijk gezet.

    Itegem kreeg maar liefst 117 renners aan de inschrijvingstafel, zij mochten 108km afleggen. In de spurt haalde Jos Jacobs het vlot van Marc Verbeeck, Leo Huysmans, Jean Maris, Alex Robberecht, Eddy Geens, Roger Verwimp, Gustaaf Wens e.a.

    Leval-Trahegnies met 73 renners aan de start had ook niet te klagen, de renners moesten 100km afleggen. Jean-Claude Hanot klaarde de klus in 2.39’. Tweede werd Marcel Louyet gevolgd door Alex Baudson, Jean-Clude Buffet, Francis Lamoline e.a.

    Ook Maldegem waar 90 renners de start namen kreeg een Nederlander als winnaar, Wim de Waal behaalde al zijn zesde overwinning in België. Zijn landgenoot Tonny Huyzen werd tweede voor Ribert Ferket nog een Nederlander Toine van den Bunder, Albert De Cuyper de Brit Thomas Grant e.a.

    Marke kreeg Paul Van Nieuwenhuyse na 105km als winnaar voor Jos Kerkhof en Gino Quartier.

    Oostende: voor de 1e proef van de Westvlaamse Trofee kwamen 73 renners de kustgemeente opzoeken. 10 renners legden de wedstrijd in een definitieve plooi.

    Met de streep in zicht konden Willy Baert en Willy Jonckheere zich afzonderen en de mooiste prijzen in beslag nemen. De spurt voor de 3e plaats was een kolfje naar de hand voor Wilfried Wesemael die Dirk Ongenae, Erik Serlet, Martin De Clercq, Noël Neyens, Franky Franssen, Etienne Bundervoet en Paul Lannoo achter zich liet.

    In Ukkel werd er na 108km met vier voor de zege gespurt. Bernard Draux haalde het van André Coppers, Benoni Michiels en Roland Hellebaut. Op 30” was Jos Vandermeulen de snelste voor plaats vijf, voor Henri Vandenbrande, Jan Zuydweg (Ned), Rudy Bauwens e.a.

    Xhendremael met 80 renners aan de start mocht ook niet klagen, in de top10 kwam geen enkele landgenoot aan bod. Het is al Nederland wat de klok slaagt. Mathias Dhomen won voor Cor Hoogedoorn, Frits Slüper, Bennie Ceulen, Frits Pirard, Jos (Adri) Schipper,Mathieu Maessen, Willy Wilms, Jan Bakker en Cor Boersma. Op 11 eindigde onze eerste landgenoot Tony Daenen en op 12 Mathieu Buckx (Ned). Tweede Belg in de top15 en op 7” Benny Schepmans gevolgd door landgenoot 3 Jan Weber en Harry Beurskes (Ned).

    14-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - rit in lijn

    .
    Guido Van Sweefelt

    Op de laatste dag van de Ronde van België is er een rit in lijn en een individuele tijdrit. In rit 5a rijden de renners van Genk naar Nijvel over een afstand van 135km. Voor de 23jarige Guido Van Sweefelt ( 15/4/’49) een tweedejaarsprof werd het zijn eerste zege bij de beroepsrenners, en een vervroegd verjaardagscadeau. De ploegmaats van de nieuwe leider Vanspringel hielden alles onder controle en kwam pas na 90 km de eerste ontsnapping tot stand. Het waren Roger Loysch en de Fransman Maurice Le Guilloux die de vrijheid kregen, hun max. voorsprong was iets meer dan 1 minuut. Zelfs een gesloten overweg te Waver waar het peloton 15” verloor heeft hen niet geholpen. Het duo werd eerst bijgehaald door Van Der Linden, Houbrechts, Schleck (Lux) en Van Malderghem en kwam even later het ganse peloton terug. Dit was het moment voor Delcroix om de beslissing af te dwingen, en het gezelschap kreeg van Vermeeren en Van Sweefelt. Voor Ludo Delcroix werd het gladde wegdek in de kronkelende straten van Nijvel fataal, in een bocht ging hij tegen de grond. De twee anderen mochten voor de zege spurten en was het Van Sweefelt die het haalde voor Hervé Vermeeren en volgde de ongelukkige Ludo Delcroix als derde op 50”. Op 1’30” volgden Vic Van Schil, Willy Abbeloos en Emile Bodart. De groep nog 45 man sterk volgde op 1’38” en was Fonske De Bal sneller dan Frans Verbeeck, Willy Teirlinck, Rik Van Linden, Englebert Opdebeeck e.a. Herman Vanspringel mag met 42” bonus op Mortensen aan de afsluitende tijdrit beginnen.

    13-04-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - tijdrit & eindstand

    .
    Leif Mortensen

    Voor de start te Genk hebben de inrichters besloten slechts 31 renners te laten starten in de afsluitende tijdrit van ongeveer 20km op het circuit van Nijvel dat slechts 3km lang is. De overige renners mochten na de voormiddagrit naar huis. Deze 31 zouden worden ingedeeld in twee groepen van negen, één van acht en één van vijf. Zo werd inderdaad vermeden dat men op het circuit in een lachspel zou verzeilen. Door de enorme tijdruimte die werd gelaten tussen de diverse groepen ging Herman Vanspringel pas om 17u30 van start.

    Voor Herman Vanspringel was het weer net niet in de Ronde van België. In 1964 won hij de Ronde bij de liefhebbers. Werd bij de profs tweede in 1967-1971 en dit jaar. In ’68 & ’69 werd hij telkens derde. Eindwinnaar Leif Mortensen legde de 22,334km af in 29’05” en werd de Nederlander René Pijnen op 6” tweede. Plaats 3 op 38” was voor Tony Houbrechts, gevolgd door Noël Van Clooster 40”, Dirk Baert 51”, Joeseph Bruyére 52”, Roger Rosiers en Georges Pintens beiden op 53” en kwam dan pas op plaats 9 Herman Vanspringel die 1’01” moest prijsgeven.

    In de eindstand heeft de Deen Leif Mortensen 19” voorsprong op Herman Vanspringel en werd de Nederlander René Pijnen op 42” derde. Plaats 4 was voor Albert Van Vlierberghe op 1’16” en werd Walter Godefroot op 1’38” vijfde.

    Het puntenklassement werd gewonnen door Albert Van Vlierberghe 29p. voor Frans Verbeeck 23p. en Walter Godefroot 22 punten.

    Het ploegenklassement was voor Rokado voor Bic en Molteni.

    13-04-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    De Ronde van het Baskenland eindigde met de rit Tolosa-Eibar over een afstand van 181km. Het was Domingo Perurena die zijn tweede ritzege behaalde, in een spurt met drie versloeg hij Luis Ocana en José-Antonio Gonzales-Linares. Op 1’29” werd Jesus Cuevas vierde voor Javier Elorriaga, José-Luis Abilleira, Huan Zurano, José-Luis Uribezubia, Fernado Mendes (Por) en eindigde Gonzalo Aja op plaats 10.

    In de eindstand heeft Luis Ocana 40” voorsprong op José-Antonio Gonzalez-Linares en 1’43” op Domingo Perurena. Verder bestond de top5 uit, José Pesarrodona op 3’38” en Jesus Manzaneque op 4’21”

    In Italië eindigde de Ronde van Puglia met een rit van 237km van Foggia naar Martina Franca. Het werd een solo overwinning van Pietro Campagnari die na 5.44’55” wedstrijd 1’56 voorsprong had op Marcello Osler en volgde Franco Bitossi op 2’25”. Plaats 4&5 op 2’28” waren voor Wladimiro Panizza en Felice Gimondi. In de eindstand heeft Felice Gimondi 12” voorsprong op Franco Bitossi en 13” op Michele Dancelli.

    Te Fribourg in Zwitserland werd een wedstrijd alle categorieën over een afstand van 154km betwist. Plaats 1t/m 6 werd ingenomen door liefhebbers. Winnaar werd Ueli Sutter voor Iwan Schmid, René Ravasi en Robert Thalmann. Dan volgden op 1’15’Fausto Stiz en Richard Trinkler. Op 3’25” werden de Franse profs Joël Millard, Ferdinand Julien en Christian Blain 13-14 en 15.

    In Groot-Brittannië werd de G.P. van Kentish verreden, winnaar werd Leslie West voor Danny Horton en Nigel Dean.

    13-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henegouwen

    De provinciale interclubs gemengd van Henegouwen vonden plaats in Doornik. De zege was voor Pedale St. Martin hun tijd over de 33,3km was 47’50”. Hiervoor zorgden Luc Delrue, Moreau, Christian Despierre, Itala, Rasneur en Jean-Luc Vandenbroucke. Op 1’18” werd CS Baulet tweede en plaats drie ging naar Pedale Rumillies op 3’29”.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .


    In de Ronde van het Baskenland moest een rit in lijn en een tijdrit afgewerkt worden. Rit 4a van Pampluna naar Lecumberri over een afstand van 110km werd beslecht in een spurt. Winnaar werd Javier Elorriaga voor Julian Cuevas, José-Antonio Gonzales-Linarès en de ganse groep.

    De tijdrit tussen Lecumberri en Tolosa over een afstand van 33 km bracht ritwinst en de leiderstrui op voor Luis Ocana. Tweede op 30” werd José-Antonio Gonzales-Linarès en werd op 1’17” Jesus Manzaneque derde voor Domingo Perurena 1’43” en José Pesarrodona als vijfde volgde op 1’59”.

    In Italië was men aan de voorlaatste rit in de Ronde van Puglia. Barletta-Monte San Angelo over een afstand van 195km werd gewonnen door Roberto Poggiali die 3” voorsprong had op Enrico Maggioni, Pietro Di Caterina, Giancarlo Bellini en was plaats vijf voor Wladimiro Panizza. Felice Gimondi start morgen in de laatste rit als leider.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Ward Janssens

    In de Ronde van België heeft rit 4 Dinant-Genk voor een verrassing van formaat gezorgd, twee spilfiguren Eddy Merckx en Roger Swerts hebben de wedstrijd verlaten. Voor Eddy begon het te Verviers waar de renners over de spiegelgladde straten de stad moesten doorkruisen. Een groep van een 30tal renners reed in één lang lint met achteraan Eddy. De uurrecordhouder greep plots naar zijn drinkbus en versteven van de koude probeerde hij met de tanden wat met de vingers niet ging. Eddy verachterde daardoor nog meer, en geraakte tussen de wagens van de sportbestuurders. Hij gaf zich niet gewonnen en kwam krampachtig opnieuw aansluiten. De concurrerende sportbestuurders reden naar voor en maanden hun renners het uiterste te geven. Wat ook werd gedaan en tien kilometer buiten Verviers had Eddy al meer dan 1’ verloren, en gaf uiteindelijk 12km van het einde er de brui aan. Ook Roger Swerts met de leiderstrui aan, begaf bij het binnenkomen van zijn provincie, en moest zijn concurrenten als een wielertoerist laten gaan. Na 20km koers waren Christian Callens en Ghislain Van Landeghem ontsnapt en kregen Ward Janssens als waakhond mee. Deze drie reden meer dan een kwartier voorop toen de Baraque Michel werd aangekondigd. Vooraan viel eerst Van Landeghem weg, en kwam de virtuele leider Callens in de afzink van de Baraque Michel naast de weg, gleed van zijn fiets en staakte de strijd. Bij het naderen van de Baraque Fraiture sneeuwde het opnieuw en beperkte de mist het zicht tot minder dan 100meter. De inrichters geraakten in paniek en werd er aan de sportbestuurders de toelating gegeven warme drank te gaan halen in het hotel op de Mont Rigi. Ward Janssens bleef alleen over en zou na 205km aan de leiding te hebben gereden met 2’90” voorsprong winnen op Herman Vanspringel die leider werd. Op 2’46” werd Albert Van Vlierberghe derde voor Joseph Bruyère, Frans Verbeeck en Leif Mortensen (Den). Op 2’54” werd Tony Houbrechts zevende voor Aimé Delaere. Op 3’22” was Rik Van Linden voor plaats 9 sneller dan Walter Planckaert, Noël Van Clooster, Antonio Martos (Sp), Walter Godefroot, Roger Rosiers, Robert Bouloux (Fr), René Pijnen (Ned) en Ronald Dewitte. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 40. Als laatste op 30’25” kwam Jos Abelshausen over de streep.Wat betreft het aantal deelnemers is men met 82 van start gegaan en 52 hebben het einde gehaald.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De voor de nieuwe Nederlandse ploeg Canada-Dry uitkomende Rini Wagtmans, die met hartklachten was opgenomen mag deze week het Sint-Ignatius ziekenhuis waar hij momenteel verblijft verlaten. Volgens de behandelende geneesheer is er geen sprake van dat Wagtmans geopereerd zal worden. Zijn hart is niet meer geschikt voor de inspanningen die een beroepswielrenner moet leveren, maar zeker niet zo zwak, dat er enig gevaar zou bestaan.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eindwinnaar Jean-Pierre Parenteau

    Rit 3 in de Ronde van het Baskenland Vitoria-Pampluna over een afstand van 152km is gewonnen door Domingo Perurena die ook aan de leiding komt. Op twee eindigde José-Luis Viejo voor Julian Cuevas, Jesus Manzaneque en op vijf Pedro Torrès.

    In Frankrijk eindigde de Ronde van de Aude, rit 4 met vertrek en aankomst te Carcassonne was 206km. De ritzege ging naar Yves Hézard voor de Duitser Alfred Gaida en Claude Aiguesparses welke in de eindstand 2” te kort kwam. Plaats vier op 11” was voor Christian Raymond die Daniël Rebillard achter zich liet. De spurt van het peloton voor plaats zes op 1’47” werd gewonnen door Jacques Esclassan voor Bernard Thevenet, Francis Campaner, Jacques Botherel, Régis Ovion e.a.waaronder eindwinnaar Jean-Pierre Parenteau.

    In Italië werd rit 2 van de Ronde van Puglia over een afstand van 230km aan een hoog tempo verreden. Tussen Lecce en Trani werd een gemiddelde van 39,696 per uur gehaald. Het was dan ook niet te verwonderen dat het ganse peloton zich voor de eindspurt aanbood. Het was Roger De Vlaeminck die in de finale elke uitval in de weg stond. De spurt ging hij dan ook nog voorbeeldig leiden voor zijn ploegmaat Patrick Sercu,die het haalde voor Roger, de Italianen Franco Bitossi, wereldkampioen Marino Basso, Giancarlo Polidori, Luciano Borgognoni, Francesco Moser, Franco Ongarato, Marcelo Bergamo, Giacomo Bazzan, Arnaldo Caverzasi, Wilmo Francioni, Michele Dancelli, Sigfrido Fontanelli op 15 Arnaldo Cavazati en een groep van 76 renners met Felice Gimondi op plaats 34 en zijn leiderstrui behoud.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Walter Planckaert wint vrij vlot

    In de 3e rit van de Ronde van België Dampremy-Dinant hebben de renners moeten afrekenen met verschrikkelijk slecht weder. Eerste uitval van de dag was na 40km toen de Spanjaard Antonio Menendez er op uittrok, hij kreeg het gezelschap van, Opdebeeck, Vanderslagmolen en Ward Janssens. Ondanks geen van de drie Belgen aan kop kwamen tot ergernis van de Spanjaard, reden zij 5’ voorsprong bijeen, maar was na 115km hun liedje uitgezongen. Dit was voornamelijk het werk van Frans Verhaegen, die even later er vandoor ging en Wilfried David meekreeg. Zij konden tot 1’40” uitlopen maar werd de laatste plaatselijke omloop van 10km hen fataal. Nu was het vooral Merckx die hiervoor had gezorgd en beloond werd met een lekke band. Daarvan maakten Catieau (Fr), Pintens en Panckaert gebruik om voorsprong te nemen en voor de zege te spurten. Walter Planckaert haalde het vrij vlot van José Catieau (Fr) en Georges Pintens. Op 13” was Walter Godefroot voor plaats 4 de snelste van een eerste achtervolgend groepje 19 man sterk. Eddy Merckx werd vijfde en nam daarmee de puntentrui over van Albert Van Vlierberghe. Verder volgden Noël Van Clooster, Albert Van Vlierberghe, Ludo Van Staeyen, Willy Teirlinck, Staf Van Roosbroeck, Roger Rosiers, Alfons De Bal, Frans Verbeeck, Tino Tabak (Ned), Wim Schepers (Ned), Tony Houbrechts,René Pijnnen (Ned),Willy Van Malderghem, Vic Van Schil, Eddy Cael, Herman Vanspringel, Roger Swerts die leider blijft, Aimé Delaere, Robert Bouloux (Fr), Ronald Dewitte, Leif Mortensen (Den) en Christian Callens. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 53. Twee renners hebben de strijd gestaakt, Frans Van Looy en de Fransman Alain Nogues, deze kreeg wel de premie voor de ongelukkigste renner (val en opgave). Die van de strijdlust ging naar de Spanjaard Antonio Menendez.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dampremy - liefhebbers

    .

    In afwachting van de Ronde van België voor beroepsrenners werd er te Dampremy een wedstrijd voor liefhebbers gehouden. Hiervoor kwamen 87 renners opdagen die 95km moesten koersen. De zege was voor Christian Despierre die met 20” voorsprong won. Voor plaats twee was Marcel Louyet de snelste voor Jean-Marie Coenen, Bernard Draux, René Dillen, Alex Robberecht, Karel Rottiers, Bas Hordijk (Ned), Roland Hellebaut, Paul Lannoo, Lucien Pratte, Luc D’Hondt, Jean-Pierre Sterckx, Franky De Gendt en met Benoni Michiels is de top15 volledig.

    10-04-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden - Buitenland

    In de Ronde van het Baskenland werd rit 2 Durango-Murgia omwille van het slechte weder afgelast.

    Rit drie in de Ronde van de Aude met start te Cacassonne en aankomst te Limoux over een afstand van 208km werd gewonnen door de Fransman Jean-Pierre Parenteau die tevens de leiding neemt. Hij en zijn metgezel Charles Genthon hadden 4’46” voorsprong op Joël Millard. Verder in de top5, Christian Raymond op 4’49” en Regis Delepine op 5’20”.

    In Italië begon de Ronde van Puglia en was de eerste rit Taranto-Lecce over een afstand van 206km. Felice Gimondi (It) won met 5” voor Julien Stevens d. Op 13” volgde Michele Dancelli (It). Voor onze twee andere landgenoten in de wedstrijd was er plaats 9 voor Patrick Sercu en eindigde Roger De Vlaeminck in de groep die voor plaats 13 heeft gespurt.

    10-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Roger Swerts ritwinnaar & leider

    Rit twee in de Ronde van België tussen Zottegem en Dampremy was 168,5km. De 90 eerste kilometers werden in groep overbrugd in twee uur. Het is pas op de eerste stenen van Wasmes dat Frans Verhaegen de eerste aanval lanceerde. Hij kreeg het gezelschap van Swerts en Vanspringel en kwamen even later Merckx en Verbeeck ook mee vooraan. 1Km verder sloot Bruyère aan met in zijn wiel Godefroot en Pijnen (Ned). Nog twee renners zouden de aansluiting bewerken, Van Vlierberghe en Mortensen (Den). Tot 10km van het einde bleven deze 10 samen, dan was het moment van Swerts gekomen, waar iedereen Eddy verwachte was het Roger die op de laatste helling toesloeg en iedereen verraste. Na Roger werd zijn kopman Eddy Merckx op 24” tweede voor Albert Van Vlierberghe, Frans Verbeeck, René Pijnen (Ned), Walter Godefroot, Leif Mortensen (Den), Frans Verhaegen en Herman Vanspringel. De tiende man vooraan Joseph Bruyère gaf nog 32” prijs. Englebert Opdebeeck eindigde op plaats 38. Roger Swerts is ook de nieuwe leider.

    10-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eloi Meulenbergh

    De Belgische Wielrijdersbond heeft de zeven renners aangeduid voor de Vredeskoers. René Dillen, Theo Dockx, Patrick Geldhof, Omer Meeus, Ludo Noels, Alex Robberecht en Edmond Verbruggen. Als invallers fungeren: Raymond Vanstraelen en Viktor De Valckeneer. Als sportbestuurder werd Eloi Meulenbergh aangeduid, is Henri Flament verzorger en als mecanicien gaat André Bauwens
    mee

    09-04-2013 om 01:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland:Rittenwedstrijden

    .
    Julian Cuevas
    In Spanje is de Ronde van het Baskenland (G.P. Eibar) van start gegaan, met een rit over 163km tussen Eibar en Durango. Winnaar werd Julian Cuevas die er 4.49’55” over deed. Verder bestond de top5 uit: 2. Domingo Perurena, 3.Luis Ocana, 4. José-Antonio Gonzales-Linarès en 5. Ventura Diaz.

    In de Ronde van de Aude (Frankrijk) was Carcassonne-Bram de tweede rit. Na 193km won de Nederlander Hennie Kuiper in een spurt met twee van de Fransman Pierre Martelozzo. Op 7” werd er voor plaats drie gespurt en was Jacques Esclassan sneller dan Cyrille Guimard, Alfred Gaida, Règis Ovion, Jean-Claude Baud, Claude Magni, Francis Campaner, Bernard Thevenet allen Fransen e.a. In de stand blijft Thevenet leider met 1” op de tweede van vandaag Martelozzo.

    09-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    1.Walter Godefroot - 2.Albert Van Vlierberghe

    Van bij de start in Oostende van de eerste rit in de Ronde van België hadden de renners de stormwind in de rug en werd er het eerste uur aan een zeer hoog tempo gekoerst. Na een uur wedstrijd was het peloton in vier groepen uit elkaar gevallen. Na 128km vormde er zich een kopgroep van 44, en is even later op de stenen van Ellezelles Swerts ten aanval getrokken en kreeg het gezelschap van Mortensen (Den) en kwamen even later Houbrechts, Walter Planckaert en Marc Demeyer aansluiten. Door het feit dat vijf verschillende ploegen vooraan reden hadden zij plots 1’ voorsprong. Maar dan is de Nederlander Tabak als een bezetene beginnen jagen en kreeg nog een twaalftal renners in zijn wiel, waardoor men een kopgroep van 18 kreeg. Tijdens de laatste lokale ronde te Zottegem is Van Vlierberghe ten aanval getrokken en was het enkel Godefroot die kon reageren. In de licht bergop lopende spurt was het Walter Godefroot die het van Albert Van Vlierberghe haalde. Voor plaats 3 op 17” was Eddy Merckx de snelste voor, Walter Planckaert, Frans Verbeeck, Noël Van Clooster, Tino Tabak (Ned), Roger Rosiers, Marc Demeyer, René Pijnen (Ned), Ronny Vande Vijver, Herman Vanspringel, Robert Bouloux (Fr), Roger Swerts, Tony Houbrechts, Michaël Wright (Gb), Leif Mortensen (Den), en Ronald Dewitte. Op 5’26” werd Willy Vanneste 19e en volgde 3” later Guido Van Sweefelt op plaats 20. Englebert Opdebeeck eindigde op plaats 32. Walter Godefroot is ook de nieuwe leider. Ook waren er al enkele opgevers: René Savary (Zwit), José Manuel Fuente (Sp), en de Belgen Jaak De Boever Marcel Maes, André Peirsman en Ludo Van Der Linden.

    09-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Jos Swinnen

    De in Nederland geboren Belg Jos Swinnen was de beste te Cuyk voor de Nederlanders Piet van Katwijk, Bennie Groen, Wim van Steenis, J. Vlastuin, P. Heyster, Ted Blom, Willem Holstege, Jan Overweg, Adrie van Houwelingen en Piet van Leeuwen op 10.

    De neo-amateurs of liefhebbers die geen 20 jaar zijn moesten in de Ster van Bladel 4 ronden afleggen van 42,5km of 170km. Ad Dekkers won in een tijd van 4.08’01” voor Mathieu Maessen, Bert Scheuneman, Alex Bongers en Jan Spijker. Op 7” volgt Errol Barker zesde. Dan volgt als zevende Marcel van Ernst op 56” . Frits Pirard als achtste volgt al op 1’28” met in zijn spoor Piet van Kollenburg, Barend Huvenaers e.a.

    In Duitsland werd de Rund um Frankfurt een wedstrijd van 136km verreden. Jürgen Kraft haalde het in een spurt met twee van Dietrich Thurau. Op 1’37” werd Ludwig Weiss derde. De vierde Peter Weibel volgde op 2’19” en moest de vijfde Klaus-Peter Thaler 3’50” prijsgeven.

    In Frankrijk waren er liefst zeven wedstrijden, te Boulogne won na 161km Jean-Claude Ducasse voor Joël Gallopin en Patrick Chardon.

    Paris-Troyes over een afstand van 153km gewonnen door Guy Dolhats voor Joël Hauvieux en Alain Meslet.

    Bordeaux-Saintes werd gewonnen door Jacques Bossis en kreeg Alain Cigana en Jean-François Mainguenaud mee op het podium.

    Voor de tweede dag oprij werden de liefhebbers uitgenodigd in Hazebrouck, nu was de zege voor Bernard Delaurier voor Jean-Claude Meunier en Claude Bavaye die er gisteren tweede werd.

    Ook eindigden drie rittenwedstrijden de Omloop van Saone-et-Loire werd gewonnen door Jacques Marcquette die 32” voorsprong had op Patrick Cluzaud en werd Henri Chavy derde.

    En de Omloop van Bretagne-Sud werd gewonnen door Raymond Talbourdet met 1’ voorsprong op Francis Quillon en werd Marcel Morvan derde.

    En Raymond Villemaine die won de Tour Alpes des Provence. Op 13” werd Bernard Boureau en de Spanjaard Libiano Plaza als derde had 55” achterstand.

    In Groot-Brittannië werd de G.P.Pernod betwist over een afstand van 169km. Plaats 1&2 werden bezet door Denen. Winaar werd Jörgen-Emil Hansen met een tijd van 4.12’31” en volgde op 1” Jörn Lund. Plaats 3&4 waren voor de Britten Phil Griffiths op 23” en Dave Mitchell op 2’06”. De Nederlander Harry Beurskes als vijfde volgde op 2’44”.

    Onze landgenoot Joseph Hensen werd te Schutterange in Luxemburg na 111km tweede op 1’13” van de winnaar de Zweed Leif Hansson. Plaats drie was voor Norbert Fischer (Lux) voor de Zweed Curt Söderland en de Luxemburger Robert Treis.

    In eigen land won de Zwitser Roland Salm de Nord-West Rundfahrt te Biel over een afstand van 190km. Verder bestond de top5 uit, Alain Haldimann, Richard Trinkler, Robert Thalmann en René Ravasi allen Zwitsers.

    08-04-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Binnenland

    .
    Dilsen winst voor Ludo Noels

    Na gisteren te Lot was het vandaag opnieuw prijs voor Luc De Croock. In Asse won hij voor Karel Rottiers en Eddy Van Hoof.

    In Dilsen werden onmiddellijk na de start de 91 renners vergast op een fikse hagelbui, wat er voor zorgde dat reeds vanaf de eerste ronde enkele opgaven en achterblijvers mochten genoteerd worden. Het is pas als het zonnetje te voorschijn kwam dat het tempo de hoogte inging. Na enkele schuchtere pogingen werd het ernstig in de achtste ronde, en moesten er van de 70 overgebleven renners een hele boel lossen. Tijdens de tiende ronde werd het opnieuw beestachtig slecht en werd de groep tot 40 herleid, waarvan er 34 voor de zege zouden spurten. Het was van zeer ver dat Ludo Noels er aan begon en ook stand hield. Al wie na Willy Ooms, Roger Loysch, Lous Schuer en André Verbraecken eindigde werd op plaats 6 gelijk geplaatst. Deze wedstrijd tellende voor de schaal Theelen blijft Gustaaf Verboven leider.

    Gistel kreeg 43 renners aan de start. Na 112km had Michel Pollentier 2’ voorsprong op Lieven Malfait, Dirk Ongenae, Eddy Ronquetti, Noël Pottier, Toine van den Bunder 5ned), Geert Malfait, Eric Jaques, Raf Coene, Noël Neyens e.a.

    Esneux waar 70 renners de start namen werd na 125km Joseph Borguet winnaar voor Benny Schepmans, Willy Vanderhaegen, Marcel Louyet en Paul Wellens. Voor plaats 6 was Bernard Bourguignon sneller dan Michel Willems, Luc Van Ouytsel, Hugo Serin en werd Jos Coremans tiende.

    In Nazareth behaalde de Nederlander Wim de Waal al zijn vijfde overwinning in België. Plaats 2&3 waren voor Luc D’Hondt en Paul Lannoo.

    In Niel was er een sterrit waar 129 renners op afkwamen. Het waren de Nederlanders die met plaats 1&3 naar huis reden. Bas Hordijk haalde het voor René Dillen, Cees Priem, Franky Franssen, Eric Van Lent, Wim van Helvoirt (Ned), Willy Govaerts, Alex Van Linden, Rudy Rijpens, Edmond Verbruggen, Alex Robberecht, Jos Jacobs, Manuel Santos-Castillo (Sp), Lou Verwey (Ned), Christian Despierre, Ivan Van de Steene, X, André Delcroix en op 20. Hugo Van Gastel.

    Terlaenen – Overijse kreeg Willem Peeters als winnaar, hij legde de 108km af in 2.46’. Plaats twee was voor Jean Maris en op drie eindigde Jacques Martin.

    Zarren kreeg Roger Verschaeve als winnaar hij had na 100km een voorsprong van 7” op Marc Meernhout en Paul Van Nieuwenhuizen die op 2 &3 eindigden.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    M.M.Lasa

    In Spanje te Amorbieta werd de negende G.P. Primavera over een afstand van 201km betwist. Van de vijftig renners die gestart zijn hebben er slechts 20 de wedstrijd uitgereden. Winnaar werd Miguel-Maria Lasa die daarvoor 5.25’35” nodig had. Verder bestond de top10 uit: 2. José-Luis Abilleira, 3. Ventura Diaz,4. Javier-Francisco Elorriaga, 5. José-Antonio Gonzalez-Linares, 6. Juan Zurano, 7. Gonzalo Aja, 8. Alain Santy (Fr) en enige buitenlander in de top10., 9.Andrès Oliva en 10. Pedro Torrès. Voor Luis Ocana was er een bescheiden negentiende plaats op 1’07”.

    In Italië won Wladimiro Panizza de Giro di Calabria in een spurt met zeven, voor Davide Boifava, Francesco Moser, Roberto Poggiali, Giuseppe Perletto, de Zwitser Joseph Fuchs en Ugo Colombo. Op 3’19” volgden nog vier renners waarvan Aldo Parrachini de snelste was voor Italo Zilioli, Giovanni Battaglin en Michele Dancelli.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Marcel Omloop

    De Omloop van de Fruitstreek te Alken heeft juist geteld 2 km spektakel opgeleverd. Het gebeurde even voor de terugkeer te Alken waar in de plaatselijke ronden, over vijftig kilometer een finale werd verreden. Tussen Lummen en Wijer werden de renners als het ware door een stukje hel uit Parijs-Roubaix gestuurde. Door de regen was het onmogelijk het aardewegje te gebruiken gelegen naast de spiegelgladde kasseien, tientallen renners zagen hun rijwiel onder hen uitschuiven. Leopold Vanden Neste had zich voorop kunnen werken en kwam Omloop aansluiten. Uiteindelijk zou er met 14 voor de zege gespurt worden. Marcel Omloop haalde het voor Jan Serpenti (Ned), Leopold Vanden Neste, Lucien Zelck, Fernand Hermie, Robert De Guchtenaere, Lucien Willekens, Herman Vrijders, Emile Cambré, Theo Fierens, Gustaaf Van Cauter, Luc Van Goidsenhoven, Eddy Goossens en Paul Aerts. De achtervolgers volgden op 1’30” en daarvan was Harm Ottenbros (Ned) de snelste.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Aude

    .
    Bernard Thevenet

    In Frankrijk ging de Ronde van de Aude van start, deze 4daagse rittenwedstrijd vertrekt telkens te Carcassonne. De eerste rit werd verreden tussen Carcassonne en Quillan over een afstand van 135km. De top5 bestond er uit vier Fransen en 1 Duitser: 1. Bernard Thevenet 2. Gérard Moneyron, 3. Jacques Esclassan, 4. Régis Delpinne en vijf Erwin Tischler.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Rik Van Linden

    In Oostende is onder een stralende zon de Ronde van België van start gegaan, met een ploegentijdrit. Bij loting was het de ploeg van Merckx die als eerste mocht starten. Eddy kwam als eerste over de streep en kreeg bloemen… voor zijn zege in de Amstel Goldrace. Het was Rokado die als tweede was gestart die won en reed Rik Van Linden zich in de eerste blauwe leiderstrui. Bij Rokado werd Willy De Geest vervangen na zijn uitlatingen over doping bij de BRT verleden week, en nam Georges Pintens zijn plaats in. Ook Briek Schotte had problemen, Wilfried David nam de plaats in van Noël Vantyghem. Het grootste probleem was André Dierickx die tot de vooravond had laten horen dat hij erbij wilde zijn en op de middag te Oostende meldde dat hij forfait gaf. Briek heeft nog getracht van David en Verplancke te bereiken echter zonder succes. Ook Sonolor had problemen daar de Zwitser Hubschmid niet tijdig in Oostende arriveerde. Gezien het een proloog is zou het kunnen dat morgen de afwezigen mogen starten.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    In Frankrijk te Hazebrouck gelegen in Frans-Vlaanderen werd er 115km gekoerst. De zege was na 2.53’20” voor onze landgenoot Frans Lambert uit Tielt hij had 13” voorsprong op Claude Bavaye (Fr) en nog een landgenoot Bertil Cael.

    In Nederland was er de Omloop van de Braakman die verreden werd te Sas van Gent over een afstand van 158km. Winnaar werd de 27jarige postbode Gaby Minneboo. Reeds in de eerste omloop reden van den Bunder, Grant Thomas, Fons van Katwijk, Cees Priem, Albert Hulzebosch, de 19jarige Nico Rinkel en Gaby Minneboo een duidelijke voorsprong bijeen. Slechts 1 renner is nog komen aansluiten, Aad van den Hoek die de enige was van een zestal achtervolgers die vooraan is kunnen aansluiten. Vooraan moesten Hulzebosch, Grant en van Katwijk lossen en met een lekke band moest ook Rinkel afhaken. In de laatste omloop van 39,4km heeft Jan Raas nog getracht vooraan aan te sluiten. Op 3km van het einde moest ook Priem van de fiets met een lekke band, en zou vierde worden op 36”. Na winnaar Minneboo werden Toine van den Bunder en Aad van den Hoek 2&3. De ontgoochelde Jan Raas werd op 2’48” vijfde en volgde op 2’49” Fons van Katwijk als zesde voor Hennie Geysel, Fedor den Hertog en Peter Legiers.

    In Luxemburg stad was er de Futur géant de la route over 82km. Winst was er voor de Zweed Leif Hansson voor zijn landgenoot Curt Söderlund en volgden verder Ferdy Reuland, Nico Neyer en op 5 Lucien Didier allen Luxemburgers.

    07-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Binnenland

    .
    Eric Van Lent winnaar te Hingene

    In Bredene namen 47 liefhebbers de start, en werd het een eerste seizoenszege voor Eddy Ronquetti, die zijn twee medevluchters Patrick Geldhof en Michel Pollentier geen schijn van kans gaf. Op 15” volgde Willy Jonckheere, Eric Jaques en Valeer Vandecasteele.

    Hingene mocht 81 rugnummers uitdelen en mocht Eric Van Lent na 100km afgelegd in 2.37’ zijn tweede zege noteren. Op 20” volgde Flory Van Hooydonck, Franky De Gendt, Edmond Verbruggen, Johan Vander Veken, Wim de Waal (Ned), Alex Robberecht, Ghislain De Clercq, Piet van Leeuwen (Ned) en maakt François Van Beek de top10 volledig.

    Weinig volk in Kessel-Lo slechts 25 renners kwamen opdagen en mocht na 108km afgelegd in 2.21’ Roger De Beukelaer de zegebloemen in ontvangst nemen. Verder volgden Willy Govaerts, Jos Van De Poel, Emiel Gijsemans, Jacky De laet, Jean-Marie Coenen, Jos Jacobs, Arthur Rooms, Willem Peeters en op10. Willy Verschueren. In de uitslag geen René Wuyckens uit Kessel-Lo te vinden.

    Lot trof het dan weer wat betreft het aantal deelnemers, liefst 112 zijn er vertrokken. Met 13 werd er voor de zege gespurt en was het Luc De Croock die het haalde voor René Dillen, Omer Meeus, Bernard Draux, Karel Sels, Pierre Van Ransbeeck, Bert Pronk (Ned), Arthur Vandenneuker, Theo Hermans, Pol Van Houdt, Herman Nak (Ned), Manuel santos (Sp) en Jean-Claude Van Hoof. Op 2’10” won Albert De Cuyper de spurt voor de 14de plaats. Jean-Pierre Sterckx eindigde op plaat 19.

    Er stond te Ronse een zware opgave te wachten voor de 86 deelnemers. Liefst 6 keer moest de Kruisberg beklommen worden.

    Met deze hindernis was het te verwachten dat de groep niet lang samen zou blijven. Er werd een kopgroep gevormd van 5 met daar achter 2 renners. Hilaire De Cocker toonde zich de sterkste hij versloeg Christian Despierre, Luc Dhondt, Ivan Ronsse en Pol Lannoo.

    Hilaire had dus wel een begenadigde dag want zijn medevluchters waren toch niet van de minsten.

    Het spurtje voor de 6e plaats op 35" werd gewonnen door Jean Pierre Baert voor Etienne Van Braekel..

    Raf Constant won de spurt van het 3e groepje voor stek 8 voor Wilfried Wesemael en sluit Eruc Vande Wiele de top10 af.

    Warsage kreeg Roger Vanderavero als winnaar hij had 10” voorsprong op R.oger Loysch en Michel Willems.

    En Wevelgem kreeg 51 renners aan de start. Na 110km afgelegd in 2.57’ had Marc Meernhout een voorsprong van 30” op Georges Windels. Dan volgden zes renners op 1’ hiervan was Lieven Malfait de snelste voor, Marc Renier, Rino Vandromme, Romain Vercauter, Luc Capry en Ronny De Meyere.

    07-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amstel Gold race

    .
    Eddy aan de leiding

    In de achtste uitgave van de Amstel Gold race zal ook de Keuteberg altijd blijven geboekt als de plaats waar Merckx aan een nieuwe demonstratie is begonnen. Verleden jaar voor de eerste maal ingeschakeld kon de Keuteberg, in de nabijheid van Valkenburg, geen beslissende rol spelen. Ditmaal was zulks wel het geval. Temeer omdat de kilometerlange helling met een stijgingspercentage van 20% tweemaal werd aangedaan. Eddy testte een eerste maal zijn tegenstrevers nadat de laatste vluchter van het eerste uur, Rouxel, na 150km werd gegrepen. Het was op de Gulperberg dat Eddy wegreed 13 renners volgden hem en kwamen even later, Poulidor, In’t Ven, Pintens en Godefroot aansluiten. Eddy drong echter niet verder aan en was er 10km verder een gedeeltelijke hergroepering. Uit het groepje van 40 was het Kuiper die wegsprong, reed 1’ bijeen en kwam als eerste op de Keuteberg door.Het was ook daar dat Eddy met Zoetemelk in zijn wiel in de achtervolging ging en tot bij Kuiper kwam. Eddy sloeg nogmaals toe en moest eerst Zoetemelk en even later Kuiper lossen. Eddy bleef stelselmatig verder uitlopen en won met 3’13” voorsprong op nogmaals Frans Verbeeck en volgde 2” later Herman Vanspringel. Joop Zoetemelk als vierde volgde op 3’49” en volgde Hennie Kuiper als vijfde al op 4’15”. Verder in de top10: Op 6 Albert Van Vlierberghe 5’35”, 7. Ronald Dewitte 5’40”, 8. Freddy Maertens 5’59”, 9.Walter Godefroot 9’30” en 10. Santiago Lazcano (Sp).

    07-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Zeventien ploegen waaronder een Belgische, zullen deelnemen aan de vredeskoers “Praag-Warschau-Berlijn”. Naast de organiserende landen: Oost-Duitsland, Tsjechoslovakije en Polen, nemen eveneens Australië, Bulgarije, Cuba, Denemarken, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Marokko, Noorwegen, Roemenië en de Sovjet-Unie aan deze rittenwedstrijd voor liefhebbers deel.

    De ploegen zullen samengesteld zijn uit zes renners, en de wedstrijd zelf wordt ongeveer 2100km lang. De start wordt voorzien te Praag op 9/5 en aankomst op 26/5 te Oost-Berlijn.

    06-04-2013 om 02:24 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Frans Verbeeck

    Net weer geen klassieke zege voor Frans Verbeeck, die bezig is een der meest wonderlijke bladzijden te schrijven uit de geschiedenis van de rijke wielersport.

    Frans kwam in de rangen van de beroepsrenners terecht toen de wielersport zichzelf dreigde te vernietigen. Het is zeker niet nodig te herinneren aan de jaren toen de dopingplaag zo erg was doorgedrongen dat de wielrenners de stimulerende middelen slikten alsof het bonbons betroffen. Liever dan zijn gezondheid voorgoed kwaad te berokkenen, besloot Frans er mee te stoppen. De toen zo frêle atleet, die als liefhebber nochtans de belofte had ingehouden het ook als prof ver te kunnen schoppen, was twee complete seizoenen inactief.

    Op het ogenblik dat de nationale wielerbonden, geholpen door de overheid, het ernstig gingen menen met de uitroeiing van de dopingkwaal, is Frans terug gekomen.

    05-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    In Oostakker waren er de Provinciale interclubs.

    Bij de gemengde ploegen won WSC Merelbeke-Scheldestreek met Willy Malderghem-Emiel Lambrecht-Willy De Temmerman-Jaak Zwaenepoel en Fernand Hermie, zij legden de 40km af in 53’08’1. Plaats twee was voor Vooruit-St.Gillis Waas op 13” en werd Meetjesland op 1’10” derde.

    De nieuwelingen moesten 20km afleggen. De zege was WSC Vooruit- St. Gillis die er 29’00”4 over deden. Op 2. De Labiekensvrienden-Denderhoutem 29’03’30. Derde werd WSC Merelbeke-Scheldestreek 29’13”33.

    Ook bij de juniores was de zege voor WSC Vooruit-St.Gillis zij reden 28’01” over de 20km. Op 2. WSC Merelbeke-Scheldestreek 28’16”3. En op 3 De Labiekensvrienden-Denderhoutem 28’56”6.

    Bij de liefhebbers won Gentse-Velo-Sport zij reden de 40km in 54’43”3 en werd WSC Merelbeke-Scheldestreek tweede hun tijd was 55’02”3. Op 3. V.C.Karel Van Wijnendaele 55’03”1.

    04-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent-Wevelgem - liefhebbers

    De liefhebbers hebben in hun Gent-Wevelgem voor een schitterende finale gezorgd. Deze werd wel enigszins ontsierd door de wegvergissing op de Kemmel en de valpartij was ook een vlekje op deze spannende strijd. René Dillen, een der favorieten werd er ondermeer door benadeeld. Hij wist wel terug te komen na een felle inspanning, maar inmiddels was de wedstrijd al in een beslissende plooi gelegd.

    Er werden 161 renners de weg opgestuurd en dat moest onvermijdelijk tot valpartijen leiden. Reeds na 15km had zich een 20tal renners naar de kleedkamers moeten begeven omdat hun fiets zo ontredderd was dat van verder fietsen geen sprake was.

    Na 60km waren er nog slechts 52 renners in koers. Halfweg had zich een kopgroep van 17 gevormd waarvan er geen enkele de beslissing kon afdwingen op de Zwarte of de Rode Berg. De Kemmel zou ook niets nieuws brengen, want de top werd niet eens overschreden. Door het ontbreken van een seingever sloegen de renners voor de top een zijweg in. In de eindfase traden de Nederlanders op de voorgrond maar was er een sterke Van Linden die hun plannen dwarsboomde. Op 3km van het einde begon hij aan zijn uitzonderlijke solotocht en trad daarmee in het voetspoor van zijn broer Rik die deze wedstrijd won in ‘70&’71.

    Alex Van Linden deed juist 5 uur over de 204km. Voor plaats 2 met 20” achterstand vesloeg Gerrie Knetemann (Ned) zijn landgenoot Cees Priem, Willy Govaerts en Jan Raas (Ned). Theo Smit (Ned) werd op 1’15” zesde voor René Dillen, Karel Sels en Gaby Minneboo (Ned). Op 10 volgde nog een Nederlander Harrie van Groezen.

    03-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent - Wevelgem

    .
    Frans Verbeeck & Eddy Merckx

    Gent-Wevelgem, geteisterd door hagel -, sneeuw- en regenbuien, die omwille van de orkaanwind als gesels toesloegen, was gedurende lange tijd een kopij van de Ronde van Vlaanderen. Eerst worstelde het peloton gedurende een paar uur tegen een machtige, hinderende wind en vanaf het ogenblik dat men de kuststrook naderden, werkten zich achttien renners in de eerste waaier. Vlak nadat Merckx en Verbeeck, tijdens de beklimming van de Rode Berg (km189) aan hun offensief waren begonnen, werden De Vlaeminck, Dierickx en Abelshausen omver gereden door een T.V.-mottard. Ondanks dat Godefroot, Rosiers, Leman, Maertens en Planckaert er alles aandeden om opnieuw vooraan te geraken bleven de twee buiten schot. In de eindspurt leek het op een surplace uit te draaien, maar was het Verbeeck die zich eerst op gang trok. Zo wilde Eddy het, die met een vervaarlijke versnelling twee lengten nam en moest Frans zich gewonnen geven. Op 57” werd er voor plaats drie gespurt en was Walter Planckaert sneller dan, Walter Godefroot, Freddy Maertens, Frans Mintjens die zich had laten meedrijven,Eric Leman en Roger Rosiers. Voor plaats 9 op 6’44” was Jos Abelshausen de snelste voor Eddy Peelman, Régis Delepine (Fr), Ronald Dewitte, Englebert Opdebeeck en Leif Mortensen (Den). Roger De Vlaeminck die zware kwetsuren opliep aan zijn linkerarm en linkerbeen. Vooral de knie is er erg aan toe werd overgebracht naar het ziekenhuis te Eeklo.

    03-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Eric Leman

    Dit was het antwoord van Eric Leman. Drie jaar geleden won Eric zijn eerste klassieker uit zijn loopbaan. Te Gentbrugge versloeg hij in de spurt Walter Godefroot en Eddy Merckx, tegenstanders die de jaren voordien hun naam hadden geplaatst op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Leman scheen het bij die ene klassieke zege te moeten stellen. Na zijn eerste succes kwam de rasspurter niet meer aan bod in de koersen van de waarheid. Het leidde ertoe dat hij zelfs van werkgever ging veranderen, begin vorig seizoen. Hij werd ploegmaat van Ocana en scheen aan een wedergeboorte toe. En won opnieuw de klassieker die hij 2 jaar vroeger had gewonnen. Nochtans werd er heel wat kritiek geleverd op de spurtzege van Eric tegen Dierickx en Verbeeck. Vooral Frans sprak over een “gestolen” zege. Ook zijn tweede zege in de Ronde heeft hem geen beschermde plaats opgeleverd in het team van De Muer. Eric veranderde nogmaals van werkgever en ging naar Gaston Plaud en bezorgde deze een ritzege in Parijs-Nice, en gisteren de Ronde van Vlaanderen. Het werd zijn derde zege in vier jaar, net als Achiel Buysse, 1940-’41 en ‘43. Hij evenaarde eveneens het record van Fiorenzi Magni, die echter driemaal na mekaar won, 1949-’50 en ‘51.

    02-04-2013 om 05:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .
    Eric Leman wint de Ronde van Vlaanderen.

    De Ronde van Vlaanderen 260km met start te Gent eindigde vandaag voor de eerste maal te Meerbeke-Ninove. Door de grillige windstoten ontstond te Torhout na 70km een eerste waaier van 29 renners met daarbij de sterkste renners en uiteraard alle kanshebbers op de zege. Allemaal behalve, Dierickx, Vanspringel, Ovion, Swerts, Poulidor en Zoetemelk. Halfkoers hadden de leiders al 2’30” voorsprong. Na de beklimming van de Kruisberg werd de kopgroep tot 15 herleid. Patrick Sercu mee vooraan heeft tussen de Varentberg en de Valkenberg na pech een geweldigde inspanning moeten leveren om vooraan weer aan te sluiten. De beslissing viel op de muur van Geraardsbergen waar Walter Godefroot met een defect versnellingapparaat aan de kant stond (wagens mochten 400meters niet volgen). Verbeeck en Merckx kwamen eerst over de top gevolgd door De Vlaeminck, Leman en Maertens en scheen de beslissing gevallen. Frans reed echter lek (moest bijna 1 minuut op zijn sporbestuurder wachten). Enkel De Geest kwam bij de vier overgebleven leiders, hieruit zou Roger De Vlaeminck nog gelost worden. In de finale met vier kon Eddy van de anderen niet wegrijden, en in de spurt verkeek hij zijn laatste kans door op 250meter van de streep als het ware een surplace uit te lokken. Dit was natuurlijk in het voordeel van Eric Leman, die het vlot haalde van de jonge Freddy Maertens, Eddy Merckx en Willy De Geest. Op 45” werd Joop Zoetemelk (Ned) vijfde. Voor plaats zes op 51” won Walter Godefroot voor Frans Verbeeck, Herman Vanspringel en Patrick Sercu. Willy In’t Ven als tiende volgde op 1’23” samen met 11.Ronald Dewitte en 12. Marc Lievens. De Fransman Cyrille Guimard als 13e volgde op 1’40”. Op 1’45” werd Albert Van Vlierberghe 14e voor 15.Willy Teirlinck, 16.Ronny Vande Vijver en 17.Roger Rosiers. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 29.
     .
    Eric op het podium

    01-04-2013 om 07:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Spanje won Julian Andiano te Amorebetia een wedstrijd over 107km voor Carlos Valencia en Jésus Echevaria.

    Winst was er voor Maurice Legrand in het Franse Denain hij had na 140km 10” voorsprong op René Bleuze en Bernard Delaurier.

    In Italië had men de keuze uit twee wedsrijden. Te Cirié was er de Souvenier Piero Bertolazzo. Deze werd gewonnen door Alberto Meroni voor Aurelio Zacchi en Carlo Zoni.

    Te Col San Martino was de zege voor Sergio Parsani die na 150km 4” voorsprong had op Stefano Tamberi en Luigino Dassié.

    In Luxemburg was er te Dommeldange de Grote Prijs Peugeot. De zege was voor de Duitser Rudolf “Rudi” Michalsky die 3.00’58” deed over de 112,5km. De Zweed Roine Grünland werd tweede voor John Michely (Lux) onze landgenoot Joseph Hensen, Josef Weber (Duit) en nog een landgenoot Jean Cleppe.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    139 Liefhebbers waaronder een pak Nederlanders zijn naar Hemiksem afgezakt en mochten 107km koersen. Winst was er na 2.35’ wedstrijd voor de Dijlespurter Eric Van Lent uit Rumst. Verder volgden, Theo Dockx, Roger De Beukelaer, Alex Robberecht, Edmond Verbruggen, Joost Voesenek (Ned), Martin Bierebeeck e.a.

    Knesselaere kreeg een volledig Nederlands podium. 1. Wim de Waal, 2. Antoine van den Bunder en John Verbeke.

    In Lanaken heeft de inrichtende club “Hand in Hand” wat betreft hun eerste omloop van de Zuid-Oostkant het niet getroffen met het weder. Reeds na enkele van de 18 af te leggen ronden reden 79 slijkduivels op het parcours. En werd hun aantal regelmatig uitgedund, door de vele bandbreuken. Na 5 ronden waren drie renners ontsnapt, Flebus, Pronk (Ned) en Marx deze laatste reed lek in de laatste ronde en was Sels nog vooraan geraakt. In de spurt was het Winoc Flebus die het haalde voor Bert Pronk (Ned) en Karel Sels. Op 15” was Frits Schür sneller dan de Duitser Kalus-Peter Thaler (Duit), Gustaaf Verboven, Armand Segers, Roger Loysch e.a. De ongelukkige Marx werd nog 19e.

    Luik-Rotheux-Rimière kreeg 55 renners aan de start en was de zege in een spurt met 10 voor Luc Van Ouytsel die 3.14’ reed over de 121km. Verder volgden Jean-Luc Yansenne, Tony Daemen, Joseph Borguet, Jan Vishof (Ned), Yvan Ronsse, Ludo Noels, X, Robert Michottte en Gert de Kok (Ned).

    Te Meerbeke werd ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen een afwachtingwedstrijd betwist over 78km, waarvoor 96 renners kwamen opdagen.

    Het was Jean-Luc Vandenbroucke die geen enkele tegenstand duldde en met 1’40” voorsprong won. Tweede werd Rik Abbeloos voor Beyens, Colman en De Jonghe.

    Namen-Emines kreeg Lucien Pratte als winnaar na hem volgden, Bernard Draux, Freddy Libouton, Roger Vanderavero, Albert De Cuyper, Marcel Loyet, Jacques Martin, Jean-Claude Buffet, Francis Demine en Giuseppe Plaladini.

    Vichte kreeg Marc Meernhout als winnaar, hij legde de 108km af in 3. Plaats 2&3 weren voor Patrick Salomein en Eddy Vanhaerens.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Zwitserland was de Ronde van het Lemanmeer een wedstrijd voor alle categoriën. Nogmaals waren het de liefhebbers die de bovenhand haalden. Na gisteren een tweede plaats was het nu bingo voor Fausto Stiz die de 180km aflegde in 4.27’21”. Tweede werd Robert Thalmann voor Werner Fretz en Ern Brogli. Op 32” werd Remy Anglade 5e en Martin Bitterli zesde.

    In Italië was Felice Gimondi de beste te Calenzano waar hij na 105km Francesco Moser en Roberto Poggiali mee op het podium kreeg.

    In Portugal werd er op twee plaatsten gekoerst. In Porto werd een tijdrit over 60km verreden. Winst was voor Joaquim Andrade die liefst 7’18” voorsprong had op Luis Pacheco en 7’43” achterstand had Manuel Gomes.

    Te Aveiro moest et 178km gekoerst worden en ging de zege naar Firmino Bernardino voor Fernando Mendès en Vitor Rocha.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!